-
Ο χρήστης birdienumnum έγραψε:
Με τους 'κατάλληλους΄χειρισμούς' ακόμα και αν βάλεις τη μηχανή πίσω στο Golf , περνάς ΚΤΕΟ. Τυπικά όμως το αυτοκίνητο σου δεν συμμορφώνεται με την πανευρωπαική έγκριση τύπου που του αντιστοιχεί.Δεν έχεις κι άδικο αλλά γι'αυτό που λες χρειάζεσαι έγκριση.Μήπως όμως για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις,κανονικά δεν πρέπει να έχουν έγκριση τύπου και τα αυτοκίνητα με μεγαλύτερες λάμπες,τα αμάξια που είναι έστω και 3 πόντους χαμηλωμένα;Δεν λέω.Αν βάλει κανείς xenon,πρέπει να χάσει πολλές ώρες ώστε να βρει τη σωστή θέση ώστε να μην τυφλώνει.ΑΝ πάλι θέλει κάποιος να χρησιμοποιεί το 100% της φωτεινότητας των xenon του,ας βάλει και φανάρια με 'γλομπάκι'.
η c-class η δίλιτρη (πριν το facelift δηλαδή και την τοποθέτηση του 1,8lt 163 PS) είχε xenon με τη μόνη διαφορά σε σχέση με τα κανονικά φώτα ότι είχε μηχανισμό αυτορύθμισης και πιτσιλιστίρια.Τα κάτοπτρα ήταν ίδια!
Οκ, αλλά τι εννοείς, ότι μετά έβαλες bi xenon aftermarket και ότι στην μεγάλη σκάλα ανάβουν μαζί με τις λάμπες αλογόνου? Μπορείς να διευκρινίσεις?
Δεν έβαλα aftermarket.Έβαλα αυτά που βάζει τώρα η mercedes στο facelift και είχε και μεγάλη διαφορά στην καθαρότητα του φωτός!Έκαναν και 500 γυρίζοντας πίσω τα παλιά.Άσε.ακόμα τα κλαίμε,αλλά εκ των υστέρων άξιζε πολύ!
Το bi-xenon δεν έχει σχέση με το αν είναι και η μεγάλη σκάλα xenon,αλλά με τον τύπο του φαναριού.Tα bi-xenon έχουν αυτό το χαρακτηριστό 'γλομπάκι' που πλέον θεωρείται αυτονόητο στα κανούρια αυτοκίνητα που έχουν xenon γιατί οριοθετούν καλύτερα τη διάχυση του φωτός και την πιο σωστή διασκόρπισή του.Χαραστηριστικό είναι ότι η Alfa GTV είχε τέτοιου είδους φώτα παρότι είχε κανονικές λάμπες.Αυτά τα xenon που λες είναι high-low beam (μικρή και μεγάλη σκάλα) και δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να έχει κανείς xenon και στη μεγάλη αφού θέλουν τουλάχιστον 3-4 secs για να γίνουν λευκά.πώς θα κάνει σινιάλο;;;κιτ είναι HELLAS
Εννοείς ότι είναι αγορασμένο στην Ελλάδα? Δεν παίζει καμμία σημασία, έτσι κι αλλιώς όλα είναι made in Korea, China ή Taiwan (κάπου εκεί).
Όχι.Ότι τα προμηθεύει και τα εμπορεύεται εταιρεία που λέγεται HELLAS.Η ίδια εταιρεία φέρνει και προβολάκια για VW-AUDI που μπαίνουν στον προφυλακτίρα και όχι στο φανάρι μέσα.(δε μιλάω για τα νεά μοντέλα)Τώρα τι made in είναι δεν ξέρω αλλά αν έχεις απορία μπορώ να το μάθω.
Πάντως για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση,θα πω το εξής:Τα xenon (aftermarket ή μαμά) έχουν ένα τρελό μειονέκτημα:αν μπεις στην περιοχή που φωτίζουν (μέσα στη δέσμη και όχι στον εξοστρακισμό τους) δεν βλέπεις απολύτως τίποτα,δακρύζουν τα μάτια σου κτλ.Και επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι,έχω ρυθμίσει τα φώτα μου αρκετά χαμηλά.Μάλιστα έχω πάει βόλτα με φιλικά αυτοκίνητα μπροστά μου για να βρω το ύψος που δεν θα ενοχλούν.Αυτά.
