-
κανένας άλλος που να έχει σχετική εμπειρία με βάψημο αισθητήρων?
-
Παιδιά, να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα.
Γνωρίζω ότι ο άμεσος ψεκασμός κάνει τον κινητήρα να ακούγεται λίγο σαν ντίζελ, ειδικά στα vw, αν και διαθέτω γερμανικό άμεσου ψεκασμού, τρίλιτρο διτούρμπινο που είναι απόλυτα μεταξένιο.
Προσπαθώ όμως να σας περιγράψω αυτά που ακούω και που πιστεύω ότι δεν είναι φυσιολογικά.Κάνει σαν ντίζελ ,οκ, αλλά επιπροσθέτως ακούγεται και κάτι άλλο σαν ξεχαρβαλωμένο ντίζελ. Και δυστυχώς ακούγεται έντονα και με κλειστά παράθυρα.Το τρίξιμο στο ρελαντί κελαϊδάει σαν λουρί.Δεν είναι όμως το λουρί! Στο σχετικό forum του vwclub υπάρχει αντίστοιχη αναφορά.
Μακάρι να εξαφανιστούν, μακάρι να αποδειχθώ υπερβολικός, μόνο να μην αποδειχθώ άτυχος. Το manual το διαβάζουμε, αλλά καλό θα ήταν να αφορά και στο TSI.Οποιος το έχει διαβάσει καταλαβαίνει ότι είναι ανεπαρκές.
Σε καθε περίπτωση θα ενημερώσω την παρέα για τις εξελίξεις. -
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Εγώ πήγα στην Karenta (Συγγρού) επειδή άκουσα διάφορα για Παζαρόπουλο και προτίμησα τα σίγουρα...Περιέργως μου έκαναν εξαιρετική τιμή...με το κλειδί στο χέρι (vw polo 1.2 highline dsg/17.250 ευρώ με απενεργοποίηση αερόσακου συνοδηγού/40 ευρώ, την επέκταση της εγγύησης για 2 ακόμα χρόνια/291 ευρώ, το μεταλικό χρώμα/365 ευρώ, τέλη/πινακίδες/αποκέρωση κτλ/324 ευρώ) 17.440 ευρώ με δώρο αισθητήρες παρκαρίσματος και συναγερμό...Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, αν μετράω καλά, σου έκαναν δώρο 830 ευρώ και αισθητήρες-συναγερμό;;
Εντυπωσιακό ακούγεται!Και μια παρατήρηση... πριν ένα μήνα που πήγα στον Παζαρόπουλο (πριν αρχίσουν τα μαντάτα) σην προσφορά που μου έδωσαν χρέωναν έξοδα τελών-πινακίδων κλπ 535 ευρώ.... 65% πάνω από την τιμή λογάριασε η Karenta... παράξενο;
(εδώ που φτάσαμε, μετράμε και το τελευταίο 5ευρω, τόσο που ξαφνικά το λευκό -μη μεταλλικό- μου φαίνεται μια χαρά χρώμα, χα,χα!) -
Ο χρήστης Z3RatuL έγραψε:
Να ξέρεις πάντως ότι κυκλοφορούν και χρωματιστοί αισθητήρες στο χρώμα του αμαξώματος, οπότε πες τους να σου βρουν τέτοιους αλλιώς να στους βάψουν, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ακόμη οι αισθητήρες που θα σου βάλουν να μην είναι οι κινέζικοι των 30€, αλλά της Bosch οι Park Pilot. Η διαφορά σε ποιότητα και μακροζωία είναι τεράστια.Το αλλο με τον Τοτο??Μη σου πω οτι θα βρουν και με 15 € αισθητηρες...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αφου θα παρεις megane ειπαμεΧεχ, με τις βδομάδες είμαι... έχοντας ξεγράψει κάθε άλλη περίπτωση, παίζω την κολοκυθιά μεταξύ των δύο
Και δεν υπάρχει δυσκολότερο πράγμα από το να έχεις να διαλέξεις μεταξύ δύο διαφορετικών αυτοκινήτων... άλλη κατηγορία, άλλα κυβικά, άλλη τιμή... πφφφφ! -
Το περίεργο με την Karenta είναι ότι την έκπτωση μου την έκανε χωρίς να του το ζητήσω...και χωρίς να μου πει ο ίδιος ότι θα μου κάνει έκπτωση...τον ρώτησα 3 φορές αν αυτή θα είναι η τελική τιμή και μου είπε κατηγορηματικά ναι...και θεωρητικά η Karenta είναι η πιο ακριβή...Πάντως εγώ από το παιδί που με εξυπηρέτησε έμεινα πολύ ευχαριστημένος...επίσης, ο ίδιος επέμεινε να κάνω το αυτοκίνητο test drive...
