-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
... Σε συγκεκριμένο πολύ γνωστο MBA, μπηκε και τελείωσε κάποιος πολύ γνωστός μου χωρίς καν να έχει πτυχίο ΑΕΙ (ούτε ΤΕΙ)...Δε μου φαίνεται και τόσο κακό αυτό, το αντίθετο μάλιστα.
Θα μου φαινόταν παράλογο να μη μπορεί κάποιος να προχωρήσει στην 'διδαχή εφαρμοσμένων τεχνικών και θεωριών στον κλάδο που επιλέγει', επειδή του λείπει θεωρητική γνώση.
Μου θυμίζει φίλο που έφυγε στην Αμερική επειδή δε μπορούσε να τελειώσει εδώ την 3η Γυμνασίου (!!!) και γύρισε με πτυχία στη φωτογραφία και τη γυμναστική.... -
Δεν ειπα οτι ειναι κακο, απλα ηθελα με αυτο να τονισω οτι το ΜBA ξεφεύγει απο την κλασσική έννοια των Μεταπτυχιακών. Και ηθελα με αυτο να αμφισβητησω λίγο την ποιότητα μερικών ΜΒΑ.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
σορρυ που θα είμαι σκληρός και πάλι...για να κοπείς μάθημα θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ.να μην διαβάσεις καθόλου όλη τη χρονιά,ή να είσαι πραγματικά στόκος.αυτά που κάνεις όλη τη χρονιά αν τα διαβάσεις θα το περάσεις.δεν είναι όπως στην Ελλάδα που άλλα κάνεις στις παραδόσεις και σου βάζουν ότι να ναι στις εξετάσεις.
το κάθε ακαδημαικό έτος είναι καθαροί 6.5 μήνες.Σε αυτούς τους 6.5 μήνες σε πηδάνε κανονικά όμως....
καμία σχέση με Ελλάδα.πρέπει να διαβάζεις κάθε μέρα όπως στο σχολείο..και ναι, η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αγγλία είναι βιομηχανία...
Και σε πολλές σχολές εδώ απαιτείται πολύ διάβασμα κατά την διάρκεια του εξαμήνου, ειδικά αν μιλάμε για πολυτεχνικές σχολές (σχολείο κανονικό σε ό,τι αφορά το διάβασμα), οι οποίες όπως είπαμε, είναι (κυρίως για το Α.Π.Θ. και το Ε.Μ.Π. μιλάω) σε υψηλό επίπεδο. Υψηλότερο πιστεύω από πολλά αγγλικά πολυτεχνεία.
Επίσης και ΄δω ό,τι κάνεις κατά την διάρκεια του εξαμήνου, αυτά σου βάζουν στην εξεταστική. Μην υπερβάλλουμε κιόλας...
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Επίσης και ΄δω ό,τι κάνεις κατά την διάρκεια του εξαμήνου, αυτά σου βάζουν στην εξεταστική. Μην υπερβάλλουμε κιόλας...
εδώ μιλούσα για το ΤΕΙ στο οποίο σπουδάζω ακόμη και γενικά υπάρχουν μαθήματα στα οποία συμβαίνει το παραπάνω φαινόμενο.
Δηλαδή σε όλα τα μαθήματα στους Μηχανολόγους γνωρίζετε ακριβώς τι θα μπει στις εξετάσεις από πλευράς εξαταστέας ύλης? -
Σήμερα έμαθα ότι το εργαστήριο ταλαντώσεων και δυναμικής μηχανών της σχολής μας, δεν ξέρω στα πλαίσια ποιανού σκοπού, ανέλυσε την ταλαντωτική συμπεριφορά (εύρεση απόκρισης σε εξωτερική διέγερση) ενός αυτοκινήτου.
Για τον σκοπό αυτόν έφτιαξε ένα ισοδύναμο μοντέλο πολυβάθμιου ταλαντωτή με 12.800.00 βαθμόυς ελευθερίας.
Το ρεκόρ του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι οι 40.000.000 βαθμοί ελευθερίας (έτσι έχω ακούσει, δεν ξέρω ακριβώς).
-
μια και δεν βρηκα καποιο θεμα που να ταιριαζει ρωταω εδω
εχει κανεις εμπειρια απο ανωτατες σχολες (εχει σπουδασει ή γνωρίζει) στη Νορβηγια???
