-
.
Λέγεται ότι πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν πολυτελή οχήματα (κυρίως SUV) με χιλιάδες δόσεις, χωρίς προκαταβολή, και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να το συντηρούν (ούτε για καύσιμο δεν έχουν).
Είμαστε λοιπόν έτσι; Χρεωνόμαστε μέχρι το λαιμό (και πιο πάνω) προκειμένου να αγοράσουμε όλους τους 'ινδιάνους' (Cherokee, Cayenne, Cheyenne) και να μπούμε στο μάτι όλων των άλλων;
Γνωρίζω άνθρωπο ο οποίος έχει δύο προσημειώσεις στο σπίτι του αλλά αν δε βλέπει τη 'μπέμπα' απ'έξω 'θα πεθάνει'...
Τι λέτε;
.
-
.
Λέγεται ότι πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν πολυτελή οχήματα (κυρίως SUV) με χιλιάδες δόσεις, χωρίς προκαταβολή, και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να το συντηρούν (ούτε για καύσιμο δεν έχουν).
Είμαστε λοιπόν έτσι; Χρεωνόμαστε μέχρι το λαιμό (και πιο πάνω) προκειμένου να αγοράσουμε όλους τους 'ινδιάνους' (Cherokee, Cayenne, Cheyenne) και να μπούμε στο μάτι όλων των άλλων;
Γνωρίζω άνθρωπο ο οποίος έχει δύο προσημειώσεις στο σπίτι του αλλά αν δε βλέπει τη 'μπέμπα' απ'έξω 'θα πεθάνει'...
Τι λέτε;
.
-
.
Τι λέτε;
.
-
Eγω δε θα χρεωνόμουνα ποτέ για κάτι που δε θα μου ήταν απολύτως απαραίτητο.
-
Όχι , για 'μόστρα' ποτε.
Τα αυτοκίνητα είναι να τα χαιρόμαστε, να κάνουμε το κέφι μας και τη δουλειά μας.
Θα έπαιρνα ένα πραγματικό '4Χ4' για να χαίρομαι τη φύση από κοντά και όλες τις άλλες μέρες θα φύλαγε το γκαράζ.Ενας δικός μου έχει τα έπιπλα της πεθεράς του στο σπίτι του και την 316 (105hp) παρκαρισμένη στο πεζοδρόμιο.
-
όλα για τη μούρη!
-
.
Μάλλον όλοι αυτοί που δίνουν και την ψυχή τους για ένα πολυτελές SUV δε συμμετέχουν στο 4ΤF...
(εμ βέβαια πως να συμμετέχουν καθώς το αυτοκίνητο για αυτούς εξυπηρετεί κάτι που είναι διάφορο της αυτοκίνησης)
.
-
Κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο θέλω να αγοράσω επιτέλους ένα (μεταχειρισμένο) ΜΧ-5. Ίσως δεν είναι αυτοκίνητο που ταιριάζει ακριβώς στα οικονομικά μου, αλλά θα σφιχτώ λίγο για να το πάρω γιατί το θέλω πολύ.
Παρόλα αυτά, ούτε για μόστρα το παίρνω (παρόλο που διθέσιο κάμπριο γκομενοπαγίδα κλπ κάνει κρα ότι το παίρνει κάποιος για μόστρα) ούτε θα πεινάσω και θα φροντίζω να μου μένουν και λεφτά για 'βενζίνη', όπως λέει και η ψηφοφορία...
Με λίγα λόγια, ναι, θα χρεωνόμουν για ένα αυτοκίνητο που θέλω πολύ, γιατί για μένα (και όλους εμάς προφανώς) το αυτοκίνητο δεν είναι απλό μέσο μετακίνησης, αλλά δε θα χρεωνόμουν ποτέ παραπάνω από τα λογικά πλαίσια, ακόμα και για ένα MX-5, πόσο μάλλον για ένα SUV και τα συναφή, τα οποία ούτε μου αρέσουν, ούτε καλύπτουν κάποια ανάγκη μου.
-
Eιναι θεμα νοοτροπιας ή μαλλον ψυχικης υγειας...
