-
Μπήκα το 95 στο πανεπιστήμιο. Το πρώτο έτος όλα ωραία, πέρασα όλα τα μαθήματα. Κάποια στιγμή είχα μια προσωπική υπόθεση και παράτησα τη σχολή, στα μέσα του δευτέρου. δηλαδή δεν την παράτησα ακριβώς, αλλά αναγκάστηκα να πάω για δουλειά και άρχισα να διαβάζω μόνο σπίτι και να πηγαίνω για τις εξετάσεις.
Έκανα 8 χρόνια να τελειώσω. Δεν επιβάρυνα κανέναν, δεν έγλυψα ποτέ καθηγητή, δεναντέγραψα (και να ήθελα είχα χάσει παντελώς οποιαδήποτε επαφή και δεν είχα τους τρόπους να κάνω τα παραπάνω) ούτε φοιτητικό εισητίριο δεν χρησιμοποιούσα λόγω μηχανής.
Έχωντας τελειώσει τη σχολή, είχα κάνει 2 χρόνια φαντάρος και 3 χρόνια full time εργασία.
Οι συμφοιτητές μου, τελείψσαν σε ένα λογικό χρόνο (5-6 χρόνια για θετικές επιστήμες είναι καλά).Εγώ είμουνα ο 'αιώνιος' φοιτητής που και καλά επιβαρύνω το σύστημα, οι άλλοι οι προκομένοι. Εχουν περάσει 3 χρόνια απο τότε που τελειώσανε οι 'συμφοιτητές' το πανεπιστήμιο (με τα ατελείωτα μαθήματα περασμένα με αντιγραφές και μιλημένα με τους καθηγητές), το στρατό και το μεταπτυχιακό αγγλία, είναι και οι 2 άνεργοι, είναι 30 ετών και δεν έχουν ένα ένσημο
Εγώ, ο 'άχρηστος' αιώνιος φοιτητής, τελείωσα με τον ίδιοο βαθμό και έχω τώρα 5 χρόνια εργασίακη προυπυρεσία, τα 3 σε πολυεθνική σε senior θέση, με MBA σε buniness school οπου πραγματικά έμαθα πράγματα που χρειάζομαι στη δουλειά μου και όχι απλά πτυχία.
Στην πυρά οι αιώνιοι φοιτητές... άλλα θέματα δεν είχαμε στα πανεπιστήμια, αυτό θα λύσει τα προβλήματα όλα.
-
γνωμη μου ειναι οτι το πανεπιστημιο ειναι φορεας γνωσης και ΔΕΝ γινεται να πετας καποιους επειδη θελουν να την παρουν πιο αργα. Το τι μπορεις να κανεις με το πτυχιο μετα ή ποσοι ακομα το εχουν δεν με αφορα.
-
Δημήτριος
προσωπικά προτιμώ τα άτομα που ενδιαφέρονται για τα μαθήματά τους, παρακολουθούν τα μαθήματα και προσπαθούν να τελειώσουν τη σχολή. Με τις καταλήψεις δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο, ειδικά από τη στιγμή που τα αιτήματα δεν σχετίζονται κατά κανόνα με τη λειτουργία της σχολής αλλά με γενικότερα θέματα. Δεν θυμάμαι πχ κατάληψη για το ότι οι καθηγητές αντιμετωπίζουν τη σχολή ως πάρεργο και στέλνουν τους βοηθούς τους για παραδόσεις, για το ότι τα βιβλία είναι παρωχημένα, για το ότι οι γνώσεις είναι θεωρητικές και δεν σχετίζονται με την πρακτική εφαρμογή στο επαγγελματικό περιβάλλον κ.ο.κ.
