-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κι εγώ χρησιμοποιώ ΜΜΜ όποτε μπορώ (στη Νέα Ιωνία που είναι πλέον η εταιρεία μου πάω με ηλεκτρικό) αλλά αν δεν βελτιωθούν δραστικά τα ΜΜΜ ώστε το 'κόστος' να είναι λογικό δεν δικαιούσθε να χρησιμοποιείτε εκφράσεις του τύπου 'είσαι μέρος του προβλήματος' (ΤΜ των μηχανόβιων).Αν το πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό και η κύρια αιτία του είναι ο μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων στο δρόμο, τότε αν βγάζεις το δικό σου αυτοκίνητο στο δρόμο είσαι -τελεία και παύλα- μέρος του προβλήματος. Δε χρειάζεται να είσαι μηχανόβιος (ΤΜ) για να σου είναι προφανές αυτό.
Οι τρόποι για να μην είσαι μέρος του προβλήματος είναι διάφοροι:
ο Παίρνεις δίκυκλο. Αν τα μισά αυτοκίνητα στους δρόμους ήταν δίκυκλα τότε και τα δίκυκλα θα ήταν ασφαλέστερα (λιγότερα αυτοκίνητα) και οι δρόμοι άδειοι. Προφανώς πολλοί για διάφορους λόγους δεν μπορούν να πάρουν δίκυκλο... Υπάρχουν πόλεις που και τα δίκυκλα είναι μέρος του προβλήματος (πχ. Μπανγκόγκ), όχι η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη προς το παρόν.
ο Παίρνεις ΜΜΜ. Σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις δε βολεύει αλλά σε ακόμα περισσότερες ΙΜΗΟ απλά δε γουστάρουμε. πχ. η φίλη μου στου Παπάγου που το 408 περνάει 3 δρόμους από το σπίτι της (ΟΚ, ανηφόρα στην επιστροφή ) και την κατεβάζει 4 δρόμους από τη δουλειά της στην πλατεία Μαβίλη, προβάλλει κάτι αστείες δικαιολογίες του στυλ 'και αν ξαφνικά εκεί που κάθομαι στο γραφείο μου εμφανιστεί μια δουλειά σε ένα πελάτη και πρέπει να πάω άμεσα ?' (που συμβαίνει αλλά στο ...5% των περιπτώσεων, στο άλλο 95% ξέρει τα ραντεβού της από την προηγούμενη μέρα).
ο Χρησιμοποιείς τηλεεργασία. Το έχω κάνει κάμποσες φορές και είναι μια χαρά. Αλλά βέβαια πρέπει να το δέχεται και ο εργοδότης...
ο Πας με τα πόδια. Ρεαλιστικό σε λίγες περιπτώσεις μόνο. Και πάλι ξέρω ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν αλλά πάνε με το αυτοκίνητο
Το να πάρεις αυτοκίνητο ελπίζοντας πως όλοι οι άλλοι θα κάνουν κάτι από τα παραπάνω (δεν υπονοώ κάποιον από εδώ) σε κάνει ακόμα περισσότερο μέρος του προβλήματος.
Επίσης υπενθυμίζω πως το κυκλοφοριακό σαν πρόβλημα διαρκώς επιδεινώνεται. Το ό,τι σήμερα φτάνεις σε Χ χρόνο με το αυτοκίνητο και σε Υ > Χ χρόνο με τα ΜΜΜ και άρα προτιμάς το αυτοκίνητο σημαίνει πως με πιθανότητα 1 σε 2-3 χρόνια θα φτάνεις με 2 * Χ χρόνο με το αυτοκίνητο και σε Υ΄ (άγνωστο...) με το ΜΜΜ.
Και μιας και ανέφερα τους μηχανόβιους, υπάρχουν άνθρωποι που για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν δίκυκλο. Ίσως επειδή φοβούνται το ρίσκο, ίσως επειδή δεν θέλουν να ταλαιπωθηθούν από τις συνθήκες, ίσως επειδή δεν έμαθαν ποτέ ισορροπία βρε παιδί μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους φερόμαστε λες και είναι τεμπέληδες, ασυνείδητοι, βολεψάκηδες κτλ.
Φυσικά και όχι. Αλλά είναι μέρος του προβλήματος nevertheless
-
Ο χρήστης FiestaMAN έγραψε:
Ας φερουν το metro στον κορυδαλλο ή εστο ενα μεσο να μπορω να πηγαινω στην δουλεια μου χωρις να χρειαζετε να αλλαξω 2 και 3 φορες και ας κανανε μετα και το 'ετος χωρις αυτοκινητο'
(δουλευω αρχες βουλιαγμενης στο κεντρο και απο κορυδαλλο θελω 3 λεωφορια)Υ.Γ. Ετος χωρις αυτοκινητο εκτος απο τα μεγαρα (εεε ημαρτον)
Υ.Γ.2. Αυτο το 'μηνας χωρις βουλευτες' ακουγετε πολυ καλο!!! (απο την αρχη του topic)Η επέκταση της γραμμής που προβλέπει και σταθμό στον Κορυδαλλό είναι στη φάση της οριστικής μελέτης. Μπορεί να περιμένεις μερικά χρονάκια ακόμα, αλλά τελικά θα μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου χωρίς αυτοκίνητο ή σκούτερ.
-
ρε nass λες
-
Από τη στιγμή που τα επίγεια ΜΜΜ χρησιμοποιούν τους ίδιους δρόμους με τα ΙΧ (ακόμα και με λεωφοριολωρίδες) δεν γίνονται ΣΥΝΟΛΙΚΑ πιο γρήγορα. Μπορεί η διαδρομή από τη στιγμή που θα μπεις στο λεωφορείο να είναι πιο γρήγορη η διαδρομή, αλλά με την αναμονή στις στάσεις και με την προσθήκη περπατήματος αυξάνεται ο συνολικός χρόνος διαδρομής. Αυτά βέβαια σε περίπτωση που βολεύει ΕΝΑ λεωφορείο. Αν μπλέξεις με τις αλλαγές ετοιμάζεσαι για απόλυση.
Για την ώρα μόνο τα υπόγεια μέσα είναι πολύ πιο γρήγορα και αξιόπιστα αλλά το δίκτυο είναι μικρό για τα δεδομένα της Αθήνας, (Μόλις πέρσι έφτασε το μετρό στον 4ο μεγαλύτερο δήμο της χώρας) αλλά και αυτά είναι πιο γρήγορα με την προϋπόθεση ότι μένεις σχετικά κοντά σε σταθμό μετρό και δεν χρειάζεσαι 2ο-3ο μέσο.
Ο προ-αστειακός έχει αποτύχει πλήρως και το τραμ είναι πιο αργό από ποδήλατο
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Ας φερουν το metro στον κορυδαλλο ή εστο ενα μεσο να μπορω να πηγαινω στην δουλεια μου χωρις να χρειαζετε να αλλαξω 2 και 3 φορες και ας κανανε μετα και το 'ετος χωρις αυτοκινητο'
(δουλευω αρχες βουλιαγμενης στο κεντρο και απο κορυδαλλο θελω 3 λεωφορια)Υ.Γ. Ετος χωρις αυτοκινητο εκτος απο τα μεγαρα (εεε ημαρτον)
Υ.Γ.2. Αυτο το 'μηνας χωρις βουλευτες' ακουγετε πολυ καλο!!! (απο την αρχη του topic)Η επέκταση της γραμμής που προβλέπει και σταθμό στον Κορυδαλλό είναι στη φάση της οριστικής μελέτης. Μπορεί να περιμένεις μερικά χρονάκια ακόμα, αλλά τελικά θα μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου χωρίς αυτοκίνητο ή σκούτερ.
2009 προβλεπετε το metro στον Κορυδαλλο. ΗΜΑΡΤΟΝ
Μετα θα το πουλησω αυτο το 2τροχο φερετρο.
(οχι επειδι θα σκοτωθω .. αλλα το βλαμενο δεν παει βημα..! εεε τι? με περασατε για αμυαλο?) (μην ακουσω κιχ) -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ρε nass λεςΔε λέω 'όλοι' αλλά ακόμα και αν έλεγα, βλέπεις πουθενά λάθος ?
Μεγαλύτερος κίνδυνος για τα μηχανάκια είναι τα αυτοκίνητα.
Λιγότερα αυτοκίνητα = Μικρότερος κίνδυνος για τα μηχανάκια και λιγότερη κίνηση.Τι από τα παραπάνω είναι λάθος ?
Τέλος πάντων, ΟΠΟΥ και αν πηγαίνεις με το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη σε ώρες αιχμής, εγώ πάω με τη μηχανή στο 1/3 του χρόνου και, το κυριότερο, σε ντετερμινιστικό χρονικό διάστημα, που εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την απόσταση (και όχι από εκτός ελέγχου και υπολογισμού παράγοντες). Βρέχομαι, κρυώνω (για αυτά τα 2 υπάρχουν αποτελεσματικότατες λύσεις Funis, τόσα χρόνια με μηχανή έχω βραχεί ή κρυώσει το πολύ 10 φορές), κινδυνεύω (ό,τι μπορώ κάνω για αυτό αλλά δεν εξαρτάται μόνο απο μένα) αλλά γλυτώνω 1 τουλάχιστον ώρα την ημέρα από τον ελάχιστο χρόνο μου. Αυτό μας κάνει ~300 ώρες το χρόνο = 12,5 ημέρες περισσότερο το χρόνο από το να έκανα τις ίδιες διαδρομές με αυτοκίνητο...
Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Εγώ βάζω μπροστά το χρόνο, άλλος τη βολή του, άλλος οτιδήποτε. Εξηγώ πως βλέπω τα πράγματα, για όνομα του Θεού, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δεν τον κρίνω. Αλλά απορώ που κάποιοι άνθρωποι περνάνε 2+ ώρες κάθε μέρα στο αυτοκίνητο μποτιλιαρισμένοι και δεν τους 'στρίβει'. Και διαμαρτύρονται για την κίνηση και λένε 'αμαν, όλοι οι βλάχοι αγόρασαν αυτοκίνητο, ΠΑΡΤΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΡΕΕΕΕΕ!'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κι εγώ χρησιμοποιώ ΜΜΜ όποτε μπορώ (στη Νέα Ιωνία που είναι πλέον η εταιρεία μου πάω με ηλεκτρικό) αλλά αν δεν βελτιωθούν δραστικά τα ΜΜΜ ώστε το 'κόστος' να είναι λογικό δεν δικαιούσθε να χρησιμοποιείτε εκφράσεις του τύπου 'είσαι μέρος του προβλήματος' (ΤΜ των μηχανόβιων).
Αν το πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό και η κύρια αιτία του είναι ο μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων στο δρόμο, τότε αν βγάζεις το δικό σου αυτοκίνητο στο δρόμο είσαι -τελεία και παύλα- μέρος του προβλήματος. Δε χρειάζεται να είσαι μηχανόβιος (ΤΜ) για να σου είναι προφανές αυτό.
OK, από δω και στο εξής θα σε αποκαλώ 'υποψήφιο δωρητή οργάνων' (Donorcyclist). fair enough?
ο Παίρνεις δίκυκλο. Αν τα μισά αυτοκίνητα στους δρόμους ήταν δίκυκλα τότε και τα δίκυκλα θα ήταν ασφαλέστερα (λιγότερα αυτοκίνητα) και οι δρόμοι άδειοι. Προφανώς πολλοί για διάφορους λόγους δεν μπορούν να πάρουν δίκυκλο... Υπάρχουν πόλεις που και τα δίκυκλα είναι μέρος του προβλήματος (πχ. Μπανγκόγκ), όχι η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη προς το παρόν.
Το καλύψαμε αυτό.
Α, και κάτι άλλο: Αν η διαδρομή είναι εξ'ολοκλήρου 'εντός των τειχών' και με σχετικά μικρές ταχύτητες συμφωνώ. Αν όμως περιλαμβάνει π.χ. και Ε.Ο. τότε το δίκυκλο χάνει πολύ την ελκυστικότητά του λόγω αυξημένου κινδύνου και πολύ μειωμένης άνεσης (άλλο να τρως το κρύο με =120)
ο Παίρνεις ΜΜΜ. Σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις δε βολεύει αλλά σε ακόμα περισσότερες ΙΜΗΟ απλά δε γουστάρουμε. πχ. η φίλη μου στου Παπάγου που το 408 περνάει 3 δρόμους από το σπίτι της (ΟΚ, ανηφόρα στην επιστροφή ) και την κατεβάζει 4 δρόμους από τη δουλειά της στην πλατεία Μαβίλη, προβάλλει κάτι αστείες δικαιολογίες του στυλ 'και αν ξαφνικά εκεί που κάθομαι στο γραφείο μου εμφανιστεί μια δουλειά σε ένα πελάτη και πρέπει να πάω άμεσα ?' (που συμβαίνει αλλά στο ...5% των περιπτώσεων, στο άλλο 95% ξέρει τα ραντεβού της από την προηγούμενη μέρα).
Σύμφωνοι, αλλά ανέφερα σοβαρούς λόγους για να 'μη γουστάρουμε'.
ο Χρησιμοποιείς τηλεεργασία. Το έχω κάνει κάμποσες φορές και είναι μια χαρά. Αλλά βέβαια πρέπει να το δέχεται και ο εργοδότης...
Τηλεεργασία στην Ελλάδα; Στ'ανέκδοτα!
ο Πας με τα πόδια. Ρεαλιστικό σε λίγες περιπτώσεις μόνο. Και πάλι ξέρω ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν αλλά πάνε με το αυτοκίνητο
Τι ποσοστό ανθρώπων μπορούν να πάνε στη δουλειά με τα πόδια και δεν το κάνουν ώστε αυτό να αποτελεί άξιο αναφοράς μέρος της λύσης;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
OK, από δω και στο εξής θα σε αποκαλώ 'υποψήφιο δωρητή οργάνων' (Donorcyclist). fair enough?Κανένα πρόβλημα, έχω ήδη κάνει τις σχετικές ενέργειες για δωρητής οργάνων Αν την πατήσω, την πάτησα. Αν τη γλυτώσω, θα έχω ζήσει 12 μέρες περισσότερο από σένα κάθε χρόνο. Fair enough ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
OK, από δω και στο εξής θα σε αποκαλώ 'υποψήφιο δωρητή οργάνων' (Donorcyclist). fair enough?
Κανένα πρόβλημα, έχω ήδη κάνει τις σχετικές ενέργειες για δωρητής οργάνων Αν την πατήσω, την πάτησα. Αν τη γλυτώσω, θα έχω ζήσει 12 μέρες περισσότερο από σένα κάθε χρόνο. Fair enough ?
Πολύ έξυπνο...
Αυτό που προσπαθούσα να σου δώσω να καταλάβεις είναι πως είναι άκομψο να χρησιμοποιείς τέτοιους χαρακτηρισμούς για όλους τους οδηγούς αυτοκινήτων (που δεν έχουν και δίκυκλο) χωρίς να ξέρεις τις συνήθειές τους. Να θυμίσω πως το πρόβλημα δεν δημιουργείται από τον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν per se αλλά μόνο όταν αυτός ξεπερνά τη χωρητικότητα του δρόμου. Έτσι δεν είναι 'μέρος του προβλήματος' κάποιος που 'βγάζει το αυτοκίνητό του στο δρόμο' γενικά και αόριστα, πόσο μάλλον όταν το κάνει συνειδητά μόνο ώρες και μέρες που δεν έχει μποτιλιάρισμα εκτός κι αν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Κατάλαβες τώρα γιατί ο χαρακτηρισμός σου προς όλους τους αυτοκινητιστές είναι άδικος;
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Και στο λεω εγω που εχω χασει κολητο φιλο και γκομενο της κολητης μου ηλικιας 22 ετων από στροφη αυτοκινητου σε δρομο διπλης κατευθυνσης που το αυτοκινητο εστριψε λιγο πιο αποτομα απο τι επρεπε (μην φανταστεις τιποτα τρελο) εριξε την μηχανη και επεσε το παιδι στο παρμπριζ σταματημενου αυτοκινητου, χωρις καμια γρατζουνια σε ολο του το σωμα αλλα με αιματομα στο κεφαλι τον χασαμε σε 6 μερες!!Γι'αυτο σου λεω, πολυ ευκολα κρινεις 'το κανεις για την ατομικη οφελεια'...
Φόραγε κράνος? Έτσι όπως το περιγράφεις, με κράνος θα την είχε γλιτώσει. Τι φταίει το αυτοκίνητο λοιπόν που σκοτώθηκε. Αν είχε φροντίσει τον εαυτό του, θα μιλάγαμε ότι ο ΙΧής τραυμάτισε έναν μοτοσυκλετιστή, όχι ότι τον σκότωσε...
Όσο για τη γενίκευση της divas, κανένα σχόλιο...
Πάρτε το χαμπάρι, η λύση για την πόλη μας, πέρα από τα ΜΜΜ είναι το δίκυκλο. Και έχει δίκιο ο φίλος Nass σε αυτό που λέει... ένα δίκυκλο ακόμα στους δρόμους, δεν είναι απλά ένα όχημα παραπάνω, αλλά είναι ένα ΙΧ λιγότερο. Είναι απαράδεχτο στην Αθήνα των 4εκ. κατοίκων και του 1εκ. ΙΧ για κάθε μηχανή που αγοράζεται, να αγοράζονται 10 αυτοκίνητα...
Και εγώ μπορούσα να πάρω ένα δεύτερο αυτοκίνητο για την πόλη, να κυκλοφορώ και στα μονά και στα ζυγά, προτίμησα όμως να βελτιώσω το επίπεδο της ζωής μου σε αυτή τη ζούγκλα και να δώσω και μια ανάσα σε αυτούς τους δρόμους.
Για σκεφτείτε το...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Να θυμίσω πως το πρόβλημα δεν δημιουργείται από τον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν per se αλλά μόνο όταν αυτός ξεπερνά τη χωρητικότητα του δρόμου.Κάτι που συμβαίνει ουσιαστικά συνέχεια και για τους περισσότερους κύριους δρόμους εκτός των νυκτερινών ωρών (και πάλι παίζεται αυτό για κάποιους δρόμους).
Έτσι δεν είναι 'μέρος του προβλήματος' κάποιος που 'βγάζει το αυτοκίνητό του στο δρόμο' γενικά και αόριστα, πόσο μάλλον όταν το κάνει συνειδητά μόνο ώρες και μέρες που δεν έχει μποτιλιάρισμα εκτός κι αν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
(1) Μα το ανέφερα πως το πρόβλημα είναι το μποτιλιάρισμα-κυκλοφοριακό και μόνο σε αυτό αναφέρομαι. Αυτονόητα λοιπόν όταν δεν έχει μποτιλιάρισμα δεν υπάρχει πρόβλημα και άρα δεν είσαι μέρος του. Οταν έχει μποτιλιάρισμα τότε αυτονόητα και πάλι είσαι μέρος του, ανεξαρτήτως του λόγου.
(2) Αν ρωτήσεις όλους εδώ μέσα που βγαίνουν στην κίνηση με το αυτοκίνητο θα σου απαντήσουν 'δεν μπορώ να κάνω αλλιώς' Συνεπώς δεν έχει νόημα ως ελαφρυντικό.
Κατάλαβες τώρα γιατί ο χαρακτηρισμός σου προς όλους τους αυτοκινητιστές είναι άδικος;
Μπορεί να είμαι και άδικος, δεν διεκδικώ το αλάθητο.
-
Σίγουρα τα δίτροχα είναι πολύ πιο γρήγορα και είναι άλλη η αίσθηση (προσωπικά, μου αρέσει πολύ), αλλά είναι και πολύ πιο επικίνδυνα. Γι' αυτό **πάντα ** με κράνος (και συμφωνώ ότι κάτι τόσο σημαντικό για τη σωματική μας ακεραιότητα είναι απαράδεκτα ακριβό), αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να προφυλαχθείς. (έτσι δεν είναι???)
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Φόραγε κράνος? Έτσι όπως το περιγράφεις, με κράνος θα την είχε γλιτώσει. Τι φταίει το αυτοκίνητο λοιπόν που σκοτώθηκε. Αν είχε φροντίσει τον εαυτό του, θα μιλάγαμε ότι ο ΙΧής τραυμάτισε έναν μοτοσυκλετιστή, όχι ότι τον σκότωσε...Κοιτα επειδη πονεσα πολυ, δεν θα σου απαντησω γιατι πιθανως να ειμαι πιο αιχμηρη πο οσο χρειαζεται! Καθε φορα που το σκεφτομαι κλαιω (και εχουν περασει 4 χρονια)...
Οπως ειπα οδηγαγα μηχανακι!! Υπαρχουν κι αλλα πραγματα που ειναι απροβλεπτα και μπορουν να ειναι 1000 φορες πιο επικυνδυνα για ενα μοτοσυκλετιστη! Εγω προσωπικα εχω πεσει 2 φορες με το μηχανακι, καμια λογω ΙΧ, η μια σε λάδια στο δρομο (οπου συρθηκα 3 μετρα) και αλλη μια σε στροφη που λογω βροχης ειχε μαζεψει χωματα, μαρσαρε η ροδα, εχασα την ισορροπια και επεσα (κι εκει εχουν πεσει παρα παρα πολυ αλλα ειναι κατηφορικος ο δρομος και μαζεβονται τα χωματα, δεν μπορει να γινει τπτ)!! Και τις 2 φορες στο τσακ γλυτωσα τα χειροτερα (δλδ καποιον πιο σοβαρο τραθματισμο)...
Εχοντας εμπειρια κι απο τα δυο, συνεχιζω να πιστευω οτι το αυτοκινητο αυξανει την ποιοτητα ζωης!! Το μονο που πραγμα στο οποιο το αυτοκινητο δεν παλεβεται και σου ρχεται να το σπεσεις, ειναι το κωλοπαρκινγκ!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όποιος θέλει για την δουλειά του 1+ ώρα με το αυτοκίνητο του και δεν τον καλύπτουν τα ΜΜΜ ή μένει σε λάθος σημείο ή δουλεύει σε λάθος σημείο ΙΜΟ8a mas sygxwreseis gia ayto?
Elpizw na kaneis plaka.... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πάρτε το χαμπάρι, η λύση για την πόλη μας, πέρα από τα ΜΜΜ είναι το δίκυκλο. Και έχει δίκιο ο φίλος Nass σε αυτό που λέει... ένα δίκυκλο ακόμα στους δρόμους, δεν είναι απλά ένα όχημα παραπάνω, αλλά είναι ένα ΙΧ λιγότερο. Είναι απαράδεχτο στην Αθήνα των 4εκ. κατοίκων και του 1εκ. ΙΧ για κάθε μηχανή που αγοράζεται, να αγοράζονται 10 αυτοκίνητα...Και εγώ μπορούσα να πάρω ένα δεύτερο αυτοκίνητο για την πόλη, να κυκλοφορώ και στα μονά και στα ζυγά, προτίμησα όμως να βελτιώσω το επίπεδο της ζωής μου σε αυτή τη ζούγκλα και να δώσω και μια ανάσα σε αυτούς τους δρόμους.
Για σκεφτείτε το...
Κι εσύ γενικεύεις. Το δίκυλο αναμφισβήτητα είναι μέρος της λύσης αλλά όχι πανάκεια και μάλιστα δεν είναι πάντα εφαρμόσιμη επιλογή. Δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμο π.χ. όταν:
- Η διαδρομή εμπεριέχει Ε.Ο.
- Ο οδηγός φοβάται ή κρυώνει, αποδέξου το ως λόγο, δεν είναι πάντα δικαιολογία. Δεν θα γίνουμε όλοι ινδιάνοι πριν εξαντληθούν όλες οι άλλες εναλλακτικές ενέργειες για να λυθεί το κυκλοφοριακό.
- Απαιτείται η μεταφορά αντικειμένων και μάλιστα εύθραυστων (π.χ. Laptop).
- Απαιτείται συγκεκριμένη ένδυση για την εργασία (π.χ. κοστούμι για τους άνδρες, φόρεμα για τις γυναίκες κτλ.)
Το απαράδεκτο δεν είναι η αναλογία αυτοκίνητα/μοτοσικλέτες αλλά η αναλογία αυτοκίνητα/επιφάνεια δρόμων. Σε άλλες ευροπαϊκές χώρες κυκλοφορούν ελάχιστες μοτό και όμως δεν έχουν κυκλοφοριακό. Με ενοχλεί όταν κάποιοι προβάλλουν τους εαυτούς τους ως 'μέρος της λύσης' (σωτήρες) και χαρακτηρίζουν τυφλά όλους τους άλλους ως 'μέρος του προβλήματος' ακόμα κι αν είναι 'ετυμολογικά' σωστός ο χαρακτηρισμός. Για μένα 'μέρος του προβλήματος' είναι όποιος:
- Επιμένει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του ενώ έχει αποδεκτή εναλλακτική, είτε ΜΜΜ είτε δίτροχο είτε τα πόδια του.
- Έχει δύο, τρία και τέσσερα αυτοκίνητα στην κατοχή του χωρίς να έχει μόνιμο χώρο στάθμευσης, είτε ιδιόκτητο είτε νοικιασμένο.
- Συμπεριφέρεται με τρόπο που επιτείνει το κυκλοφοριακό, π.χ. κλείνει διαβάσεις ή βραδυπορεί, δημιουργεί διπλές σειρές στις παρακαμπτήριους, διπλοπαρκάρει ή παρκάρει παράνομα σε φορτισμένους δρόμους κοκ.
Συμφωνούμε σε αυτό;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για μένα 'μέρος του προβλήματος' είναι όποιος:- Επιμένει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του ενώ έχει αποδεκτή εναλλακτική, είτε ΜΜΜ είτε δίτροχο είτε τα πόδια του.
- Έχει δύο, τρία και τέσσερα αυτοκίνητα στην κατοχή του χωρίς να έχει μόνιμο χώρο στάθμευσης, είτε ιδιόκτητο είτε νοικιασμένο.
- Συμπεριφέρεται με τρόπο που επιτείνει το κυκλοφοριακό, π.χ. κλείνει διαβάσεις ή βραδυπορεί, δημιουργεί διπλές σειρές στις παρακαμπτήριους, διπλοπαρκάρει ή παρκάρει παράνομα σε φορτισμένους δρόμους κοκ.
Συμφωνούμε σε αυτό;
we couldn't agree more!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Φόραγε κράνος? Έτσι όπως το περιγράφεις, με κράνος θα την είχε γλιτώσει. Τι φταίει το αυτοκίνητο λοιπόν που σκοτώθηκε. Αν είχε φροντίσει τον εαυτό του, θα μιλάγαμε ότι ο ΙΧής τραυμάτισε έναν μοτοσυκλετιστή, όχι ότι τον σκότωσε...
Κοιτα επειδη πονεσα πολυ, δεν θα σου απαντησω γιατι πιθανως να ειμαι πιο αιχμηρη πο οσο χρειαζεται! Καθε φορα που το σκεφτομαι κλαιω (και εχουν περασει 4 χρονια)...
Οπως ειπα οδηγαγα μηχανακι!! Υπαρχουν κι αλλα πραγματα που ειναι απροβλεπτα και μπορουν να ειναι 1000 φορες πιο επικυνδυνα για ενα μοτοσυκλετιστη! Εγω προσωπικα εχω πεσει 2 φορες με το μηχανακι, καμια λογω ΙΧ, η μια σε λάδια στο δρομο (οπου συρθηκα 3 μετρα) και αλλη μια σε στροφη που λογω βροχης ειχε μαζεψει χωματα, μαρσαρε η ροδα, εχασα την ισορροπια και επεσα (κι εκει εχουν πεσει παρα παρα πολυ αλλα ειναι κατηφορικος ο δρομος και μαζεβονται τα χωματα, δεν μπορει να γινει τπτ)!! Και τις 2 φορες στο τσακ γλυτωσα τα χειροτερα (δλδ καποιον πιο σοβαρο τραθματισμο)...
Εχοντας εμπειρια κι απο τα δυο, συνεχιζω να πιστευω οτι το αυτοκινητο αυξανει την ποιοτητα ζωης!! Το μονο που πραγμα στο οποιο το αυτοκινητο δεν παλεβεται και σου ρχεται να το σπεσεις, ειναι το κωλοπαρκινγκ!!
Δεν είχα σκοπό να σου ξύσω πληγές, αυτό που θέλω να σου πω ότι δεν πρέπει να αφορίζουμε κάτι επειδή γίνεται κακή χρήση... Και το να κυκλοφοράς σαν άγριος με το μηχανάκι, χωρίς κράνος και χωρίς την ικανότητα (ή καλύτερα την θέληση) να προβλέψεις και να προστατευτείς από την μαλακία καθενός, λάθος χρήση είναι...
Εδώ συμφωνω με τον kyan όσο αφορά τη χρήση και όχι το μέσο. Διαφωνώ όμως σχετικά με την πρακτικότητα του πράγματος. Δεν είναι αδύνατον να κουβαλήσεις ένα laptop, υπάρχουν οι μπαγκαζιέρες γι'αυτό, αλλά και ειδικές τσάντες πλάτης. Δεν είναι αδύνατο να συνδιαστεί καλό ντύσιμο και μηχανή, μπορείς να βάλεις τα ειδικά ρούχα πάνω από αυτό ή στη χειροτερη να έχεις τα καλά σου ρούχα μαζί σου σε μια τσάντα και να αλλάζεις. Όσο για βροχές-κρύα κτλ, όλα μια ιδέα είναι, στην πρόσφατη βροχή ούτε σταγόνα δεν με ακούμπησε, υπάρχει το αδιάβροχο γι' αυτό. Και το κρύο μια ιδέα είναι και αντιμετωπίζεται, τη στιγμή τουλάχιστον που μιλάμε για μετακίνηση μέσα στην πόλη και όχι σε ΕΟ, ΑΟ, όπου το κρύο λόγω ταχύτητας είναι περισσότερο... Όσο για το φόβο, μεγάλο κεφαλαιο, ξέρω πολλούς-ές οδηγούς που φοβούνται να οδηγήσουν αυτοκίνητο και όμως κυκλοφορούν. Αυτοί είναι οι χειρότεροι...
Και επιστρέφω στην φίλη Funis. Και τα χώματα και η γλίτσα και το νερό μέσα στο πρόγραμμα είναι, ακόμα και αν πας με τα πόδια. Και αν στο αμάξι δεν μας πολυεπηρρεάζουν (πράγμα που δε συμβαίνει και τόσο), στη μηχανή πρέπει να τα λογαριάζουμε. Προσωπικά σε σημεία που ξέρω ότι μαζεύουν νερά και χωματα και έχουν γλιστερή άσφαλτο, πάω πιο αργά και από το θάνατο με τη μηχανή και δεν ντρέπομαι γι' αυτό...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Με ενοχλεί όταν κάποιοι προβάλλουν τους εαυτούς τους ως 'μέρος της λύσης' (σωτήρες) και χαρακτηρίζουν τυφλά όλους τους άλλους ως 'μέρος του προβλήματος'Λυπάμαι φίλε μου αλλά πολλές φορές η αλήθεια πονάει και ενοχλεί.
Αν όσα κάνεις είναι προς την κατεύθυνση της αύξησης της κυκλοφορίας στους μποτιλιαρισμένους δρόμους μας (+1 αυτοκίνητο) τότε είσαι μέρος της λύσης ή του προβλήματος ?
Αν όσα κάνεις είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση (-1 αυτοκίνητο μέσω δίκυκλου, ΜΜΜ κοκ.) τότε υπάρχει περίπτωση να είσαι μέρος του προβλήματος ?Δεν προβάλλω τίποτα, μια απλή διαπίστωση κάνω. Σιγά μη με ενδιαφέρει να αυτοπροβληθώ μέσω του μεταφορικού μέσου που έχω επιλέξει για τις καθημερινές μου μετακινήσεις
Για όλα τα προβλήματα που ανέφερες για χρήση δικύκλου υπάρχουν και οι κατάλληλες λύσεις. Ο καθένας αξιολογεί κατά πόσο τον καλύπτουν οι λύσεις αυτές. Πάντως και σε ΕΟ πάω μια χαρά με 120++ , και σε βροχή ή κρύο κυκλοφορώ, και το laptop μου παίρνω μαζί (μέχρι και εργαλεία για τεχνικό έλεγχο έχω κουβαλήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας) κοκ. Εξαρτώνται όλα από τις προτεραιότητες του καθενός και τους συμβιβασμούς που είναι διατεθειμένος να κάνει.
Για μένα 'μέρος του προβλήματος' είναι όποιος:
- Επιμένει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του ενώ έχει αποδεκτή εναλλακτική, είτε ΜΜΜ είτε δίτροχο είτε τα πόδια του.
Συμφωνώ αλλά το ζουμί είναι στο 'αποδεκτή': από ποιόν και με ποιά κριτήρια. Για μένα είναι αποδεκτή λύση να κυκλοφορώ με δίτροχο, για σένα όχι. Για κάποιον μπορεί να είναι αποδεκτό να κάνει 20 λεπτά την ημέρα παραπάνω με τα ΜΜΜ, για κάποιον άλλον όχι. Ελάχιστες είναι οι 'πεντακάθαρες' περιπτώσεις (πχ. να περνάει κάτω από το σπίτι σου ΚΑΙ τη δουλειά σου το μετρό -και πάλι κάποιος θα πει 'τι, να στριμώχνομαι 2 φορές τη μέρα με τον κάθε βρωμύλο ?' ).
Στα υπόλοιπα που λες προφανώς και συμφωνούμε.
-
εδω και μιση ωρα ο Κηφισος ειναι μποτιλιαρισμενος στην ανοδο, πριν απο την Αγ Αννης!!!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και το κρύο μια ιδέα είναι και αντιμετωπίζεται, τη στιγμή τουλάχιστον που μιλάμε για μετακίνηση μέσα στην πόλη και όχι σε ΕΟ, ΑΟ, όπου το κρύο λόγω ταχύτητας είναι περισσότερο...Δεν διαβαζεις τι λέω....
κρυο που εχω φαει πρωι πρωι (7.30) καταχειμωνο ειναι αλλο πραμμα!! Τα χερακια μου, ηταν κατακοκκινα, ολο ανοιγματα απο ξηροτητα, πληγες και με μονιμες μελανιες απο το κρυο (και φοραγα και δερματινα γαντια και απολα, δεν μου καναν τιποτα..)
Οσο για τα υπολοιπα που λες:
Και επιστρέφω στην φίλη Funis. Και τα χώματα και η γλίτσα και το νερό μέσα στο πρόγραμμα είναι, ακόμα και αν πας με τα πόδια. Και αν στο αμάξι δεν μας πολυεπηρρεάζουν (πράγμα που δε συμβαίνει και τόσο), στη μηχανή πρέπει να τα λογαριάζουμε. Προσωπικά σε σημεία που ξέρω ότι μαζεύουν νερά και χωματα και έχουν γλιστερή άσφαλτο, πάω πιο αργά και από το θάνατο με τη μηχανή και δεν ντρέπομαι γι' αυτό...
Εχεις δικιο, my point was οτι εισαι πολυ πιο ανοχυροτος σε όλα αυτα!! Διαφωνεις??
Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (22-9-2005)