-
Ο χρήστης tsitoudi έγραψε:
Φίλε μου τσέκαρε την Seat γιατί πιθανώς να δίνουν το Cupra στην τιμή του FR. Από την προηγούμενη αντίστοιχη προσφορά εξαιρούνταν το Cupra όμως ξαναάκουσα πρόσφατα τη διαφήμιση η οποία υποννοεί ότι αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα Ibiza.
Κοίτα κάτω αριστερά στον κίτρινο πίνακα...Η εικόνα δεν λειτουργεί...
-
Γ@μ@τ@!!!Πως στο καλό ανεβάζω εικόνα από το pc μου??
-
Γ@μ@τ@!!!Πως στο καλό ανεβάζω εικόνα από το pc μου??Μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά με το URL...
-
.Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν είσαι ο μόνος που το σκέφτεται .Είναι σοβαρό μείον αυτό έναντι ενός αυτοκινήτου 1.8.Παρόλο που εγώ δεν θα έπαιρνα το ST (αν και το σέβομαι πολύ, μοναδικές αρετές στην κατηγορία του), αν ήθελα να το πάρω, δεν θα μου ήταν αποτρεπτικό το κόστος των τελών κυκλοφορίας. Η διαφορά από ένα 1800 είναι (προς το παρόν γιατί θα υπάρξουν μάλλον αυξήσεις) 372 - 168 = 204 Ευρώ. Δεν λέω, ειναι ένα σεβαστό ποσό αλλά 204/12 μήνες είναι 17 Ευρώ τον μήνα επιπλέον στο budget, ή αλλιώς δύο ποτά λιγότερα τον μήνα!!! Δεν νομίζω ότι είναι τραγικά λεφτά για να σε αποτρέψουν να πάρεις το αυτοκίνητο που γουστάρεις. Βέβαια θα έρθουν και αυξημένα ασφάλιστρα.........δεν νομίζω όμως να είναι τεράστιες διαφορές. Βέβαια καλό είναι να μπεί και μικτή σε ένα τέτοιο αμάξι επόμενως κι άλλα έξοδα! Ουχ!
-
Έχεις απόλυτο δίκο φίλε μου!Χωρίς να το καταλάβεις με έκανες να ξεχάσω τα τέλη κυκλοφορίας..Μικτή ασφάλεια ε???Θα πετάξουνε τα μπικικίνια
-
Έτοιμο το Ford Fiesta ST Group.N
Το νέο Ford Fiesta ST κατηγορίας Ν κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο ράλλυ Φινλανδίας. Συγκεκριμένα, δυο αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται ως πλοηγοί, με τον πρώην οδηγό της Formula 1 Mika Salo να οδηγεί το ένα από αυτά. Η Ford σε συνεργασία με την M-Sport, δημιούργησε το Ford Fiesta ST Group.N, με σκοπό να προσελκύσει αρκετούς ερασιτέχνες οδηγούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν το κέφι τους οδηγώντας ένα αξιόπιστο και παράλληλα φθηνό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο, παρουσιάστηκε από το διευθυντή της Ford TeamRS, Jost Capito και το manager της M-Sport Malcolm Wilson στη Φινλανδία πριν την έναρξη του 10ου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Ο Capito δήλωσε: «Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του αυτοκινήτου δρόμου στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η έκδοση ST έδωσε τη δυνατότητα στους αγοραστές να συνδυάσουν τη δυναμική του επιτυχημένου Fiesta με τις επιδόσεις και το νεανικό σχεδιασμό, ώστε να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που θα εντυπωσιάζει τους αρχάριους και θα ανταμείβει τους ειδικούς. Παίρνοντας αυτό το μοντέλο σαν βάση, η M-Sport εξέλιξε την έκδοση δρόμου του ST ακόμη περισσότερο, προκειμένου αυτό να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο των εθνικών όσο και των διεθνών αγώνων ράλλυ».
Ο Malcolm Wilson, από τη μεριά του, δήλωσε: « Η εντολή προς τους μηχανικούς ήταν απλή. Τους ζήτησα να σχεδιάσουν ένα αυτοκίνητο που θα ήταν πολύ διασκεδαστικό στην οδήγηση, ενώ θα μπορούσε να φέρει και καλά αποτελέσματα. Θέλαμε να επιστρέψουμε σε εκείνες τις ημέρες, όπου ένας ερασιτέχνης οδηγός μπορούσε να πάρει ένα απλό αυτοκίνητο από έναν αντιπρόσωπο Ford και χρησιμοποιώντας τα μηχανικά μέρη που προτείνουμε, να αποκτήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα ήταν τόσο διασκεδαστικό, όσο και αξιόπιστο, ενώ επίσης θα είναι και πολύ οικονομικό. Δοκίμασα ο ίδιος το αυτοκίνητο και μπορώ να πω πως έχει όλα τα στοιχεία που προανέφερα.
Το Fiesta ST Group.N είναι ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει σε οδηγούς όλων των επιπέδων. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε νέος οδηγός θέλει να πραγματοποιήσει τα πρώτα βήματα στους αγώνες, καθώς επίσης και έμπειροι οδηγοί, που θέλουν να αντιμετωπίσουν το συναγωνισμό σε επαγγελματικό επίπεδο».
Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως ένα έτοιμο Ford Fiesta ST, κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της μετατροπής από την Μ-Sport. Τα μελλοντικά σχέδια σχετικά με το αυτοκίνητο περιλαμβάνουν τη συμμετοχή του σε θεσμούς Ενιαίων Ευρωπαϊκών χωρών.To Ford Fiesta ST μετατράπηκε από αυτοκίνητο δρόμου σε αγωνιστικό μέσα σε μόλις πέντε μήνες, από την M-Sport. Υπεύθυνος της προσπάθειας είναι ο Chris Williams, αρχιμηχανικός του Roman Kresta στο WRC. Στην εξέλιξη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου η Ford συνεργάστηκε με εταιρείες όπως η SADEV (σύστημα μετάδοσης), Reiger (Αμορτισέρ) και ΟΖ Racing (Ζάντες), με μερικούς από τους οποίους συνεργάζεται στα πλαίσια της συμμετοχής της στο WRC. Μηχανικά, το αγωνιστικό Fiesta ST έχει διατηρήσει τον κινητήρα της έκδοσης δρόμου, με μικρές ωστόσο αλλαγές. Αλλαγή έχει γίνει στο φίλτρο αέρος, ενώ έχει τοποθετηθεί διαφορετική εξάτμιση που περιλαμβάνει και αγωνιστικό καταλύτη. Επιπλέον, αλλαγές υπάρχουν και στη χαρτογράφηση του ηλεκτρονικού γκαζιού του αυτοκινήτου, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη απόκριση σε όλο το φάσμα στροφών. Το Fiesta είναι εφοδιασμένο με 5τάχυτο κιβώτιο doc με ίσια δόντια, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ), καθώς και ενισχυμένα ημιαξόνια.
Στα φρένα έχουν διατηρηθεί οι δίσκοι του μοντέλου παραγωγής εμπρός και πίσω ενώ έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικά τακάκια όπως και ρυθμιστής πίεσης.
Τέλος, στην ανάρτηση χρησιμοποιούνται ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Reiger, ενώ ενισχύσεις έχουν γίνει στον πίσω ημιάκαμπτο άξονα. _Ε.Δ( nodas@4troxoi.gr )Ford Fiesta ST Group N
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 1999 κ.εκ Duratec. 4 κύλινδροι σε σειρά, DOHC, 16 βαλβίδες.
Μέγιστη Ισχύς: 165 HP στις 5800 στροφέςΜέγιστη Ροπή: 202Nm στις 4500 στροφές
Μετάδοση: 5τάχυτο κιβώτιο σε διάταξη Η αντίστοιχο με της έκδοσης δρόμου, μπλοκέ διαφορικό, ενισχυμένα ημιαξόνια.
Ανάρτηση: Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός, ενισχυμένος ημιάκαμπτος άξονας πίσω. Αμορτισέρ Riger.
Φρένα: Δισκόφρενα εμπρός και πίσω ίδια με αυτά του μοντέλου παραγωγής.Τροχοί: Χώμα: 15 ιντσών OZ Racing wheels
Άσφαλτος: 17 ιντσών OZ Racing wheelsΔιαστάσεις: Μήκος: 3921mm. Πλάτος: 1683mm. Ύψος: 1468mm. Μεταξόνιο:2486mm
http://img42.imageshack.us/img42/8826/202625xq.jpg
http://img42.imageshack.us/img42/4558/202637hj.jpgΓιατι δεν παιρνεις ενα τετοιο? Ετσι και αλλιως δεν εχει χωρους πισω και το απλο st .
-
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Έτοιμο το Ford Fiesta ST Group.NΚαμία ελπίδα απέναντι σε Honda TypeR και Renault Clio Ragnotti...
Βασικά ανέπτυξαν αυτό το αμάξι για cup και όχι για γενική χρήση στην ομάδα N.
-
Nαι αλλα ποσο κοστιζει το type-r kai to clio? Το st group n κοστιζει 30.000 ευρο και εχει τα παντα. Βελτιωμενο κινητηρα,αναρτησεις,μπλοκε,καθισματα μπακετ κ.τ.λ
-
Ειναι κι αυτο το μπλοκε που θα του βαζει τη μουρη μεσα στις στροφες... Ενδιαφερον δειχνει. Δεν ξερω απο βαρος πως τα παει μετα τα mods, αλλα αν ηταν να παρω 'καθαροαιμο' μονο για βολτες και πιστα θα το ειχα στα υποψην.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Nαι αλλα ποσο κοστιζει το type-r kai to clio? Το st group n κοστιζει 30.000 ευρο και εχει τα παντα. Βελτιωμενο κινητηρα,αναρτησεις,μπλοκε,καθισματα μπακετ κ.τ.λΜε τόσα λεφτά μπορείς να πάρεις κάτι ακόμα διασκεδαστικότερο (σε άλλη κλάση) που να παίρνεις και κανένα κυπελλάκι και όχι να τρως 1΄΄ στο χλμ. από TypeR και Clio...
Καλό αυτοκίνητο αλλά δεν φτιάχτηκε για τη 'γενική' αλλά για cup.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Με τόσα λεφτά μπορείς να πάρεις κάτι ακόμα διασκεδαστικότερο (σε άλλη κλάση) που να παίρνεις και κανένα κυπελλάκι και όχι να τρως 1΄΄ στο χλμ. από TypeR και Clio...Χμμμ... για ευθειες οντως, δεν ξερω αν θα συναρπαζει... Εχει 15 αλογα λιγοτερα απο το Κλιο και 35 απο το Χοντα... Αλλα, απο την αλλη, δεν ειναι και ελαφρυτερο;...
Απο κρατηματα κι απο φρεναρισμα με καλυτερη αναρτηση & τακακια δεν θα κερδιζει κατι κι εκει;...
Πολυ θα ηθελα να δω μετρησεις στα Μεγαρα. Εδω ακομα και το C2 VTS (ψοφιμι κατα τη γνωμη μου) εκανε την εκπληξη στην πιστα αν λαβουμε υποψην τα χρονομετρημενα των 4Τ και κοιτουσε σχεδον στα ισα καποια πολυ δυνατοτερα του....
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Απο κρατηματα κι απο φρεναρισμα με καλυτερη αναρτηση & τακακια δεν θα κερδιζει κατι κι εκει;...Και τα άλλα έχουν καλές αναρτήσεις και φρένα. Υπενθυμίζω πως το TypeR νορμάλ κάνει Μέγαρα 1:14 και του Ξανθάκου (με σλικ λάστιχα) έκανε 1:08
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απο κρατηματα κι απο φρεναρισμα με καλυτερη αναρτηση & τακακια δεν θα κερδιζει κατι κι εκει;...
Και τα άλλα έχουν καλές αναρτήσεις και φρένα. Υπενθυμίζω πως το TypeR νορμάλ κάνει Μέγαρα 1:14 και του Ξανθάκου (με σλικ λάστιχα) έκανε 1:08
Οντως, αν και εισαι λιγο μετριοφρων για το χρονο του αμαξιου σου (εγω θυμαμαι κατι σαν 1:13.85' για TypeR και 1:14.6' για το Clio).
Απλα σκεφτομουν οτι (1) η αναρτηση (2) τα φρενα (3) τα παραπανω αλογα & η ροπη (4) το μπλοκε και (5) το βαρος -με ενα ερωτηματικο εδω- θα πρεπει να κανουν αρκετη διαφορα στην πιστα. Δηλαδη, αν το βελτιωμενο C2 (ασχετο, απλα μου εχει κολλησει γιατι μου εκανε εντυπωση) κανει 1:15.75' με 125 αλογα (πραγματικα), δε θα ειναι λογικα το ST με αλλα 40 αλογα, αντιστοιχο στησιμο & μπλοκε κατω απο 1:15';; Λεω, εγω, τωρα... Tο 1:17' που εγραφε 'μαμα' στην πιστα oντως ηταν λιγο απογοητευτικο....
-
Eχω το ST 3 μήνες και έχω κάνει πολλά (8000χλμ) με έντονους ρυθμούς (ήδη θέλουν αλλαγή τα ελαστικά). Αν θες μπορουμε να επικοινωνήσουμε να σου πω τα υπερ και τα κατά του αυτοκινήτου.
Προς το παρόν δες http://www.fiestastoc.com και το δικό μας clubfiesta.gr.
Και καλύτερα (άποψη μου) να μην κοιτάς τα άθλια ευθειάκηκα CZT και FR.
Οι ανταγωνιστές (σε δυναμικά χαρακτ. - στρίψιμο) του ST είναι τα Mini S, Clio Cup, Golf GTi.
... και αν δεν έχεις λεφτά για κάποιο από αυτά παίρνεις ST, εκτος αν χτυπήσεις κανένα παλιό Γαλλικό (πχ. 106rallye, Clio Williams, 306GTi, Xsara VTS, Megane Coupe 2.0) που ξεφτυλίζουν τα σημερινά GTi με τα ESP και τις λοιπές παπαριές. -
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Οι ανταγωνιστές (σε δυναμικά χαρακτ. - στρίψιμο) του ST είναι τα Mini S, Clio Cup, Golf GTi.
Το Clio Cup είναι με 182 (ή 192 δεν είμαι σίγουρος) άλογα αν θυμάμαι καλά και αν δεν κάνω λάθος είναι ταχύτερο και από τα 3 άλλα που αναφέρεις παραπάνω.. Το S με τα 170 δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με το 'ταπεινό' fiesta των 140 αλόγων ενώ το GTi είναι σε άλλη κατηγορία > Τάπερ, Megane Sport, (A3 1.6 )
-
Το Clio Cup (182), και το GTi είναι σαφώς ανώτερα οδηγικά από το ST, ενώ το Μιni S με τα 170 είναι και αυτό (ελαφρώς) καλύτερο.
Τα παραπάνω ΔΕΝ τα συναγωνίζεται το ST σε κινητήρα/επιδόσεις φυσικά...
Αλλά το ST ξεφεύγει από τα δεδομένα (F(θεία)R, CZT) της κατηγορίας του και πλησιάζει σε δυναμικά χαρακτηριστικά (ρυθμισιμότητα, τιμόνι, κλπ.) αυτοκίνητα άλλης κλάσης τιμής.
Συνεπώς όπως έγραψα αν κάποιος θέλει καινούριο, και δεν έχει τα λεφτά για τα παραπάνω 3, τότε στα -
Eχω το ST 3 μήνες και έχω κάνει πολλά (8000χλμ) με έντονους ρυθμούς (ήδη θέλουν αλλαγή τα ελαστικά). Αν θες μπορουμε να επικοινωνήσουμε να σου πω τα υπερ και τα κατά του αυτοκινήτου.Προς το παρόν δες http://www.fiestastoc.com και το δικό μας clubfiesta.gr.
Και καλύτερα (άποψη μου) να μην κοιτάς τα άθλια ευθειάκηκα CZT και FR.
... και αν δεν έχεις λεφτά για κάποιο από αυτά παίρνεις ST, εκτος αν χτυπήσεις κανένα παλιό Γαλλικό (πχ. 106rallye, Clio Williams, 306GTi, Xsara VTS, Megane Coupe 2.0) που ξεφτυλίζουν τα σημερινά GTi με τα ESP και τις λοιπές παπαριές.Εσύ μπορεί να ανταγωνίζεσαι όποιον θέλεις,το θέμα είναι ποιοι βλέπουν εσένα ανταγωνιστικά.Τα μοντέλα που έθεσες ως ανταγωνιστές είναι μακρυά από τα κυβικά σου,μερικά απλά μακρυά και μερικά πολύ μακρυά.Ούτε νομίζω έχει λογική να επιμερίζεις τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου σε τομείς και με βάση αυτούς να βρίσκεις ανταγωνιστές.Σαν πακέτο το φιέστα(επιδόσεις,στρίψιμο κλπ)καλύτερο είναι να κοιτάει το ίμπιζα φρ,czt τα οποία και πάλι σου ρίχνουν,αλλά ας πούμε ότι υπερέχεις σε στήσιμο-στρίψιμο.Απλά υπερβολικός
-
Αν εγω είμαι υπερβολικός, εσύ εισαι στραβός.
Στο παραπάνω ποστ έγραψα πως σαφώς υπερτερούν σε όλα του ST και συνεπώς αποτελούν καλύτερες επιλογές αν έχεις τα παραπάνω λεφτά.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ST ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ.
Συνεπώς το χαρακτηρίζω μια κατηγορία πάνω από τους ανταγωνιστές του, και νομίζω συμφωνούν πολλοί αλλοι μη-κολλημένοι VW-ακηδες μαζί μου.
Οσο για το FR, είναι τραγικό αυτοκίνητο, απλά αξιολύπητο.
Το μκ5 GTi ατνίστοιχα, στη συντομη εμπειρία που είχα μαζί του, και βάσει αυτών που γράφτηκαν από τον διεθνή τύπο και το ελληνικό Drive, αποτελεί τον σημερινό βασιλιά των hot hatch. -
Το μκ5 GTi ατνίστοιχα, στη συντομη εμπειρία που είχα μαζί του, και βάσει αυτών που γράφτηκαν από τον διεθνή τύπο και το ελληνικό Drive, αποτελεί τον σημερινό βασιλιά των hot hatch.Κατά την γνώμη σου, γιατί υπερτερεί από το Clio?
Ford Fiesta ST 2.0