-
Δεν ειπα οτι ειναι Αμερικανοι. Απλα επειδη το γυρισαμε στην κουλτουρα, θυμηθηκα την πικρα μου...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν ειπα οτι ειναι Αμερικανοι. Απλα επειδη το γυρισαμε στην κουλτουρα, θυμηθηκα την πικρα μου...Μea Culpa
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Φίλε Γαβριήλ, ποια είναι η γνώμη σου για τον George W. Bush?
Θα σου πω την δικη μου αφου μου πεις την δικη σου πρωτα
Τον πάω πολύ! Φαίνεται ωραίος και καλλιεργημένος άνθρωπος, ειλικρινά θα ήθελα μια συζήτηση έστω και 10 λεπτών μαζί του.
Η δική σου γνώμη?
Nice try Krusenstern
Φίλε μου Γαβριήλ, μου ζήτησες τη γνώμη μου ΠΡΙΝ μου δώσεις τη δική σου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Θα ήθελα ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ να ακούσω τη δική σου
Έχει πλάκα που την 'πληρώνει' ο Krusenstern και δεν παίρνει καμία απάντηση,ενώ υπήρξε 'κύριος' σε όλη τη συζήτηση...
it's cool my friend! O Krusenstern αντέχει και έχει υπομονή γαϊδουριού!
-
Κυριοι εχω την εντυπωση πως οι υπερατλαντικοι φιλοι μας μας αφησαν να ζουμε με τις αποριες μας
Ευχομαι και ελπιζω Αν και Οταν επιστρεψουν να απαντησουν στις ερωτησεις μας.....
Εδω θα μου επιτρεψετε να γραψω οτι μαλλον οι δυο (Δημητριος 2004 και Τσιτασακης) αντιλαμβανομενοι οτι αργα ή γρηγορα θα πρεπει να απαντησουν σε καποιες ερωτησεις δυσκολες, την εκαναν αθορυβα και με ελαφρα πηδηματακια,αφηνοντας το Γαβριηλ να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια με το ειρωνικο του στυλ, με αποτελεσμα να φαει τη λέζα και να κατηγορηθει ως troll.....
Ετσι μας τελειωσε και ο Γαβριηλ .....Αλλα επειδη μπορει να κανω και λαθος ειναι παλι στο χερι τους να αποδειξουν, οτι τα παραπανω δεν ισχυουν, απαντωντας στις ερωτησεις των υπολοιπων μελων του φορουμ χωρις 'διπλωματικες' υπεκφυγες και παραθετοντας τα δικα τους στοιχεια.....
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Κυριοι εχω την εντυπωση πως οι υπερατλαντικοι φιλοι μας μας αφησαν να ζουμε με τις αποριες μας
Ευχομαι και ελπιζω Αν και Οταν επιστρεψουν να απαντησουν στις ερωτησεις μας.....
Εδω θα μου επιτρεψετε να γραψω οτι μαλλον οι δυο (Δημητριος 2004 και Τσιτασακης) αντιλαμβανομενοι οτι αργα ή γρηγορα θα πρεπει να απαντησουν σε καποιες ερωτησεις δυσκολες, την εκαναν αθορυβα και με ελαφρα πηδηματακια,αφηνοντας το Γαβριηλ να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια με το ειρωνικο του στυλ, με αποτελεσμα να φαει τη λέζα και να κατηγορηθει ως troll.....
Ετσι μας τελειωσε και ο Γαβριηλ .....Αλλα επειδη μπορει να κανω και λαθος ειναι παλι στο χερι τους να αποδειξουν, οτι τα παραπανω δεν ισχυουν, απαντωντας στις ερωτησεις των υπολοιπων μελων του φορουμ χωρις 'διπλωματικες' υπεκφυγες και παραθετοντας τα δικα τους στοιχεια.....
ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ!! Αυτό που κι εσυ κι ολοι εδω μέσα δε καταλάβατε, είναι οτι τα μέλη του 'ισχυρού Ελληνικού λόμπυ' που ζουν στην Αμερική και συμμετετείχαν στο thread, δε θα μπορούσαν σε καμμία περίπτωση να μιλήσουν αρνητικά για τις Η.Π.Α και πολύ περισσότερο μάλιστα χρησιμοποιώντας τη λέξη τρομοκρατία .Ηδη εχουν πει πάρα πολλά και παρόλο που δεν ηταν αρνητικά ισως βρεθούν εκτεθειμένοι...Μη ξεχνάς οτι εκει τα πραγματα είναι πολύ δύσκολα κι ο Μεγάλος Αδελφος καραδοκεί (μπουου.....μπουουου....πως το λέτε??? Βοοgie(gy) man ).Στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας γίνονται ολα αυτά βέβαια και κατανόηση πάντα υπάρχει, αλλα να,... δε θα 'θελε κανείς τους νομίζω να βρεθεί προ εκπλήξεων δίνοντας αναφορά σε FBI, NSA, CIA, NBA, ABS, EBD, ESP κλπ....
Οπότε μη περιμένεις και πολλά.....
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ο Αλ-Ζαρκαου'ι' η οι ομο'ι'δεατες (υπεπατριωτες και Νεοχριστιανοι) του Τιμοθυ ΜακΒη??[/b]Το ονομά του ειναι Μακβέι.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Επίσης,έχω καταλάβει ο Γαβριήλ ΔΕΝ κάνει πλάκα,στ' αλήθεια πιστεύει αυτά που γράφει.Τα ίδια πιστεύουν και πολλοί συμπολίτες του,ιδιαίτερα αυτοί που ψήφισαν τον G.W.Bush.
Δεν καταλαβαινω γιατι να νομιζει κανεις οτι 'κανω πλακα'? Εγω ποτε δεν νομιζα οτι εσεις κανετε πλακα με αυτα που πιστευετε.
Η διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο πλευρών του ατλαντικού είναι τόσο χαώδης,
Ακριβως. Ενας απο τους λογους που αυτες οι συζητησεις βοηθανε εστω και σε κατι. Το οτι μερικοι, ισως πολλοι ισως λιγοι, καταλαβαν το παραπανω, ειναι κερδος για ολους. Και οι συζητησεις μεχρι τωρα ειναι τιποτε κοντα στην ποσοτητα συζητησεων που θα μπορουσε να γινει. Φαντασου το potential για κερδος συνολικα.
που δεν υπάρχει πιθανότητα προσέγγισης.
Εδω κανεις λαθος.
Το ανησυχητικό,για μένα,είναι ότι παρόμοιες τάσεις υπάρχουν και στην Ευρώπη (βλέπε Μπλέρ,Μπερλουσκόνι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις)
Μακαρι να υπηρχαν τετοιες τασεις. Η ενταση των τασεων ειναι πολυ χαμηλη για potential αλλαγης αντιληψης. Dont worry, your perception about the world is not threatened for the moment.
Με το συνδυασμό ύφους (αυτό μπορεί να οφείλεται ΚΑΙ στο 'πέσιμο' που του έχουμε κάνει) και απόψεων (λόγω χαοτικών διαφορών) ο τρόπος που ο Γαβριήλ καταφέρνει να ανεβάζει την πίεση των αναγνωστών του (αυτών που τα παίρνουν στα σοβαρά) στα ύψη με τρόπο αξιομνημόνευτο και θα ήταν κρίμα να μην αξιοποιηθεί και επιστημονικά...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ομως, οι κινησεις των ΗΠΑ μετα το 9/11 (**για τις οποιες ξερω λεπτομεριες ειδικα και λογο της φυσης της δουλειας μου που με κανει να ειμαι με ατομα του υπουργειου αμυνης συνεχως) **εχουν εντελως λογικες επεξηγησεις για τα παντα (για αυτους που θελουν να ακουσουν).
Λογο οτι το εχεις ξαναναφερει αυτο , μπορεις σε παρακαλω να μας πεις τι δουλεια κανεις???
Ειμαι account manager για την Oracle Corp. ομως οι λογαριασμοι μου ειναι ολοι του Department of Defense.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ομως, οι κινησεις των ΗΠΑ μετα το 9/11 (**για τις οποιες ξερω λεπτομεριες ειδικα και λογο της φυσης της δουλειας μου που με κανει να ειμαι με ατομα του υπουργειου αμυνης συνεχως) **εχουν εντελως λογικες επεξηγησεις για τα παντα (για αυτους που θελουν να ακουσουν).
Οσον αφορά αυτό.
Εχεις σκεφτεί Γαβριήλ ότι γνωρίζεις μόνο την μία όψη.
Λογικό είναι οι κύριοι που αναφέρεις να έχουν μια εξήγηση, με βάση τον τρόπο που εκείνοι τα αντιλαμβάνονται.
Υπάρχει και άλλη όμως!
Αυτή που υπάρχει εκτός ΗΠΑ και την διαβάζεις εδω!Μπορεί και η δικιά μας γνώμη να κρύβει μερίδιο αλήθειας!
Βεβαιως εχω σκεφτει οτι ισως να βλεπω την μια οψη. Και η απαντηση ειναι, κατα πλειοψηφια οχι. Ο λογος ειναι οτι εχω γεννηθει και μεγαλωσει στην Ελλαδα και:
1 εχω παρε δωσε με ατομα εκει συνεχεια
2. επισκεπτομαι την χωρα συχνα
3. Μπορω και διαβαζω τα νεα εαν θελω καθημερινα διοτι διαβαζω και γραφω (αν και εντελως ανορθογραφα) την γλωσσα
4. Ξερω ακριβως πως σκεφτεστε και γιατι. Μαλιστα για αυτο μπορω να σου πω οτι εγω καταλαβαινω γιατι σκεφτεσται οπως σκεφτεσται καλυτερα απο εσας (χωρις προσβολη και υπαινιγμο το λεω αυτο - εγραψα πολλες φορες οτι καποιος καταλαβενει ποια ειναι η Ελλαδα που εζησε μονο οταν ζησει μακρια απο αυτην).
5. Αλλοι λογοιΕγραψες:
'Μπορεί και η δικιά μας γνώμη να κρύβει μερίδιο αλήθειας!'
Η αληθεια ειναι οτι η δικη σας γνωμη κρυβει ενα μερος της αληθειας και αυτη η μερικη αληθεια διαστρεβλωνεται λογω των πεοιθησεων και αντιληψεων που εχετε για τον κοσμο (ξανα, δεν το λεω προσβλητικα, ειναι αυτο που ειναι, εγω το εχω αποδεχθει χρονια τωρα, 'εσεις' εχετε προβλημα να αποδεχθητε την 'αλλη πλευρα', μαλλον πολλοι εχουν προβλημα να την ακουσουν καν).
Περιλιπτηκα, αυτη ειναι η πραγματικοτητα πιο πανω.
Γιαυτο και λεω οτι το μονο που μπορει να 'βγει' απο αυτες τις συζητησεις ειναι καλα πραγματα. Διοτι χειροτερα να γινουμε, δεν νομιζω να υπαρχει πιθανοτητα Δεν νομιζεις?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κοίτα...δεν του μιλάμε και πολύ όμορφα όπως κι εκείνος δεν το κάνει αντίστοιχα!
Come on now Kouk
Νομιζω οτι μπορεις να παραδεχτεις οτι μιλαω εστω και σουπερ-λιγο καλυτερα απο οτι 'μου μιλανε'. Τουλαχστον δολοφονους τους Ελληνες και Ελληνακια, κτλ δεν τους αποκαλεσα.
Τι λες?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Επειδη ομως υπαρχουν και σοβαρα σχολια που αφηνει επιτηδες αναπαντητα δεν τον διακαιολογω.
Για σενα σοβαρα.
[/quote]
-
Εντάξει βρε παιδί μου, εμείς στην Ελλάδα για διάφορους λόγους είμαστε αποκομμένοι από την πραγματικότητα και βλέπουμε μόνο ό,τι μας πασάρουν διάφοροι.
Το γεγονός ότι κατά της επέμβασης στο Ιράκ φώναξε η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτισμένου και μη κόσμου, ειδικά από πλευράς των μεμονωμένων ατόμων, σύμφωνα με διεθνείς δημοσκοπήσεις, μήπως, λέω 'μήπως', σημαίνει ότι εσείς στις ΗΠΑ έχετε περιορισμένη από την πλύση εγκεφάλου και το φιλτράρισμα των ειδήσεων άποψη για την πραγματικότητα;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οτι θεωρώ πως, σε ό,τι με αφορά, η συζήτηση εξαντλήθηκε, ο καθένας παρέθεσε τα επιχειρήματά του.Διαφωνω. Οπως εγραψα πριν, αυτα που συζητησαμε μεχρι τωρα, ειναι ουτε το tip of the iceberg που λενε εδω
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Επειδη ομως υπαρχουν και σοβαρα σχολια που αφηνει επιτηδες αναπαντητα δεν τον διακαιολογω.
Για σενα σοβαρα.
Για 'σένα ασόβαρα; Γιατί σε πολλές παρατηρήσεις που δεν είχαν ειρωνεία αλλά επιχειρήματα, προτίμησες να μην απαντήσεις καθόλου.
Ισχυρίζεσαι λοιπόν ότι όσοι έκαναν τον κόπο να σου απαντήσουν τεκμηριωμένα χωρίς ειρωνεία, έγραψαν ασόβαρα πράγματα; -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η πλειονοτητα βλεπει ενα αμυδρο ειδωλο του κοσμου που τους περιβαλλει, γαρνιρισμενο με προπαγανδιστικη σαλτσα απο τα διαφορα FOX κλπ.
Δεν φταινε αυτοι. Ετσι τους επιβαλλεται απο την κοινωνια τους (και μη μου πεις οτι το 50κατι τοις εκατο που ψηφισε τον Bush ειναι αμελητεο - οχι οτι ο αλλος ηταν καλυτερος αλλα...).Τι σε κανει να νομιζεις το παραπανω?
-
Μάλλον το παρόν thread
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το κακο ειναι οτι αυτη την 'αλλη Αμερικη' καποιοι την βαλανε στο περιθωριο.
Ολο καποιοι 'κακοι' κανουν κατι κακο στους 'καλους', συμφωνα με τα πιστευω των εξω απο ΗΠΑ. Περιεργο πραγμα...
Κι αν εχω ενα παραπονο απο τα φιλαρακια εξ' αμερικης ειναι οτι ποτε δεν επικαλουνται την, στ' αληθεια, σπουδαια συνεισφορα του τοπου τους στην επιστημη και τον πολιτισμο, αλλα τις ικανοτητες του να διαφεντευει τον πλανητη. Εναν πλανητη που, πιστεψτε με, μονο αφεντες δεν εχει αναγκη.
Οι συμπατριωτες μας αυτα τα ξεχνουν (τα ξερουν; ). Τους καταναλωσε ο καταναλωτισμος τους...Τι σε κανει να εισαι σιγουρος για το παραπανω?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Φίλε Γαβριήλ, ποια είναι η γνώμη σου για τον George W. Bush?
Θα σου πω την δικη μου αφου μου πεις την δικη σου πρωτα
Τον πάω πολύ! Φαίνεται ωραίος και καλλιεργημένος άνθρωπος, ειλικρινά θα ήθελα μια συζήτηση έστω και 10 λεπτών μαζί του.
Η δική σου γνώμη?
Nice try Krusenstern
Φίλε μου Γαβριήλ, μου ζήτησες τη γνώμη μου ΠΡΙΝ μου δώσεις τη δική σου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Θα ήθελα ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ να ακούσω τη δική σου
Krusenstern sorry για τις λαθος φατσουλες πιο πανω. Δεν ξερω εαν ειδες το ποστ μου, αλλα στραβοπληκτρολογισα οταν μπηκε το evil και οι αλλες φατσες (εκτος αυτης )
-
-λεμονάδα θέτε;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ!! Αυτό που κι εσυ κι ολοι εδω μέσα δε καταλάβατε, είναι οτι τα μέλη του 'ισχυρού Ελληνικού λόμπυ' που ζουν στην Αμερική και συμμετετείχαν στο thread, δε θα μπορούσαν σε καμμία περίπτωση να μιλήσουν αρνητικά για τις Η.Π.Α και πολύ περισσότερο μάλιστα χρησιμοποιώντας τη λέξη τρομοκρατία .Ηδη εχουν πει πάρα πολλά και παρόλο που δεν ηταν αρνητικά ισως βρεθούν εκτεθειμένοι...Μη ξεχνάς οτι εκει τα πραγματα είναι πολύ δύσκολα κι ο Μεγάλος Αδελφος καραδοκεί (μπουου.....μπουουου....πως το λέτε??? Βοοgie(gy) man ).Στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας γίνονται ολα αυτά βέβαια και κατανόηση πάντα υπάρχει, αλλα να,... δε θα 'θελε κανείς τους νομίζω να βρεθεί προ εκπλήξεων δίνοντας αναφορά σε FBI, NSA, CIA, NBA, ABS, EBD, ESP κλπ....
Οπότε μη περιμένεις και πολλά.....
LMAO while ROTF
Περί ΗΠΑ (πάλι) πρώην ΡΙΤΑ [διάσπαση]