-
χμμμμμμμμ
η επεσε συρμα
η επεσε διπλοεγγραφημας την πεσαν οι τραμπουκοι και τα φερεφωνα της ΔΑΠ να προωθησουν την πολιτικη της κυβερνησης
-
Ναι άλλη δουλειά δεν έχουν οι φοιτητές του εξωτερικού κάθονται και κάνουν διπλοεγγραφή. Οι συμφοιτητές μιλάνε μεταξύ τους...Μήπως και αυτό το απαγορεύει η αντιχουντική 'ιδεολογία' σας?
-
amemiya
- Περιορισμός της εξέτασης σε 1 μάθημα έως 4 φορές
πολύ ορθόν!!! πρέπει κάποτε να τελειώσετε! παραπονιέσε για την ισότητα που πάνε να σας ρίξουν αναγνωρίζοντας τους φοιτητές του εξωτερικού, θες να δικαιωθείς? Δείξε ότι το αξίζεις… δεiξε ότι μπορείς να 'ανταπεξελθεις'. Γιατί δηλαδή οι φοιτητές Γαλλίας, Aγγλίας Iταλίας που σκίζονται και αν χάσουν έστω και ένα μάθημα σε ένα έτος να πρέπει να κάνουν repeat και όχι και σεις? Να ξεσηκωθούμε και μεις λοιπόν εναντίον σας? ωραία λογική...Να απαιτήσουμε να δίνετε 2 φορες όπως και εμείς και να σας αφήνουν στο ίδιο έτος όπως κάνουν με εμάς… ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΏΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΟΥΝ!! I’M COOL WITH THAT! Φίλτατε pasxos συμφωνείς? Εγώ είμαι μέσα! pasxo εσύ είσαι σε καναπέ η πολυθρόνα που κριτικάρεις χωρίς να έχεις ζήσει τις σπουδές έξω?? για να αναγνωριστούν λοιπόν φοιτητές τις αγγλίας με bachelor σε μηχανολογία χρειάζονται 4 χρονια σπουδών εδώ. δηλαδή 3 bachelor + 1 master = 4 χρονια. συν το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να αναγνωριστείς,και εξετάσεις. AΡΑ περίπου 5 XPONIA! σε κάλυψα?
Γενικά προς όλους όσους είναι κατά αυτής της μεταρρύθμισης ένα έχω να πω…όταν δε σέβεσαι δε νιώθεις… όταν δε ξέρεις λες πολλά. και αν έχεις γνωρίσει μονο μια χωρα δεν είσαι σε θέση να εκφέρεις γνώμη για καμια. η μεταρρύθμιση που προτείνουν είναι τυπική αγγλική νοοτροπία. μπαίνεις στη σχολη, και αν έχεις τα προσόντα βγες ρε mate!
Aγαπητή amemiya,
Καταρχάς,σπουδάζεις απ'ό,τι κατάλαβα στην Αγγλία Automotive engineering,αυτό δηλαδή που θέλω να κάνω κι εγώ μετά το πτυχίο..
Πάμε τώρα στα ωραία..Σίγουρα δεν είμαι στον καναπέ που φαντάζεσαι,κάθομαι όταν πρέπει στο γραφειάκι μου και διαβάζω.. Για ποιό σκοπό;;Για αυτόν που ο καθένας έχει στη ζωή του άσχετα αν θα καταφέρει να κάνει κάτι.Τα bold αν έχεις την καλοσύνη ξαναδιάβασέ τα..Εσύ έχεις μια γνώμη για την Αγγλία..και καλά κάνεις Για το ελληνικό πολυτεχνείο έχεις άποψη;;; Έχεις κάνει μια βόλτα από αυτό (ή και κάθε πολυτεχνική σχολή στην Ελλάδα);; Ξέρεις το επίπεδο των μαθημάτων;;Τα μαθήματα;;;Με αυτά που λες περί διαγραφής κλπ φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα για το εδώ σύστημα,με τα καλά του και τα κακά του..Μάλλον με αυτά που έγραψες με παρεξήγησες αφού **σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι δεν θέλω να μου πάρει κάποιος την δουλειά που έχει δουλέψει λιγότερο για να βγάλει τη σχολή κλπ κλπ.. **..ΑΝ είναι καλύτερός μου γιατί να μη μου πάρει τη θέση;;Αυτό είναι το σωστό και έσι πρέπει να γίνεται.. Αλλά κοίτα να δεις..μη νομίζεις ότι δεν έχω ιδέα περί των μαθημάτων που κάνετε,το επίπεδό τους κλπ..Αλήθεια,απάντησες σε αυτό που σε ρώτησε ο φλαουερπαουερ;;;Γιατί πήγες στην Αγγλία;;Αν ο λόγος είναι επειδή ήθελες από την αρχή να έχεις σχέση με τα αυτοκίνητα,πάω πάσο,αφού είναι χιλιοειπωμένο ότι στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν παίζει..Αν όχι όμως ποιός είναι ο λόγος;;Φιλική ερώτηση κάνω και μην την πάρεις στραβά..Δικαίωμά σου είναι να μην απαντήσεις..
