-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
...απλά πιστεύω πως το σχόλιό σου σχετικά με 'κόμπλεξ' του ikar προς την elise είναι άτοπο, ο ikar είναι απο τους πιο αντικειμενικούς και αμερόληπτους χρήστες του φόρουμ και το έχει αποδείξει επανηλειμμένα.yeap από τους αντικειμενικότερους και...καυστικότερους...
-
στείλτε τα ΑΦΜ σας με pm να σας κόψω τιμολόγια
-
Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει εμπειρία από aftermarket xenon για να αποφασίσει εάν είναι καλά. Εάν δεν τηρούν τις προδιαγραφές που τηρούν τα εργοστασιακά (λόγω κανονισμών - ρύθμιση ύψους, πλύσιμο κλπ.) δεν είναι καλά.
Η μετατροπή είναι δύσκολη γιατί περιλαμβάνει καλωδιώσεις υψηλής τάσεως. Στα εργοστασιακά φώτα αυτές είναι προφυλαγμένες ενώ στη μετατροπή είναι περισσότερο εκτεθειμένες και πιθανόν επικίνδυνες. Αν το κιτ της μετατροπής δεν τηρεί και τις υπόλοιπες προδιαγραφές καλό είναι κάποιος να μη προχωρήσει στη μετατροπή.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Φίλε lotusnick δεν ξέρω ποιός απο τους δυό σας (εσύ η o ikar) έχει δίκιο (αν και τείνω προς την άποψη του ikar, κάτι θα ξέρουν τα εργοστάσια παραπάνω απο το κάθε 'βελτιωτή') απλά πιστεύω πως το σχόλιό σου σχετικά με 'κόμπλεξ' του ikar προς την elise είναι άτοπο, ο ikar είναι απο τους πιο αντικειμενικούς και αμερόληπτους χρήστες του φόρουμ και το έχει αποδείξει επανηλειμμένα.Tote gia pes mou se ti kolaei to parakato stin syzitisi gia ta XENON.
Ta idia ysxioun kai se ena kanoniko amaxi apla se XENON ginonte se megalytero bathmo.
Tin logiki 'αρκεί να βλέπω ΕΓΩ καλύτερα' ego den tin exo.
Esy mallon omos exeis apopsi gia ola kai as min to exeis zeisei.Ακριβώς επειδή γίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό τα εργοστάσια έχουν προβλέψει όταν στρίβεις βράδυ με Xenon να ρυθμίζεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ η δέσμη, ώστε να μην φωτίζει τον ουρανό, κάτι που δεν γίνεται με την εκ των υστέρων τοποθέτηση. Για κάνε επίσης μία δοκιμή με βρώμικα φώτα να δεις που πάει η δέσμη
δεν είπες ότι θες να βλέπεις καλύτερα; Δεν είπες ότι είναι 'κεριά' τα φώτα της Elise; (είναι δυνατόν να 'χει μειονεκτήματα αυτό το αυτοκίνητο; ) Το τι έχω ζήσει δεν σε αφορά κι έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα και με 'ξένα' και χωρίς.
-
Αυτά τα περί αυτορύθμισης δε με συγκινούν καθόλου. Χτες, ήμουν στο δρόμο και μια ολοκαίνουργια BMW 520 με τύφλωνε κάθε φορά που έπεφτε σε λακούβες. Πρακτικά λοιπόν η αυτορύθμιση δεν προσφέρει και πολλά όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει. Θα δεχτώ ότι κάνει ρύθμιση των φώτων ανάλογα με το βάρος-κλίση του αυτοκινήτου, αυτό όμως μπορεί να γίνει και χειροκίνητα μέσα από το αυτοκίνητο. Ως προς το πλύσιμο σοβαρολογείτε; Πόσο συχνά πιστεύετε ότι χρησιμοποιεί κάποιος τα πιτσιλιστήρια; Δε μιλάμε για Camel Trophy όπου τα πάντα θάβονται στη λάσπη. Δυο κουνούπια και ένας κόκκος λάσπης δε θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Σίγουρα κάθετί εργοστασιακό είναι καλύτερο, αυτό δε σημαίνει ότι τα aftermarket είναι παράνομα και επικίνδυνα. Στο κάτω κάτω προφανώς έχει πάρει έγκριση δρόμου για να μπορεί να πωληθεί ελεύθερα στο εμπόριο. Ως προς τις καλωδιώσεις και τις υψηλές τάσεις και δε ξέρω και γω τι άλλο, έχει γίνει πρόβλεψη γαι όλα μιας και δε μιλάμε για χειροποίητη πατέντα, αλλά για κάτι που έβγαλε μια μεγάλη εταιρία ηλεκτρονικών (η sony στο δικό μου παράδειγμα).
