-
Οτι έχουν γίνει 6 αιτήσεις , ποιός το λέει ? Μήπως μιλάει γιά 6000 αιτήσεις .Πάντως εγώ ξέρω αρκετούς που έχουν κάνει αίτηση .
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...Θα πας μόνος σου να αυτοκαρφωθείς, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση ;
:- 00
... όποιος δηλώσει τον ημιυπαίθριο ανοίγει παρτίδες με την εφορία ... και οι παρτίδες με την εφορία εχουν ΠΑΝΤΑ κακό τελος.
-
Εκτος απο καποιους που ειναι σε αλληλοκαρφωματα με τους γειτονες και πληρωνουν ηδη προστιμα και τους συμφερει να μπουν σε τετοια ρυθμιση,οι υπολοιποι που πανε να πληρωσουν ειναι- μετα συγχωρησεως -βλάκες.
Και μπραβο στην κυβερνηση που ξεκινησε τετοια ρυθμιση γιατι ειναι ηθικα ανεπιπτρεπτο να αφηνεις εναν ηλιθιο να διαχειριζεται τα λεφτα του. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φυσικά και μπορεί να έχουν ανδρομική ισχύ και φυσικά και μπορούν να αναιρέσουν παλαιότερο νόμο...Συνέχεια γίνεται αυτό...Θα πας μόνος σου να αυτοκαρφωθείς, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση ;Είσαι γενναίος
H κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει, είναι νόμος του κράτους και νομίζω ότι είναι ευκαιρία να τελειώσεις μια για πάντα με τα πρόστιμα. Επειδή θέλω να πουλήσω κάτι διαμερίσματα με ημιυπαίθρια θα τα δηλώσω. Θα πληρώσω και το επιπλέον ΙΚΑ να μην βάλουν κανένα πρόστιμο κι αυτοί (για την κατασκευή των ημιυπαίθριων πληρώνεις λιγότερο ΙΚΑ απ´ ότι θα πλήρωνες αν ήταν διαμέρισμα).
Αν καταργηθεί ο νόμος, πιστεύω ότι δεν θα καταργηθούν αναδρομικά οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του τωρινού νόμου και όσοι πρόλαβαν, θα γλυτώσουν τα μελλοντικά πρόστιμα.
Το κράτος είναι φαλιριμένο και νομίζω ότι αργότερα θα πληρώνεις περισσότερα. -
Τελικά το πασοκ θα καταργήσει το νόμο ? Ετσι λένε σήμερα τα μμε . Αντε να δούμε ευρωπαική αντίληψη συνέχειας και μη αιφνιδιασμού του Πολίτη από τους πολιτικούς μας . Ρε κάντε μιά συγκυβέρνηση με ένα μίνιμουμ πρόγραμμα μπας και σταματήσει αυτό το πάρε - δώσε και μπορέσουμε και μεις να ασχοληθούμε με τις δουλειές μας , αλλιώς θα σας ανεβοκατεβάζουν στην εξουσία οι εργολάβοι με τα υπαλληλάκια τους την '4η εξουσία ' γιά να κλέβουν ανενόχλητοι τον δημόσιο πλούτο και θα πετάνε και κανένα ξεροκόμματο στα κοματόσκυλα σας .
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φυσικά και μπορεί να έχουν ανδρομική ισχύ και φυσικά και μπορούν να αναιρέσουν παλαιότερο νόμο...Συνέχεια γίνεται αυτό...Θα πας μόνος σου να αυτοκαρφωθείς, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση ;
Είσαι γενναίος
H κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει, είναι νόμος του κράτους και νομίζω ότι είναι ευκαιρία να τελειώσεις μια για πάντα με τα πρόστιμα. Επειδή θέλω να πουλήσω κάτι διαμερίσματα με ημιυπαίθρια θα τα δηλώσω. Θα πληρώσω και το επιπλέον ΙΚΑ να μην βάλουν κανένα πρόστιμο κι αυτοί (για την κατασκευή των ημιυπαίθριων πληρώνεις λιγότερο ΙΚΑ απ´ ότι θα πλήρωνες αν ήταν διαμέρισμα).
Αν καταργηθεί ο νόμος, πιστεύω ότι δεν θα καταργηθούν αναδρομικά οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του τωρινού νόμου και όσοι πρόλαβαν, θα γλυτώσουν τα μελλοντικά πρόστιμα.