Στα λεγόμενά σου ανέφερες ότι είμαι σε έναν καναπέ,και κρίνω στα τυφλά χωρίς να ξέρω τί γίνεται έξω..Εγώ θα θελα να ξέρω πολύ επακριβώς το επίπεδο των μαθημάτων που διδάσκεσαι..Όπως θα διάβασες ανέφερα ένα παράδειγμα ενός ανθρώπου που για κάποιο λόγο δεν πέρασε τις εξετάσεις εδώ..Για ποιό λόγο νομίζεις; Πές μου έναν λόγο που κάποιος θα φύγει στη βουλγαρία ή τη ρουμανία να σπουδάσει γιατρός..Ο λόγος (στις περισσότερες των περιπτώσεων) είναι ότι πολύ απλά δεν κατάφερε να περάσει εδώ και ΑΝ πέρναγε πολύ πιθανόν να μην τελείωνε ποτέ την Ιατρική...Σωστά;;;
Με όλα αυτά δεν θέλω να μπω στο μάτι κανενός,δεν θέλω να επιδειχτώ ότι τάχα μου κοίτα τί σπουδάζω και τί θα γίνω,δεν θέλω να κατηγορήσω άτομα που έχουν διαφορετική άποψη.ΑΛΛΑ κάποια πράγματα είναι de facto,πολλά μας αρέσουν πολλά όχι,όμως πρέπει να τα ξεπεράσουμε για να πετύχουμε κάποτε τον σκοπό μας.
Αυτά,εντελώς φιλικά,
Πασχάλης (από το pasxos) -
Έιμαι υπέρ των καταλήψεων και τις στηρίζω όσο μπορώ (οικονομικά, με την παρουσία μου κ.λ.π.).
Το γιατί θα προσπαθήσω να το αναλύσω αποφεύγοντας όσο μπορώ τις γνωστές παπαρολογίες που πολλές φορές ακούγονται σε γενικές συνελεύσεις.
- Μέτρο πρώτο: το γνωστό Ν+1,5.
Όντως υπάρχουν πολλοί αιώνιοι στις σχολές. Εγώ ειμαι 5ο έτος και πριν το 7ο δε θα δω πτυχίο. Μετά το πέρας του 4ου έτους έχω όλα τα βιβλία, έχω τελειώσει τα εργαστήρια και κατεβαίνω σε κάθε εξεταστική προσπαθώντας να περάσω όσο περισσότερα μπορώ. Σε τι ακριβώς κοστίζω εγώ ή καράφλας που ειναι 15ο έτος στο κράτος; Στις κόλες αναφοράς που ξοδεύονται σε κάθε εξεταστική; Η μήπως αναφερόμαστε στον τρομερό χρόνο των 3 λεπτών που χρειάζεται ενας μεταπτυχιακός (σιγά μη κάτσει να τα διορθώσει καθηγητής) για τη διόρθωσή του γραπτού; Ας μην κοροιδευόμαστε. Οι αιώνιοι φοιτητές αναγκαστικά δουλεύουν κάπου για να ζήσουν (κι εγώ σχετικά πρόσφατα έπιασα μια δουλίτσα).
- Μέτρο δεύτερο:
Περιορισμός εξέτασης σε 4 φορές: ΈΛΕΟΣ. Για να έρθει η κυριά Γιαννάκου να δει μια τι γίνεται σε σχολές όπως το Φυσικό π.χ. '-Μα βγάζω 6,5, γιατί με κόψατε; -Δε σε βλέπω πολύ στο μάθημα...' ή φυσικά το θεικό '-Μα έχω γράψει 5, γιατί κόπηκα; -Δεν έγραψες το θέμα της οπτικής που τυγχάνει να διδάσκω σε άλλο εξάμηνο.' - κατα τα άλλα πάνω στην κόλλα 'Όλα τα θέματα ειναι ισοδύναμα'... Go figure...
- Άσυλο:
Έχει χιλιοσυζητηθεί, απλά να πω οτι άν αρχίσει η πολυσυζητημένη λάσκα σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει καθόλου άσυλο...
- Κατάργηση δωρεάν συγγραμάτων:
Απλά απαράδεκτοι. 400 ευρώ στο νερό το εξάμηνο δεν ειναι και λίγα. Ουσιαστικά αυτόματη κατάργηση δημόσιας και δωρεάν παιδίας (αλλα τουλάχιστον δεν το λένε έτσι, το λένε με 'τρόπο')
- Μετεγγραφές εσωτερικού
Δεν βρίσκω το λόγο για κάτι τέτοιο πέρα απο τα γνωστά σκάνδαλα.
