-
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
oλα τα λεφτά!!
-
το συμβολάκι κάτι σε 'ρε σάλτα και μαμήσου' μου κάνει
-
soko,
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Λες οτι στη Renault επειδη κερδισαν νωρις προβαδισμα για το οδηγων σταματησαν τις προσπαθειες να βελτιωθουν Και κ@λ@βαρανε κι αυτοι οπως καποιος αλλος ειχε πει για τις McLaren Και κανουν τι δηλαδη? Μειωνουν τις δαπανες για φετος? Η συγκεντρωνονται στο αμαξι της επομενης σαιζον?Συγνωμη αλλα λιγη λογικη και σοβαροτητα... Και λιγος σεβασμος στις ομαδες που δεν ειναι πια και καφενεια.
Μην παραποιείς τα λόγια μου. Ούτε ότι σταμάτησαν την εξέλιξη είπα, ούτε καφενείο τους χαρακτήρισα. Αυτό που είπα είναι ότι έχουν λάθος νοοτροπία. Είναι ευχαριστημένοι που τερματίζουν δεύτεροι και με αυτή την νοοτροπία δεν πας μπροστά. Αν πανηγuρίζεις που χάνεις μόνο από τις McLaren δεν πρόκειται να τις περάσεις ποτέ. Δες την Ferrari. Στην Ουγγαρία τερμάτισαν δεύτεροι (που με τα φετινά δεδομένα είναι τεράστια βελτίωση) και είπαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, ότι πρέπει να βελτιωθούν. Δες την Toyota. Είχαν εξασφαλισμένο το βάθρο και πήραν το ρίσκο με τα ελαστικά για να κερδίσουν. Μπορεί να αποδείχθηκε λάθος κίνηση, όμως δείχνουν ότι έχουν νοοτροπία νικητή.
Θεωρεις αλαζονεια τις δηλωσεις παμε για βαθρο ή τα πανηγυρια? Μα αυτο ακριβως ειναι μετριοπαθεια και ορθολογισμος! Αυτες ειναι οι δυνατοτητες του μονοθεσιου. Βλεπουν οτι οι McLaren ειναι ενα κλικ πιο πανω και το βαθρο ειναι σαν νικη γι'αυτους, ο,τι καλυτερο μπορουν.
Κάθε άλλο. Όχι αλαζονεία, ηττοπάθεια τα θεωρώ. Βλέπουν ότι η McLaren τους πλησιάζει συνεχώς και τι κάνουν; Πανηγυρίζουν, δηλώνουν κατώτεροι και ευχαριστημένοι και απαξιώνουν το πρωτάθλημα κατασκευαστών (όσα δεν φτάνει ο Briattore τα κάνει κρεμαστάρια).
Το τελευταιο μην το χρεωνεις στη Renault. Θυμασαι σε τι επιπεδο βρισκοταν περσι σε βαθμολογια, αποδοση κτλ. και φετος το θεωρεις δεδομενο οτι φετος επρεπε να πρωταγωνιστει Στην αρχη ηταν ελαφρα μπροστα απο Toyota, Red Bull κτλ. Οπως ολες οι ομαδες βελτιωθηκαν μεσα στη χρονια ετσι και η Renault, που διατηρησε ή και μεγαλωσε το προβαδισμα απο τις αλλες ομαδες. Χωρις βελτιωση θα ηταν πισω και απο Ferrari, BAR κτλ. Τωρα γιατι απο Imola/Ισπανια η McLaren πεταει ισως ειναι θεμα budget, ισως η αρχικη σχεδιαση ειχε μεγαλυτερα περιθωρια... Αν και τελικα αποδεικνυεται οτι μαλλον εγινε γιατι χαραμισαν την αξιοπιστια.
Θυμάμαι ότι ήταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ότι η McLaren. Το γιατί η McLaren πετάει, μήπως επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με την δεύτερη θέση όπως κάποιοι άλλοι;
Αν ξερεις εσυ κατι που επρεπε να κανουν στη Renault και δεν το εκαναν (οχι αοριστα) ή που ακριβως (στην πραξη) επρεπε να μιμηθουν τη McLaren να μας το πεις.
