-
-
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
παιδια η επισιμη απαντηση της nissan ειναι οτι δεν μπορω να βαλω εργοστασιακα φωτα xenon!!!!Μου προτεινουν να περιμενω λιγακι ωστε να παρουν 1 κιτ της bosch που θα κοστιζει κοντα στα 200 ευρω,να το δοκιμασουν και θα με ενημερωσουν ωστε να τα βαλω και εγω!!!συγνώμη που θα γίνω κυνικός αλλά με 200€ πιστεύεις ότι δεν θα τυφλώνεις τους απέναντι μπροστά σου?
Και δεν είναι θέμα κόστους αλλά για να κάνουν ΜΟΛΙΣ 200€ σημαίνει ότι σου βάζουν απλώς ένα σετ μετασχηματιστών (ballast) και λαμπτήρων xenon στο δικό σου φανάρι...αυτό είναι καταστροφικό για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.Που έχουν το μαγαζί τους αυτοί, να περάσω να μου δώσουν ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου? (συνέχεια από το από πάνω αστείο. )
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
παιδια η επισιμη απαντηση της nissan ειναι οτι δεν μπορω να βαλω εργοστασιακα φωτα xenon!!!!Μου προτεινουν να περιμενω λιγακι ωστε να παρουν 1 κιτ της bosch που θα κοστιζει κοντα στα 200 ευρω,να το δοκιμασουν και θα με ενημερωσουν ωστε να τα βαλω και εγω!!!
συγνώμη που θα γίνω κυνικός αλλά με 200€ πιστεύεις ότι δεν θα τυφλώνεις τους απέναντι μπροστά σου?
Και δεν είναι θέμα κόστους αλλά για να κάνουν ΜΟΛΙΣ 200€ σημαίνει ότι σου βάζουν απλώς ένα σετ μετασχηματιστών (ballast) και λαμπτήρων xenon στο δικό σου φανάρι...αυτό είναι καταστροφικό για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.Που έχουν το μαγαζί τους αυτοί, να περάσω να μου δώσουν ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου? (συνέχεια από το από πάνω αστείο. )
Ρε george θα μας τρελάνεις εσύ! Σχολιάζεις ως καταστροφικό για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είχες κάνει στο αμάξι σου πριν αγοράσεις αμάξι με εργοστασιακά xenon;
Προκαλείς ξανά!!! -
Σ'χώρα τον, ήταν μικρός και άμαθος.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σ'χώρα τον, ήταν μικρός και κάγκουρας. -
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
:lol:Εσύ που έχεις και το όνομα, για πές μας, τίπιστεύεις περί του θέματος;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
:lol:
Εσύ που έχεις και το όνομα, για πές μας, τίπιστεύεις περί του θέματος;
Εγώ τα έχω πει! (δεν τα λέω σε κάθε σελίδα )
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ρε george θα μας τρελάνεις εσύ! Σχολιάζεις ως καταστροφικό για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είχες κάνει στο αμάξι σου πριν αγοράσεις αμάξι με εργοστασιακά xenon;
Προκαλείς ξανά!!!Ανδρέα το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα και εκτός forum και ξέρεις την άποψή μου.
Επιπλέον εγώ όταν είχα πρωτοβάλει xenon aftermarket στο παλιό μου αμάξι (πάνε χαλαρά 5 χρόνια ),
1)δεν ήξερα ότι θα ενοχλώ και αν θυμάσαι ένιωθα άσχημα που ενοχλούσα τους μπρος-πίσω μου αφού ήταν νέα 'τεχνολογία' τα aftermarket xenon τότε.
2)όταν τα έβαλα, δεν υπήρχαν καν bi-xenon, ειδικοί προτζέκτορες κτλ όπως τώρα ΟΥΤΕ στα εργοστασιακά
3)άλλο απλώς ενοχλώ κι άλλο τυφλώνω τους πάντες στο διάβα μου (βλέπε smart, terios και αμάξια 15ετίας που η τεχνολογία που κουβαλάνε στο φανάρι τους δεν είναι ούτε για 1000lumen )
4)το kit xenon που είχα βάλει εγώ έκανε 580€ και όχι 150 και 200€Ξαναγράφω ότι γίνομαι προκλητικός (όπως κινόμουν ΚΑΙ με το παλιό μου αμάξι) σε όλους αυτούς που έχουν τα φώτα έτσι που κάνουν το φωτιστικό κομοδίνου στο Θεό
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
1)δεν ήξερα ότι θα ενοχλώ και αν θυμάσαι ένιωθα άσχημα που ενοχλούσα τους μπρος-πίσω μου αφού ήταν νέα 'τεχνολογία' τα aftermarket xenon τότε.
2)όταν τα έβαλα, δεν υπήρχαν καν bi-xenon, ειδικοί προτζέκτορες κτλ όπως τώρα ΟΥΤΕ στα εργοστασιακά
3)άλλο απλώς ενοχλώ κι άλλο τυφλώνω τους πάντες στο διάβα μου (βλέπε smart, terios και αμάξια 15ετίας που η τεχνολογία που κουβαλάνε στο φανάρι τους δεν είναι ούτε για 1000lumen )
4)το kit xenon που είχα βάλει εγώ έκανε 580€ και όχι 150 και 200€Ξαναγράφω ότι γίνομαι προκλητικός (όπως κινόμουν ΚΑΙ με το παλιό μου αμάξι) σε όλους αυτούς που έχουν τα φώτα έτσι που κάνουν το φωτιστικό κομοδίνου στο Θεό
- Το είχες καταλάβει και δεν τα έβγαλες;
- Πάλι τα φανάρια ήταν διαφορετικά
- Το ένα ενοχλεί λιγότερο, το άλλο περισσότερο... και τα δύο ενοχλούν και δεν πρέπει να γίνονται...
- Όλα τόσο έκαναν τότε απλά πλέον στα 100Ε τα βάζει και η κουτσή Μαρία
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
- Το είχες καταλάβει και δεν τα έβγαλες;
- Πάλι τα φανάρια ήταν διαφορετικά
- Το ένα ενοχλεί λιγότερο, το άλλο περισσότερο... και τα δύο ενοχλούν και δεν πρέπει να γίνονται...
- Όλα τόσο έκαναν τότε απλά πλέον στα 100Ε τα βάζει και η κουτσή Μαρία
1)νομίζω είχαμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση πριν 4(?) χρόνια όταν πρωτο-άνοιξε το θέμα.Παρότι τα φανάρια μου ήταν για λάμπες αλογόνου, η δέσμη έκανε χαρακτηριστικό κόψιμο.Πάει και αρκετός καιρός που έχω πουλήσει το αμάξι (2 χρόνια - το 2007 πουλήθηκε) και έχω ξεχάσει πώς είναι πλέον... Δυστυχώς απλώς μεταφέρω την εντύπωση που είχα τότε.
2)Δεν ξέρω τι ακριβώς είχαν τα εργοστασιακά φανάρια xenon, αλλά δεν είχαν ούτε 'γλομπάκια' ούτε τίποτα.Μπορεί απλώς το κάτοπτρο να είναι διαφορετικής ποιότητας, αλλά εξωτερικά (και εσωτερικά γιατί τα ανοίξαμε) φαινόταν σαν 'κλασσικό' φανάρι με τα κάτοπτρά του και τους καθρέφτες του. θυμάσαι υποθέτω πχ την C-class του 2001-2002 (πριν το facelift) πώς ήταν τα xenon εργοστασιακά φώτα. Και επειδή είχαμε τέτοια φανάρια (εργοστασιακά xenon και μετά ο father έβαλε τα φανάρια του facelift - bixenon), σου λέω ότι όσο ενοχλούσαν εκείνα τα φανάρια τότε, άλλο τόσο ενοχλούσαν και του Golf.δεν ξέρω τι μάρκα είχε βάλει πάνω αυτός που μου τα πούλησε.Υποθέτω κανένα κορεάτικο... Μ@λ@κί@ που δεν φωτογράφισα τότε τις δέσμες. Δε λέω ότι δεν ενοχλούσαν (κρίνοντας με το πώς 'κόβει' η δέσμη στα bi-xenon του Α3), όμως έχοντας τότε ως σύγκριση τα εργοστασιακά φανάρια και το κόψιμο της δέσμης της mercedes, πίστευα ότι δεν ενοχλούσαν.
- προφανώς και δεν πρέπει να γίνονται.Αναφέρω την εμπειρία μου πιο πολύ σαν παράδειγμα προς αποφυγήν. Απλά αναφέρω ότι και εργοστασιακά φανάρια xeno τότε, ενοχλούσαν.Απλώς τότε ήμασταν ακόμα 'αδαείς'...
4)Μπορώ να σου δείξω-σκανάρω την απόδειξη πληρωμής ΑΝ θες (αν τη βρω φυσικά αν και γενικότερα κρατάω αρχείο για τα πάντα ).Τα είχα χρυσοπληρώσει τότε... Δεν ξέρω βέβαια αυτός από όπου τα αγόρασα πόσο τα πήρε.Πάντως είχε και κιτ των 150-200€.
edit:
βρήκα τυχαία μία φωτογραφία που έχω τραβήξει το αμάξι (Golf) βράδυ με τα φώτα αναμμένα και είναι κοντά σε τοίχο ή κάποιο άλλο εμπόδιο.
Είναι από κινητό (κακής ποιότητας απόδοση φωτισμού), βρέχει κιόλας (υπάρχει και ανάκλαση από το δρόμο και στο θάμνο αλλά και πιο μπροστά, πέρα από τη διάχυση από τα φανάρια) κτλ, αλλά δυστυχώς είναι η μόνη που έχω ανάμεσα σε 345 ( ) φωτογραφίες που το έχω τραβήξει με τα φώτα αναμμένα και κοντά σε κάποιο εμπόδιο και από γωνία τέτοια που να φαίνεται πώς 'εκοβε' η δέσμη.
-
Σαν πολύ χαμηλά τα είχες ρυθμισμένα... έτσι μοιάζει.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σαν πολύ χαμηλά τα είχες ρυθμισμένα... έτσι μοιάζει.τα φώτα ήταν ένα κλικ κάτω από το ιδανικό-σωστό ύψος ακριβώς γιατί λόγω έλλειψης αυτορύθμισης δεν ήθελα να ενοχλώ τους μπροστά-απέναντί μου με το παραμικρό (πχ έβαλα ένα μικρό σάκο στο πορτμπαγκάζ).
Μπορεί στη φωτο να φαίνονται πιο χαμηλά...μπορεί να φταίει και η γωνία λήψης και πώς έχει κάτσει το αμάξι.Πραγματικά θα σε γελάσω...
ΥΓ:Η φώτογραφία είναι τραβηγμένη 05/02/2008, ακριβώς 20 μέρες δηλαδή πριν το παραδώσω στην αντιπροσωπεία για ανταλλαγή...
-
Έχει συζητηθεί αρκετές φορές ρε συ! Ναι μεν δεν κέντραρες στο μάτι των απέναντι αλλά ότι ενοχλούσες... ενοχλούσες
-
Σήμερα το πρωί (πριν ξημερώσει καλά) ήμουνα σε φανάρι δίπλα-δίπλα με σμαρτ με καγκουροξένον και φωτίζαμε το πορτμπαγκάζ του μπροστινού αυτοκινήτου.
- Τα φώτα μου ήταν σαν κεράκια δίπλα στα δικά του.
- Τα φώτα του φώτιζαν 30-40 πόντους πιο ψηλά από τα δικά μου.
- Τα φώτα του δεν είχαν σαφή γραμμή αποκοπής αλλά αχνοφώτιζαν και παραπάνω.
-
ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
χenon μόνο εργαστασιακό και Μανάτα!!! που ρυθμίζετε αυτόματα με το ΟN - OFF ή ανάλογα με τη φότρωση του αυτοκινήτου. Το κακό είναι ότι έχουν συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας που δεν τις γνωρίζω για να σας απαντήσω.Κόστος από τη μαμά και ιδίως Μ.Β. 1800Ε-2200Ε, υπερπολλαπλάσιο από το κόστος που έχουν ακόμη και στις βιτρίνες τους οι περισσότερες εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπίες αυτοκινήτων.Οτι πληρώνης..... παίρνεις!!!
ΛΕΒΕΝΤΕΣ, Αν δεν έχει άστρο,... βράστο!
-
-
Γύρισα πριν από λίγο από τον Παρνασσό με συνεχή βροχόπτωση. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο κουραστική και επικίνδυνη έχει γίνει η οδήγηση στους δρόμους μας με τα after-market xenon που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
-
Αντώνη εκτός της αυτορύθμισης, δεν είναι υποχρεωτικό και το σύστημα πλύσης των φανών;
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Μπορει να ειμαι λιγο off topic αλλα ξερει κανεις καποιον απλο σχετικα τροπο να ρυθμισω τα φωτα μου σε ενα σωστο υψος?? (ποιο θα ειναι πιο ψηλα κτλ..)Ο πιο απλός και σωστός τρόπος είναι να πας σε ΣΧΕΤΙΚΟ μάστορα με το σωστό εργαλείο....
Αλλιώς ...
Διαβάζεις τις οδηγίες του αυτοκινήτου σου για να βρεις που είναι οι βίδες που ρυθμίζουν το πάνω κάτω και το μέσα έξω.
Με γεμάτο ρεζρβουάρ και με μοναδικό φορτίο κάποιον στη θέση του οδηγού και με τη ρύθμιση φώτων, αν έχεις, στο πιο ψηλό βρίσκεις σχετικά σκοτεινό χώρο με επίπεδο έδαφος και κάθετο τοίχο.
Τοποθετείς το αυτοκίνητό σου κάθετα στον τοίχο, σχεδόν να ακουμπάς.
Αντίστοιχα με τα φώτα σου (με το κέντρο αυτών) σημαδεύεις τον τοίχο (μολύβι ή μονωτική).
Απομακρύνεις το αυτοκίνητο ~7,5 μέτρα. Μπορείς να επιβεβαιώσεις το ότι είσαι κάθετα στον τοίχο μετρώντας την απόσταση των δύο φαναριών από τον τοίχο που πρέπει να είναι ίδιες. Ανάβεις μηχανή και φώτα μεσαία. Μπορεί να βολεύει να έχεις κάποιον ή κάτι να κρύβεις το φανάρι που δεν ρυθμίζεις αν σε μπερδεύει.
Με την κατάλληλη βίδα ρυθμίζεις τα φώτα σου σε ύψος τέτοιο ώστε η οριζόντια γραμμή αποκοπής (το _ από το _/ που κάνει το κάθε φως) να είναι κάτω από το σημείο στον τοίχο κατά κάποια εκατοστά (αυτό εξαρτάται από το ύψος των φανών, για φανάρια μέχρι 89 εκατοστά από το έδαφος θέλεις 7,6εκ πιο κάτω,για μέχρι 99 εκατοαστά 10,2εκ και για πιο ψηλά φανάρια 11,4εκ)(οι αποστάσεις αυτές ισχύουν μόνο για ευρωπαϊκού τύπου φανάρια). Βολεύει να έχεις προσημειώσει στον τοίχο τη σωστή απόσταση.
Ρυθμίζεις τα φώτα σου σε μέσα έξω έτσι ώστε η γωνία _/ να είναι ακριβώς εκεί που είχες σημειώσει το κέντρο των φαναριών στον τοίχο. Θεωρητικά για καλύτερο φωτισμό προς τα αριστερά σου μπορείς να κάνεις το αριστερό λίγο πιο έξω, 4-5εκ αλλά όχι περισσότερο για να μην τυφλώνεις τους απέναντι.
Η ρύθμιση συνήθως καλύπτει και τους προβολείς. Αν όμως έχεις ξεχωριστές λάμπες για προβολείς που ρυθμίζονται ξεχωριστά τότε κάνεις σημάδια στον τοίχο και για αυτούς, καλύπτεις τα μεσαία και ρυθμίζεις τους προβολείς ώστε το κέντρο του φωτεινού σημαδιού να είναι στο σημείο στον τοίχο που αντιστοιχεί στο κέντρο του φαναριού (χωρίς πιο κάτω).
Οι οδηγίες αυτές προκύπτουν σχετικά απλοποιημένες από εκεί:
http://www.danielsternlighting.com/tech/aim/aim.html
Εκεί λέει και τις αποστάσεις για φώτα ομίχλης αν ενδιαφέρεσαι.
Φώτα Xenon...