-
Φωτίζουν όμως και πάνω από το σημείο αποκοπής και στραβώνουν τους άλλους.
Με καγκουροξένον από πίσω φωτίζεται τόσο καλά η οροφή στο αμάξι μου που διαβάζω εφημερίδα.Τα Σμαρτ είναι από τα χειρότερα.
Τα 4300 είναι πιο ακριβά και τουλάχιστον δεν θα έχουν εκνευριστικό χρώμα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...Τα 4300 είναι πιο ακριβά και τουλάχιστον δεν θα έχουν εκνευριστικό χρώμα.Μπα δε νομίζω.... λες να είναι πιο ακριβό το αυτοκόλλητο που λέει 4300 από αυτό που λέει 6000;;;
-
Καλημέρα. Το αμάξι μου αυτή τη στιγμή φορά αυτά τα φανάρια (μαμά):
http://www.mister-auto.gr/el/pr-b-leis/ ... 0-321.html
Σε περίπτωση που προχωρήσω σε αντικατάσταση των φαναριών με αυτά, τα οποία είναι αυτά που βάζει η Opel στα astra με bi-xenon:
http://www.mister-auto.gr/el/pr-b-leis/ ... 0-321.html, τι επιπρόσθετα εξαρτήματα θα χρειαστώ (λάμπες, ballast, relay, καλώδια κλπ); Επίσης, που μπορώ να βρω ένα καλό κιτ που να περιέχει τα ανωτέρω εξαρτήματα (Hella, Denso κλπ); Πχ από εδώ: http://www.theretrofitsource.com/index.php
ή εδώ: http://hidconcept.com/Στόχος είναι, εφόσον προχωρήσω στη μετατροπή, πάντα με νέα, κατάλληλα φανάρια, να πλησιάσω όσο γίνεται στα εργοστασιακά xenon του Astra H. O φίλος Chuckie που απ ότι κατάλαβα έχει κάνει κάτι παρόμοιο, θα μπορούσε να προτείνει κάτι;
-
Ετοιμαζόμουν να πω ότι αυτό το θέμα έχει καταντήσει χώρος απειλητικών μηνυμάτων για όποιον σκέφτεται να βάλει μουφοξένον ή εκτελεστικό απόσπασμα όποιου τελικά τόλμησε να βάλει.... και μήπως θα έπρεπε να του αλλάξουμε τον τίτλο...
Και ξαφνικά κι ένας που ενδιαφέρεται για τα σωστά πράματα! Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω στην ερώτηση του lazarefa.
-
Την μετατροπή αυτή την έχει κάνει νομίζω o συμφορουμίτης ginosm δεν στέλνεις ένα πμ;
Το βάρεσα με το Defy μου
-
Φίλος που είχε ρωτήσει σε αντιπροσωπεία για Golf MK6 του είχαν πει πριν από καναδυο χρόνια πάνω από 2000€ δεν θυμάμαι ακριβώς, λόγο
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Τα φανάρια είναι το μόνο εύκολο. Θες ακόμα πλυστικά φανών (δηλαδή και άλλο προφυλακτηρα), καλωδίωση για αυτορυθμιση + αισθητήρες κλίσης + αλλο διακόπτη στο ταμπλό και φυσικά κωδικοποίηση στην αντιπροσωπεια. + Μάστορα για το retrofit ή αρκετό ελεύθερο χρόνο.
Το κόστος είναι μεγάλο...και τελικά βολεύτηκε με τα κλασικά αλογόνου που έχει .
-
Για τα xenon του Astra, βρήκα την παραπομπή στο τοπικό του αυτοκινήτου.
Καλά θυμόμουν, ο χρήστης ginogsm την έχει κάνει την μετατροπή, οπότε είναι και πιο αρμόδιος να βοηθήσει αν μπορεί και θέλει.viewtopic.php?p=1127531#p1127531
-
Στο δικο μου χρειαστηκαν 2 φαναρια, καλωδιωση κεντρικη, μικρη καλωδιωση για τον πισω αισθητηρα κλισης, 2 αισθητηρες κλισης, βραχιονες στηριξης για αυτους, διακοπτης καινουργιος μεσα χωρις τον ρυθμιστη υψους της δεσμης με εξτρα κουμπι για τα πλυστηρακια! Τιμες παιζουν αναλογα, πχ τα φαναρια τα συγκεκριμενα καινουργια κοστιζουν 1300 το ενα, αντι για τα 2600 που ζητουσαν εδω ομως τα βρηκα 330 στο eBay!
