-
Άλλη μία απαράδεκτη εμφάνιση, και άλλη μια επιβεβαίωση ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από ηγέτη.
Προφανώς στο χθεσινό παιχίδι τον ρόλο ανέλαβε ο Ζήσης. (Μπράβο στο παιδί έδειξε ότι έχει πάθος για την νίκη)
Ο Λάζαρος ξελάσπωσε σε δύσκολες στιγμές , αλλά με την Ρωσσία τα πράγματα θα είναι πολύ μα πολύ δυσκολότερα και για τον Λαζο και για τον Ζήση.Εκτός από τις βολές, αναρωτίεμαι τί θα γίνει με το πετροβολητό από τα 3ποντα, έβλεπες ρε γαμώτο τους Εβραίους να τα κολάνε από παντού και οι δικοί μας έσπασαν το στεφάνι.
Εντωμεταξύ μόλλις αρχίσουμε να παίζουμε λίγο γρήγορα στην επίθεση , χαλαρώνουμε και στην άμυνα, πράγμα που τελικά γυρνάει μπούμεραγκ.
Ελπίζω να μην επιβεβαιωθώ αλλά το αυριανό παιχνίδι μάλλον θα είναι πολύ δύσκολο με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. -
Πάντως μέρα με τη μέρα σιγουρεύομαι ότι αυτό που παίζει η εθνική δεν είναι μπάσκετ. 5 άτομα γύρω-γύρω στην επίθεση με μια στατικότητα που θυμίζει... σκάκι, παίρνει ένας την μπάλα, κάνει μια μπούκα και ό,τι κάτσει... Κίνηση μηδέν, εναλλακτικές λύσεις στον τρόπο παιχνιδιού μηδέν, απόλυτα προβλέψιμο παιχνίδι, που δεν ενθουσιάζει, ακόμα και αν κερδίζεις με 15 πόντους. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ ως τώρα να κερδίζουμε με 15 πόντους κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού και να νιώθω τόσο απογοητευμένος με τον τρόπο που παίζουμε...
Και μετά λέτε για τον Ιωαννίδη ότι παίζει παρωχημένο και οπισθοδρομικό μπάσκετ...
-
Οταν στο ημιχρονο κρατας τον αντιπαλο στους 14 ποντους και δεν μπορεις να ξεφυγεις με πανω απο 10, του δινεις να καταλάβει οτι ειναι ακομα στο παιχνιδι. Οταν στο δευτερο βαρυναν τα ποδια των δικών μας απο την κουραση (λογικο μετα απο τετοια προσπαθεια στην αμυνα) οι αλλοι αρχισαν να τα χωνουν απο παντου (επισης λογικο, τα ποσοστα τους στο πρωτο ημιχρονο ηταν αφυσικα τραγικα), δεν υπηρχε η εξασφαλιση της μεγαλης διαφορας και φαινοταν στα ματια τους οτι το φοβηθηκαν το παιχνιδι... Αντιθετα οι αλλοι μη εχοντας κατι να χασουν (ειναι η χειροτερη ομαδα των '12' και το ξερουν), εκμεταλλευτηκαν το ψυχολογικο μας προβλημα κι αν δεν ηταν ο Ζησης (λαμπαδα στο παιδι) θα μας ειχαν πεταξει εξω. Το εχω ξαναδει το εργο (με Ιταλια το 2003, με Γερμανια το 2001) και δε μου κανει πια εντυπωση...
Οι παικτες:- Διαμαντιδης: Χαθηκε. Κακο αυτο, τον ειχα για πιο αρχ*@#το.
- Σπανουλης: Η χθεσινη του αποδοση ειναι ενδεικτικη του γιατι παρα το αναμφισβητητο ταλεντο του δεν παιζει στο NBA. Θο-λω-σε...
- Παπαλουκας: Οτι ειναι ντεφορμε το ξεραμε. Οτι δεν εχει κανει καμια προοδο στο σουτ (παρα το οτι προοδευσε σε ολους τους αλλους τομεις) το διαπιστωσαμε εχθες. Δεν ειχε καθαρο μυαλο στο 5-5 και οταν του 'μενε η μπαλα στα χερια η επιθεση ηταν καταδικασμενη σε τουβλο. Οι Ισραηλινοι το καταλαβαν και το επεδιωκαν συνεχεια.