- Manager
Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του FlowerPower 2 σελίδες πρίν (στόχος του manager = κέρδος).
Απο 'κει και πέρα σχολιασμός των 3 μεγάλων παρατάξεων:
ΠΑΣΠ: Τραγελαφικές καταστάσεις με ΠΑΣΠιτες να γίνονται street fighting men ενώ ο Γιωργάκης ουσιαστικά συμφωνεί με τα μέτρα. Εμετικοί.
ΔΑΠ: 'Νόμος-πλαίσιο; What is that? Έχουμε κανονίσει 5ήμερη στη Μύκονο, που χρόνος για συνελεύσεις-συζητήσεις....' - το πλαίσιο της ΔΑΠ. Και φυσικά, 'Ά ναι, μη το ξεχάσω, μη και κατέβει κανένας στη συνέλευση, άστους να ψηφίσουν κατάληψη για μην φάμε απουσίες στα υποχρεωτικά', τάδε έφη στέλεχος της ΔΑΠ στη σχολή μου - Ε Λ Ε Ο Σ.
ΠΚΣ: 'Τα 77 λεπτά το καρβέλι...' Ότι να 'ναι. Για νόμο-πλαίσιο λες, για ΓΣΕΕ-προδότες-ιμπεριαλιστές σου ανταπαντούν. Όλοι σαν ρομπότ, προγραμματισμένοι και έτοιμοι για promotion απο το Υπουργείο Προπαγάνδας του Κόμματος. Φυσικά απο αντίδραση και μόνο (διοτι ως γνωστών οι ΠΚΣίτες/ΚΝΕίτες ειναι οι μόνοι true επαναστάτες, όλοι οι άλλοι ειναι lumpen αριστεριστικά στοιχεία) ειναι κατά των καταλήψεων.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
**Πριν μερικές μέρες …Κάτι τέτοιο θα έθιγε ιδιαίτερα τον κλάδο των μηχανικών ..Πώς είναι δυνατό λοιπόν ένας φοιτητής που για τον α ή β λόγο τελείωσε μηχανολόγος μηχανικός στην Αγγλία πχ να αποκτήσει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με μένα και τους υπόλοιπους μηχανικούς του ΕΜΠ και των υπολοίπων πολυτεχνικών σχολών;;;Εμείς κάνουμε minimum 5 χρόνια σπουδές ενώ αυτοί 3 χρόνια. Πώς λοιπόν θέλουν να αποκτήσουν ίδια δικαιώματα;;;;;;;; ….. **αγαπητέ πασχάλη λοιπόν, όπως βλέπεις απάντησα με βάση αυτό. (Πάντως εγώ δε διεκδίκησα κανένα δικαίωμα!! τους αλήτες μας δυσφημίζουν..!!! )
Έχω παράδειγμα οικογενειακού γνωστού …Αποτέλεσμα τοου γνωστού μου αυτού;;;Έδωσε 10 μαθήματα,δεν πέρασε κανένα από αυτά με τη δικαιολογία ότι δεν είχε ξανακάνει παρόμοια πράγματα και **έγινε ρεζίλι... **:shifty: **Μετά από όλα αυτά αυτό που μου έχει μείνει είναι μια τεράστια απορία..Πού πάς;;;;;;;;; **:roll:
και αυτό φυσικά… και τα ανάλογα 'εμοτικον'
Αλήθεια,απάντησες σε αυτό που σε ρώτησε ο φλαουερπαουερ;;;
@ FlowerPower
Σπουδάζω έξω για δυο λόγους σωστά πρώτον ήμουν σε αμερικανικο, δεύτερον δεν έχει automotive στην ελλάδα καλο μου παιδί.Δε με προσέχετε και στεναχωριέμαι!! απάντησα και στο κύριο οπαδό λούλουδο φίλο μιας άλλης εποχής.
Σίγουρα δεν είμαι στον καναπέ που φαντάζεσαι,κάθομαι όταν πρέπει στο γραφειάκι μου και διαβάζω.. Για ποιό σκοπό;;Για αυτόν που ο καθένας έχει στη ζωή του άσχετα αν θα καταφέρει να κάνει κάτι.Τα bold αν έχεις την καλοσύνη ξαναδιάβασέ τα..
Ναι uk είμαι! Εγώ πάντως διαβάζω καί sτο καναπέ no problem! Τα ξαναδιάβασα please do the same.
Για το ελληνικό πολυτεχνείο έχεις άποψη;;; Έχεις κάνει μια βόλτα από αυτό (ή και κάθε πολυτεχνική σχολή στην Ελλάδα);; Ξέρεις το επίπεδο των μαθημάτων;;Τα μαθήματα;;;Με αυτά που λες περί διαγραφής κλπ φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα για το εδώ σύστημα,με τα καλά του και τα κακά του..
Πως μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη για κάτι το οποιο δε ζω κάθε μέρα?? Απλά έχω φίλους στις ανάλογες σχολες και από συζητήσεις που κάνουμε γνωρίζω αρκετά. έχω ρίξει μια ματια σε μαθήματα μηχανολογίας ελληνικών σχολών..Από κει και πέρα μίλησα περί διαγραφής με βάση τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν τίποτα παραπάνω. δεν είναι αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον μου,και έκανα join στη κουβέντα, άλλο ήταν!! για κάποιους δεν έχω καν δικαίωμα να εκφέρω γνώμη, με γεια τους με χαρά τους.
Αλλά κοίτα να δεις..μη νομίζεις ότι δεν έχω ιδέα περί των μαθημάτων που κάνετε,το επίπεδό τους κλπ.
.
Είμαι όλη αυτιά, και πάλι είσαι ενημερωμένος γενικά και αόριστα, όταν έρθεις εδώ με το καλο το ξανασυζητάμε…
Στα λεγόμενά σου ανέφερες ότι είμαι σε έναν καναπέ,και κρίνω στα τυφλά χωρίς να ξέρω τί γίνεται έξω.. .
.
Για το καναπέ ναι το είπα … για τα αλλα εσύ ξέρεις καλύτερα εγώ απλά ρώτησα. (σίγουρα τα 'εμοτικον' απαλύνουν λίγο το ύφος… σωστά τα χρησιμοποιείς.. )
Εγώ θα θελα να ξέρω πολύ επακριβώς το επίπεδο των μαθημάτων που διδάσκεσαι..Όπως θα διάβασες ανέφερα ένα παράδειγμα ενός ανθρώπου που για κάποιο λόγο δεν πέρασε τις εξετάσεις εδώ..Για ποιό λόγο νομίζεις; Πές μου έναν λόγο που κάποιος θα φύγει στη βουλγαρία ή τη ρουμανία να σπουδάσει γιατρός..Ο λόγος (στις περισσότερες των περιπτώσεων) είναι ότι πολύ απλά δεν κατάφερε να περάσει εδώ και ΑΝ πέρναγε πολύ πιθανόν να μην τελείωνε ποτέ την Ιατρική...Σωστά;;;
Σχετικά με τα μαθήματα και το επίπεδο… πως μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον τη ζωή σου όταν αυτός δε τη ζει μαζί σου???
για ποιο λόγο e? δε ξέρει την ορολογία στα ελληνικά ίσως η τελικά δεν ήταν τόσο καλός, αλλα τι φταίει το παλικάρι και το γλωσσοτρώμε???
Γιατί πας στη βουλγαρία, και στη ρουμανια?? Για αγγλία μίλαγες τόση ώρα… δε ξέρω να σου πω για καμια από τις δυο χώρες, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για κάτι που δεν έχω βιώσει και που πάνω από όλα δεν έχω ακούσει για αυτό! Το ότι δε κατάφερε να περάσει εδώ που κολλάει???? Ειλικρινά..!!
Και μένα δε μου αρέσουν πολλά μα τα συνήθισα… φιλικά πάντα
-
μια αποψη για καποια απο τα αιτηματα
1)στα πανεπιστημια μπορει να μην εχει τοσο ρολο αλλα στα ΤΕΙ (και γενικα σε σχολες με πολλα εργαστηρια) να φυγουν οι αιωνιοι θα μειωσει και το κοστος επιπλεον εργαστηριων και αυτοι που δεν ειναι αιωνιοι θα βρισκουν πιο ευκολα θεσεις κλπ
επισης δεν ειδα να κατεβαινει κανεις με αιτημα (με βαση οσα εχω δει μεχρι στιγμης) τη οικονομικη -ή οποια αλλη- βοηθεια των φοιτητων που πραγματικα εχουν δυσκολιες να τελειωσουν τις σπουδες τους2)οπως το θετετε πολλοι το προβλημα δεν ειναι οι εξετασεις αλλα οι καθηγητες αλλα βεβαια κανενας δεν κατεβηκε με αιτημα να φυγουν οι αχρηστοι οι απατεωνες και ηλιθιοι απο τα πανεπιστημια ή να γινει πιο ευκολη η επανεξεταση σε τετοιες περιπτωσεις (αν θυμαμαι καλα ειναι λιγο περιεργη διαδικασια) ή προτεινοντας ασφαλιστηκες δικλιδες για διαφορες περιπτωσεις (στραβοι καθηγητες, στραβες απο τη ζωη κτλ)
επισης πρεπει να υπαρχει και καποιο επιπεδο το οποιο διασφαλιζει και το κυρος αυτου που αποφητησε4)θα προτιμουσα μειωμενες τιμες (κατω του κοστους) για φοιτητες για οποια και οσα βιβλια θελουν (ελληνικα και ξενα)
6)manager: οι δουλεια τους δεν νομιζω να ειναι το κερδος αλλα η σωστη διαχειρηση των χρηματων και ΙΜΟ καλυτερα να τα διαχειριζονται αυτοι παρα ορισμενοι καθηγηταραδες προ οφελος ημετερων ή χωρις να εχουν καμια γνωση του θεματος (η δουλεια του καθηγητη δεν ειναι να διαχειριζετε χρηματα ειναι να παραγει γνωση και ερευνα)
Ναι στα ιδιωτικα εφοσων πληρουν τις προδιαγραφες πανεπιστημιου και δεν ειναι μασκαρεμενα ΙΕΚ (στο τελος οι αγορα θα κρινει οσους βγουνε και απο τα μεν και απο τα δε)
το μονο σιγουρο ειναι οτι η παιδεια -απο το λυκειο- στην ελλαδα πρεπει να αλλαξει αλλα αν δεν πεσει χρημα χλωμο το βλεπω οπως επισης και αν δεν γινουν τα πραγματα ετσι ωστε να μην χρειαζεται να εχεις 10PhD για να μπορεις να ζησεις σαν ανθρωπος
-
Τα μέτρα που προτείνονται θα τα χαρακτήριζα 'αλγόριθμους' που προτείνονται από άσχετους.
Τις καταλήψεις θα τις χαρακτήριζα 'ανωριμότητες'.
Είναι γεγονός ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δρομολογούνται.Πρέπει να καταλάβουμε όμως και κάτι άλλο. Τα πανεπιστήμια παρέχουν εξειδίκευση. Σήμερα με την απαξίωση που γνωρίζουν τα πτυχία στις διάφορες ειδικότητες λόγω υπερπροσφοράς επιστημόνων, ίσως είναι προτιμότερο από επαγγελματικής απόψεως να σπουδάσεις υδραυλικός παρά μηχανικός. Διότι ωραίο είναι να σπουδάσεις μηχανικός αλλά η προσφορά ρίχνει τις τιμές στην αγορά σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη.
Για συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν θέλω να ακούω διότι στην αγορά εργασίας άλλα βλέπω και ακούω...Η αγορά εργασίας θα χαρακτηρίσει τα πτυχία των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως διαχωρίζει και το επίπεδο των αποφοίτων όμοιων σχολών σε διαφορετικά πανεπιστήμια ανάλογα με την απόδοση των αποφοίτων όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη.
Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι αν τα ιδιωτικά 'ανθίσουν' στην πραγματικότητα, το δημόσιο πανεπιστήμιο θα γίνει Β' κατηγορίας.
Το ίδιο θα συμβεί και στα δημόσια σχολεία. Γιαυτό και το επίπεδο των μαθητών έχει φτάσει ήδη στο ναδίρ.
Ελπίζω να κάνω λάθος. Πρέπει να γίνουν πολλά για να βελτιωθεί η δημόσια παιδεία. Βέβαια η μείωση του αριθμού των εισακτέων θα ανεβάσει και το επίπεδο των δημόσιων πανεπιστημίων, οπότε δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος. Δεν νομίζω ότι το επίπεδο δεν μπορεί να ανέβει. Το μονοπώλιοα έτσι και αλλιώς δεν κάνει ποτέ καλό...Αν θέλετε την άποψή μου.
Σπουδάστε κάτι που αγαπάτε ή αλλιώς σπουδάστε από χόμπυ. Ιδιωτικό ή δημόσιο είναι δική σας επιλογή. Στα επόμενα χρόνια μόνο οι κορυφαίοι σε κάθε κλάδο θα έχουν θέση στην αγορά εργασίας (ή αυτοί που έχουν δόντι...). Είτε έχουν προέλθει από ιδιωτικό είτε από δημόσιο, είτε με 1 είτε με 3 συγγράμματα είτε σε 5 είτε σε 10 χρόνια.
Όσον αφορά τις ιδέες...
Οι ιδέες βγαίνουν από ανθρώπους δημιουργικούς. Από τους 1 στους 10. Οι άνθρωποι αυτοί με τα μέσα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία (Internet) έχουν όλα τα μέσα για να βγάλουν μόνοι τους την άκρη.
Σκεφτείτε πόσοι από τους σημερινούς τύπος κινητήρων σχεδιάστηκαν από μηχανολόγους. Πολύ λίγοι...
-
Λοιπόν εμένα δεν μου αρέσει ο μισθός μου και θεωρώ ότι πρέπει να αυξηθεί κατά 30%. Επειδή κανένας δεν μου δίνει σημασία αποφασίζω και πάω και κλείνω την Πανεπιστημίου την Σταδίου και την Ακαδημίας συγχρόνως. Εγώ με αυτή την αναρχική (δεν δέχομαι τις αρχές και τους νόμους) και φασιστική νοοτροπία θεωρούμαι ότι κάνω χρήση των δημοκρατικών δικαιωμάτων έτσι δεν είναι??? Και όποιον μου πάει κόντρα και διαφωνεί ή αν έρθει η αστυνομία να με μαζέψει προστατεύοντας τα δικαιώματα των συμπολιτών μου στην ευνομούμενη δημοκρατία μας τους κατηγορώ για χουντικούς....???
Αύριο θα καταλάβω το δρόμο έξω από το αεροδρόμιο γιατί κάποτε μου είχαν δώσει μια μικρή αύξηση αλλά δεν μου την ξαναέδωσαν και πρέπει όλος ο λαός να συμμετάσχει στον πόνο μου θέλει δεν θέλει.... πολύ δημοκρατικά!
Μερικοί εδώ μέσα πρέπει να βάλετε το μοναδικό εγκεφαλικό σας κύτταρο σε λειτουργία και να συνέλθετε λιγάκι....
Και καλό είναι να πάτε ή να ρωτήσετε να μάθετε για καμιά άλλη χώρα να δείτε τι σημαίνει δημοκρατία και δικαιώματα του πολίτη (είτε είναι φοιτητής είτε όχι).... -
Onyx! με αυτά που γράφεις αναφέρεσαι στις καταλήψεις;;;
Αν ναι, μάλλον τα παραδείγματα που χρησιμοποιείς είναι άτοπα. -
Νομίζω ότι τα έχουμε μπερδέψει όλα μαζί και γι αυτό τσακωνόμαστε....
Η άποψή μου είναι (ελπίζω να μη με βρίσετε που την λέω!) ότι, η παιδεία εδώ και 25 χρόνια πάει από το κακό στο χειρότερο και νομίζω Οχι Τυχαία! Αντιθέτως!
Μπορει στα κανάλια και για 'τα ματια του κόσμου', οι μπλε να τσακώνονται με τους πράσινους, οι κοκκινοι με τους μπλε και πάει λέγοντας, αλλά αυτό που θέλω να πώ είναι ότι, η ασχετοσύνη, η προχειρότητα, η ανευθυνότητα, η ανυπαρξία μακροπρόθεσμης πολιτικής, η πλήρης απουσία σχεδιασμού και πολλά άλλα χαρακτηριζουν και τους 300 από τους 'δήθεν' (δημοκρατικά;) εκλεγμένους αντιπροσώπους μας και δεν με πείθει κανένας για την πρόθεσή του για βελτίωση της 'Παιδείας' - Τα ίδια ακούμε εδώ και 25 χρονια, και απορω με τόσα που έχουμε ακούσει, πως είναι δυνατόν η παιδεία να πηγαινει από το κακό στο χειρότερο...
Από την άλλη, επίσης δεν με πείθει μια μεγάλη πλειοψηφία φοιτητών ότι 'ενδιαφέρονται για την παιδεία'. Τουλάχιστον κρίνοντας από τα μαθητικά μου χρόνια, γιατί φοιτητής σε Ελληνικό Παν. δεν υπήρξα...
Τέλος, φυσικά και συφμωνώ με τον Onyx περι 'δημοκρατικής έκφρασης των δικαιωμάτων' (των μειοψηφιών συνήθως!!)
Φιλικά -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν εμένα δεν μου αρέσει ο μισθός μου και θεωρώ ότι πρέπει να αυξηθεί κατά 30%. Επειδή κανένας δεν μου δίνει σημασία αποφασίζω και πάω και κλείνω την Πανεπιστημίου την Σταδίου και την Ακαδημίας συγχρόνως. Εγώ με αυτή την αναρχική (δεν δέχομαι τις αρχές και τους νόμους) και φασιστική νοοτροπία θεωρούμαι ότι κάνω χρήση των δημοκρατικών δικαιωμάτων έτσι δεν είναι??? Και όποιον μου πάει κόντρα και διαφωνεί ή αν έρθει η αστυνομία να με μαζέψει προστατεύοντας τα δικαιώματα των συμπολιτών μου στην ευνομούμενη δημοκρατία μας τους κατηγορώ για χουντικούς....???Ναι, αλλά αν κάποιος αποφασίσει αύριο να σου κάνει μείωση κατά 30%;
Τι θα κάνεις;
-
Παλικαρια συγνωμη που η πρωτη μου δημοσιευση ειναι αυτη αλλα επειγει!
Μπειτε εδω: http://www.bluemed.gr/web/index.php και ψηφιστε στη δημοσκοπηση στα αριστερα 'ΝΑΙ να συνεχιστει η καταληψη'!
Το site ειναι της ΔΑΠ και ειναι η μονη παραταξη στη σχολη που αντιτιθεται στην καταληψη. Εχουν γινει μεχρι στιγμης 2 συνελευσεις των φοιτητων και αποφασιστηκε καταληψη αλλα η ΔΑΠ θελει και 3η η οποια θα γινει τη Δευτερα. Πιστη στο εργο της να βοηθησει την κυβερνηση και οχι εμας τους φοιτητες θελει να σταματησει η καταληψη. Σημειωστε οτι αν σταματησει τωρα, θα αναγκαστουμε να δινουμε μαθηματα ολο τον Ιουλη, ενω αν συνεχιστει απλα θα γινει συμπληρωματικη εξεταστικη τον Οκτωβρη.
