-
Η ΕΕ μπορει να λεει ο,τι θελει. Για να εφαρμοστει η Οδηγια πρεπει να αλλαξει το Συνταγμα. Ευτυχως καποιοι, πριν απο μας για μας, μεριμνησαν. Να δουμε πως (και αν) μπορουν οι τεχνοκρατες να το παρακαμψουν αυτο...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η ΕΕ μπορει να λεει ο,τι θελει. Για να εφαρμοστει η Οδηγια πρεπει να αλλαξει το Συνταγμα. Ευτυχως καποιοι, πριν απο μας για μας, μεριμνησαν. Να δουμε πως (και αν) μπορουν οι τεχνοκρατες να το παρακαμψουν αυτο...Μόλις μας πουν 'σας κλείνουμε την κάνουλα του Γ/Δ ΚΠΣ' να δεις για πότε αλλάζει το Σύνταγμα Τα είδαμε και με το 'βασικό μέτοχο'
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η ΕΕ μπορει να λεει ο,τι θελει. Για να εφαρμοστει η Οδηγια πρεπει να αλλαξει το Συνταγμα.Δυστυχώς ισχύει ότι το σύνταγμα μπορεί να λέει ότι θέλει. Αμα αποφασίσει η ΕΕ να το περάσει, τότε αντιο ζωή!!! Δεν πα να το λέει κι ο Θεός!
-
ΟΚ, μέσα για να πιέσουν εχουν. Ομως ο αντικτυπος στην κοινωνικη πραγματικοτητα δεν θα ειναι ισος με αυτον του 'βασικου μετοχου' (κουβεντα στα τηλεπαραθυρα). Επηρεαζονται θεσμοι και δομες δεκαετιων. Αλλαζει η κατευθυνση της εκπαιδευσης, επαναδιαπραγματευομαστε τους ορους του παιχνιδιου. Δε νομιζω να περασει ετσι...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ΟΚ, μέσα για να πιέσουν εχουν. Ομως ο αντικτυπος στην κοινωνικη πραγματικοτητα δεν θα ειναι ισος με αυτον του 'βασικου μετοχου' (κουβεντα στα τηλεπαραθυρα). Επηρεαζονται θεσμοι και δομες δεκαετιων. Αλλαζει η κατευθυνση της εκπαιδευσης, επαναδιαπραγματευομαστε τους ορους του παιχνιδιου. Δε νομιζω να περασει ετσι...So what?? Δεν λέω ότι θα περασει ευκολα, αλλα θα περασει. Η ΕΕ θα πει, αντιμετωπισε τα εσωτερικα σου προβλήματα και καντο!! Και το αποτελεσμα μετραει!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και τωρα ανοιγουν κι αντιπροσωπειες στην Ελλαδα. Περισσοτερα λεφτα γι' αυτους, περισσοτεροι ανεργοι για μας
Δυστυχως αν το Υπουργειο Παιδειας δεν παρει αυστηρα μετρα αξιολογησης ετσι θα γινει.
Δεν μπορεις , βαση οδηγιας της ΕΕ, να τα απογορευσεις αλλα, το standars ποιοτικης λειτουργιας ειναι στο χερι σου να το oρiσεις με σαφηνεια και αυστηροτητα.
Επομενως απο το να εθελοτυφλουμε ι, ας δουλεψουν στο να βαλουν τους κανονες του παιχνιδιου.
Αν μπουν κριτηρια το 90% απο δαυτα δεν θα εχει λογο υπαρξης.....ουτε καν την Παντειο δεν θα μπορουν να ανταγωνιστουν.
Πολύ σωστά!
Αντι να προσπαθούν να ανεβάσουν το επίπεδο των Ελληνικών ΑΕΙ, επιδιώκουν τον αποκλεισμό των ξένων!!Προσωπική εμπειρία.
Εχοντας ξεκινήσει εδω και 1 χρόνο ΜΒΑ (στα γεράματα ρε Ηλία, στα γεράματα!!! ) σε ένα από τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια Εξωτερικού, θα πω ότι είμαι 50/50 στις απόψεις μου!Το δίπλωμα είναι από το Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού.
