-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Χθες ξαναέβαλα την δορυφορική κεραία στο σπίτι, χωρίς να έχω συσκευή τέστερ, και χωρίς να έχω οπτική ή ακουστική επαφή με την τηλεόραση!!την είχες ξηλώσει εντελώς και την ξαναέβαλες και δούλεψε με την πρώτη χωρίς να πειράξεις ανύψωση και θέση; Είχες βάλει σημάδια, ε;
-
Εγω παλι ξεφορτωθηκα αυτες τις ηλιθιες ξυλινες επενδυσεις που ειχε το ψυγειο.
Ο ακατανομαστος που τις εφτιαξε ηταν εντελως ανικανος!!! (ειναι και συγγενης)
Τον τελευταιο μηνα για να ανοιξει η πορτα του ψυγειου επρεπε πρωτα να ανοιξω την επενδυση και μετα την πορτα!!! Οταν παλι προσπαθουσα να ξανασυνδεσω τις 'γλύστρες' με τη πορτα του ψυγειου αυτες παλι εβγαναν με το παραμικρο τραβηγμα!!! -
και εγω μπορω να χαρακτηρισω τον εαυτο μου σαν πολυτεχνιτη αφου τα εχω κανει σχεδον ολα αλλα λιγοτερο αλλα περισσοτερο!!!!!
ηλεκτρονικα [ειναι και η επισημη ειδικοτητα μου] με εξειδικευση την τελευταια 18ετια στα συστηματα ασφαλειας]
επισης μεταξυ των αλλων........ ηλεκτρολογικα-υδραυλικα-χτισιματα-καλουπωματα-σοβατισματα- γυψοσανιδες-σπατουλαρισματα-βαψιματα-τζακια-πλακακια-ξυλουργικα [ντουλαπες-πορτες-πατωματα-λουστρα]-μονωσεις και οτι αλλο εχει σχεση με τα οικοδομικα.
επισης μηχανικος και ηλεκτρολογος αυτοκινητων και μοτοσυκλετων.
αποτελεσμα αυτων [των οικοδομικων εννοω] την τελευταια δεκαετια ειναι να εχω τενοντιτιδες-επικονδυλιτηδες-θυλακιτιδες-κηλη μεσοσπονδυλιου δισκουΟ5-Ι1] και τελευταια [απο το περασμενο πασχα] δυο βουβωνοκηλες που τις ''εφτιαξα'' πριν 40 μερες αφου πλεον δεν μπορουσα να δουλεψω απο τους πονους.
-
Βάφω το σπίτι μου πάντα μόνος μου ( τοίχους, οροφές, κουφώματα, ντουλάπες). Έκανα από την αρχή σχεδόν όλες τις καλωδιώσεις στο εξοχικό του πατέρα μου ( και δουλεύουν! 10 χρόνια τώρα δεν έχει πάρει φωτιά ),
μετέφερα τους μετρητές της ΔΕΗ στην πολυκατοικία που μένω, έκανα τις καλωδιώσεις για γκαραζόπορτες και όλη την ηλεκτρική εκγατάσταση στο γκαράζ μου και έτριψα, σπατουλάρισα και έβαψα είσοδο και κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας μετά τις ζημιές του σεισμού το '99. Κατάφερα να έχω γκαράζ- αποθήκη-εργαστήριο με όλα μου τα εργαλεία που μαζεύω από πιτσιρικάς, και τώρα δεν έχω χρόνο να μαστορέψω! Και υδραυλικά παλεύω, αλλά τα ψιλοσυχαίνομαι. Και πρέπει να βρώ χρόνο να ξαναβάψω το σπίτι... -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
και εγω μπορω να χαρακτηρισω τον εαυτο μου σαν πολυτεχνιτη αφου τα εχω κανει σχεδον ολα αλλα λιγοτερο αλλα περισσοτερο!!!!!ηλεκτρονικα [ειναι και η επισημη ειδικοτητα μου] με εξειδικευση την τελευταια 18ετια στα συστηματα ασφαλειας]
επισης μεταξυ των αλλων........ ηλεκτρολογικα-υδραυλικα-χτισιματα-καλουπωματα-σοβατισματα- γυψοσανιδες-σπατουλαρισματα-βαψιματα-τζακια-πλακακια-ξυλουργικα [ντουλαπες-πορτες-πατωματα-λουστρα]-μονωσεις και οτι αλλο εχει σχεση με τα οικοδομικα.
Μία απο τα ίδια .. μέχρι και εντοιχισμένη κουζίνα έχω φτειάξει
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
και εγω μπορω να χαρακτηρισω τον εαυτο μου σαν πολυτεχνιτη αφου τα εχω κανει σχεδον ολα αλλα λιγοτερο αλλα περισσοτερο!!!!!
ηλεκτρονικα [ειναι και η επισημη ειδικοτητα μου] με εξειδικευση την τελευταια 18ετια στα συστηματα ασφαλειας]
Εξ ου και Κύρος Γρανάζης!
