-
Άψογος ο κύριος.
Να τον συστήσεις και σε άλλους, γιατί μόνο έτσι προχωράνε μπροστά αυτοί οι άνθρωποι -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Άψογος ο κύριος.
Να τον συστήσεις και σε άλλους, γιατί μόνο έτσι προχωράνε μπροστά αυτοί οι άνθρωποιέτσι
-
Εμείς έχουμε 6αρη για περίπου 300 μέτρα κάλυψη (τρία διαμερίσματα) χωρίς κανένα πρόβλημα παρόλο που έχουμε συνδέσει και δυο ηλιακούς. Η κατανάλωση μας είναι περίπου 6 λίτρα την ώρα. Αυτόνομη φυσικά θέρμανση σε κάθε διαμέρισμα, ότι καλύτερο, με χρέωση με τις ώρες που το λειτουργεί ο καθένας. Η θερμοκρασία σταθερά στους 20 βαθμούς όταν είμαστε στο σπίτι και στους 16 με 17 όταν λείπουμε και το βράδυ που κοιμόμαστε.
-
Ρε παιδιά θα πάω σπίτι να ελέγξω κάτι πρέπει να πηγαίνει στραβά σε μένα!
Ζεσταίνω το σπίτι μου 215τμ σε τρία επίπεδα και καταναλώνω 1,800 λίτρα το χρονο.
Δεξια και αριστερά ακουμπάω με άλλους οπότε θεωρητικά έχω λιγότερες απώλειες
Το καλοκαίρι ζεσταίνω και νερό στο μποιλερ.
Στα χοντρα κρύα καταναλώνω 1.5 πόντο δεξαμενής την ημέρα = 12 λίτρα
Το χειμώνα ο καυστήρας παίζει στο 75 και το καλακαίρι στο 65
Για το ζεστό νερό το βάζω το καλοκαίρι μια ώρα το πρωί και μια ώρα το απόγευμα με θερμόμετρο επαφής στο μποιλερ που σταματάει όταν το νερό πάει στους 55 αν θυμάμια καλάΚαι κάποιοι πιο πάνω γράφουν τα καίνε σε μια ώρα??
-
Πρόσεξε Χρήστο, ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Πόσες θερμίδες είναι ο καυστήρας σου?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πρόσεξε Χρήστο, ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Πόσες θερμίδες είναι ο καυστήρας σου?AAAA ok! Που το γράφει πόσες θερμίδες είναι? Θα ψάξω και θα σας πω!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δηλαδή έχουμε απώλεια θέρμανσης αφού ο καυστήρας είναι υπερ-αρκετός. Αυτό σημαίνει ότι πέρσι τον χειμώνα που δούλεψε 210 ώρες κατανάλωσε 2.520 λιτ (δηλ περίπου 1750 €) ενώ αν ήταν 60άρης θα κατανάλωνε 1470 λιτ (δηλ. 1030 € περίπου) διαφορά **700€ **Θα σε στεναχωρήσω αλλά αν έβαζες μικρότερο λέβητα/καυστήρα ΔΕΝ θα είχες αυτή την οικονομία που υπολόγισες. Ο μεγαλύτερος καυστήρας ζεσταίνει πολύ γρήγορα το νερό και σβήνει ενώ ο θερμοστάτης χώρου στο διαμέρισμα είναι ανοικτός (δουλεύει). Με τον μικρότερο λέβητα απλά δεν θα αναβοσβήνει ο καυστήρας σου (2 λεπτά δουλεύει - 5 λεπτά σβήνει).
Άφησέ τον όπως είναι και πρόσεχε με τα πολύ μικρά μπεκ για να μην έχεις μικρές θερμοκρασίες καυσαερίων και συμπυκνώματα στον καπναγωγό (κυλάνε πίσω στον λέβητα και τον σκουριάζουν). Μη ξοδεύεις λεφτά για αλλαγή λέβητα.