Τα μαθήματα παραδίσονται από Καθηγητές Πανεπιστημίου ή ανθρώπους της αγοράς.
Το επίπεδο των μαθητων δεν είναι και τόσο ψηλό.Η επιχείρηση εχει φροντίσει να καλύψει όλα εκείνα τα κριτήρια (σπουδές, καθηγητές, διάρκεια) που θα τις επιτρέψουν να αναγνωριστεί μόλις περάσει ο Νόμος!
Συμπέρασμά μου.
Οι επιχειρηματίες κατάλαβαν και κάλυψαν μια ανάγκη που υπήρχε στην αγορά (πτυχία για μεγαλύτερους στην ηλικία επαγγελματίες με λίγο χρόνο).
Και το έκαναν καλά.Αντίστοιχες προσπάθειες από ΑΣΟΕΕ και Παν. Πειραιά είναι τόσο δύσκολες στην παρακολούθηση που γίνονται προσιτές μόνο σε μικρούς σε ηλικία με πολύ ελεύθερο χρόνο!!
Ιδωμεν!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Συμπέρασμά μου.
Οι επιχειρηματίες κατάλαβαν και κάλυψαν μια ανάγκη που υπήρχε στην αγορά (πτυχία για μεγαλύτερους στην ηλικία επαγγελματίες με λίγο χρόνο).
Και το έκαναν καλά.Αντίστοιχες προσπάθειες από ΑΣΟΕΕ και Παν. Πειραιά είναι τόσο δύσκολες στην παρακολούθηση που γίνονται προσιτές μόνο σε μικρούς σε ηλικία με πολύ ελεύθερο χρόνο!!
Ιδωμεν!
Η ΑΣΟΕΕ εχει παρα πολλα μεταπτυχιακα......
Μεσα σε αυτα, υπαρχουν 2 προγραμματα που απευθυνονται σε εργαζομενους με εμπειρια (προυποθεση) με 2 εβδομαδιαιες 5 ωρες παρακολουθησεις... executive MBA & Master ih Finance & Banking, τα λενε, διαρκειας σχεδον 2 ετων.
Ειναι προγραμματα ιδιαιτερα απαιτιτικα σε γνωσεις ,διδασκουν καθηγητες της ΑΣΟΕΕ και ξενων πανεπιστημιων, με κοστος περιπου 8000 -9000 ε.
Πριν 2 χρονια τελειωσα ενα απο αυτα, και σας πληροφορώ οτι μου ειχε γινει εφιαλτης..... το διαβασμα.
Το θεμα ειναι οτι αυτα μπορουν να καλυψουν μικρη ζητηση της αγορας και (μολις 50-60 ατομα παιρνουν) μεταξυ >1200 αιτησεων που γινονται, και ετσι βρισκουν χωρο διαφοροι αλλοι και προσπαθουν να καλυχουν την ζητηση, και καλα κανουν.
-
λενε οτι γινοντε δεκτα και ατομα απο ΤΕΙ στα μεταπτυχιακα αυτα. αλλα να διατυπωσω την αποψη μου........1. εδω πανε ατομα με πτυχια απο το μετσοβιο, ασοεε, μαθηματικοι, φυσικοι, πληροφορικης και θα παρουν π.χ. εμενα που εχω τελειωσε ενα τμημα διοικησης ΤΕΙ? 2.ενας που εχει τελειωσει ΤΕΙ μπορει να βγαλει ενα μεταπτυχιακο? ή εστω καποιο μεταπτυχιακο μιας συγκεκριμενης ειδικοτητα που μπορει να ειναι ποιο ευκολη?
