-
[quote='GFON'] ...Αυτα που λες ειναι αυτονοητα..... [quote]
Χαίρομαι που τελικά συμφωνούμε σε αυτό!
[quote=GFON] Δεν πληρωνει ομως τους φορους που αντιστοιχουν στους Η/Χ, κατα την αδεια και κατα την πωληση.
Εδώ κάνεις λάθος. Οι φόροι των Η/Χ στην άδεια πληρώνονται κανονικότατα (όπως και όλων των βοηθητικών - αποθηκευτικών χώρων).
Κατά την πώληση, είναι θέμα αποκλειστικά της εφορίας (δηλ. του κράτους, το οποίο ρυθμίζει τέτοια θέματα με τις εκάστοτε αποφάσεις του) για το ποιο είναι το εμβαδόν των χώρων που λαμβάνεται υπ'όψιν κατά τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τα ημιυπαίθρια ΝΟΜΙΜΑ πωλούνται στη ΜΙΣΗ τιμή των κύριων χώρων.
Λεωνιδα...αμ δε.
Οπως σιγουρα ξερεις πωλουνται στην κανονικη τιμη, και ο αγοραστης γινεται με το ζορι παρανομος, και ο πωλητης κονομαει απο την ανοχη της πολιτειας στην παρανομια του.
Να διευκρινήσουμε κάτι, γιατί έτσι όπως είναι γραμμένα τα περισσότερα posts νομίζει κανείς ότι οι Η/Χ είναι κάτι το παράνομο..
ΟΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟΙ.
Παράνομο είναι όταν κάποιος αποφασίσει και κλείσει τους Η/Χ. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το κλείσιμο γίνεται με το βίδωμα ενός παραθύρου. Ως εκ τούτου, η διόρθωση της παρανομίας γίνεται σχετικά εύκολα και οικονομικά, απλώς ξεβιδώνοντας το παράθυρο.
Σχετικά με 'την ανοχή της πολιτείας στην παρανομία του πωλητή', ο εργολάβος - κατασκευαστής θα πουλήσει τον Η/Χ στην ίδια τιμή, είτε έχοντας βιδωμένο το αλουμίνιο είτε όχι. Αν κάποιος αγοραστής θέλει να είναι 100% νόμιμος, ξεβιδώνει το παράθυρο και έχει το κεφάλι του ήσυχο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δηλαδη θα αγοραζατε κατι εν γνωση σας παρανομο;Εγω δεν θα μπορουσα να κοιμηθω ησυχος φοβουμενος οτι θα ερθει η πολεοδομια και θα το βρει παρανομο απαιτωντας να το γκρεμισω ή να πληρωνω καθε χρονο προστιμο διατηρησης.Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ελέγξεις ως υποψήφιος αγοραστής ενός ακινήτου από το αν είναι κλειστός ο Η/Χ ή όχι.
Επειδή σίγουρα θα ρωτήσεις ποια αυτά, θα σου αναφέρω ένα: ποιότητα κατασκευής. Μη βιαστείς να πεις ότι αυτό 'το βλέπω', η ποιότητα κατασκευής έχει σημασία εκεί που δεν φαίνεται, στον σκελετό. Τι μπετόν έχει βάλει? Από ποια εταιρεία? Τι προέλευσης ήταν τα σίδερα? Μήπως ήταν από την Τουρκία πχ? Δοκίμια πήρε? Τα πιστοποιητικά από το εργαστήριο που είναι? κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δηλαδη θα αγοραζατε κατι εν γνωση σας παρανομο;Εγω δεν θα μπορουσα να κοιμηθω ησυχος φοβουμενος οτι θα ερθει η πολεοδομια και θα το βρει παρανομο απαιτωντας να το γκρεμισω ή να πληρωνω καθε χρονο προστιμο διατηρησης.
Ουτε εγω ρε παιδια θελω να αγορασω ενα τετοιο αλλα εχω πολυ καιρο που ψαχνω για καινουργιο σπιτι και κανενα δεν ειναι νομιμο!!! Σημερα ειδα ενα που απο τα 83 τετραγωνικα ειχε γινει 103!!!
Να τους δίνεις στην Πολεοδομία αυτούς!!!!!
Εννοείς να πηγαίνει στην Πολεοδομία, να στήνεται στην ουρά και να υπογράφει επώνυμες καταγγελίες.. Πες μου, τι θα κερδίσει?
-
Ο χρήστης alman310 έγραψε:
Δηλαδη θα αγοραζατε κατι εν γνωση σας παρανομο;Εγω δεν θα μπορουσα να κοιμηθω ησυχος φοβουμενος οτι θα ερθει η πολεοδομια και θα το βρει παρανομο απαιτωντας να το γκρεμισω ή να πληρωνω καθε χρονο προστιμο διατηρησης.
Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ελέγξεις ως υποψήφιος αγοραστής ενός ακινήτου από το αν είναι κλειστός ο Η/Χ ή όχι.
Επειδή σίγουρα θα ρωτήσεις ποια αυτά, θα σου αναφέρω ένα: ποιότητα κατασκευής. Μη βιαστείς να πεις ότι αυτό 'το βλέπω', η ποιότητα κατασκευής έχει σημασία εκεί που δεν φαίνεται, στον σκελετό. Τι μπετόν έχει βάλει? Από ποια εταιρεία? Τι προέλευσης ήταν τα σίδερα? Μήπως ήταν από την Τουρκία πχ? Δοκίμια πήρε? Τα πιστοποιητικά από το εργαστήριο που είναι? κλπ κλπ.
πολυ σωστόοοοοος...ευγε...εγω τα φωνάζω αλλα όλοι κοιτάνε τα πλακακια...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Μια ερώτηση από περιέργεια: Υπάρχει έστω και μία πολυκατοικία από ιδιώτη που 'να έχει περιθώρια' και να μην έχει εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης, συν ό,τι άλλο περιθώριο του δίνει η νομοθεσία?
Ναι υπάρχει, εμάς είναι από ιδιώτη (το τριόροφο θεωρείται πολυκατοικία, ακόμα κι αν είναι οικογενειακη υπόθεση), η άδεια ηταν για 5 ορόφους, καναμε 3 μεχρις ώρας, κι ετσι τα τετραγωνικα που περισσευουν μπορουν να γίνουν είτε οι 2 όροφοι, είτε να κλείσει η Πυλωτή, είτε (εάν υπήρχε στο σχεδιασμό να γίνει ημιηπαίθριος) να κλείσει, ειτε ειτε ειτε... Αναλογα με τις αναγκες.
Προφανως και αμα τελειώσεις την οικοδομη συμφωνα με την αδεια, αξιοποιείς τα παντα!
Κι όμως! το παράδειγμα που αναφέρεις επιβεβαιώνει αυτό που ρώτησα! Και εσεις όταν βγάλατε άδεια, εξαντλήσατε τον Σ.Δ. Το ότι δεν έχετε υλοποιήσει την ολόκληρη την άδεια ακόμα, είναι άλλο θέμα. Μπορεί να γίνει αργότερα, μπορεί να μη γίνει καθόλου, μπορεί να πουλήσετε το δικαίωμα σε κάποιον άλλο. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν χαρίσατε τα τετραγωνικά που δικαιούσασταν στο κράτος. Τα εξαντλήσατε. Αυτό λέω και εγώ.
Επίσης, σε τέτοιου είδους θέματα μην λες πράγματα αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρη. Η πιλοτή σαφώς και δεν μπορεί να κλείσει ολόκληρη (ακόμα και αν έχεις μέτρα) γιατί τότε δεν θα είναι πιλοτή!! Επίσης, σε κανένα σχέδιο δεν γίνεται η πιλοτή να είναι Η/Χ!
Το μόνο που γίνεται είναι να υπάρχει ένα μικρό διαμέρισμα στην πιλοτή (εμβαδού μέχρι το μισό του συνολικού της πιλοτής), στο οποίο να υπάρχει Η/Χ.
-
Ο χρήστης face έγραψε:
Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ελέγξεις ως υποψήφιος αγοραστής ενός ακινήτου από το αν είναι κλειστός ο Η/Χ ή όχι.
πολυ σωστόοοοοος...ευγε...εγω τα φωνάζω αλλα όλοι κοιτάνε τα πλακακια...
Ε βέβαια, αν πέσει η οικοδομή θα πέσει από τα πλακάκια.. Τι να πεις..
-
Τελευταια ενημέρωση που ειχα σημερα.
Οι Η/Χ προς το παρον μενουν ως εχουν.
Καμια εφορια δεν θα ασχοληθει εφοσον δεν το δηλωσετε,και καμια πολεοδομιά δεν θα ασχοληθει.
Θα γινει μελλοντικα νομοθετικη ρυθμιση, τι ακριβως θα παιχτει κανεις δεν ξερει,αλλα το πιο πιθανον ειναι οτι οι ηδη εχοντες τετοιους χωρους θα την σκαπουλαρουν. -
*H ΕΠΙΒΟΛΗ του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές (που στην ουσία δεν εφαρμόσθηκε...) «πάγωσε» και τις ρυθμίσεις για τον περιορισμό των ημιυπαίθριων αλλά και τις αλλαγές στα στεγασμένα γκαράζ του ισογείου.
Όπως εξήγησε ο ίδιος ο υπουργός, μετά το «τσουνάμι» του 2005 στις Πολεοδομίες από ιδιοκτήτες που έσπευσαν να προλάβουν για άδεια πριν εφαρμοστεί ο ΦΠΑ, η κίνηση «έπεσε αισθητά». «Αυτό μας έκανε να πάμε πίσω τον νόμο, διότι δεν είχε κανένα νόημα να τον ψηφίσουμε» σημείωσε ο κ. Σουφλιάς. «Πηγαίνοντας όμως πίσω τον νόμο από εκεί και πέρα πάμε σε δημοτικές εκλογές. Κι ο νόμος αυτός εξαρτάται πάρα πολύ από το πώς θα οργανωθούν τα πολεοδομικά γραφεία, εξαρτάται δηλαδή πάρα πολύ από την ίδια την Αυτοδιοίκηση, είτε τη νομαρχία, είτε τον δήμο όπου ανήκουν τα πολεοδομικά γραφεία. Επομένως ποιος θα ασχοληθεί με την εφαρμογή του νόμου; Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο».
Ημιυπαίθριοι - γκαράζ
Μαζί με τις αλλαγές στην έκδοση άδειας δόμησης, στις ελληνικές καλένδες πλέον μετατίθενται και οι αλλαγές για τους ημιυπαίθριους και τα στεγασμένα γκαράζ, τα οποία το ΥΠΕΧΩΔΕ πρότεινε να προσμετρώνται στα τετραγωνικά του συντελεστή δόμησης (ενώ τώρα όχι). *
Τα παπαγαλάκια επαιξαν και κερδισαν,και φυσικα πιο πολυ απο ολους οι εργολάβοι.
-
τωρα θα το γειωσω το θεμα, αλλα θελω να πω κι εγω τα δικα μου να περασει η ωρα, μεχρι ν'αρχισει το ποδοσφαιρο.
εχω κ εγω ημιυπαιθριο και μαμάει ολε..
κλειστος με ανακλινομενα παραθυρα κ πορτα..
τον εχω διαμορφωσει γαματα, δεν τον δηλωσε ποτε κανεις εννοειται και ουτε με νοιαζει
εχω να σας δωσω μια συμβουλη: αν μπορειτε, καντε το και σεις.
βαλτε του και μια ομορφη ταπετσαρια ή χρωματακι ωραιο κ πινακες, παραθυρα με ανακλιση, ενα ωραιο καθιστικο.. θα'ρχονται γυναικες κ θα γουσταρουν..
οποιος εχει ερθει σπιτι μου λεει οτι ειναι το πιο ρισπεκτ κομματι του σπιτιου μουφυσικα κ θα κλεισεις το μπαλκονακι κ θα το κανεις κομπλε και θα φερνεις και γυναικες κ θα κανετε σεξ ενω εξω θα βρεχει, κλειστες κουρτινες κ ανακλινομενο παραθυρο ανοιχτο ψαρωτικα, θα παιζει σιγανα χαλαρωτικη μουσικη full σεξουαλικη σε φαση morcheeba ή marvin gaye το sexual healing και αντε γεια!!
ποιος μαμαει τα υπουργεια..
οι κυβερνησεις πεφτουνε, η αγαπη μενει.. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ!!! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
τωρα θα το γειωσω το θεμα, αλλα θελω να πω κι εγω τα δικα μου να περασει η ωρα, μεχρι ν'αρχισει το ποδοσφαιρο.
εχω κ εγω ημιυπαιθριο και μαμάει ολε..
κλειστος με ανακλινομενα παραθυρα κ πορτα..
τον εχω διαμορφωσει γαματα, δεν τον δηλωσε ποτε κανεις εννοειται και ουτε με νοιαζει
εχω να σας δωσω μια συμβουλη: αν μπορειτε, καντε το και σεις.
βαλτε του και μια ομορφη ταπετσαρια ή χρωματακι ωραιο κ πινακες, παραθυρα με ανακλιση, ενα ωραιο καθιστικο.. θα'ρχονται γυναικες κ θα γουσταρουν..
οποιος εχει ερθει σπιτι μου λεει οτι ειναι το πιο ρισπεκτ κομματι του σπιτιου μουφυσικα κ θα κλεισεις το μπαλκονακι κ θα το κανεις κομπλε και θα φερνεις και γυναικες κ θα κανετε σεξ ενω εξω θα βρεχει, κλειστες κουρτινες κ ανακλινομενο παραθυρο ανοιχτο ψαρωτικα, θα παιζει σιγανα χαλαρωτικη μουσικη full σεξουαλικη σε φαση morcheeba ή marvin gaye το sexual healing και αντε γεια!!
ποιος μαμαει τα υπουργεια..
οι κυβερνησεις πεφτουνε, η αγαπη μενει.. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ!!!ΤΟ καλυτερο ποστ ολων των εποχων!!!!!
-
Υπάρχει κάτι νεότερο με τους Η/Χ? Κάτι προσφυγές από συμβολαιογράφους και δικηγόρους?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Υπάρχει κάτι νεότερο με τους Η/Χ? Κάτι προσφυγές από συμβολαιογράφους και δικηγόρους?Συμβούλιο της Επικράτειας έδωσε το πράσινο φως χθες.
Μεταβιβάζονται κανονικά οι τακτοποιημένοι....
Να δούμε πλέον ποσοι θα πάνε να πληρώσουν και τι θα γίνει με όσους δεν πληρώσουν -
Το ΣτΕ δεν έδωσε κανένα πράσινο φως, ούτε μπορεί άλλωστε...Απλά η γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του ΑΠ ως προς τη δυνατότητα μεταβίβασης (το οποίο ήταν και το ερώτημα των συμβολαιογράφων) ήταν καταφατική...
Ενώπιον του Στε δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να αφορά ευθέως τους ημιυπαίθριους...Οι άπειρες μπούρδες που γράφτηκαν αφορούν την απόφαση του Ε τμήματος, 3610/2007, η οποία αφορά τις μεταγενέστερες του νόμου Τρίτση εξαιρέσεις από κατεδάφιση τις οποίες 'έκρινε' (εισηγήθηκε ορθότερα) αντισυνταγματικές...Λόγω σπουδαιότητας η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια με εισήγηση από το Ε τμήμα για αντισυνταγματικότητα...ΔΕΝ έχει βγει ακόμα απόφαση από την Ολομέλεια.
Η υπόθεση μπορεί να αφορά τους η/θ αλλά μόνο πλαγίως μέσω του σκεπτικού του ΣτΕ... -
Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα επανεξετάσει το θέμα των ημιυπαιθρίων αν γίνει κυβέρνηση και θα καταργήσει το νόμο , με ότι αυτό σημαίνει γιά όσους τους έχουν ήδη δηλώσει . Αυτό θα πεί συνέχεια του κράτους . Να μην ξέρει ο πολίτης τι του ξημερώνει .
Τώρα όσοι τους δήλωσαν και είναι και πασόκοι , θα μπούνε σε σκέψεις . -
Καλά πάντως να πας γρήγορα γρήγορα να δηλώσεις η/θ - ενώ είχες 6 μήνες περιθώριο - πρέπει να είσαι τρελός
Αυτοί που τους έχουν δηλώσει πρέπει να είναι λιγότεροι από ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΙ... -
Γιατί να μη τους δηλώσεις;
Ακόμα και να καταργήσει το ΠΑΣΟΚ το νόμο, όσοι πρόλαβαν δεν θα ξαναπληρώσουν πρόστιμο για τον ημιυπαίθριο λόγω του ισχύοντος νόμου.
Οι μελλοντικοί νόμοι δεν μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ και να αναιρέσουν τον σημερινό νόμο.Σωστά; αύριο λέω να δώσω μερικές αιτήσεις στην πολεοδομία...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί να μη τους δηλώσεις;
Ακόμα και να καταργήσει το ΠΑΣΟΚ το νόμο, όσοι πρόλαβαν δεν θα ξαναπληρώσουν πρόστιμο για τον ημιυπαίθριο λόγω του ισχύοντος νόμου.
Οι μελλοντικοί νόμοι δεν μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ και να αναιρέσουν τον σημερινό νόμο.Σωστά; αύριο λέω να δώσω μερικές αιτήσεις στην πολεοδομία...
Τι λες ποιος σου τα είπε αυτά ;
Φυσικά και μπορεί να έχουν ανδρομική ισχύ και φυσικά και μπορούν να αναιρέσουν παλαιότερο νόμο...Συνέχεια γίνεται αυτό...Θα πας μόνος σου να αυτοκαρφωθείς, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση ;
Είσαι γενναίος
-
Περί ανδρομικότητας είχα γράψει εδώ :
viewtopic.php?f=13&t=25021&start=0
-
6 αιτήσεις έχουν γίνει.
Φαντάσου ότι δεν έχουν πάει ούτε αυτοί που γράψανε τον νόμο.
Γι αυτούς που τον ψηφίσανε.. τώρα... Πόσοι άραγε να χρειάζεται να πάνε?
Ένας έχει αναψυκτήριο σίγουρος
Για άλλους δυο είμαι σχεδόν βέβαιος και βλέπουμε
Ημιυπαιθριοι χωροι!