ΥΓ:Τα πιτσιλιστίρια μου εξηγείτε γιατί είναι υποχρεωτικά;Το ότι τα κουνούπια άλκονται περισσότερο απο τα φώτα xenon το έχω προσέξει.Συμβαίνει ακόμα και τη μέρα!!!Άλλο το κόβουν όμως ορατότητα από μέν και άλλο κάνει αυτά που ακούω και τραβάω τα μαλλιά μου 'κάνει διάθλαση το φως...'!Σγγνώμη ρε παιδιά αλλά δεν το πιάνω!Αφού το κουνούπι,ακόμα κι αν έχει διάφανο αίμα,κόβει το φως και δεν το διαθλά.
ΥΓ2:Σκέφτομαι να βάλω κι εγώ φανάρια bi-xenon αλλά τα έχω βρει 350 ευρόπουλα...Πολλά λεφτά ρε γαμώτο...Έχει κανείς να μου προτείνει να πάνω κάπου να ρωτήσω μπας και πετύχω καμιά πιο νορμάλ τιμή;
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
να τα ρυθμισετε σωστα και δεν υπαρχει προβλημα. αν υπαρχει, θα το καταλαβετε αμεσα στο δρομο απο τις ..μουντζες
οποτε μονο αμα εισαι επιτηδες γαϊδουρι ενοχλεις τους αλλους.
το συγκριτικο πλεονεκτημα του να βλεπει κανεις τον δρομο καλα απο το να μην τον βλεπει,
ειναι τεραστιο και δεν νομιζω οτι αξιζει να το συζηταμε καν....οταν θα αρχισουνε οι αντιπροσωπειες να πουλανε aftermarket xenon kits, τοτε θα αλλαξετε γνωμη οι επικριτες...
μεχρι τοτε, αφηστε τους αλλους να ..βλεπουνεπέστα χρυσόστομε!Πολύ πετυχημένο το gif!Άντε γιατί θα μας βγάλουν και μ@λ@κες και εγωιστές στο τέλος που απλά θέλουμε να βλέπουμε!
ΥΓ:Σε τι αμάξι τα έβαλες PetRaN;
YΓ2:Καλύτερα που μετέφερες το topic nass γιατί είχαμε γα....σει το topic του παιδιού. -
ΥΓ:Σε τι αμάξι τα έβαλες PetRaN;
στο δικο μου (superb) αλλα και σε golf 4, octavia, leon, alfa romeo και διαφορα αλλα.
επισης να μου επιτρεψεις μια διορθωση..
τα bixenon ειναι αυτα που ο ιδιος λαμπτηρας λειτουργει και σαν μεσαια και σαν μεγαλη σκαλα.
αυτο που ψαχνεις εσυ ειναι αλλο φαναρι, που να εχει το 'γλομπακι' που λες. (στην συναπτομενη φωτο ειναι το Η7 στο δεξι ακρο και δεν ειναι bixenon)νομιζω παντως οτι 1-2 εταιρειες φτιαχνουνε τετοια κελυφη φαναριων για golf 4 (αυτο εχεις στην υπογραφη σου)
edit:
να προσθεσω βεβαια για να μην γινομαι ρηχος, οτι οπως και σε ολα τα αλλα καταναλωτικα αγαθα,
ετσι και στα xenon hid kits πιθανον καποια απο τα προτεινομενα προς πωληση κιτς να μην ειναι τοσο καλα οσο αλλα... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αναφέρεις ότι η ΕΕ έχει απαγορέψει έμμεσα (και άμεσα) το κιτ λαμπήρων xenon χωρίς πιτσιλιστίρια κτλ.Θα αντιπαραθέσω τα εξής 2 πράγματα:
1)Η αντιπροσωπία μου έφερε το κιτ και η ίδια με ενημέρωσε γι'αυτά όταν ρώτησα αν το αυτοκίνητό μου έβγαινε με xenon και πώς μπορώ να τα βάλω.Φυσικά εγώ είχα στο μυαλό μου φανάρια και λάμπες.Είναι δυνατόν να έκαναν τόσο χοντρή μ@λ@κί@;Συν του ότι δεν θα μπορώ να πάρω έγκριση ΚΤΕΟ με τα xenon πάνω στο αμάξι μου σύμφωνα με τα λεγόμενά σου.Αυτά δεν είναι πολύ χοντρά πράγματα για αντιπροσωπία;;;φυσικα και ειναι πολυ χοντρο για αντιπροσωπεια! μαλλον το ποσοστο κερδους απο το κιτ θα ειναι αρκετα μεγαλο... γιατι δεν στελνεις ενα email στο customer care γερμανιας της vw (golf δεν εχεις?) να τους ρωτησεις περισσοτερες πληροφοριες για τις προδιαγραφες του kit που σου εβαλαν, τονιζοντας οτι η συγκεκριμενη αντιπροσωπια σου εβαλε το aftermarket kit παρολο που ειχες στο μυαλο σου φαναρια και λαμπες, να δεις τι απαντηση θα σου στειλουν!
και αληθεια πως εξηγεις οτι οι τρεις μεγαλυτερες εταιριες οπτικων αυτοκινητου (philips,osram,hella) ΔΕΝ βγαζουν aftermarket κιτ, παρολο που υπαρχει σαφεστατα αγορα για αυτα?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:Τα πιτσιλιστίρια μου εξηγείτε γιατί είναι υποχρεωτικά;Το ότι τα κουνούπια άλκονται περισσότερο απο τα φώτα xenon το έχω προσέξει.Συμβαίνει ακόμα και τη μέρα!!!Άλλο το κόβουν όμως ορατότητα από μέν και άλλο κάνει αυτά που ακούω και τραβάω τα μαλλιά μου 'κάνει διάθλαση το φως...'!Σγγνώμη ρε παιδιά αλλά δεν το πιάνω!Αφού το κουνούπι,ακόμα κι αν έχει διάφανο αίμα,κόβει το φως και δεν το διαθλά.γιατι η δέσμη τους διαθλάται με μεγαλύτερη ευκολία, απ' ότι των κλασικών αλογόνου, με τις σκόνες και τις ακαθαρσίες και φωτίζει αλλού γι' αλλού.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
παρτε και μια φωτο δικια μου οπου φαινεται σχετικα καθαρα η διαφορα αναμεσα σε- aftermarket λαμπα αλογονου (silver star +50%) και
- xenon hid kit 6000κ
η φωτο ειναι animated και θα κανει καποια ωρα να φορτωσει, αλλα η διαφορα ειναι εμφανης.
επισης να ξερετε οτι στην πραγματικοτητα η διαφορα ειναι ακομα μεγαλυτερη απο οτι μπορει να πιασει η ψηφιακη με την φωτοευαισθησια της..ααρρργγγγκκκκκ η (ιδια) φωτογραφια που με καταδιωκει απο φορουμ σε φορουμ... ας παραθεσω λοιπον τι ειχε λεχθει εκει:
Αρχικό Μήνυμα από gkantemis
Γίνομαι το σπασικλάκι της γειτονιάς πάλι, αλλά...
Στο gif αν το παρατηρήσεις, το ύψος στο οποίο φωτίζουν τα xenon του παιδιού, είναι ΠΙΟ ΠΑΝΩ από τα αμάξια (κοινώς, βάλαμε τα xenon, τα έχουμε να κάνουν σινιάλο στους εξωγήινους και τυφλώνουμε τους μπροστά)af9pk εγραψε:
εχεις απολυτο δικαιο! βαριομουν να τα γραψω, αλλα μια που το αναφερες θα μπω στον κοπο να προσθεσω καποιες παρατηρησεις:- κατ'αρχας τα απλα φωτα ειναι αρυθμιστα. δεν γινεται να μην φωτιζουν ενα αυτοκινητο που δεν απεχει παραπανω απο 15 μετρα μπροστα, ουτε να μην φαινεται η αντανακλαστικη πινακιδα του δρομου στην ιδια αποσταση
- τα απλα φωτα υποθετω ειναι παλια, τα οποια μπορει να εχουν χιλιαδες ωρες λειτουργιας. καινουργιες λαμπες με καλα ρυθμισμενες δεσμες θα εχουν αρκετη διαφορα.
- τα xenon φωτα οχι απλα ειναι αρυθμιστα στον καθετο αξονα (αφου φωτιζουν ακομα και το αυτοκινητο που ειναι στην αλλη πλευρα της πλατειας!) αλλα και στον οριζοντιο: προσεξτε ποσο ψηλοτερα φωτιζεται ο θαμνος στα αριστερα και το αυτοκινητο στα δεξια
και επισης:
εκ πειρας:
οσοι εχετε αυτοκινητα με καθαρα φαναρια μπροστα, αντε πεταξτε τα κερακια και βαλτε xenon.
να τα ρυθμισετε σωστα και δεν υπαρχει προβλημα. αν υπαρχει, θα το καταλαβετε αμεσα στο δρομο απο τις ..μουντζεςφιλε PetRaN αν διαβασεις το αρχικο μου ποστ αιτιολογω την αδυναμια ρυθμισης των xenon σε φαναρια που εχουν σχεδιαστει για λαμπες αλογονου...
-
φιλε Af9pk αν μπορεις, οταν παραθετεις ενα κειμενο, να παραθετεις και το λινκ μιας και αν και σχολιαζεται η φωτογραφια μου, δεν το εχω υποψη μου.
οσο για το οτι σε καταδιωκει...τι να πω..επι του θεματος.
ναι, εχεις δικιο. τα φωτα στη φωτο ειναι τ-ε-λ-ι-ω-ς αρυθμιστα,
μιας και ειναι φωτο που τραβηχτηκε αμεσως μετα την εγκατασταση που εκανα μονος μου.
και ουτε ηλεκτρολογος ειμαι, ουτε χρησιμοποιησα τιποτ'αλλο περα απο κατσαβιδι..
δεδομενου οτι εβγαλα τα φωτα εξω προκειμενου να κανω την εγκατασταση,
καταλαβαινεις κι εσυ οτι δεν μπορει να ητανε..αλφαδιτα φωτα ρυθμιστηκανε την μεθεπομενη μερα στην αντιπροσωπεια.
η φωτο οπως καταλαβαινεις ειναι ενδεικτικη της ΕΝΤΑΣΗΣ και οχι της ΡΥΘΜΙΣΗΣ
πραγμα το οποιο αναφερω εκει που ποσταρα εγω και προφανως οχι εκει που βρηκες εσυ τη φωτο...βεβαια, μπορω να σου πω οτι ακομα και στην τυχη βαλμενα, οταν κατεβασα το με το ροοστατη τα φωτα προς τα κατω,
κανεις δεν παραπονεθηκε κι ας 'φωτιζουνε τους εξωγηινους' οπως λες κι εσυ.. -
Παίδες πριν λίγες μέρες έβαλα κι εγώ xenon στο car μου και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος!!! Ο φωτισμός είναι απίστευτος, βλέπω 3 φορές καλύτερα τη νύχτα και δεν ενοχλώ τον μπροστά ή τον απέναντι. Το κιτάκι το πήρα από Αμερική με 255
-
με γεια σου stoila
-
Να σαι καλά Πετράν.
Παίδες επειδή το θέμα είναι για polo, όποιος θέλει συμβουλή για το πως να τα βάλει είμαι εδώ, έχω βάλει ήδη σε 2 και πάω για το 3ο αύριο! -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
τα bixenon ειναι αυτα που ο ιδιος λαμπτηρας λειτουργει και σαν μεσαια και σαν μεγαλη σκαλα.
αυτο που ψαχνεις εσυ ειναι αλλο φαναρι, που να εχει το 'γλομπακι' που λες. (στην συναπτομενη φωτο ειναι το Η7 στο δεξι ακρο και δεν ειναι bixenon)ίσως και να έχεις δίκιο,αλλά εμένα αυτά μου είπανε.Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος σε αντιπροσωπεία δεν ξέρει τι πουλάει!
την άλλη φορά θα τριπλοτσεκάρω τι μου λένε!stoilas:έχει και στη μεγάλη σκάλα xenon ή απλά μπλεδίζει στην φωτογραφία;
-
Δεν είναι η μεγάλη σκάλα, είναι οι ψείρες μου τις οποίες έχω αλλάξει για να μοιάζουν με το χρώμα των xenon.
Τα bixenon είναι μία λάμπα με μηχανισμό ο οποίος τραβάει τη λάμπα προς τα πίσω και αλλάζει την διάθλασή της στο κάτοπτρο ώστε να φέγγει πιο μακρυά
-
Η μαρκα δεν ειναι 'HELLAS' αλλα 'HELLA'
http://www.hella.com/produktion/HellaCO ... e/Home.jsp
-
Petran, κοιτώντας το διάγραμμα φωτισμού του Af9pk, μιας λάμπας xenon σε φανάρι λάμπας αλογόνου βλέπω ότι φωτίζει πολύ περισσότερο και πάνω και κάτω. Εάν τη ρυθμίσεις έτσι ώστε να μη τυφλώνεις τους απέναντι θα έχεις υπερβολικά πολύ φωτισμό μπροστά στο αυτοκίνητό σου. Το μάτι σου θα επηρεάζεται από αυτόν τον έντονο φωτισμό και δεν θα μπορεί να διακρίνει καλά μακρινά αντικείμενα, ακόμη και αν φωτίζονται από τα φανάρια σου. Είναι πολύ δύσκολο (και ακριβό) να φτιάξεις καλά φώτα - χρειάζονται περισσότερα πράγματα από μια δυνατή λάμπα.
-
Ευτυχώς όμως στην πράξη όλα αυτά δεν αληθεύουν και θα το καταλάβετε όταν οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο με xenon
-
ρε παιδια αφηστε τις θεωριες και δοκιμαστε.
τι να λεμε τωρα..
οτι σε κουραζει η παραπανω φωτεινοτητα??
μετα απο τοσους μηνες, δε νιωθω κουρασμενος..
αντιθετως, μαλλον πιο ξεκουραστες ειναι πια οι νυχτερινες μου διαδρομες..και φυσικα πιο ασφαλης, διοτι η περιπτωση να μη με προσεξει ο αλλος (συμφωνα με ολα τα στατιστικα >50% των ατυχηματων γινεται γιατι δεν σε προσεχει ο αλλος) εχει μειωθει δραματικα
οσο για τα φαναρια και τη σχεδιαση τους.. (Af9pk)
επειδη και ΕΤΚΑ εχω (cd αντ/ειας με κωδικους και διαγραμματα απο καθε ανταλλακτικο του αυτοκινητου)
αλλα και απο κοντα τα εχω εξετασει και τα δυο,
σε πληροφορω οτι τα κελυφη των φωτων ειναι ΟΛΟΪΔΙΑ στο αμαξι μου ειτε τα αλογονου ειτε τα bixenon..
αυτα και περι 'ειδικοτητας' του καθε φαναριου να γινει ξενον... -
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εκ πειρας:οσοι εχετε αυτοκινητα με καθαρα φαναρια μπροστα, αντε πεταξτε τα κερακια και βαλτε xenon.
να τα ρυθμισετε σωστα και δεν υπαρχει προβλημα. αν υπαρχει, θα το καταλαβετε αμεσα στο δρομο απο τις ..μουντζεςσε τετοια περιπτωση λαθους εγκαταστασης, τοτε αμεσα πισω στον ηλεκτρολογο και ...ρυθμισμα.
χωρια οτι τα περισσοτερα αμαξια πλεον εχουνε και ρυθμιση καθ'υψος για τις λαμπες αλογονου, η οποια ρυθμιση συνεχιζει να υφισταται και μετα την αλλαγη σε xenon.
πραγμα που απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει στα μαμα ξενον. (αυτοματη ρυθμιση)
οποτε μονο αμα εισαι επιτηδες γαϊδουρι ενοχλεις τους αλλους.θεμα λιωσιματος καλωδιων, φανων, και αναγκη υπαρξης πιτσιλιστηριων, απλα ΔΕΝ υπαρχει.
αυτα ειναι μπαρμπουτσαλα και οσοι τα λενε οχι απλα δεν εχουνε εμπειρια αλλα ειναι και ασχετοι!
τα xenon δουλευουνε με χαμηλοτερο ρευμα απο οτι τα αλογονου, και πολυ χαμηλωτερο απο τα 'δυνατα' αλογονου (αυτα ειναι που λιωνουνε φαναρια και καλωδια)το συγκριτικο πλεονεκτημα του να βλεπει κανεις τον δρομο καλα απο το να μην τον βλεπει,
ειναι τεραστιο και δεν νομιζω οτι αξιζει να το συζηταμε καν....οταν θα αρχισουνε οι αντιπροσωπειες να πουλανε aftermarket xenon kits, τοτε θα αλλαξετε γνωμη οι επικριτες...
μεχρι τοτε, αφηστε τους αλλους να ..βλεπουνεμπράβο ρε σχετικέ... να βλέπουν και να τυφλώνουν τους άλλους;
τι να ξέρουν τα εργοστάσια... μόνο 200 άλογα από δίλιτρο, χωρίς πρόγραμμα... τουλάχιστον 500 έπρεπε να βγαίνει
προτείνω επίσης να βγάλετε και τα πιτσιλιστήρια όσοι έχετε ξένα γιατί χαλάτε νερό όποτε πλένετε τα τζάμια, αφού είναι άχρηστο το σύστημα, όπως επίσης και το σύστημα αυτορύθμισης...
άσχετες αυτοκινητοβιομηχανίες
-
καλα, για σενα lkar δεν τρεφω ελπιδες να βαλεις οτιδηποτε aftermarket εδω που τα λεμε..
τα διαφορα prerequisites ασφαλειας που βγαινουνε, καμια φορα μικρη σημασια εχουνε.
τα πιτσιλιστηρια οπως εχω ξαναγραψει ειναι αχρηστα οσον αφορα την καθεαυτου λειτουργια των ξενον.
ειναι απλα ενας ευκολος τροπος καθαρισμου.
αν θυμασαι, πιτσιλιστιρια υπηρχανε σε αρκετα μοντελα και πριν βγουν τα ξενον..
αλλα η αυτοκινητοβιομηχανια θελει να σου παρει εσενα 2000 χιλιαρικα για μετεπειτα τοποθετηση, οχι 400 ή 300 ευρω.. καταλαβες?...και αφου σε νοιαζει τοσο το γραμμα των διαφορων κανονισμων,
πιθανον να θελεις να αλλαξεις αναρτησεις στο golf, μιας και στην αμερικη βγαινει απο το εργοστασιο 2 ποντους πιο ψηλο
ωστε να παιρνει καλο βαθμο βαθμο σε πλαϊνη προσκρουση με suv(!!)κι ομως, ετσι ειναι! ή μηπως κανω λαθος??
καλοι ειναι ολοι οι νομοι και οι ρυθμισεις, αλλα οποιος εχει φωτα αλογονου και δεν ειναι ικανοποιημενος,
εγω του προτεινω ειτε να πουλησει το αμαξι του και να παρει ενα με μαμα ξενον, ή να δοκιμασει
να βαλει καποιο απο τα καλα hid kits που κυκλοφορουνε στο εμποριο.. -
Έχω εργοστασιακά xenon, ρυθμισμένα στο σωστό ύψος στα κεντρικά της Σκόντα.
Μπορώ να πω ότι στραβώνω εύκολα όποιον βρίσκεται λίγο πιό δεξιά από την ευθεία μπροστά μου, όπως σε ανοιχτές δεξιές στροφές (και πολύ περισσότερο κλειστές δεξιές φυσικά). Δεν έχει να κάνει βέβαια με τις κλήσεις που παίρνει το αυτοκίνητο, απλώς η δέσμη ανεβαίνει από το κέντρο και δεξιά, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα. Δεν βλέπω η αυτορύθμιση ύψους να κάνει εκεί κάτι. (Θα μπορούσε ίσως να κατεβαίνει λίγο η δέσμη στις δεξιές στροφές?)
Για τα πιτσιλιστήρια: Τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά, και βλέπω και τα μπροστινά να δουλεύουν (έχω και μπόλικο σαπούνι μέσα, δεν με πειράζουν εμένα οι πιτσιλιές στο αυτοκίνητο ). Κοιτάω μετά από κάθε ταξίδι τα φώτα μου, και αναρωτιέμαι αν κάνουν τίποτα. Αν μπορούν δηλαδή να βγάλουν όλα τα μυγάκια/έντομα που κολάνε επάνω όταν πηγαίνεις λίγο γρήγορα... δύσκολο μου φαίνεται. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά οτι σε κάποιο σημείο τα φώτα είναι καθαρότερα. Σίγουρα πάντως δεν είναι εντελώς καθαρά.
Για να γίνει ρύθμιση στα xenon, τουλάχιστον στο δικό μου αυτοκίνητο, πρέπει ο 'μάστορας' να βάλει τον υπολογιστή στο αυτοκίνητο, να συνδεθεί με τον controller των φώτων (ξεχωριστός δεξιά/αριστερά στο δικό μου), να του 'πεί': 'τώρα θα ρυθμίσω τα φώτα', και μόλις τα ρυθμίσει να του δώσει εντολή ότι τέλειωσε την ρύθμιση.
Φώτα Xenon...