Μεχρι στιγμης το αποτελεσμα ειναι 60-47 υπερ του να σταματησει η καταληψη. Σκεφτειτε αν μεχρι και στο σαιτ της ΔΑΠ ειναι μοιρασμενα τα πραγματα...τι γινεται..
Στοχος ειναι να το γυρισουμε με 10-15 ψηφους υπερ του να συνεχιστει η καταληψη. Ψηφιστε λοιπον! Αλλα πριν ψηφισετε ελεγξτε πρωτα τα αποτελεσματα για να μην... παραγυρισει το αποτελεσμα και το παρουν πρεφα..Αυτο ειναι απλα μια δημοσκοπηση μεταξυ ΔΑΠιτων. 'Βοηθηστε' την κατασταση!
-
Onyx! το έθεσες τέλεια.
Αν του μειώσουν πάντως κατά 30% το μισθό, αντίστοιχα δεν θα χρησιμοποιήσει εμένα και εσένα ως μοχλό πίεσης, και σίγουρα δεν θα βιάσει την καθημερινότητα μας για να προστατέψει την τσέπη του.
Σταματήστε επιτέλους να φαντασιώνεστε πως εκπροσωπείτε το σύνολο του ελληνικού λαού με τις θέσεις σας! Ξέρετε τι θα έπρεπε να κάνουν οι έμποροι που έχουν καταστραφεί τα τελευταία χρόνια; Εάν διαμαρτύρονται οι τραπεζικοί και οι πανεπιστημιακοί (ΕΛΕΟΣ!!!), οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έπρεπε να είχαν γίνει ελεύθεροι σκοπευτές!
Δείξτε λίγη αιδώ επιτέλους, ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από το Κόμμα...
Όσο για τους manager... νομίζει ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ πως οι καθηγητές έχουν την παραμικρή ιδέα πως να διοικήσουν οικονομικά τις σχολές;
Νομίζετε πως η πρυτανεία (θα σας φέρω και παραδείγματα) δεν έχει την βάση της στους τραμπούκους με τα χαρισμένα διδακτορικά, αλλά στο ήθος και την ικανότητα στη διοίκηση όσων εκλέγονται; ΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟ;;;
-
amemiya, είπες κάπου ότι κάποια στιγμή πρέπει και να τελειώνουμε με τις σπουδές, θίγοντας το ζήτημα των αιωνίων φοιτητών. Δεν βολεύει όμως να αντιμετωπισθεί, γιατί η πλειοψηφία των αιωνίων φοιτητών είναι κομματικοί παράγοντες. Αντιγράφοντας μέρος άλλης δημοσίευσής μου, παραθέτω κι εγώ το μηχανισμό των αιωνίων φοιτητών-κομματικών εγκαθέτων.
Στα ελληνικά πανεπιστήμια, είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτοί που ανεβάζουν και κατεβάζουν πρυτανείες και οδηγούν τα πανεπιστήμια στη μια ή την άλλη κατεύθυνση είναι οι σύλλογοι των προπτυχιακών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ως μεταπτυχιακός, ένας επίδοξος κομματικός δερβέναγας δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αφ'ενός γιατί οι μεταπτυχιακοί είναι λίγοι και σκορποχώρι, αφ'ετέρου γιατί οι προπτυχιακοί βλέπουν τους μεταπτυχιακούς με μισό μάτι ('τσιράκια των καθηγητών' τους αποκαλούν συνήθως).
Βεβαίως, για να δικτυωθεί ένα εκκολαπτόμενο κομματόσκυλο, θέλει χρόνο. Δε φτάνουν τα 4-5 χρόνια της σχολής. Ούτε τα 6. Θέλει 5 χρόνια δημιουργίας του δικού του δικτύου και τουλάχιστον άλλα 2 για να λειτουργεί κομματικά και να επηρεάζει καταστάσεις, διαπλεκόμενος με καθηγητές, εκβιάζοντας καταστάσεις εκμεταλλευόμενος τους ψηφοφόρους του κλπ. Σύνολο: 7. 7 χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, στα οποία πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να είναι προπτυχιακός.
Αυτός είναι ο μηχανισμός των κομματόσκυλων, αυτό είναι το χρονοδιάγραμμά τους, αυτός είναι ο τρόπος δράσης τους. Και βεβαίως, θίγονται και οι πασπίτες και οι εαακίτες και οι πκσίτες... Γιατί, αν πάψουν να μπορούν να μένουν τόσα χρόνια στα πανεπιστήμια, χάνεται το κύκλωμά τους, χάνεται η διαπλοκή. Οι δαπίτες έτσι κι αλλιώς μόνο για πάρτυ στα ελληνάδικα και στη Μύκονο νοιάζονται, οπότε δεν καταλαβαίνουν.