Για τα πλυστικα φανων ακομη δεν μπηκα στη διαδικασια λογω προφυλακτηρα
-
Ποιο eBay? Γιατι αν ειναι από το αγγλικό θέλουν μπόλικη ρύθμιση για να ρίχνουν σωστά σε αριστεροτιμονο...κι ίσως να μην έρχονται 100% και πάλι να στραβωνουν.
Το αντίστροφο, δηλαδή σε αμάξι (η φανάρια) από εξωτερικό, για να κυκλοφορεί Αγγλία και να περνάει από ΜΟΤ, παίζει αναγκαστικά αλλαγή φαναριών με αγγλικά, δεν αστειεύονται με κάτι τέτοια.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Καλημέρα. Το αμάξι μου αυτή τη στιγμή φορά αυτά τα φανάρια (μαμά):
http://www.mister-auto.gr/el/pr-b-leis/ ... 0-321.html
Σε περίπτωση που προχωρήσω σε αντικατάσταση των φαναριών με αυτά, τα οποία είναι αυτά που βάζει η Opel στα astra με bi-xenon:
http://www.mister-auto.gr/el/pr-b-leis/ ... 0-321.html, τι επιπρόσθετα εξαρτήματα θα χρειαστώ (λάμπες, ballast, relay, καλώδια κλπ); Επίσης, που μπορώ να βρω ένα καλό κιτ που να περιέχει τα ανωτέρω εξαρτήματα (Hella, Denso κλπ); Πχ από εδώ: http://www.theretrofitsource.com/index.php
ή εδώ: http://hidconcept.com/Στόχος είναι, εφόσον προχωρήσω στη μετατροπή, πάντα με νέα, κατάλληλα φανάρια, να πλησιάσω όσο γίνεται στα εργοστασιακά xenon του Astra H. O φίλος Chuckie που απ ότι κατάλαβα έχει κάνει κάτι παρόμοιο, θα μπορούσε να προτείνει κάτι;
Τα φανάρια είναι το μόνο εύκολο. Θες ακόμα πλυστικά φανών (δηλαδή και άλλο προφυλακτηρα), καλωδίωση για αυτορυθμιση + αισθητήρες κλίσης + αλλο διακόπτη στο ταμπλό και φυσικά κωδικοποίηση στην αντιπροσωπεια. + Μάστορα για το retrofit ή αρκετό ελεύθερο χρόνο.
Το κόστος είναι μεγάλο...Ο προφυλαχτήρας όλων των εκδόσεων του GTC (και του δικού μου, έκδοσης Cosmo) έχει καπάκια για τοποθέτηση πλυστικού φώτων τα οποία προφανώς αφαιρούνται σε αυτή την περίπτωση...
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Ποιο eBay? Γιατι αν ειναι από το αγγλικό θέλουν μπόλικη ρύθμιση για να ρίχνουν σωστά σε αριστεροτιμονο...κι ίσως να μην έρχονται 100% και πάλι να στραβωνουν.
Το αντίστροφο, δηλαδή σε αμάξι (η φανάρια) από εξωτερικό, για να κυκλοφορεί Αγγλία και να περνάει από ΜΟΤ, παίζει αναγκαστικά αλλαγή φαναριών με αγγλικά, δεν αστειεύονται με κάτι τέτοια.Sent from my Neo V using Tapatalk
Αν ειναι απο Αγγλια δεν υπαρχει περιπτωση ρυθμισης,
τα κατοπτρα ειναι φτιαγμενα να ριχνουν την εκτροπη στα δεξια αντι αριστερα. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
τα κατοπτρα ειναι φτιαγμενα να ριχνουν την εκτροπη στα δεξια αντι αριστερα.:s
Δηλαδή λες ότι ειναι φτιαγμένα έτσι ώστε όταν κυκλοφορούν εντός Αγγλίας να στραβωνουν όλοι όλους? Γιατι αν δεν το ξέρεις, στην Αγγλία πέρα από δεξιοτιμονα, οδηγούν και στο αντίθετο ρεύμα, οπότε αν έριχναν δεξιά που λες εσύ, θα στραβωναν όλοι τους αντίθετα ερχομενους τους!
Οκ...ειναι μια άποψη κι αυτή, απλά εντελώς λάθος.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
τα κατοπτρα ειναι φτιαγμενα να ριχνουν την εκτροπη στα δεξια αντι αριστερα.:s
Δηλαδή λες ότι ειναι φτιαγμένα έτσι ώστε όταν κυκλοφορούν εντός Αγγλίας να στραβωνουν όλοι όλους? Γιατι αν δεν το ξέρεις, στην Αγγλία πέρα από δεξιοτιμονα, οδηγούν και στο αντίθετο ρεύμα, οπότε αν έριχναν δεξιά που λες εσύ, θα στραβωναν όλοι τους αντίθετα ερχομενους τους!
Οκ...ειναι μια άποψη κι αυτή, απλά εντελώς λάθος.
Εχεις δικιο απλα το εγραψα αναποδα,
στην Αγγλια η εκτροπη ειναι προς τα αριστερα και οχι προς τα δεξια που ειναι εδω,
γι΄αυτο υποστηριξα οτι δεν κανουν τετοια φωτιστικα. -
Εκτός από κάποια που είναι ρυθμιζόμενα για δεξιά αριστερά, είτε με το χέρι είτε μέσω μενού ή διαγνωστικού.
-
Έτσι οκ, συμφωνούμε ως προς το δεξιά/αριστερά.
Γι αυτό κι όταν κυκλοφορούσαμε εμείς με ελληνικά αμάξια εκεί, βάζαμε μια πρόσθετη πλαστική βλακειουλαΓια φανάρια με ρύθμιση δεξιά/αριστερά...λίγα. Μέσω διαγωνιστικού κτλ...ελάχιστα. Οπότε προσοχή στις αγορές φαναριών από αγγλικό eBay (υπάρχουν και το γερμανικό, γαλλικό, ιταλικό!)!
-
Την τελευταια βδομαδα ανα περιοδους μου εβγαζε ενδειξη low beam bulb failure στο καντραν, και εσβηνε η μια λαμπα (η αριστερη). Σβηνοντας και ξαναναβοντας τα φωτα, αναβε κανονικα και μαλιστα χωρις να ξανασβησει..Κι ενω σκεφτομουν μετασχηματιστη, το ΣΚ για πρωτη φορα μου το εκανε και για τη δεξια λαμπα, ενω χρησιμοποιουσα για ωρα και την μεγαλη σκαλα (bi-xenon). Ανοιξα λοιπον να δω τι τρεχει και ειδα πως και οι δυο εχουν μια μπεζ κηλιδα στο ιδιο ακριβως σημειο, οπως φαινεται στη φωτο
Οι λαμπες ειναι καινουριες (1.5 χρονο) osram xenarc οι οποιες αντικατεστησαν προληπτικα τις OEM philips μετα απο 6χρονια χωρις αυτες να εχουν καει.. Ειναι φυσιολογικη αυτη η κηλιδα, ή μηπως οι λαμπες ειναι ετοιμες να παραδωσουν πνευμα?
-
Η τεχνολογία φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα.
-
Ενδιαφερον..... στην εργοστασιακη του μορφη
γιατι στην καγκουροfit εκδοση θα εχουμε το πιθανοτερο παρομοια 'πανηγυρια'......
-
Μια ερώτηση. Αυτή τη στιγμή όλοι μου οι προβολείς είναι με κανονικές λάμπες κίτρινου φωτός. Σκέφτομαι να τις αλλάξω αλλά θα ήθελα να είναι με άσπρο φως. Βέβαια θέλω να είμαι νόμιμος και το πιο σημαντικό να μην τυφλώνω τους άλλους. Υπάρχει κάποια λύση που να πληρεί τα προηγούμενα;
-
Αφού δε θέλεις α βάλεις ξένον και αφού υπάρχει άλλο θέμα για βελτίωση φώτων καλύτερα να ρωτήσεις εκεί.
Φώτα Xenon...