-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Γιατί μου φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα το αμάξι σου;
Sent from my GNex using smoke signals.
Μπα
Αμα εχουν ψηθει τα λαστιχα 2 ωρες τελικιασμενα και βεντουζωνουν λογικο δεν ειναι να σε δυσκολευει το τιμονι?
Να έχει κάποια αλλαγή ναι, μπετό και να σε δυσκολεύει όχι, δεν νομίζω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί μου φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα το αμάξι σου;
Μπα
Αμα εχουν ψηθει τα λαστιχα 2 ωρες τελικιασμενα και βεντουζωνουν λογικο δεν ειναι να σε δυσκολευει το τιμονι?
Να έχει κάποια αλλαγή ναι, μπετό και να σε δυσκολεύει όχι, δεν νομίζω.
Δεν εννοω οτι ηταν κι ακουνητο σα να ειχε χαλασει... Απλα ηταν 2 φορες πιο βαρυ σε σχεση με την πολη.
Οταν οδηγας γρηγορα και ζεσταινεις τα λαστιχα ετσι ειναι, το χω παρατηρησει διεξοδικως... Δε ξερω αν εχουν αυτο το κολπακι τα VW παντως... Λογικα θα το χουν. -
εχει αισθητηρα αλλα δεν υπολογίζει ποιότητα λαδιου και εμενα μου το εχουν πει απλα δεν το σχολίασα ... Ουτε στα αεροσκάφη δεν εχουν τέτοιους αισθήτηρες .
Υπολογίζει εναν λόγο που περιεχει καύση,χιλιομετρα ωρες λειτουργιας ακόμη και το ποσο πατάς το γκαζι και πόσο το πιέζεις και ετσι στο περιπου ξερει ποσο φθαρμένο ειναι το λάδι και σου βγαζει σε ποσα χμ να πας για service ...
Εμενα βγαίνουν περιπου 10.000 τον χρονο -
το βρήκα!
Υπολογισμός των διαστημάτων συντήρησης:Για τον υπολογισμό του διαστήματος συντήρησης σε αυτοκίνητα με LongLife Service αξιολογούνται τιμές εισόδου όπως διανυθείσα απόσταση, κατανάλωση καυσίμου, θερμοκρασία λαδιού
Το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγισης είναι ένα μέτρο για την φθορά του λαδιού κινητήρα λόγω θερμικής καταπόνησης.
Η φθορά του λαδιού κινητήρα είναι σημαντική για την επίτευξη της διανυθείσας απόστασης μέχρι το επόμενο Service. -
ναι εχει reset στις ρυθμίσεις .... Αλλα δεν ξερω μήπως μετα μετράει απο την αρχή
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Τώρα που έχουν πιάσει για τα καλά οι ζέστες βλέπω ότι το αυτοκίνητο δουλεύει στις 850-900 στροφές,κάτι το οποίο δε συνέβαινε πέρυσι το καλοκαίρι Πιστεύω ότι μάλλον φταίει το update αλλά με ανησυχεί ότι βλέπω πολύ αυξημένη κατανάλωση Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος?Οχι, αλλα δεν εχω κανει update. Μηπως εχεις αναμενο κλιματισμο?
-
@ Orestis
Με αφορμή το τόπικ με τα θετικά και τα αρνητικά των αυτοκινήτων, τι εννοείς ότ το τιμόνιι στο Ibiza 'στο σπορ γίνεται πιο βαρύ';
Έχει κουμπί/πρόγραμμα 'σπορ' στο ibiza οπως πχ στο bravo?Την περιμενα αυτη την ερωτηση απο καποιον.
Αν παρατηρησεις, οταν αντιλαμβανει ο εγκεφαλος του αυτοκινητου οτι βρισκεσαι σε μειωμενη προσφυση ή το πιεζεις, (αρκουν μερικα μετρα σε σκατα οδοστρωμα πχ πλακοστρωτο, ή μερικα ματσακουλιασματα στην στροφη), αλλαζει την αισθηση και του τιμονιου και του φρενου. Αυτο εννοω.
Γινεται πιο βαρυ, αποκρινεται πολυ καλυτερα και σου δινει πολυ παραπανω πληροφοριση. Ειδικα οταν πατας γκαζι θες μπρατσα για να το στριψεις, λες και δεν εχει καθολου υποβοηθηση... Εμενα αυτο μ αρεσει, το κανει αγωνιαρικο!@amazing : Εσυ δεν εχεις 215 ελαστικο και πολυ πιθανον τα λαστιχα σου να μην ζεσταινονται ποτε, οποτε δε ξερεις τι αισθηση εχει το τιμονι σε αυτες τις συνθηκες!
Για μεσα στην πολη παντως η μαλακια και μιση ειναι μια χαρα ξεκουραστη!Α και δε βαραινει αυτοματα στις μεγαλες ταχυτητες, πρεπει να χουν προλαβει να ζεσταθουν τα ελαστικα πρωτα.
Ενδεικτικα μετα απο ταξιδι τελικιασμενος απο Βολο Αθηνα, σταματησα στον Σειριο να βαλω βενζινη (ναι την εκαψα ολη ) και παραλιγο να στουκαρω μεσα στο παρκιν γιατι μπαινοντας πηγα να στριψω χαλαρα και το τιμονι δεν κουνηθηκε, ειχε γινει μπετο!πως σχετιζεται το βάρος του τιμονιού με την πληροφόρηση ...?
από υγρά είσαι σιγουρα οκ?προσωπικά σαν να τα φτύνει η υποβοηθηση μου ακούγεται...
-
Θα σου λεγα τωρα τιποτα αλλα εχε χαρη... Αστο φιλε μην ασχολεισαι με το τιμονι μου μια χαρα ειναι.
-
Πες και σε μένα τίποτα μάστορα που είπα τα ίδια
-
Θα σου λεγα τωρα τιποτα αλλα εχε χαρη... Αστο φιλε μην ασχολεισαι με το τιμονι μου μια χαρα ειναι.σου έκανα μια ερώτηση για το καλό σου γιατι αποδεδειγμένα λες @@ριες και απαντάς έτσι... ?
το τιμόνι σου μια χαρά είναι , οι αισθήσεις σου είναι πειραγμένες
βαρα μια να χαλαρώσει και μετά ξαναγράφεις... -
@Orestis.D Το ίμπιζα τελικά βγάζει μεγάλα προβλήμτα .Έπρεπε να πάρεις polo που είναι απροβλημάτιστο!Πέρα από την πλάκα.Νομίζω ότι το τιμόνι βαραίνει προοδευτικά όσο αυξάνεις ταχύτητα.Το ίδιο συμβαίνει και με το πεντάλ των φρένων.Απλά όταν ζεσταθούν και τα λάστιχα το τιμόνι βαραίνει ένα κλικ παραπάνω.Δε νομίζω ότι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου διαβάζει τον τύπο του οδοστρώματος και σύμφωνα με αυτό καταλαβαίνει πόση υποβοήθηση χρειάζεται (ferrari είναι? )Τώρα στο ότι το πολύ ελαφρύ τιμόνι είναι ξεκούραστο για μέσα στην πόλη,συμφωνώ απόλυτα,όπως και σε αυτό που λες ότι βαραίνει το τιμόνι και παρέχει παραπάνω πληροφόρηση.Ναι αυτό ισχύει αλλά δε μιλάμε για καμιά τραγική διαφορά,εξάλλου έχω κάνει test drive το ibiza με τον ίδιο κινητήρα στη σπορ έκδοση και ο τρόπος που αλλάζει το ποσοστό της υποβοήθησης σε τιμόνι και φρένα είναι ολόιδιος με του polo.Βέβαια δεν έχω κάνει τόσα χιλιόμετρα με αυτό το αυτοκίνητο,όσα έχεις κάνει εσύ,άρα δέχομαι ότι ίσως υπάρχουν περισσότερες διαφορές ή και να μην υπάρχουν απλά εγώ να μην έχω καταλάβει τον τρόπο λειτουργίας του όλου πράγματος,λόγω και της μικρότερης εμπειρίας μου(1 χρόνο οδηγός).
κάτσε γιατί μάλλον εννοουμε διαφορετικά την πληροφόριση... όταν λες πληρπφόριση , καταλαβαίνεις τι κάνουν οι τροχοί καλύτερα ? αν ο ένας έχει μια τάσει να σπινιάρει ας πούμε ?
-
παντως το βαρος του τιμονιου στην ευθεια η στα πολλα χλμ δεν παιζει κανενα ρολο σε σχεση με την πληροφορηση..
η αυξομειωση του βαρους σε σχεση με την προσφυση, ναι.. -
Ωραια επειδη ξερω πολυ καλα τι νιωθω και οι αισθησεις μου δεν ειναι πειραγμενες.
Στο Ibiza οντως το βαρος, η πληροφορηση, η 'οξυτητα' του τιμονιου αλλαζει αναλογα την προσφυση, παιρνει δεδομενα απο τους αισθητηρες του ESP και αλλαζει το ποσοστο υποβοηθησης και επεμβασης των ηλεκτρικων/ηλεκτρονικων.
Θες παραδειγμα επειδη δεν καταλαβαινεις? Περνα σβελτα για 50 μετρα πανω απο ενα δρομο με πλακοστρωτο που το ESP θα διαβαζει τρελα δεδομενα γενικα για προσφυση, και μετα οταν ξαναβγεις σε ασφαλτο ελα να μου πεις αν το τιμονι δεν ειναι 10 φορες καλυτερο σε ΟΛΑ.
Επισης το Ibiza μου φοραει Bridgestone 215/45 δηλαδη σχετικα εχει πιο πλατια λαστιχα απο τον μεσο ορο = μεγαλυτερη επιφανεια τριβης.
Τι σημαινει αυτο? Μεταφερονται περισσοτερα δεδομενα στο τιμονι, και απο λακουβες, και απο αισθηση προσφυσης, και επισης οταν ζεσταινονται τα λαστιχα βαραινει αρκετα σε σχεση με καποιο αλλο ελαστικο.Λοιπον επειδη ξερω τι αμαξι εχω, αυτα αναφερονται στο Ibiza 1.2 tsi sport με το πακετο ηλεκτρονικων που εχω ΕΓΩ.
Στο Polo δε ξερω πως ειναι, στο Fabia δε ξερω πως ειναι, στο Α1 δε ξερω πως ειναι, σε αλλες εκδοσεις Ibiza με αλλα ελαστικα και αλλο setup δε ξερω πως ειναι. Μπορει εγω να εχω καποιες ρυθμισεις που το Polo ή καποια αλλα Ibiza μπορει να μην εχουν. Αν ηξερα ακριβως τι πακετο ηλεκτρονικων φοραει το αμαξι μου ισως να ηταν πιο ξεκαθαρο.Γιναμε κατανοητοι?
@red_monster Ασε με να εχω την γνωμη μου. Εχω οδηγησει αρκετα αμαξια της κατηγοριας και σε θεματα πληροφορισης τιμονιου, προσφυσης ή δε ξερω και γω τι, ειμαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΨΥΡΑΣ. Το Ibiza που οδηγησες εσυ ή και ολα τα Ibiza που οδηγησες μπορει να ειχαν κατι διαφορετικο ή να μην τα ειδες σε ολες τις δυνατες συνθηκες. Εγω εχω οδηγησει το δικο μου για 10.000 χιλιομετρα τωρα σε ολες τις δυνατες συνθηκες προσφυσης/πιεσης/επιφανειας οδοστρωματος και ασε με να εχω μια καλυτερη γνωμη, και μαλιστα να μπορω να εγγυηθω για αυτην.
Εγω δε καθησα να βγαλω συμπερασματα για το Χ,Ψ αμαξι που οδηγας εσυ, και να προσπαθω να σε πεισω οτι εχω δικιο, ή ποσο μαλλον οτι το αμαξι σου ειναι χαλασμενο!Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Θα σου λεγα τωρα τιποτα αλλα εχε χαρη... Αστο φιλε μην ασχολεισαι με το τιμονι μου μια χαρα ειναι.
σου έκανα μια ερώτηση για το καλό σου γιατι αποδεδειγμένα λες @@ριες και απαντάς έτσι... ?
Τις αποδειξεις αστες σε μενα που το οδηγαω καθε μερα.
-
Δε νομίζω ότι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου διαβάζει τον τύπο του οδοστρώματος και σύμφωνα με αυτό καταλαβαίνει πόση υποβοήθηση χρειάζεται (ferrari είναι? )Εφοσον εχει ηλεκτρουδραυλικη υποβοηθηση, δηλαδη επεμβαινουν και ηλεκτρικα και υδραυλικα συστηματα μπορει οποτε θελει να αλλαξει πιεση στο συστημα ή να βαλει-βγαλει υποβοηθηση με οποιονδηποτε τροπο...
Δε μου φαινεται και τοσο εξεζητημενη τεχνολογια, παιρνει δεδομενα απο τους αισθητηρες του ESP που δουλευουν ετσι κι αλλιως και τα επεξεργαζεται.
Τα αμαξια με κουμπι 'Sport' γιατι μπορουν και τα κανουν ολα αυτα δηλαδη? Σιγα τα αυγα. -
Βραζεις υγρα και χάνεις υποβοήθηση ...
Αν Νομίζεις Ότι το τιμόνι του ιμπιζα συλλέγει δεδομένα απο το εσπ κλπ και τα εκμετάλλευεται με Αυτόν τον τροπο είσαι γελασμένος... Δεν ξέρω τι πακέτο εξοπλισμού Έχεις , Αυτό που λες δεν ισχύει ... δεν Υπάρχει σαν τεχνολογία σε αυτοκίνητα της σειράς
Δεν νομίζω να έχει κανείς την διάθεση να βγάλει χαλασμένο το όχημα σου ούτε να θίξει την ικανότητα του σου να συλλεγεις δεδομένα
-
Με 50 μετρα πλακοστρωτου βρασανε τα υγρα μου ε? Τα πιεσα πολυ...
Καλα ελεγα οτι ειναι μπουρδελα τα Vag ρε παιδι μου...Ο Χριστος και η Παναγια τι αλλο θα ακουσω.
Και καθε φορα τυχαινει να βραζουν στο ιδιο σημειο ε? Οταν περναω απο τον συγκεκριμενο δρομο πχ... ή οταν ειμαι σε δρομο με λιγοτερη προσφυση...
Πολυ εξυπνα αυτα τα υγρα βρε παιδι μου... Δε νομιζεις?Κοιταξε να δεις, χωρις πλακα πλεον... Φυσικος ειμαι, δεν ειμαι μπακαλης, ουτε πηρα ενα αυτοκινητο και αρχισα να γραφω στο φορουμ... Μπορω να αναγνωρισω κατι που κανει το αμαξι μου επαναλαμβανομενα κατω απο ιδιες συνθηκες... Ο,τι και να συμβαινει στο αυτοκινητο μου εχει καποια προελευση αιτιας-αποτελεσματος κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες. Βλαβη παντως ή οτιδηποτε τετοιο δεν ειναι. Εχει εξυπνο, περιοδικο χαρακτηρα. Κι επειδη ξερω 2 πραγματα απο το πως δουλευουν τα ηλεκτρονικα εγω το αποδιδω εκει.
Αν δε με πιστευεις ή νομιζεις οτι καταλαβαινω κατι λαθος, ή κατι ειναι στραβο στ αμαξι μου, τοτε λυπαμαι δε μπορεις να κανεις κατι, γιατι ειναι δικο μου κι οχι δικο σου. Ευχαριστω για την προειδοποιηση, θα τους ρωτησω στο επομενο σερβις παντως για να μην λες οτι ειμαι κομπλεξικος. -
Μιας και λες Ότι γνωρίζεις 2 πράγματα για το πως λειτουργούν τα ηλεκτρονικά ευχαρίστως να τα ακούσω ...
Γιατί για να το λες είμαι σίγουρος Ότι κάπου το βασιζεις -
Απ αυτα που λεω τι εχεις καταλαβει? Οτι ειδα φως και μπηκα?
-
Λες Ότι γνωρίζεις 2 πράγματα παραπάνω για την λειτουργία των ηλεκτρονικών , σε ξαναρωταω πέρα απο τις αισθήσεις που το βασιζεις ;; Έχεις κάποιο πρότυπο ; Το εχθές διαβάσει κάπου , το αναφέρει η σε αρ κάπου ;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Λες Ότι γνωρίζεις 2 πράγματα παραπάνω για την λειτουργία των ηλεκτρονικών , σε ξαναρωταω πέρα απο τις αισθήσεις που το βασιζεις ;; Έχεις κάποιο πρότυπο ; Το εχθές διαβάσει κάπου , το αναφέρει η σε αρ κάπου ;Προφανως και τα χω διαβασει καπου και εχω δει αρθρα και βιντεο και στο ιντερνετ, κι εχω δει πως δουλευουν σε διαφορετικα αμαξια ολα αυτα τα χρονια... Δεν γεννηθηκα και τα ηξερα!
Ασχολουμαι απο τα 14 μου με το θεμα και ειμαι 22...
Δε καταλαβαινω που το πας...Και γιατι στο κατω κατω σου ειναι τοσο δυσκολο να δεχτεις κατι που στο λεω με βαση την καθημερινη εμπειρια μου? Εγω το αποδιδω σε καποιο ηλεκτρικο/ηλεκτρονικο συστημα, και τουλαχιστον για το αμαξι μου ισχυει. Ειναι ειδικη παραγγελια δεν εχω ιδεα τι παρτιδα/γενια/εκδοση ηλεκτρονικων φοραει πανω. Ισως να μην εχει καμια διαφορα με τα αλλα, απλα οι αλλοι να μην ειναι τοσο προσεκτικοι ή να μην το χουν οδηγησει σε τετοιες συνθηκες.
Παντως εγω τρελος δεν ειμαι, το αμαξι ετσι ηταν απο την πρωτη μερα. Ουτε κανενα παιδακι που του δωσανε ενα αμαξι με 50 gadjetakia ειμαι, μεχρι πριν 8 μηνες οδηγουσα μια Alfa 146, οποτε εχω δει πως πρεπει να ειναι τα σωστα οδηγοκεντρικα αυτοκινητα.Αν παλι οπως λες εχει κατι ελλατωματικο ή κατι συμβαινει που δε θα επρεπε, θα το δουμε στο μελλον. Εμενα παντως μ αρεσει ετσι οπως ειναι.
VW Polo 2009