-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
εγω που θέλω να 'βγάλει' την υγρασία απο το χώρο πρέπει να το βάλω στο Dry ή αρκεί μόνο η θέρμανση?Έχω την εντύπωση ότι το dry στα συνήθη κλιματιστικά αναφέρεται σε ψύξη του χώρου. Στην περίπτωση που θες να ζεστάνεις το χώρο, νομίζω ότι η κατάλληλη επιλογή είναι η θέρμανση, η οποία παράλληλα νομίζω ότι θα πετύχει κάποια αφύγρανση.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
εγω που θέλω να 'βγάλει' την υγρασία απο το χώρο πρέπει να το βάλω στο Dry ή αρκεί μόνο η θέρμανση?
Έχω την εντύπωση ότι το dry στα συνήθη κλιματιστικά αναφέρεται σε ψύξη του χώρου. Στην περίπτωση που θες να ζεστάνεις το χώρο, νομίζω ότι η κατάλληλη επιλογή είναι η θέρμανση, η οποία παράλληλα νομίζω ότι θα πετύχει κάποια αφύγρανση.
Συγνώμη για την παρέμβαση, και ας με διορθώσει κάποιος. Τα κλιματιστικά είναι γνωστό ότι ξηραίνουν τον αέρα που κλιματίζουν, ούτως ή άλλως. Η λειτουργία dry, νομίζω, έχει νόημα σε πολύ υγρά κλίματα, όπου απαιτείται επιπλέον αφύγρανση του χώρου.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
εγω που θέλω να 'βγάλει' την υγρασία απο το χώρο πρέπει να το βάλω στο Dry ή αρκεί μόνο η θέρμανση?
Έχω την εντύπωση ότι το dry στα συνήθη κλιματιστικά αναφέρεται σε ψύξη του χώρου. Στην περίπτωση που θες να ζεστάνεις το χώρο, νομίζω ότι η κατάλληλη επιλογή είναι η θέρμανση, η οποία παράλληλα νομίζω ότι θα πετύχει κάποια αφύγρανση.
Συγνώμη για την παρέμβαση, και ας με διορθώσει κάποιος. Τα κλιματιστικά είναι γνωστό ότι ξηραίνουν τον αέρα που κλιματίζουν, ούτως ή άλλως. Η λειτουργία dry, νομίζω, έχει νόημα σε πολύ υγρά κλίματα, όπου απαιτείται επιπλέον αφύγρανση του χώρου.
Αδιόρθωτος
Όντως έτσι είναι, αναφέρεται σχετικά και στα περισσότερα εγχειρίδια.
Η Hitachi που κοιτούσα τώρα, το ονομάζει 'dehumidifying' και το προτείνει για ενδιάμεσες θερμοκρασίες (16-27). Η λειτουργία δημιουργεί πιο άνετη ατμόσφαιρα κρατώντας τη θερμοκρασία πάντα κοντά σε αυτή της πραγμαικής θερμοκρασίας χώρου, δεν αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στο πώς λειτουργεί. -
Αναρωτιεμαι αν δύο 'ισχυρα' κλιματιστικά-Inverter- μπορούν να θερμάνουν ένα σπίτι 100m2
Διότι έχω μία μέση κατανάλωση 15-20
-
Ξέρει κάποιος πως θα υπολογίσουμε την κατανάλωση ενός καυστήρα ανά ώρα? πχ. ο δικός μας είναι 100.000 θερμίδων.
nEK
Αν ο υπολογισμός σου είναι σωστός συμφέρει 100%. Ο παραπάνω καυστήρας που αναφέρω καίει 12-13 λίτρα την ώρα (για 4 κατοικίες) αλλά μπορεί να το καίω και μόνος αν λείπου οι υπόλοιποι..... -
[quote='nEK']Αναρωτιεμαι αν δύο 'ισχυρα' κλιματιστικά-Inverter- μπορούν να θερμάνουν ένα σπίτι 100m2
-
[quote='nEK']Αναρωτιεμαι αν δύο 'ισχυρα' κλιματιστικά-Inverter- μπορούν να θερμάνουν ένα σπίτι 100m2
-
-
Δεν υπαρχει αξιοπιστος υπολογισμος καταναλωσης ανα ωρα, λογο οτι διαφοροποιειται απο πολλους παραμετρους καθε φορα.
Το μονο που μπορει να εχεις ειναι ενα μεσο ορο καταναλωσης σε μια περιοδο, κατω απο διαφορετικες συνθηκες , για να εχεις μια ιδεα ποσο σου ερχεται η ωρα.
-
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω τη γνώση όποιου την έχει!!:
Στη μπανιέρα κοντά στο σιφόνι έχουν παρουσιαστεί δυο μικρές ρωγμές σαν να έχει σκάσει η πορσελάνη. Υπάρχει κάποιο υλικό να κλείσει τις ρωγμές; Δεν μιλάμε για σπάσιμο αλλά για κάτι σαν σκάσιμο επιφανειακό. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω τη γνώση όποιου την έχει!!:
Στη μπανιέρα κοντά στο σιφόνι έχουν παρουσιαστεί δυο μικρές ρωγμές σαν να έχει σκάσει η πορσελάνη. Υπάρχει κάποιο υλικό να κλείσει τις ρωγμές; Δεν μιλάμε για σπάσιμο αλλά για κάτι σαν σκάσιμο επιφανειακό.Αν όντως είναι κάτι επιφανειακό, τότε μπορείς να βάλεις λίγο σμάλτο. Πουλιέται σε χρωματοπωλεία. Είναι συνήθως ένα μικρό μπουκαλάκι, με ένα πινελάκι, σαν βερνίκι νυχιών.
-
-
Σε ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ το να καις (φωτιστικό) πετρέλαιο ή υγραέριο χωρίς να βγάζεις τα καυσαέρια έξω, δεν είναι καθόλου καλό. Αν έχεις πόρτα που ανοιγοκλείνει συνέχεια, δεν πειράζει πολύ.
Έχω μια Delonghi υγραερίου (μου τη χάρισαν γιατί μύριζε) και κατάλαβα. Μόνο για υπαίθριους χώρους κάνει. Κάθεται στην αποθήκη αχρησιμοποίητη, ούτε μια φιάλη δεν έχει κάψει στη ζωή της
-
Πάγωσαν οι σωλήνες του ηλιακού θερμοσίφωνα. Από χθές. Δεν είχα αφήσει κάποια βρύση να στάζει.
Υπάρχει τρόπος για να τον επαναφέρω?
Τον έχω αφήσει ανοικτό (με ρεύμα). Πειράζει?
-
Νίκο, μπορείς να ανεβείς στην ταράτσα, εκεί που είναι οι σωλήνες? Αν ναι, ζέστανε νερό σε τσαγερό και πάρτο μαζί σου επάνω, και ρίξε στις σωλήνες. Εγώ έτσι έκανα πριν μια ώρα (στο έδαφος, σε 2 σημεία οι σωλήνες είναι υπέργειοι και πάγωσαν απευθείας, κόβοντας έτσι την παροχή σε όλο το σπίτι).
Αλλιώς, κάνε υπομονή. Μην ξυριστείς σήμερα, δε χάθηκε κι ο κόσμος.
-
ΟΚ!
-
Με το μαλακό το ζεστό νερό, μη σπάσουν και τρέχεις να με δείρεις μετά.
-
Δεν το ζέστανα πολύ. Δεν έβρασε. Έριξα από πάνω προς τα κάτω.Σιγά σιγά!
ΕΠΙΑΣΕ!!!Ευχαριστώ φανταστικέ ηχοποιέ!!!
-
Ωραία, επιτέλους θα ξεβρωμίσει το Κουκέικο.
-
Νίκο, οι σωλήνες είχαν μόνωση καθόλου ή ήταν εντελώς εκτεθειμένοι;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