Να μην είναι ευχαριστημένοι με την δεύτερη θέση, να δώσουν μάχη και για το κατασκευαστών, να μην περνάνε εικόνα μικρής ομάδας που πάει να πετύχει το θαύμα. Όταν πανηγυρίζεις βγαίνοντας δεύτερος, θεωρείς ότι παροτρύνεις και πιέζεις τους μηχανικούς σου να κάνουν καλύτερη δουλειά;
Με το πρωτάθλημα κατασκευαστών να παίζεται αντι να κοιτούν τα χάλια τους που η McLaren τους έχει πάρει και τα σώβρακα, συνεχίζουν να βολτάρουν στην πίστα (λέγε με Alonso) και να επιστρατεύουν θυμιατά μπας και εγκαταλήψει καμία McLaren.
Πηρα 3 στην τυχη, απο τα εμπαθη ποστ εναντιον του Αλονσο.
Και για πες μας τι το εμπαθές εναντίον του Αλόνσο έχει το παραπάνω ποστ να μάθουμε και εμείς οι εμπαθείς.
-
Καταρχήν, να ζητησω την κατανόηση όσων γράφουν με γρήγορους ρυθμούς στο φόρουμ και μου δίνουν γύρο πριν προλάβω να απαντήσω
-Απάντηση Νο1. Λοιπόν πρώτα ο φίλος του φόρουμ alfista μου έγραψε τα εξής για το πως μπορεί να ενθυμούμαι το πρωτάθλημα που κλείνει προς την μεριά του Αλόνζο:
... [Μάλλον μπερεδεύτηκες. Ανιαρό το πρωτάθλημα του Βιλνέβ, με τους τρεις πρώτους να έχουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στα δοκιμαστικά του τελευταίου αγώνα και με την εξέλιξη που ακολούθησε; Χώρια οι τιμωρίες, οι επεισοδιακοί αγώνες (λέγε με Yamaha στην Ουγγαρία) και το ότι για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια η Ferrari ξανακυνηγούσε το πρωτάθλημα οδηγών]
Σωστή παρατήρηση. Ναι ήταν ωραιότατο το πρωτάθλημα του 1997 με τον τρόπο που κορυφώθηκε στον τελευταίο δε αγώνα στην Χερέθ και το 'χτύπημα κάτω από τη ζώνη' που επιχείρισε ο Γερμανός και γύρισε τελικά μπουμερανγκ σε αυτόν! Αυτό που δεν κατέστησα σαφές, ήταν ότι ο Νάντο κατακτά δικαιότατα ασφαλώς, ένα πρωτάθλημα που μπορεί να τον μεταμορφώσει σε Ζακ Βιλνέβ... Τί εννοώ: Ο νεαρός Καναδός τα έτη 1996-97 αποτέλεσε πραγματικό φαινόμενο εξελίξιμου επαγγελματία στην Φ1! Αλλά μέχρις εκεί. Την συνέχεια λίγο-πολύ την γνωρίζουμε. Κάθε χρόνο και χειρότερα. Ελπίζω ο Ισπανός να μην επαναπαυθεί στις φετινές δάφνες και να μην παραμείνει στάσιμος γιατί θα έχει ονειρικό ξεκίνημα και μέτρια κατάληξη όπως και άλλοι κατά το παρελθόν Παγκ.Πρωταθλητές (Ντ.Χιλλ, Κ.Ρόσμπεργκ κλπ) Η γνώμη μου ως απλός θεατής γι'αυτόν: Παρουσίασε κάμψη μετά το πολύ καλό ξεκίνημα και πήρε μια-δυο νίκες καθαρά λόγω συγκυριών. Έχει (και πρέπει) ακόμα να αποδείξει πολλά. Βρίσκεται στο καλύτερο μονοθέσιο της φετινής άνοιξης αλλά αν δεν υπάρξει περαιτέρω βελτίωση ο τίτλος του θα αναφέρεται ως παρένθεση στην κυριαρχία Σουμάχερ - Ραϊκκόνεν... Φυσικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η Ρενώ που εμφάνισε μεγάλη κάμψη και στασιμότητα μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος -όπως ακριβώς έγινε και πέρσι, γεγονός το οποίο είχε πέσει εδώ και καιρό στην αντιληψή μου.
Απάντηση#2.
