-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τελικά...
Γαβριήλ να σε ρωτήσω κάτι σχετικό-ασχετο;
Τι γνώμη έχεις για τον J.Bush Jr? Είναι καλός πρόεδρος; Εχει ηγετικές ικανότητες; Θα τον χαρακτήριζες λαϊκιστή; Εξυπνο; Αν δεν ήταν γιος του... πατέρα του πιστεύεις οτι θα ήταν πάλι πολιτικός 1ης γραμμής;Νίκο; Για την ίδια ερώτηση;
Και μη μου πείτε οτι κάνω ερωτήση παγίδα ή οτι υπονοώ κάποια συγκεκριμένη απάντηση...
Η ερώτησή μου αφήνει το περιθώριο για την απάντησή σας για να μπορεί να είναι
'Ο J.B.Jr είναι εξαιρετικός Πρόεδρος με αδιαμφισβήτιτες ηγετικές ικανότητες και βαθυστόχαστη σκέψη ενώ αν δεν ήταν γιός προηγούμενου προέδρου μπορεί να μην είχε καταφέρει να φτάσει κι αυτός στην προεδρεία των ΗΠΑ αλλά σίγουρα θα κατάφερνε να γίνει ένας διακεκριμενος πολιτικός γιατί τέτοιες πρόσωπικότητες δεν πάνε χαμένες...'Διαφωνείτε;
Αφου με ρωτησες πριν, εγω δεν εχω ιδιαιτερα συγκεκριμενη γνωμη για τον Jeb Bush.
Νομιζω εννοει τον G.W. Bush (George Walker Bush) τον τωρινο προεδρο. Να μην μπερδευτεται με τον G.H.W Bush (George Herbert Walker Bush) τον πατερα του. Ο αλλος γυιος ειναι ο Jeb Bush (το ονομα ειναι John Ellis 'Jeb' Bush που ειναι κυβερνητης της πολιτειας Florida.
Νικος
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
............μόνοι τους έκαναν οι Αμερικάνοι φονικές επιθέσεις ανά τον κόσμο;
Οι υπερόπτες Εγγλέζοι δεν ήταν μαζί τους στο Αφγανιστάν;
Στη Γιουγκοσλαυΐα δεν έριχναν βόμβες μαζί με τις ΗΠΑ και η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία;
Στο Ιράκ δεν πήγαν, εκτός από τους Άγγλους, και οι ....... Πολωνοί, οι Αλβανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Γιαπωνέζοι; Ήταν πιο γλυκιές οι σφαίρες και η ξενική κατοχή για τους Ιρακινούς όταν προέρχονταν από τους 'πρόθυμους' του Μπους; Δεν είδα κανέναν να εξαναγκάζει τους ανωτέρω σε επέμβαση, μόνο ένα κομματάκι της πίτας τους υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ και αυτοί έσπευσαν να το φάνε. Που να τους έταζε δηλαδή κανείς ολόκληρη την πίτα για πάρτη τους.Α γειά σου!
Κάθησε κανείς από εμάς να σκεφτεί ότι -τελικά- όποιος είναι απέξω γκρινιάζει για να μπει μέσα και να κάνει τα ίδια και χειρότερα!Κανένας πόλεμος δεν είναι καθαρός!Ποτέ!Από καταβολής ανθρωπίνου γένους!
Και όλοι φέρνουν πόνο!Και στους νικητες και στους ηττημένους!Απλά τους ηττημένους τους λυπάσαι διπλά!Συμφωνώ!Αλλά η δικιά μας θέση ποιά είναι σ' αυτό!Προσπαθούμε να είμαστε με τους νικητές,με κάθε τίμημα.Αδιαφορούμε,αρκεί 'εμείς να περνάμε καλά',προσπαθούμε να για έναν καλύτερο κόσμο (κατά τα δεδομένα του καθενός) ;Αποδεχόμαστε ότι έτσι είναι η ζωή;
Έιχε ειπωθεί στο Black Adder,μετά από ένα ταξίδι στο χρόνο:
-...The human beings have always been the some:Some nice,some nasty,some clever,some stupid,there's always a Black Adder (ο άπληστος,συμφεροντολόγος,πανούργος τύπος) and there's always a Baldrick (ο χαζός,αγαθός,που πάντα τον εκμεταλεύονται)
[......]
-Real changes come from socio-economic things,that individuals have no effects on.
-Unless you are a king or prime minister or something?
-Oh yes,I suppose,they can make a difference...But for the rest of us,all we can do in life is try to make a bit of cash.Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε;
Δεν κατηγορώ κανέναν για τις απόψεις του...Στην πραγματικότητα,δε νομίζω να έχω καν δικιά μου,παρά μόνον αμφιβολίες
Απλά θέτω ένα ερώτημα-δεν έχω την απάντηση! -
Θα το πω λίγο χονδροειδώς, για να το πω με λίγα λόγια:
(Καλο) Ταϊσμένοι όλου του κόσμου ενωθείτε.
Μετά, τσακωθείτε για το ποιός φταίει περισσότερο. Γιατί η ευθύνη δεν μας συμφέρει να είναι ίδια σ' αυτόν που ενεργεί και σ' αυτόν που τον βρίζει ενώ τον βοηθάει, έτσι; Αλλά ευθύνη έχουν και οι δυό, ή όχι;
titsataki, κόψε επί τέλους το 'εσείς κι εμείς'. Ίδιοι είμαστε και σύμμαχοι και φίλοι και στα πάντα συμφωνούμε. Αλλά μερικοί απ' εκεί και μερικοί απ' εδώ νομίζουν ότι κάνουν το καθήκον τους, βρίζοντας διαδικτυακά μέσα από το (ζεστό το χειμώνα και παγωμένο το καλοκαίρι) κονάκι τους.
Σαν κάτι κυράτσες που φτιάχνουν τις τρεις τρίχες που έχουν απομείνει στο κεφάλι τους κάθε Σάββατο απόγευμα στην κομμώτρια και δίνοντας την Κυριακή, βγαίνοντας από την εκκλησία, 10 λεπτά στον κάθε ζητιάνο πιστεύουν ότι ακολούθησαν έτσι τις επιταγές περί ελεημοσύνης του Ιησού. -
Χαιρομαι που ειχες θετικη εμπειρια απο την ζωη σου στις ΗΠΑ και δεν δισταζεις να την γραψεις. ΕδωΓιατί να διστάσω; Πάντως δεν είχα μόνο θετικές εμπειρίες, είχα και αρνητικές. Όπως π.χ. έγραψα προηγουμένως για τη φίμωση των αμερικάνικων ΜΜΕ σε ότι αφορά το Gulf War (ως αρνητικό) έτσι έγραψα και για την καθημερινότητά μου με τοςυ αμερικάνους πολίτες (ως θετικό).
ΥΓ. Δεν θυμάμαι ποιος έγραψε ότι η Αμερική εδραιώθηκε ήπια, αλλά ας κάνει τον κόπο να δει την ταινία 'Gangs of New York'.
Για οσο αξιζει, για την συγκεκριμενη ταινια οταν πρωτοβγηκε το μονο που συμφωνησαν ολοι (εξπερ του θεματος αλλα και μη), ηταν οτι η πραγματικη εικονα της καταστασης στην Ν. Υορκη εκεινη την εποχη δεν ειχε καμια σχεση με το σκριπτ της ταινιας.
Δεν μας ενδιαφέρει το script (σενάριο) της ταινίας. Μας ενδιαφέρει το γενικότερο κλίμα που μεταφέρει, το οποίο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει! Ειδικός ή μη. Με άλλα λόγια, η ύπαρξη πολλών αντκρουόμενων φυλών (συμμοριών) όπου κυριαρχούσε η βία και η αντιπαλότητα μέχρι εσχάτων.
Και αυτο ειναι κατι που γινετε πολυ απο το εξωτερικο (ως κατοικος ΗΠΑ). Βλεπουν ολοι τις ταινιες του Χολυγουντ και προσπαθουν να σχηματισουν γνωμη για τις ΗΠΑ ως λαο και κρατος απο τις ταινιες. Δεν χρειαζεται να προσπαθησω να αποδηξω ποσο αφελης ειναι το παραπανω ετσι?
Ίσως πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενο ότι οι συνομιλητές σου, εκτός του ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το ίδιο έξυπνοι με σένα.
Εαν θελει κανεις να μαθει για ΗΠΑμερικανικη ιστορια (ναι υπαρχει κατι τετοιο) και ειναι 'τεμπελης' και θελει να τα μαθει απο την τηλεοραση, τοτε το καλυτερο καναλι αλλα και site ειναι το The History Channel.
Και ίσως πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσεις επιτέλους να σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενο να στηρίζεις με επιχειρήματα αυτά που υποστηρίζεις, αμφισβητείς! Kαλό θα ήταν επίσης να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμούς!
Σε ότι αφορα το History Channel, ως ιδανικό για την εκμάθηση της αμερικάνικης ιστορίας, μου ακούγεται ολίγον οξύμωρο... το ίδιο οξύμωρο σαν να προέτρεπες κάποιον να μάθει την ελληνική ιστορία διαβάζοντας τα ελληνικά σχολικά βιβλία.
-
Και όλοι φέρνουν πόνο!Και στους νικητες και στους ηττημένους!Απλά τους ηττημένους τους λυπάσαι διπλά!
Εαν αυτοι οι ηττημενοι ειναι οι...τρομοκρατες, γιατι να τους λυπηθεις? Με λυπη πολεμησαν οι αρχαιοι Ελληνες τους Περσες? Του Οθωμανους? Κτλ.
Σύμφωνα με τους Αγγλους του 18ου αιώνα, ο George Washington ήταν ο Bin Laden της εποχής του
Ομοίως και οι μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν για τους Σοβιετικούς.
Ομοίως και οι Σαντινίστας στη Νικαράγουα για το Σομόζα.Είναι όλα θέμα ορισμού και point of view.
-
Και όλοι φέρνουν πόνο!Και στους νικητες και στους ηττημένους!Απλά τους ηττημένους τους λυπάσαι διπλά!
Εαν αυτοι οι ηττημενοι ειναι οι...τρομοκρατες, γιατι να τους λυπηθεις? Με λυπη πολεμησαν οι αρχαιοι Ελληνες τους Περσες? Του Οθωμανους? Κτλ.
Σκέφτηκες ποτέ γιατί γίνανε τρομοκράτες? Σίγουρα δε γεννηθήκανε έτσι.....
-
Η λύπη αφορά τον κόσμο που χάθηκε!
Και ναι, λυπάσαι τις οικογένειες των 1000 Ελλήνων οπλιτών που σκοτώθηκαν στις Θερμοπύλες όσο και τις οικογένειες των χιλιάδων Περσών!Φυσικά την στιγμή της μάχης όλα αυτά δεν υπάρχουν!
Εκ των υστέρων και όταν βλέπεις τι έγινε καταλαβαίνεις τι συνέβη!Οπως λέει και ο nass, όλα είναι point of view!
-
Εαν αυτοι οι ηττημενοι ειναι οι...τρομοκρατες, γιατι να τους λυπηθεις?Και κάτι άλλο που ξέχασα πριν: φυσικά αυτή είναι μια βολικότατη δικαιολογία για να εισάγουμε ηθική σε μία από τις ανηθικότερες πράξεις, τον πόλεμο. Με άλλα λόγια, για να έχουμε ήσυχη την όποια συνείδησή μας
Ωστόσο δεν ταιριάζει πάντα.
Για παράδειγμα, δεν ήταν τρομοκράτες οι Σέρβοι που βομβαρδίστηκαν ανηλεώς το 1999.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εαν αυτοι οι ηττημενοι ειναι οι...τρομοκρατες, γιατι να τους λυπηθεις?
Και κάτι άλλο που ξέχασα πριν: φυσικά αυτή είναι μια βολικότατη δικαιολογία για να εισάγουμε ηθική σε μία από τις ανηθικότερες πράξεις, τον πόλεμο. Με άλλα λόγια, για να έχουμε ήσυχη την όποια συνείδησή μας
Ωστόσο δεν ταιριάζει πάντα.
Για παράδειγμα, δεν ήταν τρομοκράτες οι Σέρβοι που βομβαρδίστηκαν ανηλεώς το 1999.
Σωστά!Και 'δουλεύει' μόνο για τον νικητή!
Αν π.χ. τον πόλεμο των κέρδιζαν οι Σέρβοι, τώρα θα 'μαθαίναμε' από τα ΜΜΕ για τους 'κακούς' Αμερικανούς ΚΑΙ Ευρωπαίους που επιτέθηκαν στους 'καλούς' Σέρβους!Να επαναλάβω ότι για τους Τούρκους, η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια ανταρσία που καταπνίγηκε μέχρι να επέμβουν οι Μεγάλες Δυνάμεις!
Είναι θέμα οπτικής γωνίας! -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Τι γνώμη έχεις για τον J.Bush Jr? Είναι καλός πρόεδρος; Εχει ηγετικές ικανότητες; Θα τον χαρακτήριζες λαϊκιστή; Εξυπνο; Αν δεν ήταν γιος του... πατέρα του πιστεύεις οτι θα ήταν πάλι πολιτικός 1ης γραμμής;Ποιος ειναι ο J. Bush ο προεδρος? Ο Jeb Bush ειναι ο Νομαρχης της πολιτειας της Φλοριντα.
Toν πρόεδρο εννοούσα
Το κατάλαβε...
Και αν κατάλαβα και εγώ... είναι σαν να μην υπάρχει τέτοιος πρόεδρος... ε;Δε νομίζω να κατάλαβες καλά...
Τελικά...
Τι γνώμη έχεις για τον J.Bush Jr? Είναι καλός πρόεδρος; Εχει ηγετικές ικανότητες; Θα τον χαρακτήριζες λαϊκιστή; Εξυπνο; Αν δεν ήταν γιος του... πατέρα του πιστεύεις οτι θα ήταν πάλι πολιτικός 1ης γραμμής;Νίκο; Για την ίδια ερώτηση;
Και μη μου πείτε οτι κάνω ερωτήση παγίδα ή οτι υπονοώ κάποια συγκεκριμένη απάντηση...
Η ερώτησή μου αφήνει το περιθώριο για την απάντησή σας για να μπορεί να είναι
'Ο J.B.Jr είναι εξαιρετικός Πρόεδρος με αδιαμφισβήτιτες ηγετικές ικανότητες και βαθυστόχαστη σκέψη ενώ αν δεν ήταν γιός προηγούμενου προέδρου μπορεί να μην είχε καταφέρει να φτάσει κι αυτός στην προεδρεία των ΗΠΑ αλλά σίγουρα θα κατάφερνε να γίνει ένας διακεκριμενος πολιτικός γιατί τέτοιες πρόσωπικότητες δεν πάνε χαμένες...'Διαφωνείτε;
Αφου με ρωτησες πριν, εγω δεν εχω ιδιαιτερα συγκεκριμενη γνωμη για τον Jeb Bush.
Πορτοκαλάδα θέτε;
Από πορτοκάλια; -
Γαβριήλ, ποια είναι η γνώμη σου για τον George W. Bush Jr;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μετά, τσακωθείτε για το ποιός φταίει περισσότερο. Γιατί η ευθύνη δεν μας συμφέρει να είναι ίδια σ' αυτόν που ενεργεί και σ' αυτόν που τον βρίζει ενώ τον βοηθάει, έτσι; Αλλά ευθύνη έχουν και οι δυό, ή όχι;
titsataki, κόψε επί τέλους το 'εσείς κι εμείς'. Ίδιοι είμαστε και σύμμαχοι και φίλοι και στα πάντα συμφωνούμε. Αλλά μερικοί απ' εκεί και μερικοί απ' εδώ νομίζουν ότι κάνουν το καθήκον τους, βρίζοντας διαδικτυακά μέσα από το (ζεστό το χειμώνα και παγωμένο το καλοκαίρι) κονάκι τους.
Σαν κάτι κυράτσες που φτιάχνουν τις τρεις τρίχες που έχουν απομείνει στο κεφάλι τους κάθε Σάββατο απόγευμα στην κομμώτρια και δίνοντας την Κυριακή, βγαίνοντας από την εκκλησία, 10 λεπτά στον κάθε ζητιάνο πιστεύουν ότι ακολούθησαν έτσι τις επιταγές περί ελεημοσύνης του Ιησού.Θα είχες χίλια δίκια αν η συζήτηση γινόταν στη βάση του 'Αναγνωρίζουμε όλοι οτι αυτά που γίνονται στο Ιράκ και αυτά που έγιναν στο Αφγανιστάν, στη Σερβία, στο Βιετνάμ και σε όλες τις χώρες που απέκτησαν ξενόφερτους δικτάτορες πήγαν την ανθρωπότητα κάποια βήματα πίσω και τώρα ψάχνουμε να βρουμε ποιός από τους 'δύο' φταίει περισσότερο'. Αλλωστε, ακόμα και ο ΚΡΙΕΖΑ δε νομίζω να έχει πρόβλημα να παραδεχτεί οτι και το ελληνικό κράτος (κατ'επέκταση και ο ελληνικός λαός) έχει μικρές ή μεγάλες ευθύνες στις συγκεκριμένες καταστάσεις.
Εδώ όμως η συζήτηση έφτασε να είναι από την μία απόδοση ευθυνών για τις αγριότητες και από την άλλη απόδοση ευθυνών για αντιαμερικανισμό! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Γαβριήλ, ποια είναι η γνώμη σου για τον George W. Bush Jr;Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, την έκανα κι εγώ τη λαλακία μου... Αντί να γράψω G έγραψα J
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Γαβριήλ, ποια είναι η γνώμη σου για τον George W. Bush Jr;Την έκανα κι εγώ αυτή την ερώτηση, ΠΟΛΛΕΕΕΕΕΕΣ σελίδες πριν... Θα ήθελα τη γνώμη του Γαβριήλ, αλλά και του Νίκου (titsataki) επ αυτού.
ΥΓ: Γαβριήλ, για τον ΠΡΟΕΔΡΟ ρωτάμε, μην μπερδευτείς πάλι!
-
Εγώ θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση στον αγαπητό Γαβριήλ.
Αγαπητέ φίλε, έχεις όπλο;
-
Σαν κάτι κυράτσες που φτιάχνουν τις τρεις τρίχες που έχουν απομείνει στο κεφάλι τους κάθε Σάββατο απόγευμα στην κομμώτρια και δίνοντας την Κυριακή, βγαίνοντας από την εκκλησία, 10 λεπτά στον κάθε ζητιάνο πιστεύουν ότι ακολούθησαν έτσι τις επιταγές περί ελεημοσύνης του Ιησού.Θα είχες χίλια δίκια αν η συζήτηση γινόταν στη βάση του 'Αναγνωρίζουμε όλοι οτι αυτά που γίνονται στο Ιράκ και αυτά που έγιναν στο Αφγανιστάν, στη Σερβία, στο Βιετνάμ και σε όλες τις χώρες που απέκτησαν ξενόφερτους δικτάτορες πήγαν την ανθρωπότητα κάποια βήματα πίσω και τώρα ψάχνουμε να βρουμε ποιός από τους 'δύο' φταίει περισσότερο'. Αλλωστε, ακόμα και ο ΚΡΙΕΖΑ δε νομίζω να έχει πρόβλημα να παραδεχτεί οτι και το ελληνικό κράτος (κατ'επέκταση και ο ελληνικός λαός) έχει μικρές ή μεγάλες ευθύνες στις συγκεκριμένες καταστάσεις.
Εδώ όμως η συζήτηση έφτασε να είναι από την μία απόδοση ευθυνών για τις αγριότητες και από την άλλη απόδοση ευθυνών για αντιαμερικανισμό!Εχμμμ, εγώ απλά σκέφτηκα μήπως μας ψιλοβολεύει να τα χώνουμε στους ΗΠαμερικάνους φονιάδες των λαών και να μη σκεπτόμαστε ότι μερίδιο ευθύνης έχουμε κι εμείς ή, ως νέοι ΚΝίτες, να μη θεωρούμε ότι κι εμείς κάναμε, κάνουμε ή θα κάνουμε τα ίδια (ή θα κάναμε αν μπορούσαμε).
Και από τη μιά τα χώνουμε, από την άλλη καταναλώνουμε το προϊόν του τρόμου (στην περίπτωση που συζητάμε, το πετρέλαιο). Τα λόγια του Τσάβες που έγραψε πιο πάνω (νομίζω) ο TRAVELLER περί τιμών, τα σκεπτόμαστε καμιά φορά;edit
... ο Προεδρος Τσαβες ειπε οτι οσοι συνδεουν τη τιμη της βενζινης με τη τιμη του βαρελιου πετρελαιου απλα δεν ξερουν τι τους γινεται....
-
Εδώ όμως η συζήτηση έφτασε να είναι από την μία απόδοση ευθυνών για τις αγριότητες και από την άλλη απόδοση ευθυνών για αντιαμερικανισμό!Εχμμμ, εγώ απλά σκέφτηκα** μήπως μας ψιλοβολεύει να τα χώνουμε στους ΗΠαμερικάνους φονιάδες των λαών και να μη σκεπτόμαστε ότι μερίδιο ευθύνης έχουμε κι εμείς ή, ως νέοι ΚΝίτες, να μη θεωρούμε ότι κι εμείς κάναμε, κάνουμε ή θα κάνουμε τα ίδια** (ή θα κάναμε αν μπορούσαμε).
Και από τη μιά τα χώνουμε, από την άλλη καταναλώνουμε το προϊόν του τρόμου (στην περίπτωση που συζητάμε, το πετρέλαιο). Τα λόγια του Τσάβες που έγραψε πιο πάνω (νομίζω) ο TRAVELLER περί τιμών, τα σκεπτόμαστε καμιά φορά;Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα!
Η δύναμη,η εξουσία και το χρήμα διαφθείρουν τόσο πολύ,που μάλλον τα ίδια θα κάναμε.Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η ιστορία.Ακόμα και αυτοί που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις,εκεί κατέληξαν...Αυτό όμως μας αφαιρεί το δικαίωμα να κριτικάρουμε;Ανέκαθεν αυτοί που ήταν 'στην απ'εξω' ασκούσαν κριτική...Λογικό δεν είναι;
(Τα bold έχω την εντύπωση πως απαυθύνονταν και σε μένα και αισθάνομαι άσχημα όταν το σκέφτομαι...Επαναλαμβάνω πάντως ότι απαντήσεις δεν έχω,παρά μόνο ερωτήματα...)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτό όμως μας αφαιρεί το δικαίωμα να κριτικάρουμε;Ανέκαθεν αυτοί που ήταν 'στην απ'εξω' ασκούσαν κριτική...Λογικό δεν είναι;Κατ' εμέ, λογικότατο. Αλλά μήπως και με καμιά πράξη μας να δηλώναμε τη διάθεσή μας για κριτική;
Αλλιώς μοιάζουμε με τους νεαρούς που μόλις τελειώσει η πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, πηγαίνουν στα Μακ για Κλάμπ + Κόκα, για να στανιάρουν. -
Αυτό όμως μας αφαιρεί το δικαίωμα να κριτικάρουμε;Ανέκαθεν αυτοί που ήταν 'στην απ'εξω' ασκούσαν κριτική...Λογικό δεν είναι;
Κατ' εμέ, λογικότατο. Αλλά μήπως και με καμιά πράξη μας να δηλώναμε τη διάθεσή μας για κριτική;
Αλλιώς μοιάζουμε με τους νεαρούς που μόλις τελειώσει η πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, πηγαίνουν στα Μακ για Κλάμπ + Κόκα, για να στανιάρουν.Σωστό και αυτό!
Πιστεύω πως απ' το μην ασχολείται κανείς καθόλου (ωχού!τι μας λες τώρα; ) καλύτερα να ασκεί κάποιας μορφής κριτική.Βέβαια αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα,είναι αλήθεια...
Ακόμη καλύτερα είναι μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του με πράξεις!Αλλά πως;Οι πορείες και τα σχετικά μου φαίνονται κάπως ξεπερασμένα,εκτός και αν έχουν τεράστια μαζικότητα.
Αν εγώ προσωπικά καταφέρω και μειώσω τη κατανάλωση πετρελαιοειδών και μποϋκοτάρω κάποια προϊόντα,εκφράζοντας την αντίθεσή μου,θα καταλάβει κανείς τίποτε;
Πάλι απλά θα κατευνάζω τη συνείδησή μου... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν εγώ προσωπικά καταφέρω και μειώσω τη κατανάλωση πετρελαιοειδών και μποϋκοτάρω κάποια προϊόντα,εκφράζοντας την αντίθεσή μου,θα καταλάβει κανείς τίποτε;Λοιπόοοοοοον,
Επειδή κάθε προσπάθεια εμπεριστατωμένης απάντησης στην παραπάνω ερώτηση θα χρειαζόταν ένα ... φόρουμ, σου λέω μόνον ότι η Μακ Ντόναλντ πιθανότατα θα έφτανε στα όρια της πτώχευσης, αν δεν 'πήγαινε' το κατάστημά της στη........Μόσχα.
Περί ΗΠΑ (πάλι) πρώην ΡΙΤΑ [διάσπαση]