Προσωπικά τέλειωσα τη σχολή σε 5,5 χρόνια (αντί 4) έχοντας ταυτόχρονα κάνει και το στρατιωτικό για να ξεμπερδεύω. Δεν θυμάμαι να με ρώτησε κανείς για κατάληψη, πάντα μερικοί θαμώνες των μπαροκαφέ της πλατείας Εξαρχείων και της Σίνα έκαναν κουμάντο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που πήγα για εξετάσεις με άδεια από το στρατό κατεβαίνοντας με το τραίνο 20 ώρες από το στρατόπεδο και κάποιοι ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ είχαν κλείσει τις πόρτες εμποδίζοντας τους φοιητητές και τους καθηγητές με τσαμπουκά να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Αυτή τη σιωπηλή πλειοψηφία (edit: το διόρθωσα) (αλλά ανοργάνωτη) την αντιμετώπιζαν ως μη υπάρχουσα οι πρωτεργάτες των καταλήψεων για να λένε μετά 'μπαμπά, δεν μπόρεσα να δώσω γιατί έχουμε κατάληψη'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δημήτριος
προσωπικά προτιμώ τα άτομα που ενδιαφέρονται για τα μαθήματά τους, παρακολουθούν τα μαθήματα και προσπαθούν να τελειώσουν τη σχολή. Με τις καταλήψεις δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο, ειδικά από τη στιγμή που τα αιτήματα δεν σχετίζονται κατά κανόνα με τη λειτουργία της σχολής αλλά με γενικότερα θέματα. Δεν θυμάμαι πχ κατάληψη για το ότι οι καθηγητές αντιμετωπίζουν τη σχολή ως πάρεργο και στέλνουν τους βοηθούς τους για παραδόσεις, για το ότι τα βιβλία είναι παρωχημένα, για το ότι οι γνώσεις είναι θεωρητικές και δεν σχετίζονται με την πρακτική εφαρμογή στο επαγγελματικό περιβάλλον κ.ο.κ.
Προσωπικά τέλειωσα τη σχολή σε 5,5 χρόνια (αντί 4) έχοντας ταυτόχρονα κάνει και το στρατιωτικό για να ξεμπερδεύω. Δεν θυμάμαι να με ρώτησε κανείς για κατάληψη, πάντα μερικοί θαμώνες των μπαροκαφέ της πλατείας Εξαρχείων και της Σίνα έκαναν κουμάντο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που πήγα για εξετάσεις με άδεια από το στρατό κατεβαίνοντας με το τραίνο 20 ώρες από το στρατόπεδο και κάποιοι ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ είχαν κλείσει τις πόρτες εμποδίζοντας τους φοιητητές και τους καθηγητές με τσαμπουκά να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Αυτή τη σιωπηλή μειοψηφία (αλλά ανοργάνωτη) την αντιμετώπιζαν ως μη υπάρχουσα οι πρωτεργάτες των καταλήψεων για να λένε μετά 'μπαμπά, δεν μπόρεσα να δώσω γιατί έχουμε κατάληψη'.Ok, ο καθείς με τα βιώματά του, εξάλλου βάσει αυτών κρίνουμε τα πεπραγμένα.
Από την άλλη εγώ έχω να πω ότι αγαπάω την σχολή μου, μοχθώ γι' αυτήν, δεν κάνω αντιγραφή ούτε σκονάκια. Με ενδιαφέρει πρωτίστως να μάθω όσα περισσότερα μπορώ από ένα μάθημα και δευτερευόντως να το περάσω.
Έχω πάρει τα πιο δύσκολα μαθήματα επιλογής, διαλέγω σχεδόν πάντα τον δύσκολο δρόμο. Στα περασμένα μαθήματα κάνω αρκετές φορές επανάληψη.
Μπήκα με κατακτήριες τον Φευρουάριο του 2004 (2ος/14) και είμαι 4ο έτος τώρα. Μου μένουν άλλα 20 μαθήματα (από τα 48 ) για να πάρω το πτυχίο. Ταυτόχρονα βοηθάω και τον πατέρα μου στην δουλειά του (όταν μπορώ).Τα βιβλία της σχολής μας είναι κατά πλειοψηφία αρκετά καλά. Οι καθηγητές μας (κατά πλειοψηφία) είναι άξιοι σεβασμού και καταξιωμένοι επιστήμονες, με πλούσιο ερευνητικό έργο. Συνήθως δε έχουν όρεξη να σου εξηγήσουν. Το ίδιο και οι βοηθοί τους.
