-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Τι πρέπει να κάνει η εθνική τώρα για να περάσει?Να νικησει και με καλη διαφορα ωστε σε περιπτωση ισοβαθμίας να ευνοειται..
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Σήμερα μου φάνηκε πως έλειπε ένας έμπειρος παίκτης-αρχηγός που θα ξυπνούσε τους υπόλοιπουςμήπως και σταματούσαν να παίζουν αψυχολόγητα...
Απίστευτο το δίδυμο Χατζηδημητρίου-Σκουντής!Άξιοι διάδοχοι του Βερνίκου!
Για τον μεγάλο παίχτη το είχα γράψει πριν ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ και δυστυχώς βγαίνω αληθινός
Και τι να κάνουμε γιαυτό βρε Τέο? Υπάρχει μήπως και δεν τον έχουμε πάρει στην ομάδα?
Και οι Γάλλοι που είχαν Πάρκερ, τους έκαψε προχθες. Καλύτερα έτσι ισως οπως είμαστε τώρα.Χθες πήραν τα μυαλά τους αερά πολυ απλά απο την νίκη με Γαλλία.
Τους εβλεπες τους άλλους, ειχαν ΠΟΛΥ κίνηση, φέραν το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα και μας τάραξαν στα επιθετικά ριμπάουντς ενω στην επίθεση οι δικοί μας ηταν ΣΤΑΤΙΚΟΤΑΤΟΙ... ουτε σκριν, ουτε κοψίματα ουτε τίποτα.
Drive και ότι γίνει.. ενώ στα σουτ τραγικοί.. έπρεπε να τους βάλει κατευθειαν μετα προπόνηση χαλαρή 100 σουτ έκαστος..Αντε να δούμε σήμερα.. ολες οι μεγάλες ομάδες κάνουν ένα άσχημο παιχνίδι, ας ευελπιστουμε οτι το δικό μας έγινε και τώρα ξανα προς τις καλές εμφανίσεις.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Σήμερα μου φάνηκε πως έλειπε ένας έμπειρος παίκτης-αρχηγός που θα ξυπνούσε τους υπόλοιπουςμήπως και σταματούσαν να παίζουν αψυχολόγητα...
Απίστευτο το δίδυμο Χατζηδημητρίου-Σκουντής!Άξιοι διάδοχοι του Βερνίκου!
Για τον μεγάλο παίχτη το είχα γράψει πριν ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ και δυστυχώς βγαίνω αληθινός
Και τι να κάνουμε γιαυτό βρε Τέο? Υπάρχει μήπως και δεν τον έχουμε πάρει στην ομάδα?
Και οι Γάλλοι που είχαν Πάρκερ, τους έκαψε προχθες. Καλύτερα έτσι ισως οπως είμαστε τώρα.Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάψουμε να είμαστε υπεραισιόδοξοι(μάλλον αυτό σταμάτησε χθες) και να λέμε φέρτε μας το χρυσό. Όχι ότι αποκλείεται αλλά δεν είναι όσο εύκολο όσο πιστεύαμε.
Πάντως, αλήθεια ποιός ήταν ο τελευταίος μεγάλος παίχτης της εθνικής που μπορούσε να την πάρει στις πλάτες του, ή καλύτερα χέρια του?
-
Εχω την εντυπωση οτι χρειαζεται λιγο περισσοτερο δημιουργικοτητα και εμπνευση.Μερικες φορες,μοιαζει αρκετα προβλεψιμο το παιχνιδι της Εθνικης.Ισως παιζει ρολο και η απουσια του μεγαλου παικτη-ηγετη...
-
Φίλε Traveller
Έπρεπε να το είχα καταλάβει ότι είσαι βάζελος, γι αυτό λες τον Ιωαννίδη Looser. Πλακα κάνω…
Εγώ πάντως είμαι Ολυμπιακός (όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε στο Παπαστράτειο έμπαινα μέσα με τα υπολοιπα πιτσιρίκια και προσπαθόυσαμε να βάλουμε καλάθι-ούτε να φτάσουμε δε μπορούσαμε λόγω ηλικίας) όμως τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό (με τον αντιπαθέστατο Μάλκοβιτς στον πάγκο) πανηγύριζα κανονικά! Βέβαια πιο πολύ πανηγύρισα όταν σας ρίξαμε την 35άρα στο ΣΕΦ!!!Δεν ήξερα ότι έχουν πάει στο εξωτερικό Έλληνες προπονητές (Μουρούζη, Ματθαίου αναφέρει ο Traveller), ξέρει κανείς πού πήγαν και τι έκαναν;
Η δεύτερη περίοδος του Ιωαννίδη στον Ολυμπιακό ήταν αίσχος και δε θυμάμαι τίποτα άλλο σχετικά. Λέγανε τότε ότι ο Κόκκαλης είχε πεί ότι τον έφερε απλώς για να τον απομυθοποιήσει για να μην τον πρήζουν οι φίλαθλοι! Πάντως και στην εθνική ο Ιωαννίδης (εκείνη πάνω-κάτω την περίοδο) ήταν χάλια, οπισθοδρομικό μπάσκετ…
Για τον Ντομινίκ και τον Ομπράντοβιτς παραδέχομαι ότι ήταν λάθος μου που τους έβαλα στην ίδια πρόταση! Απλώς ήθελα να δείξω ότι οι Γιαννακόπουλοι φέρνουν ό,τι τους πει ο προπονητής (ή τουλάχιστον αυτή τη φήμη έχουν) ενώ ο Ολυμπιακός του Ιωαννίδη που πήγε δυο τελικούς, η ΑΕΚ που πήγε έναν και ο Άρης παλιότερα που είχε πάει δε θυμάμαι πόσες φορές είχαν περιορισμένο μπάτζετ. Για να μην παρεξηγούμαι: θεωρώ τον Ομπράντοβιτς απείρως καλύτερο προπονητή από τον Ιωαννίδη σχεδόν σε όλους του τομείς (και χτες που είδα το βοηθό του στην τηλεόραση βλέπω ότι έχει και καλούς συνεργάτες). Έχω βρεθεί σε φιλικό κεκλεισμένων των θυρών (!!!) στο Σεφ (στο μικρό γήπεδο κάτω από τις εξέδρες) με κάποια μικρή ομάδα (δε θυμάμαι ποιά) το 1995 και ο Ιωαννίδης έβριζε παίκτες και διαιτητές και έπαιρνε τάιμ άουτ λες και παιζόταν ο τελικός του Ευρωπαϊκού…
Τώρα όλα τα άλλα που λες σωστά φαίνονται (εννοώ λεπτομέρειες για το ποιος είχε ποιόν κλπ, δεν ξέρω τόσα πολλά) αλλά εκτός από την ομάδα του 94 (για την οποία ο Σκουντής αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι) είχε την καλύτερη τριπλέτα ψηλών στην Ευρώπη Φασούλας-Τάρπλεϊ-Ζάρκο) θυμάσαι κάτι άλλο άξιο αναφοράς; Και στον τελικό μια χαρά τα πήγαινε η ομάδα μέχρι που φάνηκε ότι μπορεί και να κερδίζαμε και όλα άρχιζαν να στραβώνουν… Που και πάλι θα τα καταφέρναμε αλλά έβαλε εκείνος ο μαύρος το καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο και κλάψαμε με μάυρο δάκρυ…
Το βιβλίο που έλεγα έχεις δίκιο είναι του Ραμπότα και (ξανά) έχεις δίκιο είναι λίγο αγιογραφία αλλά αν και είναι κακογραμμένο αξίζει να το διαβάσει κανείς γιατί έχει μέσα ωραίες λεπτομέρειες και παρελειπόμενα. Λέει ότι στις προπονήσεις όλοι βαριόντουσαν και κάνανε λούφα εκτός από τοους Γκάλη-Γιαννάκη που είχαν έρθει από τον Άρη και ξέρανε ότι για να παίξεις στο παιχνίδι πρέπει να ματώσεις στην προπόνηση. Για το τέλος του Γκάλη νομίζω τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρνει ο Γιαννακόπουλος άλλωστε ήταν πολύ νωρίς για να σταματήσει, αν θυμάμαι καλά και με το βάζελο έβαζε πολλούς πόντους ο Γκάλης (πόσο χρονών ήταν τότε;)…
Για τον Αλβέρτη όμως νομίζω ότι έχεις άδικο. Λές ότι έχει περίπου μηδέν προσφορά στην εθνική αλλά έχει βάλει 1600 πόντους!
Τέλος για το:
Σεβαστείτε και τίποτα ρε σεις γαύροι
Να σου θυμίσω:
Και ξανά ξανά στον μικρό τελικό ξανά…Πάντα φιλικά
ΥΓ: Καλή τύχη για σήμερα …αλλά όπως έχουν πει και πολλοί άλλοι σημασία έχει το τί θα γίνει στι χιαστί
-
Ο χρήστης yeoryiosb έγραψε:
Φίλε TravellerΈπρεπε να το είχα καταλάβει ότι είσαι βάζελος, γι αυτό λες τον Ιωαννίδη Looser. Πλακα κάνω…
Εγώ πάντως είμαι Ολυμπιακός (όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε στο Παπαστράτειο έμπαινα μέσα με τα υπολοιπα πιτσιρίκια και προσπαθόυσαμε να βάλουμε καλάθι-ούτε να φτάσουμε δε μπορούσαμε λόγω ηλικίας) όμως τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό (με τον αντιπαθέστατο Μάλκοβιτς στον πάγκο) πανυγύριζα κανονικά! Βέβαια πιο πολύ πανυγύρισα όταν σας ρίξαμε την 35άρα στο ΣΕΦ!!!
Να σου θυμίσω:
Και ξανά ξανά στον μικρό τελικό ξανά…Πάντα φιλικά
ΥΓ: Καλή τύχη για σήμερα …αλλά όπως έχουν πει και πολλοί άλλοι σημασία έχει το τί θα γίνει στι χιαστί
Όχι , καμια σχεση. Με το μπάσκετ είμαι όχι με το βάζελο. Να το πω καλύτερα , πρώτα είμαι με το μπάσκετ και μετά με το βάζελο.
Οταν είχε ο Αρης και ο ΠΑΟΚ (Μπάρλου, Λέβινγκστον, Πρέλεβιτς) τις μεγάλες ομάδες, τις 'χάζευα'. Το ίδιο και στην πρώτη σεζόν του Ζάρκο στον Ολυμπιακό. Ηταν περισσότερες οι φορές που πήγα στο ΣΕΦ. Ηταν η πρώτη σεζόν που πήρε ο γαύρος το πρωτάθλημα. Για να βλέπω το Ζάρκο, αναγκαζόμουνα να βλέπω και Ελληνιαδη και Καμπούρη.
Ο Ματθαίου είχε δουλέψει στην Εθνική Ιορδανίας και ο Μουρούζης στη Βαρέζε (κορυφαία ομάδα, στην τότε κορυφαία Ιταλία)
Για τον Αλβέρτη , έχω μια γνώμη και αυτή έγραψα. Οι 1600 πόντοι, μπορεί να λένε κάτι αλλά μπορεί να μη λένε και τίποτα. Οι πόντοι αθροίζονται. Εγώ είπα για τα μεγάλα παιχνίδια κατά πόσο ή όχι έχει προσφέρει. Τέλος πάντων , ο καθένας μας έχει μια συγκεκριμένη άποψη.Η συζήτηση για μπάσκετ πρέπει πάντα να είναι φιλική Αυτό εννοείται
Υ.Γ Τελικά με Ισραήλ. Αχώνευτη ομάδα, σαφώς κατώτερη από εμάς αλλά δυνατή αρκετά (έχει να πέσει ξύλο...)
. Αν δεν το κάνει μπ****ο ο Σερφ το ματσάκι , δε θα έχουμε πρόβλημα. -
Αν ερχόμασταν πρώτοι στον όμιλο, δεν θα παίζαμε μπαράζ;
-
δε κολλαμε στους εβραιους...μετα ο Θεος!
-
H πρωτιά στον όμιλο μας πήγαινε κατευθείαν στους '8' χωρίς χιαστί παιχνίδια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Loser' ήταν μεν στην Ευρώπη, αλλά ευτυχώς γι'αυτόν υπήρχε ο αρχι-loser ο Ισπανός (της Μπαρτσελόνα, μου διαφεύγει το όνομά του τώρα).Στην Ελλάδα όμως όπου πάταγε η ομάδα του δεν φύτρωνε χορτάρι.
Αΐτο Ρενεσες;
-
Την Τριτη παιζουμε με το Ισραηλ λοιπον.....
Θελω να πιστευω οτι θα παιξουν οπως στον αγωνα με τους Γαλλους κ δεν θα εχουμε προβλημα τελικα.
Υστερα στην παρεα του ασσου των Jazz Κιριλενκο....
Αντε να δουμε....
-
Δεν διάβασα όλα τα παραπάνω post αλλά έχω να παρατηρήσω τα εξής:
-
Λείπει ο παίκτης ηγέτης, μειονέκτημα που θα φανεί κυρίως στο ματς μπαράζ με τους Εβραίους και μετά στην οκτάδα με τους ρώσσους. Φοβερό το λάθος του Γιαννάκη και μάλιστα για 2η φορά να αφήσει τον Νέστορα Κόμματο εκτός εθνικής.
-
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ παίκτες που παίζουν στην Εθνική να έχουν 1 στις 10 ελέυθερες βολές. Το μπάσκετ έχει αλλάξει , δεν τελειώνει σε σκόρ 100-120 πόντους. Όταν βάζεις με το ζόρι 60 πόντους και χάνεις 10 βολές σημαίνει ότι θα έβαζες 70 πόντους και θα έπερνες το ματς. ΑΣΤΟΧΟΙ παίκτες στις βολές δεν πρέπει να έχουν θέση στην Εθνική.
-
Απαράδεκτο επίσης να μην έχει ούτε ένας παίκτης της εθνικής ψυχολογία σουτέρ. Ο Γιαννάκης μπορεί με τον ΑΡΗ να έχανε 10 τρίποντα , αλλά θα έβαζε ΠΑΝΤΑ τα 2 τελευταία. Είχε ψυχή , έπαιζε με μαγκιά.
-
Για όλα τα παραπάνω νομίζω ότι φταίνε τα μεγάλα συμβόλαια και τα εξωφρενικά ποσά που δίνονται σε πιτσιρίκια που ακόμη δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά την καριέρα τους. Αν δηλαδή ο Λάζαρος , ο Διαμαντίδης, ο Χατζηβρέτας ο Παπαλουκάς κλπ πέρνουν τόσα εκατομμύρια , φανταστείτε πόσο αδικήθηκαν οι πραγματικά μεγάλοι αθλητές του παρελθόντος (ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ, ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, και να μην πάω και παλιότερα).
Μην μου πει δε κανένας ότι οι σημερινοί κάνουν μεγαλύτερες επιτυχίες, γιατί από ότι βλέπουμε το επίπεδο των εθνικών ομάδων οδεύει από το κακό στο χειρότερο... (που είναι η Γιουγκοσλάβοι, η Σοβιετική Ένωση, η Μεγάλη Ιταλία και Ισπανία της δεκαετίας του 70-80) -
Πρέπει όλοι ανεξαιρέτων οι Έλληνες παίκτες να κάνουν έναν κοινό λογαριασμό στο όνομα του θεού Γκάλη και να του καταθέτουν κάθε χρόνο το 10% του συμβολαίου τους ως φόρο τιμής στο άνθρωπο που κατάξίωσε το Ελληνικό μπάσκετ και τον Ελληνικό αθλητισμό. Έκανε τους Έλληνες να πιστεύουν οτί μπορούν και αυτοί να κερδίσουν τα θηρία.
Απόρω γιατί δεν βρίσκεται στο Ευρωμπάσκετ, εκεί στην πρώτη σειρά των επισήμων με έξοδα της ΕΟΚ (τα ακούς σωλήνα???) ο Νίκος να εμψυχώνει τα παιδάκια της Εθνικής. Αυτές τις 3 ομάδες που είδα μέχρι σήμερα μπορούσε να τις νικήσει ο Νίκος μόνος του.
-
-
Εγω νομιζω οτι η ομαδα ειναι καλη. Το παιχνιδι με τη Σλοβενια χαθηκε λογω αστοχιας κατα 80% στις βολές και το υπολοιπο στα τριποντα. Ειχαν μια πολυ κακη μερα αλλα αν θελουμε να μιλαμε για μετάλλια ΠΡΕΠΕΙ να βελτιωθουν στις βολές.
-
Δυστυχώς αυτό που φοβόμουν βλέπω να πραγματοποιείται.
Τα παιδιά έχουν δυνατότητες για καλό μπάσκετ, αλλά δεν υπάρχει ηγέτης και στα δύο τελευταία παιχνίδια εμφανίζουν κατά τα διαστήματα σημάδια αποσύνθεσης.
Τριπλίτσες στο κέντρο του γηπέδου και επιθέσεις απελπισίας στα 7 τελευταία δευτερόλεπτα δεν τα μπορώ. Πάντως τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν καλό θέαμα, κάτι που εγώ το βάζω πάνω από τις νίκες. Χωρίς θέαμα δεν βλέπω τηλεόραση.
ΥΓ. Ο Αλβέρτης στρίβει χειρότερα από φορτηγό και ο Φώτσης είναι άξιος συνεχιστής του παίκτη - κότας που ταλαιπωρεί χρόνια την Ελλάδα. Το αντίθετο ακριβώς από τον Παπαδόπουλο που έχει -μπιπ- και παίρνει παιχνίδια πάνω του.
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Δεν διάβασα όλα τα παραπάνω post αλλά έχω να παρατηρήσω τα εξής:-
Λείπει ο παίκτης ηγέτης, μειονέκτημα που θα φανεί κυρίως στο ματς μπαράζ με τους Εβραίους και μετά στην οκτάδα με τους ρώσσους. Φοβερό το λάθος του Γιαννάκη και μάλιστα για 2η φορά να αφήσει τον Νέστορα Κόμματο εκτός εθνικής.
-
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ παίκτες που παίζουν στην Εθνική να έχουν 1 στις 10 ελέυθερες βολές. Το μπάσκετ έχει αλλάξει , δεν τελειώνει σε σκόρ 100-120 πόντους. Όταν βάζεις με το ζόρι 60 πόντους και χάνεις 10 βολές σημαίνει ότι θα έβαζες 70 πόντους και θα έπερνες το ματς. ΑΣΤΟΧΟΙ παίκτες στις βολές δεν πρέπει να έχουν θέση στην Εθνική.
-
Απαράδεκτο επίσης να μην έχει ούτε ένας παίκτης της εθνικής ψυχολογία σουτέρ. Ο Γιαννάκης μπορεί με τον ΑΡΗ να έχανε 10 τρίποντα , αλλά θα έβαζε ΠΑΝΤΑ τα 2 τελευταία. Είχε ψυχή , έπαιζε με μαγκιά.
-
Για όλα τα παραπάνω νομίζω ότι φταίνε τα μεγάλα συμβόλαια και τα εξωφρενικά ποσά που δίνονται σε πιτσιρίκια που ακόμη δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά την καριέρα τους. Αν δηλαδή ο Λάζαρος , ο Διαμαντίδης, ο Χατζηβρέτας ο Παπαλουκάς κλπ πέρνουν τόσα εκατομμύρια , φανταστείτε πόσο αδικήθηκαν οι πραγματικά μεγάλοι αθλητές του παρελθόντος (ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ, ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, και να μην πάω και παλιότερα).
Μην μου πει δε κανένας ότι οι σημερινοί κάνουν μεγαλύτερες επιτυχίες, γιατί από ότι βλέπουμε το επίπεδο των εθνικών ομάδων οδεύει από το κακό στο χειρότερο... (που είναι η Γιουγκοσλάβοι, η Σοβιετική Ένωση, η Μεγάλη Ιταλία και Ισπανία της δεκαετίας του 70-80) -
Πρέπει όλοι ανεξαιρέτων οι Έλληνες παίκτες να κάνουν έναν κοινό λογαριασμό στο όνομα του θεού Γκάλη και να του καταθέτουν κάθε χρόνο το 10% του συμβολαίου τους ως φόρο τιμής στο άνθρωπο που κατάξίωσε το Ελληνικό μπάσκετ και τον Ελληνικό αθλητισμό. Έκανε τους Έλληνες να πιστεύουν οτί μπορούν και αυτοί να κερδίσουν τα θηρία.
Απόρω γιατί δεν βρίσκεται στο Ευρωμπάσκετ, εκεί στην πρώτη σειρά των επισήμων με έξοδα της ΕΟΚ (τα ακούς σωλήνα???) ο Νίκος να εμψυχώνει τα παιδάκια της Εθνικής. Αυτές τις 3 ομάδες που είδα μέχρι σήμερα μπορούσε να τις νικήσει ο Νίκος μόνος του.
Το πιο ακριβες απο ολα οσα διαβασα ειναι το παραπανω post! Θα προσθετα μονο τα εξης:
- Ολα σωστα μονο που ο ηγετης δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη ουτε στο ελληνικο , ουτε στα ξενα πρωταθλήματα οπου αγωνιζονται Ελληνες... Ολοι, δυστυχως, ειναι ρολιστες. Συμφωνω για τον Κομματο. Καταλαβαινω τη λογικη του Γιαννακη να παρει παικτες που θα παιζουνε το σύστημά του αλλα συνηθως τη διαφορα σε μια τοσο οργανωμενη ομαδα την κανει ο εξτρα παικτης που θεωρητικα ειναι περα και πανω απο καλουπια (βεβαια ο Κομματος δεν εχει δωσει δειγματα οτι σε αυτο το επιπεδο μπορει να παρει μια ομαδα πανω του, αλλα απο το ολοτελα...).
- Παρα πολυ σωστα. Δειγμα οτι οι Ελληνες παικτες απο μικροι δε μαθαινουνε σωστα το αθλημα ή/και στηριζομενοι στο ταλεντο τους αμελουν την αναπτυξη δεξιοτητων οπως η σταθεροτητα στο σουτ, που, πιστεψτε με, ειναι 99% θεμα δουλειας (λεω 99%, γιατι θυμηθηκα τον Αλβερτη, αλλα αυτος ειναι μια αλλη ιστορια). Δειτε τους Λιθουανους και θα καταλαβετε γιατι αυτη η ομαδα τα σαρωνει ολα!
- Συνδυασμος του 1 και του 2. Ρολιστες με ελλιπες ιστορικο προπονησης...
Παρενθεση: αν καταλογιζω κατι στον Γιαννακη ειναι που προσπερασε ελαφρα τη καρδία τον Χατζή. Ειναι ο πιο σταθερος ελληνας σουτερ και καθολου κακος αμυντικος. Δεν ειναι overall ο καλυτερος παικτης του κοσμου αλλα, συν τοις αλλοις, ειναι και πολυ-πολυ εμπειρος και κατα τη γνωμη μου το κομματι που ταιριαζε στο παζλ καλυτερα απ' ολα. Πιο 'εμπιστευσιμος' και πολλαπλα 'αξιοποιησιμος' απο π.χ. τον Χατζηβρεττα (που μου μοιαζει λιγος για βασικος) και απο τον Κομματο που πραγματευθηκαμε παραπανω (τον Χατζη τον θυμαμαι απο τον Ποσειδώνα Καλαματας, πολυ καλοδουλεμενος παικτης και μια ζωη με τα καλυτερα γκομενακια... ε.... λαθος topic... ) - Παααρα πολυ σωστα. Βλ. συζητηση για τον Ρετζια στο ιδιο topic.
- Μεγαλη κουβεντα ειπες φιλε μου. Οχι μονο οι αθλητες του μπασκετ ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, συν οι παραγοντες, συν οι επαγγελματιες πολιτικοι, συν τα παιδια, τα εγγονια, τα δισεγγονα τους και ολο το καλοκακο συναπαντημα του ελληνικου αθλητισμου του οφειλει μια λαμπαδα ισα με τους διδυμους πυργους γιατι, εκτος των αλλων, τους εδειξε απο τι υλικο φτιαχνονται οι πρωταθλητες. Βεβαια αυτοι, οπως και ολα στην Ελλαδα, τις... διδασκαλιες του Νικολα τις στρεβλωσαν, την κουλτουρα του νικητη τη μεταφρασαν με κωδικους λογιστηριου και οι επιτυχιες εκτοτε ή προερχονται απο κεκτημενη ταχυτητα ή απο αναλαμπες εργατικοτητας και οργανωσης τυπου Euro2004 ή, κυριως, απο χρήση 'βιταμινων'... Μεγαλη συζήτηση για άλλη ωρα... Δυστυχώς, για να το κλεισω, ενας ηταν ο Νικ, οπως ενας ηταν ο Ντραζεν, ο Αρβιντας ή παλιοτερα ο Κρεζο Τσοσιτς, ο Νταλιμπαγκιτς και αλλοι. Τωρα ελαχε της Γερμανιας να εχει τον Γκαλη της εποχης μας αλλα ο Νοβιτσκι ειναι απελπιστικα μονος... Ευχομαι συντομα να ξαναπερασει καποιος απο τα μερη μας.
Κεφαλαιο Αλβερτη: Δυστυχως το παλικαρι μοιαζει απομαχος της ζωης αν και ειναι μονο 31 (μονο ενα χρονο μεγαλυτερος μου, τον βλεπω και τρομαζω!). Παικτης του μπασκετ σταματησε χρονια τωρα να ειναι και κυριως υπαρχει στο προσκηνιο λογω του ρολου του στον Παναθηναϊκο που στα ματια μου μοιαζει λιγο με... γενικου αρχηγου αθλητικου τμηματος, θεση που μαλλον θα αναλαβει αμα την (τυπικη, γιατι ουσιαστικα...) αποχωρηση του απο την ενεργο δραση. Αργος (σαλιγκαρι!), μονοδιαστατος του κερατα, με (σχετικη, πια) ικανοτητα σε MONO ενα-δυο plays, με τρανταχτες ελλειψεις στα βασικα. Ο Αλβερτης ειναι απο τους λιγους που εχουν (ειχαν) χαρισμα στο σουτ και με λιγη σχετικα δουλεια εκαναν παπαδες (η εξαιρεση στον κανονα της παραγραφου 2). Ο τυπος βασιστηκε σ' αυτο και στο στατικο και οχι απαιτητικο μπασκετ της περασμενης δεκαετιας, κονομησε, αραξε στο συμβολαιακι του, εκοψε τα πολλα-πολλα στην προπονηση, απο τα 17-18 του περιοριστηκε στα plays που προαναφεραμε σε σημειο, εν ετει 2005, να μη μοιαζει απλως αναχρονιστικος αλλα για λυπηση (ψαξτε photo απο την 'πρωτη' φετινη του βαζελου να τον δειτε να γελασετε). Το φετινο 'σταματαω απο την Εθνικη' μου προκαλεσε γελιο. Κ. Καββαθα, αφου ο Αλβερτης αρνηθηκε την Εθνικη αρνουμαι κι εγω τη θεση αρχισυντακτη στους 4Τ, με 10.000 μηνιαιως, που με γλειφετε δυο μηνες τωρα να δεχτω
Κεφαλαιο Εθνικη: Με μεσο ορο 60-65 ποντους μεταλλιο δεν παιρνουμε. Αν περασουμε τους 70 και με δεδομενη την καλη αμυνα ολα γινονται. Η ομαδα βαδιζει σε τεντωμενο σκοινι. Αν φυγουμε απο νωρις στο σκορ λογω της οργανωσης μας δυσκολα χανουμε (ζοριζεται ψυχολογικα και... πρακτικα ο αντιπαλος). Αν φυγουν οι αλλοι, αντε να κυνηγησεις χωρις ηγετη και, κυριως, χωρις σταθερο σουτ το σκορ. Και ας πει καποιος του πολυ καλα διαβασμενου σε γενικες γραμμες Γιαννακη οτι καλα τα συστηματα στην αμυνα αλλα οταν χρειαστουν κι αυτα στην επιθεση (σε σετ παιχνιδι 5 επι 5), τι γινεται; Με τους Σλοβενους και κατα περιοδους με Γαλλους και Βοσνιους, σε οργανωμενη αμυνα οι 4 ακροβολιζονταν και περιμεναν κατι απο τον πεμπτο που συνηθως εψαχνε σα χαμενος να δει τι θα κανει την μπαλα (ιδιως οταν δεν επαιζε ο Παπαδοπουλος και δεν ειχαν καποιον να ψαχνουν - αλλο ευκολως προβλεψιμο αυτο, anyway). Στατικοτητα και φαντασια μηδεν. Οχι οτι δε διορθωνεται, αλλα ετσι κι αμα δε μας κατσουν ταπες και κλεψιματα, +70 ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ.
Αυτα προς το παρον. -
-
Η σφαλιάρα ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ήρθε στην καλύτερη στιγμή.
Οι μεγάλοι παίκτες έχουν χαθεί.....σήμερα δεν υπάρχουν τύποι στους οποίους να στηρίζεται όλη η ομάδα.Βέβαια δεν υπάρχει στην Ελλάδα τέτοιος τύπος οπότε .........άστε το
Το καλό για μένα είναι οτι η ομάδα είναι μικρή ηλικιακά ,οπότε έχει μέλλον,θα παίξουν πάλι σύντομα και αν την τρίτη καθαρίσουν τους εβραίους θα πάμε καλά.Μόνο με τους Λιθουανούς θα πέσουμε σε τοιχο..... Δεν τους περνάμε με ΤΙΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ με τις βολές.....
-
Εκατσα και είδα και τα δύο παιχνίδια της Ρωσίας (θεωρώ δεδομένο ότι θα περάσουμε το Ισραήλ.)
Με Ιταλία: Προσωπικά πιστεύω ότι δύσκολα θα ξαναπιάσουν τέτοιο παιχνίδι. 'Γεννάγανε και τα κοκόρια τους' σ' εκείνο το ματς. Οτι και να έκαναν μέσα έμπαινε.
Με τη Γερμανία : Ηταν χάλια και έμειναν στους 50 πόντους. Πάρα πολύ άστοχοι.
Μοιάζουν πολύ με μας στα forward, καθώς εκεί φαίνεται να είναι η μεγάλη τους δύναμη.
Δεν είναι τόσο 'τεχνικά' όσο τα δικά μας αλλά είναι δυνατά και πηδάνε σα διαβόλοι.
Σεντερ φορ δεν έχουν. Και ο Ζεβροσένκο και ο Μοργκούνοφ είναι yatabaza.(o Μοργκούνοφ λιγότερο). Όλο σκριν στο Χόλντεν κάνουν και σπάνια πηγαίνουν οι μπάλες σε αυτούς.
Αυτός ο τύπος είναι ή του ύψους ή του βάθους. Τους πάει γ***ντας και τους τρέχει σαν τρελούς. Παιρνει και πολλές προσπάθειες μονος του τις πιο πολλές αποτυχημένες. Αλλούς καλούς περιφερειακούς δεν έχουν. Ο Πασούτιν , δεν είναι καλός σα χειριστής αλλα σα 'διπλό' κάνει ζημιές.
Ο Κυριλένκο τα κάνει όλα. Λες και είναι 'φάντασμα'. Μπορεί να κάνει κόψιμο και μετά να τον δεις να τελειώνει αιφνιδιασμό. Πάρα πολύ καλός παίχτης είναι και ο Κριάπα. Αυτούς τους δύο δεν τους έχουμε εμείς. Ο Μόνυα είναι 'νταμάρι' στην άμυνα αλλά τη μπάλα στο καλάθι δε μπορεί να τη βάλει. Ο Λιτκολιτοχφ τίποτα.
Το πρόβλημα θα είναι ποιος θα μαρκάρει τον Κυριλένκο. Ο Κακιούζης είναι 'σοφτ', Ο Τσαρταρής αργός. Μάλλον θα τον επωμισθεί ο Φώτσης αλλά είναι επιρρεπής στο φάουλ. Για ζώνη δεν το συζητάμε, θα μας σακατέψουν.
Ενα άλλο ΄'κακό' ...είναι ψηλή ομάδα. Μπόι σαν το Ζήση , το Σπανούλη , το Χατζηβρέτα δεν έχουν. Ο Χόλντεν είναι κοντός αλλά είναι εκρηκτικός , όπως όλοι οι αραπάδες play maker.Αρα θα είναι δύσκολο να παιξει με τρεις κοντούς ο Γιαννάκης. (δε μας 'βγαίνει' κιόλας)
Θα μας περιμένουν και ξεκούραστοι ενώ εμάς θα μας φάει τα συκώτια το Ισραήλ μέχρι να το κερδίσουμε.Η γνώμη μου είναι ότι για κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε άμυνα 'α λα Γαλλία' και επίθεση να 'σταματήσουμε' γύρω στο 70+.
Για να δούμε...
Υ.Γ Ρε παιδιά λυπάμαι αλλά μερικά πράματα δεν καταλαβαίνω. Ποιος Κόμματος;; Το παιδί έχει 'σφαίρα' στον εγκέφαλο. Επειδή βγήκε μια χρονιά πρω΄τος σκόρερ σε ένα καρα-υποβαθμισμένο πρωτάθλημα σαν το δικό μας, έπρεπε να τον πάρει Εθνική;; Και ο Νικόλας βγήκε φέτος πρώτος σκόρερ, μπορεί να παιξει μπασκετ;; Ο Χατζής τι δουλειά έχει στην ομάδα;; Εδώ 'πέφτουν κόρμια'. Ο Χατζής δεν έχει σωματικα προσόντα. Τι θα έκανε σε ένα παιχνίδι όπως η Γαλλια ο Χατζής;; (εκτός από να κουνάει την πετσέτα στον πάγκο;;) Τα σουτ έγιναν με Σλοβενία. Δε μπήκαν. Σε άλλο παοχνίδι θα μπουν. Τι να κάνει ο Χατζής;; 'Μικρό μπάσιμο';;; Ελα ρε παιδιά τώρα.
Γιατί δεν έχουμε μεγάλους παιχτες;; Αλλη ομάδα 'έχει '5αρι' σαν το Λάζο;; Λόγω σωματότυπου φορμάρεται τελευταίος. Το ίδιο έκανε και ο Φάνης. Πόσες ομάδες έχουν Διαμαντίδη;; 100 δουλειές κάνει μέσα στο γήπεδο.
Μη μένετε στην ομάδα του 87. Τα έφερε ο συγκυρία έτσι, που μαζεύτηκαν 5 άτομα, που ξεχείλιζε το ταλέντο τους. Δεν πρόκειται να ξαναγίνει αυτό. Τώρα το μπασκετ παίζεται με 8-9 παίχτες και όχι με 5 όπως τότε. Το πάγκο μας το θυμάστε;; Λινάρδος, Μπέρυ, Μέμος, Καμπούρης, και ο 'μάτζικ'!! Για δειτε και το σημερινό.Είναι κλάσεις ανώτερος!
Δεν καταλαβαίνω, αμέσως να τους 'πυροβολήσουμε'. Αυτή η ομάδα έχει μπόλικο μέλλον. Ολοι μικροί είναι σε ηλικία. Ο Κακιούζης είναι μεγαλύτερος και είναι 29 χρονών. Ο Ζήσης , ο Βασιλόπουλος, Ο Μπουρούσης είναι παιδιά που τωρα ξεκινάνε.Καποιος έιπε για το Βασιλακόπουλο. Ανάφτε του καμια λαμπάδα και σε αυτόν και στο μακαρίτη τον Καπαγέρωφ , στον Αλεξάνδρου και κάμποσους άλλους. Δίτε πώς δουλευουν οι μικρές Εθνικές ,τι αποτελέσματα έχουν.Οι σκάουτερς που οργώνουν κάθε μ'έρα όλη την Ελλάδα. Ξέρετε τι επιτυχίες έχουμε στις μικρές εθνικές;;Γίνεται δουλειά στο μπασκετ ρε παιδιά. Καλό είναι να μη λέμε έυκολα ούτε τα 'ζήτω' ούτε τα 'κάτω'.Ζητώ συγγνώμη για το ύφος μου που είναι λίγο 'κάπως', απλώς γράφω την άποψή μου, κουβέντα κάνουμε.
-
Δεν το θεωρώ καθολου θετικο οτι θα παιξουμε με τους Ρωσους στον προημιτελικο..
Αυτη η ομαδα ειναι του υψους ή του βαθους....αν βρεθει σε καλη μερα δεν υπαρχει περιπτωση να την κερδισουμε, και επισης εχει εναν παικταρα που βγαζει ματια.
Εμεις με 50-60 ποντους και βολες στο σιδερο..χλωμους μας βλεπω ...ελτος και βελτιωθουμε σε αυτα τα σημεια.
ΥΣ.Τωρα θα μου πειτε, και η Λιμοζ με 48 ποντους τελικο πηραν το Ευρωπαικο.....
-
Έτσι μπράβο τέτοιο scouting χρειαζόμαστε...............ερε πως φαίνονται οι έμπειροι.
Ευχαριστούμε κύριε .......'ταξιδιάρη'... -
Λοιπόν κεφάλαιο Εθνική
Όπως αναφέρθηκε υπερβολική στατικότητα και έλλειψη εναλλακτικής στρατηγικής στην επίθεση.
Ρε παίδες δεν σουτάρουμε
Αλλά βέβαια εδώ δεν βάζουμε τα καλάθια που είμαστε αφύλακτοι, δεν κουνιέται κανένας και είμαστε φάτσα με το καλάθι, και λέγονται βολές.
5 χρόνια έχω σταματήσει το μπάσκετ και ακόμα ένα 60% το έχω στις βολές, αυτοί δεν μπορούν να λυγίσουν λίγο τα γονατάκια τους να δώσουν λίγη καμπύλη στην μπάλα.Ανεπίτρεπτο για ομάδα με βλέψεις μεταλλίουΤα πράγματα τα βλέπω δύσκολα με την Ρωσία. Ελπίζω να μην βγουν αληθινοί οι φόβοι μου, γερά ΡΕΕΕ
Όσο για τον παίκτη ηγέτη έχουμε τον Διαμαντίδη , θέλετε και άλλον
Δεν έχω δει πιο επιτηδευμένα ανούσιο παίκτη στη ζωή μουΠάντως εμφανίζεται καλύτερη απο οτι το πρόσφατο παρελθόν και σίγουρα δείχνει δουλεμένη ομάδα και στην άμυνα και στον αιφνιδιασμό
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...