Αποφασισε! Τι θες να γινει ή τι ΠΡΕΠΕΙ να γινει ο Μοντι: Νουμερο 2 ή ιπταμενος και παγκοσμιος πρωταθλητης; Στρατηγος ή στρατιωτης; Ξεκαθαρισε το πρωτα και μετα το συζηταμε -από greo
Στο χέρι του Χουάν είναι νομίζω να γίνει 'ιπτάμενος' ή για πέταμα... Εγώ καταγράφω από την δική μου σκοπιά, με τις λίγες γνώσεις που διαθέτω για το αντικείμενο Φόρμουλα Ενα, όσα υποπίπτουν στην αντίληψη μου. Απλά αγαπητέ φίλε, επιχείρησα μια πρόχειρη 'ανάγνωση' του χαρακτήρα από τις αντιδράσεις που βλέπω στην οθόνη της τηλεορασής μου και το θέαμα που βγάζει ο τρόπος που οδηγεί με βάση τα συναισθήματα που μου προκαλεί. Θέλω να μετέχω στην συζήτηση αλλά αναγνωρίζω ότι δεν μπορούνε ούτε να ταυτίζονται ιδανικα οι απόψεις όλων και ούτε καν να γίνεται κατανοητό τι λέει ο καθένας σε ορισμένες περιπτώσεις. Πάντως τα αγωνιστικά συμβάντα που αφορούν τον Μοντόγια, από το 2001 ήδη, σηκώνουν μεγάλη συζήτηση και θα επανέλθω. Δεν είναι συνηθισμένος οδηγός και γι'αυτό δεν περνά απαρατήρητη η συμπεριφορά του στο γκριντ.
Τέλος ο JarnoT αναφέρει ότι το πρωτάθλημα θα το θυμούνται οι φίλοι της ΜακΛάρεν, πως ο Αλόνσο βάσει στατιστικών είναι σταθερότατος και αυτό είναι ξενέρωμα κλπ...
Εδώ τί να απαντήσω; Πολύ καλά, όπως κατά κόρον έχει αναφερθεί, χαμογελάς για την επικράτηση συνολικά του συνδυασμού Ρενω-Αλόνσο, και ναι αυτό είναι το νόημα ενός πρωταθλήματος: Στο τέλος γίνεται η σούμα, και μπράβο τους. Μπράβο και στον Μπριατόρε που παίζει σαν παράγοντας ποδοσφαιρικής εταιρείας άψογα τον 'πόλεμο νεύρων' στις δηλώσεις. Αυτό ψιλοκάνουν και οι Ρον Ντένις και Τοντ εξάλλου συχνά... Μην μου μιλάς όμως για σταθερότητα, όταν επί πέντε (5) χρόνια η Φερράρι του Σουμάχερ (αν εξαιρέσω κάπως το 2003 και 2000) τερμάτιζε όλο πρώτη ή στο πόντιουμ και όλοι μιλούσαν για συνωμοσίες και κατάντια της F1! Να είμαστε δίκαιοι - έτσι; Τουλάχιστον έπαιρναν περίπατο συνήθως το πρωτάθλημα παίζοντας μόνοι τους όλη τη χρονιά, όχι κάνοντας κοιλιά από τα μέσα και μετά με δηλώσεις (Αλόνσο) 'Δεν μπορώ να νικήσω στα ίσα τις ΜακΛάρεν'... Αυτό λέγεται ηττοπάθεια; Πώς αλλιώς να το πώ; Δεν μου αρέσει να παίζουν τόσο συντηρητικά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό άθλημα. Είναι αρνητικό για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω και μειωτικό για τους ίδιους.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
πω πω νευρα... Αυτό θα επι εξοργισμενο ποστ και με διαφορα...Έχει όμως απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος!!!
-
Οι κανονισμοι ειναι ιδιοι για ολους αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι μια γελοια φαρσοκωμοδια που δεν επιτρεπει σε καποια ομαδα να διορθωθει μεσα σ ενα αγωνιστικο ΣουΚου οταν αντιμετωπισει προβλημα! Κ επειδη καμια ομαδα δεν εχει πολυετη εμπειρια μ αυτα τα λαστιχα οταν δημιουργηθουν προβληματα απλα δεν αντιμετωπιζονται.
Σαν διεκδικητρια το πληρωσε ακριβα η McLaren κ ο Kimi. Απο την αλλη αυτο ηταν κ το δυνατοτερο σημειο της Renault της οποιας το πακετο ηταν το αποδοτικοτερο χωρις να ειναι το γρηγοροτερο. Θα μπορουσε να ηταν κ αντιστροφα. Αλλα δεν ειναι.