-
Για να είμαστε σωστοί ας αποσαφηνίσουμε λίγα πράγματα για τις προσφορές της karenta και τις προσφορές όλων των άλλων εξουσιοδοτημένων.
Όπως όλοι ξέρουμε η karenta είναι η μαμά kosmocar (απλά άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς) ένα πράμα. Αν η karenta κάνει ίδιες προσφορές με τους άλλους εξουσιοδοτημένους ποιος ο λόγος να υπάρχουν άλλοι έμποροι εφόσον ο εισαγωγέας κάνει καλύτερη τιμή; Είναι σαν να λέμε ότι ο ΟΤΕ έχει κι αυτός τις ίδιες τιμές με HOL, FORTHnet, Tellas και με τα ίδια πακέτα τηλεφωνίας double play (δωρεάν αστικά/υπεραστικά/30 χώρες/κινητά 60') με 40€. Αν ήταν έτσι ποιος θα πήγαινε σε άλλη εταιρεία εκτός του ΟΤΕ; ΚΑΝΕΙΣ βέβαια βλάκες είμαστε;
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την karenta. ΔΕΝ έχει τις ίδιες προσφορές με τους άλλους εξουσιοδοτημένους και πόσο μάλλον να σου κάνει 830€ έκπτωση! Όταν μίλησα στο πωλητή από την karenta όταν με πήρε τηλέφωνο να μάθει αν αποφάσισα να το πάρω από αυτόν και του είπα ότι θα το πάρω τελικά από Παζαρό με 600€ έκπτωση + δώρο αισθητήρες και το RCD-310 πήγε να καραφλιάσει! Εξηγούμαι. Πήγα αρχικά στην karenta Μαρούσι και Συγγρού για να παραγγείλω το αυτοκίνητο με τα εξής:
[list:1x3nqd6w][:1x3nqd6w]1.2TSI Highline 5Θ 15.490€ (όταν ήταν 19% ΦΠΑ)[/1x3nqd6w][:1x3nqd6w]μεταλλικό χρώμα shadow blue (360€)[/1x3nqd6w][:1x3nqd6w]πολυλειτουργικό τιμόνι (125€)[/1x3nqd6w][:1x3nqd6w]RCD-310 (180€)[/1x3nqd6w][:1x3nqd6w]συναγερμό από τη μαμά VW (205€)[/1x3nqd6w][:1x3nqd6w]Climatronic 245€[/1x3nqd6w][:1x3nqd6w]Έξοδα πινακίδων 369€[/1x3nqd6w][/list:u:1x3nqd6w]
Αν κάνουμε τη σούμα βγαίνει 16.974€. Σ' αυτά μου λέγανε από τη karenta ότι έχω, ή 300€ έκπτωση άρα πάμε στα 16.674, ή μπορούν να μου βάλουν συναγερμό αυτοί, οπότε άλλα 205€ μείον και πάμε στα 505€ έκπτωση. Όμως ξέρω καλά ότι στα ηλεκτρολογικά του αυτοκινήτου και ειδικά για την εγκατάσταση συναγερμού χρειάζεται προσοχή και πράγματι να εμπιστεύεσαι τον τεχνικό που θα το κάνει γι' αυτό και προτίμησα καλύτερο τον εργοστασιακό.
Μετά στους εξουσιοδοτημένους με τα ίδια extra ήταν Γρατσίας -500€ + δωρεάν parkpilot, Automarin έδινε 500€ έκπτωση και Navi από 1400€ (τουλάχιστον έτσι έλεγε αυτός ότι έκανε αν και δεν τον πιστεύω) 700€ και δώρο αισθητήρες. Και τέλος από Παζαρό που πήρα (τρομάρα μου και έμπλεξα), είχε 600€ έκπτωση + δώρο αισθητήρες και το RCD-310.
-
Ο χρήστης Z3RatuL έγραψε:
Για να είμαστε σωστοί ας αποσαφηνίσουμε λίγα πράγματα για τις προσφορές της karenta και τις προσφορές όλων των άλλων εξουσιοδοτημένων.
...Αν η karenta κάνει ίδιες προσφορές με τους άλλους εξουσιοδοτημένους ποιος ο λόγος να υπάρχουν άλλοι έμποροι εφόσον ο εισαγωγέας κάνει καλύτερη τιμή;Πολύ λογική σκέψη.
Οπότε έρχομαι εγώ ο φτωχός και πατώ στη σκέψη σου και στο πρόσφατο δεδομένο του φίλου μας του panosk8 και η εξίσωση μου βγάζει ότι σε άλλον αντιπρόσωπο vw θα βρω ακόμα καλύτερη έκπτωση κι από 830+ ευρώ της karenta... (και χωρίς παζάρι όπως μας είπε ο panosk8)
Να το δω και να μην το πιστέψω. Θα κλείσω το Polo αυτοστιγμεί! -
Πάντως εγώ αυτό που σκέφτηκα είναι ότι ο υπάλληλος μπορεί να κινηγούσε κάποιο στόχο για το μήνα Μάρτιο (έκλεισα το αυτοκίνητο 30 Μαρτίου-δηλαδή στο τέλος του μήνα) και γι' αυτό να μου έκανε καλύτερη τιμή..πηγαίνοντας στην Karenta δεν είχα αποφασίσει αν θα το πάρω από εκεί (για να είμαι ειλικρινής έτινα προς Φιλοσίδη μεριά) και ίσως να φαινόμουν διστακτικός στον υπάλληλο και να το έκανε για να με δελεάσει...υποθέσεις κάνω...πάντως την τιμή αυτή δε νομίζω να μου την έκανε άλλος + το ότι η συγκεκριμένη Karenta μου έπεφτε πιο κοντά...έτσι το έκλεισα εκείνη την ώρα...ελπίζω να μην έκανα λάθος...
-
Όλα καλά λοιπόν, το αμαξάκι τραβάει καλά, στρίβει, δεν καίει, είναι και όμορφο.
Με τα φρένα τι κάνουμε; Στα περιοδικά το έγραψαν 'διπλωματικά' όπως πάντα. 'Μετά από τρεις γύρους στην πίστα, τα φρένα παρουσίασαν κόπωση', δηλαδή τα φρένα είναι ΓΤΠ.
Τουλάχιστον στο δικό μου 1.2 DSG είναι πολύ λίγα!!!
Τι αλλαγή μπορεί να γίνει;
-
Ο χρήστης blugosi έγραψε:
Όλα καλά λοιπόν, το αμαξάκι τραβάει καλά, στρίβει, δεν καίει, είναι και όμορφο.Με τα φρένα τι κάνουμε; Στα περιοδικά το έγραψαν 'διπλωματικά' όπως πάντα. 'Μετά από τρεις γύρους στην πίστα, τα φρένα παρουσίασαν κόπωση', δηλαδή τα φρένα είναι ΓΤΠ.
Τουλάχιστον στο δικό μου 1.2 DSG είναι πολύ λίγα!!!
το τονισαν ....στην πιστα
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
ΟΚ, απλά ρωτάω αν ξέρει κάποιος για βελτίωση φρένων στο συγκεκριμένο αμάξι γιατί δεν έχω ασχοληθεί με VW ξανά στο παρελθόν.
-
ΟΚ, απλά ρωτάω αν ξέρει κάποιος για βελτίωση φρένων στο συγκεκριμένο αμάξι γιατί δεν έχω ασχοληθεί με VW ξανά στο παρελθόν.
Το εχεις οδηγησει το αμαξι και δεν εμεινες ευχαριστημενος απο τα φρενα του;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μα... Αυτό έγραψα πιο πάνω, 'το δικό μου¨...
Το έχω κάνει 1200 χιλιόμετρα και τα φρένα του είναι σαφώς υποδεέστερα από τα άλλα αμάξια που οδηγώ...
Σκέφτομαι να αλλάξω φρένα μπροστά, χωρίς να φύγω σε ακραίες καταστάσεις (Brembo κλπ.).Για να έχεις εικόνα , το συγκρίνω με το Yaris του 2002 που αντικαθιστά, με το Golf 3 που οδηγώ στη δουλειά, και από όσο θυμάμαι με το παλιό polo του 2000 που είχαμε και δε με είχε προβληματίσει με τα φρένα του ποτέ....
-
Αυτό που λες με προβληματίζει γιατί τα φρένα είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα και αν είναι κατώτερα των καταστάσεων τότε μιλάμε για μέγας λάθος της VW.
-
Το έχω κάνει 1200 χιλιόμετρα και τα φρένα του είναι σαφώς υποδεέστερα από τα άλλα αμάξια που οδηγώ...
Σκέφτομαι να αλλάξω φρένα μπροστά, χωρίς να φύγω σε ακραίες καταστάσεις (Brembo κλπ.).Για να έχεις εικόνα , το συγκρίνω με το Yaris του 2002 που αντικαθιστά, με το Golf 3 που οδηγώ στη δουλειά, και από όσο θυμάμαι με το παλιό polo του 2000 που είχαμε και δε με είχε προβληματίσει με τα φρένα του ποτέ....
Λαθος μου τοτε.
Εγω παντως θα εκανα μερικα χλμ ακομα,πχ 5000 ,για να ειμαι σιγουρος οτι εχουν στρωθει ενταξει και αποδιδουν στο 100% τους.
-
Σαν κάτοχος κι εγώ δε μπορώ να πω οτι είναι τοσο τραγικά όσο λέτε. Συγκρινοντάς το με corsa c 2006, με ignis 2001 μπορώ να πω ότι ειναι σαφώς ανώτερα και πααρόμοια με του corsa d.Επίσης σαφώς ανώτερα απο του προηγουμενου πολο (σιγα το νεο θα μου πειτε )Δε ξέρω σε συνθηκες καταβασης ή πίστας, δε κατάφερα να τα ζεστάνω, πάντως σε γενικές γραμμές ειμαι ικανοποιημένος για την κατηγορία του.
-
Καντους ενα γερο στροσιμο με συνεχη φρεναρισματα απο τα 100.Βρες μια αλαννα και θα δεις τι καλα που θα ειναι.
-
Νομίζω πως υπερβάλεις λίγο. Στα 1.200 χλμ δεν έχει πατήσει ακόμα καλά καλά το τακάκι πάνω στη δισκόπλακα, πότε πρόλαβες να το οδηγήσεις σε οριακές καταστάσεις και να διαπιστώσεις πως δεν είναι ικανοποιητικά τα φρένα του;
Επίσης, έχε στο μυαλό σου πως μπορεί να είναι η αίσθηση του πεντάλ του φρένου που πολλές φορές ξεγελάει (και όχι η απόδοση). Άλλη αίσθηση σου δίνει το Yaris, άλλη το Golf 3, άλλη το Polo του 2000, άλλη κάποιο ακόμα πιο σύγχρονο. Περίμενε πρώτα να κάνεις λίγα ακόμα χλμ να εξοικειωθείς και μετά βλέπεις.
Αν μετά κρίνεις πως δεν σε ικανοποιεί, τότε η λύση είναι να τοποθετήσεις φρένα από το Polo Gti που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Σαν κάτοχος κι εγώ δε μπορώ να πω οτι είναι τοσο τραγικά όσο λέτε. Συγκρινοντάς το με corsa c 2006, με ignis 2001 μπορώ να πω ότι ειναι σαφώς ανώτερα και πααρόμοια με του corsa d.Επίσης σαφώς ανώτερα απο του προηγουμενου πολο (σιγα το νεο θα μου πειτε )Δε ξέρω σε συνθηκες καταβασης ή πίστας, δε κατάφερα να τα ζεστάνω, πάντως σε γενικές γραμμές ειμαι ικανοποιημένος για την κατηγορία του.Και συ TSI DSG έχεις;
Δεν έχω θέμα υπερθέρμανσης, αναφέρομαι σε φρενάρισμα από μεσαίες ταχύτητες σε κίνηση όταν φρενάρουν απότομα οι μπροστινοί.
Πατάω με δύναμη το πεντάλ και μερικές φορές αισθάνομαι ότι θα σκάσω επάνω στον μπροστινό.
Να το ξαναπάω στο σέρβις; Ήδη το πήγα μια φορά και μου ισιώσαν το τιμόνι που έφευγε λίγο δεξιά....
VW Polo 2009