- Ζησης: Σουπερ. Η εξαιρεση στις φλωροφατσες που λεγαμε. Οι παικτες που ζητανε τη μπαλα στα δυσκολα ειναι που χρειαζονται στην εθνικη. Τον βοηθαει οτι στην ΑΕΚ ηταν πρωταγωνιστης. Εβαζε και τις βολες, δειγμα παιδειας και ψυχολογιας. Γι' αυτο φωναζω και για τον Χατζη...
- Χατζηβρεττας. Δυστυχως το παλικαρι εμαθε ρολιστας στον βαζελο και δε θα το αποβαλλει ΠΟΤΕ. Αυτο το layup-σεντρα που λεγαμε τον καταδικασε στη συνειδηση μου. Αμα δεν παιζει και αμυνα (οπως δλδ χθες) ειναι αχρηστος για την ομαδα.
- Φωτσης: Κριμα το μποι του και τα προσοντα του. Σειρα του Κιριλενκο (1981) στην αρχη ειχε πολυ μεγαλυτερες προοπτικες απο τον Ρωσο. Ο μπαμπας-manager του ενεπνευσε οτι ειναι ο επομενος Τζορνταν. Επειδη δεν ητανε και το καταλαβε, τον πηρε απο κατω ψυχολογικα και δεν δουλεψε ενω του λειπουν και τα αρχ... οπως ευστοχα ειπε ο αμερικανος σκαουτερ. Κανονικα εχθες επρεπε να τους καταπιει μονος του. Πολλα λεφτα πολυ νωρις κι επειδη πηδαει στον θεο νομιζε οτι δεν χρειαζεται κατι αλλο... Επειδη ειναι μολις 24 εχω καποιες (αμυδρες) ελπιδες. Αρκει βεβαια να απολυσει τον μπαμπα
- Κακιουζης: Λιγα πραματα αλλα η εμπειρια του τον βοηθησε στα δυσκολα. Αναχρονιστικος αλλα οχι αχρηστος γιατι ειναι εξυπνος και κινητικος κατι που λειπει απο την επιθεση μας.
- Τσαρτσαρης: Μεχρι να στριψει εχει τελειωσει το ματς... Ρολιστας για λιγα. Δυστυχως εμαθε 7ος παικτης σαν τον Χατζηβρεττα. Αυτοι οι παικτες τελειωσανε απο το μπασκετ.
- Ντικουδης: Που ηταν αυτος; Εκτος τοπου και χρονου. Τα τελευταια χρονια επειδη κονομησε δεν δουλεψε καθολου. Κριμα...
- Παπαδοπουλος: Θελει λιγο να βελτιωσει την ψυχολογια του. Οταν το καταφερει στην επιθεση δε θα παιζεται. Στην αμυνα εχει προβληματακια...
Με τους Ρωσους πρεπει να παιξουμε οπως με τους Σερβους στο Ακροπολις για να περασουμε. Αλλιως....
-
Παρακολούθησα το 1ο ημίχρονο και λίγο από την αρχή του 3ου 10λεπτου. Το υπόλοιπο παιχνίδι το είδα σε στιγμιότυπα, αφού είχα βαρεθεί τόσο πολύ που έπιασα την κουβέντα.
Παρόλο που από τους +15 μας φτάσανε στους +3, δεν είπα ένα γμτ ... Γιατί ? Γιατί δεν παίζαμε. Πάλι πρόβλημα στην επαναφορά και 1η πάσα (αν είναι δυνατόν), από τα 5μ και έξω (δεν είναι μόνο τα 3ποντα) το 'χουμε ματώσει. Οι βολές είναι θέμα και ψυχολογίας, την οποία για το καλό του ο Κακιούζης είχε όταν έβαλε το 3ποντο στο τέλος. Άν δεν το έβαζε, δε θέλω να σκέφτομαι τί θα γινόταν.
Κάποια παιδιά από το σύγχρονο μπασκετ έχουν πάει στο ΝΒΑ ή θέλουν να πάνε. Είναι πιο αθλητικά από παλιά, σίγουρα. Αλλά να βλέπω παιχταράδες με τα προσόντα του Φώτση να γυρίζουν γύρω-γύρω και να περιμένουν να σουτάρουν. Πάρ' τη μπαλίτσα και μπες μέσα ρε αγόρι μου ...
Ο Παπαδόπουλος χρήσιμος και αποτελεσματικός χθες. Αλλά αυτές οι κινήσεις του, μου κάνουν βελτιωμένο Μουρεσαν.
Ντιβατς, Ρατζα, Σαμπονις, Ρεμπρατσα, Βρανκοβιτς, Φασούλας και πόσοι ξένοι μοιάζουν με μπαλαρίνες μπροστά του. Και πλαστικότητα έιχαν και κινήσεις. Χθες έβαλε κάποια ραβερσε με την όσφρηση, χωρίς καν να κοιτάζει. Ο Πετσαρσκι ήταν τεχνίτης μπροστά του.
Ο Παπαλουκάς είχα πει ότι είναι βελτιωμένος Θύμιος. Το παίρνω πίσω, μην αδικήσω το Θύμιο.Ας πάμε 4αδα κι ας μην το 'χουμε φχαριστηθεί όσοι έχουμε προσδοκίες από το μπασκετακι.
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Κάποια παιδιά από το σύγχρονο μπασκετ έχουν πάει στο ΝΒΑ ή θέλουν να πάνε. Είναι πιο αθλητικά από παλιά, σίγουρα. Αλλά να βλέπω παιχταράδες με τα προσόντα του Φώτση να γυρίζουν γύρω-γύρω και να περιμένουν να σουτάρουν. Πάρ' τη μπαλίτσα και μπες μέσα ρε αγόρι μου ...
Ο Παπαδόπουλος χρήσιμος και αποτελεσματικός χθες. Αλλά αυτές οι κινήσεις του, μου κάνουν βελτιωμένο Μουρεσαν.
Ντιβατς, Ρατζα, Σαμπονις, Ρεμπρατσα, Βρανκοβιτς, Φασούλας και πόσοι ξένοι μοιάζουν με μπαλαρίνες μπροστά του. Και πλαστικότητα έιχαν και κινήσεις. Χθες έβαλε κάποια ραβερσε με την όσφρηση, χωρίς καν να κοιτάζει. Ο Πετσαρσκι ήταν τεχνίτης μπροστά του.
Ο Παπαλουκάς είχα πει ότι είναι βελτιωμένος Θύμιος. Το παίρνω πίσω, μην αδικήσω το Θύμιο.Ο Φωτσης δεν εχει την τεχνικη καταρτιση να μπει μεσα. Ασε που δεν εχει τα κοτσια...
Τον Παπαδοπουλο τον αδικεις. Ο Μουρεσαν ηταν 2.30 κι ο Παπαδοπουλος 2.10. Παιζει πλατη, με τα δυο χερια, με μεγαλο ρεπερτοριο και πολλη πλαστικοτητα. Ψυχολογια θελει (γι' αυτο και βαζει τα δυσκολα και χανει τα ευκολα). Τον θυμασαι καλα τον Πετσαρσκι;
Α! οχι και μπαλαρινα ο ΣτόικοO Παπαλουκας μου θυμιζει κι εμενα τον Θυμιο... αλλα ειναι καλυτερος παικτης.
-
Μην τα χώνουμε και στον Παπαδόπουλο τώρα!
Δηλαδή αν λείψει από την 5-άδα ποιος θα τον αντικαταστήσει; Ο Τσατσάρας; Όποτε βγαίνει το παδί συμβαίνει το εξής συγκλονιστικό. Και οι πέντε παίκτες μας πέρνουν θέση στις γωνίες και ανταλλάζουν πασούλες μέχει να φθάσουμε τα 7 δευτερόλεπτα, οπότε ξεκινά απελπισμένη επίθεση.
Ας φορτωθεί με φάουλ ο Παπαδόπουλος με τη Ρωσία και θα γελάσει κάθε πικραμένος.
-
Ουφ παει κι αυτο...
Ειναι δυνατον αυτο το καφενειο το Ισραηλ να μας δυσκολεψει τοσο πολυ; Καρδιακους πανε να μας κανουν; -
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Mην το πάρεις για διόρθωση αλλά μια και είσαι μικρότερος, να τον θυμηθείς
Μην ανησυχείς δεν .....διορθώνομαι
Το Στεργιάκο τον θυμάμαι ελάχιστα και μόνο από εθνική…
Στο παιχνίδι με τη Γαλλία ήσουνα μέσα;; Αν ήσουνα, μπορεί να θυμάσαι το εξής βέβαια δε γνωρίζω που ησουνα αλλα΄έγινε δεξιά από εκεί που ήταν η στατιστική υπηρεσία, σχεδόν στο ύψος της σέντρας, δυο σειρές καθισμάτων μπροστά από εμένα)
Η Γαλλία μας πήγαινε, πόντο-πόντο μέχρι ενός σημείου και σε μια επίθεσή της ο Ντιμπουισόν έβαλε ένα σουτ από τη σέντρα σχεδόν.Ηταν πολύ ωραίο καλάθι, όντως. Μια οικογένεια Γάλλων καθόταν πετάχτηκε από τη θέση της να πανηγυρίσει. Ενα αντρόγυνο και ένα κοριτσάκι, ήταν δεν ήταν 7-8 χρονών. Ο άντρας φώναξε 'Ales les Bleue' kai την επόμενη στιγμή, ένα κέρμα προσγειώθηκε στο κεφάλι του κοριτσιού και σε λίγο το φουστάνι του από λευκό είχε γίνει κόκκινο. Μιλάμε για πολύ αίμα. Αν ήσουν μέσα και έγινε κοντά σου μπορεί να το θυμάσαι.
Το ’87 ήμουνα 9 ετών και δε θυμάμαι και πολλά πράγματα. Είχα πάει σε δυο αγώνες και μάλιστα τον ένα τον είχαμε χάσει! Δε θυμάμαι καν με ποιες ομάδες παίζαμε, σ’ αυτήν την ηλικία δεν έχουν σημασία τα ονόματα!
Θυμάμαι ότι η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική, τα συνθήματα, τα τραγούδια, το πόδια να χτυπάνε το πάτωμα ρυθμικά για να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα τρόμου (αυτό δε θυμάμαι να το έχω ξανακάνει όσες φορές κι αν έχω πάει σε γήπεδο). Επίσης θυμάμαι όταν έβγαιναν οι παίκτες μας από τα αποδυτήρια (μετά τον αγώνα) να τους περικυκλώνει ο κόσμος για ένα αυτόγραφο. Ειδικά Γκάλη, Γιαννάκη, Χριστοδούλου γινότανε χαμός!
2005
Αυτό που λες για τη διαιτησία στο χτεσινό με το Ισραήλ είναι απόλυτα σωστό, μάλιστα αν θυμάσαι οι διαιτητές μας βοήθησαν και με τη Σλοβενία αλλά εμείς δεν τους βοηθήσαμε καθόλου… να μας βοηθήσουν κι άλλο! Στα φιλικά η ομάδα έτρεχε σωστά και ήξερε τι έκανε, για να μην πω έκανε ό,τι ήθελε… Επίσης η μεγάλη και άνετη νίκη επί της Σερβίας έχασε πολύ σε αξία μετά από τις επίσημες εμφανίσεις των γιούγκων, φάνηκε δηλαδή ότι δεν ήμασταν εμείς τόσο καλοί απλά τους πετύχαμε σε χάλια περίοδο. Αλλά αν είμαστε καλοί μονο για τα φιλικά… -
Δεν παει καλά η Εθνική...τουλάχιστον προχωράει όμως (σε αντίθεση με Σερβια-Ιταλια-Τουρκία)...
Καλα σε όλα τα αθλήματα, μόνο αμυνα ξέρουμε να παίζουμε??Ακου 14 ποντους σε ενα ημιχρονο...
Με τη Ρωσία θα πάμε καλύτερα. Μετα Λιθουανιααααντε γεια... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ο Παπαλουκάς είχα πει ότι είναι βελτιωμένος Θύμιος. Το παίρνω πίσω, μην αδικήσω το Θύμιο.Ο Φωτσης δεν εχει την τεχνικη καταρτιση να μπει μεσα. Ασε που δεν εχει τα κοτσια...
Τον Παπαδοπουλο τον αδικεις. Ο Μουρεσαν ηταν 2.30 κι ο Παπαδοπουλος 2.10. Παιζει πλατη, με τα δυο χερια, με μεγαλο ρεπερτοριο και πολλη πλαστικοτητα. Ψυχολογια θελει (γι' αυτο και βαζει τα δυσκολα και χανει τα ευκολα). Τον θυμασαι καλα τον Πετσαρσκι;
Α! οχι και μπαλαρινα ο ΣτόικοO Παπαλουκας μου θυμιζει κι εμενα τον Θυμιο... αλλα ειναι καλυτερος παικτης.
Για Φώτση συμφωνούμε, αλλά θα έπρεπε να έχει μάθει να μπαίνει μέσα ή να παίζει με πλάτη.
Ο Παπαδόπουλος έχει μεγάλο ρεπερτόριο με ψηλούς που είναι ολίγον ξυλοκόποι. Αυτές οι κινήσεις και γενικά το στυλ είναι ok για το σύγχρονο μπασκετ που δεν υπάρχουν ψηλοί. Εντάξει, με τον Μουρεσαν υπερβάλλω
Ο Στοϊκο ήταν πολύ light σε σχέση με αντιπάλους του. Δεν ήταν Σαμπονις ή Ταρπλεϊ (να μην πω Σαβιτς ). Από τα 4 μέτρα σούταρε δεν έκανε ραβερσάκι ή μακρύ λεϊ-απ.
Πετσαρσκι να μη θυμάμαι ? Κάρφωνε και τραβούσε το στεφάνι όσο κανείς ! Και ήταν ο μόνος διασωθείς στην τελευταία χρονιά του Άρη με Γκάλη στην Ευρώπη (χρονιά που κακήν-κακώς έφυγε ο Μπερι. Απ' ότι έχω καταλάβει είσαι παλιός και θα θυμάσαι. ) -
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Απ' ότι έχω καταλάβει είσαι παλιός και θα θυμάσαι.Ε, καλα, δε με πηρανε και τα χρονια , αλλα επειδη εχω μανια με το αθλημα και τρελα με τα στατιστικα μια εποχη κοιμομουν και ξυπνουσα με το Τριποντο αλλά και ξενα περιοδικα παραμασχαλα! (κι οταν 'δικτυωθηκα' το '95, οργιασα...)
Τον Πετσαρσκι παντως τον θυμαμαι απο πριν, οταν ακομα επαιζε στην Παρτιζαν παρεα με τους Τζορτζεβιτς-Ντανιλοβιτς τελη '80 αρχες '90 (ειναι ενα χρονο μεγαλυτερος απο τον Τζορτζεβιτς και 3 απο τον Ντανιλοβιτς). Πρωτοφανηκε οταν την εκανε ο Ντιβατς για LA και καθιερωθηκε, αλλα τον ειδανε απο τον Αρη σ' ενα ματς με τον ΠΑΟΚ(!) για το Κορατς στο Βελιγραδι που εκανε οργια και τον εκαναν εν μια νυκτι συμπατριωτη μας Γι' αυτο δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω ηταν ο μπαρμπα Λεσιτς που εβαλε τοτε το χερακι του... Παντως σαν παικτης δε μου αρεσε πολυ. Πηδαγε βεβαια αλλα κατα τ' αλλα λιγα πραματα. 2.10 αλλα πλατη στο καλαθι δεν εβαζε, ενω το σουτακι απο 3-4 μετρα απλως αξιοπρεπες (παραπερα δεν... τολμαγε). Για να ηταν ο καλυτερος παικτης (που ηταν οπως σωστα λες), φαντασου καταντια...
Ο Φωτσης για να παιξει θελει χωρο. Επειδη υστερει σε τεχνικη και δε σηκωνει κεφαλι δεν μπορει να κινηθει σε μικρους χωρους ή οταν πεφτει σε νταμπλτιμ. Ειναι και το σουτακι του ασταθες, ενω επειδη τα εχει καταλαβει αυτα του εχει μεινει ψυχολογικο. Εγω αν ημουνα Φωτσης θα το 'κοβα ενα χρονο, θα δουλευα στα βασικα και (καθως διαθετει αδιαμφισβητητα προσοντα) θα γυριζα να γ@#$σω... Ο Λαζαρος που συζηταμε εκανε περιπου αυτο φευγοντας απο τον βαζελο και παιζοντας ενα χρονο στον Ηρακλη. Τα αποτελεσματα τα ειδατε...
ΥΓ Τον Στοϊκο τον θυμαμαι να σουταρει απο τα 4 μετρα αλλα με οικτρα αποτελεσματα! Μονο με καρφωμα εβρισκε... τρυπα (δεν εννοω κατι ξεδιαντροποι )
-
Eγώ θα βάλω μια άλλη παράμετρο στην κουβέντα, για να μου πείτε τη γνώμη σας, διότι πιθανόν να είναι η ιδέα μου
Εχουν άγχος τα μαλακιστήρια... και καλά το άγχος αλλά τα νεύρα γιατί;; Ειδικά ο Διαμαντίδης το έχει παρακάνει. Αν γίνει καμια 'πατατα' φωνάζει στους άλλους. Πολλά νεύρα παιδιά. Δηλαδή όποιος κάνει λάθος θα πρέπει να απολογείται στο Διαμαντίδη;;
'Τη λέει' σε όλους. Αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει μέχρι τώρα. ΜΠορεί βέβαια να είναι και η ιδέα μου.
Θυμάμαι στο παιχνίδι με τη Βοσνία, ο Ζήσης αντί να πασσαρει, έκανε 'σέντρα' σε δύο περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χαθεί η μπάλα. Ο Παπαλουκάς, τον χειροκρότησε, έτρεξε κοντά του, και του έδωσε το χέρι και τις δύο φορές.
Ο Διαμαντίδης τους αρχίζει στα (περίπου) μπινελίκια.Στο χθεσινό αγώνα έγινε μια αλλαγή που δυσκολεύομαι να την καταλάβω. Στο +14 για κάποιο λόγο βγήκε ο Ζήσης και μπήκε ο Σπανούλης. Με συνοπτικές διαδικασίες, το +14 έγινε +4, και από το 'δόξα τω θεώ', βρεθήκαμε πάλι στο 'βόηθα παναγιά'. Βέβαια δεν έχω τις απαιτούμενες τεχνικές γνωσεις για να αμφισβητώ τις επιλογές του κόουτς. Μην τρελαθούμε και εντελώς...Το γράφω επειδή μου έκανε εντύπωση.
Ο Διαμαντίδης χθες ήταν λίγο 'αλλού', έκανε όμως 6 κλεψίματα, (=6 παραπανω επιθέσεις από το πουθενά) και κράτησε άποντο για ένα σημαντικό διάστημα τον Μπερστάιν, την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του Ισραήλ.
Ας ελπίσουμε ότι το 'κακό' παιχνίδι του το έκανε χθες και επιτέλους να μπει και ο Θόδωρας στο τουρνουά. -
Ειναι στα πλαισια του αναλαμβανω τον ρολο του 'ηγετη'. Καλο ειναι να το κανει καποιος αρκει να ειναι ψυχικα ισορροπημενος και να μη γινεται σπασμωδικα. Και ο Διαμαντιδης ηταν χθες ο πιο κιτρινος απο ολους. Αυτο δεν ειναι καλο για εναν ηγετη...
Κι εγω μαζι σου για τις αλλαγες. Εβγαζε και τον Παπαδοπουλο πανω στα ντουζενια του για να βαλει τον πολυ κακο χθες Τσαρτσαρη. Και δεν ειναι οτι κατι αλλαξε απο την πλευρα του Ισραηλ. Εχω την εντυπωση οτι και ο Γιαννακης καποια στιγμη εκανε αυτο για το οποιο τους κατηγορησε (δικαιως) στο time-out 'βαζετε ενα καλαθι και νομιζετε οτι πηρατε το ματς, το ματς τελειωνει στο 40''. -
Το πραγματικο μπασκετ τωρα αρχιζει......
Ας ξεχασουμε οτι καναμε μεχρι τωρα,γιατι το αυριανο παιχνιδι ειναι αυτο που θα αποδειξει τι μπορει να κανει η εθνικη...
Καιρος ειναι να ξυπνησει ο Παπαλουκας αλλα και ο Ντικουδης...
Αει να δουμ'.
-
Νομιζω τον Διαμαντιδη τον αδικειτε λιγο. Ειχε 8 ριμπαουντ (4+4), 4 ασιστ, 4 λαθη, 6 κλεψιματα και 2 μονο ποντους, χωρις ομως να σουταρει σχεδον καθολου. Δεν ειναι ο σουπερ επιθετικος, αλλα ειναι καλος οργανωτης και τρομερος στην αμυνα. Και, αν προσεξετε μονο το Διαμαντιδη για λιγες επιθεσεις, θα παρατηρησετε το εξης: Ακομα κι αν δεν κανει κλεψιμο ή δεν ριξει ταπα, εμποδιζει-καταστρεφει πολλες προσπαθειες αντιπαλων, αφου παντα καιροφυλακτει να αρπαξει μια εστω και λιγο 'ριψοκινδυνη' πασα. Αυτη η προσφορα, που δυσκολευει πολυ τον αντιπαλο, δεν αποτυπωνεται ουτε στη στατιστικη, ουτε και 'χτυπαει' στο ματι. Το κλεψιμο απο την επαναφορα, που δεν το επιασε ουτε το ριπλει, μου θυμισε αναλογες φασεις του Γιαννακη.
Για τα μπινελικια δεν το προσεξα, αλλα μαλλον χρειαζεται να το κανει περισσοτερο! -
Γκρινια 1: Αδυνατο να πιστεψω οτι αυτος ο τρεμαμενος παικτης που εχανε φασεις Ποσειδονιου ηταν ο πρωην αρχηγος μας που επαιρνε τη μπαλα οταν ζεματουσε και το κολλουσε αερατο. Τι τους κανουν εκει στο βαζελο; Τουλαχιστον ο Λαζος ειχε την ευφυια να ερθει πισω για ενα χρονο και να αναστησει την καρριερα του.
Γκρινια 2: Βολες και παλι βολες. Ειναι αδιανοητο αυτο που συμβαινει. Πιστευουμε δηλαδη οτι την εχουμε στους 15 ποντους τη Ρωσια, ωστε να πεταξουμε 15 ποντους απο βολες;Εκατσα και ειδα το Σερβια-Γαλλια μετα να δω πως ειναι δυνατον να περασαν οι Γαλλοι. Τι να πω; Ολοι οι παλιοι μας γνωστοι, ιδιοι και χειροτεροι σε σχεση με τη λαμπρη τους καρριερα σε Περιστερια. Γκουροβιτς-Αγγουροβιτς, Ρεμπρατσα χειροτερος απο Χενιακ και ο Γιαριτς οργανωτης με κουκουτσι μυαλο (ποτε δεν εχω ξαναδει καποιον να φευγει μονος στην κοντρα και να σταματαει να δει το διαιτητη). Αυτος ο Κρστιτς-Αχρστιτς αν παιζει στο ΝΒΑ τοτε ο Σοφος ειναι ανορεξικο μοντελο. Εκεινος ο Ρακομελος (ή καπως ετσι) μονο επαιζε σοβαρα. Τραυματιστηκε ο Μποντιρογκα και αντιο ζωη...
Παντως απο τα αποτελεσματα της Σερβιας και την εξελιξη των παικτων που ειχαν την ατυχια να πεσουν στα χερια του τα τελευταια 3 χρονια στον παο, μαλλον ο Ομπραντοβιτς εχει χασει το κατι που ειχε. Κριμα γιατι ειναι πολυ νεος ακομα.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Eγώ θα βάλω μια άλλη παράμετρο στην κουβέντα, για να μου πείτε τη γνώμη σας, διότι πιθανόν να είναι η ιδέα μουΕχουν άγχος τα μαλακιστήρια... και καλά το άγχος αλλά τα νεύρα γιατί;; Ειδικά ο Διαμαντίδης το έχει παρακάνει. Αν γίνει καμια 'πατατα' φωνάζει στους άλλους. Πολλά νεύρα παιδιά. Δηλαδή όποιος κάνει λάθος θα πρέπει να απολογείται στο Διαμαντίδη;;
'Τη λέει' σε όλους. Αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει μέχρι τώρα. ΜΠορεί βέβαια να είναι και η ιδέα μου.
Θυμάμαι στο παιχνίδι με τη Βοσνία, ο Ζήσης αντί να πασσαρει, έκανε 'σέντρα' σε δύο περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χαθεί η μπάλα. Ο Παπαλουκάς, τον χειροκρότησε, έτρεξε κοντά του, και του έδωσε το χέρι και τις δύο φορές.
Ο Διαμαντίδης τους αρχίζει στα (περίπου) μπινελίκια.Στο χθεσινό αγώνα έγινε μια αλλαγή που δυσκολεύομαι να την καταλάβω. Στο +14 για κάποιο λόγο βγήκε ο Ζήσης και μπήκε ο Σπανούλης. Με συνοπτικές διαδικασίες, το +14 έγινε +4, και από το 'δόξα τω θεώ', βρεθήκαμε πάλι στο 'βόηθα παναγιά'. Βέβαια δεν έχω τις απαιτούμενες τεχνικές γνωσεις για να αμφισβητώ τις επιλογές του κόουτς. Μην τρελαθούμε και εντελώς...Το γράφω επειδή μου έκανε εντύπωση.
Ο Διαμαντίδης χθες ήταν λίγο 'αλλού', έκανε όμως 6 κλεψίματα, (=6 παραπανω επιθέσεις από το πουθενά) και κράτησε άποντο για ένα σημαντικό διάστημα τον Μπερστάιν, την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του Ισραήλ.
Ας ελπίσουμε ότι το 'κακό' παιχνίδι του το έκανε χθες και επιτέλους να μπει και ο Θόδωρας στο τουρνουά.Ούτε εγώ έχω και πολλές τεχνικές γνώσεις, αλλά είναι πασιφανές ότι η ομάδα παιζει χωρίς φαντασία, πράγμα στο οποίο ευθύνεται ο προπονητής. Έχει νεύρα και άγχος, πράγμα που είναι και αυτό ευθύνη του προπονητή, που έπρεπε να μπορεί να τους καλμάρει. Δεν σταυρώνουν βολές οι παίχτες και έχει και ο προπονητής ευθύνη σε αυτό που δεν τους έστρωσε με το ζόρι να ρίξουν από χίλιες βολές ο καθένας στην προπόνηση... Γιατί λοιπόν ο Γιαννάκης μένει στο απυρόβλητο? Και γιατί, εφόσον κατα παραδοχή οι τεχνικές μας γνώσεις είναι περιορισμένες κατακρίνουμε το παιχνίδι του Ιωαννίδη ως αναχρονιστικό και δεν ξέρω και γω τι άλλο? Πως γίνεται να είμαι ο μόνος εδω μέσα που λέει ότι ο Γιαννάκης δεν κάνει για κόουτς της Εθνικής όταν όλοι εδω μέσα παραδέχονται ότι η ομάδα παίζει μονοδιάστατα και προβλέψιμα?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Γκρινια 1: Αδυνατο να πιστεψω οτι αυτος ο τρεμαμενος παικτης που εχανε φασεις Ποσειδονιου ηταν ο πρωην αρχηγος μας που επαιρνε τη μπαλα οταν ζεματουσε και το κολλουσε αερατο. Τι τους κανουν εκει στο βαζελο; Τουλαχιστον ο Λαζος ειχε την ευφυια να ερθει πισω για ενα χρονο και να αναστησει την καρριερα του.
Γκρινια 2: Βολες και παλι βολες. Ειναι αδιανοητο αυτο που συμβαινει. Πιστευουμε δηλαδη οτι την εχουμε στους 15 ποντους τη Ρωσια, ωστε να πεταξουμε 15 ποντους απο βολες;Εκατσα και ειδα το Σερβια-Γαλλια μετα να δω πως ειναι δυνατον να περασαν οι Γαλλοι. Τι να πω; Ολοι οι παλιοι μας γνωστοι, ιδιοι και χειροτεροι σε σχεση με τη λαμπρη τους καρριερα σε Περιστερια. Γκουροβιτς-Αγγουροβιτς, Ρεμπρατσα χειροτερος απο Χενιακ και ο Γιαριτς οργανωτης με κουκουτσι μυαλο (ποτε δεν εχω ξαναδει καποιον να φευγει μονος στην κοντρα και να σταματαει να δει το διαιτητη). Αυτος ο Κρστιτς-Αχρστιτς αν παιζει στο ΝΒΑ τοτε ο Σοφος ειναι ανορεξικο μοντελο. Εκεινος ο Ρακομελος (ή καπως ετσι) μονο επαιζε σοβαρα. Τραυματιστηκε ο Μποντιρογκα και αντιο ζωη...
Παντως απο τα αποτελεσματα της Σερβιας και την εξελιξη των παικτων που ειχαν την ατυχια να πεσουν στα χερια του τα τελευταια 3 χρονια στον παο, μαλλον ο Ομπραντοβιτς εχει χασει το κατι που ειχε. Κριμα γιατι ειναι πολυ νεος ακομα.
Είναι απίστευτη η κάτω βόλτα που πέρνουν οι παίκτες που έφυγαν από τον Ηρακλή.
Εγώ νομίζω ότι φταίει η αλλαγή νοοτροπίας. Στον Ηρακλή ήταν ηγέτες, έκαναν του κεφαλιού τους, ο στόχος τους ήτανε να μπούνε στα πλέυ οφ, και αν έχαναν από το Ηράκλειο δεν τους έλεγε κανένας τίποτε.Αντίθετα στον παο είναι ένα από τα 10 γρανάζια μίας μηχανής πρωταθλητισμού που βασίζεται συνήθως σε ξένους ακριβοπληρωμένους παίκτες.
Λογικό είναι να αλλάξει η μπασκετική τους συμπεριφορά.
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα Ομπράντοβιτς. -
Θα χάσουμε σήμερα.
Πολύ ηλίθιος ο Σκουντής.
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...