Μία απο τα ίδια .. μέχρι και εντοιχισμένη κουζίνα έχω φτειάξει
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Χθες ξαναέβαλα την δορυφορική κεραία στο σπίτι, χωρίς να έχω συσκευή τέστερ, και χωρίς να έχω οπτική ή ακουστική επαφή με την τηλεόραση!!
την είχες ξηλώσει εντελώς και την ξαναέβαλες και δούλεψε με την πρώτη χωρίς να πειράξεις ανύψωση και θέση; Είχες βάλει σημάδια, ε;
Είπε ότι έβαλε δορυφορική κεραία στο σπίτι, όχι ότι λαμβάνει και σήμα!
-
Κάτσε να φτιάξω το σπίτι στην εξοχή σε μερικά χρόνια και θα δεις τι μαστοριές θα πέσουν.
Προς το παρόν βαψίματα τοίχων-κάγκελων, στοκαρίσματα, τριψίματα-βερνικώματα ξύλινων επιφανειών, υδραυλικά (4 μέρες παντρεμένος και είχε βουλώσει το σιφόνι του νεροχύτη της κουζίνας γιατί ο 'μάστορας' είχε βάλει ανάποδα κάτι λαστιχάκια - 'εξερράγησαν' οι ενώσεις και καθόμουν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα να μαζεύω βρωμόνερα και να βιδώνω τις σωλήνες με τα χέρια χωρίς εργαλεία. ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτσε να φτιάξω το σπίτι στην εξοχή σε μερικά χρόνια και θα δεις τι μαστοριές θα πέσουν.Προς το παρόν βαψίματα τοίχων-κάγκελων, στοκαρίσματα, τριψίματα-βερνικώματα ξύλινων επιφανειών, υδραυλικά (4 μέρες παντρεμένος και είχε βουλώσει το σιφόνι του νεροχύτη της κουζίνας γιατί ο 'μάστορας' είχε βάλει ανάποδα κάτι λαστιχάκια - 'εξερράγησαν' οι ενώσεις και καθόμουν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα να μαζεύω βρωμόνερα και να βιδώνω τις σωλήνες με τα χέρια χωρίς εργαλεία. ).
πολύ νωρίς έσπασαν τα νερά
-
Μπα, είμαι και ο πρώτος 'υδραυλικός' άμα λάχει να'ούμε.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
....μετέφερα τους μετρητές της ΔΕΗ στην πολυκατοικία που μένω,....ΠΩΣ το εκανες αυτο αν επιτρεπεται??
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
....μετέφερα τους μετρητές της ΔΕΗ στην πολυκατοικία που μένω,....
ΠΩΣ το εκανες αυτο αν επιτρεπεται??
Όχι τόσο απλά όσο ίσως το είπα...
Κάναμε όλοι οι ένοικοι αίτηση στη ΔΕΗ για μεταφορά τους σε άλλο σημείο στην είσοδο, ώστε να γίνουν οι επισκευές τοιχοποιίας. Ήρθε το συνεργείο, έβαλε τα 'ρολόγια' όπως τους βόλευε, και έφυγε αφήνοντας τα κουτιά των μετρητών ασφράγιστα. Αφού τα άφησαν ανοιχτά, ανέλαβα την 'τακτοποίηση', και την καλύτερη-ασφαλέστερη σύνδεσή τους με τις γραμμές που έρχονται από κάθε διαμέρισμα, όπως επίσης και την επισκευή της γείωσης της πολυκατοικίας που είχαν κόψει και παρατήσει θαμμένη, άλλα λαμπρά μαστόρια...
-
Και εγω εχω κανει πολλες δουλειες του σπιτιου σχεδον ποτε δεν ερχεται
μαστορας σπιτι μου.
Αλλα κορυφαια μαστορια που εχω κανει ειναι πριν μερικους μηνες αλλαξα
ολα τα εξωτερικα κουφωματα του σπιτιου απο ξυλινα σε αλουμινιου.
ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ 6,000 -6,600 ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Τα εφτιαξα σε εργοστασιο και τα εβαλα μονος μου κοστος μαζι με τα διπλα
τζαμια 3,100 ευρω συν περιπου 50ευρω σε πολυερεθανη.
σε τρεις μερες μαζι με το ξυλωμα των παλιων γλιτωσα πανω απο 3,000 ευρω.
και πολυ κλαμα οι αλουμιναδες -
Καλά να πάθουν που ζητάνε
-
.
Γνωρίζει κανείς κανένα Ελληνικό ή Αγγλικό site με οδηγίες για μαστορέματα/do it yourself (diy);
.
-
Αγόρασα το πρώτο μου δράπανο (ένα μπλάκ & ντέκερ) με τα λεφτά από τα κάλαντα, στην πρώτη Γυμνασίου. Δούλευε κανονικότατα μέχρι πριν από 5 χρόνια, οπότε χάλασε beyond repair.
Εργαλείο θέτε; Υπάρχει. Από το πιό μικρό κατσαβίδι, μέχρι Minarelli (ημιεπαγγελματικό 2χρονο φρεζάκι).
