-
Άφησέ τα όπως είναι. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, εθελοντικά δεν πρόκειται να ξεστραβωθούμε. Το θέμα είναι να πάρει θέση η πολιτεία.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Δεν είναι για γέλια Κωνσταντίνε. Αυτοί που βλέπεις ήταν επιτυχημένοι, επιχειρηματίας ο ένας και τεχνίτης ρολογιών ο άλλος. Δυστυχώς η κακιά η ώρα τους έφερε αντιμέτωπους με κάγκουρα που είχε αναμμένα όλα τα φώτα του. 8.000Κ λάμπες ξένου στα μεσαία και 10.000Κ (μωβ) λάμπες στα ομίχλης. Οι άνθρωποι ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΝ και κατήντησαν να ζητιανεύουν στο δρόμο.
-
Έχουμε και αυτήν του coyot αόμματου-κουλού από το λιτοβίλλατζ.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν ξέρει τι είναι η τεχνολογία η λάμπα xenon (που τόσο δημοφιλής έχει γίνει πια) και πώς αυτή λειτουργεί για να παράγει αυτό το αποτέλεσμα που (όλοι) θέλουμε (δηλαδή πολύ φωτεινή πηγή σε σχέση με έναν πυρακτώσεως), τότε δεν υπάρχει μπέρδεμα.
Μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος (άσχετος) μπορεί να μπερδευτεί με τις 'wannabe' xenon λάμπες (πυρακτώσεως) και να νομίζει ότι είναι λάμπες xenon (εκκένωσης δηλαδή).
Αλλά αυτό δικαιολογείται μόνο σε κάποιον που δεν έχει γνώσεις επί του αντικειμένου.Πώς να τους λέγαμε δηλαδή αυτούς τους λαμπτήρες? Λαμπτήρες εκκένωσης αερίου ζίνον ας πούμε?
Ε...απλά (χάριν συντομίας και ευκολίας)** 'κόψαμε' στην καθομιλουμένη το 'εκκενώσεως αερίου' **γιατί αλλιώς άντε να εξηγήσει κάποιος στον απλό κόσμο μετά...Συν του ότι κι αυτοί λάμπες ξένον θα τις πουν στο τέλος.Κόβεις όμως το πιο σημαντικό (το φαινόμενο που βασίζεται η λειτουργία της λάμπας). Είναι σαν να αποκαλείς το 'χοιρινό λεμονάτο με πατάτες' ως 'πατάτες'! Και ύστερα να ζητάς στο εστιατόριο 'πατάτες' νομίζοντας ότι θα σου φέρουν 'χοιρινό λεμονάτο με πατάτες' και μετά να βλέπεις στο πιάτο ...πατατόσουπα.
H πιο σωστή ονομασία (χωρίς να γινόμαστε εντελώς anal) είναι 'λάμπες εκκένωσης αερίου'. Το 'ξένου', όχι μόνο είναι δευτερεύον αλλά ενίοτε και λάθος, αφού τέτοιες λάμπες δεν έχουν μόνο Xe, αλλά και Xe-Hg, Νa ή και γενικότερα metal halides...
ΥΓ:Επίσης ο όρος 'λάμπα xenon' χρησιμοποιείται καταχρηστικά από τις εταιρίες που βγάζουν αυτές τις wannabe xenon λάμπες (με σκοπό τι άλλο?να παραπλανήσουν χωρίς να λένε ψέματα αλλά χωρίς να λένε και την αλήθεια), καθώς αυτό το αέριο-στοιχείο βρίσκεται σε πολύ μικρές ποσότητες μέσα στον λαμπτήρα...Τέλοσπάντων.Μην το κάνουμε πολύ τεχνικό.
Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα. Παρόλο που οι εταιρίες το κάνουν επίτηδες για να ψαρέψουν τους άσχετους, δεν λένε κάτι ανακριβές. Οι λάμπες πυρακτώσεως με Xe, είναι 'λάμπες ξένον'...