Αν ο κυκλοφορητής σου έχει σκάλες λειτουργίας, βάλε τη χαμηλή ταχύτητα και δοκίμασε όλα τα σώματα αν ζεσταίνονται καλά. Μπορεί να μη χρειάζεται η μεγάλη ταχύτητα - θα έχεις οικονομία στο ρεύμα του λεβητοστασίου.
Επίσης να έχεις οπωσδήποτε ΔΥΟ θερμοστάτες για τον καυστήρα, λειτουργίας και ασφαλείας. Απαιτούνται έτσι κι αλλιώς αλλά για τέτοια ανώμαλη εγκατάσταση όπου ο λέβητας έχει διπλάσια ισχύ από τα σώματα είναι απαραίτητοι. Να ελέγξεις τις βαλβίδες ασφαλείας (ή σωλήνα ασφαλείας αν έχεις ανοικτό δοχείο διαστολής).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δηλαδή έχουμε απώλεια θέρμανσης αφού ο καυστήρας είναι υπερ-αρκετός. Αυτό σημαίνει ότι πέρσι τον χειμώνα που δούλεψε 210 ώρες κατανάλωσε 2.520 λιτ (δηλ περίπου 1750 €) ενώ αν ήταν 60άρης θα κατανάλωνε 1470 λιτ (δηλ. 1030 € περίπου) διαφορά **700€ **
Θα σε στεναχωρήσω αλλά αν έβαζες μικρότερο λέβητα/καυστήρα ΔΕΝ θα είχες αυτή την οικονομία που υπολόγισες. Ο μεγαλύτερος καυστήρας ζεσταίνει πολύ γρήγορα το νερό και σβήνει ενώ ο θερμοστάτης χώρου στο διαμέρισμα είναι ανοικτός (δουλεύει). Με τον μικρότερο λέβητα απλά δεν θα αναβοσβήνει ο καυστήρας σου (2 λεπτά δουλεύει - 5 λεπτά σβήνει).
Συζητήθηκε και αυτό! Όσο παραπάνω και να μένει ανοικτός, σίγουρα θα υπάρχει κάποια οικονομία.
Άφησέ τον όπως είναι και πρόσεχε με τα πολύ μικρά μπεκ για να μην έχεις μικρές θερμοκρασίες καυσαερίων και συμπυκνώματα στον καπναγωγό (κυλάνε πίσω στον λέβητα και τον σκουριάζουν). Μη ξοδεύεις λεφτά για αλλαγή λέβητα.
Δεν είναι μικρό το μπεκ, έβαλε ένα νούμερο μικρότερο και μέτρησε τα καυσαέρια. Από εκεί μου είπε ότι θα γλιτώσω ένα 2%.
Αν ο κυκλοφορητής σου έχει σκάλες λειτουργίας, βάλε τη χαμηλή ταχύτητα και δοκίμασε όλα τα σώματα αν ζεσταίνονται καλά. Μπορεί να μη χρειάζεται η μεγάλη ταχύτητα - θα έχεις οικονομία στο ρεύμα του λεβητοστασίου.
Έχει σκάλες αλλά δεν ξέρω που είναι ρυθμισμένος.
Επίσης να έχεις οπωσδήποτε ΔΥΟ θερμοστάτες για τον καυστήρα, λειτουργίας και ασφαλείας. Απαιτούνται έτσι κι αλλιώς αλλά για τέτοια ανώμαλη εγκατάσταση όπου ο λέβητας έχει διπλάσια ισχύ από τα σώματα είναι απαραίτητοι. Να ελέγξεις τις βαλβίδες ασφαλείας (ή σωλήνα ασφαλείας αν έχεις ανοικτό δοχείο διαστολής).
Θα το δω.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα αλλάξω τίποτα αν δεν κάνουμε ότι χρειάζεται για να γίνει οικονομία με τον υπάρχον.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πρόσεξε Χρήστο, ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Πόσες θερμίδες είναι ο καυστήρας σου?
AAAA ok! Που το γράφει πόσες θερμίδες είναι? Θα ψάξω και θα σας πω!
