-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Θα βρεις την απάντηση στο chassis tuning manual που σου είχα δώσει προ καιρούSent from my iPhone using Tapatalk Pro
Σωστό!
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Βρήκα λίγο χρόνο το Σάββατο να πάω στο Ζευγώλη (φοβερά και παιδιά BTW) να μου τσεκάρει ευθυγράμμιση μετά τα Μέγαρα και να μου φτιάξει τη καμπεροβιδα που είχε μπει ανάποδα.
Ήταν λίγο ο,τι να'ναι πριν πίσω. Μπροστά μη το κοιτάτε γιατί αλλάξαμε τη καμπεροβιδα που είχε μπει λάθος.
Δώσαμε λίγο περισσότερο καμπερ από πριν και όταν είναι να πάω πάλι Μέγαρα θα πάω να μου το αλλάξει να δώσουμε 2,2-2,4.
-
δεν νομίζω πως θα χρειαστείς τόσο πολύ κάμπερ. Ιδίως στα Μέγαρα που δεν έχει τεράστιες ταχύτητες στις στροφές και με αυτό το αμάξι.
Θυμίσου πως έχεις τετρακίνηση, οπότε μπορείς και να κινείσαι σαν ... 'μπίλια', γλυστρώντας το σε high speed και χωρίς τεράστιος steering input
Θυμίσου το καρτ σου και θα καταλάβεις τι σου λέω... 8-)Και μην ξεχάσεις να συμβουλευτείς το setup manual που σου έδωσα. Θα καταλάβεις ΠΟΛΛΑ!
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
δεν νομίζω πως θα χρειαστείς τόσο πολύ κάμπερ. Ιδίως στα Μέγαρα που δεν έχει τεράστιες ταχύτητες στις στροφές και με αυτό το αμάξι.
Θυμίσου πως έχεις τετρακίνηση, οπότε μπορείς και να κινείσαι σαν ... 'μπίλια', γλυστρώντας το σε high speed και χωρίς τεράστιος steering input
Θυμίσου το καρτ σου και θα καταλάβεις τι σου λέω... 8-)Και μην ξεχάσεις να συμβουλευτείς το setup manual που σου έδωσα. Θα καταλάβεις ΠΟΛΛΑ!
Γειά σου Τεό μου!
Κι όμως αγαπητέ, τόσο δουλεύουν τα 10άρια κι αυτό ειναι σετάπ εκτός πίστας. Στη πίστα δουλεύουν 2,2-2,4 πράγμα που δικαιολογεί τη συμπεριφορά των εμπρός ελαστικών στα Μέγαρα και την κατάστασή τους όταν τα έβγαλα.
Επίσης δικαιλογεί και αυτό:
'Camber: Not enough negative
Outside of tyre will be hot and wearing'Αν δεις το λάστιχο πως βγήκε θα καταλάβαινες. Η φθορά ήταν σημαντική από το κέντρο του ελαστικού προς τα έξω που σημαίνει ότι όταν φορτίζεται δεν πατάει σωστά η επιφάνεια --> μικρότερο contact patch.
-
Ίσως έχει να κάνει με το βάρος του αμαξιού. Προσπαθησε να το οδηγήσεις πιο επιθετικά μεν στην είσοδο αλλά με πιο neutral steering angle. Ίσως το φοβάσαι (ακόμα) και κλείνεις το τιμόνι περισσότερο από οσο χρειάζεσαι. Μπορεις ίσως να το κανεις με αρκετά περισσότερη ταχύτητα και να ρυθμίσεις το πλασάρισμα σου σε κάθε στροφή καθώς και το breaking point [emoji41]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Ίσως έχει να κάνει με το βάρος του αμαξιού. Προσπαθησε να το οδηγήσεις πιο επιθετικά μεν στην είσοδο αλλά με πιο neutral steering angle. Ίσως το φοβάσαι (ακόμα) και κλείνεις το τιμόνι περισσότερο από οσο χρειάζεσαι. Μπορεις ίσως να το κανεις με αρκετά περισσότερη ταχύτητα και να ρυθμίσεις το πλασάρισμα σου σε κάθε στροφή καθώς και το breaking point [emoji41]Sent from my iPhone using Tapatalk
Το βάρος δε το βοηθάει και γιαυτό θέλει πιο επιθετικές ρυθμίσεις.
Στην είσοδο θέλει αποφασιστικότητα στο φρενάρισμα με ίσιο το τιμόνι και μια κίνηση για να το τοποθετήσεις σωστά (δε φαίνονται τα χέρια μου στο βίντεο στη προηγούμενη σελίδα αλλά ίσως το καταλάβεις από τη μετατόπιση). ...οπότε αν κλείσεις περισσότερο τιμόνι θα βρεθείς να κάνεις τελικά μικροδιορθώσεις πάνω στη στροφή που γενικά δεν είναι στο οδηγικό στυλ μου.
Βασικά με όσους εβάδες μίλησα το ίδιο μου είπαν για το camber και στο εξωτερικό (Αγγλία) το ίδιο σετάπ έχουν.
-
Τα ίδια λέμε λοιπόν.
Λιγότερο τιμόνι.
Απλά πιο αποφασιστικό turn in και να αφήνεις το αμάξι να απλώνει ισιώνει μόνο του μετά το apex χωρίς να το στραμπουλας με πολύ τιμόνι, μιας και με την τετρακίνηση σου δεν έχεις τέτοια ανάγκη.
Την ίδια οδήγηση είχα και με την Exige!
Θέλει να ξεμαθεις στην αρχή το ότι δεν θέλει τόσο «στρίψιμο» που πιστευεις. Όταν το «νιωσεις» θα πιστευεις ότι δεν στρίβεις σχεδόν καθόλου. Απλά με μια κίνηση πλασάρεις το αμάξι σου προς το apex από το οποίο μετά ξέρει ότι θα βγεις με ίδιο τιμόνι και full throttleΆντε και την επόμενη φορά θα τα πούμε παρέα!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ε ναι τα γνωστά.
Απλά το 10αρι δε πολυσυμπαθεί τις κλειστές γιατί δεν είναι ελαφρύ και nimble όπως η exige και εκεί θέλει υπομονή, στις πατημένες μπορεί να κουβαλήσει συγκλονιστικα πολλά χιλιόμετρα μέσα στη στροφή.
Την επόμενη φορά οπωσδήποτε σε περιμένω Μέγαρα. Κερνάω καφέ.
-
Coffee invite accepted
To challenge όμως θα είναι στο επίπεδο το πόσο θα χαμηλώσουμε το χρόνο που κάνεις, κι όχι μεταξύ μας.#Brothers_in_curbs
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Coffee invite accepted
To challenge όμως θα είναι στο επίπεδο το πόσο θα χαμηλώσουμε το χρόνο που κάνεις, κι όχι μεταξύ μας.#Brothers_in_curbs
Challenge accepted [emoji38]
-
Το ανεβάζω εδώ καθώς δε βρήκα κάποιο θέμα να το μοιραστώ.
Χθες στα πλαίσια της προετοιμασίας για το rally sprint του επόμενου ΣΚ, ήμουν παρέα με τον Πάνο στη Κινέττα.
Είναι τεράστιο τιμόνι ο Πανάρας.
Είχα τη τύχη να κάτσω στο δεξί μπάκετ του αγωνιστικού του evo.
Ασύλληπτη η βόλτα με τον μεγάλο αδερφό στο βουνό.
Συγκλονιστική εμπειρία!
-
Ξεθαβω το τοπικο, καθως πλεον εγινα κι εγω κατοχος ενος Evo X
Το εχω περιπου μια βδομαδα στα χερια μου. Δεν εχω να πω πολλά, το αμαξι ειναι αλλου. Δεν υπαρχει τυχαια αυτος ο μύθος που επικρατει γυρω απο τις φτερουγες. Ακομα το μαθαινω......
Να ευχαριστήσω κι απο εδω τον Νικο με το ετερο Evo Χ (Nikos-) για τις πληροφοριες που μου δινει συνεχεια, γιατι δεν ειχα ιδεα απο Evo , καθως και τον Βασιλη (The Emperor) που μου εφαγε τα αυτια να παρω φτερουγα (αλλο που δεν ηθελα).
Καποιες φωτογραφιες
-
Καλορίζικο!!!
Μην ακούς τη μιρλα 'το 9αρι είναι καλύτερο', το ίδιο πράγμα κάνει απλα 'από άλλο δρομο'
Το πήρες από την μάντρα δίπλα στην Aston Martin;
-
Ναι εκει στην Λεωφόρο Αθηνων.Που το ξερεις? Ειχα μαθει το ιστορικο του κτλ. Ανηκε στον ιδιοκτητη της μαντρας. Πριν το ειχε αλλος
-
'Είναι γειτονιά'. Οταν ερθω Γιαννενα -ερχομαι καθε χειμωνα- θα σου στειλω μνμ για καφε. Εχω κουμπαρο ενα μηχανικο που δουλευει στον Γκαραλο.
-
Ωραια. Πολυ καλα λογια ακουω για τον Γκαραλο
-
Εμενα μ αρεσε, η μυστικότητα του αλεξανδρου, αν και κατι του ξεφευγε στα pοst του και το επιανα καρα καιρους....οχι να δεις οτι σε παρακολουθουμε,...
(Ειμαστε μια ομαδα παρακολουθησης του Αλεξανδρου και των post του, αλλα ειναι κρυφη, ...ουπς)
Τελεια νεα....τελεια αγορα.
Να το χαρεις, καλοταξιδο και ατρακαριστο, να μας ενημερωνεις συχνα.
-
Φροντίζει ο άνθρωπος να έχεις λόγο να κάνεις εκδρομή. Απλά θέλει δύο βδομάδες δίαιτα πριν και ένα καταναλωτικό δάνειο...
-
Ευχαριστω παιδια. Και στα δικα σας
E δεν το ειχα και πολυ κρυφο Lap. Ειχα πει οτι σκεφτομαι να παρω αμαξι, κι ελεγα για Fiesta ST η κατι παρομοιο σε καινουριο , αλλά τελικα αλλαξα ροτα
-
Χεχε Α! Ναι;;;;; Ε τοτε δεν σε παρακολουθουμε και πολυ σωστα. Θα διορθωθει αμεσα.
Ποσα χιλιομετρα;
Μαμουα;
Μitsubishi Lancer Evo X