ΥΓ2:Με την ίδια λογική και οι 'λάμπες φθορισμού' έπρεπε να τις λέμε 'λάμπες (ηλεκτρικής) εκκένωσης αερίου φθορίου', αλλά όλοι τις λένε λάμπες φθορισμού κι ας είναι λάθος ως όρος. Εκεί δεν βλέπω κανέναν να μπερδεύεται
Η ονομασία είναι σωστή γιατί οι λάμπες λειτουργούν με το φαινόμενο του φθορισμού. Το αέριο δεν είναι φθόριο (αυτό χρησιμεύει στο UV-->ορατό) αλλά ατμοί υδραργύρου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχουμε και αυτήν του coyot αόμματου-κουλού από το λιτοβίλλατζ.Βέβαια μας επηρέασαν κι εμάς στο φόρουμ. Η επιχείρηση του πρώτου έφτιαχνε χρώματα (για Μπενβέ) και έκλεισε επειδή πωλήθηκαν κάποια περίεργα μπλέ. Ο δεύτερος (ζητιάνος τώρα) έφτιαχνε φημισμένα Ινδικά ρολόγια και είχε παραγγείλει ο Κρους ένα. Δυστυχώς δεν είχε δείκτες όταν το παρέλαβε αλλά έχει πολύ ωραία σχέδια.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γνωρίζω ότι υπάρχουν afternarket φανάρια που δέχονται xenon kits και είναι σχεδιασμένα έτσι που να μην ενοχλούν ούτε στο ελάχιστο.
Για panda δεν ξέρω δυστυχώς τι παίζει...
Σίγουρα όμως στην αγορά θα υπάρχουν τέτοια φανάρια...
(ετοιμάσου για μία αρκετά 'καλή' λυπητερή πάντως, γύρω στο 500άρικο για τα φανάρια αν κρίνω από τιμές που γνωρίζω για Golf IV. )Ρε γμτ δε φαίνεται να υπάρχουν τέτοια φανάρια για Panda...
Θα ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω μέχρι ένα ποσό προκειμένου να κάνω κάτι σωστό και ασφαλές τόσο για εμένα όσο όμως και για τους λοιπούς εποχούμενους..._
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και άκρη δε βγάζω. Τη μια λέω να πάω να ξυλώσω τα ξένον και να ξαναβάλω τα παλιά και την άλλη να τα αφήσω.Τα δεδομένα μου έχουν ως εξής:
Δεν μου έχουν κάνει σήμα παρά ελάχιστες φορές από απέναντι (και κινούμαι κυρίως βραδυνές ώρες). Δεν νομίζω ότι τα φώτα μου ενοχλούν. Εχω βάλει μη εργοστασιακο κιτ, διότι δεν υπήρχε ούτε σαν ε΄ξτρα εξοπλισμός. Φανάρια δεν θέλω να αλλάξω με οτιδήποτε άλλο.Το ζητούμενο: Τα ξυλώνω και τα πουλάω και με τα λεφτά παίρνω στραγάλια αλλά είμαι ΟΚ, ή εφόσον δεν ενοχλούν (τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω) τα αφήνω και απλά φροντίζω (οπως τώρα) να εχω μονίμως καθαρό φανάρι? ΟΕΟ?
Το ότι δε σου κάνουν σινιάλο δε σημαίνει ότι δεν τους ενοχλείς. Κι εγώ δεν κάνω σινιάλο σε ανάλογες περιπτώσεις, γιατί δεν έχω να κερδίσω τίποτα από αυτό, και ο απέναντι (πιθνότατα) δε θα καταλάβει, και θα μου ανάψει τα μεγάλα. Οπότε, χαμένος κόπος...
Για να καταλάβεις αν ενοχλείς, δες απλά πως φαίνονται από απέναντι τα αυτοκίνητα με xenon kits. Κάνε και μία σύγκριση με τα εργοστασιακά (είναι εύκολο να τα ξεχωρίσεις, έχουν γλομπάκι).Εγώ στη θέση σου θα τα έβγαζα. Αν διάβασες το link που παρέθεσα μερικές σελίδες πίσω, τα xenon kits είναι χειρότερα και για τη δική σου ασφάλεια, γιατί εκτός από το ότι τυφλώνουν τους άλλους, σου παρέχουν μία ψευδή αίσθηση καλύτερου φωτισμού, ενώ στην πραγματικότητα μειώνουν τη μακρινή σου όραση (κλείνει η κόρη του ματιού λόγω της μεγάλης ποσότητα φωτός που πέφτει κοντά στο αμάξι κι έτσι δεν μπορείς να διακρίνεις αυτά που βρίσκονται μακρυά).
Για να μη σου πω τι βρισίδια θα τρως... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βέβαια μας επηρέασαν κι εμάς στο φόρουμ. Η επιχείρηση του πρώτου έφτιαχνε χρώματα (για Μπενβέ) και έκλεισε επειδή πωλήθηκαν κάποια περίεργα μπλέ. Ο δεύτερος (ζητιάνος τώρα) έφτιαχνε φημισμένα Ινδικά ρολόγια και είχε παραγγείλει ο Κρους ένα. Δυστυχώς δεν είχε δείκτες όταν το παρέλαβε αλλά έχει πολύ ωραία σχέδια.
Έχω πεθάνει!!!!!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κόβεις όμως το πιο σημαντικό (το φαινόμενο που βασίζεται η λειτουργία της λάμπας). Είναι σαν να αποκαλείς το 'χοιρινό λεμονάτο με πατάτες' ως 'πατάτες'! Και ύστερα να ζητάς στο εστιατόριο 'πατάτες' νομίζοντας ότι θα σου φέρουν 'χοιρινό λεμονάτο με πατάτες' και μετά να βλέπεις στο πιάτο ...πατατόσουπα.Δε νομίζω ότι είναι το ίδιο.
Αν μου έλεγες ότι θα ζητούσα 'χοιρινό με πατάτες' (στο παράδειγμά σου), θα συμφωνούσα ότι είναι ένας παραλληλισμός.Εσύ μου λες ότι αντίστοιχα είναι σα να πάω και να ζητήσω xenon. Ούτε να αναφέρω λάμπα ούτε τίποτα...Άντε να μυρίσει τα νύχια του ο άλλος τι εννοώ.Το πιο πιθανό είναι να καταλάβει ότι ζητάω μπουκάλα γεμισμένη με αέριο Xe και με το δίκιο του να μου φέρει 'άλλα ντ'άλλα' από αυτό που περιμένω.Τέλοσπάντων.Ας μην το κουράζουμε το παράδειγμα.
Όπως είπα (έμμεσα) κόβουμε το 'εκκενώσεως αερίου' γιατί μπορεί να προσφέρει μία πληροφορία για το πώς παράγεται φως.Εξάλλου μία λάμπα που δεν έχει νήμα, πώς αλλιώς μπορεί να παράγει φως?H πιο σωστή ονομασία (χωρίς να γινόμαστε εντελώς anal) είναι 'λάμπες εκκένωσης αερίου'. Το 'ξένου', όχι μόνο είναι δευτερεύον αλλά ενίοτε και λάθος, αφού τέτοιες λάμπες δεν έχουν μόνο Xe, αλλά και Xe-Hg, Νa ή και γενικότερα metal halides...
Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου καθώς έτσι θα ήταν απόλυτα ξεκάθαρο τι είναι αυτή η 'περίεργη' λάμπα.Όταν όμως η εμπορική ονομασία έχει επικρατήσει να είναι αυτή (ακόμα και στα extra των αυτοκινήτων στους καταλόγους στις αντιπροσωπείες ως xenon αναφέρονται -πχ σύστημα φωτισμού bi xenon plus-), δυστυχώς κι εσύ κι εγώ θα πρέπει να δουλέψουμε με αυτές τις ορολογίες.
Και πες ότι καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες 'λάμπες εκκένωσης αερίου'.Για πήγαινε έξω και πες σε κάποιον ότι θες 'λάμπες εκκένωσης αερίου' για το αμάξι σου ή να το βάλεις ως έξτρα και πίστεψέ με, δε θα σε καταλάβει κανείς.
Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στο τι ορισμοί έχουν καθιερωθεί.Ειδικά όταν μιλάμε για άτομα της 'πιάτσας' (ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, μάστορες κτλ-κτλ).Η ονομασία είναι σωστή γιατί οι λάμπες λειτουργούν με το φαινόμενο του φθορισμού. Το αέριο δεν είναι φθόριο (αυτό χρησιμεύει στο UV-->ορατό) αλλά ατμοί υδραργύρου.
Πω...τι μπαρούφα έγραψα...
(αυτά κάνουν τα post στις 3+ το πρωί όπου ο μισός εγκέφαλος κοιμάται )
Πάσχιζα να βρω ένα αντίστοιχο παράδειγμα για τις ονομασίες και...
Sorry...citastak
Μερικές σελίδες πιο πίσω (σελίδα 78) έγραψα μία απάντησή μου σε ένα αντίστοιχο σχόλιο συνφορουμίστα:
(χωρίς κανένα ψήγμα ειρωνείας ή επίθεσης - μάλλον με ύφος αγανάκτησης περισσότερο)Πώς να παραπονεθούν δηλαδή? Για εξήγησέ μου.
Εμένα προσωπικά όταν έρθει κάποιος με aftermarket xenon το βράδυ στο αντίθετο ρεύμα, με ενοχλούν τις περισσότερες φορές (ελάχιστες φορές έχει αξιωθεί ο χριστιανός να βάλει το σωστό/συμβατό φανάρι).Αλλά τι να κάνω?Να αρχίσω τις κόρνες ή τα σινιάλα σαν τον τρελό?Και τι να κάνει αυτός για να μη με ενοχλεί?Να τα σβήσει?Δεν είναι ότι πχ έχει τη μεγάλη σκάλα των φώτων αναμμένη, οπότε μπορεί να κάνει κάτι ώστε κι αυτός να συνεχίζει να βλέπει (να σβήσει τα μεγάλα δηλαδή) αλλά κι εγώ να μην στραβώνομαι.
Τον αφήνω λοιπόν να περάσει, ενώ προσπαθώ όσο μπορώ να επικεντρώνομαι μπροστά μου ώστε να μην μειωθεί πολύ το οπτικό μου πεδίο.
Αν τώρα είναι από πίσω μου (ευτυχώς) έχω αυτόματους αντιθαμπωτικους καθρέφτες, μαυρίζουν όλοι (ο εσωτερικός και οι εξωτερικοί) οπότε δε με ενοχλεί.Στο παλιό αμάξι μου, μαύριζα (χειροκίνητα) τον εσωτερικό και τον άφηνα να με προσπεράσει.
Ακόμα και να μπω εγώ στον κόπο να τσακωθώ μαζί του (που σιγά μην χαλάσω στη ζαχαρένια μου για να βάλω μυαλό σε κάποιους που πράττουν χωρίς να σκεφτούν, γιατί απλά κοιτάνε μόνο την τσέπη τους και στα @@ τους για τους άλλους -αλλά λέμε ΑΝ), ανάβοντας τα πίσω ομίχλης για αντίποινα ή σε κάποιο φανάρι σταματάω δίπλα του και του τα 'χώνω' που με στράβωνε τόση ώρα, το πολύ-πολύ να τον εκνευρίσω και να με σιχτηρίσει.ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κάτσει κάποιος να δεχτεί το λάθος του μιλώντας με κάποιον άγνωστο στο δρόμο.
Μη σου πω ότι αν ανάψω (για αντίποινα) τα πίσω ομίχλης, το πολύ-πολύ να με πει και ζώο και στην παρατραβηγμένη περίπτωση να μην καταλάβει ΚΑΝ γιατί τα άναψα και να μου ανάψει τα μεγάλα φώτα κι αυτός για αντίποινα (στα αντίποινα ).Αν βλέπεις ότι φωτίζεις έστω και ελάχιστα μέσα στο μπροστινό σου αυτοκίνητο όταν σταματάς σε φανάρι πχ ή όταν είσαι κοντά του στην εθνική, τυφλώνεις και ενοχλείς.-
Το 'δεν μου έχουν παραπονεθεί' δε σημαίνει απολύτως τίποτα για μένα.Γιατί ΠΩΣ θα καταλάβεις ότι σου παραπονιούνται?Να σου κάνουν σινιάλα από απέναντι?Έχεις σκεφτεί ο απέναντι δεν σου κάνει τίποτα γιατί απλά δεν θα κερδίζει τίποτα περισσότερο από το να μειώσει την ασφάλειά σου και την ασφάλειά του ενώ κινείται στο δρόμο? (για να μη σου πω ότι θα εκνευριστείς κι εσύ που σου παίζει 'φώτα' ο -κάθε- απέναντι και θα αρχίσεις κι εσύ μετά από λίγο τα αντίποινα στα αντίποινα αφού κι εσύ τι να κάνεις?να σβήσεις τα φώτα σου?Και πώς θα βλέπεις μετά? (όπως ανέφερα και πιο πάνω)
Σε αφήνει, λοιπόν, να πας στην ευχή του θεού και βρίζει αυτός μέσα στο αμάξι του για να ξεσπάσει κάπου ('το μ@λ@κ@ τον αρχικάγκουρα που νομίζει ότι κάτι έκανε τώρα', 'γ@μώ τα άθλια xenon σου π@π@ρα' και άλλα τέτοια). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βέβαια μας επηρέασαν κι εμάς στο φόρουμ. Η επιχείρηση του πρώτου έφτιαχνε χρώματα (για Μπενβέ) και έκλεισε επειδή πωλήθηκαν κάποια περίεργα μπλέ. Ο δεύτερος (ζητιάνος τώρα) έφτιαχνε φημισμένα Ινδικά ρολόγια και είχε παραγγείλει ο Κρους ένα. Δυστυχώς δεν είχε δείκτες όταν το παρέλαβε αλλά έχει πολύ ωραία σχέδια.
-
αλατι c pasxos
-
Να ρωτήσω κάτι, επειδή είμαι μαθημένος με xenon-μαμά-. Το G. punto δεν είχε ούτε στο προαιρετικό εξοπλισμό τα xenon. Υπάρχει κιτ που να δουλεύει σωστά? Υπάρχει after market στα 4500Κ?
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι, επειδή είμαι μαθημένος με xenon-μαμά-. Το G. punto δεν είχε ούτε στο προαιρετικό εξοπλισμό τα xenon. Υπάρχει κιτ που να δουλεύει σωστά? Υπάρχει after market στα 4500Κ?Στα 4500 Κ υπάρχει. Τώρα εάν δουλεύει σωστά, πιθανόν να εξαρτάται από τη μάρκα, την εγκατάσταση και γενικά από ότι έχει συζητηθεί εδώ τόσο καιρό.
Yaris με τα γνωστά, απαράδεκτα για μια εταιρεία του επιπέδου της Toyota, κιτρινισμένα φωτιστικά του σώματα, με έκανε να μη μπορώ να δω καθαρά για κάμποσα λεπτά της ώρας εξαιτίας των xenon.
Έκανα τη παρατήρηση στον οδηγό του κι ο άνθρωπος, ο οποίος φάνηκε πραγματικά να εκπλήσσεται, ζητώντας συγνώμη και είπε ότι θα ( ; ) τα φτιάξει. -
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι, επειδή είμαι μαθημένος με xenon-μαμά-. Το G. punto δεν είχε ούτε στο προαιρετικό εξοπλισμό τα xenon. Υπάρχει κιτ που να δουλεύει σωστά? Υπάρχει after market στα 4500Κ?Μπορείς να βρείς 4300 Κ (σαν τα εργοστασιακά δηλαδή) αλλά μάλλον θα χρειαστεί να τα παραγγείλεις, το συνηθισμένο στην Ελλάδα είναι 6000 και 8000 Κ, τα 6000 Κ είναι αποδεκτά ως απόχρωση και φωτεινότητα, τα 8000 Κ όχι! Αν κρίνω πάντως απο τα τεράστια φανάρια το GP, αν βάλεις ξένον θα σκίσεις κόσμο..... κοινώς θα γίνεις και εσύ μέρος του προβλήματος. Θα σου πρότεινα ένα ζευγάρι Philips extreme power http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=407&category_id=23&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el και θα ησυχάσεις απο φώτα!
-
Κατανοητό. Μέρος του προβλήματος με τπτ. Να φανταστείς με μαμα xenon κ μου κάνουν σινιάλα
-
Σήμερα που βγήκα μια βόλτα μεσα στην πόλη είδα οτι περίπου 1 στα 4 αυτοκίνητα έχουν ψευτο-xenon. Τα περισσότερα απο αυτά ενοχλούν.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σήμερα που βγήκα μια βόλτα μεσα στην πόλη είδα οτι περίπου 1 στα 4 αυτοκίνητα έχουν ψευτο-xenon. Τα περισσότερα απο αυτά ενοχλούν.Άσε, η κατάσταση είναι τραγική. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε άλλα μέτρα;
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε άλλα μέτρα;Τι μέτρα;
Να βάλουμε πιο δυνατά φώτα; Ξέρω κάτι ωραίες λάμπες Φάρων, μια καλή είναι στα 1.000W. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε άλλα μέτρα;
Τι μέτρα;
Να βάλουμε πιο δυνατά φώτα; Ξέρω κάτι ωραίες λάμπες Φάρων, μια καλή είναι στα 1.000W.Κάπου στην αποθήκη υπάρχει μια προβολιέρα ...
-
Όχι ρε σεις!
Δεν θυμάστε τον ΚΙΤ που πατούσε ο Μάικλ Νάιτ το κουμπί και έριχνε κάτω λάδι και γλιστρούσαν αυτοί που τον ακολουθούσαν.
Ε εμείς σαν 'Γνήσιοι Έλληνες - Πατεντιάρηδες' θα κάνουμε μια μετατροπή και θα ψεκάζει λίγο πιο ψηλά μπογιά μαύρη στα aftermarket-xenon φώτα του πίσω.
Για τους απέναντι ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο 'Εκτοξευτής κατευθυνόμενου βλήματος Paint-ball κατά κινούμενου στόχου' (θα μπορεί να χρησιμοποιείται και κατά δικύκλων με aftermarket-xenon).
Φώτα Xenon...