Τα προβλήματα που έχουμε όμως είναι πολλά. Αυτά λύνονται όμως και χωρίς κατάληψη.
Η κατάληψη γίνεται γιατί πάει να περάσει ένα Ν/Σ που αφορά όλες τις θετικές σχολές. Εμείς οι ίδιοι και περισσότερο τα παιδιά μας θα τα βρούνε μπροστά τους. Άλλοι χάσανε και την ζωή τους για να απολαμβάνουμε τα προνόμια που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Εμείς ας χάσουμε μια εξεταστική για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που τα επιβουλεύονται.
Δεν θέλω να χαθεί η εξεταστική, ούτε φυσικά το εξάμηνο. Είμαι όμως κατά του Ν/Σ και γι' αυτό ακολουθώ αυτούς που είναι επίσης κατά. Οι αιώνιοι φοιτητές δεν είναι πρόβλημα, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα (π.χ. υπερβολικός αριθμός εισακτέων).
Είναι το μόνο μέτρο (μαζί με την αξιολόγηση και με κάποια άλλα δεύτερα από το Ν/Σ) που δεν απορρίπτω.Όσο για τους φοιτητές που δεν ασχολούνται με την σχολή, οι περισσότεροι είναι τεμπέληδες και ακολουθούν την λογική της ήσσονος προσπάθειας. Δεν διαβάζουν παραμόνο στο ελάχιστο δυνατόν και τις εργασίες (που έχουμε πάρα πολλές και δύσκολες) προσπαθούν να τις αντιγράψουν/πάρουν από άλλους/βρουν έτοιμες. Μετά κάνουν και μια μέτρια διπλωματική και άντε γεια.
Τώρα, που έγινε κατάληψη, όλοι αυτοί θα την έχουν κάνει για Μύκονο.Επειδή εγώ έχω την φήμη του καλού φοιτητή στην σχολή (και είμαι από τους αρκετά καλούς φοιτητές, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, απλά το αναγνωρίζω στον εαυτό μου ως προϊόν σκληρής δουλειάς και αγάπης), όπως και πολλοί άλλοι, αυτοί έρχονται στο τέλος και ζητάνε εργασίες, ζητάνε βοήθεια.
Ευτυχώς αντιγραφή στην εξεταστική και τέτοια δεν παίζουν, παρά ελάχιστα.Θεωρώ ότι το πτυχίο που θα πάρω από αυτήν την σχολή θα είναι ένα @ρχιδάτο Master, 100000000 φορές ανώτερο από αυτό των Αγγλικών (και όχι μόνο) πανεπιστημίων του ΚΩΛΟΥ και όποιος λέει το αντίθετο, ή είναι εντελώς ηλίθιος, ή απλούστατα εξυπηρετεί σκοπιμότητες...
-
Οι αιώνιοι φοιτητές, φαντάζομαι, χτυπούνται πάνω στη βάση του ότι πολλοί εξ' αυτών βρίσκονται στις σχολές για να εξυπηρετήσουν ορισμένα συμφέροντα, με έντονη παρουσία σε διαδικασίες 'λήψης αποφάσεων', και μετατρέπουν το πανεπιστημιακό χώρο σε αρένα προβολής 'πολιτικών' (εδώ γελάμε) θέσεων. Ξέρετε, εκπρόσωποι κομμάτων και ιδεολογικών χώρων που ρίχνουν καμιά δεκαετία στους υπόλοιπους φοιτητές... και μάλλον δεν κάθονται καλά σε μερικούς μερικούς.
Από κει και πέρα, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε τμήματος να θέσει τα δικά του στάνταρ, κατ' αναλογία με το έργο που θέλει να επιτελέσει και το στάτους που θέλει να επιτύχει.
Εάν θέλεις φοιτητές συμμετέχοντες, με παραγωγή εργασιών και συνεισφορά στην έρευνα, μπορείς εξ' αρχής να οριοθετήσεις με σαφήνεια αυτά τα προαπαιτούμενα, και να βελτιώσεις το επίπεδο και το κύρος σου.
