-
Πες τα ρε Δημήτρη του Δημήτρη.
-
σουβλατζίδικο το κάναμε
-
θέλω ηχομόνωση στο δωμάτιο τι να κάνω ???
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θέλω ηχομόνωση στο δωμάτιο τι να κάνω ???Δεν θες να μπαίνει ήχος μέσα ή δεν θες να βγαίνει έξω;
Για το πρώτο, κλασσικά, διπλό τζάμι στο παράθυρο/μπαλκονόπορτα, με κούφωμα που να κλείνει καλά. Και μια χοντρούτσικη κουρτίνα νομίζω πως θα βοηθήσει.
-
Τα ίδια και για το δεύτερο.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τα ίδια και για το δεύτερο.Υποψιάζομαι ότι δεν θα τον απασχολεί τόσο να κόψει τους κραδασμούς/δονήσεις κλπ. Βασικά το μυαλό μου προς στιγμήν πήγε σε ηχομόνωση τύπου στούντιο, οπότε ήμουν έτοιμος να πω για πλωτά δωμάτια κλπ.
-
Είσαι καμένος έτσι?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Είσαι καμένος έτσι?Χάρη μην τον ακούς τον ολύμπιο. Και γω τα ίδια σκέφτηκα με σένα.
-
Εσύ είσαι δις καμένος.
Δημήτρη, αν έχεις ήδη διπλά τζάμια και θέλεις κάτι καλύτερο, τότε κοιτάς για τις λεγόμενες 'αυγοθήκες' (αυτή είναι η επιστημονική τους ορολογία, στο εμπόριο συνήθως τις ζητάς ως ricofon*).
*Edit: χωρίς να σημαίνει ότι είναι και η μόνη λύση, υπάρχει και ο πετροβάμβακας, και ο φελλός κλπ. Εχω όμως την εντύπωση πως το ricofon είναι το καλύτερο.
-
Βασικά έχω διπλό τζάμι στο παράθυρο. Το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος περνάει ή απ'την πόρτα ή απ'τον τοίχο προς τα έξω, κοινώς στο δίπλα δωμάτιο.
Χάρη, για πες αυτό με το στούντιο..
-
Χάρη, για πες αυτό με το στούντιο..Ξεκινώ εγώ και συνεχίζει ο Χάρης:
Είναι η λεγόμενη κατασκευή room in a room. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα θάλαμο δομημένο με συγκεκριμένα υλικά και αναρτημένο σε ειδικά ελατήρια που αποσβαίνουν οποιοδήποτε κραδασμό, συντονισμό κλπ, ώστε να μην περνά είτε σε μορφή θορύβου είτε σε μορφή ηλεκτρικής παρεμβολής (παράσιτα).
Διάβασε εδώ για περισσότερα:
-
Βασικά έχω διπλό τζάμι στο παράθυρο. Το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος περνάει ή απ'την πόρτα ή απ'τον τοίχο προς τα έξω, κοινώς στο δίπλα δωμάτιο.Χάρη, για πες αυτό με το στούντιο..
Θεωρητικά απόλυτη ηχομόνωση δεν μπορείς να πετύχεις. Σε καταστάσεις στούντιο, ακόμα και αν καταφέρεις να εμποδίσεις τον ήχο που μεταφέρεται μέσω του αέρα (με πόρτες, παράθυρα, επενδύσεις κλπ) έχει και το πρόβλημα των κραδασμών/δονήσεων που θα μεταφέρονται μέσω του πατώματος, των τοίχων και, κυρίως, των κολωνων του δωματίου. Έτσι η λύση είναι ένα 'πλωτό δωμάτιο' ή αλλιώς room within room. Στην ουσία έχεις ένα δωμάτιο που ακουμπάει πάνω σε απορροφητικά υλικά και γύρω απ' αυτό το αρχικό σου δωμάτιο.
Γίνεται κάπως έτσι:
Μιλάμε όμως για ΠΟΛΛΑ λεφτά.
Σκέψου να βάλεις και καλύτερες πόρτες.
Εδιτ: με πρόλαβε ο Νικόλας!
-
εγώ σκεφτόμουν απ'αυτό το ηχομονωτικό που βάζουν στους υπολογιστές ή στις πόρτες αυτοκινήτου. Θα προτιμήσω τις αυγοθήκες φαίνεται Δε μ΄ενδιαφέρουν τόσο οι κραδασμοί όσο η μεταφορά θορύβου, όπως φωνή, χτύπημα πλήκτρων κτρλπ
-
εγώ σκεφτόμουν απ'αυτό το ηχομονωτικό που βάζουν στους υπολογιστές ή στις πόρτες αυτοκινήτου.Το πισσόφυλλο διαφόρων τύπων (πχ Dynamat που είναι το πιο γνωστό και άλλα αντίστοιχα) δεν κάνει για τη χρήση που θέλεις. Δουλειά του είναι να μειώνει τη συχνότητα ιδιοσυντονισμού της επιφάνειας στην οποία τοποθετείται, με σκοπό τη μείωση των ταλαντώσεων και την αύξηση της ακαμψίας. Το ότι μειώνει την ένταση του θορύβου παρεμπίπτει της κύριας λειτουργίας του.
-
Παιδιά βοήθεια γιατί τελικά το συρώμενο τζάμι το ανοιγοκλείνω μόνο εγώ τελευταία. Μιλάμε για μπαλκονόπορτα συρώμενη που χωρίς κανένα εμφανή λόγω φαίνεται να είναι σφηνωμένη και θέλει πολύ δύναμη για να κλείσει ή να ανοίξει. Τι μπορεί να γίνει;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Παιδιά βοήθεια γιατί τελικά το συρώμενο τζάμι το ανοιγοκλείνω μόνο εγώ τελευταία. Μιλάμε για μπαλκονόπορτα συρώμενη που χωρίς κανένα εμφανή λόγω φαίνεται να είναι σφηνωμένη και θέλει πολύ δύναμη για να κλείσει ή να ανοίξει. Τι μπορεί να γίνει;Να τη σηκώσεις και να τη βγάλεις. Από κάτω έχει ροδάκια (βιδωτά) - βγάλτα και αγόρασε ίδια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Παιδιά βοήθεια γιατί τελικά το συρώμενο τζάμι το ανοιγοκλείνω μόνο εγώ τελευταία. Μιλάμε για μπαλκονόπορτα συρώμενη που χωρίς κανένα εμφανή λόγω φαίνεται να είναι σφηνωμένη και θέλει πολύ δύναμη για να κλείσει ή να ανοίξει. Τι μπορεί να γίνει;
Να τη σηκώσεις και να τη βγάλεις. Από κάτω έχει ροδάκια (βιδωτά) - βγάλτα και αγόρασε ίδια.
...αλλά πριν τη βγάλεις, δες μήπως τα ράουλα έχουν φύγει πάνω από τον οδηγό και γι' αυτό δεν 'τσουλάει'.
-
από τι τιμές αρχίζουν τα πιεστικά της Karcher?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
από τι τιμές αρχίζουν τα πιεστικά της Karcher?Tα πολύ μικρά τα είχα δει κάπου 80
-
επιστροφη στα κλιματιστικα, μιας και βρεθηκε τρελλη ακρη για DAIKIN..
αυτο που με ενδιαφερει ειναι ενα 12αρι για το σαλονι..
απο τους κωδικους, ομως, δεν μπορω να καταλαβω αποδοση...
συγκεκριμενα σκεφτομαι για το μοντελο FTXG25EV1BW
.. τι αποδοση εχει αυτο, ξερουμε?
(δε φανταζομαι να μου πει κανεις οτι ειναι 25αρι..)
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