-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αν έβαζε και τη μπάλα στο πλεχτό ο Μήτσος, τότε ναι, μαζί σου κι εγώ.
Γιατί, τη βάζει ο Χατζηβρέττας;
(Ασε που το Σεπτέμβρη, τότε που έκαιγε σαν κάρβουνο, ο Χατζηβρέττας εκανε... αραουτ, ενω ο Μητσαρας τη... μπουμπούνισε )Πω πω, πόσο είχες γράψει πανελλαδικές στην έκθεση;;:lol:
Για σκέψου να πας καμια βόλτα 'στα ανθοπωλεία απο πάνω ρε' (που έλεγε και ο Μπαλούρδος):D
Με συγκρίσιμα και μετρήσιμα μεγέθη είναι κορυφαίος.-
Συμφωνούμε στα περι 'διαχείρησης' στο βαζελο στο θέμα του/των ψηλών και 'ανασφάλειας'.
Με τους Γιούγκους έχει πάρει ότι ...πετάει , περπατάει και κολυμπάει!
Τι άλλο να κανει;;Κανε το λίγο λιανά αυτό με την εκθεση γιατί το 'χασα
Ότι 'ήταν' κορυφαίος, ήταν. Στο 'είναι' διαφωνούμε... Και γενικότερα στον Ενεστώτα. Υπερσυντέλικος, Αόριστος, Παρατατικός, μεχρι και Παρακείμενος ο Ζέλικο. Ενεστώτας είναι άλλοι, πρωην μεγάλοι πλειμεικερ Μέλλοντας; Εσύ θα μου πειςΤο TENDEX ειναι οπως το περιεγραψε ο φίλος πιο πάνω. Αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι μάλλον ξεπερασμένο σύστημα, ικανο πάντως να σου δώσει μια γενική εικόνα. Αξιολογούσε την απόδοση σε μια άλλη εποχή. Στην εποχή των προπονητών πρέπει να βρούμε κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αν έβαζε και τη μπάλα στο πλεχτό ο Μήτσος, τότε ναι, μαζί σου κι εγώ.
Γιατί, τη βάζει ο Χατζηβρέττας;
(Ασε που το Σεπτέμβρη, τότε που έκαιγε σαν κάρβουνο, ο Χατζηβρέττας εκανε... αραουτ, ενω ο Μητσαρας τη... μπουμπούνισε )Πω πω, πόσο είχες γράψει πανελλαδικές στην έκθεση;;:lol:
Για σκέψου να πας καμια βόλτα 'στα ανθοπωλεία απο πάνω ρε' (που έλεγε και ο Μπαλούρδος):D
Με συγκρίσιμα και μετρήσιμα μεγέθη είναι κορυφαίος.-
Συμφωνούμε στα περι 'διαχείρησης' στο βαζελο στο θέμα του/των ψηλών και 'ανασφάλειας'.
Με τους Γιούγκους έχει πάρει ότι ...πετάει , περπατάει και κολυμπάει!
Τι άλλο να κανει;;Κανε το λίγο λιανά αυτό με την εκθεση γιατί το 'χασα
Ότι 'ήταν' κορυφαίος, ήταν. Στο 'είναι' διαφωνούμε... Και γενικότερα στον Ενεστώτα. Υπερσυντέλικος, Αόριστος, Παρατατικός, μεχρι και Παρακείμενος ο Ζέλικο. Ενεστώτας είναι άλλοι, πρωην μεγάλοι πλειμεικερ Μέλλοντας; Εσύ θα μου πειςΤο TENDEX ειναι οπως το περιεγραψε ο φίλος πιο πάνω. Αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι μάλλον ξεπερασμένο σύστημα, ικανο πάντως να σου δώσει μια γενική εικόνα. Αξιολογούσε την απόδοση σε μια άλλη εποχή. Στην εποχή των προπονητών πρέπει να βρούμε κάτι άλλο.
Να συμφωνήσω στο TENDEX. Oυτε ο Κυριάκος Πιτούλης δεν το κοιτάζει πλέον.
Ο Νικόλας είναι 'λίρα εκατό' που λέει και ο δικος σου.
Πάμε στα ...ζέοντα τωρα:
Σε τουτο το forum έχετε σπάσει τα φρένα λέω εγώ Σε άλλο θέμα τίθεται σε αμφιβολία η ύπαρξη του ...Ιησού Και καλά αυτό, κάτι πάει κι έρχεται.
Θα θέσουμε σε αμφισβήτηση και τα πρωτεία του Ζέλικο τώρα;;Για κάντε μου τη χάρη και...μαζωχτείτε
Εάν εννοείς τον 'κουμπάρο' και τον Αργύρη , ναι καλοί είναι αλλά πρέπει και τους δούμε σε καμια ομάδα με στόχους και τα ξανασυζητάμε.
Τα ξαναλέμε σε 10 χρόνια πάλι Η 'αποκαθήλωση' αργεί ακόμα.
Μια αποτυχία σε ένα τουρνουά δε λέει και τίποτα. Ασε που οι Γιούγκοι, δεν ήταν αυτοί που ήταν κάποτε. Τα κονόμησαν και περι άλλα τιρβάζουν τώρα -
Ο Νικόλας... παλιά, στη Γερμανία Τώρα είναι κάλπικη
Η εθνική είναι ομάδα με στόχους, και τους πέτυχε κιόλας, αν δεν κάνω λάθος Κι εκεί του την 'έπαιξε' καλά του δικού σου
Εκεί που θα ήθελα να δω τον Ζελικο, ειναι σε μια ομάδα με το budget του... Μαρουσιού. Ισα με το 1/10 της δικιάς του.... Θα 'θελα να τον δω να παιρνει κι εναν ανετοιμο, ταλαντουχο πιτσιρικά και να τον κάνει αστέρι... Θα 'θελα να τον δω σε μια μικρή ομάδα, χωρίς κόσμο, χωρίς λεφτά, να πρέπει να χωρέσει τα τρία σε δύο και να τα κάνει να παίζουν για τέσσερα.
Ημουν κι εγω σαν εσενα. Ελεγα, 'ο τύπος είναι από άλλο πλανήτη', ακόμα το λέω. Ξερεις ποτε με πρωτοχάλασε; Τον τελικό της Μπολόνια τον πήρε ο Παπαδόπουλος. Επαιζε-δεν έπαιζε εκεινη τη χρονιά. Κι εφταιγε ο Ζελικο. Που οχι μόνο δεν το αναγνωρισε, αλλά το καπηλεύτηκε, τον εδιωξε - εν χορδαις και οργανοις - και τωρα (και για 3 χρόνια) ψαχνει για ψηλό και παίζει με τον... Τσαρτσαρη. Κι ελεγα από τότε 'ή δεν ξερει τί του γίνεται ή μας δουλεύει ή παιξανε μπουνιές για καμμιά γκομενιτσα'. Νταξει το πρωτο δεν παίζει, αλλά δεν παίζουν όμως (σίγουρα) και τ' άλλα.
Επίσης, οσο κακομαθημενα κι αν ειναι τα Σερβοπαιδα, ο καλοκαιρινός χειρισμός εκ μέρους του ήταν τραγικός. 50-50 ήταν το φταίξιμο Αποστόλη.... Φυσικα, οταν εχεις τέτοιο προπονητη (με τα πολλά καλά και τα λίγα κακα) δε ρισκαρεις, τον θες όσο σε θέλει. Όμως δεν είναι πια ο βασιλιάς που ήτανε. Τον διαδεχτήκανε, κι αυτούς θα τους διαδεχτούν άλλοι κι ετσι η ιστορία μας θα εχει (πάντα) κι ενα ενδιαφέρον, βρε αδερφέ
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εκεί που θα ήθελα να δω τον Ζελικο, ειναι σε μια ομάδα με το budget του... Μαρουσιού. Ισα με το 1/10 της δικιάς του.... Θα 'θελα να τον δω να παιρνει κι εναν ανετοιμο, ταλαντουχο πιτσιρικά και να τον κάνει αστέρι... Θα 'θελα να τον δω σε μια μικρή ομάδα, χωρίς κόσμο, χωρίς λεφτά, να πρέπει να χωρέσει τα τρία σε δύο και να τα κάνει να παίζουν για τέσσερα.Μιλας για το παρον ή για το παρελθον;
Γιατι αν μιλας για το παρον μαζι σου, αν ομως μιλας για το παρελθον, δεν πιστευω οτι ο Ντανιλοβιτς, ο Τζορτζεβιτς κλπ ηταν ετοιμοι παικτες οσο ταλεντο και αν ειχαν ουτε ο Πρισλεϋ, ο Κορνελιους ο χοντρος και οι αδερφοι Γιοφρεσα εκαναν μισο Πασπαλι μαζι. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εκεί που θα ήθελα να δω τον Ζελικο, ειναι σε μια ομάδα με το budget του... Μαρουσιού. Ισα με το 1/10 της δικιάς του.... Θα 'θελα να τον δω να παιρνει κι εναν ανετοιμο, ταλαντουχο πιτσιρικά και να τον κάνει αστέρι... Θα 'θελα να τον δω σε μια μικρή ομάδα, χωρίς κόσμο, χωρίς λεφτά, να πρέπει να χωρέσει τα τρία σε δύο και να τα κάνει να παίζουν για τέσσερα.
Μιλας για το παρον ή για το παρελθον;
Γιατι αν μιλας για το παρον μαζι σου, αν ομως μιλας για το παρελθον, δεν πιστευω οτι ο Ντανιλοβιτς, ο Τζορτζεβιτς κλπ ηταν ετοιμοι παικτες οσο ταλεντο και αν ειχαν ουτε ο Πρισλεϋ, ο Κορνελιους ο χοντρος και οι αδερφοι Γιοφρεσα εκαναν μισο Πασπαλι μαζι.Μιλάω για... πάντα. Το '92 ο Τζορτζεβιτς ηταν 24 κι ο Ντανιλοβιτς 22, ενώ επαιζε κι ενα παικτακι ονοματι... Ρεμπρατσα (20). Επαιζαν στην Παρτιζαν ηδη για χρονια. Ηταν από καιρό ετοιμοι παίκτες, ενω ηταν ηδη πρωταγωνιστες με την εθνική. Και μιλαμε για παικταραδες που το ευρωπαικο μπασκετ βλέπει με το κυαλι ανα δεκαετια και μια φοβερη συμπτωση ταλέντου.
Ο Πρεσλι, ο Τομπσον, ο Σμιθ (τριτος Αμερικανος, επαιζε σαν νατουραλιζε, τον ειχα ξεχασει και γι' αυτο εκανα edit) ο Φεραν, ο Μοραλες, ο Βιγιακαμπα, οι Γιοφρεσα κλπ. οσο κι αν τους υποτιμας (η βαση της εθνικης Ισπανιας και 3 ex-NBA Αμερικανοι!!!), ηταν πολύ σπουδαιο σύνολο για την εποχή (που επιτρεπόταν μόνο 2 ξενοι) και μην ξεχνας ότι βρηκαν στον τελικό εναν Ολυμπιακο που μονο με τον Ιωαννιδη προπονητη μπορουσε να χασει... Ηταν σιγουρα και με διαφορα η καλύτερη ευρωπαϊκή ομαδα μετα τις 2 ελληνικές. -
greo εγω θελω να σε προστατεψω. Σταματα να εκτιθεσαι. Εσυ δεν εισαι που ελεγες οτι ο Σοφοκλης δεν εχει αλμα? Ειδες το all star game? ΠΕΤΑΕΙ.
Και αναποδο καρφωμα εκανε. Αυτο που βλεπω και μου αρεσει ειναι οτι δεν εχει σταματησει να δουλευει. Εχει βελτιωθει τρομερα στις βολες και πλεον δεν κανει ευκολα φαουλ. Απ'οτι βλεπω εχει βελτιωσει και το σουτ του τρομερα. Βαζει και τριποντα τωρα.
ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ GREO. O Σοφοκλης θα κανει παρτυ φετος στην Ευρωπη με τα light 5αρια που υπαρχουν. Αυτος ο παικτης ειναι επιπεδου nba. -
Red_army εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις..
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μιλας για το παρον ή για το παρελθον;
Γιατι αν μιλας για το παρον μαζι σου, αν ομως μιλας για το παρελθον, δεν πιστευω οτι ο Ντανιλοβιτς, ο Τζορτζεβιτς κλπ ηταν ετοιμοι παικτες οσο ταλεντο και αν ειχαν ουτε ο Πρισλεϋ, ο Κορνελιους ο χοντρος και οι αδερφοι Γιοφρεσα εκαναν μισο Πασπαλι μαζι.Μιλάω για... πάντα. Το '92 ο Τζορτζεβιτς ηταν 24 κι ο Ντανιλοβιτς 22, ενώ επαιζε κι ενα παικτακι ονοματι... Ρεμπρατσα (20). Επαιζαν στην Παρτιζαν ηδη για χρονια. Ηταν από καιρό ετοιμοι παίκτες, ενω ηταν ηδη πρωταγωνιστες με την εθνική. Και μιλαμε για παικταραδες που το ευρωπαικο μπασκετ βλέπει με το κυαλι ανα δεκαετια και μια φοβερη συμπτωση ταλέντου.
Ο Πρεσλι, ο Τομπσον, ο Σμιθ (τριτος Αμερικανος, επαιζε σαν νατουραλιζε, τον ειχα ξεχασει και γι' αυτο εκανα edit) ο Φεραν, ο Μοραλες, ο Βιγιακαμπα, οι Γιοφρεσα κλπ. οσο κι αν τους υποτιμας (η βαση της εθνικης Ισπανιας και 3 ex-NBA Αμερικανοι!!!), ηταν πολύ σπουδαιο σύνολο για την εποχή (που επιτρεπόταν μόνο 2 ξενοι) και μην ξεχνας ότι βρηκαν στον τελικό εναν Ολυμπιακο που μονο με τον Ιωαννιδη προπονητη μπορουσε να χασει... Ηταν σιγουρα και με διαφορα η καλύτερη ευρωπαϊκή ομαδα μετα τις 2 ελληνικές.Xρήστο , στην ηλικία σου (σχεδόν) ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Απο κεί και πέρα η πορεία που ακολουθησε ήταν μονόδρομος. Δύσκολο τέτοιοι προπονητές να πάνε στο Παλαιό Φάληρο (τυχαίο παράδειγμα) για να δουλεψουν τον Καμαριώτη (επίσης τυχαίο παράδειγμα) και να τον αναδείξουν. Δουλεψε και στρ Τρεβίζο, χωρίς να είναι η καλύτερη ομάδα εκείνης της εποχής στην Ιταλία(πήρε 2 κύπελλα νομίζω)
Για τη Μπανταλόνα, το έχω ξαναγράψει, τα έχουμε ξαναπεί στις αρχικές σελίδες του θέματος, γραφω ότι και ο greo. Δεν υπήρχε καν συγκριση με το υλικό του Ολυμπιακού.
Για τον Παπαδόπουλο, έχεις σε μεγάλο ποσοστό δίκιο. Μας έδωσε την κούπα , χωρίς κανένας να ποντάρει σε αυτόν, και πολύ περισσότερο ο προπονητής του. Όμως-δυστυχώς- η μετέπειτα πορεία του μάλλον τον Ομπράντοβιτς δικαιώνει παρα εμένα κι εσένα. Εγώ στο ποστ της Εθνικής χτυπιόμουνα ότι έχουμε το καλύτερο σεντερ αλλά το τουρνουά άλλα έδειξε.
Στο πώς διαχειρίζεται τους παίχτες του ,ΙΜΗΟ, είναι άξιος θαυμασμού. Δες ότι ο Καλαϊτζής που σε μια άλλη ομάδα θα έπαιζε με κλειστά μάτια είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Και όποτε παίζει , ειναι από τους διακριθεντες. Αυτό στον προπονητή οφείλεται.Για το Χατζηβρέτα έχω να σου πω ότι θα ήταν πολύ καλύτερος απ' ότι είναι τώρα αρκεί να τον ματαχειρίζονταν όπως του άξιζε. Αλλά βλέπεις ήταν 5δατος ο Πέσιτς και ο Νικόλας 7ος -8ος
Τελοσπάντων , περασμένα ξεχασμέναΥΓ Ο Φεράν ήταν παιδάκι τότε Χρήστο, κανείς δεν τον υπολόγιζε. Ο Πρίσλευ και ο Βιγιακάμπα ήταν τα πρωτα βιολιά και οι Γιοφρέσα τίποτα περισσότερο από τρεχαντηρια Ισπανοί πλέι μέικερ , όπως όλοι άλλωστε. Δεν ήταν ούτε Μοντέρο, ουτε Σολατζάμπαλ
@**Kid **, μην πασχίζεις και μη χαλιέσαι αδίκως με άμπαλους
-
Xρήστο , στην ηλικία σου (σχεδόν) ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Απο κεί και πέρα η πορεία που ακολουθησε ήταν μονόδρομος. Δύσκολο τέτοιοι προπονητές να πάνε στο Παλαιό Φάληρο (τυχαίο παράδειγμα) για να δουλεψουν τον Καμαριώτη (επίσης τυχαίο παράδειγμα) και να τον αναδείξουν. Δουλεψε και στρ Τρεβίζο, χωρίς να είναι η καλύτερη ομάδα εκείνης της εποχής στην Ιταλία(πήρε 2 κύπελλα νομίζω)
Για τη Μπανταλόνα, το έχω ξαναγράψει, τα έχουμε ξαναπεί στις αρχικές σελίδες του θέματος, γραφω ότι και ο greo. Δεν υπήρχε καν συγκριση με το υλικό του Ολυμπιακού.
Για τον Παπαδόπουλο, έχεις σε μεγάλο ποσοστό δίκιο. Μας έδωσε την κούπα , χωρίς κανένας να ποντάρει σε αυτόν, και πολύ περισσότερο ο προπονητής του. Όμως-δυστυχώς- η μετέπειτα πορεία του μάλλον τον Ομπράντοβιτς δικαιώνει παρα εμένα κι εσένα. Εγώ στο ποστ της Εθνικής χτυπιόμουνα ότι έχουμε το καλύτερο σεντερ αλλά το τουρνουά άλλα έδειξε.
Στο πώς διαχειρίζεται τους παίχτες του ,ΙΜΗΟ, είναι άξιος θαυμασμού. Δες ότι ο Καλαϊτζής που σε μια άλλη ομάδα θα έπαιζε με κλειστά μάτια είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Και όποτε παίζει , ειναι από τους διακριθεντες. Αυτό στον προπονητή οφείλεται.Για το Χατζηβρέτα έχω να σου πω ότι θα ήταν πολύ καλύτερος απ' ότι είναι τώρα αρκεί να τον ματαχειρίζονταν όπως του άξιζε. Αλλά βλέπεις ήταν 5δατος ο Πέσιτς και ο Νικόλας 7ος -8ος
Τελοσπάντων , περασμένα ξεχασμέναΥΓ Ο Φεράν ήταν παιδάκι τότε Χρήστο, κανείς δεν τον υπολόγιζε. Ο Πρίσλευ και ο Βιγιακάμπα ήταν τα πρωτα βιολιά και οι Γιοφρέσα τίποτα περισσότερο από τρεχαντηρια Ισπανοί πλέι μέικερ , όπως όλοι άλλωστε. Δεν ήταν ούτε Μοντέρο, ουτε Σολατζάμπαλ
@**Kid **, μην πασχίζεις και μη χαλιέσαι αδίκως με άμπαλους
Ναι, βρε συ, αλλά πάλι αόριστο χρησιμοποιείς... Η αλήθεια ειναι πάντως ότι οι προπονητές εκ του αποτελέσματος κρινονται. Απλά εχω την εντυπωση οτι ο Ομπραντοβιτς σιγα-σιγα (και νομοτελειακά, αν θες τη γνωμη μου) ξεπερνιέται. Ισως και να επαναπαύτηκε στην κυριαρχία του, στη σιγουρη δουλειά του, στα λεφτά που παίρνει, στα τρόπαια που κατέκτησε, στο ότι τους εχει κερδισει όλους κι αυτό τον άφησε πίσω. Πιο πίσω από τις φρεσκες ιδεες ενός Γιαννακη τελος πάντων... Δεν τον ακυρώνει αυτό, μονο που, πως να το κάνουμε, στα ματια μου (και άλλων), δεν κάθεται πια στο θρόνο. Ισως, για να προκληθει και να το παλέψει περισσότερο, επρεπε όταν βρηκε την ευκαιρία να την κάνει για NBA, να διδαξει στ' αμερικανάκια (αν επιδεχονται, πλέον, μαθησης ) πως παίζεται το σύγχρονο μπασκετ. Μπορει να κάνω και λάθος και να τα σαρωσει πάλι όλα φετος, από την άλλη κατι μου λέει ότι τον καταλάβανε πια...
[Μεταξύ μας, με την ομάδα που εχετε εστω και χωρίς λύσεις στους ψηλούς, αν το χάσετε θα είναι παταγώδης αποτυχία]
Ο Παπαδόπουλος μπορει να μην επαιξε καλά στον τελικό, όμως ηταν με διαφορα ο πιο ποιοτικός ψηλός του τουνουά κι εκανε και πολλή δουλειά σαν αυτή που κάνει ο Κωνσταντίνου στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, αν με καταλαβαίνεις. Διαφωνώ με την εκτίμησή σου για την εξελιξη της καριερας του. Μια χαρα τα πάει. Μ' αυτόν ο φετινός ΠΑΟ σήκωνε μέχρι και το... ΝΒΑ Εδω ΔΕΝ δικαιολογείται ο Ομπραντοβιτς όσα ελαφρυντικά κι αν ψαξεις να του βρεις.Εχεις πάντως εναν έρωτα με τους 'αγαπημένους' μου παίκτες Χατζηβρεττας (οχι και φταιει ο Πεσιτς, 1ος σκορερ ειχε βγει στην Ελλάδα πριν φυγει για ΤΣΣΚΑ, δεν εβγαινε ποτε από την 5αδα - αλήθεια, από την ΤΣΣΚΑ γιατί τον διώξανε λες; ), Καλαϊτζής, μόνο ο Αλβέρτης κι ο Παπανικολάου λείπουν από αυτούς που εχω... αφίσα στο δωμάτιό μου (για τα βελάκια )
Ο Φεράν ηταν 26 χρονων το '94! Οχι και παιδάκι! Και ήδη στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινης το '90 ηταν μαζί με τον Βιγιακαμπα και τον Ερέρος τ' αστερια της ομάδας... Γενικα η Μπανταλόνα ειχε σπουδαίο line-up το '94. Συμφωνω, όχι σαν του Ολυμπιακού, αλλά δεν ήταν και... Μαρούσι! Το αντίθετο μάλιστα, με διαφορά η καλύτερη ισπανική ομάδα. Εξάλλου το να κερδίσεις τον Ιωαννίδη σε FF ήταν σα να κλέβεις εκκλησία...
Βρε αθεόφοβε, τον Καμαριώτη, που τον θυμήθηκες;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι, βρε συ, αλλά πάλι αόριστο χρησιμοποιείς... Η αλήθεια ειναι πάντως ότι οι προπονητές εκ του αποτελέσματος κρινονται. Απλά εχω την εντυπωση οτι ο Ομπραντοβιτς σιγα-σιγα (και νομοτελειακά, αν θες τη γνωμη μου) ξεπερνιέται. Ισως και να επαναπαύτηκε στην κυριαρχία του, στη σιγουρη δουλειά του, στα λεφτά που παίρνει, στα τρόπαια που κατέκτησε, στο ότι τους εχει κερδισει όλους κι αυτό τον άφησε πίσω. Πιο πίσω από τις φρεσκες ιδεες ενός Γιαννακη τελος πάντων... Δεν τον ακυρώνει αυτό, μονο που, πως να το κάνουμε, στα ματια μου (και άλλων), δεν κάθεται πια στο θρόνο. Ισως, για να προκληθει και να το παλέψει περισσότερο, επρεπε όταν βρηκε την ευκαιρία να την κάνει για NBA, να διδαξει στ' αμερικανάκια (αν επιδεχονται, πλέον, μαθησης ) πως παίζεται το σύγχρονο μπασκετ. Μπορει να κάνω και λάθος και να τα σαρωσει πάλι όλα φετος, από την άλλη κατι μου λέει ότι τον καταλάβανε πια...
[Μεταξύ μας, με την ομάδα που εχετε εστω και χωρίς λύσεις στους ψηλούς, αν το χάσετε θα είναι παταγώδης αποτυχία]
Ο Παπαδόπουλος μπορει να μην επαιξε καλά στον τελικό, όμως ηταν με διαφορα ο πιο ποιοτικός ψηλός του τουνουά κι εκανε και πολλή δουλειά σαν αυτή που κάνει ο Κωνσταντίνου στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, αν με καταλαβαίνεις. Διαφωνώ με την εκτίμησή σου για την εξελιξη της καριερας του. Μια χαρα τα πάει. Μ' αυτόν ο φετινός ΠΑΟ σήκωνε μέχρι και το... ΝΒΑ Εδω ΔΕΝ δικαιολογείται ο Ομπραντοβιτς όσα ελαφρυντικά κι αν ψαξεις να του βρεις.Εχεις πάντως εναν έρωτα με τους 'αγαπημένους' μου παίκτες Χατζηβρεττας (οχι και φταιει ο Πεσιτς, 1ος σκορερ ειχε βγει στην Ελλάδα πριν φυγει για ΤΣΣΚΑ, δεν εβγαινε ποτε από την 5αδα - αλήθεια, από την ΤΣΣΚΑ γιατί τον διώξανε λες; ), Καλαϊτζής, μόνο ο Αλβέρτης κι ο Παπανικολάου λείπουν από αυτούς που εχω... αφίσα στο δωμάτιό μου (για τα βελάκια )
Ο Φεράν ηταν 26 χρονων το '94! Οχι και παιδάκι! Και ήδη στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινης το '90 ηταν μαζί με τον Βιγιακαμπα και τον Ερέρος τ' αστερια της ομάδας... Γενικα η Μπανταλόνα ειχε σπουδαίο line-up το '94. Συμφωνω, όχι σαν του Ολυμπιακού, αλλά δεν ήταν και... Μαρούσι! Το αντίθετο μάλιστα, με διαφορά η καλύτερη ισπανική ομάδα. Εξάλλου το να κερδίσεις τον Ιωαννίδη σε FF ήταν σα να κλέβεις εκκλησία...
Βρε αθεόφοβε, τον Καμαριώτη, που τον θυμήθηκες;
(αύριο Χρηστο μου, είμαι λιώμα τωρα από την κούραση )
Πάντως, έπεσα στην 'παγίδα' και ακόμα το συζητάω
-
(αύριο Χρηστο μου, είμαι λιώμα τωρα από την κούραση )
Πάντως, έπεσα στην 'παγίδα' και ακόμα το συζητάω
Εμ, οι δογματισμοί θα σε φάνε Ακου 'ακόμα το συζητάω'...
Ξεκουράσου γιατί αυριο εχει 'ξύλο'(Συμβουλή. Επειδή είμαι κινητή εγκυκλοπαίδεια, ειδικά στο Ευρωπαϊκό μπασκετ των nineties, μην την πολυπαλεύετε για ρόστερ, ηλικίες κλπ. Θα χάσετε... )
-
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Asimov. Ο Γιαννάκης με τα ψέμματα κάνει θαύματα. Χωρίς να αμφισβητώ τον Ομπράντοβιτς, πλέον έχει αράξει στον ΠΑΟ (και καλά κάνει) τον οποίο τον βγάζω και εγώ πρωταθλητή.
Αν θέλεις ΤΩΡΑ να φτιάξεις μεγάλη ομάδα, ποιον προπονητή θα επέλεγες;
Asimov πότε με το καλό βλέπεις ο πρωην μεγάλος πλειμεικερ να ξαναοργανώνει το παιχνίδι της πρώην μεγάλης ομάδας του; -
Αν και, νομοτελειακά, κάποτε εκεί θα καταλήξει, δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα... Τα φραγκα και οι προοπτικες ειναι στην Αθήνα. Πρεπει ν' αλλάξουν πολλά, κυρίως στη νοοτροπία, για να γυρίσει στον Αρη. Όπως π.χ. ν' αποφασισετε ποιος κυβερναει επιτελους αυτήν την ομάδα
-
Μου ήρθε με e-mail πριν λίγο: http://rapidshare.de/files/12156625/Ama ... k.wmv.html
Τι τους έκανε!!!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
(Συμβουλή. Επειδή είμαι κινητή εγκυκλοπαίδεια, ειδικά στο Ευρωπαϊκό μπασκετ των nineties, μην την πολυπαλεύετε για ρόστερ, ηλικίες κλπ. Θα χάσετε... )Kαλα!
Επειδη εισαι κινητη εγκυκλοπαιδεια αυτο σημαινει οτι οι αδερφοι Γιοφρεσα και ο Μοραλες ή ο Τομπσον ο χοντρος εγιναν παικτες; Σε καμια περιπτωση δεν ηταν ανωτερη ουτε απο τη Ρεαλ ουτε απο τη Μπαρτσελονα ουτε απο τη Μπενετον. Για γαβροβαζελους δε δεν το συζηταω κάν. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
(Συμβουλή. Επειδή είμαι κινητή εγκυκλοπαίδεια, ειδικά στο Ευρωπαϊκό μπασκετ των nineties, μην την πολυπαλεύετε για ρόστερ, ηλικίες κλπ. Θα χάσετε... )
Kαλα!
Επειδη εισαι κινητη εγκυκλοπαιδεια αυτο σημαινει οτι οι αδερφοι Γιοφρεσα και ο Μοραλες ή ο Τομπσον ο χοντρος εγιναν παικτες; Σε καμια περιπτωση δεν ηταν ανωτερη ουτε απο τη Ρεαλ ουτε απο τη Μπαρτσελονα ουτε απο τη Μπενετον. Για γαβροβαζελους δε δεν το συζηταω κάν.Οχι αλλά ξερω καλά τα στοιχεια και τα στατιστικά τους
Παραδειγμα; Eιπαμε, επαιζαν κι ο Βιγιακαμπα (MVP του FF), ο Φεραν, ο Σμιθ, ο Πρεσλι κ.α. Ειναι σα να μου λες οτι π.χ. στον Αρη επαιζαν ο Γουιλτζερ, ο Φιλιππου κι ο Δοξακης και να 'ξεχνας' τον Γκαλη, τον Γιαννακη και τον Σούμποτιτς...Κι επειδη κανεις λάθος και στη συγκριση, ενδεικτικα παραθετω το ροστερ της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικο: JA. San Epifanio 23, T. Massenburg 10, F. Roberts 7, JA. Montero 5, X. Crespo 5, JL. Galilea 5, A. Jimenez 3, E. Andreu 3, S. Diez 2, V. Alemany 2. Και φυσικά ο... master loser Head coach: Aito G. Reneses
Πλην του Επι (35 ετών!!!) και του Χιμένεθ (32) που αλλού υπερτερεί;To roster της Benetton εκεινη τη χρονια: Αντισον (επαιξε χωρις επιτυχια στον ΠΑΟΚ), Γκαρλαντ (...), Ιακοπίνι, Μαρκατσινι, Πελακανι, Ραγκατσι, Σκαρονε, Βιανινι, Πιτις, Ρουσκονι.
Πλακα κανεις φανταζομαιΚαι, τελος, της Ρεαλ: Σαμπονις (εδω μαζι σου), Αρλαουκας (εστω), Λασα, Σαντος, Μπιριουκοφ, Αντουνεθ, Καργκολ (τα... λιμά )
Σε τι ακριβως οι προαναφερθεντες ηταν καλύτεροι από τη Μπανταλόνα; Εκτος αν ο Σαμπας επαιζε και στους 3, για συνολικά 36 παικτες
Σοβαρα τωρα. Η Μπανταλόνα ηταν κατωτερη του Ολυμπιακού και μάλλον του Παναθηναϊκου, ομως ηταν χαλαρά η καλύτερη Ευρωπαια μετα απ' αυτούς και ειχε και κανονικο προπονητη κι οχι τον.... Πολιτη ( ) και τον Ιωαννιδη που σε FF τον κέρδιζα κι εγω!
-
αποψη μου ειναι οτι η μπανταλονα κατεβηκε και επαιξε χωρις να αγχωνεται για τιποτα ενω τα δικα μας 'ζωα' νομιζαν οτι οποιος περασει τον ημιτελικο, στεφεται αυτοδικαια πρωταθλητης...τραγικες ελληνικες νοοτροπιες...εκεινο το διημερο η μπανταλονα ετυχε να ειναι καλυτερη απο τη μπαρτσα...την επομενη χρονια με το βασικο κορμο ιδιο αν θυμαμαι καλα η μπανταλονα καταποντιστηκε...πηγε να πασαρει αλφονς αλμπερτ για ψηλο και εναν κοντο ονοματι σανμαρτιν αριστεροχειρα και πηγε για βρουβες...
ξεχασες να γραψεις οτι ο μασενμπεργκ δεν ηταν και τοσο ασχετος τελικα οπως εδειξε η μετεπειτα καριερα του οπως και ο ρομπερτς ηταν καλος pro στο nba...καμια σχεση με τον ψιλοτελειωμενο πρεσλι και τον κορνιλιο...
αλλα τελικα ειναι προτιμοτερο να μη σε υπολογιζουν...ουτε ο ζελκο δεν εχει καταλαβει ακομα πως το πηρε στο τελ αβιβ...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αποψη μου ειναι οτι η μπανταλονα κατεβηκε και επαιξε χωρις να αγχωνεται για τιποτα ενω τα δικα μας 'ζωα' νομιζαν οτι οποιος περασει τον ημιτελικο, στεφεται αυτοδικαια πρωταθλητης...τραγικες ελληνικες νοοτροπιες...Με δεδομένη την υπεροχή και των 2 ελληνικών ομάδων τότε συγκριτικά με τις 2 ισπανικές δεν θεωρώ τόσο τραγική την νοοτροπία του να τα δώσεις όλα στον ημιτελικό με τον αιώνιο αντίπαλο μάλιστα Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει.Αν δεν πάρεις τον ημιτελικό τελικό δεν πας.Για να πάρεις τον ημιτελικό(και με βάση τον αντίπαλο που έχεις απέναντί σου)θα πρέπει να τα δώσεις όλα, ό,τι έχεις και δεν έχεις.
Άλλωστε εκείνον τον τελικό του 1994 περισσότερο τον έχασε ο γαύρος παρά τον κέρδισε η μπανταλόνα.**εκεινο το διημερο **η μπανταλονα **ετυχε να ειναι **καλυτερη απο τη μπαρτσα...
Σωστότατος
-
γιαννη στο φαιναλ 4 υπαρχουν 4 ομαδες ως γνωστον...η ελληνικη νοοτροπια λεει οτι επειδη φτασαμε ως εκει εξπρες και υπηρχε ελληνικος ημιτελικος, ο αντιπαλος στον τελικο, οπου ολοι περιμεναν τη μπαρτσα, θα καθοταν να χασει για να μαστε εμεις ευχαριστημενοι...
η αμερικανικη νοοτροπια θα ελεγε 'so fucking what?'...για να φτασουν αυτες οι ομαδες ως εκει σημαινει οτι κατι κανουν καλα...επειδη ο παο ειχε το βολκοφ και το γκαλη και ο οσφπ πασπαλ και ταρπλει πηραμε ψηλα τον αμανε και ειδαμε τι εγινε...ο χορντι και η παρεα του μας φτιαξανε μια χαρα...
οταν πηγαμε εμεις στο φαιναλ 4 της αθηνας το 93, το σκαουτινγκ ελεγε κουκοτς και τινγκλ κυριοι κινδυνοι...και φαγαμε 6 τριποντα απο τον ιακοπινι, 1 απο τον ραγκατσι στο τελος και ο ρουσκονι καταπιε το φασουλα...και δε παιζαμε και ασχημα, απλως δεν ειχαμε παγκο...
και μετα ηρθε η λιμοζ και τους τσακισε ολους...οταν ειναι φαιναλ 4, τα 2 παιχνιδια θελουν την ιδια σοβαροτητα με οποιον και να παιζεις...εκπτωσεις εκει δε γινονται...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ξεχασες να γραψεις οτι ο μασενμπεργκ δεν ηταν και τοσο ασχετος τελικα οπως εδειξε η μετεπειτα καριερα του οπως και ο ρομπερτς ηταν καλος pro στο nba...καμια σχεση με τον ψιλοτελειωμενο πρεσλι και τον κορνιλιο...
Ο Μασενμπεργκ ηταν αιτια χρονιου γελιου στους θιασωτες του ΝΒΑ Στους Κλιπερς εκανε καριερα ( ; ) βρε αδερφε! Anyway, ας πουμε πως ο νεαρος Μασενμπεργκ ηταν καλύτερη περίπτωση από τον (οντως, τελειωμένο από το ΝΒΑ) Πρεσλι. Γενικα ομως η Μπανταλόνα σαν ομαδα και σαν μοναδες ηταν πολύ καλύτερη και με πιο γεματο ροστερ. Ο Ρομπερτς δεν ηταν ο γνωστος μας Τζονι αλλά ο... Φρεντ, ενας πρωην καλουτσικος λευκος F/C, ρολιστας και τελειωμενος μπασκετικα και λόγω ηλικιας (34) την περιοδο εκεινη. Επαιζε από την ακρη του πάγκου στο Μιλγουοκι σε μια από τις χειροτερες ομαδες της εποχης. Περασε και δεν ακουμπησε. Δε νομιζω να τον θυμαται κι ο πιο φανατικος φίλος της Μπαρτσελόνα.....
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Eκ βαθέων...........