Ειδάλλως, διατηρείς έναν αμιγώς 'σχολικό' χαρακτήρα, λες 'εγώ αυτά διδάσκω, όποτε αποφασίσει ο άλλος να τα μάθει, με γεια του με χαρά του', και ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει ανέμελα.
Η ανταπόκριση όμως από πλευράς των φοιτητών είναι εκ των ων ουκ άνευ σε μια θεώρηση του πανεπιστημίου ως πεδίο ανταλλαγής ιδεών και συνεισφοράς σε επίπεδο επιστημονικής γνώσης. Αν κάποιος έβγαλε το σχολείο σε 23 χρόνια, και το πανεπιστήμιο σε 10, είναι δικαίωμα του- αλλά εάν θέλω να χτίσω ένα ακαδημαϊκό οικοδόμημα αντάξιο των κορυφαίων πανεπιστημίων- τότε οι απόντες/ αργόσχολοι είναι πρόβλημα, και μπορούν να επιλέξουν λιγότερο απαιτητικά τμήματα.
Ούτε μπορεί ένας καθηγητής να ασχολείται διαρκώς με τους συμφοιτητές του Νώε, και να δέχεται στο γραφείο του 300 φορές τη μέρα 'αποπροσανατολισμένες' φοιτήτριες που τους έκατσε ο γαμπρός ή το μέσο στο δημόσιο, αλλά τώρα θέλουν και το πτυχίο...
Αν πάλι, κάποιος πιστεύει πως τα πανεπιστημιακά τμήματα δεν πρέπει να έχουν κάποια στάνταρ, ας επιδείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε έναν γιατρό που αποφοίτησε στα 14 χρόνια, παρά σε κάποιον που έκανε το ίδιο στα 6.
Υπάρχουν εξαιρέσεις, αναμφίβολα, αλλά είναι ντροπή να θεωρούμε κοινωνούς της επιστημονικής γνώσης άτομα που αδυνατούν να τελείωσουν μια σχολή σε εύλογο χρονικό διάστημα (σε σχέση με το σύνολο), επειδή ο καφές έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι τους.
Κι αυτά τα λέω έχοντας καθυστερήσει λίγο να τελειώσω το πρώτο μου πτυχίο- αλλά μέσα σε απολύτως λογικά πλαίσια. Και θεωρώ λογικά ακόμη και τα 6-7 χρόνια για κάποιες σχολές- δεν θέλω να είμαι ακραίος.
Αλλά πρέπει τελικά να ορίσουμε το τι θεωρούμε πανεπιστημιακή εκπαίδευση και πως την αντιμετωπίζουμε. Οι καταληψίες, πάντως, στην καλύτερη ως σχολείο/ παιδική χαρά, στην χειρότερη ως το απόλυτο μέσο για να ανέβουν στα μάτια των αφεντικών τους.
Ακόμη, θέλω ρε π@@στη μου ένα φοιτητή να βγει και να πει πως θέλει να γίνει κάτι σχετικό με κάτι απτό, ερευνητικό, προς όφελος του κύρους του τμήματος του... αλλά που, όλοι αναμασάνε τα λόγια των 'κοινοβουλευτικών εκπροσώπων' τους...
Αλλά βλέπεις, κάπου, κάποιος μας έμαθε πως όλοι είμαστε φτιαγμένοι επιστήμονες, και πως όταν αποτυγχάνουμε ή μας γλυκαίνει κάτι άλλο, φταίει το σύστημα, ο υπουργός, οι καθηγητές, ο καπιταλισμός, ο πόλεμος στο Ιράκ, οι αιμοδιψείς ζάμπλουτοι και πρωταγωνιστές στα παγκόσμια δρώμενα Έλληνες βιομήχανοι, οι Εβραίοι κ.ο.κ.
Περί κατανόησης όσων δουλεύουν και σπουδάζουν, κι εγώ θα ήθελα να δουλεύω full time, να με περίμενε το διδακτορικό αιώνια, και να παίζω και 5 μέρες το βράδυ live- ζητώντας την κατανόηση του άδικου αυτού κόσμου, αλλά δεν είμαι τόσο αιθεροβάμων. Υπάρχει κάτι που λέγεται προσπάθεια, προτεραιότητες, επιλογές, και προαπαιτούμενα...
