-
Το θέμα είναι ποιος βάζει 100άρα και ποιος 95άρα στο TSI. Άλλο ΜΕΓΑ θέμα! Πάντως εγώ προσανατολίζομαι σε 95άρα, όμως δεν το έχω κλειδώσει ακόμη.
-
Οτι λεει η ταπα του ρεζερβουαρ ή το manual. Προσωπικα εχω βαλει καμια 10αρια φορες 100αρα καθαρα για ψυχολογικους λογους, μαλιστα μερικες φορες παρατηρησα αυξημενη καταναλωση
-
95άρα και εγώ, δεν έχει κανένα πρόβλημα!
-
Ο χρήστης Brutalos έγραψε:
Θελήσαμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο segment B για την μητέρα, όχι πάνω από 1.4l, εννοείται 5* παθητική, τουλ. 6 αερόσακους, esp-asr και αυτόματο κιβώτιο. Κατέληξα σε 2 υποψήφια, Clio & Polo, επέλεξα τελικά το Polo (ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2010, το Clio πολύ καλό και αξιόπιστο αλλά θα αντικατασταθεί του χρόνου). Το Polo εκτός από το πολύ καλό dsg7 έχει και κάποια άλλα 'καλούδια', όπως MSR, ADL (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), σύστημα προειδοποίησης χαμηλής πίεσης ελαστικών κλπ. Υπήρχε λευκό διαθέσιμο αλλά στην έκδοση 1.4 Comfort. Σκέφτηκα και το 1.2 TSI αλλά εκτός της αναμονής-και για αυτό κυρίως γράφω- ας σκεφτούν οι πιθανοί υποψήφιοι αγοραστές πως ο 1.2 TSI εκτός του ότι είναι καινούργιος κινητήρας (λιγότερο από χρόνο κυκλοφορεί, άρα αδοκίμαστος-νομίζω μόνο στο Yeti έχει μπει προς το παρόν-στην Ελλάδα τουλάχιστον από όσα γνωρίζω, πέρα από τα αναφερόμενα προβλήματα των 1.4ΤSI για 'ευαισθησία' σε βενζίνη κλπ) έχει και αυξημένη κατανάλωση καθώς και αυξημένες εκπομπές ρύπων οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αυξημένα τέλη μιας και του χρόνου ο υπολογισμός των τελών θα αλλάξει (θα γίνεται με βάση τους ρύπους και την χρήση, ίσως και την ιπποδύναμη).
Ας τα σκεφτούν και αυτά οι υποψήφιοι αγοραστές πέρα των προφανών πλεονεκτημάτων (αυξημένη ισχύ και ροπή).Μεγιές καταρχήν για το νέο σου απόκτημα! Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Όσον αφορά την ευαισθησία στη βενζίνη, τα προβλήματα που αναφέρεις παρουσιάζονται στους FSI κινητήρες και οχι στους TSI. Η ίδια η VW αν ανοίξεις την τάπα βενζίνης στα TSI, θα δεις πως έχει το μαγικό αριθμό 95, που σημαίνει πως άνετα το τροφοδοτείς με 95αρα βενζίνη.
Όσον αφορά την κατανάλωση. Μιλάμε για 1200κ.ε. κινητήρα. Παρόλο που είναι τούρμπο πρόκειται για κινητήρα νέας γενιάς (όπως πολύ σωστά αναφέρεις) με ότι αυτό συνεπάγεται -ανώτερη ποιότητα κατασκευής, βελτιωμένες τριβές, αυξημένες επιδόσεις, μειωμένες καταναλώσεις, κ.ο.κ.!
Γενικά η κατανάλωση τους είναι με διαφορά καλύτερη από το αντίστοιχο 1.4 ενώ είναι σχεδόν ίδια με τον απλό (ατμοσφαιρικό) 1.2 !!
Ολ' αυτά με την προϋπόθεση πως δεν οδηγούμε επιθετικά!+1000
-
Ψάχνοντας αυτοκίνητο για την αδελφή μου κατέληξα στο νέο Polo 1.2 Comfortline λόγω του ότι ήταν το πιο φρέσκο της αγοράς, με καλή ποιότητα κατασκευής, car of the year 2010, ευρύχωρο, καλό πακέτο εξοπλισμού και σχετικά οικονομικό. Βασικά κοίταξα και το Fiesta αλλά δεν έλεγε τπτ από ποιότητα, επίσης ήμουν και προς το Corsa αλλά λόγω παλαιότητας του μοντέλου το απέρριψα (άσε που είναι και πιο ακριβό).
Ένα παράπονο, πολλοί κραδασμοί από τον τρικύλινδρο, και χάλια η αίσθηση του υλικού του τιμονιού. Για περαιτέρω στο μέλλον. -
Ο χρήστης Turist έγραψε:
Ψάχνοντας αυτοκίνητο για την αδελφή μου κατέληξα στο νέο Polo 1.2 Comfortline λόγω του ότι ήταν το πιο φρέσκο της αγοράς, με καλή ποιότητα κατασκευής, car of the year 2010, ευρύχωρο, καλό πακέτο εξοπλισμού και σχετικά οικονομικό. Βασικά κοίταξα και το Fiesta αλλά δεν έλεγε τπτ από ποιότητα, επίσης ήμουν και προς το Corsa αλλά λόγω παλαιότητας του μοντέλου το απέρριψα (άσε που είναι και πιο ακριβό).
Ένα παράπονο, πολλοί κραδασμοί από τον τρικύλινδρο, και χάλια η αίσθηση του υλικού του τιμονιού. Για περαιτέρω στο μέλλον.Μεγιές λοιπόν και πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου! Όσον αφορά το τιμόνι στην έκδοση comfortline δεν είναι με τη δερμάτινη επικάλυψη, όμως και πάλι τόσο χάλια αίσθηση είναι;
-
Δεν έχω προσέξει αν έχει αναφερθεί πιο πίσω γι' αυτό ρωτάω: ο 1.2 TSI έχει καδένα ή ιμάντα;
-
Καδένα.
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Καδένα.Εχουμε καποια πηγη;
-
Προφανώς έχω γνώση προσωπικά
αλλά αν θες μπορώ να ανεβάσω φωτό από σχεδιάγραμμα... -
Καδένα φοράει, το είχα δει σε video στο youtube. Κάτω οι ιμάντες
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Καδένα.Grazie, ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Καδένα.
Εχουμε καποια πηγη;
http://www.youtube.com/watch?v=PY91c8JCwv0
Από το 2:20’ και μετά φαίνεται! -
Και πληροφοριακά ο CBZ 1.2TSI υπάρχει σε δύο εκδοχές:
105 άλογα
(ήδη στα Golf, Golf plus, Polo και Yeti ,
αλλά και από το Φεβρουάριο στα Cross Polo, Leon και Octavia, από το Μάρτιο στο Α3 cabrio,
από τον Απρίλιο στα A3, A3 sportback και Altea , και από το Σεπτέμβριο στο Ibiza)και
85 άλογα
(ήδη έχουν παραχθεί Polo,
αλλά και από το Φεβρουάριο στο Cross Polo , και από το Μάιο στο Golf ) -
Παιδιά μήπως ξέρει κανείς που κατασκευάζονται τα Polo που θα έρθουν Ελλάδα; Γιατί στο Wikipedia ναι μεν είδα Ισπανία, είδα όμως και Νότιο Αφρική, Ινδία, Κίνα πράγμα που δε μου αρέσει καθόλου...
-
Εγώ θα πόνταρα στις παλιές εγκαταστάσεις της SEAT στην Navara-Pamplona της Ισπανίας...
Θα το καταλάβεις από τον αριθμό πλαισίου που θα αρχίζει
από WVWZZZ6RZAY...... ή από WVWZZZ6RZBY...... ,
και ίσως από κάποια αυτοκόλλητα γραμμένα στα ισπανικά
που μπορεί και να τα βρεις (αν δεν τα έχουν ξεκολλήσει) παραπεταμένα μέσα στο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης Z3RatuL έγραψε:
Ένα παράπονο, πολλοί κραδασμοί από τον τρικύλινδρο, και χάλια η αίσθηση του υλικού του τιμονιού. Για περαιτέρω στο μέλλον.Μεγιές λοιπόν και πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου! Όσον αφορά το τιμόνι στην έκδοση comfortline δεν είναι με τη δερμάτινη επικάλυψη, όμως και πάλι τόσο χάλια αίσθηση είναι;
Ίσως φταίει ότι έχω συνηθίσει από το δερμάτινο του Corsa.
Αλλά πιστεύω ότι αξίζει το δερμάτινο, το κρατάμε τόσες ώρες άλλωστε. -
To πλαστικό μου θύμησε και μενα το τιμόνι του σημερινού altο .Ενταξει δεν ειναι κ τραγικά χαλια.. Βέβαια στη highline ειναι στανταρ το δερματινο κ αξιζει κιολας.. Πιο πολυ με νοιαζει πως θα ναι ο tsi παρα το τιμονι παντως!
-
Μαμησε to polo στο τεστ του Drive.Επιδοσεις παρομοιες με T-jet.Που να ειχε και Launch Control Πολυ πιο γρηγορο απο Clio TCE.Ενω στη πιστα ειναι καλυτερο και απο Mazda 2 1.5 που εχει πολυ καλο στησιμο.
To mini κλασσικα μαμησε παλι στην πιστα.Καλυτερο και απο 207 Rallye και απο Mito 135.Βεβαια αυτοι οι Γαλλοι κατι πρεπει να κανουν με το ESP.Αν δεν το ειχε σιγουρα θα εγραφε τον καλυτερο χρονο.
-
Αυτά είναι!!! Θα δώσανε πάλι ρέστα οι σουβλατζήδες του Drive στην πίστα!!
VW Polo 2009