Το κράτος είναι φαλιριμένο και νομίζω ότι αργότερα θα πληρώνεις περισσότερα.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_329144
...'Οι κατασκευαστές από την πλευρά τους αναμένεται να κινηθούν το προσεχές διάστημα για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων στις αδιάθετες κατοικίες τους. Πρόκειται για απόφαση που έλαβε εντός της εβδομάδας η Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος και η οποία αφορά τουλάχιστον 100.000 κατοικίες, των οποίων οι ημιυπαίθριοι θα ρυθμιστούν από τις πολεοδομίες το αμέσως προσεχές διάστημα. Ο στόχος των εταιρειών είναι διττός, καθώς αφενός μεν θα νομιμοποιήσουν τους κλεισμένους ημιυπαίθριους χώρους, αφετέρου δε οι μαζικές αιτήσεις αναμένεται να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση (εφόσον είναι άλλης κομματικής προέλευσης) κινηθεί για την αλλαγή, ή και κατάργηση της σχετικής ρύθμισης.'
Βλέπω Λεωνίδα ακολουθείς την οδηγία
-
Προηγούμαι.
Στη Πολεοδομία Θεσσαλονίκης αν έχεις όλα τα χαρτιά έτοιμα, τελειώνεις την ίδια μέρα.
Επίσης, έχει έρθει νέα αίτηση και ζητάει ακόμα ένα σχέδιο με την υπάρχουσα κατάσταση. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προηγούμαι.Στη Πολεοδομία Θεσσαλονίκης αν έχεις όλα τα χαρτιά έτοιμα, τελειώνεις την ίδια μέρα.
Επίσης, έχει έρθει νέα αίτηση και ζητάει ακόμα ένα σχέδιο με την υπάρχουσα κατάσταση.Δηλ ; Τι σχέδιο ;
-
Την κάτοψη του ορόφου όπως είναι σήμερα (με τον κλεισμένο ημιυπαίθριο) γιατί το θεωρημένο (από την πολεοδομία) αντίγραφο του εγκεκριμένου σχεδίου δείχνει το διαμέρισμα όπως ήταν στην άδεια της οικοδομής.
-
Καλώς τονα κι ας άργησε, π΄λεν΄....!!!
-
IMO
μιας και το πρωί έβλεπα και τοκ Κο Καψιμάλη (πρόεδρο των Κατασκευαστων) χαρούμενο με την τακτοποίηση να λέει ένα σωρό μ@@@κιες και να μην απαντάει στην ερώτηση 'Γιατι τους φτιάχνατε τόσο καιρό?' και είπε κάποια στιγμή για να πάρουν ένα σπιτάκι οι ταλαίπωροι και να έχουν ένα δωμάτιο παραπάνω.................δεδομένου ότι οι κατασκααστές είναι το βασίλειο της παραοικονομίας στην χώρα μας θα έπρεπε να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ η υποχρέωση της 'τακτοποίησης' σε αυτούς που κατασκεύασαν σπίτια με αυτές τις προδιαγραφες.
Έτσι, οι ιδοκτήτες που έφτιαξαν το σπίτι τους στο οποίο μένουν και τώρα με αυτούς τους όρους να πληρώσουν γι αυτό που εν γνώσει τους δημιουργήθηκε,
ενώ οι κατασκευαστές που έφτιαξαν τέτοια σπίτια και τα πούλησαν σε 'ταλαίπωρους' και πήραν μαύρα αρκετά χρήματα και τον ιδρώτα των ταλαίπορων κάτω απο τραπέζι να πληρώσουν αυτοί γιατί είναι υπόλογοι και για φοροδιαφυγή
Εγώ αυτή την αλλαγή θα έκανα στους ημιυπαίθριους -
Πω πω οι κακόμοιροι οι αγοραστές !!!!!!!! Ούτε αυτοί ούτε οι δικηγόροι τους , ούτε οι μηχανικοί τους ήξεραν τίποτα . Μόνο οι σατανικοί κατασκευαστές . Αλλά και οι άλλοι οι ιδιώτες με τις μονοκατοικίες και τις σοφίτες και τους ημιυπαίθριους και τα play room , που γιά αυτούς καλός μηχανικός είναι όποιος τους βγάλει πιό πολλά παράνομα , τι να πούμε , και αυτοί σατανικοί . Και αφού όλοι αυτοί καμαρώνανε σαν γύφτικα σκεπάρνια γιά τις σπιτάρες τους , τώρα γίναν όλοι μωρές παρθένες . Συνεχίστε το κλάμα θα μας πείσετε .....
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πω πω οι κακόμοιροι οι αγοραστές !!!!!!!! Ούτε αυτοί ούτε οι δικηγόροι τους , ούτε οι μηχανικοί τους ήξεραν τίποτα . Μόνο οι σατανικοί κατασκευαστές . Αλλά και οι άλλοι οι ιδιώτες με τις μονοκατοικίες και τις σοφίτες και τους ημιυπαίθριους και τα play room , που γιά αυτούς καλός μηχανικός είναι όποιος τους βγάλει πιό πολλά παράνομα , τι να πούμε , και αυτοί σατανικοί . Και αφού όλοι αυτοί καμαρώνανε σαν γύφτικα σκεπάρνια γιά τις σπιτάρες τους , τώρα γίναν όλοι μωρές παρθένες . Συνεχίστε το κλάμα θα μας πείσετε .....Ως αυτοκλητος υπερασπιστης των αγοραστων,εχω να πω οτι γνωριζα πολυ καλα οτι το σπιτι μου ειχε ημιυπαιθριο,η μονη μου επιλογη ηταν να παρω το σπιτι με τον μικροτερο δυνατο ημιυπαιθριο (περιοριζοντας ετσι τις επιλογες μου, αλλα αυτο επραξα),σπιτι χωρις αυτη την παρανομια δεν υπηρχε.
Ολα αυτα τα γνωριζει αριστα και το κρατος,παρόλλα αυτα ερχεται και ζηταει απο εμενα (και οχι απο τον μηχανικό ή αυτον που μου πουλησε το σπιτι) λεφτα για μια νομιμοποιηση του πωπου και εχεις και τον criuser να αυνανίζεται απο την χαρα του που με κυνηγαει το κρατος να με αρμεξει!
-
Θα το εκτιμούσα αν ήσουν ευγενής . Ελπίζω να μην σου είναι δύσκολο .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Θα το εκτιμούσα αν ήσουν ευγενής . Ελπίζω να μην σου είναι δύσκολο .Μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο ωρες-ωρες
Μπορεις να απευθυνθεις στους mods εαν κρινεις οτι ξεπερασα τα ορια. -
To forum και σε αυτό το topic και σε άλλα παρόμοια με έχει βοηθήσει να καταλάβω ότι κάποιοι βρίσκονται εκτός οικονομικής πραγματικότητας και δεν αντιλαμβάνονται τι ξημερώνει και πως θα τους χτυπήσει.
Κάθε έκτακτος φόρος που ανακοινώνεται και πέφτει στους ταλαίπωρες μειώνει την κατανάλωση στην προβληματική οικονομία της χώρας.
Όταν καταλάβει τις συνέπειες και ο μέσος πολίτης έφθασε η ώρα -
Λοιπόν ξεκινάμε απο την βάση.
Δεν γνωρίζω τι πάει να πεί ιμιυπαίθριος χώρος.
Εαν έχει κάποιος την καλοσύνη ας το αναλύσει εαν μπορεί.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι το 2002 πήρα διαμέρισμα μαζί με την γυναίκα μου
που διέθετε 3 δωμάτια, Σαλοκουζίνα μπάνιο, αποθήκη και πάρκινγκ μικτού εμβαδού 85τμ, nothing more nothing less.
Δεν έχω σπουδάσει αρχιτέκτονας να πάρει. -
δες αν τα σχέδια που έχεις .... κατόψεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
που διέθετε 3 δωμάτια, Σαλοκουζίνα μπάνιο, αποθήκη και πάρκινγκ μικτού εμβαδού 85τμ, nothing more nothing less.
Δεν έχω σπουδάσει αρχιτέκτονας να πάρει.Ποσα τετραγωνικα αγορασες και ποσα γραφει στο συμβολαιο σου;
Επισης η αποθηκη σου, υπαρχει στο συμβολαιο σου; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν έχω σπουδάσει αρχιτέκτονας να πάρει.Ποσα τετραγωνικα αγορασες και ποσα γραφει στο συμβολαιο σου;
Επισης η αποθηκη σου, υπαρχει στο συμβολαιο σου;Οταν λες πόσα αγόρασα τι ακριβώς εννοείς; Πόσα μου είπε ότι είναι ο εργολάβος;
Σόρρυ για τις ηλίθιες απορίες μου αλλά....
Στο συμβόλαιο γράφει 69 καθαρά αν θυμάμαι καλα, πρέπει να το δω για σιγουριά.
Το πάρκιγνκ και η αποθήκη υπάρχουν στο συμβόλαιο. Είχα πληρώσει θυμάμαι κάποιο ποσό στην εφορία για την αποθήκη όταν πήρα το σπίτι.
Ημιυπαιθριοι χωροι!