Για μενα αυτα τα ατομα εχουν φοβερα κομπλεξ.
-Εχουν κομπλεξ εμφανισης:Προσπαθουν ετσι να 'αντισταθμισουν' τα εμφανισιακα τους μειον με ενα μουρατο αυτοκινητο.....
-Εχουν κομπλεξ κατωτεροτητας:Με ενα καλο suv ή ενα ακριβο αμαξι εχουν την εντυπωση οτι θα ανεβουν κοινωνικα....
-Ειναι ανασφαλη σαν ατομα:Αγοραζοντας(?) ενα ακριβο αμαξι νομιζουν οτι πλεον κανεις δε θα τολμησει να τα βαλει μαζι τους σεβομενος τον ογκο , το σημα και την χρηματικη αξια του αυτοκινητου τους...
-Ειναι επιδειξιομανεις:Θα τους δει καποιος να περνανε σιγα απο το δρομο της γειτονιας τους και με μηδενικη σχεδον ταχυτητα εξω απο το ψιλικατζηδικο που οι γειτονες αγοραζουν τσιγαρα κλπ.Δε μπορει καποιος γνωστος θα τους δει για να....σκασει απο τη ζηλεια του.
Ή ακομα χειροτερα θα τους δει καποιος στο δρομο να κανουν ταρζανιες
γιατι 'ποιος ειναι αυτος που θα προσπερασει τη Μπεμπα μου με τα 100 αλογα....Σιγα μην ανοιξω να περασει ο λαουτζικος με το Οκταβια το Ιμπιζα και το Χοντα'
Τελικα πρεπει να εχουν ενα κουσουρι απο τα παραπανω ή και ολα μαζι....
Χωρις βεβαια να ειμαι ειδικος δε μπορω να δωσω αλλη εξηγηση στο γεγονος οτι καποιος στερειται τα παντα (βρωμαει το χνωτο του απο τη πεινα λενε στο χωριο μου) για να εχει ενα ακριβο αμαξι....
Και μη μου πειτε οτι το κανει για τη χαρα της αυτοκινησης.
Η αυτοκινηση ειναι σε θεση να προσφερει την ιδια χαρα στον κατοχο ενος Ντεσεβω με τον κατοχο μιας Φερραρι.
Αρκει ο κατοχος του οποιουδηποτε αυτοκινητου να ειναι συνειδητοποιημενος (ποιος ειναι και τι δυνατοτητες εχει)..... -
.
opterios,
προφανώς και δεν ανήκεις στην κατηγορία που αναφέρω κάθώς άλλο το να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με δόσεις προκειμένου να μην πληρώσεις όλο το ποσό τοις μετρητοίς (ενώ παράλληλα αντέχεις τη δόση και το κόστος χρήσης/συντήρησης), και άλλο το να μην αντέχεις τίποτα από τα δύο και να το πάρεις....
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο θέλω να αγοράσω επιτέλους ένα (μεταχειρισμένο) ΜΧ-5. Ίσως δεν είναι αυτοκίνητο που ταιριάζει ακριβώς στα οικονομικά μου, αλλά θα σφιχτώ λίγο για να το πάρω γιατί το θέλω πολύ.Παρόλα αυτά, ούτε για μόστρα το παίρνω (παρόλο που διθέσιο κάμπριο γκομενοπαγίδα κλπ κάνει κρα ότι το παίρνει κάποιος για μόστρα) ούτε θα πεινάσω και θα φροντίζω να μου μένουν και λεφτά για 'βενζίνη', όπως λέει και η ψηφοφορία...
Με λίγα λόγια, ναι, θα χρεωνόμουν για ένα αυτοκίνητο που θέλω πολύ, γιατί για μένα (και όλους εμάς προφανώς) το αυτοκίνητο δεν είναι απλό μέσο μετακίνησης, αλλά δε θα χρεωνόμουν ποτέ παραπάνω από τα λογικά πλαίσια, ακόμα και για ένα MX-5, πόσο μάλλον για ένα SUV και τα συναφή, τα οποία ούτε μου αρέσουν, ούτε καλύπτουν κάποια ανάγκη μου.