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
λενε οτι γινοντε δεκτα και ατομα απο ΤΕΙ στα μεταπτυχιακα αυτα. αλλα να διατυπωσω την αποψη μου........1. εδω πανε ατομα με πτυχια απο το μετσοβιο, ασοεε, μαθηματικοι, φυσικοι, πληροφορικης και θα παρουν π.χ. εμενα που εχω τελειωσε ενα τμημα διοικησης ΤΕΙ? 2.ενας που εχει τελειωσει ΤΕΙ μπορει να βγαλει ενα μεταπτυχιακο? ή εστω καποιο μεταπτυχιακο μιας συγκεκριμενης ειδικοτητα που μπορει να ειναι ποιο ευκολη?Φυσικά!
Στο ΜΒΑ που κάνω υπάρχει άτομο με απολυτήριο Λυκείου και καμιά άλλη εκπαίδευση!
Σε όλα τα ΜΒΑ ισχύει αυτό εφόσον ο υποψήφιος έχει 5+ χρόνια εμπειρίας σε διοικητική θέση!
Εσυ, σαν....manager ( )...σίγουρα θα μπορείς!!! -
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
λενε οτι γινοντε δεκτα και ατομα απο ΤΕΙ στα μεταπτυχιακα αυτα. αλλα να διατυπωσω την αποψη μου........1. εδω πανε ατομα με πτυχια απο το μετσοβιο, ασοεε, μαθηματικοι, φυσικοι, πληροφορικης και θα παρουν π.χ. εμενα που εχω τελειωσε ενα τμημα διοικησης ΤΕΙ? 2.ενας που εχει τελειωσει ΤΕΙ μπορει να βγαλει ενα μεταπτυχιακο? ή εστω καποιο μεταπτυχιακο μιας συγκεκριμενης ειδικοτητα που μπορει να ειναι ποιο ευκολη?Mην αυτοαπογοητευεσαι......
Υπαρχουν καποια που δεχονται και απο ΤΕΙ....ψαξτο και θα βρεις σιγουρα.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το αν εβγαζε 9 ο φιλος σου στο σχολιο... δεν μου λεει και πολλα. Δεν σημαινει αναγκαστικα πως δεν εχει καλο μυαλο, πως δεν τον κοβει. Μπορει απλα να του φαινονται αδιαφορα τα μαθηματα. Να σου πω... και εγω στα φιλολογικα μαθηματα ειχα απο 12 εως 15 βαρια βαρια... απλα δεν μου αρεσαν, δεν σημαινει ομως πως επειδη δεν ειμαι καλος στα φιλολογικα το συστημα σωνει και καλα θα πρεπει να με θαψει απο το να μπω σε μια σχολη που ουδεμια σχεση εχει με αυτα.
Το αν περναει οριακα... αυτο ειναι ενα αλλο καπελο... αλλα γιατι, εδω ολοι με 9 και 10 τελειωνουν? Αλλα στην τελικη τελικη οπως και να εχει... ικανοποιει τα ελαχιστα κριτιρια και ναι θα παρει πτυχιο (το ιδιο θα συνεβαινε παντου) Τωρα, το αν δεν ειχατε τις ιδιες ευκαιριες... τι να κανουμε γι αυτο? Να τον κανουμε σωνει και καλα φτωχο για να νιωσεις εσυ καλυτερα? Με την ιδια λογικη, και εγω πιλοτος ηθελα να παω να γινω... αλλα τα λεφτα μου δεν εφταναν στην Αμερικη και ετσι κατεληξα σε κατι αλλο. Δεν σημαινει ομως πως θα καθομε να κλαιγομαι η πιθανα να συχτιριζω καποιον που τα ειχε και πηγε...Δεν μπορεί ένα παιδί που αποστρέφεται την γνώση (γενικά αλλά και ειδικά) να γίνει επιστήμονας (ανεξάρτητα αν ακολουθεί άλλο κλάδο). Η γνώση αποκτιέται με κόπο και προσπάθεια. Προϋποθέτει μια ολόκληρη και μακρόχρονη πορεία από πίσω. Δεν μπορεί να είσαι αδιάφορος για την γνώση και ξαφνικά να γίνεις επιστήμονας (μαθηματικός, φιλόλογος, φυσικός, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος, οικονομολόγος). Πάλι εννοώ τον επιστήμονα, βάσει του ορισμού αυτής της λέξης.
