-
*Αστικός Κώδικας Άρθρο 1003
Περιορισμοί κυριότητας, εκπομπές
Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.*
Αυτή είναι η γενική διάταξη, ίσως υπάρχουν ειδικότερες πολεοδομικές ή αστυνομικές διατάξεις που δεν γνωρίζω. Το ζήτημα είναι ότι ο καπνός που μπαίνει στα δωμάτια ενός σπιτιού, κατά τη γνώμη μου, παρεμποδίζει τη χρήση του ακινήτου σε σημαντικό βαθμό, όμως είναι ζήτημα ερμηνείας και πραγματογνωμοσύνης (που κοστίζει και καθυστερεί).
Κι εγώ έχω πρόβλημα με το (μεγάλο) κλιματιστικό κάποιου που προκαλεί ενοχλητικό βουητό σε ένα υπνοδωμάτιο. Πρέπει να βρεθεί ένα σημείο συνεννόησης με τον άλλο ιδιοκτήτη, γιατί αν φτάσει κάποιος σε ακραία μέτρα θα έχει ενδεχομένως αντίθετα αποτελέσματα. Καλύτερα να δώσει κανείς χρήματα από την τσέπη του (σε λογικά πλαίσια) για να περιοριστεί το πρόβλημα, παρά να φτάσει στα δικαστήρια και τη σχετική ταλαιπωρία. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
*Αστικός Κώδικας Άρθρο 1003Περιορισμοί κυριότητας, εκπομπές
Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.*
Αυτή είναι η γενική διάταξη, ίσως υπάρχουν ειδικότερες πολεοδομικές ή αστυνομικές διατάξεις που δεν γνωρίζω. Το ζήτημα είναι ότι ο καπνός που μπαίνει στα δωμάτια ενός σπιτιού, κατά τη γνώμη μου, παρεμποδίζει τη χρήση του ακινήτου σε σημαντικό βαθμό, όμως είναι ζήτημα ερμηνείας και πραγματογνωμοσύνης (που κοστίζει και καθυστερεί).
Κι εγώ έχω πρόβλημα με το (μεγάλο) κλιματιστικό κάποιου που προκαλεί ενοχλητικό βουητό σε ένα υπνοδωμάτιο. Πρέπει να βρεθεί ένα σημείο συνεννόησης με τον άλλο ιδιοκτήτη, γιατί αν φτάσει κάποιος σε ακραία μέτρα θα έχει ενδεχομένως αντίθετα αποτελέσματα. Καλύτερα να δώσει κανείς χρήματα από την τσέπη του (σε λογικά πλαίσια) για να περιοριστεί το πρόβλημα, παρά να φτάσει στα δικαστήρια και τη σχετική ταλαιπωρία.Και γ@@ω τους νόμους !!!!!! Άντε να ερμηνεύσεις τώρα!!!!!!!
-
πρέπει να υπάρχει σχετικός πολεοδομικός κανονισμός.
σίγουρα υπάρχει για εταιρίες- καταστήματα που παράγουν αέριους ρύπους (κοινό παράδειγμα σουβλατζίδικα-goody's κλπ) οπότε αξίζει να το ψάξεις. -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
...Ξέρει κανείς να μου πει πώς μπορώ να αλλάξω το ανόδιο μαγνησίου στον ηλιακό θερμοσίφωνα; Επίσης, πού μπορώ να βρω και να αγοράσω το ανταλλακτικό;....Είχα γράψει τη διαδικασία για το δικό μου (20ετίας) Stiebel Eltron εδώ.
Υποθέτω πως είναι παρόμοια η διαδικασία αφού πάνω κάτω όλοι κάνουν τα ίδια πράγματα.
Ανταλλακτικά θα βρεις σε όλα τα καταστήματα που έχουν ανταλλακτικά πλυντηρίων κ.λ.π. ηλεκτρικών συσκευών.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Ξέρει κανείς να μου πει πώς μπορώ να αλλάξω το ανόδιο μαγνησίου στον ηλιακό θερμοσίφωνα; Επίσης, πού μπορώ να βρω και να αγοράσω το ανταλλακτικό;....
Είχα γράψει τη διαδικασία για το δικό μου (20ετίας) Stiebel Eltron εδώ.
Υποθέτω πως είναι παρόμοια η διαδικασία αφού πάνω κάτω όλοι κάνουν τα ίδια πράγματα.
Ανταλλακτικά θα βρεις σε όλα τα καταστήματα που έχουν ανταλλακτικά πλυντηρίων κ.λ.π. ηλεκτρικών συσκευών.
Ευχαριστώ πολύ, σαφέστατη η περιγραφή! Θα δοκιμάσω και θα δω αν θα τα καταφέρω...
-
Καλό είναι να βγάλεις την αντίσταση και να την πάρεις μαζί σου σαν δείγμα γιατί υπάρχουν διάφορα είδη...
-
Μια ερώτηση παίδες:
Αφορά επαγγελματικό χώρο και συγκεκριμένα την οροφή.Επειδή είναι λίγο ταλαιπωρημένη στην όψη και το να καταφέρεις να την εξομαλύνεις απαιτεί πολύ κόπο και χρήμα εξετάζεται η ιδέα-λύση του suspended ceiling ή αναρτημένης οροφής (μάλλον έτσι λέγεται στα ελληνικά).Γνωρίζει κάποιος ποιοι εμπορεύονται κάτι τέτοιο και περίπου πόσο κοστίζει το τετραγωνικό?Να πάρουμε μια ιδέα να δούμε αν αξίζει να το προχωρήσουμε...Παράδειγμα:
http://www.louisetong.com/andy/images/ceiling1.gif -
Ψευδοροφή, έχει κάποιες προδιαγραφές ο χώρος που θέλεις να καλύψεις;
-
με τον όρο 'ψευδοροφή' θα βρεις νομίζω πολλά περισσότερα αποτελέσματα και υπάρχουν και πολλοί που ασχολούνται
-
Καταρχάς σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
Αν έχει κάποιος υπόψιν ένα ενδεικτικό κόστος ανά τετραγωνικό ας πούμε,θα με υποχρεώσει καθότι είναι Σ/Κ και στα σάιτ δεν αναφέρουν τιμές...
-
οι αφυγραντήρες απορροφούν και αποβάλουν την υγρασία απο ένα χώρο.
Τα κλιματιστικά 'λέγεται' ότι ξηραίνουν ένα χώρο κατα την λειτουργία τους για θέρμανση.
Ετσι διερωτώμαι, μπορεί ένα κλιματιστικό να αντικαταστήσει ένα αφυγραντήρα? -
Ναι, αλλά με τι κόστος.....
-
με το διπλό, μιας και το κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιειθέι και για ψύξη-θέρμανση. Ετσι λέω...
-
Εχω ενα κιόσκι,ανοιχτο,το οποίο θελω να το κλεισω με κατι,για να αποθηκευσω εκει μεσα ενα αυτοκίνητο,για αρκετα χρόνια.
Τι υλικα κυκλοφορούνε για αυτη τη χρηση;
Θελω κατι φτηνο και ευκολόχρηστο.
φυσικά θα χρειαστω και μια πόρτα εισόδου.
Θεωρειτε απαραιτητο το να ριξω πλάκα κάτω,ή να το αφησω όπως ειναι (εδαφος) ;
-
το ποιο απλό είναι να το κλείσεις με ναύλον ή μουσαμα.
Δεύτερη λύση είναι η χρήση πάνελ. Το τσιμέντο νομίζω επιβάλεται για να μην 'σηκώνεται' υγρασία απο το έδαφος. -
αυτό με ενδιαφέρει και εμένα
τι πάνελ προτείνεις nek?
για το τσιμέντο θα διαφωνήσω, ας αφήσουμε και κάτι ατσιμεντάριστο σε αυτό το κόσμο.
εναλλακτικά, αφού όντως υπάρχει θέμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάκες πεζοδρομίου ή παρεμφερείς συμβατές με την αισθητική σου(το σώσαμε το καλίμπρα?)
-
πανελ απο αυτά που φτιάχνουν υπόστεφα ή βιομηχανίες. Είναι αρκετά στιβαρά, εύκολα τοποθετήσημα-γιατι περίπτωση- στο κόστος δεν γνωρίζω αλλά απο το να γίνει χτιστό...
για δες εδώ http://www.isobau.gr/gr/productpanelwnl.html
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εχω ενα κιόσκι,ανοιχτο,το οποίο θελω να το κλεισω με κατι,για να αποθηκευσω εκει μεσα ενα αυτοκίνητο,για αρκετα χρόνια.
Τι υλικα κυκλοφορούνε για αυτη τη χρηση;
Θελω κατι φτηνο και ευκολόχρηστο.
φυσικά θα χρειαστω και μια πόρτα εισόδου.
Θεωρειτε απαραιτητο το να ριξω πλάκα κάτω,ή να το αφησω όπως ειναι (εδαφος) ;Μπορείς να βάλεις ξύλο. Σανίδες μπορείς να βρεις σε 1000 μέρη, κ μάλιστα δωρεάν (αυτές που πετάνε πολλοί, λέω, και τις μαζεύουν κυρίως οι γύφτοι κι ενίοτε εγώ). Αν το αισθητικό δεν είναι πρώτη προτεραιότητα κ χρησιμοποιήσεις σανίδες διαφόρων μεγεθών, θα σου είναι αρκετά εύκολο. Στην τελική, αν θέλεις, περνάς κι ένα βερνίκι απ' έξω κι έχεις ένα κιόσκι ... με άποψη.
Το πάνελ θέλει εργαλεία, περισσότερη δουλειά (ω, ναι!) και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αμφιλεγόμενο.
Κάτω το τσιμέντο είναι (για μένα) απαραίτητο, αλλιώς θα σε λιώνει (κ το αυτοκίνητο) η υγρασία τον χειμώνα κ η σκόνη τον υπόλοιπο καιρό. Άσε που μπορεί να γεμίσει ο τόπος ποντίκια. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
(το σώσαμε το καλίμπρα?)
Αυτες τις μερες θα φαει ενα προχειρο λαμαρινοσυμαζεμα,και ενα καλο σερβις,και θα πάει για αποθήκευση.
ΕΝΤΙΤ
να'το:
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 11#1120011
-
Πρόσεχε τα ποντίκια...
δεν μπορείςνα διανοηθείς τί μπορεί να συμβεί...
Λάβε σοβαρά μέτραεδιτ : έτσι όπως το έγραψες, νόμισα ότι θα το παρατήσεις εκεί μέσα
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