Οpterie δε μιλαμε για την περιπτωση να χρεωθει καποιος 350 ευρω π.χ. αντι 300.
Ολοι το εχουμε κανει αυτο ετσι δεν ειναι??Μιλαμε να παραβλεπεις ολες τις αναγκες σου και το 300αρι του παραδειγματος να γινει 1000ρικο...
Αν κανω λαθος διορθωστε με.... -
Σύμφωνοι παιδιά. Δεν το πήρα προσωπικά το θέμα, καμία σχέση. Απλά απάντησα 'συμπληρωματικά' στην ερώτηση της ψηφοφορίας, λέγονται ότι παρόλο που θα χρεωνόμουν και θα ζοριζόμουν σε λογικά πλαίσια για να πάρω ένα αυτοκίνητο, ποτέ δε υπερέβαινα κάποια 'χ' όρια.
Για παράδειγμα, φίλος μου με ρωτάει αφού θα κάνω που θα κάνω την κίνηση, γιατί δε δίνω άλλα 8-9 χιλιάρικα να πάρω μεταχειρισμένο S2000. Κάτι τέτοιο όμως για μένα θα ήταν μεγάλη υπερβολή και θα έφτανα σε σημείο να μην έχω λεφτά για καμιά εκδρομή ή λάστιχα κλπ. Καλά τα όνειρα, αλλά κάπου πρέπει να μπορείς να δεις ρεαλιστικά τι είναι εφικτό και τι όχι (άσε που δε με θεωρώ οδηγικά ικανό για S2000 ακόμα ).
Πάντως, κάτι που ήθελα να πω πριν και το ξέχασα είναι ότι αυτό το 'κοίτα αυτόν με το τάδε αμάξι που το έχει πάρει για φιγούρα και δεν έχει να φάει' δεν είμαι και πολύ σίγουρος κατά πόσο αποτελεί πραγματικότητα ή μύθο. Υπάρχουν άνθρωποι γενικώς που θέλουν να φαίνονται κι ας μην είναι, χρησιμοποιώντας μέσο επίδειξης είτε το αυτοκίνητο, είτε το ντύσιμο, είτε οτιδήποτε άλλο, αλλά πιστεύω πως το ποσοστό αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά αμελητέο.
-
Δυστυχως αποτελει πραγματικοτητα.....
Αυτο 'λενε' και οι κατασχεσεις αυτοκινητων απο τις τραπεζες
Εκει να δεις Boxter,X3, Mercedeδες -
Νομίζω ότι ως forum μας αρέσει να ευλογούμε λίγο τα γένια μας υπάρχει κανένας που θα βρεθεί να πει ότι Α)ενώ δεν έχει μία Β)μόνο για μόστρα Γ)θα αγοράσει πολυτελές τζιπ ;Ειλικρινά είναι συνδυασμός που σκοτώνει Ήδη οι απαντήσεις είναι 95% υπερ του όχι,κι ο ένας που ψήφισε ''ναι'' θα το έκανε στάνταρ για να προκαλέσει.Όλες οι απαντήσεις θα είναι του στυλ''εγώ ποτέ,σε αντίθεση με έναν βλάκα φίλο,εχθρό,γείτονα που το έχει κάνει'' και όποιος έχει τολμήσει να πραγματοποιήσει τέτοιου είδος βλακεία(γιατί όντως δεν στέκει λογικά ενώ δεν έχεις χρήματα,να αγοράσεις κάτι...και μάλιστα μόνο για μόστρα)δεν είναι χαζός να το πει και να αντιμετωπίσει ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους.
Υ.Γ:βλέπω ότι οι περισσότεροι έχετε συνδέσει την μόστρα μόνο με τα πολυτελείας-premium(πιπέρι στο στόμα )αυτοκίνητα.Δεν είμαι πολύ σίγουρος για το αν αυτός που έχει πάρει το typeR ή το Leon CupraR δεν κομπάζει το ίδιο αν όχι περισσότερο από κάποιον που έχει πάρει ένα jeep για παράδειγμα.Δυστυχώς πλέον η μόστρα περισσότερο έχει να κάνει με το ποιος ''καβαλάει'' τα περισσότερα αλογα,παρά με το αν έχεις άουντι ή μπεμβε.