-
Σήμερα έγινε μια εξάωρη συνέλευση στην σχολή μας...
Αποφασίστηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων, μέσω καταλήψεων, πορειών, συνεντεύξεων στα κανάλια κ.τ.λ.
Τα αποτελέσματα ανά πλαίσιο είναι τα εξής :
-
Πλαίσιο ΔΑΠ (κατά της κατάληψης) : 111 ψήφοι
-
Πλαίσιο ΠΚΣ (υπέρ κινητοποιήσεων, αλλά όχι κατάληψης διαρκείας και με άλλες προστάσεις) : 155 ψήφοι
3)Κοινό πλαίσιο (υπέρ εβδομαδιαίας κατάληψης με κινητοποιήσεις κ.τ.λ.) : 708 ψήφοι.
Σχεδόν παρόμοια αποτελέσματα είχαμε και στο σύνολο των πολυτεχνικών συλλόγων, καθώς και σε άλλες σχολές.
Τελικά είμαστε όλοι (~860 άτομα) ρεμπεσκέδες και 'αιώνιοι φοιτητές'... Ακόμα και τα 'φυτά' της σχολής που ψήφισαν 'υπέρ'...
-
-
Ω ρε μάνα!
Μόνο εμείς εδώ κοιμόμαστε! Στις περισσότερες σχολές γίνονται οι μαζικότερες συνελεύσεις εδώ και πολλά χρόνια και δω βγάλαμε πλαίσιο της ΔΑΠ, καθώς οι περισσότεροι φοβόντουσαν μήπως χάσουν το εξάμηνο (όχι την εξεταστική, το εξάμηνο - πράγμα αδύνατο, που όμως έτσι 'διέρρευσε'...)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ω ρε μάνα!Μόνο εμείς εδώ κοιμόμαστε! Στις περισσότερες σχολές γίνονται οι μαζικότερες συνελεύσεις εδώ και πολλά χρόνια και δω βγάλαμε πλαίσιο της ΔΑΠ, καθώς οι περισσότεροι φοβόντουσαν μήπως χάσουν το εξάμηνο (όχι την εξεταστική, το εξάμηνο - πράγμα αδύνατο, που όμως έτσι 'διέρρευσε'...)
Εμείς έχουμε κοινό σύλλογο με τους ηλεκτρολόγους. Τα αποτελέσματα αφορούν και τις δύο σχολές.
Οι ηλεκτρολόγοι (κυρίως οι καθηγητές τους) είναι αυτοί που σηκώνουν μπαϊράκι...
Δηλαδή, άμα ήμασταν μόνοι μας οι μηχανολόγοι, μπορεί να βγάζαμε μικρή πλειοψηφία.
Τώρα ψήφισε το 60% περίπου του συνόλο των φοιτητών των σχολών μηχανολόγων - μηχανικών και ηλεκτρολόγων - μηχανικών. -
Εμάς εδώ οι καθηγητές δεν έχουν ούτε σύλλογο! Δεν έχω ιδέα γιατί!
Πάντως η σχολή υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, οπότε φαντάζομαι πως δεν τίθεται θέμα έλλειψης χρόνου για την οργάνωσή του...
Και όσες φορές και αν υπάρχουν αντιδράσεις από τους καθηγητές (γενικά), εδώ πάνω δεν ακούγεται κουβέντα...
Αν αυτό είναι καλό ή κακό, δεν ξέρω! Πάντως περίεργο είναι...
-
Εμείς έχουμε κοινό σύλλογο με τους ηλεκτρολόγους. Τα αποτελέσματα αφορούν και τις δύο σχολές.
Οι ηλεκτρολόγοι (κυρίως οι καθηγητές τους) είναι αυτοί που σηκώνουν μπαϊράκι...
Δηλαδή, άμα ήμασταν μόνοι μας οι μηχανολόγοι, μπορεί να βγάζαμε μικρή πλειοψηφία.
Τώρα ψήφισε το 60% περίπου του συνόλο των φοιτητών των σχολών μηχανολόγων - μηχανικών και ηλεκτρολόγων - μηχανικών.Ν. Ι. Μαργαρης rules Πάντως δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες για τους καθηγητές... Δηλαδή αν δεν υπήρχαν αυτοί θα σταματούσε η κατάληψη ή οι φοιτητές θα τα παρατούσαν;
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Ν. Ι. Μαργαρης rules Πάντως δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες για τους καθηγητές... Δηλαδή αν δεν υπήρχαν αυτοί θα
σταματούσε η κατάληψη ή οι φοιτητές θα τα παρατούσαν;Όχι, απλά είναι διαφορετικά να σε στηρίζουν οι καθηγητές (όπως συμβαίνει με 'σας τους ηλεκτρολόγους).
Σ' εμάς οι περισσότεροι είναι αναφανδόν κατά. Μερικοί πάντως έχουν τσατιστεί ιδιαιτέρως με την στάση μας...Αλλά θα ήθελα να δω τι θα κάνουν τώρα, με το ισοπεδωτικό αυτό ποσοστό...
-
Τελικά είμαστε αρκετοί Πολυτεχνείο και δη Ηλεκτρολόγοι,ε; Πάντως στη χθεσινή συνέλευση πανικός! Και χάσαμε και μερικά κιλά ιδρώτα...
-
Aρκετοί, αρκετοί...
-
Είμαι κατά του θεσμού των αιωνίων φοιτητών. Ο βασικός λόγος είναι ότι γίνεται σπατάλη χρόνου, χρημάτων, εξοπλισμού (υλικά τα οποία δε διαθέτουν άφθονα τα ελληνικά πανεπιστήμια). Έχοντας περάσει από τη θέση τόσο του προπτυχιακού όσο και του μεταπτυχιακού φοιτητή/βοηθού καθηγητή πιστεύω ότι έχω σχηματίσει αρκετά σφαιρική γνώμη. Και όσους διαφωνήσουν με την έκφραση 'σπατάλη' τους ρωτάω αν έχει τύχει να διορθώσουν εργασίες φοιτητών, προόδους ή διαγωνίσματα εξαμήνου. Εγώ το έκανα επί 2,5 χρόνια και είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των γραπτών φαινόταν ότι προερχόταν από φοιτητές που δεν είχαν καμία επαφή με το μάθημα και έγραφαν ότι τους κατέβαινε εφόσον δεν κατάφερναν να αντιγράψουν. Φοιτητές οι οποίοι ενώ μπήκαμε μαζί στο πανεπιστήμιο το 1998, το 2005 που πήρα το μεταπτυχιακό ακόμα πήγαιναν στο πανεπιστήμιο για βόλτα και καφέ και εμφανιζόντουσαν στην εξεταστική για να δοκιμάσουν την 'τύχη' τους σε όσα περισσότερα μαθήματα 2ου-3ου έτους μπορούσαν. Φοιτητές οι οποίοι μου έλεγαν 'είμαι 7-8-9 έτος, μπορούμε να κάνουμε κάτι να περάσω το μάθημα;' σα να μην έφταιγαν αυτοί που είχαν ασπρίσει τα μαλλιά τους και ήταν ακόμα εκεί!!!
Και επειδή κάποιος συμφορουμίτης ανέφερε νωρίτερα ότι για προσωπικούς λόγους χρειάστηκε να αφήσει προσωρινά το πανεπιστήμιο, υπάρχει και η εξής λύση: αν θυμάμαι καλά, οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν για κάποιο(α) εξάμηνα την φοιτητική τους ιδιότητα χωρίς όμως να χαθεί η εγγραφή τους στο τμήμα! Και αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα μπορούσε να δοθεί. Έτσι όποιος πρέπει για κάποιο διάστημα να αφήσει το πανεπιστήμιο, δε θα μπορεί να πάρει βιβλία, να δώσει εξετάσεις, να ..., αλλά δε θα μειώνεται και ο διαθέσιμος χρόνος του.Εν τέλει, πιστεύω ότι ένα άνω όριο στα έτη φοίτησης, όπως το 1,5*Ν, είναι πολύ ρεαλιστικό. Βέβαια, για να μπει αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ελέγχονται και οι καθηγητές, γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν καθηγητές που περνάνε 5-10 στους 100 φοιτητές σε κάποιο μάθημα Όταν υπάρχουν τέτοιοι είναι πολύ εύκολο κάποιος να χάσει 1+ χρόνο (χωρίς να φταίει) εξαιτίας ενός μαθήματος (εφόσον αυτό είναι προαπαιτούμενο για πολλά άλλα).