Αυτό είναι εξάλλου και το πρόβλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των παιδιών, που από τεχνικά λύκεια (μεγάλα κωλοχανεία), αλλά πλέον και από τα γενικά, περάσανε στα Τ.Ε.Ι. Νομίζανε ότι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά, όπως πριν. Αλλά δεν είναι έτσι.
Βέβαια μια από τις μεγαλύτερες τροχοπέδες στα Τ.Ε.Ι. είναι και το απελπιστικά χαμηλό επίπεδο των σπουδαστών...Γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι σώνει και καλά στο συγκεκριμένο παιδί.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στο ΜΒΑ που κάνω υπάρχει άτομο με απολυτήριο Λυκείου και καμιά άλλη εκπαίδευση!
Σε όλα τα ΜΒΑ ισχύει αυτό εφόσον ο υποψήφιος έχει 5+ χρόνια εμπειρίας σε διοικητική θέση!
Εσυ, σαν....manager ( )...σίγουρα θα μπορείς!!!Ε φυσικά!
Αν δεν κάνω λάθος, στο ΜΒΑ πληρώνεις. Άρα φυσικά και θα πάρεις πτυχίο, ακόμα και δημοτικό να έχεις βγάλεις.Δεν είναι τυχαίο ότι ένας φίλος μου που έκανε μεταπτυχιακό στην μακροοικονομία στο Πα. Μακ. (ως απόφοιτός του) ξεσκιζότανε στην κυριολεξία για να πάρει ένα βαθμό της προκοπής. Μιλάμε για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ διάβασμα. Το μεταπτυχιακό αυτό ήταν δωρεάν.
Δίπλα στους πίνακες βαθμολογίας των υπήρχαν και οι αντίστοιχοι πίνακες των μεταπτυχιακών του MBA. Κάτω από 8 και 9 δεν υπήρχε.
Τι διάολο; Όλοι οι φωστήρες εκεί μαζεύτηκαν;Και ο Markvag που έχει βγάλει το ΜΒΑ (στο Πα. Μακ.), μου είπε ότι κάποια στιγμή συγκροτήθηκε επιτροπή μεταπτυχιακών (στην φουρνιά του μάλλον) για να διαμαρτυρηθούν για το χαμηλό επίπεδο του ΜΒΑ στους καθηγητές.
-
Τα μεταπτυχιακα ειναι μια πονεμένη ιστορία. Ειδικά για να μπεις σε μεταπτυχιακό τυπου ΕΜΠ, πρεπει είτε να εχεις πολυ καλο βαθμό πτυχίου, είτε πολύ καλό βύσμα. Ακόμα δεν μπορώ να καταλαβω γιατί κοιτανε αποκλειστικά΄και μονο το βαθμό, ενω άλλα ζητήματα όπως την προυπηρεσία σχετικά με ηλικία αλλά και το κατά πόσο ολοκληρωμένο βιογραφικό εχεις δεν μετράει.
Δυστυχως τα μεταπτυχιακά του ΕΜΠ ειναι κλίκα... ΄
Ειναι πολυ δυσκλο να μπεις σε καλο μεταπτυχιακό απο ΤΕΙ. Αυτό για όσους υποστήριζαν ότι η εξίσωση των ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι εφικτή... Και για να είμαστε και πιο σωστοί , δεν υπάρχουν πλέον ΤΕΙ, αλλά ΑΤΕΙ (Ανώτερα Τεχνολογικά).... Αυτά μόνο στην Ελλάδα κύριοι, για αυτό και εγώ δεν χάνω άλλο χρόνο και σηκώνομαι να φύγω για εξω, όσο πιο σύντομα μπορώ
Α! Και να μην ξεχάσω. Σε συγκεκριμένο πολύ γνωστο MBA, μπηκε και τελείωσε κάποιος πολύ γνωστός μου χωρίς καν να έχει πτυχίο ΑΕΙ (ούτε ΤΕΙ)...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Δυστυχως τα μεταπτυχιακά του ΕΜΠ ειναι κλίκα...Αυτό είναι δυστυχώς μια ζοφερή πραγματικότητα. Για όλα τα παενπιστήμια της χώρας. Τι να κάνεις; Υπάρχει αναξιοκρατία και βυσματοκρατία...