Ηλεκτρολογικό πρόβλημα στη γειτονιά; Να κρεμάσει κουρτίνες το σόι; Τηλέφωνο από την εξαδέλφη, προχθές (Δευτέρα) που έφευγα για Αθήνα 4 το απόγευμα και θα γύριζα στο καπάκι (είχα δουλειά 8-11 το βράδυ και 3 το πρωί ήμουν πίσω): 'Έρχεσαι Αθήνα, Ηλία μου; Μην ξεχάσεις τα εργαλεία σου, δεν δουλεύει το πλυντήριο, έχει πέσει μια πόρτα στην κουζίνα και τρέχει το καζανάκι'. Αχ, βάσανά μου...
Η πιό ωραία φάση που θυμάμαι, ψάρακας και ενώ ο Ανθυπολοχαγός μας έδειχνε πως λύνεται το G3A3, μέχρι οι υπόλοιποι να λύσουν την κάνη εγώ είχα λύσει και τον επικρουστήρα. Ο πανικός στα μάτια του μόλις με είδε, επειδή νόμιζε πως καταστράφηκε το (ολοκαίνουργο) όπλο μια και δεν ήξερε ούτε ο ίδιος πώς να τον ξαναδέσει και η ανακούφισή του όταν τον έδεσα αψηφώντας τις φωνές του (μήηηηηηη, μήηηηηηη ).
Χωρίς πλάκα, μάστορας στο σπίτι μου έχει να μπεί από τότε που το χτίζαμε.
Α, να μην ξεχάσω, αν κλειδώσετε τα κλειδιά σας μέσα στο αυτοκίνητο και τα δεύτερα είναι 300 χλμ μακριά, δίνω οδηγίες και τηλεφωνικά. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Χθες ξαναέβαλα την δορυφορική κεραία στο σπίτι, χωρίς να έχω συσκευή τέστερ, και χωρίς να έχω οπτική ή ακουστική επαφή με την τηλεόραση!!
την είχες ξηλώσει εντελώς και την ξαναέβαλες και δούλεψε με την πρώτη χωρίς να πειράξεις ανύψωση και θέση; Είχες βάλει σημάδια, ε;
Την ανύψωση όντως δεν την πείραξα, αλλά άλλαξα εντελώς θέση, γιατί ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας δε θέλει λέει να φαίνονται τα πιάτα...
Έτσι την έφερα εσωτερικά και χαμηλά στο μπαλκόνι. Η ανύψωση ίδια, τη γωνία την είχα υπολογίσει και γράψει σε χαρτί, και την υπολόγισα από μνήμης και με τη βοήθεια του Νόκια 5140!!!
Το LNB του Astra 19 έπιασε 70-80% σήμα και 7dB ποιότητα και δουλεύει άριστα.
Αντίθετα ο Hotbird 13 ενώ έχει σήμα 90% (!!) έχει ποιότητα ΜΗΔΕΝ και δεν μπορεί να πιάσει σήμα!!!
Αυτό προφανώς εξαιτίας του σιδερένιου κάγκελου της βεράντας που στον Χότμπερντ κάνει είδωλα...
Με ένα γουόκι τόκι και την κοπέλα μου στην τηλεόραση να μου διαβάζει τις ενδείξεις δοκίμασα όλες τις πιθανές θέσεις (λίγο πάνω λίγο κάτω κλπ), αλλά μόνο χειρότερο γινόταν...
Έτσι την ξήλωσα πλέον τελείως, αφού τα κανάλια του Άστρα τα πιάνω ούτως ή άλλως από την καλωδιακή, ενώ ΕΡΤΣΑΤ κλπ είναι σε Χότμπερντ...Θα τον καρυδώσω τον ιδιοκτήτη!!!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είπε ότι έβαλε δορυφορική κεραία στο σπίτι, όχι ότι λαμβάνει και σήμα!
Μια χαρά η λήψη, στην ποιότητα τα χαλάει, και όχι από δικό μου φταίξιμο...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
....μετέφερα τους μετρητές της ΔΕΗ στην πολυκατοικία που μένω,....
ΠΩΣ το εκανες αυτο αν επιτρεπεται??
Όχι τόσο απλά όσο ίσως το είπα...
Κάναμε όλοι οι ένοικοι αίτηση στη ΔΕΗ για μεταφορά τους σε άλλο σημείο στην είσοδο, ώστε να γίνουν οι επισκευές τοιχοποιίας. Ήρθε το συνεργείο, έβαλε τα 'ρολόγια' όπως τους βόλευε, και έφυγε αφήνοντας τα κουτιά των μετρητών ασφράγιστα. Αφού τα άφησαν ανοιχτά, ανέλαβα την 'τακτοποίηση', και την καλύτερη-ασφαλέστερη σύνδεσή τους με τις γραμμές που έρχονται από κάθε διαμέρισμα, όπως επίσης και την επισκευή της γείωσης της πολυκατοικίας που είχαν κόψει και παρατήσει θαμμένη, άλλα λαμπρά μαστόρια...
Δεν πέταγες και καμιά καρφιτσούλα στο μετρητή να πάψει να γυρνάει;;;
-
[quote='leonp']Καλά να πάθουν που ζητάνε
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