-
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω ποιους ενοχλούν οι αώνιοι φοιτητές πέρα από τους διορθωτές γραπτών που όπως είπες έχουν μεγαλύτερο όγκο γραπτών να διορθώσουν και τους γονείς που πληρώνουν τόσα χρόνια, κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι στοιχίζουν στο κράτος κάτι παραπάνω γιατί εξάλλου όλοι ένα βιβλίο δικαιούμαστε τη φορά, το πάσο μπορείς να το παίρνεις μέχρι το 7ο έτος όπως και την κάρτα σίτισης.Τώρα ποιον άλλον ενοχλούν ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω.Υπήρξα και φοιτητής και γνώρισα αρκετούς από αυτούς πέρα από αργόσχολους δεν θυμάμαι να με ενόχλησε κάτι άλλο.Αναφέρομαι σε αυτούς που πραγματικά έχουν κάνει επάγγελμα το φοιτητηλίκη και όχι στα παιδιά που δούλευαν συγχρόνως και αναγκάστηκαν να το κάνουν λιγο παραπάνω τη σχολή. Προσωπικά πιο πολύ πρόβλημα είχα με τους αιώνιους καθηγητές παρά με τους αιώνιους φοιτητές.
-
Εγώ είμαι κατά του θεσμού του Μ@λ@κα τεμπέλη καθηγητή πανεπιστημίου και του αχαίρευτου και ανεπρόκοπου Έλληνα διδακτορικού φοιτητή που έχει σκοπό να γίνει μ@λ@κας τεμπέλης καθηγητής ή ρεμπεσκές δημόσιος υπάλληλος .......
-
Ο χρήστης keny έγραψε:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω ποιους ενοχλούν οι αώνιοι φοιτητές πέρα από τους διορθωτές γραπτών που όπως είπες έχουν μεγαλύτερο όγκο γραπτών να διορθώσουν και τους γονείς που πληρώνουν τόσα χρόνια, κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι στοιχίζουν στο κράτος κάτι παραπάνω γιατί εξάλλου όλοι ένα βιβλίο δικαιούμαστε τη φορά, το πάσο μπορείς να το παίρνεις μέχρι το 7ο έτος όπως και την κάρτα σίτισης.Τώρα ποιον άλλον ενοχλούν ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω.Υπήρξα και φοιτητής και γνώρισα αρκετούς από αυτούς πέρα από αργόσχολους δεν θυμάμαι να με ενόχλησε κάτι άλλο.Αναφέρομαι σε αυτούς που πραγματικά έχουν κάνει επάγγελμα το φοιτητηλίκη και όχι στα παιδιά που δούλευαν συγχρόνως και αναγκάστηκαν να το κάνουν λιγο παραπάνω τη σχολή. Προσωπικά πιο πολύ πρόβλημα είχα με τους αιώνιους καθηγητές παρά με τους αιώνιους φοιτητές.Ενοχλούν γιατί:
- Χρειάζονται οι διπλάσιες αίθουσες για τη διενέργεια των εξετάσεων και δεν υπάρχουν πάντα με αποτέλεσμα να δίνονται μαθήματα Σάββατα (είχε τύχει να δώσω εξετάσεις και Κυριακή!).
- Χρειάζεται ο διπλάσιος χρόνος ανά εξεταστή ή οι διπλάσιοι εξεταστές για να εξετάζονται οι εκάστοτε εργασίες (προφανώς ο επιπλέον χρόνος πάει πρακτικά χαμένος αφού οι αιώνιοι φοιτητές - και αυτοί που σκοπεύουν να γίνουν αιώνιοι - συνήθως έρχονται αδιάβαστοι με αντεγραμμένες ασκήσεις).
- Έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν άνθρωποι που πρακτικά δεν έχουν σχέση με τα φοιτητικά ζητήματα. Βλέπεις στις εκλογές και στις συνελεύσεις ανθρώπους που δεν ήξερες ότι είναι φοιτητές αφού δεν πατάνε στο πανεπιστήμιο.
- Πολύ εξ αυτών (για να μην πω οι περισσότεροι) είναι κομματόσκυλα.
- Έχουν το δικαίωμα να προσληφθούν σε δουλειές μερικής ή πλήρους απασχόλησης στο πανεπιστήμιο που προορίζονται για φοιτητές.
- Έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου είτε αυτές είναι αθλητικές (γυμναστήρια, κολυμβητήρια, κτλ) είτε πολιτιστικές (οπτικοακουστικός εξοπλισμός) είτε άλλες.
Αν σκεφθώ λίγο ακόμα, θα βρω κι άλλα, αλλά δουλεύω το πρωί και είναι ώρα για ύπνο
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Εγώ είμαι κατά του θεσμού του Μ@λ@κα τεμπέλη καθηγητή πανεπιστημίου και του αχαίρευτου και ανεπρόκοπου Έλληνα διδακτορικού φοιτητή που έχει σκοπό να γίνει μ@λ@κας τεμπέλης καθηγητής ή ρεμπεσκές δημόσιος υπάλληλος .......Και σε ένα μεγάλο βαθμό φταίνε οι ίδιοι οι φοιτητές για την κατάσταση αυτή. Π.χ., οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν 6 ώρες μάθημα την εβδομάδα. Στο τμήμα μου, όμως, έκαναν πάντα 4 ώρες και τις άλλες 2 ώρες τις έκαναν οι μεταπτυχιακοί-βοηθοί. Ο σύλλογος των φοιτητών κάθε εξάμηνο πρέπει να υπογράψει ότι ο καθηγητής έκανε τις ώρες μαθημάτων που προβλέπονται, διαφορετικά έχω την εντύπωση ότι ο τελευταίος δεν πληρώνεται. Παρόλα αυτά οι φοιτητές ποτέ δεν τόλμησαν να ορθώσουν πραγματικά το ανάστημά τους και να έρθουν σε ευθεία ρήξη με τους καθηγητές. Πάντοτε ο σύλλογος μας υπέγραφε και υποθέτω ότι συνεχίζει να υπογράφει...
-
Lokatzi σε ποιά μοίρα ήσουν και τι σειρά???
-
οταν ειστε εξω απο το χωρο τι καλα που φωναζετε ολοι σας.
εμενα θα με ειχαν διωξει απο τωρα απο τη σχολη επειδη κοπηκα στη Χαρτογραφια Ι 3 φορες. τον φιλο μου που εχει περασει τα απειρα μαθηματα θα τον ειχαν διωξει επειδη κοπηκε στη Γεολογια 3 φορες.
σε 7,5 χρονια θα εχω τελειωσει, χρηματα η οικογενεια μου εχει για να δινω και 300-400 ευρω για πλακα για τα συγγραματα, τα ιδιωτικα πανεπιστημια δεν με καινε ιδιατερα (παλι, χρηματα εχω να παω). Το θεμα ομως ειναι οτι δεν ειμαι μονος στο εκπαιδευτικο συστημα και υπαρχουν ατομα που ουτε χρηματα εχουν και ακομη και τωρα περναν ΔΥΣΚΟΛΑ. απο τη στιγμη που το κρατος
ΔΕΝ παρεχει δωρεαν στεγαση και σιτιση σε ολους να μην απαιτει να περασει τετοια μετρα.
Και ποιος ξερει μετα απο 10-20 χρονια οταν θα ξαναθελησουν να τα αλλαξουν ΤΙ θα εχουν σκοπο? λετε να μας λυπηθουν? οχι, πιο αυστηρα και εντατικοποιημενα θα γινουν.
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα