-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι στη δημοσίευσή μου δεν κατάλαβες, να στο εξηγήσω καλύτερα ?Κατ' αρχήν μην το πάρεις σαν προσωπική επίθεση!
Την δημοσιευσή σου την εχω καταλάβει καλα... Εσύ δεν με εχεις καταλάβει νομίζω. Πάμε ξανά....
Δηλαδή πιστεύεις πως με την υπαρξη της πίστας θα αυξηθεί ο αριθμός των 'κοντράκηδων'??? Πιστεύεις πως θα σκοτώνονται περισσότεροι???
Υποθέτουμε πως έχουμε σε όλη την Αθήνα 100 'κοντράκηδες'. Απο αυτούς χάνονται 4 κάθε χρονο. Νομίζεις - Πιστευεις (Όπως σε βολεύει) πως με την κατασκευη της πίστας οι 'κοντράκηδες' θα γίνουν 150 και θα χάνονται 20 ατομα κάθε χρονό???
Όπως είπε ο Kacey πότε δεν θα σταματήσει το illegal street racing. Με την δημιουργία της πίστας όμως θα έχουν επιτευχθεί δύο πολύ σημαντκά βήματα, ακόμη πιο σημαντικά από το να σταματήσουν οι κόντρες.
- Θα μειωθεί αυτός ο αριθμός κατα ένα κάποιο ποσοστό.
- Θα αποκτήσουν επιτέλους τα παιδιά μας αυτό που δεν έχουμε κι εμεις. Αυτό δεν είναι πίστα αλλά ΑΥΤΟΚΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
Ύστερα θα έρθουν και αλλά... Και τότε θα είναι που όλοι θα ξέρουν τα όρια τους (που θα τα εχουν δει μέσα στην πίστα) και θα έχουν όμως την παιδεία να αφήσουν το ρημάδι από το γκάζι, όπως είπε ο Kacey.
[off topic]Ενα απλό παράδειγμα: σκεφτείτε πόσοι από τους οδηγούς προηγούμενων γενιών φοράνε ζώνη και πόσοι τώρα... Αυτό ειναι ήταν ένα βήμα βελτίωσης της δικη μας ΠΑΙΔΕΙΑΣ σε σχέση με των προηγούμενων γενιών. Ας κάνουμε κι ένα βήμα παρα πέρα... [/off topic]
Για το ερώτημά σου, σου απαντάω ως εξής: μετά από κάθε αγώνα ράλι (και λιγότερο αναβάσεων ή ταχύτητας) οι δρόμοι γύρω από τον αγώνα είναι γεμάτοι με επίδοξους 'Vatanen' που προσπαθούν (πολλές φορές ανεπιτυχώς, με οδυνηρές συνέπειες ) να μιμηθούν τους 'ραλίστες'. Κατ΄ αυτή την έννοια, ενδεχομένως να συμβεί αυτό που λες. Ιδίως αν, εξαιτίας της πίστας, αυξηθούν όσοι ασχολούνται με το άθλημα.
Βέβαια φαντάζομαι πως ένα άλλο ποσοστό θα πάψουν να είναι στους δρόμους και άρα θα μειωθούν τα ατυχήματα από αυτούς (που όμως, υποπτεύομαι, είναι οι πιο συνειδητοποιημένοι, και άρα οι κατά τεκμήριο ασφαλέστεροι).
Συνεπώς μάλλον η πίστα δεν θα επηρεάσει τον αριθμό των ατυχημάτων.
Aρα είσαι κατά της δημιουργίας πίστας??? Δεν νομίζω... Μάλλον θα θεωρείς τον εαυτό σου από τους συνειδοτοποιημένους. Όπως κατάλαβα από παραπάνω, με τον όρο συνηδητοποιημένος εννοείς αυτόν που θα πάει στην πίστα, θα κάνει τον χαβαλέ του, θα τρεξει με ασφάλεια και θα γυρίσει σπίτι του. Επειδή κι εγώ εχω πάει πίστα (και γούσταρα τρελά) έχω φτάσει στο συμπέρασμα, πως στην πίστα ξεκαυλώνεις και γυρνάς ήρεμα - ηρεμα μετά... Όσες φορές το εχω κάνει αυτό εχω (όχι μόνο καταλάβει) αλλά και δει.
Όσον αφορά τα περί επίδοξων Βατανεν και Ρερλ κλπ νόμιζω σου απάντησα στα περι παιδείας που θα αποκτήσουμε (θέλω να ελπίζω) κάποτε.
Για το 7x24 όποιος έχει καταλάβει καλώς έχει καταλάβει! Αν κάποτε θα βρεθούμε από κοντά θα σου πω. check your pms. Αν εσύ δεν θες μία πίστα 7x24, αν κάποτε γίνει (7x24) έσυ να έρχεσαι μόνο απο Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 με 18:00, έτσι ώστε να μην αυξάνονται τα έξοδα λειτουργίας της κι όλοι έμεις θα τρέχουμε με σβηστά τα φώτα για οικονομία, ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή της λειτουργία!
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
-
Ο χρήστης pete_creative_jr έγραψε:
2. Θα αποκτήσουν επιτέλους τα παιδιά μας αυτό που δεν έχουμε κι εμεις. Αυτό δεν είναι πίστα αλλά ΑΥΤΟΚΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.Είμαι μαζί σου all the way, αλλά σχετικά με το παραπάνω, δε νομίζω δυστυχώς ότι θα αλλάξουν τόσο πολύ τα πράγματα στο ελληνικό αυτοκινητιστικό προσκήνιο απλά με τη δημιουργία μιας πίστας.
Βέβαια, δεν το βλέπω απαισιόδοξα, μακάρι όλα να πάνε καλά (αν και θα ήθελα πίστα εκτός Αττικής) και σίγουρα θα είναι ένα καλό δεύτερο βήμα (αν θεωρήσουμε πρώτο βήμα τις δυο πίστες που έχουμε ήδη).
Θέμης.
-
Ισως να μην αλλαξουν πολλα για εμας, αλλα αυτοι που θα μεγαλωσουν εχοντας πιστα διαθεσιμη? Μηπως εκει θα υπαρξει διαφορα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ισως να μην αλλαξουν πολλα για εμας, αλλα αυτοι που θα μεγαλωσουν εχοντας πιστα διαθεσιμη? Μηπως εκει θα υπαρξει διαφορα?Και εκει ειναι το θεμα μας....
Να δουμε το θεμα οσο ποιο ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ γινετε.....
Δεν εχει συμασεια ποσοι κοντρακιδες θα φυγουν απο τους δρομους σημερα.
Αλλα ποσα παιδια δεν θα κανουν ποτε κοντρα στο δρομο, γιατι θα χουν το DragStrip στην Αθηνα, μεσα σε καταπρασινο παρκο. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ισως να μην αλλαξουν πολλα για εμας, αλλα αυτοι που θα μεγαλωσουν εχοντας πιστα διαθεσιμη? Μηπως εκει θα υπαρξει διαφορα?
Και εκει ειναι το θεμα μας....
Να δουμε το θεμα οσο ποιο ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ γινετε.....
Δεν εχει συμασεια ποσοι κοντρακιδες θα φυγουν απο τους δρομους σημερα.
Αλλα ποσα παιδια δεν θα κανουν ποτε κοντρα στο δρομο, γιατι θα χουν το DragStrip στην Αθηνα, μεσα σε καταπρασινο παρκο.sory για το σπάσιμο αλλά δεν αρκει το dragstrip για να λυθεί το πρόβλημα... πρέπει να αλλάξει ο λαος νοοτροπία.. και αν τα δικά μου παιδια και τα δικά σου βγούνε πιο συνηδητοποιημένα γιατι τρώμε την αλήθινή αυτοκινητιστική εικόνα με το κουτάλι και δεν θέλουμε να τα βγάλουμε ούτε άσχετα ούτε ευθραυστα στον κόσμο, υπάρχουν πο΄λλοι, πάρα πολλοί εκει έξω που τα παιδιά τους θα τα βγάλουν σαν τα μούτρα τους.. αν ποτε ασχοληθούν να τα μεγαλώσουν σωστά...
δυστυχώς βλέπωντας πως αυτοί οι 'κουλενμπεργκ' αδιαφορούν για τους υπόλοιπους οδηγούς είμαι πεπεισμένος πως θα αδιαφορούν και για την αγωγή του παιδιού τους....
-
Τα παντα ξεκινουν απο την ελλειψη παιδειας......
Οταν φτασουμε στο σημειο να σεβομαστε τον συνανθρωπο μας,τοτε οι δρομοι θα ξαναγινουν δρομοι και οχι ζουγκλες...Κ δεν αναφερομαι στην αυτοκινητιστικη μονο,αλλα και στη γενικη.
Στα της πιστας τωρα.Λεω ναι σε μια πιστα στο Ελληνικο που θα συνδυαζει το πρασινο που τοσο πολυ αναγκη εχει η Αθηνα με ενα παρκο μηχανοκινητου αθλητισμου(μουσειο,πιστες etc etc) το οποιο δεν θα διαταρασει το πρασινο αλλα θα δενει αρμονικα με αυτο...[I wish]
Που θα μπορει ο καθε ενας απο εμας να παει να τρεξει με ασφαλεια(οσο το δυνατον περισσοτερη) εναντι Χ κοστους(το τζαμπα πεθανε).
Επι της ουσιας το προβλημα με τις «κοντρες» δεν θα εκλειψει,αλλα θα μειωθει αφου τουλαχιστον οι συνειδητοποιημενοι θα πηγαινουν εκει(ή τελος παντων οπου αλλου εντος Αττικης γινει πιστα).Οι μη συνειδητοποιημενοι θα το κανουν στους δημοσιους δρομους οτι και να κανει καποιος.Γινεται παντου σε ολοκληρο τον κοσμο,ακομα και στις πιο προηγμενες χωρες..
-
Ο χρήστης pete_creative_jr έγραψε:
Δηλαδή πιστεύεις πως με την υπαρξη της πίστας θα αυξηθεί ο αριθμός των 'κοντράκηδων'??? Πιστεύεις πως θα σκοτώνονται περισσότεροι???Νομίζω σου απάντησα επαρκώς με αυτό:
Για το ερώτημά σου, σου απαντάω ως εξής: μετά από κάθε αγώνα ράλι (και λιγότερο αναβάσεων ή ταχύτητας) οι δρόμοι γύρω από τον αγώνα είναι γεμάτοι με επίδοξους 'Vatanen' που προσπαθούν (πολλές φορές ανεπιτυχώς, με οδυνηρές συνέπειες ) να μιμηθούν τους 'ραλίστες'. Κατ΄ αυτή την έννοια, ενδεχομένως να συμβεί αυτό που λες. Ιδίως αν, εξαιτίας της πίστας, αυξηθούν όσοι ασχολούνται με το άθλημα.
Βέβαια φαντάζομαι πως ένα άλλο ποσοστό θα πάψουν να είναι στους δρόμους και άρα θα μειωθούν τα ατυχήματα από αυτούς (που όμως, υποπτεύομαι, είναι οι πιο συνειδητοποιημένοι, και άρα οι κατά τεκμήριο ασφαλέστεροι).
Συνεπώς μάλλον η πίστα δεν θα επηρεάσει τον αριθμό των ατυχημάτων.
Διότι:
- Η πίστα θα αυξήσει τον αριθμό των ασχολούμενων με το άθλημα (και προφανές και επιθυμητό)
- Κάποιοι από τους ασχολούμενους στερούνται της οδηγικής παιδείας που θα τους εμποδίσει να κινούνται 'από Αθήνα για Θεσσαλονίκη τελικιασμένοι μετά την SSS του Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ' (λεγόμενα άλλου χρήστη του Forum)
- (Από τα #1 και #2 προκύπτει) Η πίστα βραχυπρόθεσμα ενδεχομένως να αυξήσει τον αριθμό των ατυχημάτων στην κατηγορία ανθρώπων που περιγράφεται από το #2 (δυστυχώς αλλά έτσι είναι)
- Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι, όπως εσύ (και εγώ στον εαυτό μου ακριβώς την ίδια συμπεριφορά έχω παρατηρήσει), είναι της λογικής:
Μάλλον θα θεωρείς τον εαυτό σου από τους συνειδοτοποιημένους. Όπως κατάλαβα από παραπάνω, με τον όρο συνηδητοποιημένος εννοείς αυτόν που θα πάει στην πίστα, θα κάνει τον χαβαλέ του, θα τρεξει με ασφάλεια και θα γυρίσει σπίτι του. Επειδή κι εγώ εχω πάει πίστα (και γούσταρα τρελά) έχω φτάσει στο συμπέρασμα, πως στην πίστα ξεκαυλώνεις και γυρνάς ήρεμα - ηρεμα μετά... Όσες φορές το εχω κάνει αυτό εχω (όχι μόνο καταλάβει) αλλά και δει.
Για το 'και δει' θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, διότι τη συμπεριφορά που περιγράφω στο #2 παραπάνω τη βλέπω εδώ και 20+ χρόνια που ασχολούμαι με τους αγώνες.
Και ναι, θεωρώ τον εαυτό μου συνειδητοποιημένο οδηγό. Δεν τρέχω μόνο στην πίστα αλλά και σε έρημες ορεινές διαδρομές, όπου όμως η #1 προτεραιότητά μου δεν είναι η κάβλα μου αλλά η ασφάλεια η δική μου και ακόμα περισσότερο των γύρω μου. Για παράδειγμα δεν θα κλειστώ ποτέ-ποτέ-ποτέ σε αριστερή τυφλή στροφή
Το θέμα βέβαια δεν είμαι εγώ και εσύ αλλά πως θα κερδίσουμε από το #4 χωρίς να χάσουμε από το #2. Εδώ μπαίνει το θέμα της οδηγικής / οδικής παιδείας που σωστά θέτεις.
- Θα αποκτήσουν επιτέλους τα παιδιά μας αυτό που δεν έχουμε κι εμεις. Αυτό δεν είναι πίστα αλλά ΑΥΤΟΚΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
Ομως η παιδεία δεν είναι κάτι που αποκτά κανείς από τα 20 του που έχει λεφτά και τις νομικές προϋποθέσεις (δίπλωμα) να πηγαίνει στην πίστα. Είναι κάτι που (πρέπει να) προέρχεται από το σχολείο, τους γονείς, το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, κυρίως όταν είναι μικρός. Τι οδική παιδεία περιμένεις αν ο μπαμπάς σου σε βάζει χωρίς ζώνη / κάθισμα όρθιο στο μπροστινό κάθισμα και η μαμά σου σε τραβολογάει σε σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να διασχίσετε το δρόμο ?
Και αυτά φίλε μου δεν θα τα βοηθήσει μια πίστα, αλλού πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Αν τουλάχιστον μιλάγαμε για πίστα-πίστα, τουλάχιστον θα μάθαινε (εννοείται με δασκάλους) να οδηγεί με σωστές γραμμές, να φρενάρει σωστά, να αποφεύγει εμπόδια κτλ. κτλ. Αυτά είναι οδηγική παιδεία.
Αλλά όχι τόσο σε μια πίστα - drag strip στην οποία, κακά τα ψέμματα, το μόνο που θα μάθει κανείς είναι πως να ξεκινά γρήγορα χωρίς σπινάρισμα και να αλλάζει ταχύτητες χωρίς ν΄ αφήνει (χρήσιμες γνώσεις αλλά δεν μειώνουν τα ατυχήματα στο δρόμο).
Καταλαβαίνεις γιατί λοιπόν πιστεύω πως μια πίστα σαν αυτή που περιγράφεται τόσο καιρό σε αυτά τα θέματα (= drag strip) είναι μεν χρήσιμη και θεμιτή και ίσως να βοηθήσει να μειωθούν τα ατυχήματα στους δρόμους αλλά είναι ΚΥΡΙΩΣ για την ικανοποίηση του χόμπι και της κάβλας και δεν είναι #1 προτεραιότητα και δε δικαιολογεί μια επείγουσα παροχή του κράτους δωρεάν προς τους πολίτες του, σε βάρος άλλων προτεραιοτήτων οδικής ασφάλειας (το ξέρω, δεν είναι ίδια τα κόστη αλλά από έναν 'κορβανά' βγαίνουν όλα), όπως να φτιαχτεί το πέταλο του Μαλιακού, να μπει σοβαρό μάθημα οδικής αγωγής σε όλα τα σχολεία, να γίνουν διαφημίσεις σχετικά, να φύγουν μέσω αλάδωτων ΚΤΕΟ από τους δρόμους όλα τα σαπάκια κοκ.
Εν ολίγοις, αν μια πίστα - drag strip στο Ελληνικό κοστίζει Χ εκατομμύρια, προτιμώ αυτά να δοθούν σε κάποια από τις τεράστιες προτεραιότητες που αναφέρω παραπάνω. Και το κενό ας το γεμίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία, αν πράγματι υπάρχει (και δεν κοροϊδευόμαστε όλοι, πως 'είμαστε χιλιάδες' ενώ είμαστε 2-3-1013) το business case.
Προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει business case διότι, πολύ απλά, αυτή η δραστηριότητα είναι ελκυστικότερη στην πλειονότητα όσων των κάνουν, παράνομη και δωρεάν.
Για το 7x24 όποιος έχει καταλάβει καλώς έχει καταλάβει! Αν κάποτε θα βρεθούμε από κοντά θα σου πω. check your pms. Αν εσύ δεν θες μία πίστα 7x24, αν κάποτε γίνει (7x24) έσυ να έρχεσαι μόνο απο Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 με 18:00, έτσι ώστε να μην αυξάνονται τα έξοδα λειτουργίας της κι όλοι έμεις θα τρέχουμε με σβηστά τα φώτα για οικονομία, ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή της λειτουργία!
Φυσικά και θέλω μια πίστα 7x24. Μάλλον δεν θα πήγαινα εγώ στις 03:00 αλλά σίγουρα θα πήγαιναν πολλοί. Απλά δε θεωρώ πως είναι ρεαλιστικό αίτημα και ιδίως μάλιστα συνοδευόμενο από το 'δωρεάν'. Δηλαδή αν εσύ (δεν το λέω προσωπικά) θεωρείς αυτονόητο να μπεις σε ένα χώρο στις 03:00 δωρεάν, εγώ καταλαβαίνω: 'προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνές δικαιολογίες' για να μη μπεις και να συνεχίσεις να είσαι 'απ΄ έξω'
Δηλαδή αν σε χρέωναν πχ. 3 ευρώ το πέρασμα 08:00 - 20:00 και 5 ευρώ το πέρασμα 20:00 - 08:00 εσύ ίσως να το θεωρούσες εύλογο αλλά άλλοι θα έλεγαν 'σιγά μη δώσω λεφτά να τρώει ο Κόκκαλης / Βαρδινογιάννης / Μπόμπολας / Καραμανλής / Σουφλιάς / Παπανδρέου / Αλογοσκούφης' κτλ. κτλ. Ως γνωστόν, 'του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει' και αυτό δεν είναι μόνο θέμα οδηγικής παιδείας...
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Κανένα τέτοιο θέμα.
-
Καταρχήν νομίζω ότι δεν λέμε πάντα όλη την αλήθεια. Ακόμα και στα κράτη που έχουν εκατό πίστες παράνομες κόντρες στους δρόμους γίνονται. Ο αγνός εραστής της οδήγησης θα πάει στην πίστα που έχει να δώσει πολλά σε όλους μας και στους νέους οδηγούς ακόμα περισσότερα. Ο εραστής του κινδύνου και του εύκολου κέρδους όμως όχι. Δεν τον βολεύουν οι κανόνες της πίστας. Το καλό όμως θα είναι ότι δεν θα μπορεί να κρυφτεί κανένας πίσω από την ανυπαρξία της πίστας για να δικαιολογήσει τις πράξεις του.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καταρχήν νομίζω ότι δεν λέμε πάντα όλη την αλήθεια. Ακόμα και στα κράτη που έχουν εκατό πίστες παράνομες κόντρες στους δρόμους γίνονται. Ο αγνός εραστής της οδήγησης θα πάει στην πίστα που έχει να δώσει πολλά σε όλους μας και στους νέους οδηγούς ακόμα περισσότερα. Ο εραστής του κινδύνου και του εύκολου κέρδους όμως όχι. Δεν τον βολεύουν οι κανόνες της πίστας. Το καλό όμως θα είναι ότι δεν θα μπορεί να κρυφτεί κανένας πίσω από την ανυπαρξία της πίστας για να δικαιολογήσει τις πράξεις του.α μπραβο!!!
-
Το ολο θεμα ειναι 'εμεις' να καταφερουμε να πεισουμε 'εσας', οτι μια πιστα μηχανοκινητου αθλητισμου, ΚΟΝΤΑ Η ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ειναι και αυτη 'τεραστια προτεραιοτητα' και οχι κατι για να κανουμε την πλακα μας 'εμεις'. Και μιλαμε για drag-strip γιατι ειναι το πιο εφικτο κα ιπιο ευκολο/φτηνο σεναριο πιστας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ολο θεμα ειναι 'εμεις' να καταφερουμε να πεισουμε 'εσας', οτι μια πιστα μηχανοκινητου αθλητισμου, ΚΟΝΤΑ Η ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ειναι και αυτη 'τεραστια προτεραιοτητα' και οχι κατι για να κανουμε την πλακα μας 'εμεις'. Και μιλαμε για drag-strip γιατι ειναι το πιο εφικτο κα ιπιο ευκολο/φτηνο σεναριο πιστας.Λυπάμαι που το λέω, αλλά 'εσείς' δεν τα καταφέρατε σε ό,τι με αφορά
Τα επιχειρήματά μου γιατί είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αλλά όχι αρκετά ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για να το κάνει το κράτος και μάλιστα δωρεάν και μάλιστα μέσα σε πόλη και μάλιστα σε βάρος άλλων θεμάτων ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (μια και τα λεφτά δεν είναι άπειρα), σε πολλά θέματα παραπάνω.
Τα δικά σου / 'σας' επιχειρήματα περί του αντιθέτου, ομοίως.
Ας μην το κουράζουμε άλλο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το ολο θεμα ειναι 'εμεις' να καταφερουμε να πεισουμε 'εσας', οτι μια πιστα μηχανοκινητου αθλητισμου, ΚΟΝΤΑ Η ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ειναι και αυτη 'τεραστια προτεραιοτητα' και οχι κατι για να κανουμε την πλακα μας 'εμεις'. Και μιλαμε για drag-strip γιατι ειναι το πιο εφικτο κα ιπιο ευκολο/φτηνο σεναριο πιστας.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά 'εσείς' δεν τα καταφέρατε σε ό,τι με αφορά
Τα επιχειρήματά μου γιατί είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αλλά όχι αρκετά ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για να το κάνει το κράτος και μάλιστα δωρεάν και μάλιστα μέσα σε πόλη και μάλιστα σε βάρος άλλων θεμάτων ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (μια και τα λεφτά δεν είναι άπειρα), σε πολλά θέματα παραπάνω.
Τα δικά σου / 'σας' επιχειρήματα περί του αντιθέτου, ομοίως.
Ας μην το κουράζουμε άλλο
Οκ... Ας μη το κουρασουμε αλλο.
Απο το να σωσουμε μερικες ζωες σημερα.
Και πολυ περισσοτερες αυριο, γιατι με τις φυλλαδες τυπου Μαξ Παουερ Μπερν Αουτ Μπλοου Αουτ και λοιπα, το αθλημα αποκτα μεγαλυτερο κοινο
που φτιαχνει το παπι/χατς μπακ/σαπακι του και κατεβαινει στη βουτα να το μοστραρει, γιατι του το πασαρουν σαν μοδα...σορρυ ως κατι ΤΡΕΝΤΥ...Σορρυ κιολας, αλλα
εχω δυο αδερφια εναν 22και εναν 16 χρονων
Εχω ανυψιο 2 ετων
Θα κανω και μερικα παιδια καποια στιγμη
και η οδιγικη παιδεια τους με αφορα ΑΜΕΣΑ και ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑΚΑΙ **ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΩ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ
ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΜΥΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣΟΙ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ
ΠΛΥΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝΑ ΜΕ
ΜΗΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙΡΑΖ (Sic) ΤΟΥΣ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ
ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΡΑΖΕ, ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
ΤΗΝ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ
ΤΕΤΟΙΑ ΦΥΛΑΔΑ.** -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ
ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΡΑΖΕ, ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
ΤΗΝ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ
ΤΕΤΟΙΑ ΦΥΛΑΔΑ.[/b]Συμφωνω απολυτα
Δυστυχως οι** 4ΤΡΟΧΟΙ**-για να λεμε τα πραγματα με τ'ονομα τους στο ονομα της κυκλοφοριας απογοητευουν τη συντριπτικη πλειοψηφια αυτων που τοσα χρονια τους στηριξαν.
Σα να μην εφτανε ο Αναστασιαδης (οτι χειροτερο μπορει να επιδειξει η 'δημοσιογραφια')* μας φορτωνουν καθε μηνα και αυτες τις αηδιες....*Παρακαλω τους mods να μη διαγραψουν τιποτα απο οσα γραφω.
Οποιος νομιζει οτι θιγεται ας απαντησει η ας ζητησει τα στοιχεια μου. -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Παρακαλω τους mods να μη διαγραψουν τιποτα απο οσα γραφω.
Οποιος νομιζει οτι θιγεται ας απαντησει η ας ζητησει τα στοιχεια μου.Τελείως άσχετο με την κουβέντα σας το σχόλιό μου...απλώς νομίζω ότι έχει παρεξηγηθεί πολύ ο ρόλος των moderators εδώ. Το forum δε λογοκρίνεται στις γνώμες των μελών, όποιες κι αν είναι αυτές.
Συγνώμη για το off topic, αλλά με το 'παρακαλώ τους mods να μη διαγράψουν αυτά που γράφω' δίνεται ίσως η εντύπωση πως όσοι έχουμε κάτι να πούμε για τους 4Τ, απειλούμαστε από λογοκρισία
Φίλε KRIEZA, μην το πάρεις προσωπικά το post μου, απλά ένιωσα την ανάγκη να κάνω αυτό το σχόλιο προς αποφυγή παρεξηγήσεων
Θέμης
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Παρακαλω τους mods να μη διαγραψουν τιποτα απο οσα γραφω.
Οποιος νομιζει οτι θιγεται ας απαντησει η ας ζητησει τα στοιχεια μου.Τελείως άσχετο με την κουβέντα σας το σχόλιό μου...απλώς νομίζω ότι έχει παρεξηγηθεί πολύ ο ρόλος των moderators εδώ. Το forum δε λογοκρίνεται στις γνώμες των μελών, όποιες κι αν είναι αυτές.
Συγνώμη για το off topic, αλλά με το 'παρακαλώ τους mods να μη διαγράψουν αυτά που γράφω' δίνεται ίσως η εντύπωση πως όσοι έχουμε κάτι να πούμε για τους 4Τ, απειλούμαστε από λογοκρισία
Φίλε KRIEZA, μην το πάρεις προσωπικά το post μου, απλά ένιωσα την ανάγκη να κάνω αυτό το σχόλιο προς αποφυγή παρεξηγήσεων
Θέμης
Ναι οι μοντερς εχουν διξει αρκετη επιοικεια σε αλλα θεματα.
Δεν θα τους καταλογιζα το ειδος συμπεριφορας στο οποιο αναφερεσαι φιλε μου.Για τον Θεμο Αναστασιαδη, θα διαφωνησω.
Ειναι Καυστικοτατος και ασκει ηπιας μορφης κριτικη.... -
ΕΝΤΕΛΩΣ OFF TOPIC
δυστυχώς όπως και να χει έχουμε παραδωθεί όλοι μας σε αυτή τη 'μόδα'...
λίγο πολύ κάνουμε τα ίδια πράγματα, απλά ό καθένας μας ΄΄εχει διαφορετική οπτική γωνά του θέματος.
το μόνο που θα πω είναι το εξής, έχω ΒΑΡΕΘΕΙ να ακούω για άλογα, ροπές, τουρμπίνες, τετρακούνες πισωκούνες, τσίτες λκπ κλπ από το στόμα του κάθε αδαή... όλοι γυρνάνε γύρο από το αυτοκίνητο από τα 14-15 ως τα 25-26 και βάλε λες και είναι προέκταση του εαυτού τους... έχουμε χάσει η κοντεύουμε να χάσουμε κάθε άλλο ενδιαφέρον και ασχολούμαστε όλοι με αυτο.. οκ, καλό είναι αλλά ως ένα σημείο...
τι θέλω να πω? αν από τα 15 διαβάζει περιοδικά του τύπου 'trendy-lifestyle-automotive' το μόνο που θα καταφέρει είναι ή να βουτήξει το αμάξι του μπαμπα και να αρχίσει τα ακροπολικά περάσματα σε κάθε κ**λοστενο της γειτονιάς του ή αν δεν το καταφέρεια αυτο να βγάλει δίπλωμα και τότε με το δώρο του μπαμπα να αρχίσει να κάνει όλα αυτα που με τόσο ζήλο διάβαζε να κάνουν άλλοι επι σειρά ετών..
αν είναι έτσι τότε που βαδίζουμε ρε παιδιά?? εγω τουλάχιστον μεγάλωσα διαβάζοντας 4Τ και ΑMS ελπίζοντας μια μέρα να πάω να οδηγήσω ένα m3 η ένα 190 evo στο spa, στο ring κλπ. τα σημερινά παιδια τι όνειρα έχουν?? πως να γράψουν χρόνους θηβών-καβάλας-σχιστο και πάλι πίσω???
-
Aυτο που λες φιλε panos grc ισχυει για ολα τα πραγματα που βομβαρδιζονται τα παιδια σημερα και οχι μονο για την αυτοκινηση.Σημερα τα παιδια ενδιαφερονται για τα νεον κατω απο το αυτοκινητο και καμια τουρμπινα και να κανουν κοντρες χωρις καν να ξερουν να οδηγανε. Αυτο ομως δε συμβαινει με ολα τα πραγματα γυρω μας?Κοιτα στα περιπτερα τι περιοδικα κυκλοφορουν και θα καταλαβεις τι διαβαζουν τα παιδια στην εφηβεια,βλεπουν κι ενα FAST AND THE FURIOUS και εδεσε το γλυκο.Θα συμφωνησω μαζι σου πως η παιδεια που πηρα απο 4Τ και AMS ειναι πολυ καλυτερη.
-
Εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι κάθε παιδί τελικά θα βρει το δρόμο του, όποιος κι αν είναι αυτός. Δεν είναι στο χέρι μας 'τι θα μας αρέσει', αλλά αυτό που μας αρέσει μας έχει διαλέξει τελικά και είμαστε έρμαιοί του. Είμαστε καταδικασμένοι να το βρούμε και να ασχοληθούμε μαζί του.
Έτσι λοιπόν, ακόμα κι αν το περιβάλλον βομβαρδίζει κάποιο παιδί με τα λάθος ερεθίσματα, εκείνο τελικά θα ξεχωρίσει τι θέλει και θα ασχοληθεί με αυτό που του αρέσει.
Αυτός νομίζω είναι και ο βαθύτερος λόγος που μερικοί δε θα άλλαζαν ποτέ, όσες πίστες κι αν είχαμε (δεν είναι υποννοούμενο για κανέναν, ελπίζω να μην το πάρει κανείς προσωπικά).
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
...Έτσι λοιπόν, ακόμα κι αν το περιβάλλον βομβαρδίζει κάποιο παιδί με τα λάθος ερεθίσματα, εκείνο τελικά θα ξεχωρίσει τι θέλει και θα ασχοληθεί με αυτό που του αρέσει...για να βρει το δρόμο του δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τις απόψεις του? και αν διαλέγει να είναι 'ελαφρότερες' η επιφανιακές φταιει το παιδί η αυτός που του έδωσε αρχές?? μάλλον το δεύτερο είναι καιπολύ φοβάμαι πως θα γράφουμε για πολλές ώρες χωρίς να βγάλουμε κάτι τελικα...
και για να μην παρεξηγηθεί κανείς προλαβαίνω λέγοντας πως δεν κατακρίνω τη 'μόδα' απλά επικροτώ την άποψη και στάση όσων ξέρουν να πέρνουν από κάθε κομμάτι της ζωής ότι καλό βρίσκουν για να νιώθουν δυνατοί και να συνεχίζουν....
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Aυτο που λες φιλε panos grc ισχυει για ολα τα πραγματα που βομβαρδιζονται τα παιδια σημερα και οχι μονο για την αυτοκινηση.Σημερα τα παιδια ενδιαφερονται για τα νεον κατω απο το αυτοκινητο και καμια τουρμπινα και να κανουν κοντρες χωρις καν να ξερουν να οδηγανε. Αυτο ομως δε συμβαινει με ολα τα πραγματα γυρω μας?Κοιτα στα περιπτερα τι περιοδικα κυκλοφορουν και θα καταλαβεις τι διαβαζουν τα παιδια στην εφηβεια,βλεπουν κι ενα FAST AND THE FURIOUS και εδεσε το γλυκο.Θα συμφωνησω μαζι σου πως η παιδεια που πηρα απο 4Τ και AMS ειναι πολυ καλυτερη.δυστυχώς συμβαίνει παντού όπως λες και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και τόσο μαζικό που κυνδινεύουμε να χαρακτηριστούμε παλιομοδίτες, ρομαντικοί κλπ κλπ...
ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ...TFRC