-
Ανοιγω το topic γιανα μοιραστούμε εμπειριές συμβουλές!!!!!!!!
Προσπάθησα ο ταλαίπωρας να γυρίσω τις πόρτες στο ψυγείο/καταψύκτη από αριστερά στα δεξιά.... πήρα και το Manual ... ξεβίδωσα χερούλια και πόρτες αλλά δεν μπορούσα να το ξανασετάρω για να το βιδώσω από τα δεξιά (ήθελαν ταυτόχορνη εφαρμογή και οι δυο πόρτες και βίδωμα δηλαδή τρία χέρια πως να το καταφέρω με δυο μόνο χέρια??????)...... Ο γνωστός Ελλήνάρας μετά καντήλια και τελικά έμεινε στα αριστερά η πόρτα Σίγουρα χρειάζομαι και δεύτερο άτομο
-
Προσπάθησα ο ταλαίπωρας να γυρίσω τις πόρτες στο ψυγείο/καταψύκτη από αριστερά στα δεξιά.... πήρα και το Manual ... ξεβίδωσα χερούλια και πόρτες αλλά δεν μπορούσα να το ξανασετάρω για να το βιδώσω από τα δεξιά (ήθελαν ταυτόχορνη εφαρμογή και οι δυο πόρτες και βίδωμα δηλαδή τρία χέρια πως να το καταφέρω με δυο μόνο χέρια??????)...... Ο γνωστός Ελλήνάρας μετά καντήλια και τελικά έμεινε στα αριστερά η πόρτα Σίγουρα χρειάζομαι και δεύτερο άτομο
-
-
Χρειάζεσαι σφηνες!
Βάλε πρώτα την επάνω να ακουμπήσει και μετά στερέωσε με σφήνες!
Σπρώξε την κάτω υποδοχή μέχρι να ευθυγραμιστεί και σιγά σιγά βγάλε τις σφηνες!
Ετσι μπορείς να βάλεις και μια κανονική πόρτα με τρείς μεντεσέδες!
-
Εγώ το τελευταίο που έκανα, ήταν να ανοίξω το filmnet box για να το κάνω να δουλεύει τσάμπα
Από 'κει και πέρα, έχω κάνει σχετικά απλά πράγματα (όπως τα σωληνάκια που έχω περάσει για το πότισμα) και δε νομίζω ότι έχω να μοιραστώ και πολλά -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγώ το τελευταίο που έκανα, ήταν να ανοίξω το filmnet box για να το κάνω να δουλεύει τσάμπα
Από 'κει και πέρα, έχω κάνει σχετικά απλά πράγματα (όπως τα σωληνάκια που έχω περάσει για το πότισμα) και δε νομίζω ότι έχω να μοιραστώ και πολλάΤο κατάφερες; Αν ναι, ΠΩΣ;;;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Από 'κει και πέρα, έχω κάνει σχετικά απλά πράγματα (όπως τα σωληνάκια που έχω περάσει για το πότισμα) και δε νομίζω ότι έχω να μοιραστώ και πολλάΤο κατάφερες; Αν ναι, ΠΩΣ;;;
αυτό τώρα είναι ψιλό***Χοντρό-παράνομο αλλά τεσπά
θα σου δώσω link με pm μη με banαρουν κιόλας από το φορουμ
από 'κει και πέρα αναλαμβάνεις με δική σου ευθύνη
Φιλικά -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αυτό τώρα είναι ψιλό***Χοντρό-παράνομο αλλά τεσπά
θα σου δώσω link με pm μη με banαρουν κιόλας από το φορουμ
από 'κει και πέρα αναλαμβάνεις με δική σου ευθύνη
ΦιλικάΟΚ, αναμένω το pm... Και φυσικά δεν είπαμε τίποτα εμείς, έτσι;
-
Λοιπόν, πριν 1 χρόνο άλλαξα κι εγώ τις πόρτες του ψυγείου, ΜΟΝΟΣ μου!!!
Πρώτα από όλα τράβηξα το ψυγείο λίγο πιο μακρυά από τον τοίχο (1 μέτρο περίπου).
Μετά την πάνω πίσω γωνία του την κάλυψα με ένα λευκό πανί.
Μετά έγειρα το ψυγείο πίσω, να ακουμπήσει στον τοίχο, χωρίς να τον λερώνει.
Μετά άλλαξα θέση στις πόρτες, οι οποίες πλέον ακούμπαγαν πάνω στο ψυγείο και η τριβή έγινε το τρίτο χέρι!!!Χθες ξαναέβαλα την δορυφορική κεραία στο σπίτι, χωρίς να έχω συσκευή τέστερ, και χωρίς να έχω οπτική ή ακουστική επαφή με την τηλεόραση!!
-
Δεν ξέρω για τους πάλιουρες στα μαστορέματα αλλά για να κάνουμε τρείς τρύπες στο σπίτι για να βάλουμε ένα πάγκο μαζευτήκαμε τρεις οικονομολόγοι (Που πας ρε Καραμήτρο????? τις σπουδές μου μέσα!!!!!)
Νιώθω ότι η νεα γενιά είμαστε για κλάματα..... αφού έγινε η σύσκεψη με διάφορες θεωρείες στις οποίες καταλήγαμε ότι μας έφταιγε ο τοίχος... κάναμε δυο κουκκίδες στον τοίχο και όλα ήταν έτοιμα..........Όταν είχε ανοίξει ένα μαγαζί εργαλείων στο χωριό κάποιος για να τον βοηθήσω του είχα πει βάλε μου 300Ε σε εργαλεία και να που ήρθε η ώρα χρήσης!!!! Βγάζω το τρυπάνι από το κουτί με δέος (Τι είναι τούτου Ωρε????) άντε διάβασμα μισή ώρα..... άλλες βίδες για σίδερα, άλλες για τοίχο άλλες για ξύλα ο κακός χαμός!!!!!!!
Και εκεί που είμαι έτοιμος για την παρθενική ..... βλέπω τις μπρίζες στο ίδιο ύψος ... ρε λες να περνάει το ρεύμα????? και να πάω αδιάβαστος???? άντε νέα σύσκεψη.... κατάληξη ότι με πολλές πιθανότητες δεν περνάνε οπότε βουρ....... νέο θέμα όμως 'Παιδιά!!!! Πόσο βαθειά να το βάλω????' Και εκεί που έχω αρχίζει να βάζω να κάτι να μπλεδίζει από το μοτέρ του Black and Decker ρε σεις λέτε να καούμε?????? Τελικά όλαν πήγαν καλά αλλά θέλουμε δάσκαλο!!!!!!! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Χθες ξαναέβαλα την δορυφορική κεραία στο σπίτι, χωρίς να έχω συσκευή τέστερ, και χωρίς να έχω οπτική ή ακουστική επαφή με την τηλεόραση!!RESPECT!!!
-
ΠΡΙΖΕΣ
Οι πρίζες και οι διακόπτες έχουν κανάλι που περνάνε μέσα τα καλώδια.
Τα κανάλια αυτά φεύγουν ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ από την πρίζα και φτάνουν ΣΧΕΔΟΝ στο ταβάνι (καμιά 30αριά πόντους περίπου από το ταβάνι) όπου πλέον όλα κινούνται ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ.
Τα κανάλια αυτά έχουν πάχος όχι μεγαλύτερο από 20 πόντους.
ΠΡΟΣΟΧΗ, αν τρυπάτε έναν τοίχο, δείτε αν στην ΠΙΣΩ του μεριά έχει αγωγό, από το άλλο δωμάτιο!! (συνήθως κατά 99% για οικονομία και τα δύο δωμάτια πάνε μαζί, αλλά καλό να έχεις το νου σου!!!)
Υ.Γ. Κι εγώ νέα γενιά είμαι, και το επόμενο στάδιο είναι να μάθω να στρώνω και κανένα τσιμεντάκι για το εξοχικό!!
Σιγά μην παρακαλάω τον κάθε μάστορα να έρθει και πότε μπορεί, λες και είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας!!
Αρκεί να σου αρέσει η όλη μαστοροκατάσταση, να έχεις όρεξη υπομονή (και κάποιον να καθαρίζει τα υπολείμματα!!! ) και σιγά σιγά μαθαίνεις!! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΠΡΙΖΕΣΟι πρίζες και οι διακόπτες έχουν κανάλι που περνάνε μέσα τα καλώδια.
Τα κανάλια αυτά φεύγουν ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ από την πρίζα και φτάνουν ΣΧΕΔΟΝ στο ταβάνι (καμιά 30αριά πόντους περίπου από το ταβάνι) όπου πλέον όλα κινούνται ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ.
Τα κανάλια αυτά έχουν πάχος όχι μεγαλύτερο από 20 πόντους.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
αυτά που λες είναι σωστά, ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση ήξερε τη δουλειά του. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ τι έχουν δει τα μάτια μου από στραβοβαλμένα καλώδια, κουτιά διακλαδώσεων 'όπου να ναι' και άλλα τέτοια ωραία...
-
Τα παντα.Απο σωληνες του νερου,σωληνες αποχετευσης,ηλεκτρικα,χτισιμο ,ηλεκτροκολληση,βαψιμο.Εχω πολλα εργαλεια τα οποια τα αγορασα σιγα-σιγα,οποτε χρειαζομουν καποιο το αγοραζα.Το τελευταιο μου αποκτημα ειναι μια μπετονιερα/καροτσι.Εχτισα στην αποθηκη τον ενα τοιχο (25τμ)με τσιμεντολιθους μεσα σε ενα Σαββατοκυριακο.Αν βοηθησει ο καιρος θα την κλεισω ολη την αποθηκη μεχρι το ερχομενο ΣΚ.Ο μονος μαστορας που εχει μπει στο σπιτι μου ειναι μπετατζης για να ριξει τα μπετα στην αυλη (60κυβικα).
Αν δεν ξερετε απο περνουν καλωδια και σωληνες στον τοιχο υπαρχουν ειδικοι ανιχνευτες που σου δειχνουν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν δεν ξερετε απο περνουν καλωδια και σωληνες στον τοιχο υπαρχουν ειδικοι ανιχνευτες που σου δειχνουν.
ακριβώς, κάτι οργανάκια που κάνουν σαν μετρητές ραδιενέργειας όταν ανιχνεύσουν ρεύμα και διαφορετικό ήχο όταν βρουν σκέτο μέταλλο
-
.
Γνωστός μου σε νέο σπίτι αγόρασε την κουζίνα (όλα τα έπιπλα/ντουλάπια δλδ) και την τοποθετεί μόνος του. Μπορεί να μην του βγει σε μερικά σημεία 100% (κάτι που μπορεί να διορθώσει), αλλά γενικά η συναρμολόγηση -λέει ότι- είναι πραγματικά πολύ απλή, κάτι σαν lego.
Α, η επιλογή του να την τοποθετήσει μόνος του, του κόστισε και κάτω από τα μισά χρήματα που θα χρειαζόταν σε άλλη περίπτωση...
.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ακριβώς, κάτι οργανάκια που κάνουν σαν μετρητές ραδιενέργειας όταν ανιχνεύσουν ρεύμα και διαφορετικό ήχο όταν βρουν σκέτο μέταλλο
Όλες μα όλες οι οικοδομές που έχω δει στη ζωή μου (και δεν έχω δει λίγες) έχουν εκείνα τα κλασικά κουτάκια στους τοίχους. Ε, αυτά τα κουτάκια συνδέουν γραμμές. Αποφεύγετε λοιπόν τις ευθείες που συνδέουν αυτά μεταξύ τους και προφανώς αυτά με τους διακόπτες. 99% (αν όχι 100%) είστε οκ!
-
Όλες μα όλες οι οικοδομές που έχω δει στη ζωή μου (και δεν έχω δει λίγες) έχουν εκείνα τα κλασικά κουτάκια στους τοίχους. Ε, αυτά τα κουτάκια συνδέουν γραμμές. Αποφεύγετε λοιπόν τις ευθείες που συνδέουν αυτά μεταξύ τους και προφανώς αυτά με τους διακόπτες. 99% (αν όχι 100%) είστε οκ!
για τους τοίχους είναι απλά, αν θες να τρυπήσεις το ταβάνι για να κρεμάσεις/βιδώσεις φώτα; εκεί -συνήθως- είναι αλλού γι' αλλού τα καλώδια
-
episkeves mikron hlektrikon syskevon ,hlektrikes skoupes,hlektrika georgika ergaleia,ergaleia ktl. exoun perash sthn ellada; h molis xalasoun ta petane sta skoupidia kai pernoun kenourgia;
-
Μπορεί να έχεις δει πολλές αλλά όχι αρκετές. Υπάρχουν εγκαταστάτες (ή κάποιος άλλος χαρακτηρισμός) που δεν τηρούν τις ευθείες από τα μπουάτ προς διακόπτες/φωτιστικά. Επίσης άλλοι εγκαταστάτες χρησιμοποιούν πλακέ καλώδιο που το καρφώνουν στη τοιχοποιία χωρίς καθόλου μπουάτ. Ακόμα, έχω δει να μεταφέρουν γραμμές ηλεκτρικού από τον ένα τοίχο στον άλλο (απέναντι) από το πάτωμα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