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Το αν εβγαζε 9 ο φιλος σου στο σχολιο... δεν μου λεει και πολλα. Δεν σημαινει αναγκαστικα πως δεν εχει καλο μυαλο, πως δεν τον κοβει. Μπορει απλα να του φαινονται αδιαφορα τα μαθηματα. Να σου πω... και εγω στα φιλολογικα μαθηματα ειχα απο 12 εως 15 βαρια βαρια... απλα δεν μου αρεσαν, δεν σημαινει ομως πως επειδη δεν ειμαι καλος στα φιλολογικα το συστημα σωνει και καλα θα πρεπει να με θαψει απο το να μπω σε μια σχολη που ουδεμια σχεση εχει με αυτα.
Το αν περναει οριακα... αυτο ειναι ενα αλλο καπελο... αλλα γιατι, εδω ολοι με 9 και 10 τελειωνουν? Αλλα στην τελικη τελικη οπως και να εχει... ικανοποιει τα ελαχιστα κριτιρια και ναι θα παρει πτυχιο (το ιδιο θα συνεβαινε παντου) Τωρα, το αν δεν ειχατε τις ιδιες ευκαιριες... τι να κανουμε γι αυτο? Να τον κανουμε σωνει και καλα φτωχο για να νιωσεις εσυ καλυτερα? Με την ιδια λογικη, και εγω πιλοτος ηθελα να παω να γινω... αλλα τα λεφτα μου δεν εφταναν στην Αμερικη και ετσι κατεληξα σε κατι αλλο. Δεν σημαινει ομως πως θα καθομε να κλαιγομαι η πιθανα να συχτιριζω καποιον που τα ειχε και πηγε...Δεν μπορεί ένα παιδί που αποστρέφεται την γνώση (γενικά αλλά και ειδικά) να γίνει επιστήμονας (ανεξάρτητα αν ακολουθεί άλλο κλάδο). Η γνώση αποκτιέται με κόπο και προσπάθεια. Προϋποθέτει μια ολόκληρη και μακρόχρονη πορεία από πίσω. Δεν μπορεί να είσαι αδιάφορος για την γνώση και ξαφνικά να γίνεις επιστήμονας (μαθηματικός, φιλόλογος, φυσικός, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος, οικονομολόγος). Πάλι εννοώ τον επιστήμονα, βάσει του ορισμού αυτής της λέξης.
Αυτό είναι εξάλλου και το πρόβλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των παιδιών, που από τεχνικά λύκεια (μεγάλα κωλοχανεία), αλλά πλέον και από τα γενικά, περάσανε στα Τ.Ε.Ι. Νομίζανε ότι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά, όπως πριν. Αλλά δεν είναι έτσι.
Βέβαια μια από τις μεγαλύτερες τροχοπέδες στα Τ.Ε.Ι. είναι και το απελπιστικά χαμηλό επίπεδο των σπουδαστών...Γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι σώνει και καλά στο συγκεκριμένο παιδί.
Το παιδι που δεν πηγαινει καλα στο σχολειο δεν αποστρεφεται την γνωση, αποστρεφεται τον τροπο που διδασκεται και την συγκεκριμενη διδασκομενη υλη. Εχω εναν γνωστο μου που ηταν μετριος μαθητης στο σχολειο, τελειωνοντας εκανε προσωρινες δουλειες για δυο χρονια. Σε αυτα τα δυο χρονια ανακαλυψε κατι που πραγματικα τον ενδιεφερε και (αναγκαστικα) πηγε σε ιδιωτικο κεντρο σπουδων για να παρει σχετικο πτυχιο. Συνεχισε ομως στην Αγγλια επαναλαμβανοντας το πτυχιο του σε καλυτερο πανεπιστημιο για να αποκτησει bachelor και κατεληξε για master σε ενα απο τα κορυφαια Αγγλικα πανεπιστημια. Γενικευοντας θελω να καταληξω στο οτι ενας μετριος μαθητης του σχολειου δεν θα πρεπει να στιγματιζεται οτι αποστρεφεται την γνωση αλλα ενδεχομενως μπορει να αποδειξει περιτρανα το αντιθετο.
Τελος μιλωντας για Βρετανικα πανεπιστημια, υπαρχουν γυρω στα 110 αν θυμαμαι καλα, τα οποια δεν στοχευουν ολα στο να προσελκυσουν τους ιδιους κορυφαιους φοιτητες. Ο στοχος τους ειναι στο συνολο να καλυψουν τις αναγκες των εν δυναμει φοιτητων, ολων των βαθμιδων. Αλλωστε και στην Ελλαδα δεν νομιζω να διαφωνει κανεις οτι ενας αποφοιτος νομικης Αθηνων θα εχει κουραστει πολυ περισσοτερο απο εναν αποφοιτο ιχθυοκαλλιεργειας Μεσολογγιου. Αν στην Ελλαδα ειχαμε 100 πανεπιστημια με κλαδο νομικης θα ηταν σιγουρο οτι καποια προσφερουν καλυτερη ποιοτητα και καποια χειροτερη.
Α, και το MBA διαφερει πολυ απο τα υπολοιπα μεταπτυχιακα, αλλα αφηνω τον kouk να το εξηγησει
-
Το ΜΒΑ, θεωρητικά, αφορά στην διδαχή εφαρμοσμένων τεχνικών και θεωριών στον κλάδο που επιλέγεις (Master in Business Administration)!
Τα καλά ΜΒΑ λοιπόν προσελκύουν καθηγητές με γνώση της αγοράς και επικεντρωνονται στο τι γίνεται και όχι στο τι θα έπρεπε να γίνεται με βάση μια θεωρία!
Αλλού τα καταφέρνουν, αλλού όχι!
Πάντως σίγουρα προσελκύουν όλους εκείνους που είτε δεν διαθέτουν Πανεπιστημιακό τίτλο (για διάφορους λόγους) είτε εκείνους που θέλουν να πλουτίσουν το βιογραφικό τους είτε εκεινους που επιδιώκουν αύξηση των γνωσεών τους ή/και φρεσκάρισμα σε αυτά που είχαν διδαχθεί!
Τα Ελληνικά ΑΕΙ όμως ουσιαστικά επαναλαμβάνουν το κανονικό τους πρόγραμμα στην μορφή ενός ΜΒΑ!
Λάθος.
Το ΜΒΑ βασικά είναι εργασίες όχι ατελείωτες ώρες διάβασμα θεωρίας! -
Στην Ελλάδα, εχουμε ποολλά μεταπτυχιακα προγραμματα μερικά από τα οποία (δεν λεω τα περισσοτερα για να μην παρεξηγηθω) εχουν συγκεκριμενο λογο υπαρξης που ειναι ουσιαστικά η χρηματοδότηση τους και των διευθυντων καθηγητων.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Γενικευοντας θελω να καταληξω στο οτι ενας μετριος μαθητης του σχολειου δεν θα πρεπει να στιγματιζεται οτι αποστρεφεται την γνωση αλλα ενδεχομενως μπορει να αποδειξει περιτρανα το αντιθετο.Μα και 'γω στο λύκειο ήμουν κωλομαθητής!!!
Επιπόλαιος, απρόσεκτος με πολύ κακές επιδόσεις.Στην 1η λυκείου έμεινα μεταξετασταίος στα Αρχαία (το καλοκαίρι τα είχα μάθει ΤΟΣΟ καλά, που σκεφτόμουν να πάω 3η δέσμη)
Το λύκειο το έβγαλα με 13,5 Μ.Ο.
