-
Μετα απο την αλλαγη αναρτησεις (αμορτισερ+ελατηρια) πρεπει να γινει ευθυγραμμηση?Εγω το βλεπω λογικο διοτι αλλαζει η γεωμετρια των τροχων παρολο που δεν με τραβαει το τιμονι δεξια η αριστερα.
Αλλοι μου ειπανε οτι δεν χρειαζεται αφου δεν σε τραβαει δεξια η αριστερα,ναι αλλα για τα λαστιχα δεν θα τρογονται μονοπατα?
Βασιλης. -
Μετα απο την αλλαγη αναρτησεις (αμορτισερ+ελατηρια) πρεπει να γινει ευθυγραμμηση?Εγω το βλεπω λογικο διοτι αλλαζει η γεωμετρια των τροχων παρολο που δεν με τραβαει το τιμονι δεξια η αριστερα.
Αλλοι μου ειπανε οτι δεν χρειαζεται αφου δεν σε τραβαει δεξια η αριστερα,ναι αλλα για τα λαστιχα δεν θα τρογονται μονοπατα?
Βασιλης. -
Βασιλης. -
Ευθυγράμμιση χρεάζεται να γίνεται κάθε ορισμένα χιλιόμετρα ανεξάρτητως αν σου τραβάει το τιμόνι ή όχι.Να κάνεις και τώρα.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ευθυγράμμιση χρεάζεται να γίνεται κάθε ορισμένα χιλιόμετρα ανεξάρτητως αν σου τραβάει το τιμόνι ή όχι.Να κάνεις και τώρα.Αρα καλο θα κανω για τα λαστιχα δεν θα τα τρωει μονοπατα.
-
Ο χρήστης opelkadett έγραψε:
Ευθυγράμμιση χρεάζεται να γίνεται κάθε ορισμένα χιλιόμετρα ανεξάρτητως αν σου τραβάει το τιμόνι ή όχι.Να κάνεις και τώρα.
Αρα καλο θα κανω για τα λαστιχα δεν θα τα τρωει μονοπατα.
Η ευθυγράμμιση καλό είναι να γίνεται κάθε 10000 χλμ, αλλά και όταν αλλάζονται τα λάστιχα, οι ζάντες, οι αναρτήσεις και γενικά ότι έχει σχέση με τους τροχούς (εντάξει όχι οι βαλβίδες...).
Έτσι κι αλλιώς δεν έχει κανένα σοβαρό κόστος... -
10.000 χλμ. είναι πολύ λίγα για ευθυγράμμιση και δεν είναι φθηνή 25+25 (μπρος-πίσω). Εγώ που έκανα στο σιβίκ (3θυρο 95) μετά από 40.000 χλμ. δεν χρειαζόταν τίποτα. Αν δεν χτυπάς με δύναμη πεζοδρόμια δεν χαλάει η ευθυγράμμιση.
Επίσης, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνεις ευθυγράμμιση εάν αλλάξεις λάστιχα και τροχούς. Εάν αλλάξεις κάτι στην ανάρτηση και τα βάλεις πίσω ακριβώς όπως τα έβγαλες, πάλι δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση.
Μπορείς να ελέγχεις τα λάστιχα για να δεις εάν πατάνε σωστά, εάν τα τακούνια αρχίζουν και 'πετάνε' από τη μια πλευρά, το λάστιχο σέρνεται και χρειάζεται ευθυγράμμιση, αλλιώς θα αρχίσει να φθείρεται.
-
Όταν είχα αλλάξει αμορτισέρ - ελατήρια μου είπαν να κάνω ευθυγράμιση όπως και έκανα. Για εμένα να κάνεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
10.000 χλμ. είναι πολύ λίγα για ευθυγράμμιση και δεν είναι φθηνή 25+25 (μπρος-πίσω). Εγώ που έκανα στο σιβίκ (3θυρο 95) μετά από 40.000 χλμ. δεν χρειαζόταν τίποτα. Αν δεν χτυπάς με δύναμη πεζοδρόμια δεν χαλάει η ευθυγράμμιση.Επίσης, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνεις ευθυγράμμιση εάν αλλάξεις λάστιχα και τροχούς. Εάν αλλάξεις κάτι στην ανάρτηση και τα βάλεις πίσω ακριβώς όπως τα έβγαλες, πάλι δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση.
Μπορείς να ελέγχεις τα λάστιχα για να δεις εάν πατάνε σωστά, εάν τα τακούνια αρχίζουν και 'πετάνε' από τη μια πλευρά, το λάστιχο σέρνεται και χρειάζεται ευθυγράμμιση, αλλιώς θα αρχίσει να φθείρεται.
Έχω κάνει πολλές φορές ευθυγράμμιση και το κόστος βρίσκεται μεταξύ
15-20 ευρώ... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
10.000 χλμ. είναι πολύ λίγα για ευθυγράμμιση και δεν είναι φθηνή 25+25 (μπρος-πίσω). Εγώ που έκανα στο σιβίκ (3θυρο 95) μετά από 40.000 χλμ. δεν χρειαζόταν ..................λιγο ακριβος αυτος που πηγες ..........δεν δοκιμαζεις καπου αλλου την επομενη φορα αφου οι τιμες ''παιζουν'' στα 25 με 35 ευρω.
-
Χρεώνει
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
10.000 χλμ. είναι πολύ λίγα για ευθυγράμμιση και δεν είναι φθηνή 25+25 (μπρος-πίσω). Εγώ που έκανα στο σιβίκ (3θυρο 95) μετά από 40.000 χλμ. δεν χρειαζόταν τίποτα. Αν δεν χτυπάς με δύναμη πεζοδρόμια δεν χαλάει η ευθυγράμμιση.Δηλαδή αν δεν κοπανάς τα πεζοδρόμια δεν χρειάζεσαι τίποτα;Εγώ σου λέω ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν έξω είναι θεόστραβα γιατί περιμένουν να φάνε μεγάλο χτύπημα για να πάνε για ευθυγράμμιση.
Ακόμα και βελούδινα αν το οδηγάς το αυτοκίνητο χρειάζεται κάθε κάποια χιλιόμετρα ευθυγράμμιση.Τα αυτοκίνητα δέχονται συνεχώς φορτία όταν κινούνται.Επίσης η ευθυγράμμιση δεν έχει και συγκεκριμένη διάρκεια χιλιομέτρων αφού μπορείς και σε εκατό μέτρα από το μαγαζί που θα έχεις κάνει ευθυγράμμιση να την καταστρέψεις πάλι. -
[quote='leonp']Χρεώνει
-
[quote='thvarveris'][quote='leonp']Χρεώνει
-
[quote='BILL33'][quote='thvarveris'][quote='leonp']Χρεώνει
-
[quote='Demetriades'][quote='BILL33'][quote='thvarveris'][quote='leonp']Χρεώνει
-
[quote='thvarveris'][quote='Demetriades'][quote='BILL33'][quote='thvarveris'][quote='leonp']Χρεώνει
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Χρεώνει �25 για ευθυγράμμιση μπροστά και άλλα �25 για ευθυγράμμιση πίσω.�25-35 στοιχίζει η ευθυγράμμιση και για τους πίσω τροχούς; Πρέπει να μου κάνει έκπτωση για να συνεχίσει να ευθυγραμμίζει το αυτοκίνητό μου.
Κι εγω σιβικ και εχω προβλημα στο θεμα της ευθυγραμμισης!
Το πάω στο συνεργειο της honda και μου ειπε ο κυριος συνεργειατζης οτι τα honda (το πηραμε το 96 νομιζω) εχουν αρκετα προβλημα αυτης της παρτιδας!! Οπου το καταλαβα κι εγω! Γιατι μονο για τετοιους λόγους παω στο συνεργειο, ψαχνανε να βρουνε τι φταιει και παιζει το αυτοκινητο, τιποτα!! Γι'αυτο και πρεπει να το τσεκαρω συχνά!
-
Το δικό σου σιβικ έχει τη πολύ ανθεκτική ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια μπροστά και πίσω. Αν το ευθυγραμμίσεις σωστά, ανεβοκατεβαίνεις τα πεζοδρόμια σιγά και κάνεις κάθε 2-3 χρόνια ευθυγράμμιση δεν θα σου 'τρώει' ποτέ λάστιχα.
Όταν κάνεις ευθυγράμμιση συνήθως σου δίνουν μια εκτύπωση των τιμών της ρύθμισης. Το χαρτάκι το κρατάς μέχρι την επόμενη ευθυγράμμιση για έλεγχο στη ρύθμιση. Αν έχεις τέτοια εκτύπωση, γράψε τις τιμές που διαβάζεις.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
10.000 χλμ. είναι πολύ λίγα για ευθυγράμμιση και δεν είναι φθηνή 25+25 (μπρος-πίσω). Εγώ που έκανα στο σιβίκ (3θυρο 95) μετά από 40.000 χλμ. δεν χρειαζόταν τίποτα. Αν δεν χτυπάς με δύναμη πεζοδρόμια δεν χαλάει η ευθυγράμμιση.
Δηλαδή αν δεν κοπανάς τα πεζοδρόμια δεν χρειάζεσαι τίποτα;Εγώ σου λέω ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν έξω είναι θεόστραβα γιατί περιμένουν να φάνε μεγάλο χτύπημα για να πάνε για ευθυγράμμιση.
Ακόμα και βελούδινα αν το οδηγάς το αυτοκίνητο χρειάζεται κάθε κάποια χιλιόμετρα ευθυγράμμιση.Τα αυτοκίνητα δέχονται συνεχώς φορτία όταν κινούνται.Επίσης η ευθυγράμμιση δεν έχει και συγκεκριμένη διάρκεια χιλιομέτρων αφού μπορείς και σε εκατό μέτρα από το μαγαζί που θα έχεις κάνει ευθυγράμμιση να την καταστρέψεις πάλι.Συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά αν κάποιος οδηγά το αυτοκίνητό του έτσι ώστε να χρειάζεται (πραγματικά) ευθυγράμμιση κάθε 10.000 χλμ. τότε θα οδηγά πάντα ένα στραβό αυτοκίνητο. Στο δικό μου (και στα περισσότερα) αυτοκίνητα, μόνο η σύγκλιση ρυθίζεται, άρα αν 'στραβώνει' κάποιος το αυτοκίνητο τόσο συχνά, το κάμπερ (SAI) και κάστερ θα είναι πάντα εκτός προδιαγραφών.
Αυτοί που πηγαίνουν τα αυτοκίνητά τους ΜΟΝΟ μετά από δυνατό χτύπημα για ευθυγράμμιση, οδηγούν πάντα στραβό αυτοκίνητο, ακόμα και μετά την ευθυγράμμιση.
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ??????