-
Ο χρήστης el ninho έγραψε:
Μπειτε εδω: ........ και ψηφιστε στη δημοσκοπηση στα αριστερα 'ΝΑΙ να συνεχιστει η καταληψη'!Εντάξει, θα το κάνω, αλλά για 20 ευρώ.
Σού στέλνω το paypal μου με pm.
-
Το'παν και το'καναν τα δαπάκια... Καταλήψεις μέσω ίντερνετ! (Το πρότειναν το '98 στην κινητοποίηση του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά των ΠΣΕ)
-
Ο χρήστης el ninho έγραψε:
Παλικαρια συγνωμη που η πρωτη μου δημοσιευση ειναι αυτη αλλα επειγει!Μπειτε εδω: http://www.bluemed.gr/web/index.php και ψηφιστε στη δημοσκοπηση στα αριστερα 'ΝΑΙ να συνεχιστει η καταληψη'!
Το site ειναι της ΔΑΠ και ειναι η μονη παραταξη στη σχολη που αντιτιθεται στην καταληψη. Εχουν γινει μεχρι στιγμης 2 συνελευσεις των φοιτητων και αποφασιστηκε καταληψη αλλα η ΔΑΠ θελει και 3η η οποια θα γινει τη Δευτερα. Πιστη στο εργο της να βοηθησει την κυβερνηση και οχι εμας τους φοιτητες θελει να σταματησει η καταληψη. Σημειωστε οτι αν σταματησει τωρα, θα αναγκαστουμε να δινουμε μαθηματα ολο τον Ιουλη, ενω αν συνεχιστει απλα θα γινει συμπληρωματικη εξεταστικη τον Οκτωβρη.
Μεχρι στιγμης το αποτελεσμα ειναι 60-47 υπερ του να σταματησει η καταληψη. Σκεφτειτε αν μεχρι και στο σαιτ της ΔΑΠ ειναι μοιρασμενα τα πραγματα...τι γινεται..
Στοχος ειναι να το γυρισουμε με 10-15 ψηφους υπερ του να συνεχιστει η καταληψη. Ψηφιστε λοιπον! Αλλα πριν ψηφισετε ελεγξτε πρωτα τα αποτελεσματα για να μην... παραγυρισει το αποτελεσμα και το παρουν πρεφα..Αυτο ειναι απλα μια δημοσκοπηση μεταξυ ΔΑΠιτων. 'Βοηθηστε' την κατασταση!
Μαθηματικό θεσ/νίκης;
-
Χαχα!! Βοηθησε φιλε μου τζαμπα ομως!!
Αυτο ειναι το σαιτ της ΔΑΠ. Προφανως λοιπον εχουν κανει κι αυτοι το ιδιο (να μαγειρεψουν τη δημοσκοπηση) και μαλιστα σε ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ βαθμο.
Ξερω πολυ καλα οτι αρκετοι ΔΑΠιτες ειναι υπερ της καταληψης αλλα φοβουνται να το πουν.
Στην προηγουμενη συνελευση ενας ΔΑπιτης σηκωσε το χερι υπερ της καταληψης και ερχεται ενας αλλος και του λεει: Εχεις 10 δευτερολεπτα να αλλαξεις την αποφαση σου.. Με τετοιους 'δημοκρατικους' τυπους τα βαζουμε..Ψηφισε και βοηθησε να γλιτωσουμε απο τους τραμπουκους...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
2) Μέτρο δεύτερο:Περιορισμός εξέτασης σε 4 φορές: ΈΛΕΟΣ. Για να έρθει η κυριά Γιαννάκου να δει μια τι γίνεται σε σχολές όπως το Φυσικό π.χ. '-Μα βγάζω 6,5, γιατί με κόψατε; -Δε σε βλέπω πολύ στο μάθημα...' ή φυσικά το θεικό '-Μα έχω γράψει 5, γιατί κόπηκα; -Δεν έγραψες το θέμα της οπτικής που τυγχάνει να διδάσκω σε άλλο εξάμηνο.' - κατα τα άλλα πάνω στην κόλλα 'Όλα τα θέματα ειναι ισοδύναμα'... Go figure...
Μα υποτίθεται ότι στα προτεινόμενα μέτρα είναι και η αξιολόγηση των καθηγητών εκ μέρους των φοιτητών. Οπότε τέτοιοι καρεκλοκένταυροι θα πάνε σπίτια τους.
-
Εγώ από την άλλη θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο που συζητούνται θέματα σαν και αυτό σε ένα αυτοκινηστικό φόρουμ γιατί τελικά είναι ένα θέμα που οι προεκτάσεις του μας αφορούν όλους, κι ας προσπαθούν μερικοί να το 'θάψουν.'
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα