-
περα απο πορωση ειναι και θεμα ασφαλειας.
οι στατιστικες της ευρωπαϊκης ενωσης λενε οτι >50% των ατυχηματων γινονται γιατι ο ενας δεν βλεπει τον αλλον. -
Περα από τα θετικά και χωρίς κανένα ίχνος ζήλιας εμένα όλα τα αυτοκίνητα με xenon με τυφλώνουν σε σκοτεινό επαρχιακό δρόμο. Είτε έρχονται από απέναντι είτε είναι πίσω μου.
-
ισως, αλλα αυτο ισχυει και για τα εργοστασιακα ξενα.
αν ειχες μεγαλυτερη πηγη φωτος απο τη δικια σου μερια, θα εβλεπες οτι το φαινομενο ειναι λιγοτερο ενοχλητικο. -
@StAz:η άποψη σου είναι η κλασική θιγόμενων εμπόρων.Είναι λάμπες.-
To balast που συνοδεύει τις λάμπες Ξένου είναι ένα επαγωγικό κύκλωμα που κατα την εκκίνηση του λαμπτήρα ανεβάζει τάση πάνω από 20.000 βολτ για να διεγερθεί το αέριο και να ξεκινήσει η εκπομπή φωτός
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
αν ειχες μεγαλυτερη πηγη φωτος απο τη δικια σου μερια, θα εβλεπες οτι το φαινομενο ειναι λιγοτερο ενοχλητικο.Petrooooo
Pou eisai re???
Mou elipses (xwris plaka).
Welcome back file.
Nikos
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
αν ειχες μεγαλυτερη πηγη φωτος απο τη δικια σου μερια, θα εβλεπες οτι το φαινομενο ειναι λιγοτερο ενοχλητικο.Petrooooo
Pou eisai re???
Welcome back file.
Nikos
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Περα από τα θετικά και χωρίς κανένα ίχνος ζήλιας εμένα όλα τα αυτοκίνητα με xenon με τυφλώνουν σε σκοτεινό επαρχιακό δρόμο. Είτε έρχονται από απέναντι είτε είναι πίσω μου.ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα αλλά έχει πολύ ψωμί η υπόθεση για να τα κυνηγήσουν.
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Pou eisai re???
Welcome back file.
Nikos
thanks νικολα. ειχα δουλιτσες..
ολα καλα? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Περα από τα θετικά και χωρίς κανένα ίχνος ζήλιας εμένα όλα τα αυτοκίνητα με xenon με τυφλώνουν σε σκοτεινό επαρχιακό δρόμο. Είτε έρχονται από απέναντι είτε είναι πίσω μου.
ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα αλλά έχει πολύ ψωμί η υπόθεση για να τα κυνηγήσουν.
Δηλαδή;
-
Ο χρήστης Βασίλης1 έγραψε:
@StAz:η άποψη σου είναι η κλασική θιγόμενων εμπόρων.Είναι λάμπες.-Kαι μετά ξύπνησες.Να έκανες τουλάχιστον τον κόπο να διάβαζες τα λινκ που έβαλα..(λες και εγώ είχα καμιά όρεξη να παιδεύομαι εβδομάδες να προσαρμόσω τους προτζέκτορες του Α6 ενώ μπορούσα να βάλω ένα κιτ σε 10 λεπτά).
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Pou eisai re???
Welcome back file.
Nikos
thanks νικολα. ειχα δουλιτσες..
ολα καλα?Kala file
Sou stelno pm se ligo
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Δεν διάβασα όλες τις σελίδες,αλλά με τα λίγα που είδα έχω να πω τα εξής:Tα διάφορα κιτ κυκλοφορούν είναι όλα παράνομα και παντελώς ΑΧΡΗΣΤΑ.Δεν υπάρχει ούτε μια σοβαρή εταιρία π.χ. VALEO,HELLA που να βγάζει ξένον κιτ για αυτοκίνητα με λάμπες αλογόνου.Το μόνο που καταφέρνετε με τα κιτ είναι να τυφλώνετε τους απέναντι,και να βλέπετε χειρότερα από πριν.
αυτα που γραφεις εσυ φιλε μου ειναι ΑΣΧΕΤΑ. ο βασίλης1 (που δεν τον ξερω) μια χαρα τα λεει.
εγω εχω κιτ που εχει εγκριση (εκτος των αλλων) απο το αγγλικο ΚΤΕΟ.
ΠΑΡΑΝΟΜΑ? ας γελασω!
ΑΧΡΗΣΤΑ? αχρηστο ειναι αυτο που πηγες κι εβαλες στο αμαξι σου.
εκτος κι αν το rx7 εχει προβλημα και πρεπει να αλλαξεις το κελυφος.
αλλα ακομα και σε αυτη την περιπτωση, το να γενικευεις ετσι ειναι μεγαλο λαθος.για μια μικρη αποδειξη, παραθετω τη φωτο απο την λυση που εσυ αντεγραψες, απο το site που παραθεσες, σε αντιπαραθεση με ενα απο τα Η4 bixenon kit που λεω εγω:
1- mazda rx7 super-duper rs6 xenon kit
2- skoda octavia techone bixenon kit:
επισης αν δεν το εχεις προσεξει στα λινκ που εσυ ο ιδιος παραθετεις, ο ιδιος που εκανε την πατεντα, 2 σελιδες μετα λεει στους υπολοιπους να πανε να παρουνε ενα στανταρ κελυφος [[standard housing (6054 i think) ]]
ωστε να προσαρμοζονται τα κιτ της αγορας....
http://www.rx7club.com/showthread.php?t ... ight=efs.o -
Αν και δεν μπορώ να καταλάβω (λόγω φωτογραφίας) αν είναι καλά τα φώτα στη δεύτερη φωτό, μου φαίνεται ότι φωτίζουν πολύ μπροστά στο αμάξι.
-
Δεν αμφισβήτησε κανείς την ικανότητα των after-market xenon να παράγουν άπλετο φως. Το ερώτημα είναι κατά πόσο καταφέρνουν να μην τυφλώνουν τους απέναντι από την στιγμή που δεν έχουν το self-leveling και την πλυστική φανών.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν αμφισβήτησε κανείς την ικανότητα των after-market xenon να παράγουν άπλετο φως. Το ερώτημα είναι κατά πόσο καταφέρνουν να μην τυφλώνουν τους απέναντι από την στιγμή που δεν έχουν το self-leveling και την πλυστική φανών.Αν τα προσέχεις δεν θα τυφλώνουν τους απέναντι - σωστή ρύθμιση και καθάρισμα με χαρτομάντηλο αν λερωθούν στο ταξίδι.
Το θέμα είναι ότι είμαστε τόσο άσχετοι με τα φώτα που δεν ξέρουμε πότε να τα ανάβουμε και πότε να τα σβήνουμε, όχι να τα ρυθμίζουμε. Στα 9/10 αυτοκίνητα που βλέπω και έχουν ρύθμιση στο ύψος της δέσμης, η δέσμη είναι συνέχεια στο τέρμα επάνω. Η χειροκίνητη ρύθμιση πρέπει να καταργηθεί.
-
Συγνώμη, αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως ακόμα και ο πιο ευσυνήδειτος οδηγός μπορεί να αποφύγει την τύφλωση των απέναντι με τα after-market xenon από την στιγμή που δεν έχουν self-leveling και πλυστική.
Όταν ψιχαλίζει, θα σταματάς κάθε λίγο το ταξίδι σου για να καθαρίσεις τα φώτα με χαρτομάντιλο;
Και ας δεχτούμε –για την κουβέντα μας- ότι όντως με σωστή ρύθμιση της δέσμης μέσα από το αυτοκίνητο τα xenon δεν θα τυφλώνουν. Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει γιατί όλα τα εργοστασιακά xenon έχουν αυτόματη ρύθμιση και όχι χειροκίνητη;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Συγνώμη, αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως ακόμα και ο πιο ευσυνήδειτος οδηγός μπορεί να αποφύγει την τύφλωση των απέναντι με τα after-market xenon από την στιγμή που δεν έχουν self-leveling και πλυστική.Όταν ψιχαλίζει, θα σταματάς κάθε λίγο το ταξίδι σου για να καθαρίσεις τα φώτα με χαρτομάντιλο;
Και ας δεχτούμε –για την κουβέντα μας- ότι όντως με σωστή ρύθμιση της δέσμης μέσα από το αυτοκίνητο τα xenon δεν θα τυφλώνουν. Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει γιατί όλα τα εργοστασιακά xenon έχουν αυτόματη ρύθμιση και όχι χειροκίνητη;
Το νερό πάνω στο φανάρι δεν μπορείς να το αποφύγεις ούτε με το εργοστασιακό πλύσιμο. Η λάσπη που ξεραίνεται είναι αυτή που προκαλεί θάμπωμα.
Η αυτόματη ρύθμιση στο ύψος γίνεται γιατί αυτά τα φώτα είναι πολύ δυνατά και τυχόν (σίγουρη) λάθος ρύθμιση εκ μέρους του οδηγού θα στραβώσει τον απέναντι ενώ με τα απλά φώτα θα του δημιουργούσε πολύ μικρότερο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Δεν διάβασα όλες τις σελίδες,αλλά με τα λίγα που είδα έχω να πω τα εξής:
Tα διάφορα κιτ κυκλοφορούν είναι όλα παράνομα και παντελώς ΑΧΡΗΣΤΑ.Δεν υπάρχει ούτε μια σοβαρή εταιρία π.χ. VALEO,HELLA που να βγάζει ξένον κιτ για αυτοκίνητα με λάμπες αλογόνου.Το μόνο που καταφέρνετε με τα κιτ είναι να τυφλώνετε τους απέναντι,και να βλέπετε χειρότερα από πριν.
αυτα που γραφεις εσυ φιλε μου ειναι ΑΣΧΕΤΑ. ο βασίλης1 (που δεν τον ξερω) μια χαρα τα λεει.
εγω εχω κιτ που εχει εγκριση (εκτος των αλλων) απο το αγγλικο ΚΤΕΟ.
ΠΑΡΑΝΟΜΑ? ας γελασω!
ΑΧΡΗΣΤΑ? αχρηστο ειναι αυτο που πηγες κι εβαλες στο αμαξι σου.
εκτος κι αν το rx7 εχει προβλημα και πρεπει να αλλαξεις το κελυφος.
αλλα ακομα και σε αυτη την περιπτωση, το να γενικευεις ετσι ειναι μεγαλο λαθος.για μια μικρη αποδειξη, παραθετω τη φωτο απο την λυση που εσυ αντεγραψες, απο το site που παραθεσες, σε αντιπαραθεση με ενα απο τα Η4 bixenon kit που λεω εγω:
1- mazda rx7 super-duper rs6 xenon kit
2- skoda octavia techone bixenon kit:
επισης αν δεν το εχεις προσεξει στα λινκ που εσυ ο ιδιος παραθετεις, ο ιδιος που εκανε την πατεντα, 2 σελιδες μετα λεει στους υπολοιπους να πανε να παρουνε ενα στανταρ κελυφος [[standard housing (6054 i think) ]]
ωστε να προσαρμοζονται τα κιτ της αγορας....
http://www.rx7club.com/showthread.php?t ... ight=efs.oΔυστυχώς και εσύ που το παίζεις γνώστης ούτε τα λινκ έκανες τον κόπο να διαβάσεις,ούτε παίρνεις από λόγια.Να τα χαίρεσαι το H4 bixenon που τυφλώνουν τους απέναντι(είναι ολοφάνερο στην εικόνα).
-
Φωτογραφίες βάζουμε ότι μας βολεύει?
Ας βάλω και εγώ μερικές
ΤΟ cut-off που μόνο ένας OEM προτζέκτορας ξένον μπορεί να βγάλει για να μην τυφλώνουμε τους απέναντι:
Η μικρή σκάλα(η άχρηστη σύμφωνα με τα λεγόμενα σου) πρόσεξτε πως κατεβαίνει η δέσμη του φωτός από τα δεξιά στα αριστερά για να μην τυφλώνονται οι απέναντι(ΕCE CUT-OFF) :
Mεγάλη σκάλα:
-
παρ'ολο που δεν υπηρχε κατι νεο να μαθω, τα διαβασα τα λινκ.
ελπιζω να τα διαβασες κι εσυ (αφου τα ποσταρες), και να καταλαβες οτι τελικα τσαμπα την εκανες ολη αυτη τη φασαρια που εκανες με τα δικα σου φωτα.σου ξαναλεω οτι το να γραφεις οτι ολα τα κιτ ειναι παρανομα και αχρηστα,
απλα δειχνουν ποσο επιφανειακη εμπειρια και γνωση εχεις πανω στο θεμα.
υπαρχουν λογιων-λογιων προϊοντα, που φερνουν λογιων-λογιων αποτελεσματα.αν εσυ βλεπεις στη φωτο μου οτι τα φωτα τυφλωνουν, με γεια σου και με χαρα σου. κριμα που η αποψη σου απεχει απο την πραγματικοτητα.
εγω με την ιδια λογικη βλεπω οτι τα δικα σου φωτα, εκτος απο αχρηστος χρονος και χρημα, ειναι αχρηστα για ταχυτητες ανω των 60-70 χαω.αν παλι νομιζεις οτι το τοξοειδες σχημα που φωτιζουν (σαν το σημα της nike για απλοποιηση) ειναι χαρακτηριστικο μονο των δικων σου φωτων, τοτε μπορει κανεις να συμπερανει οτι η εμπειρια σου ειναι πολυ περιορισμενη.
Φώτα Xenon...