-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
OK παίδες. Το αρχικό μου ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται...Μπορούμε να προτείνουμε κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης για μάρμαρα που να καθαρίζει στοιχειωδώς (για τακτική καθαριότητα δηλ) και να μη καταστρέφει παράλληλα; Μιλώ για εμπορικό προιόν, όχι γιατροσόφια.
Τι γιατροσόφια ρε μεγάλε!
Εταιρεία καθαρισμών κτιρίων με 30 χρόνια στο χώρο έχουν οι γονείς μου!
Τι θέλεις να σου πω? Πάρε ΑΖΑΧ?θέλεις να σου φέρω ένα
τετοιο να γίνει πανηγύρι στο σπίτι?
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί παρανόησες. Το γιατροσόφια που έγραψα δεν πήγαινε σε σένα. Απλά δεν ήθελα να ακούσω από κάποιον φίλο απλά εμπειρικές συμβουλές αλλά ειδικότερα πρόταση συγκεκριμένου προιόντος που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Δεν υπάρχει λόγος παρεξήγησης
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
OK παίδες. Το αρχικό μου ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται...Μπορούμε να προτείνουμε κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης για μάρμαρα που να καθαρίζει στοιχειωδώς (για τακτική καθαριότητα δηλ) και να μη καταστρέφει παράλληλα; Μιλώ για εμπορικό προιόν, όχι γιατροσόφια.
Τι γιατροσόφια ρε μεγάλε!
Εταιρεία καθαρισμών κτιρίων με 30 χρόνια στο χώρο έχουν οι γονείς μου!
Τι θέλεις να σου πω? Πάρε ΑΖΑΧ?θέλεις να σου φέρω ένα
τετοιο να γίνει πανηγύρι στο σπίτι?
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί παρανόησες. Το γιατροσόφια που έγραψα δεν πήγαινε σε σένα. Απλά δεν ήθελα να ακούσω από κάποιον φίλο απλά εμπειρικές συμβουλές αλλά ειδικότερα πρόταση συγκεκριμένου προιόντος που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Δεν υπάρχει λόγος παρεξήγησης
9 στα 10 απορυπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι για να βγάζουν τα bonus οι κουστουμάτοι στις πολυεθνικές.
Όταν καθαρίζεις μάρμαρα μεγάλων χώρων (πχ αεροδρόμια, metro κλπ κλπ) ρίχνεις το βιομηχανικό καθαριστικό στο NILFISK και είσαι ΟΚ... αλλά για το σπίτι σου δεν συνίσταται αυτό γιατί το μάρμαρο είναι ζωντανός οργανισμός και θέλεις να το χαιδεύεις και να γουστάρεις και να μπουσουλάνε τα παιδιά σου και να μην τρέχει τίποτα.
Ζεστό νερό με την υποβοήθηση σαπουνιού θα το κάνει να το 'ξεράσει'!
Αν δεν βγει που σημαίνει έχει ποτίσει θα ρίξεις καποιο φάρμακο που μπορεί μεν να το βγάλει αλλά θα σου χαλάσει το μάρμαρο.΄
Αν δεις ότι θέλεις παραπάνω βοήθεια στείλε Pm να σου στείλουμε ενισχύσεις -
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Η αναφορά μου στα εμπορικά προιόντα έγινε απλά υπονοώντας ότι ψάχνω κάποιο προιόν που να είναι ευρέως διαθέσιμο σε κάποιον ο οποίος πχ δεν είναι επαγγελματίας του χώρου (εταιρεία καθαρισμού) αλλά απλός οικιακός καταναλωτής. Τα περί κουστουμάτων κλπ, πίστεψέ με τα γνωρίζω από πρώτο χέρι...
Σόρυ για το off topic παιδιά -
-
πρέπει να γίνει με κόλλα που να αντέχει θερμοκρασίες!
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
πρέπει να γίνει με κόλλα που να αντέχει θερμοκρασίες!Πυρρόκολα δλδ? προφανώς για περιφεριακά στην εστία εννοείς έτσι?
Το υπόλοιπο? -
Απο όσο γνωρίζω, αυτές οι εστίες έχουν βίδες συναρμολόγησης. Οπότε, θέμα σταθερότητας δεν τίθεται.
Εγώ θα έβαζα πυρόκολλα παντού! -
Βίδες δεν έχει, την είδα από κοντά.
Τα κομμάτια όμως είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να δένουν μεταξύ τους.
Επίσης κόλλα δύο συστατικών νομίζω είναι υπερβολή! -
Κοίτα. Η ψησταριά παίρνει επάνω σούβλα. Οπότε η κόλλα δύο συστατικών θα διασφαλίσει την αντοχή της ψησταριάς. Το γύρισμα της σούβλας εξασκεί πολλή και 'περίεργη' δύναμη στα τοιχώματα.
-
Για να επανέλθω στο λαδωμένο μπαλκόνι μια και είχα περίπου την ίδια ιστορία. Έχω μια συσκευή σαν σφουγγαρίστρα που βγάζει ατμό σαν (ατμοκαθαριστής δηλαδή), έριξα κάτω στο πάτωμα υγρό για τα πιάτα και επέμεινα με τον ατμοκαθαριστή κρατώντας τον ουσιαστικά σχεδόν ακίνητο πάνω στο λεκέ. Ο ατμοκαθαριστής έχει στην κάτω πλευρά απορροφητικό πανί το οποίο ρούφηξε το λάδι και εξαφανίστηκε εντελώς το λέρωμα. Είναι απίστευτο το πως καθάρισαν όλοι οι πόροι!!!
-
Tα παιξε ο καυστήρας στο σπίτι. Χρειαζόμαστε 35άρη λέει (τι 35 δεν ξέρω, μήλα, αχλάδια, watt, amber). Προτάθηκε κάποιος Saturn εκ Κορέας στα 1500 ευρώ. Ζεστό νερό χειμώνα-καλοκαίρι, λέει
Καμιά ιδέα; -
35000 θερμιδες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
35000 θερμιδες;Μάλλον. Καλά, δεν με πολυνοιάζουν κιόλας οι μονάδες μέτρησεις.
Έχει κανείς εμπειρία απ τη μάρκα; -
Ο 35 άρης ίσως έιναι μικρός. Έχεις μικρό σπίτι;
Για να καταλάβεις πώς γίνεται ο (χοντρικός) υπολογισμός, μετράς τις θερμίδες όλων των σωμάτων και του boiler.
Ο καυστήρας πρέπει να ναι λοιπόν μεγαλύτερης 'ικανότητας' από τον αριθμό που θα προκύψει...
Αν σε ενδιαφέρει η μάρκα, θα ρωτήσω τον πατέρα μου που είναι εγκαταστάτης και θα σου πω!
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Ο 35 άρης ίσως έιναι μικρός. Έχεις μικρό σπίτι;Για να καταλάβεις πώς γίνεται ο (χοντρικός) υπολογισμός, μετράς τις θερμίδες όλων των σωμάτων και του boiler.
Ο καυστήρας πρέπει να ναι λοιπόν μεγαλύτερης 'ικανότητας' από τον αριθμό που θα προκύψει...
Αν σε ενδιαφέρει η μάρκα, θα ρωτήσω τον πατέρα μου που είναι εγκαταστάτης και θα σου πω!
Mικρός; Ρε γμτ γι αυτό ρωτάω γιατί ο κάθε 'ειδικός' παίζει να λέει ότι να ναι. Μιλάμε για σπίτι 150++τμ με πολλά ανοίγματα και ρετιρε (παντού απώλειες)
Τις θερμίδες των σωμάτων πως τις μετράω; Το boiler πόσες έχει, πάνω κάτω;
-
re charmak 1500
http://www.telethermansi.gr/Default.asp?ElementId=39875' target='_blank
δες ενδεικτικά τιμές
οι riello είναι ιταλικοί καλοί
εκτός αν λες για λέβητα που έχει και saturn 35αρη http://www.telethermansi.gr/Default.asp?ElementId=56833 -
Το μπόιλερ μπορεί να φτάσει και τις 7000...
150 τετραγωνικά;;και μιλάμε για 35άρη;
Εδώ στο δικό μου (85) κι έχω 35άρη...Είσαι και βόρεια...
Τα σώματα δεν είναι δύσκολο να τα μετρήσεις, αρκεί να χεις έναν πίνακα με τις τιμές για κάθε διάσταση...Αν δηλαδή έχεις τα γνωστά 'πάνελ', αυτά διακρίνονται σε 22άρια και 33άρια σε πάχος και έχουν και κατηγοριοποιημένες τις υπόλοιπες διαστάσεις. (πχ ύψος 900=900μμ ή 800 κτλ)...
Αν καταφέρεις να συγκεντρώσεις όλα τα σώματα, μπορώ να σου πω περίπου τις θερμίδες, φυσικά με κάποια...επιφύλαξη!
Πάντως αν το σπίτι είναι αγορασμένο και έχουν γίνει κάποιες...τσιγγουνιές απ τον κατασκευαστή όσον αφορά τα σώματα, το να πάρεις μεγαλύτερο καυστήρα δε θα σου δώσει καλύτερη θέρμανση-την κατανάλωση θα σου αυξήσει μόνο. Αν πάλι θερμαίνουν ικανοποιητικά, ΟΚ!
Ο προηγούμενος καυστήρας πόσες θερμίδες ήταν;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Mικρός; Ρε γμτ γι αυτό ρωτάω γιατί ο κάθε 'ειδικός' παίζει να λέει ότι να ναι. Μιλάμε για σπίτι 150++τμ με πολλά ανοίγματα και ρετιρε (παντού απώλειες)Τις θερμίδες των σωμάτων πως τις μετράω; Το boiler πόσες έχει, πάνω κάτω;
Πολύ χονδρικά για το σπίτι 150 τ.μ. = 450 κυβικά μέτρα Χ 40 Κθερμίδες/κ.μ. = 18.000 Κθερμίδες/ώρα. Όμως ΠΡΕΠΕΙ να μετρήσεις τα σώματα για να συμβαδίζει ο λέβητας με αυτά, βάλε +20% πάνω από τις θερμίδες των σωμάτων.
Ο 35άρης είναι τεράστιος για το σπίτι και θα καίει περισσότερο πετρέλαιο, σαν να έχεις αμάξι με πολύ δυνατή μηχανή. Πάντως δύσκολο να βρεις 20-25άρη λέβητα (οι μικρότεροι που φτιάχνουν οι εδώ λεβητοποιοί νομίζω είναι 35) εκτός αν πας σε μονάδα που τα έχει όλα ενσωματωμένα - αλλά αυτές δεν τις εμπιστεύομαι.
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, θέλω να παραγγείλω τρεις μικρούς λέβητες (όχι μονάδες) και δεν εύρισκα μικρότερους από 35, περιμένω εδώ και μέρες τηλέφωνο από λεβητοποιό
(αλλά εγώ δεν βιάζομαι, ας με πάρει και σε 3 μήνες) -
Μπορεί κάποιος (Λεωνίδα? ) να πει την σχέση που πρέπει σε θερμίδες ο καυστήρας με τον λέβητα? Επίσης, η κατανάλωση του καυστήρα είναι σταθερή την ώρα που ανάβει?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