-
Να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μία ερώτηση που δεν ήξερα που να τη βάλω και μου ταίριαζε καλύτερα εδώ.Σε δύο μέρες θα αλλάξω την ηλεκτρική μου κουζίνα γιατί η προηγούμενη χάλασε. Το ερώτημα είναι τώρα την παλιά τι την κάνω? Την κατεβάζω στα σκουπίδια?
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
:oops: επειδή δεν ξέρω αν το έθεσα σωστά, να διευκρινίσω ότι το σπρέι καθαρισμού για επαφές δεν είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο (τύπου WD40).έχω πάρει ένα σπρέυ καθαρισμού το οποίο λέει είναι για επαφές τώρα για αυτοκίνητο ξεαυτοκίνητο δε ξέρω ούτε κωδικό θυμάμαι θα κοιτάξω αύριο
-
Ο χρήστης keny έγραψε:
Να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μία ερώτηση που δεν ήξερα που να τη βάλω και μου ταίριαζε καλύτερα εδώ.Σε δύο μέρες θα αλλάξω την ηλεκτρική μου κουζίνα γιατί η προηγούμενη χάλασε. Το ερώτημα είναι τώρα την παλιά τι την κάνω? Την κατεβάζω στα σκουπίδια?Κατέβασέ την και περίμενε 2-3 μέρες να δεις αν θα την πάρουν. Περνάνε παλιατζήδες και σηκώνουν τέτοια πράγματα. Αν παραμείνει εκεί, πάρε τλφ το Δήμο να στείλει ειδικό όχημα για παλιατζούρες.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
:oops: επειδή δεν ξέρω αν το έθεσα σωστά, να διευκρινίσω ότι το σπρέι καθαρισμού για επαφές δεν είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο (τύπου WD40).
έχω πάρει ένα σπρέυ καθαρισμού το οποίο λέει είναι για επαφές τώρα για αυτοκίνητο ξεαυτοκίνητο δε ξέρω ούτε κωδικό θυμάμαι θα κοιτάξω αύριο
Να γράφει CONTACT SPRAY, το WD40 μόνο το νερό διώχνει απο τις επαφές και σαν λιπαντικό - αντισκωριακό δε λέει πολλά, υπάρχουν άλλα καλύτερα.
Αν ψεκάσεις με τύπου WD40, ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψουν οι επαφές για λίγο αλλά σε μερικούς μήνες θα έχουν μαζέψει σκόνη που κολλάει πάνω στα λιπαντικά και θα είναι σχεδόν άχρηστες.
-
ξόδεψα μισή φιάλη contact spray αλλά ακόμα τα ίδια
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μία ερώτηση που δεν ήξερα που να τη βάλω και μου ταίριαζε καλύτερα εδώ.Σε δύο μέρες θα αλλάξω την ηλεκτρική μου κουζίνα γιατί η προηγούμενη χάλασε. Το ερώτημα είναι τώρα την παλιά τι την κάνω? Την κατεβάζω στα σκουπίδια?
Κατέβασέ την και περίμενε 2-3 μέρες να δεις αν θα την πάρουν. Περνάνε παλιατζήδες και σηκώνουν τέτοια πράγματα. Αν παραμείνει εκεί, πάρε τλφ το Δήμο να στείλει ειδικό όχημα για παλιατζούρες.
Όλοι οι δήμοι έχουν υπηρεσία για να μαζεύουν ογκώδη 'σκουπίδια'. ΜΗΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Παίρνεις τηλέφωνο στο δήμο και κανονίζετε μέρα και ώρα που θα περάσει φορτηγό (παίρνουν έπιπλα, στρώματα, τηλεοράσεις και λοιπά άχρηστα που βλέπουμε συχνά στα σκουπίδια, ακόμη και κλαδιά από τον κήπο) και το κατεβάζετε 1 ώρα πριν. That's it!!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Περί ηλεκτρονικού μαστορέματος (αφού δε βρήκα ανταπόκριση στο Περί Η/Υ)`Οταν σ'ένα στερεοφωνικό η μία απ'τους δύο εξόδους για τα ηχεία δε δουλεύει κανονικά παρά μόνο όποτε θέλει, τι φταίει τότε και τι μπορείς να καθαρίσεις για να φτιάξει (ή τι αλλάζεις) ? αναφέρομαι σ'ένα παλιό ηχοσύστημα JVC CA-E23L για το οποίο δεν έχω διάγραμμα
Όταν λες 'όποτε θέλει' τι εννοείς; Ότι σταματάει στα καλά καθούμενα ή όταν π.χ. κουνήσεις το καλώδιο ή το βύσμα; Αν είναι το δεύτερο, μάλλον πρόκειται για ψυχρή κόλληση που έχει σπάσει ή ραγίσει. Αν πιάνουν τα χέρια σου με το κολλητήρι, μπορείς να δοκιμάσεις να αφαιρέσεις την παλιά κόλληση του θυλυκού βύσματος (αυτού που είναι πάνω στην πλακέτα) και να το ξανακολλήσεις προσεκτικά. Είχα το ίδιο πρόβλημα με το scart ενός βίντεο Sony και το έφτιαξα όπως σου περιγράφω.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κατέβασέ την και περίμενε 2-3 μέρες να δεις αν θα την πάρουν. Περνάνε παλιατζήδες και σηκώνουν τέτοια πράγματα. Αν παραμείνει εκεί, πάρε τλφ το Δήμο να στείλει ειδικό όχημα για παλιατζούρες.
Όλοι οι δήμοι έχουν υπηρεσία για να μαζεύουν ογκώδη 'σκουπίδια'. ΜΗΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Παίρνεις τηλέφωνο στο δήμο και κανονίζετε μέρα και ώρα που θα περάσει φορτηγό (παίρνουν έπιπλα, στρώματα, τηλεοράσεις και λοιπά άχρηστα που βλέπουμε συχνά στα σκουπίδια, ακόμη και κλαδιά από τον κήπο) και το κατεβάζετε 1 ώρα πριν. That's it!!
Το ζήτημα είναι ότι αυτοί του δήμου τα πάνε στη χωματερή. Οι παλιατζήδες συνήθως τα πάνε για ανακύκλωση ή κάπως τα αξιοποιούν. Εγώ είχα κατεβάσει ντουλάπια κουζίνας και το επόμενο πρωί δεν υπήρχαν εκεί. Κάποιος θα τα βολεύτηκε με λίγο λουστράρισμα.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Περί ηλεκτρονικού μαστορέματος (αφού δε βρήκα ανταπόκριση στο Περί Η/Υ)
`Οταν σ'ένα στερεοφωνικό η μία απ'τους δύο εξόδους για τα ηχεία δε δουλεύει κανονικά παρά μόνο όποτε θέλει, τι φταίει τότε και τι μπορείς να καθαρίσεις για να φτιάξει (ή τι αλλάζεις) ? αναφέρομαι σ'ένα παλιό ηχοσύστημα JVC CA-E23L για το οποίο δεν έχω διάγραμμα
Όταν λες 'όποτε θέλει' τι εννοείς; Ότι σταματάει στα καλά καθούμενα ή όταν π.χ. κουνήσεις το καλώδιο ή το βύσμα; Αν είναι το δεύτερο, μάλλον πρόκειται για ψυχρή κόλληση που έχει σπάσει ή ραγίσει. Αν πιάνουν τα χέρια σου με το κολλητήρι, μπορείς να δοκιμάσεις να αφαιρέσεις την παλιά κόλληση του θυλυκού βύσματος (αυτού που είναι πάνω στην πλακέτα) και να το ξανακολλήσεις προσεκτικά. Είχα το ίδιο πρόβλημα με το scart ενός βίντεο Sony και το έφτιαξα όπως σου περιγράφω.
όχι, όταν λέω όποτε θέλει εννοώ αυτό ακριβώς, είτε μόνο του, είτε με την αύξηση της έντασης, είτε με το πάτημα κανά τυχαίου κουμπιού. Είναι συνήθες φαινόμενο σε αρκετούς ενισχυτές. Το έλουσα με contact spray αλλά τίποτα
-
Δοκίμασες να παίξεις το κάθε ποτενσιόμετρο πάνω-κάτω για πολλή ώρα (1-2 λεπτά συνεχόμενα);
-
Ο χρήστης keny έγραψε:
Να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μία ερώτηση που δεν ήξερα που να τη βάλω και μου ταίριαζε καλύτερα εδώ.Σε δύο μέρες θα αλλάξω την ηλεκτρική μου κουζίνα γιατί η προηγούμενη χάλασε. Το ερώτημα είναι τώρα την παλιά τι την κάνω? Την κατεβάζω στα σκουπίδια?Βρες παλιατζή και άστον να τα κάνει μόνος του!!
Στην Αθήνα έχουν αρχίσει να σπανίζουν, αλλά μένω Μαρούσι ΕΠΙ τηυς Κηφισίας, και ακόμα κι εκεί περνάει μια το χρόνο... Αν βρείς κανένα τηλέφωνο παλιατζή χαλαρά και θα έρθει.
Αν μάλιστα η κουζίνα δουλεύει κιόλας θα κάνει χαρές!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ζήτημα είναι ότι αυτοί του δήμου τα πάνε στη χωματερή. Οι παλιατζήδες συνήθως τα πάνε για ανακύκλωση ή κάπως τα αξιοποιούν. Εγώ είχα κατεβάσει ντουλάπια κουζίνας και το επόμενο πρωί δεν υπήρχαν εκεί. Κάποιος θα τα βολεύτηκε με λίγο λουστράρισμα.
Πειραιάς βλέπεις!
Εδώ, οι παλιατζήδες ακόμη καλά κρατούν. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλω κάτι τέτοιο στο πεζοδρόμιο το βράδυ, και να μην έχει εξαφανιστεί το πρωί.
-
Και στην επαρχία δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσεις κάτι δίπλα στα σκουπίδια και να μην εξαφανιστεί!
Κατέβασα χαλασμένο θερμοσύφωνα και μέσα σε μία ώρα είχε γίνει άφαντος!
-
Δεν ξέρω τι γίνεται αλλού αλλά στο Ηράκλειο δεν υπάρχουν παλιατζήδες!! Αν κατεβάσεις ογκώδη και βαρύ σκουπίδι εντοπίζεται από τους υπαλλήλους του δήμου που περνούν με την σκουπιδιάρα και ειδοποιούν για να περάσει φορτηγό να το μαζέψει. Απλά και καθαρά. Υπάρχει πάντα η περίπτωση αν είναι σε καλή κατάσταση να προλάβει κάποιος να το πάρει αν και τώρα ποια οι μετανάστες είναι πλέον τακτοποιημένοι και δεν μαζεύουν εύκολα ότι πετάμε.
-
Εχει κανεις σας αλλαξει το 'καπελο' απο την καμιναδα του τζακιου του???
Θελω να αλλαξω το 'καπελο' διοτι με ανεμο συγκεκριμενης κατευθυνσης (νοτιά) μου καπνιζει.
Η καμιναδα αποτελειτε απο τσιμεντοσωληνα και στο τελειωμα της ειναι χτιστή και απο πανω εχει πλακα πεζοδρομιου....σκεφτομαι να την αφαιρεσω και να προσαρμοσω ενα μεταλικο καπελο που γιριζει συνεχομενα απο τον αερα δλδ δημιουργει στροβιλισμό...ετσι πιστευω αθα λυσω το προβλημα.
Το εχει κανει καποιος ωστε να μου πει τι πρεπει να προσεξω ...????
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εχει κανεις σας αλλαξει το 'καπελο' απο την καμιναδα του τζακιου του???Θελω να αλλαξω το 'καπελο' διοτι με ανεμο συγκεκριμενης κατευθυνσης (νοτιά) μου καπνιζει.
Η καμιναδα αποτελειτε απο τσιμεντοσωληνα και στο τελειωμα της ειναι χτιστή και απο πανω εχει πλακα πεζοδρομιου....σκεφτομαι να την αφαιρεσω και να προσαρμοσω ενα μεταλικο καπελο που γιριζει συνεχομενα απο τον αερα δλδ δημιουργει στροβιλισμό...ετσι πιστευω αθα λυσω το προβλημα.
Ναι το έκανα εγω!Πριν χρόνια, και ησύχασα!
Πρόσεξε όμως!
Στην δική μου περίπτωση έφταιγε και το μικρό ύψος της καμινάδας. Τελευταίος όροφος.
Γι' αυτό και ψήλωσα κατά 1,5 μέτρο την καμινάδα και έβαλα και το καπέλο!Να σου βάλουν βίδες στα 4 στηρίγματα ώστε να μπορείς να την βγάζεις όταν θέλεις να καθαρίσεις την καμινάδα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θελω να αλλαξω το 'καπελο' διοτι με ανεμο συγκεκριμενης κατευθυνσης (νοτιά) μου καπνιζει.
Πρόσεξε όμως!
Στην δική μου περίπτωση έφταιγε και το μικρό ύψος της καμινάδας. Τελευταίος όροφος.
Γι' αυτό και ψήλωσα κατά 1,5 μέτρο την καμινάδα και έβαλα και το καπέλο!Να σου βάλουν βίδες στα 4 στηρίγματα ώστε να μπορείς να την βγάζεις όταν θέλεις να καθαρίσεις την καμινάδα!
Αυτο με τις βιδες καλη ιδεα!!
Το υψος πιστευω να μην εχει προβλημα διοτι εχει αρκετο.....ειναι 2,5 μετρα τουλαχιστον και αναγκαστικα θα την ψιλωσω ακομη κατα 50 εκατοστα minimum λογο οτι πρεπει να μπει το καπελο πανω απο τις αλλες καμιναδες της πολυκατοικιας.
-
Γιώργο, αν σηκώσεις την δική σου καμινάδα θα δημιουργήσεις πρόβλημα στις άλλες!
Εγω το έκανα γιατι οι άλλοι δεν ανάβουν τα τζάκια τους!
Ενας πήγε να το ανάψει και γέμισε το σπίτι του καπνό!Εκτός αν εχουν αποσταση μεταξύ τους οι καμινάδες (σε εμένα ήταν κολλητές!)
Πάντως θα πάθεις πλάκα με το 'τράβηγμα' μετά! Πάνω από 600bhp!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πρόσεξε όμως!
Συνήθως αυτή είναι η αιτία, χαμηλή ύψος της καμινάδας, άλλα στη δικιά του περίπτωση μάλλον η αιτία είναι κάποια ψηλή πολυκατοικία γι'αυτό βάζει καπνούς από μία συγκεκριμένη μεριά
εκτός απ'το να ψηλώσεις την καμινάδα υπάρχουν και κάποιες άλλες λύσεις όπως εξαερωτήρας, αλλά έβαλε ένας γνωστός μου και τραβαγε πολύ με αποτέλεσμα να μη ζεσταίνεται αρκετά το σπίτι και να καίγονται και τα ξύλα σε χρόνο dt.. -
Το project αλλαγη καμιναδας ετελειωσε επιτυχως....
Μπηκε 'σαρικι' με διπλα ρουλεμαν για αθορυβη λειτουργια, και βιδες πανω και κατω.
Πλεον το συνολικο υψος της καμιναδας ανεβηκε στα 3,5 μετρα .... βγηκε πιο ψηλα και απο το δωμα.
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες ..τραβαει τα κερατα του..πλεον περιμενω με αγωνια τον πρωτο νοτιά ωστε να βεβαιωθώ οτι ελυσα μονιμα το προβλημα.
Κοστος 60ε το 'σαρικι' + 2 σιλικονες και ενα κουβα τσιμεντο.
Ασε που εβαλα ιδεες σε ολους να αλλαξουν τις καμιναδες...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