40,000 Θερμίδες είναι και 150lt το μποιλερ είμαι πολύ ικανοποιημένος και από την απόδοση και από την κατανάλωση
-
Παιζει τεραστιο ρολο στην καταναλωση και ο τυπος των κουφωματων που διαθετει ενα σπιτι.Αν πχ ενα σπιτι διαθετει συρομενα και το χειροτερο επαλληλα,θα καψει το διπλασιο απο ενα αλλο με τα ιδια τετραγωνικα το οποιο ομως θα εχει ανοιγομενα.
-
Έχω το εξής πρόβλημα:
Πρόσφατα παρέλαβα από το service της Bosch πλυντήριο πιάτων που είχα αποστείλει για επισκευή (έριχνε την ασφάλεια, αγοράστηκε προ 4ετίας). Έσκασα 203€ και φαινομενικά λειτουργούσε πάλι. Βάζοντάς το να πλύνει για πρώτη φορά διαπιστώνουμε ότι δεν βγάζει τα νερά.
Εκτός από το να ξαναπάρω τη Bosch, σκέφτομαι μήπως αλλάξω μόνος μου την αντλία αποχέτευσης μπας και στρώσει. Περίπτωση να ξανασκάσω 200€ δεν υπάρχει. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω από πού βγαίνει η αντλία. Το μοντέλο είναι το SRV56A03. Έχει κανείς καμιά ιδέα? -
πριν ψάξεις για την αντλία, κοίτα μήπως κάποιο ρούχο έχει βουλώσει την τρύπα αποχέτευσης νερού. Το είχα πάθει και πλημμυρίσαμε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
πριν ψάξεις για την αντλία, κοίτα μήπως κάποιο ρούχο έχει βουλώσει την τρύπα αποχέτευσης νερού. Το είχα πάθει και πλημμυρίσαμε!Πλυντηριο πιατων ειναι
-
Ναι, λάθος. Υπολλείματα τροφής εννοούσα.
-
Μήπως είχες κλέισει την παροχή νερού όταν το πήραν και δεν την ξαναάνοιξες?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μήπως είχες κλέισει την παροχή νερού όταν το πήραν και δεν την ξαναάνοιξες?Δεν** βγαζει** τα νερα.
Δεν εχω πλυντηριο πιατων αλλα θα ελενχα αν οντως εχει βουλωσει η αντλια ,αν και θα πρεπει να εχει ενα φιλτρο.Μετα θα εβγαζα το πισω καπακι και θα ελενχα αν ολα τα καλωδια ειναι συνδεμενα,η αντλια θα ειναι εκει που οπου ξεκινα το λαστιχο.
-
Το φίλτρο βουλώνει, Βασίλη.
-
εφόσον έριχνε την ασφάλεια, υπήρχε ηλεκτρολογικό πρόβλημα..μήπως έκαψε την αντλία της αποχέτευσης;
-
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...
Το ηλεκτρολογικό πρόβλημα (βραχυκύκλωμα) οφειλόταν σε κάποια (;;) χαλασμένη τσιμούχα από την οποία περνούσε νερό και έκανε το τσαφ. Αυτό φτιάχτηκε και το πλυντήριο λειτουργεί. Στο τελείωμα όμως δεν βγάζει τα απόνερα και υποθέτω ότι φταίει η αντλία αποχέτευσης. Τα φίλτρα τα τσέκαρα και είναι μια χαρά.
Υποθέτω ότι η περιβόητη τσιμούχα είχε να κάνει με την αντλία και προφανώς κάποια μακακία έγινε εκεί.
Χωρίς να είμαι ειδκός, δοκίμασα να βρω την αντλία αλλά δεν τα κατάφερα.
Με τα πολλά, για να μη σας πρήζω, μίλησα με τη Bosch και την Πέμπτη θα μου στείλουν τεχνικό να το δει χωρίς χρέωση εφ' όσον προέρχεται από service. Για το τί θα ακολουθήσει θα σας ενημερώσω.Σ.Σ.: Ποτέ μη βάζετε ρούχα στο πλυντήριο πιάτων. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ξεβάψουν και να σας χαλάσουν το καλό σετ μαχαιροπίρουνα ( kouk )!!!
-
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