-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Είναι ο νούμερο 1 σε αξιοπιστία.
ναι, είχε οδηγήσει κάποτε Mazda 121 αυγό και δεν πούλησε τίποτα
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Φτηνή λύση μπορεί να ειναι ο ημιάκαμπτος, φτηνή λύση μπορεί να είναι τα σινεμπλόκ για γέλια σε πολλαπλούς συνδέσμους, φθηνή λύση μπορεί να ειάνι τα τραγικά ηλεκρονικά κλπ.Γι'άυτό σημασία έχει το αποτέλεσμα.
Εγω όμως παρατηρώ κάποια ψυχολογικά στεγανά. Ο καταναλώτής δεν αρκείται στο δικό του αυτοκίνητο, θέλει το 'ίδιο' ακριβότερο αυτοκίνητο να είναι όσο πιο 'ίδιο' γίνεται ή να έχει μονο τις διαφορές που έχει συνηθίσει να αποδέχεται.
Αν πχ το Golf GTi είχε διαφορετικό αμάξωμα, πχ 20χιλ μακρύτερο μεταξόνιο θα στράβωναν όλοι γιατι η *σημαντική *αυτή διαφορά δεν υπάρχει στα απλά. Τώρα που έχει άλλα ελατήρια αμορτισέρ σινεμπλόκ αντιστρεπτικές ράβδους θεωρείται φυσιολογικό.
Αν μπορούσα να εντοπίσω τα αίτια της συμπεριφοράς αυτής θα έλεγα πως υποσυνείδητα κάποιος που αγοράζει μια βασική έκδοση ενός μοντέλου θέλει να αισθάνεται πως ανα πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει 1-2-10 εξαρτήματα και να έχει την ακριβότερη έκδοση.
Πχ ο αγοραστής του golf 1.4 με τα 75 άλογα θέλει να αισθάνεται πως με 2-3 αλλαγές σε bolt-on εξαρτήματα θα μπορούσε να έχει το GTI. Αν το GTI είχε διαφορετικό αμάξωμα πχ, χαλάει το όνειρο όσο και αν θα ήταν ραγικά ασύμφορο εξ΄'αρχής ή απραγματοποίητο για 1002 λόγους απο το 99.999% των αγοραστών βασικών εκδόσεων.Νομίζω ότι όταν είχε βγει το VW GTi το πλαίσιο του αυτοκινήτου είχε ενισχυθεί σε ορισμένα σημεία.Το ίδιο είχε γίνει και με type R σε σχέση με τά απλά civic.Αυτό δεν είναι διαφορετική αντιμετώπιση των διαφορετικών αγοραστών?Αν ήταν ίδια τότε όλοι θα παίρναμε το βασικό και μετά τροπέτα και θα είχαμε την κορυφαία έκδοση με μικρότερο κόστος.Και άν δε δηλώβαμε την μετατροπή και άλλα οικονομικά οφέλη
-
Αμφιβάλλω κατα πόσο το Ceed θα 'ιδρώσει' τον ανταγωνισμό.ΟΚ,μιλάμε για πολύ θετικά βήματα μπροστά απο την ΚΙΑ αλλά όχι και άλματα...
Όσο για το Auris,απορώ το σκάλωμα με τον ημιάκαμπτο.Ακόμα δεν το είδαμε,προδικάσαμε και οδικές συμπεριφορές και όλα.Α,και ο Λάιον(που το οδήγησε) έλεγε καλά λόγια στους Τροχούς για συμπεριφορές ποιότητες και λοιπά....
-
Το αν η στρατηγική της Τογιότα πετυχαίνει το βλέπουμε στις πωλήσεις. Τα τελευταία λοιπόν χρόνια παρόλες τις (υψηλές) τιμές πουλάει σα ζεστό ψωμάκι...
Ο ημιάκαμπτος άξονας, σίγουρα είναι υποδεέστερη λύση αλλά:
- όσοι ξέρουν απο ιαπωνική νοοτροπία, οι αποφάσεις τους δεν στηρίζονται στην επανάσταση αλλά στην διαρκή εξέλιξη (και όταν αυτή δεν αποδίδει πλέον τότε το γυρνάνε στην ριζική ανανέωση)
- πουλάει αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Έστω και 100Ε λιγότερο κόστος το κάθε αυτοκίνητο σημαίνει τεράστια κέρδη.
- ξέρουν οτι το 95% θέλει αξιόπιστο αυτοκίνητο για μετακίνηση και μόνο το 5% για οδήγηση (αλήθεια υπάρχει ο χρόνος και οι δρόμοι για 'καλή' οδήγηση στην Ευρώπη πια;) και στοχεύουν εκεί
Το κακό είναι οτι κυνηγώντας την διεθνή επέκταση και έχοντας επενδύσει άπειρα χρήματα σε έρευνα και δίνοντας προτεραιότητα στα υβριδικά και στη Λέξους σταμάτησαν (για λίγο..) να φτιάχνουν αυτοκίνητα-σύμβολα όπως τη Σέλικα, MR2 και Σούπρα.[/list]
-
-
Δεν μου αρέσει καθόλου. Διάβασα ότι η ποιότητα υστερεί από αυτή του Focus... Ωραία μπράβο Toyota και εις ανώτερα. Λίγο ακόμα και θα πάρεις τη θέση της Opel στα αδιάφορα αυτοκινητιστικά προϊόντα.
keep up the good work.
Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση είναι ο 1600 με τα 122 άλογα και ο 2.2 diesel με τα 175. -
Από πίσω εντελώς άθλιο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Από πίσω δείχνει ΑΠΑΙΣΙΟ! Λες και του έπεσε ο...κώλος! Κοίτα εκεί φανάρια!!
Ελπίζω από κοντά να είναι καλύτερο...Μπροστά της τα Opel είναι έργα τέχνης (ούτως ή άλλως σχεδιαστικά μια χαρά είναι πλέον τα Astra/Corsa...).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από πίσω εντελώς άθλιο.Γιατί το προφίλ? Χάλια είναι γενικώς. Ας τη δούμε και από κοντά βέβαια αλλά μου φαίνεται δύσκολο να αλλάξω γνώμη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από πίσω εντελώς άθλιο.Ομοφωνία βλέπω!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Από πίσω εντελώς άθλιο.
Γιατί το προφίλ? Χάλια είναι γενικώς. Ας τη δούμε και από κοντά βέβαια αλλά μου φαίνεται δύσκολο να αλλάξω γνώμη.
Απλά αυτό μου κάθισε πολύ άσχημα.
Τα φανάρια είναι λες και τα έβαλαν αφού σχεδίασαν και συναρμολόγησαν το αυτοκίνητο.
-
Τα κοιτάω τα φανάρια και τα ξανακοιτάω και δεν μπορώ να πιστεψω πως θα είναι τόσο χάλια! Πραγματικά μοιάζουν σαν να μπήκαν μετά! Δείτε κι αυτά τα ...σπυριά μεταξύ φαναριού και προφυλακτήρα, δείτε και πως εξέχουν έντονα από το αυτοκίνητο, ΧΑΛΙΑ , ΧΑΛΙΑ!
-
Τελικά η ΚΙΑ εκανε πολύ καλή δουλειά στα μικρομεσαία!!!
-
Έτσι έτσι, να μην αρέσει όλο και σε πιο πολλούς, για να μην καταντήσει η αναμονή της παραγγελίας του αλά Civic, για εμάς που θέλουμε να το αποκτήσουμε
-
Τους πληρωνουν τους σχεδιαστές για να σχεδιάζουν τέτοια αυτοκίνητα?
Πάω να αδείασω την φρουτιέρα....
Οταν ποστάρετε τέτοιες φωτό να βάζετε και προειδοποιητικό ποστ πριν....ΕΛΕΟΣ.... -
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
Έτσι έτσι, να μην αρέσει όλο και σε πιο πολλούς, για να μην καταντήσει η αναμονή της παραγγελίας του αλά Civic, για εμάς που θέλουμε να το αποκτήσουμεΑν είναι τόσο άσχημο εν τέλει, βλέπω να το παραδίδουν ετοιμοπαράδοτο κι σε ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχου ή αντίστοιχα παραδοσιακού πελάτη Toyota, δώρο ένα Aygo για τα ψώνια σας....
-
Ο σχεδιασμός αυτού του αυτοκινήτου μου θυμίζει το αγγλικό ρητό:
'Ο Ιπποπόταμος είναι ένα Αλογο που το εχει σχεδιάσει μια επιτροπή'
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ο σχεδιασμός αυτού του αυτοκινήτου μου θυμίζει το αγγλικό ρητό:'Ο Ιπποπόταμος είναι ένα Αλογο που το εχει σχεδιάσει μια επιτροπή'
Κοντά έπεσες! Νομίζω το ρητό είναι για την...καμήλα!
Πάντως πόσο όμορφο δείχνει ξαφνικά το....C'eed!
(Δεν πρέπει να είμαι καλά μάλλον...πρέπει να έχω ανεβάσει πυρετό! ) -
[quote='HighFidelity:
Πάντως πόσο όμορφο δείχνει ξαφνικά το....C'eed!
(Δεν πρέπει να είμαι καλά μάλλον...πρέπει να έχω ανεβάσει πυρετό! )[/quote]Προλαβαίνεις να σβήσεις το ποστ και να βάλεις ' ' όπως έκανε κάποιος στο ίδιο φόρουμ εχθές
-
σκέφτομαι να πάω να το δω για test drive...
όχι για το πάρω!!!
ως χόπμι και μόνο
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007