-
Δεν θα αγόραζα ποτέ κάτι με δανείκα από το οποίο δεν είχα κανένα οικονομικό όφελος. Κοινώς δάνειο μόνο για σπίτι ή για δημιούργια-επέκταση επιχείρησης.
Δεν γουστάρω τις κάρτες ( δεν έχω και ούτε θέλω να αποκτήσω ) τα διακοποδάνεια και τα αυτοκινητοδάνεια. Δεν μ' αρέσει να πλουτίζω την τράπεζα μου για να κάνω απλώς το κομμάτι μου. -
Μάλλον δάνειο για να αγοράσουμε βενζίνη θα θέλουμε σε λίγο, 'μουράτο' αυτοκίνητο θ αγοράσουμε???
-
Το ερώτημα είναι αν η αποπληρωμή του δανείου που χρειάζεται κάποιος για την αγορά ενός ακριβού αυτοκινήτου αρχίζει να αποτελεί τροχοπέδη για λοιπές δραστηριότητες. Με άλλα λόγια, υπάρχουν κάποιοι που ουσιαστικά υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής τους για να αποκτήσουν όχημα που προφανώς δεν είναι για τα 'κυβικά' τους.
-
Ενοοειται ποτε! Θα το εκανα μονο αν ειχα μερικα δις.
-
Κι εγώ έχω ενστάσεις ως προς την (υπερβολική) διατύπωση. Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο και, πράγματι, νομίζω πως ευλογούμε τα γένεια μας.
Νομίζω πως πολλοί από εδώ προκειμένου να αγοράσουν ένα καλό αυτοκίνητο ή λίγο καλύτερο από αυτό που παίρνουν άνετα έχουν κάνει ή θα έκαναν παραχωρήσεις. (εγώ δεν το έχω κάνει καθότι φοιτητής ακόμα) Μπορεί να μην είναι Χ5, αλλά ο καθένας δρα σύμφωνα με τα οικονομικά του. Συνεπώς, οι περιπτώσεις που κάποιος 'δεν έχει μία' είναι προφανώς κατακριτέες αλλά κατ' εμέ πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε μια ψηφοφορία του στυλ 'τι παραχωρήσεις θα κάνατε προκειμένου να αγοράσετε αυτοκίνητο;'. Βέβαια επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι μετρήσιμο δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο να γίνει thread..