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
εχει κανεις εμπειρια απο ανωτατες σχολες (εχει σπουδασει ή γνωρίζει) στη Νορβηγια???Εγώ έχω την εξής εμπειρία: όταν κάποτε ψαχνόμουν για να κάνω διδακτορικό, έστειλα ένα mail στο πολυτεχνείο του Trondheim (http://www.ntnu.no) ζητώντας να μου στείλουν το σχετικό ενημερωτικό έντυπο. Μου το έστειλαν, μαζί με μια συνοδευτική επιστολή που έλεγε 'Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το πανεπιστήμιό μας... κλπ' γραμμένη στα ελληνικά!
Με μια βόλτα στα στις ιστοσελίδες τους θα πάρεις αρκετές πληροφορίες, αν δεν το έχεις κάνει ήδη βέβαια.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
εχει κανεις εμπειρια απο ανωτατες σχολες (εχει σπουδασει ή γνωρίζει) στη Νορβηγια???
Εγώ έχω την εξής εμπειρία: όταν κάποτε ψαχνόμουν για να κάνω διδακτορικό, έστειλα ένα mail στο πολυτεχνείο του Trondheim (http://www.ntnu.no) ζητώντας να μου στείλουν το σχετικό ενημερωτικό έντυπο. Μου το έστειλαν, μαζί με μια συνοδευτική επιστολή που έλεγε 'Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το πανεπιστήμιό μας... κλπ' γραμμένη στα ελληνικά!
Με μια βόλτα στα στις ιστοσελίδες τους θα πάρεις αρκετές πληροφορίες, αν δεν το έχεις κάνει ήδη βέβαια.
με δεχτηκανε στο πανεπιστημιο του telemark (για μεταπτχιακο) -με ενημερωσαν με e-mail οτι θα μου ερθει επισημο γραμμα -και ηθελα πληροφοριες για κοστος ζωης κλπ και για το επιπεδο σπουδων
-
ΥΠΕΡ των ιδιωτικών ( ελληνικών και ξένων ) στην Ελλάδα με 100000000000000.-
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Εγώ έχω την εξής εμπειρία: όταν κάποτε ψαχνόμουν για να κάνω διδακτορικό, έστειλα ένα mail στο πολυτεχνείο του Trondheim (http://www.ntnu.no) ζητώντας να μου στείλουν το σχετικό ενημερωτικό έντυπο. Μου το έστειλαν, μαζί με μια συνοδευτική επιστολή που έλεγε 'Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το πανεπιστήμιό μας... κλπ' γραμμένη στα ελληνικά!
με δεχτηκανε στο πανεπιστημιο του telemark (για μεταπτχιακο) -με ενημερωσαν με e-mail οτι θα μου ερθει επισημο γραμμα -και ηθελα πληροφοριες για κοστος ζωης κλπ και για το επιπεδο σπουδων
Η Νορβηγία εχει ισως το υψηλότερο κόστος ζωής στην ΕΕ
Τωρα οσον αφορα το επιπεδο, δεν ξερω αν θα θες να φυγεις απο εκει.Και δουλεια θα βρεις,και πραγματα θα μαθεις,και μια τρομερη ποιότητα ζωής θα βιώσεις. -
Βραβείο Αριστείας σε διακεκριμένο Ελληνα ερευνητή για το έτος 2005, εδωσε η Επιτροπη Ερευνων του ΑΠΘ πριν απο 2-3 μερες.
Και ποιος νομιζετε οτι ηταν ο κορυφαιος ερευνητης του ΑΠΘ;
Ιδου!!!Γιατροι, μηχανικοι, φυσικοι, φιλολογοι, αρχαιολογοι, γεωτεχνικοι κλπ που απαρτιζουν το επιστημονικο δυναμικο, ηρθαν μετα απο εναν παπά!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Βραβείο Αριστείας σε διακεκριμένο Ελληνα ερευνητή για το έτος 2005, εδωσε η Επιτροπη Ερευνων του ΑΠΘ πριν απο 2-3 μερες.Και ποιος νομιζετε οτι ηταν ο κορυφαιος ερευνητης του ΑΠΘ;
Ιδου!!!Γιατροι, μηχανικοι, φυσικοι, φιλολογοι, αρχαιολογοι, γεωτεχνικοι κλπ που απαρτιζουν το επιστημονικο δυναμικο, ηρθαν μετα απο εναν παπά!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Βραβείο Αριστείας σε διακεκριμένο Ελληνα ερευνητή για το έτος 2005, εδωσε η Επιτροπη Ερευνων του ΑΠΘ πριν απο 2-3 μερες.Και ποιος νομιζετε οτι ηταν ο κορυφαιος ερευνητης του ΑΠΘ;
Αν η απονομη του βραβειου εγινε χωρις μικροπολιτικα συμφεροντα αλλα βαση των κριτηριων που αναφερουν (Σπουδές και επιδόσεις, ερευνητικό έργο που αποδεικνύεται από δημοσιεύσεις με δείκτες αναφορών και επιρροής (citation index και impact factor), ερευνητική πρακτική, διακρίσεις, καινοτομία και εφαρμογές, κοινωνική συμβολή, ήθος στην άσκηση της επιστήμης και άλλα) τοτε σωστα εγινε.
Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου greo Γιατροι, μηχανικοι, φυσικοι, φιλολογοι, αρχαιολογοι, γεωτεχνικοι κλπ που απαρτιζουν το επιστημονικο δυναμικο, ηρθαν μετα απο εναν παπά. Αν ο καθηγητης της θεολογιας ασκησε την μεγαλυτερη επιρροη και ειχε πολυπληθεστατες αναφορες στο εργο του τοτε δικαιως βραβευτηκε.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Αν η απονομη του βραβειου εγινε χωρις μικροπολιτικα συμφεροντα αλλα βαση των κριτηριων που αναφερουν (Σπουδές και επιδόσεις, ερευνητικό έργο που αποδεικνύεται από δημοσιεύσεις με δείκτες αναφορών και επιρροής (citation index και impact factor), ερευνητική πρακτική, διακρίσεις, καινοτομία και εφαρμογές, κοινωνική συμβολή, ήθος στην άσκηση της επιστήμης και άλλα) τοτε σωστα εγινε.Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου greo Γιατροι, μηχανικοι, φυσικοι, φιλολογοι, αρχαιολογοι, γεωτεχνικοι κλπ που απαρτιζουν το επιστημονικο δυναμικο, ηρθαν μετα απο εναν παπά. Αν ο καθηγητης της θεολογιας ασκησε την μεγαλυτερη επιρροη και ειχε πολυπληθεστατες αναφορες στο εργο του τοτε δικαιως βραβευτηκε.
Απο που να αρχισω:
- Σε μια γρηγορη αναζητηση που εκανα στους σπουδαιοτερους οικους που εκδιδουν επιστημονικα περιοδικα, ψαχνοντας για Dragas 2005 (author) βρηκα τον φοβερο αριθμο 0 (μηδεν ολογραφως). Εψαξα σε Elsevier, Oxford, Cambridge, Springer, Blackwell, Wiley, Taylor & Francis και Sage. Αυτοι καλυπτουν το 99% των περιοδικων υψηλου I.F. εκτος απο τα Science και Νature, αλλα κατι μου λεει οτι ουτε εκει θα εβρισκα κατι Αν οι δημοσιευσεις και οι αναφορες ειναι στη 'Ζωη του παιδιου' και το 'Προς την νικην' πασο.
- Ακομα και να ειχε καλες δημοσιευσεις ο εν λογω παπάς, η Επιτροπη Ερευνων ενος ΑΕΙ θα επρεπε εκτος απο τη βραβευση να δινει και κατευθυνση με ωθηση εκει που πιστευει οτι πρεπει να δωσει εμφαση το εν λογω ΑΕΙ. Τι εμφαση δινει ας μην το πω καλυτερα.
-
ujnv
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ενα θα σου πω........
εχω εναν φιλο καλο, ο οποιος ηταν μαθητης του 9 , δεν ιδρωσε για τα μαθηματα του , τελειωσε το λυκειο και αυτο που εκανε ειναι να παει στην αγγλια και να γραφτει σε ενα πανεπιστημιο ως μηχανολογος μηχανικος.......
στη σχολη δεν παταει και απλα περναει τα μαθηματα στο οριο με διαφορες διαπλοκες.........και αυτος σε ενα χρονο θα ερθει και θα μου κουνησει το χαρτι και θα μου πει με υφος : ξερεις εγω ειμαι μηχανολογος?????
και το καλυτερο??? αν εχει καπιο προβλημα με ενα μαθημα αυτο που κανει ειναι ερχεται στο βρετανικο συμβουλιο και τους λεει : εχω προβλημα , και αυτοι κανουν τα κουμαντα και τον βοηθανε........ευκολα μεγαλα λογια δεν λεω.......
και να σου πω και κατι???
