-
Σε ξύλινο παρκέ μετά από σούρσιμο καναπέ δημιουργήθηκε γδάρσιμο μερικών εκατοστών. Έχει να προτείνει κάποιος αλοιφή για να το καλύψω;
-
Δεν έχω να προτείνω κάτι για την επισκευή, αλλά για την πρόληψη, βάλε αυτοκόλλητα τσοχάκια στα πόδια όλων των επίπλων.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Σε ξύλινο παρκέ μετά από σούρσιμο καναπέ δημιουργήθηκε γδάρσιμο μερικών εκατοστών. Έχει να προτείνει κάποιος αλοιφή για να το καλύψω;Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις τίποτα με κάποια αλοιφή.... 'Ή το συνηθίζεις και το ξεχνάς ή... αρχίζεις το μερεμέτι.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Σε ξύλινο παρκέ μετά από σούρσιμο καναπέ δημιουργήθηκε γδάρσιμο μερικών εκατοστών. Έχει να προτείνει κάποιος αλοιφή για να το καλύψω;FLAP works both ways.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο (καινουργιο) μαγαζι υπαρχουν φωτα PL ,οταν λειτουργουν ακουγεται ενας βομβος,χαμηλος αλλα τον πιανει το αυτι μου.Εχουν παρει την κατιουσα οι μετασχηματιστες ή οι λαμπες;Αν ειναι οι μετασχηματιστες αντε να βρω που τους εχουν κρυψειΛογικο ειναι να ακούγονται οι M/Σ μιας και ειναι πηνια που διαρρεονται απο ρεύμα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι εύκολα.
ΊΣως να τους αλλξεις με άλλους αλλά αυτοι πάνε πακέτο με το Pl αρα λιγάκι δύσκολο να βρεις αντιστοιχους ηλεκτρονικους.
Υπομονη.
ΥΣ. Θορυβο απο Μ/Σ μονο απο παλιους έχω ακούσει, σε σενα πως τους πιανει το αυτι σου?
Βάλε μουσικη...απο έξω δεν έχει θορυβο? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Στο (καινουργιο) μαγαζι υπαρχουν φωτα PL ,οταν λειτουργουν ακουγεται ενας βομβος,χαμηλος αλλα τον πιανει το αυτι μου.Εχουν παρει την κατιουσα οι μετασχηματιστες ή οι λαμπες;Αν ειναι οι μετασχηματιστες αντε να βρω που τους εχουν κρυψει
Λογικο ειναι να ακούγονται οι M/Σ μιας και ειναι πηνια που διαρρεονται απο ρεύμα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι εύκολα.
ΊΣως να τους αλλξεις με άλλους αλλά αυτοι πάνε πακέτο με το Pl αρα λιγάκι δύσκολο να βρεις αντιστοιχους ηλεκτρονικους.
Υπομονη.
ΥΣ. Θορυβο απο Μ/Σ μονο απο παλιους έχω ακούσει, σε σενα πως τους πιανει το αυτι σου?
Βάλε μουσικη...απο έξω δεν έχει θορυβο?Οποτε δεν πειραζω τιποτα,αλλωστε δεν ειμαστε για περισσότερα εξοδα τωρα.
Ηταν μεσημερι χωρις καθολου θορυβο και κολλησε το αυτι μου εκει.Λογικα σε εργασιμες μερες και ωρες θα καλυπτεται ο βομβος απο τον θορυβο του περιβάλλοντος. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Βάλε μουσικη...απο έξω δεν έχει θορυβο?Και το δικο μου τους πιανει, ενω γενικα ειμαι ψιλοκουφος..
Θελω να αγορασω/βρω ενα κομματι πλεξιγκλας 3Χ1.5 μετρα περιπου, δεν εχω αποφασισει χρωμα ακομη, για να κολλησω κατι cd που εχω διαταξει στον τοιχο.
Ξερει κανεις να μου πει τιμη; -
Δες στο Πλαίσιο να κλάψεις. Aν βρεις κάπου φτηνά, σφύρα μου.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Θελω να αγορασω/βρω ενα κομματι πλεξιγκλας 3Χ1.5 μετρα περιπου, δεν εχω αποφασισει χρωμα ακομη, για να κολλησω κατι cd που εχω διαταξει στον τοιχο.
Ξερει κανεις να μου πει τιμη;Υπάρχουν και τα καταστήματα Art & Hobby, εκεί μπορείς να ρωτήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι θές πολύ μεγάλες διαστάσεις, οπότε τα τυποποιημενα που πουλάνε (τα βρίσκεις και στα είδη κορνιζοποιίας) δε θα σου κάνουν.
-
Γμτ!
Και ειχα πετυχει στα 'σκουπιδια' μεγαλου παραλιακου καφε-μπαρ-κλαμπ κατι τεραστια κομματια, αλλα δε τα τσιμπησα γιατι ντραπηκα τη παρεα γμτ γμτ γμτ!!! -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Σε ξύλινο παρκέ μετά από σούρσιμο καναπέ δημιουργήθηκε γδάρσιμο μερικών εκατοστών. Έχει να προτείνει κάποιος αλοιφή για να το καλύψω;
Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις τίποτα με κάποια αλοιφή.... 'Ή το συνηθίζεις και το ξεχνάς ή... αρχίζεις το μερεμέτι.
Όχι πάλι μερεμέτια, ακόμα δε τελειώσαμε.
-
Φαντάζομαι με γυαλόχαρτο και μετά βερνίκι θα γίνει σαν καινούριο.
Εκτός αν τα ξύλα είναι γυαλισμένα στο εργοστάσιο,
δεν ξέρω το αποτέλεσμα. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Γμτ!
Και ειχα πετυχει στα 'σκουπιδια' μεγαλου παραλιακου καφε-μπαρ-κλαμπ κατι τεραστια κομματια, αλλα δε τα τσιμπησα γιατι ντραπηκα τη παρεα γμτ γμτ γμτ!!!Yπαρχει μαγαζι που πουλαει αποκλειστικα τετοια πραγματα. Ειναι στη Κων/λεως χαμηλα οπως κατεβαινεις δεξια λιγο πριν π.ραλλη.
-
Λοιπόν...Άσχετος τελείως με μαστορέματα εδώ. Έχω ένα σπίτι απεριποίητο για 15 περίπου χρόνια, όπου τα παραθυρόφυλλα έχουν ξεφτίσει (ξύλινα), και η ξύλινη πόρτα έχει μία πολύ μικρή τρύπα. Θέλουν επισκευή και βάψιμο. Γίνεται να τα κάνω μόνος μου, και αν ναι, τι εργαλεία χρειάζομαι?
-
εισαι σε νησι?
-
Nαι.
-
Τρίψιμο με τριβείο και χοντρό γυαλόχαρτο.(120)
Στοκάρισμα με στόκο για ξύλα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σιδηρόστοκο (καλός για επιδιόρθωση αλλά αλλά θέλει προσοχή).
Τρίψιμο πάλι με ψιλό γυαλόχαρτο στο τριβείο (80)
Πέρασμα με xyladecor 2 χέρια ή με ειδικό υλικό για αντοχή στη θάλασσα.Υπολόγισε ότι χρειάζεσαι 2 ώρες για κάθε παράθυρο.
Μετά άφησέ το για >3 ώρες να στεγνώσει.
Αυτό κάνω αυτή την εποχή.
-
Φυσικά και μπορεις να το κανεις μονο σου με τα εργαλεια πυ σου ειπαν, αλλα να ξερεις οτι θελει αρκετο χρονο και υπομονη ειδάλλως το αποτελεσμα θα ειναι ασχημο.
-
Δυο ερωτησεις προς τον Ηλια
- φτιαχνω μια μαντρα με τσιμεντολιθους και εχω φτασει στον πεμπτο στο υψος χρειαζεται λοιπον σεναζ . η ερωτηση ειναι επιτρεπεται να μην ολοκληρωθει μια και εξω το σεναζ και να ριχτουν οι μισες κατ υψος κολονες μιας και δεν εχω αρκετα ξυλα, ουτε αρκετο κουραγιο για τοση δουλεια μονος μου?
- επιδη δεν ειμαι και αρκετα γρηγορος το τσιμεντο που φτιαχνω οσο τελειωνει γινεται και πιο σφιχτο , του ριχνω λοιπον λιγο νερακι και ξαναγινεται οπως πρεπει.
ειναι σωστο αυτο? η εχουμε δευτερης ποιοτητας τσιμεντο.
ευχαριστω
-
Ξέρουν κι άλλοι, βρε (μερικοί, καλύτερα).
- Κατ' αρχάς ναι, πειραζει. Αν όμως σκεφτούμε ότι πρόκειται περί μάντρας η οποία καλείται απλώς να στηρίζει ... τον εαυτό της, δεν πειράζει και πολύ. Ε, αν μπορείς μην 'κόβεις' στη μέση τις κολώνες, ρίχνε τες ολόκληρες. Αν ήταν δική μου η μάντρα, θα έβαζα κ λίγο ρεβινέξ στο τσιμέντο.
- Κοίτα, το σωστό τσιμέντο είναι αρκετά 'σφιχτό' απ' την αρχή. Την πρώτη φορά που το 'αραιώνεις' με νερό, παίρνεις τσιμέντο δεύτερης ποιότητας (ούτε που θα το καταλάβεις ποτέ, όμως). Υποψιάζομαι ότι την τελευταία φορά που το αραιώνεις, παίρνεις σαφώς υποβαθμισμένο τσιμέντο. Αλλά είπαμε, μάντρα φτιάχνεις, δεν είναι δραματικό. Αν ήταν δική μου, μάλλον θα έφτιαχνα μικρότερες ποσότητες.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