-
Φίλε lotusnick, το σχόλιο του ikar σχετικά με τα 'μειονεκτήματα' των elise δεν ειναι σπόντα όσον αφορά τις δυνατότητες του αμαξιού σου, πιστεύω ο καθένας εδω μέσα γνωρίζει τι εστί Lotus...
Απλα ειναι μια απο τις (καλοδεχούμενες απο μένα) καυστικές ατάκες του ikar σχετικά με τα άτομα που θεοποιούν το αμάξι τους (δεν ειναι και λίγοι αυτοί που λένε 'μπροστά στο χ αμάξι μου ολα τα άλλα μου φαίνονται κάρα' - αυτό έχει ειπωθεί και απο ιδιοκτήτες elise )
Δεν χρειάζεται να αρπαζώμαστε με το παραμικρό ρε παιδιά, δικτυακό φόρουμ είναι αυτό και οι παρεξηγήσεις ειναι εύκολες.
-
παίδες είστε ..εδώ και ώρες.υπάρχουν και τα pm.
-
Παιδιά αυτά που γράφετε περί μειονεκτημάτων για aftermarket Xenon είναι απλά βλακείες!Έχω βάλει κι εγώ Xenon και μάλιστα είμαι ο φίλος του aserf με το golf 4!Αξίζει να σας πω ότι ο πατέρας μου mercedes και η μάνα μου golf 5 και τα 2 με xenon από μαμά.Η φωτεινότητα (επειδή τα βάλαμε δίπλα-δίπλα) με το mercedes είναι σχεδόν ίδια και από το golf 5 είναι μεγαλύτερη.
Όσο για την αυτορύθμιση αυτά που ακούω (βασικά διαβάζω) εδώ και μέρες είναι απλά βλακείες!Η αυτορύθμιση είναι ΜΟΝΟ πάνω-κάτω και ΔΕΝ ρυθμίζονται αυτόματα στις στροφές.Μόνο στο φρενάρισμα έχει διαφορά όπου όταν βυθίζεται το αμάξι τα xenon σηκώνονται.(στο golf 5 είναι πιο έντονο το φαίνόμενο λόγω πιο μαλακής αμάρτησης.)
Μόνο μειονέκτημα είναι ότι όταν με τα κανονικά φωτα έχεις μια ελαφρά διάθλαση πάνω από την 'γραμμή' που πρέπει να φωτίζουν τα φώτα,με τα xenon είναι λίγο πιο έντομη αυτη η διάθλαση.Όχι πιο μεγάλη,απλά είναι σαν το φως να φωτίζει λίγο πιο ψηλά.
Μην τρελαθούμε τώρα ότι είναι παράνομα!Το kit το έβαλα σε ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ της VW!Και το κιτ μέσα είχε τα πάντα και είναι τρελή εγγύηση!και όταν λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα:καλώδια,ενισχυτές τάσης,λάμπες,βίδες...κτλ.Για να έχεις πρόβλημα με αυτό το κιτ είναι γιατί πρέπει ο μάστοράς σου απλά να είναι εντελώς άσχετος!
Αν δεν βάλετε το κιτ στο αμάξι σας ποτέ δεν θα καταλάβετε αυτό που λέω ούτε θα μου δώσε τε ποτέ δίκιο.Μπορεί να νομίζετε ότι μπορείτε να κρίνετε από κάτι βλάκες που έχουν μόνιμα αρυθμιστα τα φώτα γιατι πιστεύουν ότι βλέπουν καλύτερα!Όσοι είναι διατεθημένοι να δώσουν 400 ευρώπουλα και ίσως και περισσότερα (στο 405 κάνει 700 ευρώ περίπου) σίγουρα δεν είναι αυτής της νοοτροπίας.
Το μόνο που έχω ναπω είναι Xenon εγγύηση γιατί είχα 130W λάμπα στην μεσαία και με τα xenon βλέπω πολύ καλύτερα!Γίνεται μέρα!Αυτά.Όποιος έχει απορία ας πάει μια βόλτα με κάποιον που έχει βάλει aftermarket xenon και μετά να γράψει!δεν μπορεί κανείς να κρίνει χωρίς να το ζήσει πρώτα!Αυτά.Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά με έπνιξε το δίκιο μου.
YΓ:όσο για τα πιτσιλιστήρια σε κάνένα από τα δύο άλλα (mercedes & golf 5) δεν έχουν δουλέψει ποτέ!και δεν είναι και καινούρια.Το ένα είναι 4,5 χρονών και το άλλο 1,5!το δικό μου που δεν έχει τι διαφορά έχει;
-
Ξέχασα να γράψω και κάτι άλλο.Όσοι έχετε την οικονομική δυνατότητα (και δεν θέλετε να παίζετε με τη ζωή σας στη βραδυνή οδήγηση) βάλτε XENON και αφήστε τους άλλους να λένε!Θα με θυμηθείτε μετά και θα λέτε για τις 'κακές' φήμες που όλοι έλεγαν ότι είναι κακό τα aftermarket xenon.XENON ΕΓΓΥΗΣΗ!
-
Περιμένεις να σε πιστέψω για τη καλή λειτουργία των φώτων σου, μετά από το '130W ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ'?
Δεν έλιωσαν τα καλώδια, ή τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ φανάρια σου;
-
5 χρόνια τις είχα πάνω και το αμάξι δεν έχει μπει ποτέ έκτακτα.Βαριέμαι να σου πω κι άλλα επιχειρήματα γιατί και να στα πω δεν θα σε πείσω αν δεν το δεις με τα μάτια σου!Και μόνο αυτό το επιχείρημα νομίζω ότι φτάνει για να σου απαντήσω στην 'απορία' σου!
Αν φυσικά αμφισβητείς την κατάσταση του αυτοκινήτου μου,απλά έλα να δεις πόσο καλή είναι η κατάστηση του. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Περιμένεις να σε πιστέψω για τη καλή λειτουργία των φώτων σου, μετά από το '130W ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ'?Δεν έλιωσαν τα καλώδια, ή τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ φανάρια σου;
Το σύστημα των ξένον είναι 35w είτε γνήσιο είτε αφτερμάρκετ.
Τραβά λιγότερο ρεύμα από λάμπα πυρακτώσεως και ζεσταίνεται λιγότερο. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
…YΓ:όσο για τα πιτσιλιστήρια σε κάνένα από τα δύο άλλα (mercedes & golf 5) δεν έχουν δουλέψει ποτέ!και δεν είναι και καινούρια.Το ένα είναι 4,5 χρονών και το άλλο 1,5!το δικό μου που δεν έχει τι διαφορά έχει;Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Η πλυστική φανών (στο δικό μου αυτοκίνητο τουλάχιστον, που έχει εργοστασιακά φώτα xenon) δουλεύει αυτόματα μαζί με την πλυστική του παρμπρίζ είτε το θέλει ο οδηγός, είτε όχι.
-
όχι αν δεν τραβήξεις παρατεταμένα τον μοχλό για να πετάξεις νερό στο παρμπρίζ.
ΥΓ:πάντως το καλό είναι ότι κάνει τόσο σπρέι το νερό που δεν λερώνει το αμάξι όταν στεγνώσει σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα. -
όχι αν δεν τραβήξεις παρατεταμένα τον μοχλό για να πετάξεις νερό στο παρμπρίζ.προσπάθησε να τοτρβήξεις λίγο απότομα 1-2 φορές και μετά να το κρατήσεις όταν δεις ότι πέταξε στο παρμπρίζ μόνο.Βασικά αυτό που κάνεις είναι να κρατήσεις χαμηλή την πίεση όταν θα πάει στα πιτσιλιστήρια ώστε να μην σου ανοίξουν.
ΥΓ:πάντως το καλό είναι ότι κάνει τόσο σπρέι το νερό που δεν λερώνει το αμάξι όταν στεγνώσει σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα.
ΥΓ2:Γενικά πάντως απογεύγω να ρίχνω νερό από παραξενιά στο παρμπρίζ με τα πιτσιλιστίρια.ίσως μου έχει μείνει από τα άλλα αμάξια που είχαμε στην οικογένεια πιο παλιά που να τα χρησιμοποιούσες,αποκτούσε το αμάξι υπέροχες στάμπες στον ουρανό και στα διπλανά τζάμια από νερό.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Περιμένεις να σε πιστέψω για τη καλή λειτουργία των φώτων σου, μετά από το '130W ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ'?
Τραβά λιγότερο ρεύμα από λάμπα πυρακτώσεως και ζεσταίνεται λιγότερο.Λέει παραπάνω 'γιατί είχα 130W λάμπα στην μεσαία και με τα xenon βλέπω πολύ καλύτερα!' - δεν μιλάμε για xenon.
1ο, το Golf φημίζεται για τα λεπτά του καλώδια και 2ο έχει πλαστικά φώτα (όπως τα περισσότερα αυτοκίνητα) που λιώνουν με μικρότερες από 130W λάμπες (εργοστασιακές 55/60W). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
1ο, το Golf φημίζεται για τα λεπτά του καλώδια και 2ο έχει πλαστικά φώτα (όπως τα περισσότερα αυτοκίνητα) που λιώνουν με μικρότερες από 130W λάμπες (εργοστασιακές 55/60W).έχω golf 4 και δεν έχω ακούσει τίποτα κακό γι'αυτά που αναφέρεις.Εξάλλου εμένα οι καλωδιώσεις μου φαίνονται πολύ καλές.μπορεί φυσικά και να κάνω λάθος γιατί δεν είναι η δουλειά μου.Όσο για τα φανάρια για πλάκα τα είχα μετρήσει πέρισυ και φώτιζαν πάρα πολύ καλά.Να σημειωθεί ότι τότε που τα μέτρησα (λόγω στοιχήματος με ένα φίλο) έβγαλα τις δικές μου (130W) και έβαλα αντίστοιχες μαμά.Τώρα τι να σου πω...
ΥΓ:όλα τα φώτα πλαστικά δεν είναι;;Ρωταώ από περιέργεια γιατί έπαιξε μομφή για λιώσιμο των φώτων μου επειδή είναι πλαστικά κτλ...δεν μπορώ να καταλάβω τι εννούσες...Εντάξει όλα έχουν επένδυση από γυαλιστερό υλικό,αλλά...Τέσπα.μπορείς να μπεις στον κόπο να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι εννοούσες;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Είπαμε, ας κάνει ο καθένας ότι (ΔΕΝ) καταλαβαίνει, βάλτε όλοι ξένα εκ των υστέρωνΑυτοί κάναν μ@λ@κί@ που βάλαν ξένα;
http://www.hidynamic.com/6kHID.htm
Αυτοί;
http://www.hidynamic.com/8kHID.htm
Αυτοί;
http://www.hidynamic.com/12kHID.htmΥ.Γ. Υπάρχει και Golf-άκι IV στον 1ο σύνδεσμο.
Υ.Γ.2 Μα καλά, πώς μπορούν να τοποθετούν στην Αμερική xenon aftermarket χωρίς πιτσιλιστήρια και μηχανισμό αυτορύθμισης; Δεν είναι παράνομο; Και αν δε με πιστεύεις δες εκεί http://www.hidynamic.com/contactpage.htm . -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τραβά λιγότερο ρεύμα από λάμπα πυρακτώσεως και ζεσταίνεται λιγότερο.Λέει παραπάνω 'γιατί είχα 130W λάμπα στην μεσαία και με τα xenon βλέπω πολύ καλύτερα!' - δεν μιλάμε για xenon.
1ο, το Golf φημίζεται για τα λεπτά του καλώδια και 2ο έχει πλαστικά φώτα (όπως τα περισσότερα αυτοκίνητα) που λιώνουν με μικρότερες από 130W λάμπες (εργοστασιακές 55/60W).δεν το διαβασα αυτο
-
Λοιπόν επειδή άρχισα την ιστορία με τα xenon θα προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα σε μία σειρά (αν και δεν νομίζω........).
Η ρύθμιση ύψους δέσμης είναι υποχρεωτικό να είναι αυτόματη από την νομοθεσία της ΕΕ, όχι βέβαια για τις λακούβες αλλά για ανωφέρειες κατωφέρειες επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις και κυρίως για τις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο. Συνεπώς όσοι τοποθετούμε aftermarket xenon
είμαστε -θεωρητικά- παράνομοι (π.χ. όταν θα περάσουμε ΚΤΕΟ) γιατί το όχημά μας μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους άλλους οδηγούς (εφόσον δύναται να τους τυφλώσει κ.τ.λ., κ.τ.λ.). Για αυτό προσέχουμε για να έχουμε, ¨οσον αφορά ρύθμιση σε στροφές δεν έχει να κάνει με το τύφλωμα των απέναντι αλλά με το καλύτερο φωτεινό πεδίο για τον οδηγό και μόλις έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές (νέο FOCUS, C4 ίσως και άλλα που μου διαφεύγουν).Σχετικά με εργοστασιακά xenon που τυφλώνουν, φίλος πρόσφατα αγόρασε μία BMW 330 που τυφλώνει τους μπροστινούς. Πήγε και σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο να τα ρυθμίσουν αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Αυτό πιθανώς συμβαίνει γιατί μάλλον δεν είχαν τον κινητήρα σε λειτουργία. Επ, δηλαδή?
Όταν ανοίγουμε τον διακόπτη της μηχανής (χωρίς να βάλουμε μπροστά) και μετά τα φώτα, αυτά βρίσκονται στη θέση parking (π.χ. είμαστε παρκαρισμένοι με ανοιχτά φώτα, δεν είναι ανάγκη να τυφλώνουμε αυτούς που οδηγούν) και πρέπει να λειτουργεί ο κινητήρας για να πάνε στο σωστό ύψος (σημαντικά ψηλότερο φυσικά), οπότε καταλαβαίνετε τις επιπτώσεις αν τα ρυθμίσουμε με τον κινητήρα σβηστό. Δεν έχω επιβεβαιώσει ότι είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά αν δεν είναι αυτό τότε μάλλον ο τεχνικός που χειριζόταν υο μηχάνημα με τα κάτοπτρα ήταν ψιλοτυφλός.(To be continued, πρέπει να πάμε για δουλειά)
Φώτα Xenon...