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Íïìßæù üôé ùò forum ìáò áñÝóåé íá åõëïãïýìå ëßãï ôá ãÝíéá ìáò õðÜñ÷åé êáíÝíáò ðïõ èá âñåèåß íá ðåé üôé Á)åíþ äåí Ý÷åé ìßá Â)ìüíï ãéá ìüóôñá Ã)èá áãïñÜóåé ðïëõôåëÝò ôæéð ;ÅéëéêñéíÜ åßíáé óõíäõáóìüò ðïõ óêïôþíåé ¹äç ïé áðáíôÞóåéò åßíáé 95% õðåñ ôïõ ü÷é,êé ï Ýíáò ðïõ øÞöéóå ''íáé'' èá ôï Ýêáíå óôÜíôáñ ãéá íá ðñïêáëÝóåé.¼ëåò ïé áðáíôÞóåéò èá åßíáé ôïõ óôõë''åãþ ðïôÝ,óå áíôßèåóç ìå Ýíáí âëÜêá ößëï,å÷èñü,ãåßôïíá ðïõ ôï Ý÷åé êÜíåé'' êáé üðïéïò Ý÷åé ôïëìÞóåé íá ðñáãìáôïðïéÞóåé ôÝôïéïõ åßäïò âëáêåßá(ãéáôß üíôùò äåí óôÝêåé ëïãéêÜ åíþ äåí Ý÷åéò ÷ñÞìáôá,íá áãïñÜóåéò êÜôé...êáé ìÜëéóôá ìüíï ãéá ìüóôñá)äåí åßíáé ÷áæüò íá ôï ðåé êáé íá áíôéìåôùðßóåé ÏËÏÕÓ ôïõò õðüëïéðïõò.Õ.Ã:âëÝðù üôé ïé ðåñéóóüôåñïé Ý÷åôå óõíäÝóåé ôçí ìüóôñá ìüíï ìå ôá ðïëõôåëåßáò-premium(ðéðÝñé óôï óôüìá )áõôïêßíçôá.Äåí åßìáé ðïëý óßãïõñïò ãéá ôï áí áõôüò ðïõ Ý÷åé ðÜñåé ôï typeR Þ ôï Leon CupraR äåí êïìðÜæåé ôï ßäéï áí ü÷é ðåñéóóüôåñï áðü êÜðïéïí ðïõ Ý÷åé ðÜñåé Ýíá jeep ãéá ðáñÜäåéãìá.Äõóôõ÷þò ðëÝïí ç ìüóôñá ðåñéóóüôåñï Ý÷åé íá êÜíåé ìå ôï ðïéïò ''êáâáëÜåé'' ôá ðåñéóóüôåñá áëïãá,ðáñÜ ìå ôï áí Ý÷åéò Üïõíôé Þ ìðåìâå.
Äåí íïìßæù üôé ôÝôïéïé êõêëïöïñÜíå åäù ìÝóá
Ïóï ãéá ôï ðïõë ìïõñ áðï åéäéêÝò êáôáóêåõÝò åäþ áëëÜæïõí ôá ðñÜãìáôá,
áðëÜ Üëëç âáñýôçôá Ý÷åé Ýíá ÔÜðåñ Ýíá Êïýðñá êáé Üëëç ôï Ôóåñüêé ð.÷.
Ôï íá ðÜñåéò åíá ãñÞãïñï ãéá ðïõë ìïýñ åßíáé äßêïðï ìá÷áßñé
1.ãéáôé áí ôï ÷Üóåéò èá óå èåùñÞóïõí 'êïõëü' áí êáôáöÝñåéò íá ãëõôþóåéò Ýôóé êáé ôï ÷Üóåéò ïðüôå êáé êÜðïéïò ðÞãå 'ãéá ìáëëß êáé âãÞêå êïõñåìÝíïò'
2.Åöüóïí ìðáßíåé óôçí êáôçãïñßá èá ðñÝðåé íá ôñÝîåé êáé ãéá íá ôñÝîåé èá ðñÝðåé íá Ý÷åé êáé ÷Ýñéá -ðïõ ðéèáíþí íá ìçí Ý÷åé- êáé åðåéäÞ üëï êáé êÜðïéïò èá åßíáé ðñáãìáôéêá ðéï ÷åñÜò êáé èá ðÜåé íá ôïõ êïëëÞóåé èá ðéåß ôï Ëéðôïí êáé èá ãßíåé îåöôßëá .Êáé åðåéäÞ ôï íá ðßíåéò Ëéðôïí êáé íá Ý÷åéò ãñÞãïñï áõôïêßíçôï åßíáé Ýíïéåò áóõìâßìâáóôåò
Ôá äýï ðñþôá ìðïñïýí íá 'ðáñåîçãçèïýí' êáé íá èåùñçèïýí öôéáãìÝíá 1400-1600 ìå ôïýìðáíï æÜíôåò êáé ëïéðÜ ìåñåìÝôéá Üëëùóôå åßíáé áñêåôïß áõôïß ðïõ ìðïñïýí íá ðïõí üôé ' áõôïß äåí ôñÝ÷ïõí' ãéá íá èÜøïõí ôïí öåñÝëðç ðïõëìïõñéóôÞ .
ÁëëÜ ôï Óïõâ ,ç ÷ëßäá êïýñóá åßíáé Ýíäåéîç ÷ñÞìáôïò ,åðéôõ÷ßáò ãéá ôï ìõáëü ôïõò ôïõëá÷éóôïí ....
Το τζιπ, suv, muv μου και ας πεθάνω...