-
εχει δοκιμασει κανεις nightbraker και cool blue της οσραμ γιατι συγκριναμε αποψε με ενα παιδι που εχει corolla my 2000 και νομιζω ειχε πιο καλο φωτισμο .
βεβαια παιζει ρολο και το οτι ειναι πιο καινουργιο μοντελο . -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
:omg:Χτες έκανα λίγα χιλιομετράκια με το καινούργιο και μπορώ να πω ότι η απόδοση των dynamic bixenon σε συνδυασμό με τα φώτα στροφής απλά κόβει την ανάσα. Είχα εργοστασιακά xenon και στο προηγούμενο BMW μου, αλλά δεν τα θυμάμαι τόσο απίστευτα καλά. Money well spent 1000%.
Δεν κατάφερα να κάνω την υποβοήθηση μεγάλης σκάλας να δουλέψει καθώς έχουν βάλει δημοτικό φωτισμό μέχρι την Αγία Μαρίνα που οδήγησα.
είδες που στά λεγα αυτά τα φώτα είναι Must!!!
-
Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα βάλω. Εδώ είχα πληρώσει πάνω από 400.000δρχ. τα xenon το 2000 στην 318ci, λες να τσιγκουνευόμουν τώρα τα €600;
Μπορεί όντως να είμαι ο τσιιιιιιιφούτης του snowclub, αλλά σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας μου είμαι σοβαρός (λέμε τώρα).
-
Για πείτε αυτά και στο τοπικ της MiTo που θεωρούν τα Xenon απλές 'λάμπες' και την δαπάνη περιττή
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Δε χρειάζεται να μπλέξεις με Led και αντιστάσεις!
Υπάρχουν στο εμπόριο ψείρες w5w της Piaa (οι extreme white) που βγάζουν άσπρο φως αρκετά κοντά σε αυτό των xenon, μόνο και μόνο για να μην υπάρχει αυτή η χρωματική διαφορά!Απλά βγάζεις τις παλιές και βάζεις τις Piaa!
Mε 60 ευρώ;;;;;;;
http://www.motaman.co.uk/productDetails.aspx?nPId=758' target='_blankΔεν είναι και τραγικά ακριβές, αλλά δεν τις λες και ευκαιρία...
Κατα τα άλλα, έκανες τίποτα με αυτό το θέμα;
Και μια ερώτηση, στο 100 τι θερμοκρασία διάλεξες;
Αν κρίνω καλά από φωτό που έχω δει, είσαι μάλλον στα 6.000Κ;_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δε χρειάζεται να μπλέξεις με Led και αντιστάσεις!
Υπάρχουν στο εμπόριο ψείρες w5w της Piaa (οι extreme white) που βγάζουν άσπρο φως αρκετά κοντά σε αυτό των xenon, μόνο και μόνο για να μην υπάρχει αυτή η χρωματική διαφορά!Απλά βγάζεις τις παλιές και βάζεις τις Piaa!
Mε 60 ευρώ;;;;;;;
http://www.motaman.co.uk/productDetails.aspx?nPId=758' target='_blank' target='_blankΔεν είναι και τραγικά ακριβές, αλλά δεν τις λες και ευκαιρία...
Κατα τα άλλα, έκανες τίποτα με αυτό το θέμα;
Και μια ερώτηση, στο 100 τι θερμοκρασία διάλεξες;
Αν κρίνω καλά από φωτό που έχω δει, είσαι μάλλον στα 6.000Κ;_
Tα bixenon είναι 8000κ.
Όσον αφορά το θέμα με τα led, παρήγγειλα βάσεις ξεχωριστές, θα τις βάλω παραλληλα με τα λαμπάκια των 5w και τα led θα μπουν μέσα στο φανάρι και τα απλά λαμπάκια θα φέγγουν κάπου άσχετα στο χώρο της μηχανής, μόνο και μόνο για να τραβάνε τα 5w.
Δοκίμασα να παίξω με αντιστάσεις, αλλά η θερμοκρασία που αναπτύσουν,με απέτρεψε. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για πείτε αυτά και στο τοπικ της MiTo που θεωρούν τα Xenon απλές 'λάμπες' και την δαπάνη περιττήΠές τους οτι δεν κάνουν για AR και να πάρουν LADA 2105, με μπουρί, 10ποντο++ χαμήλωμα, φουλ φιμέ και πολλά μπλέ λαμπάκια, να 'ουμ....
-
Προσωπικα μπερδευτηκα.. Οι nighbraker και extreme power βγαζουν καλο λευκο φως δηλαδη, εντονο ή ασθενες; πηρε το ματι μου στην autoplus αυτο http://www.autoplus.gr/index.php?option ... &Itemid=30. target='_blank. 100 ευρουλακια ομως..
Δειτε κι αυτο: http://www.gadgetplanet.gr/index.php?ta ... duct_id=69
Τα τελευταια 2 σχολια λενε πολλα... -
Ο χρήστης Deo έγραψε:
Προσωπικα μπερδευτηκα.. Οι nighbraker και extreme power βγαζουν καλο λευκο φως δηλαδη, εντονο ή ασθενες; πηρε το ματι μου στην autoplus αυτο http://www.autoplus.gr/index.php?option ... &Itemid=30. target='_blank. 100 ευρουλακια ομως..Και οι δύο, Osram nightbraker και Philips extreme power, δίνουν καλύτερη και δυνατότερη δέσμη με ελαφρώς πιο λευκό φώς σε σχέση με τις συμβατικές, είναι μιά καλή και αποτελεσματική αναβάθμιση σε λογική τιμή (απο το trade wind!). Έγω έχω τις Philips extreme power σε ibiza, εδώ και έξι μήνες, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα.
-
Έβαλα τις βάσεις παράλληλα με led 1w και όλα πηγαν καλά.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για πείτε αυτά και στο τοπικ της MiTo που θεωρούν τα Xenon απλές 'λάμπες' και την δαπάνη περιττήαμα δε τα χεις ζησει,λογικο ειναι να σου φαινοντα αχρηστα...Εμενα αν δε τα χε πανω στανταρ δε θα τα εβαζα ειναι η αληθεια,αλλα τωρα που τα χω συνηθισει μου τη σπανε τα απλα φωτα ειδικα οταν τρεχω...
-
Τί λέτε γι αυτές τις λάμπες?
http://www.motorbulbs.com/product_info.php/manufacturers_id/2/products_id/117Είναι για τη μεγάλη σκάλα οπότε δέν τείθεται θέμα ενοχλήσεως των απέναντι.
-
Πολλα watt ,μηπως σου δημιουργησουν προβλημα σε φαναρια-καλωδίωση;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί λέτε γι αυτές τις λάμπες?
http://www.motorbulbs.com/product_info.php/manufacturers_id/2/products_id/117Είναι για τη μεγάλη σκάλα οπότε δέν τείθεται θέμα ενοχλήσεως των απέναντι.
Άλλα γράφει όμως στην ιστοσελίδα, υπογραμμίζω τα πιο σημαντικά>Philips Rally H7 100W (Twin Pack) High performance for Off Road Use
Performance lighting for performance on the circuit. These high wattage filaments produce massive amounts of light which is needed for competition driving on closed circuits.
These high wattage lamps do not comply with ECE Regulation 37 and as such should not be used on European Roads. These bulbs are higher wattage than standard and should not be used in unmodified lighting systems.Κοινώς, δεν κάνουν για δρόμο και μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα σε φανάρια, καλλώδια και διακόπτες φώτων...
-
Αφού είναι για τη μεγάλη σκάλα, εγώ θα σου έλεγα να τις βάλεις πάνω.Στο κάτω-κάτω η μεγάλη σκάλα είναι σβηστή όταν είναι κάποιος μπροστά σου ή απέναντι.
Όσο για το 'θα σου λιώσουν τα φανάρια' κτλ, προσωπικά μου φαίνονται τελείως αδιάφορα...
Πιο πολύ σαν urban legend λέγεται, παρά ότι ισχύει.
Σε Golf IV πάντως του 1999, για πάνω από 6 χρόνια είχα μεσαία σκάλα 100, 130 και 150W λάμπα ( ) και ούτε το φανάρι θόμπωσε ή έλιωσαν τα κάτοπτρα, ούτε έλιωσαν οι καλωδιώσεις, ούτε ο διακόπτης έπαθε τίποτα και γενικά δεν συνέβη τίποτα (μαλακία έτσι? )
Φαντάσου ότι το βράδυ (και οδηγούσα το 50% του χρόνου μου νυχτερινές ώρες), έχεις τη μεσαία μόνιμα ανοιχτή όση ώρα κινείσαι ενώ τη μεγάλη σκάλα μόνο όταν είσαι σε μόνος σου στο δρόμο.
Αν το αμάξι είναι σύγχρονο, προσωπικά θα τις έβαζα χαλαρά.
Μόνη ένστασή μου είναι ότι πλέον υπάρχουν αρκετές λάμπες 55-65W (road use) που φωτίζουν εξίσου καλά με 100-120W, οπότε γιατί να βάλεις την μεγάλη λάμπα και να είσαι και παράνομος και να έχεις και (ηθικές) τύψεις( )?Κι αν φοβάσαι για την παρανομία, σιγά μην βγάλει ο αστυνομικός τις λάμπες να στις μετρήσει να δει αν είναι σύμφωνες με το νόμο της ΕΕ.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αφού είναι για τη μεγάλη σκάλα, εγώ θα σου έλεγα να τις βάλεις πάνω.Στο κάτω-κάτω η μεγάλη σκάλα είναι σβηστή όταν είναι κάποιος μπροστά σου ή απέναντι.
...Σκέψου να εμφανιστεί μπροστά σου αυτό με ΟΛΑ τα φώτα ανοιχτά. Ακόμα και να τα κλείσει άμεσα, μισό δευτερόλεπτο φτάνει να σε κάνει να χάσεις το φως σου για αρκετά (& κρίσιμα δευτερόλεπτα). Οπότε πρέπει να υπάρχει ένα όριο στην ένταση της μεγάλης σκάλας.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σκέψου να εμφανιστεί μπροστά σου αυτό με ΟΛΑ τα φώτα ανοιχτά. Ακόμα και να τα κλείσει άμεσα, μισό δευτερόλεπτο φτάνει να σε κάνει να χάσεις το φως σου για αρκετά (& κρίσιμα δευτερόλεπτα). Οπότε πρέπει να υπάρχει ένα όριο στην ένταση της μεγάλης σκάλας.Καταρχάς:
1)αυτός μόνο προβολείς προς τα πάνω (στην οροφή) δεν έχει
2)το γεγονός ότι πρέπει να κλείνουμε τη μεγάλη σκάλα πριν διασταυρωθούμε με τον απέναντι σου λέει κάτι? Άσχετα αν έχω παρατηρήσει ότι δεν το κάνει κανείς αυτόΠαρόλα αυτά, i got your point και ίσως να έχεις δίκο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...Σκέψου να εμφανιστεί μπροστά σου αυτό με ΟΛΑ τα φώτα ανοιχτά. Ακόμα και να τα κλείσει άμεσα, μισό δευτερόλεπτο φτάνει να σε κάνει να χάσεις το φως σου για αρκετά (& κρίσιμα δευτερόλεπτα). Οπότε πρέπει να υπάρχει ένα όριο στην ένταση της μεγάλης σκάλας.
καλα, τρελη φωτο...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
:omg:Χτες έκανα λίγα χιλιομετράκια με το καινούργιο και μπορώ να πω ότι η απόδοση των dynamic bixenon σε συνδυασμό με τα φώτα στροφής απλά κόβει την ανάσα. Είχα εργοστασιακά xenon και στο προηγούμενο BMW μου, αλλά δεν τα θυμάμαι τόσο απίστευτα καλά. Money well spent 1000%.
Δεν κατάφερα να κάνω την υποβοήθηση μεγάλης σκάλας να δουλέψει καθώς έχουν βάλει δημοτικό φωτισμό μέχρι την Αγία Μαρίνα που οδήγησα.
Ο φωτισμός στροφής τα σπάει. Εξαιρετικό αποτέλεσμα και τρομέρος φωτισμός στην στροφή.
-
Παιδιά μια ερώτηση..τα εργοστασιακά xenon μπαίνουν εκ των υστέρων στο αυτοκίνητο?? Λογικά θα έχουν μεγαλύτερο κόστος αλλά οκ το θέμα είναι όταν κάποια στιγμή το αποφασίσω να υπάρχει η δυνατότητα κ να μην καταλήξω σε aftermarket..
ΥΓ. έχω ένα fiat bravo αν παίζει ρόλο
Φώτα Xenon...