Το γυμνάσιο το έβγαλα με 13,κάτι και κοσμία διαγωγή (είχα φάει τριήμερη αποβολή για μια απίστευτη βλακεία που είχα κάνει)Μόνο η φυσική μου άρεζε. Μετά όμως ανακάλυψα αυτά που είχα μέσα μου και ανακάλυψα και ότι μου αρέσανε και άλλα πολλά πολλά πράγματα.
Πέρασα πρώτα στα Τ.Ε.Ι. και τώρα είμαι στο τμήμα Μηχ. μηχανικών του Α.Π.Θ.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ενα θα σου πω........
εχω εναν φιλο καλο, ο οποιος ηταν μαθητης του 9 , δεν ιδρωσε για τα μαθηματα του , τελειωσε το λυκειο και αυτο που εκανε ειναι να παει στην αγγλια και να γραφτει σε ενα πανεπιστημιο ως μηχανολογος μηχανικος.......
στη σχολη δεν παταει και απλα περναει τα μαθηματα στο οριο με διαφορες διαπλοκες.........και αυτος σε ενα χρονο θα ερθει και θα μου κουνησει το χαρτι και θα μου πει με υφος : ξερεις εγω ειμαι μηχανολογος?????
και το καλυτερο??? αν εχει καπιο προβλημα με ενα μαθημα αυτο που κανει ειναι ερχεται στο βρετανικο συμβουλιο και τους λεει : εχω προβλημα , και αυτοι κανουν τα κουμαντα και τον βοηθανε........ευκολα μεγαλα λογια δεν λεω.......
και να σου πω και κατι???
και εχω προσπαθησα να μπω μηχανολογια εδω στην ελλαδα αλλα δεν το καταφερα και εμεινα στο μαθηματικο ....... σε πληροφορω οτι ναι , αν ειχα τα χρηματα θα εφευγα αγγλια.......γιατι θα ηθελα να κυνηγησω το ονειρο μου...... ελα ομως που δεν τα εχω τα κωλοευρο......... οποτε ερχεται η στιγμη και λες : γιαννη αλλαξε ονειρο.ναι αλλά αυτός ο φίλος σου,να ξέρεις ότι το πτυχίο του στην Αγγλία δεν θα μετράει και πολύ αλλά ούτε και στην Ελλάδα θα μετράει και πολύ.
Συγνώμη που θα είμαι σκληρός,άλλά πτυχίο με κάτω από 2:1 για μένα δεν μετράει... αντέ το πολύ high 2:2 -
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει στους φοιτητές των αγγλικών πανεπιστημίων είναι ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεις κάποιον που έχει κοπεί μάθημα. Είναι δυνατόν να είναι όλοι τόσο έξυπνοι και μελετηροί ώστε να περνούν όλα τα μαθήματα από την πρώτη φορά; Επίσης ο συνολικός χρόνος που μένουν στην Αγγλία σε κάθε ακαδημαϊκό έτος δεν ξεπερνά τους 6 μήνες. Δηλαδή σε δεκαπέντε έως δεκαοκτώ μήνες παρακολουθήσεων παίρνεις πτυχίο. Με αυτά δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν καλά πανεπιστήμια στην Αγγλία, το αντίθετο μάλιστα, αλλά υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός που λειτουργούν καθαρά σαν εμπορικές επιχειρίσεις (με την πλειοψηφία των φοιτητών από την Ασία).σορρυ που θα είμαι σκληρός και πάλι...
για να κοπείς μάθημα θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ.να μην διαβάσεις καθόλου όλη τη χρονιά,ή να είσαι πραγματικά στόκος.αυτά που κάνεις όλη τη χρονιά αν τα διαβάσεις θα το περάσεις.δεν είναι όπως στην Ελλάδα που άλλα κάνεις στις παραδόσεις και σου βάζουν ότι να ναι στις εξετάσεις.
το κάθε ακαδημαικό έτος είναι καθαροί 6.5 μήνες.Σε αυτούς τους 6.5 μήνες σε πηδάνε κανονικά όμως....
καμία σχέση με Ελλάδα.πρέπει να διαβάζεις κάθε μέρα όπως στο σχολείο..και ναι, η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αγγλία είναι βιομηχανία...
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα