-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
ΔΕΝ μου πέφτει λόγος και ούτε γνωρίζω τον antonis-team. Επίσης δεν κατέχω καθόλου το θέμα των ξένον. Προσυπογράφω φυσικά και εγώ την πολύ μεγάλη ενόχληση στα όρια της τύφλωσης από άφτερμαρκετ ξενον (και θα έλεγα ότι ενώ εδώ αναλωνόμαστε το πρόβλημα γιγαντώνεται και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Και το πρόβλημα είναι ότι πολλοί μοτοσυκλετιστές με 40-50 Ευρώ βάζουν ξένον, απο ΚΑΚΗ συνηθεία είναι με τη μεγάλη σκάλα σχεδόν πάντα και επομένως εκεί μιλάμε για ολοκληρωτική τύφλωση !) ...Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι όλοι όσοι γράφουμε εδώ κρίνουμε και κρινόμαστε για τα λεγόμενα (γραφόμενα) μας και μόνο. Οπότε θα πρότεινα ειρήνη ημίν πρώτα απ'ολα και να μην κοροιδεύουμε έτσι εύκολα επί του προσωπικού κάποιον. Για το αν κάποιος πράττει γκρίζα διαφήμιση αυτό μάλλον πρέπει να ελεγχεί από τους υπευθύνους. Δεν τιμά εμάς τους ίδιους πρώτα απ΄ολα η ειρωνεία !
ΔΕΝ είμαι δικηγόρος ούτε του antonis-team ούτε ιεραπόστολος, απλά κάπως δεν μου έρχεται καλά όλο αυτό. Εφόσον υπάρχει από καποιον επιμονή σε κάτι λάθος τότε πολύ απλά ξαναπαραπέμπουμε (αν θέλουμε) σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας ή άλλα λινκς για να μη κουραζόμαστε.
Ζητώ συγγνώμη για αυτή την ενδεχομένως άτοπη παρέμβαση και εύχομαι προκαταβολικά καλή πρωτοχρονιά και καλή χρονιά σε όλους !
Ο ΚΟΚ ορίζει ότι τα δίκυκλα κινούνται με την μεγάλη αναμμένη και μόνο σε συνθήκες κακής ορατότητας γυρνούν στη μικρή.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει να γυρνάς από κουραστικό ταξίδι στο βουνό, με βροχή και γενικά συνθήκες δύσκολες και να έχεις και τα aftermarket xenon αυτών που ακολουθούν (ή των απέναντι) να σε τυφλώνουν;
πραγματικά δεν αντέχονται...ούτε από απέναντι ούτε πουθενά
Χειρότερα κι από σηκωμένα προβολάκιαΚΤΕΟ πώς περνούν όλοι αυτοί?
Τι είπα τώρα..... ΚΤΕΟ.... Και μάλιστα στη χώρα του αγνού, παρθένου .....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει να γυρνάς από κουραστικό ταξίδι στο βουνό, με βροχή και γενικά συνθήκες δύσκολες και να έχεις και τα aftermarket xenon αυτών που ακολουθούν (ή των απέναντι) να σε τυφλώνουν;
Περνούν κανονικά χωρίς 'βοήθεια' το γνωρίζω από πρώτο χέρι μια και το δικό μου όταν πέρασε Κ.Τ.Ε.Ο. 'φορούσε' xenon.
Πριν αρχίσουν οι αφορισμοί, επισημαίνω ότι τα έβαλα, έκανα δεκάδες δοκιμές και ρυθμίσεις πατέντες (Με πειραματόζωο τα δικά μου φανάρια στο δικό μου αυτοκίνητα, κι όχι πελατών μου. Για να μη ξεχνιόμαστε κιόλας ) στο να μην ενοχλώ και να βλέπω καλύτερα αλλά αυτό που πήρα δεν με ικανοποιούσε ειδικά στο πρώτο σκέλος, το να μην ενοχλώ δηλαδή. Απλά έτυχε την περίοδο που είχα τα xenon να πρέπει να περάσω Κ.Τ.Ε.Ο. οπότε μου βγήκε και δοκιμή xenon στα Κ.Τ.Ε.Ο..
Τελικό αποτέλεσμα, Osram night breaker. Κι ας έχουν μικρή διάρκεια ζωής (τη μισή από τις απλές το γράφει εξάλλου στη συσκευασία τους). -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Περνούν κανονικά χωρίς 'βοήθεια' το γνωρίζω από πρώτο χέρι μια και το δικό μου όταν πέρασε Κ.Τ.Ε.Ο. 'φορούσε' xenon.
τιιιι;;;;
Πριν αρχίσουν οι αφορισμοί, επισημαίνω ότι [....]
ντοοοοοοουυυυυυυ
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τις μαμά τις άλλαξα στα 3.5 χρόνια χωρίς να έχει καεί κάποια για να δοκιμάσω τις Philips σκεπτόμενος ότι έτσι κι αλλιώς καλό είναι να έχω πρόχειρο ένα έξτρα σετάκι H7, που δεν είχα αγοράσει τόσο καιρό. Εντάξει, το μόνο δύσκολο στη διαδικασία αλλαγής είναι ότι πρέπει να βγει ο λαιμός από το δοχείο υγρού πλυσίματος του παρμπρίζ, που είναι μπροστά από το καπάκι των φώτων της πλευράς του συνοδηγού κι έχει ένα κλιπάκι που θέλεις κρεμμάστρα για να το πατήσεις γιατί δε χωράει χέρι εκεί κάτω. Από εκεί και πέρα η όλη ιστορία είναι 2 λεπτά.
Λογικά, αν κρίνω από αυτό που βλέπω, την 3ετία θα πρέπει να την περάσουν και οι Philips...
Μακάρι να σου κρατήσουν και να μην έχει προβλήματα...
Εμένα με κουράζει λίγο η φάση να αλλάζω λάμπες τόσο συχνά. Άσε που είμαι σίγουρος ότι όπως και την πρώτη φορά (πρώτες βασικά) θα μου συμβαίνει σίγουρα χειμώνα και μεσοβδόμαδα και θα κάθομαι να τις αλλάζω πριν πάω δουλειά μες το κρύο Με βλέπω να παραγγέλνω τπτ BlueVision που προαναφέρθηκαν (or equivalent) που παίζουν στο +40% +50% με την ελπίδα να αντέχουν περισσότερο από τις +80 +90... Που ξέρω, μπορεί και το πρώτο σετάκι που έβαλα να ήταν ελαττωματικό (αν και διάβαζα τα ίδια σε κανά δυο fora ακόμα...)
Τις 'μαμίσιες' κι εγώ τις έχω ακόμα, δεν είχαν πάθει τπτ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τιιιι;;;;
Πριν αρχίσουν οι αφορισμοί, επισημαίνω ότι [....]
ντοοοοοοουυυυυυυ
Κύριοι Mod αυτός μου επιτίθεται.
-
Μισό λεπτό αγαπητέ, να κάνουμε μια εργασία συντήρησης στον λογαριασμό του Σάββας.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τις μαμά τις άλλαξα στα 3.5 χρόνια χωρίς να έχει καεί κάποια
Τις 'μαμίσιες' κι εγώ τις έχω ακόμα, δεν είχαν πάθει τπτ.φοβερες οι μαμά λάμπες από άποψη ανθεκτικότητας. Στο swift μου κάηκε για πρώτη φορά στα 10 χρόνια
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Μερικοί 'ειδικοί' (...) στα ΚΤΕΟ το μόνο που κοιτάζουν είναι αν έχεις καμιά καμμένη λάμπα και τίποτα περισσότερο.
Έτσι κι αλλιώς σιγά την ευθύνη που παίρνουν.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Με βλέπω να παραγγέλνω τπτ BlueVision που προαναφέρθηκαν (or equivalent) που παίζουν στο +40% +50% με την ελπίδα να αντέχουν περισσότερο από τις +80 +90...Για όνομα, όχι τις Bluevision ή οτιδήποτε είναι blue. Καλύτερα τις Vision Plus ή τις αντίστοιχες τους Osram Silverstar που είναι '+50%' δίχως την απορρόφηση από το μπλε κρύσταλλο. Παρεμπιπτόντως, στη σελίδα της Osram υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία με τα lumen
και την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής κάθε τύπου λάμπας. -
Οι λάμπες μου στη μεσαία σκάλα (Η7) πρωτοκάηκαν στη διετία. Έχω αλλάξει κατά καιρούς, απλές Osram, Osram CoolBlue, Phillips BlueVision, Osram SilverStar kai Osram NightBraker. Έχω καταλήξει στις τελευταίες, φοράω ήδη το δεύτερο σετ. Όλες οι παραπάνω καίγονται στους 8 περίπου μήνες με διαφορά μεταξύ τους από 3 μέρες έως μια εβδομάδα, έχοντας πάντα ενεργό τον 'αισθητήρα σκότους'.
Βέβαια, έχω πάντα μαζί μου 'καβάτζα' ένα ζευγάρι απλές Osram Η7, και μόλις καεί κάποια, την αλλάζω επιτόπου μέχρι να πάρω 'καλές'.
Την τελευταία φορά που μου συνέβη, έβρεχε και άλλαξα την (πιό δύσκολη) δεξιά με ομπρέλλα! Δεν μπορούσα τη μειωμένη δέσμη...Δεν με πειράζει να αλλάζω λάμπες που καίγονται πιο συχνά και στοιχίζουν περισσότερο, με αποζημιώνουν με την καλύτερη φωτεινότητα, ασχέτως ποσοστού. Σίγουρα, φωτίζουν καλύτερα.
-
Μήπως να συνεχίσουμε τη συζήτηση περί βελτιωτικών (μη-xenon) λαμπών εδώ;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μήπως να συνεχίσουμε τη συζήτηση περί βελτιωτικών (μη-xenon) λαμπών εδώ;σωστά... μπορεί κάποιος διαχειριστής να τα μεταφέρει εκεί ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
...Ο ΚΟΚ ορίζει ότι τα δίκυκλα κινούνται με την μεγάλη αναμμένη και μόνο σε συνθήκες κακής ορατότητας γυρνούν στη μικρή.
Αν το κάνει η μοτοσυκλέτα. Στην δικιά μου π.χ. ανάβουν τα μεσαία θέλω δεν θέλω.
Ένας φίλος ήθελε να βάλει σε v-strom ξένου και τον αποθάρρυνα, ελπίζω να μην το κάνει τελικά.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...
Ο ΚΟΚ ορίζει ότι τα δίκυκλα κινούνται με την μεγάλη αναμμένη και μόνο σε συνθήκες κακής ορατότητας γυρνούν στη μικρή.
Αν το κάνει η μοτοσυκλέτα. Στην δικιά μου π.χ. ανάβουν τα μεσαία θέλω δεν θέλω.
Ένας φίλος ήθελε να βάλει σε v-strom ξένου και τον αποθάρρυνα, ελπίζω να μην το κάνει τελικά.
Θέλεις δεν θέλεις ανάβει η μεσαία. Αλλά εάν θέλεις ανάβει και η μεγάλη , έτσι ;
Λέω λοιπόν ότι ο ΚΟΚ ορίζει ότι κανονικά οι μοτοσυκλέτες κινούνται με την μεγάλη αναμμένη και γυρνούν στη μεσαία σε συνθήκες κακής ορατότητας.
Καλά έκανες με τον φίλο σου. Έλεος με το xenon στις μοτοσυκλέτες. Το χειρότερο είναι ότι το προτείνουν οι πωλητές και οι αγοραστές δέχονται να βάλουν χέρι στις καινούριες μοτοσυκλέτες τους. Λες και εάν έπαιρναν xenon οι μηχανές δεν θα το είχαν ως έξτρα.
-
Λέει ο ΚΟΚ τέτοιο πράγμα; Και για το βράδυ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λέει ο ΚΟΚ τέτοιο πράγμα; Και για το βράδυ;Ναι. Τουλάχιστον όταν έδινα εξετάσεις και ήταν στην εξεταστέα ύλη.
-
Ο ΚΟΚ λέει...
άρθρο 35
'Κατά τις ώρες της ημέρας, οι οδηγοί μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών
πρέπει να κινούνται με αναμμένο ένα τουλάχιστον πρόσθιο φως διασταύρω-
σης και ένα οπίσθιο ερυθρό φως. Η εσωτερική νομοθεσία μπορεί να επιτρέπει
τη χρησιμοποίηση φώτων ημέρας στη θέση των φώτων διασταύρωσης.'Μεσαία σκάλα λοιπόν...για δε το βράδυ, αν το είδα καλά, δεν υπάρχει διάκριση για ΙΧ και δίτροχα, μιλάει γενικά για 'οχήματα'..
-
Σε θέματα κίνησης τα φυλάδια που όριζαν την κίνηση των δικύκλων κτλ έλεγαν ότι τα δίκυκλα ορίζεται πως κινούνται με την μεγάλη σκάλα και σε συνθήκες κακής ορατότητος με την μεσαία ( προκειμένου να βλέπουν την γραμμή ορίου του δρόμου ).
Γράφω και επάνω ότι πιθανόν και να έχει αλλάξει και άρα δεν επιμένω.
-
Δεν αποκλείεται, είτε να άλλαξε είτε να κάναν λάθος τα σαΐνια κατά τη σύνταξη των φυλλαδίων. Η παρούσα ρύθμιση πάντως υπάρχει τουλάχιστον από τον ΚΟΚ του 1999 - για πιο πριν δεν ξέρω.
Φώτα Xenon...