και εχω προσπαθησα να μπω μηχανολογια εδω στην ελλαδα αλλα δεν το καταφερα και εμεινα στο μαθηματικο ....... σε πληροφορω οτι ναι , αν ειχα τα χρηματα θα εφευγα αγγλια.......γιατι θα ηθελα να κυνηγησω το ονειρο μου...... ελα ομως που δεν τα εχω τα κωλοευρο......... οποτε ερχεται η στιγμη και λες : γιαννη αλλαξε ονειρο.Εδώ κατα την γνώμη μου φταίει το πραγματικά ΓΕΛΙΟ σύστημα εκπαίδευσης που πρέπει πραγματικά να σου βγει ο κώλος για να μπείς σ' ενα καλό ελληνικό πανεπιστημιο. Δλδ αν σε κάποιον αρέσει πολύ η ιατρική, κάθεται διαβάζει εξωσχολικά βιβλία για αυτή, σκίζει στην Βιολογία και Χημία και έχει μέσο όρο 17-18 (κατόρθωμα κατα την γνώμη μου) ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ;!;!
Στο Βέλγιο ακόμα και την βάση να έχεις μπορείς να περάσεις σε ΟΠΟΙΑ σχολή θες, για να βγείς όμως...Αυτό είναι το σωστό σύστημα. Και καλώς που θα ιδρυθούν τα ιδιωτικά μιας και μάλλον θα απαιτούν χαμηλότερους μέσους όρους για να μπείς.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Έλεος!!! Για μένα, ένα είναι το ονομα στο ΑΠΘ φετος (κι όχι μόνο)... Σειραδάκης Γιάννης.
-
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
Προς Δημήτριο:**
ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΝΑΤΣΙΑΒΑ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΑΙΣΣΟΥΑ ΕΔΩΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ;**O Αισούα είναι ένας, με γυαλακια,40άρης,Σύριος που καπνίζει? Και τώρα θέλει να τον φωνάζον Αισόπουλο?
Αν είναι αυτός τον έχω στο ΤΕΙ,οπου ακόμη είμαι φοιτητής....Του χα γράψει 8 το καλοκαίρι στο μάθημα Στοιχεία Μηχανών 2,του χα πει ότι έχει και τη λύση του λάθος,και μου βαλε 6 το καθίκι.
Τωρα κατεβαίνω μεθαύριο στην Ελλάδα θα γίνει της κακομοίρας στο ΤΕΙ.Η διαφορά μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων,
είναι ότι εγώ πλέον πάω στο ΤΕΙ χωρίς να έχω καν σημειώσεις και παρακολουθήσεις μαθημάτων,και περνάω μαθήματα χωρίς καν να έχω διαβάσει στα οποία άλλοι που έχουν και σημειώσεις και τα παρακολουθούν,
κόβονται.Τουλάχιστον τα λίγα που μαθαίνουμε εδώ,είναι και αυτά που μας χρειάζονται.....
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
εγώ πλέον πάω στο ΤΕΙ χωρίς να έχω καν σημειώσεις και παρακολουθήσεις μαθημάτων,και περνάω μαθήματα χωρίς καν να έχω διαβάσει στα οποία άλλοι που έχουν και σημειώσεις και τα παρακολουθούν,
κόβονται. -
Είναι να ην μένεις με ανοιχτό το στόμα .............
Μεγάλα τα συμφέροντα που παίοζονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που σπουδάζω .....
Μερικοί χωρίς διάβασμα , οταν λέμε χωρίς , ούτε σελίδα περνούν τα μαθήματα επειδή είναι τα καλόπαιδα της ΔΑΠ και οι καθηγητές τους σέβονται .... !!!!!!!
Πριν δυο - τρεις μήνες ο πρύτανης δήλωσε παραίτηση λόγο του οτι ο Μάκης (ο γνωστός , το ζούγκλα-boy) μίλησε για τα συμφέροντα που παίζονται στο πανεπιστήμιο μου .... Κρίμα γιατι πάλι μαζι μας είναι τώρα ......Τέλος πάντων το τμήμα τουλάχιστον των μηχανικών Περιβάλλοντος , είναι απο τα καθαρότερα, πάλι καλά , αλλά όπως και να το κάνεις , να εξυπηρετείς συμφέροντα ' γαλάζιων παιδιών ' που θέλουν χαλαρά να πάρουν καλό βαθμο , για μεταπτυχιακά σε πολυτεχνίο , και οχι σε άλλους που σκίζονται είναι όπως και να το κάνεις άδικο ....
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα