-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το 1.2 για μέσα στην πόλη είναι μια χαρά. Σε χαμηλές στροφές κινείται πιο σβέλτα και δείχνει πιο ζωντανό από τον 1.4, αλλά σε ανοιχτό δρόμο δείχνει αδύναμος.Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε λίγα πράγματα.
Είμαι κάτοχος του 1.2 TSI εδώ και ένα μήνα και του έχω κάνει μέχρι στιγμής 1650km (ακόμα στρώνεται δηλαδή). Στην αρχή μου είχε σβήσει κι εμένα 2 φορές στο ρελαντί εν στάση, μία στα 400km και μία στα 860km, όμως δεν το έχει ξανακάνει και πλέον δε νομίζω να επανεμφανιστεί. Ότι και να γίνει όταν βγει το update όποιος έχει TSI καλό θα ειναι να το κάνει, είτε του το εμφάνισε, είτε όχι.
Τώρα πριν το πάρω, μου είχαν δώσει από την αντιπροσωπεία ένα αυτοκίνητο εξυπηρέτησης πάλι Polo, αλλά το 1.4. Έκανα μ' αυτό ταξίδι από Αθήνα - Ηγουμενίτσα και μπορώ να πω ότι για 1.4 είναι πράγματι τελείως ψόφιο. Αυτά από άποψη κινητήρα γιατί για εσωτερικό (πλαστικά, δέρμα, κλιματισμός, ηχοσύστημα, κτλ.) απλά κορυφή.
Τώρα που πήρα το TSI έκανα ταξίδι μέχρι στιγμής Αθήνα - Κόρινθο και Αθήνα - Χαλκίδα. Εντάξει δεν είναι το ίδιο όπως με Αθήνα - Ηγουμενίτσα, όμως αυτό που είδα είναι ένα τελείως άλλο αυτοκίνητο! Οι ροπές του είναι λες και έχεις ένα 1600! Και πραγματικά με κουμπωμένη 6η και τελείως χαλαρά (2.800 στροφές) το κοντέρ έλεγε 140χλμ. σε ευθεία και ούτε που άκουγες να ζορίζεται και είχε κατανάλωση 4.9lt/100km.
Μέσα στην πόλη αν είσαι συνετός με το γκάζι (όπως σε όλα τα αυτοκίνητα) η κατανάλωση είναι πράγματι γελοία, έχω πετύχει και 5.9lt/100km. Συν του ότι δε χρειάζεται να κατεβάσεις από 5η ας πούμε 4η για να κάνεις μια προσπέραση. Απλά το πατάς το γκάζι λίγο πιο πολύ και κυριολεκτικά πετάγεται...
Βέβαια όταν το πατάς σανίδα τότε ανεβαίνει και η κατανάλωση, όμως και πάλι για turbάτο αυτοκίνητο τα 9-10lt/100km είναι παίξε γέλασε...
-
Πάντως δε νομίζω ότι είναι κάτι τραγικό αυτό με το πόλο που σβήνει. Εννοώντας ότι δεν είναι μηχανικό πρόβλημα, αλλά θέμα software, που αυτό διορθώνεται. Και έχει γίνει γνωστό γιατί πουλάει πολύ το μοντέλο... Θα σας πω κάτι άλλο. Και το clio 1.2tce έχει ένα παρόμοιο θεματάκι. Πόσοι το γνωρίζουν?
-
Φίλε Μark τί ακριβώς έχει το Clio; Σβήνει κι αυτό στο ρελαντί; Αν ναι, παρουσιάστηκε στις αρχικές παρτίδες ή σε κάποια άλλη τυχαία παρτίδα; Τελικά πώς επιλύθηκε; με update;
Ευχαριστώ
-
Είναι λίγο περίεργο. Το κάνει όχι όταν είναι κρύο, αλλά όταν ξεκινήσεις, οδηγήσεις λίγη ώρα, πας κάπου και το αφήσεις. Αν το ξεκινήσεις μετά από λίγο ενώ είναι ζεστό ακόμη, δεν κρατάει το ρελαντί. Ή θα το κάνει για 1-2' και θα στρώσει, ή στη χειρότερη περίπτωση όπως μου συνέβη προχθές, σβήνει αμέσως με το που παίρνει μπρος, και πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να πατάς μπόλικο γκάζι για να το κρατήσεις. Το έχει παρουσιάσει σε αρκετά, ενώ η αντιπροσωπεία δε μπορεί να βρει κάτι. Και επίσης όσοι έχουν βάλει πρόγραμμα, από ότι ξέρω μετά δεν το κάνει. Οπότε λογικά και αυτό θα είναι θέμα λογισμικού, άλλα τρέχα γύρευε τώρα.. Έχω μάθει να ζω με αυτό, και ο πατέρας μου που το οδηγεί συχνά, αλλά ενίοτε μπορεί να είναι αρκετά σπαστικό.
-
@ koubeast
το 1,2 tsi το έχω οδηγήσει 2 φορές στο πόλο και μια φορά στο a3 cabrio...
Στο a3 δεν εκφερω άποψη γιατί έχει βαρύ αμάξωμα και πνίγει μέχρι αηδίες το μοτέρ...
Στο πόλο πραγματικά απογειωνεται ... Μου δείξει την αίσθηση ότι είναι το πιο καλορυθμισμενο tsi που έχω οδηγήσει (122-160-170-180)
δυνατό παντού , ελάχιστο λαγκ και ωραία απόκριση ...
Ότι πρέπει για καθημερινό αυτοκίνητο ... Οι σύγχρονοι τουρμπο κινητήρες στην πιο φιλική τους μορφή...Το πόλο τώρα σαν αυτοκίνητο είναι άλλη ιστορία...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στο a3 δεν εκφερω άποψη γιατί έχει βαρύ αμάξωμα και πνίγει μέχρι αηδίες το μοτέρ...Δεν πάει βήμα δηλαδή;;;
Στο Polo λογικό το βρίσκω να πηγαίνει γρήγορα αφού είναι μόλις λίγο πιο πάνω από τον τόνο σε βάρος.
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Στο a3 δεν εκφερω άποψη γιατί έχει βαρύ αμάξωμα και πνίγει μέχρι αηδίες το μοτέρ...
Δεν πάει βήμα δηλαδή;;;
Στο Polo λογικό το βρίσκω να πηγαίνει γρήγορα αφού είναι μόλις λίγο πιο πάνω από τον τόνο σε βάρος.
είναι τραγικά λίγο...
για χαλαρές βόλτες στην παραλιακή με το χέρι να κρέμεται απ'εξω και τον ήλιο να σου βαράει το κούτελο, καλό είναι... για όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι τραγικό... -
Καλά λογικό το βλέπω αλλά σαν το 8βάλβιδο δεν πρέπει να είναι λογικά θα είναι πιο καλό ελέω και τούρμπο.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@ koubeastΌτι πρέπει για καθημερινό αυτοκίνητο ... Οι σύγχρονοι τουρμπο κινητήρες στην πιο φιλική τους μορφή...
Το πόλο τώρα σαν αυτοκίνητο είναι άλλη ιστορία...
Συμφωνούμε
Όαο για το πολο, σαν αυτοκίνητο πόλης το βρίσκω μια χαρά επιλογή γι αυτό και το επέλεξα άλλωστε. Δεν είχα αυταπάτες ότι παίρνω ζμπορ αμάξι, ένα καθημερινό ασφαλές και σχετικά γρήγορο μικρό αμάξι είναι
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
@ koubeast
Ότι πρέπει για καθημερινό αυτοκίνητο ... Οι σύγχρονοι τουρμπο κινητήρες στην πιο φιλική τους μορφή...
Το πόλο τώρα σαν αυτοκίνητο είναι άλλη ιστορία...
Συμφωνούμε
Όαο για το πολο, σαν αυτοκίνητο πόλης το βρίσκω μια χαρά επιλογή γι αυτό και το επέλεξα άλλωστε. Δεν είχα αυταπάτες ότι παίρνω ζμπορ αμάξι, ένα καθημερινό ασφαλές και σχετικά γρήγορο μικρό αμάξι είναι
για αυτοκίνητο πόλης είναι κάτι παραπάνω από γρήγορο...
αφού ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες σου ακόμα καλύτερα, όπως και να έχει καλοτάξιδο να είναι... -
Ε δεν είχα και υψηλες προσδοκίες για super mini καθημερινής χρήσης που το οδηγεί και ο πατέρας μου
Ευχαριστώ για τις ευχές
-
Όσοι έχουν το highline πως είναι το αμάξι στον ανοικτό δρόμο με τη διάσταση 185/60/15? Είναι σταθερό? Επειδή δε θέλω να αλλάζω ζάντες μετά μου είπαν ότι με 300 περίπου ευρω μπορούν να μου βάλουν από το εργοστάσιο τις 'Cartagena' 215/45/16 αλλά νομίζω οτι παραπάει για ένα Polo και θα αυξηθεί η κατανάλωση και θα μειωθεί η άνεση. Στο γερμανικό site βρήκα τις 'Lakeside' 195/55/15 που μοιάζουν πιο λογική επιλογή αλλά κοστίζουν περίπου 400 ευρώ (και δεν ξέρω αν προσφέρονται στην ελλάδα, γενικά γιατί μερικα extra δεν υπάρχουν στην ελλάδα?). Αξίζει να τα δώσω ή θα μείνω ικανοποιημένος με την default διάσταση?
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Όσοι έχουν το highline πως είναι το αμάξι στον ανοικτό δρόμο με τη διάσταση 185/60/15? Είναι σταθερό? Επειδή δε θέλω να αλλάζω ζάντες μετά μου είπαν ότι με 300 περίπου ευρω μπορούν να μου βάλουν από το εργοστάσιο τις 'Cartagena' 215/45/16 αλλά νομίζω οτι παραπάει για ένα Polo και θα αυξηθεί η κατανάλωση και θα μειωθεί η άνεση. Στο γερμανικό site βρήκα τις 'Lakeside' 195/55/15 που μοιάζουν πιο λογική επιλογή αλλά κοστίζουν περίπου 400 ευρώ (και δεν ξέρω αν προσφέρονται στην ελλάδα, γενικά γιατί μερικα extra δεν υπάρχουν στην ελλάδα?). Αξίζει να τα δώσω ή θα μείνω ικανοποιημένος με την default διάσταση?Εχω κανει τεστ ντριβ το 1.2 τσι και το 1.4 με 16 cartagena και μονο κουραστικο δεν μπορεις να πεις πως ειναι με τις 16''.Σιγουρα με τις 15'' θα ειναι ειναι ακομα πιο ανετο και ξεκουραστο αλλα χανεις λιγο σε πατημα και προσφυση που θα σου προσφερουν οι 16'' η επιλογη βεβαια ειναι καθαρα δικη σου και εξαρταται απο τις αναγκες σου.
Εγω στο δικο μου 1.2 τσι highline εχω παρει τις εξτρα 16 με κοστος +300 περιπου
Σκεψου οτι αν παρεις aftermarket ζαντες λογικα θα χρειαστει να αλλαξεις και λαστιχα οποτε παλι το κοστος ανεβαινει -
H 195/55 R15 δεν προσφέρεται στην ελλάδα σαν έξτρα. Έχοντας το highline με τις 15αρες 185/60 σε ανοιχτό δρόμο συμπεριφέρεται μια χαρά, χωρίς να το έχω πιέσει όμως σε στροφιλίκι. Σε επαρχιακά και εθνικά δίκτυα και εγνατία κινείται σβέλτα χωρίς να φοβίζει, ενώ μέσα στη πόλη θα σε σώσει από λακούβες, κακό οδόστρωμα, πεζοδρόμια κλπ. Βέβαια, αμεση συγκριση δεν μπορώ να κάνω με τις 16άρες γιατί μονο το 1,4 έχω οδηγήσει με τις 16άρες. Πάντως νομίζω μπορείς στην πρώτη αλλαγή ελαστικών στις 15άρες της highline να βάλεις 195 διάσταση ελαστικού (195/55 αν θυμάμαι καλά, υπάρχει ένα πρόγραμμα που υπολογίζει τί διάσταση πρέπει να βάλεις για να μην χαλάσει το βήμα.)
Εγώ απέφυγα τις 16άρες γιατί το 215/45 είναι 'δύσκολη διάσταση' συνεπώς ακριβότερα λάστιχα, αλλά και επειδή κινείται 90% σε πόλη, δεν ήθελα να κοπανάει όυτε να προσπαθώ να αποφέυγω κάθε λακούβα. Βέβαι ο φίλος kotetsi εδώ στο φόρουμ με είχε ενημερώσει οτι το 215/45 μετατρέπεται σε 205/50 (ή 205/55, δε θυμάμαι καλά) χαμηλόνωντας αρκετά το κόστος... Η επιλογή δική σου! Πάντως αν δεν είσαι ιδιαίτερα...για άγρια στροφιλίκια, καλύτερα μείνει στις 15άρες που έχει!
-
Σας ευχαριστώ πραγματικά. Τελικά θα κρατήσω τα 185/60 με τις 15αρες (εξάλλου και εγώ κυρίως μέσα στην πόλη θα κινούμαι) . Και αν παρατηρήσω κάποιος πρόβλημα όταν έρθει με το καλό, στην πρώτη αλλάγη θα βάλω τα 195/55 στην 15αρα.
-
Spyshots Volkswagen Polo sedan
-
Από όσο ξέρω το sedan πρέπει να είναι για την Β.Αμερική (γιατι εκεί πιστεύουν οτι το hatchback δε θα πουλήσει) και την Ινδία. Θα έρθει και στην Ελλάδα?
-
Πολύ άσχημο πίσω μέρος. Μοιάζει με το πίσω μέρος του Golf 5 station wagon. Δύσκολο να έχει τύχη στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Πολύ άσχημο πίσω μέρος. Μοιάζει με το πίσω μέρος του Golf 5 station wagon. Δύσκολο να έχει τύχη στην ΕλλάδαΕνώ το ρετρό 80s εσωτερικό είναι όλα τα λεφτά.
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
>Πολύ άσχημο πίσω μέρος. Μοιάζει με το πίσω μέρος του Golf 5 station wagon. Δύσκολο να έχει τύχη στην ΕλλάδαΕνώ το ρετρό 80s εσωτερικό είναι όλα τα λεφτά.
Είναι άψογο εργονομικά και έχει απλό, λιτό σχεδιασμό που είναι αρεστός σε μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού που απευθύνεται.
VW Polo 2009