Αυτο που προσωπικα δεν μ αρεσει ειναι η φανερη ανωτεροτητα του Kimi εναντι του Ισπανου με ομως τον τελευταιο να ειναι λογικα σιγουρος πρωταθλητης. -
Παλι δε συμφωνω kleisj. Εφοσον ισχυουν ολα αυτα που λες και ειναι γνωστα απο την αρχη της χρονιας, τοτε δεν προσεγγιζεις εναν αγωνα με λογικη 110% γιατι δεν ξερεις ουτε αν αντεξουν τα λαστιχα, οι κινητηρες ή οτιδηποτε τελος παντων. Ή μαλλον για να το πουμε καλυτερα, το κανεις εφοσον εχον αποτυχει οι συμβατικες μεθοδοι αντιμετωπισης, ωστε να κερδισεις (τουλαχιστον) τις εντυπωσεις.
Και ξαναλεω κατι που ειχα πει μετα το ΙταλικοGP. Στην αρχη της χρονιας η ΜκΛαρεν ειχε 6/6 τερματισμους, πλην ομως ειχε μεινει μισο αιωνα πισω. Μετα (απο την Ιμολα και μετα) ήρθε η ταχυτητα μαζι της ομως ηρθε και η αναξιοπιστια. Αν αυτο σας φαινεται θεμα τυχης ή συμπτωσεων, παω πασο. Εμενα παντως οχι. Και ας δουμε κατι τωρα: Ο Πατ Συμοντς δηλωσε οτι απο εδω και περα θα παλεψουν και για το κατασκευαστων. Μη σας κανει εντυπωση ενας ταχυτατος Φιζι, με πιθανα προβληματα στο μονοθεσιο και τον κινητηρα. (ουπς! κατι τετοιο δεν ειχαμε και στο Βελγιο; )
ΥΓ Για τη λεξη εμπαθης: Χρησιμοποιησα quotes απο φιλους εδω που εχουν δηλωσει οτι αντιπαθουν τον Αλονσο. Αρα, εξ'ορισμου, (οποιος διαφωνει ας ανοιξει λεξικο) οι δηλωσεις τους ειναι εμπαθεις. Οπως αν πει κανεις οτι εγω ειμαι εμπαθης εναντιον του Ντενις, ναι εχει δικιο (το εχω πει πολλακις οτι τον αντιπαθω). Αν παρ'ολα αυτα κατα λαθος εβαλα καποιο quote απο καποιον που ΔΕΝ αντιπαθει το Ναντο, τοτε ζητω ειλικρινα συγνωμη
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παλι δε συμφωνω kleisj. Εφοσον ισχυουν ολα αυτα που λες και ειναι γνωστα απο την αρχη της χρονιας, τοτε δεν προσεγγιζεις εναν αγωνα με λογικη 110% γιατι δεν ξερεις ουτε αν αντεξουν τα λαστιχα, οι κινητηρες ή οτιδηποτε τελος παντων. Ή μαλλον για να το πουμε καλυτερα, το κανεις εφοσον εχον αποτυχει οι συμβατικες μεθοδοι αντιμετωπισης, ωστε να κερδισεις (τουλαχιστον) τις εντυπωσεις.Και ξαναλεω κατι που ειχα πει μετα το ΙταλικοGP. Στην αρχη της χρονιας η ΜκΛαρεν ειχε 6/6 τερματισμους, πλην ομως ειχε μεινει μισο αιωνα πισω. Μετα (απο την Ιμολα και μετα) ήρθε η ταχυτητα μαζι της ομως ηρθε και η αναξιοπιστια. Αν αυτο σας φαινεται θεμα τυχης ή συμπτωσεων, παω πασο. Εμενα παντως οχι. Και ας δουμε κατι τωρα: Ο Πατ Συμοντς δηλωσε οτι απο εδω και περα θα παλεψουν και για το κατασκευαστων.** Μη σας κανει εντυπωση ενας ταχυτατος Φιζι, με πιθανα προβληματα στο μονοθεσιο και τον κινητηρα. (ουπς! κατι τετοιο δεν ειχαμε και στο Βελγιο;** )
ΥΓ Για τη λεξη εμπαθης: Χρησιμοποιησα quotes απο φιλους εδω που εχουν δηλωσει οτι αντιπαθουν τον Αλονσο. Αρα, εξ'ορισμου, (οποιος διαφωνει ας ανοιξει λεξικο) οι δηλωσεις τους ειναι εμπαθεις. Οπως αν πει κανεις οτι εγω ειμαι εμπαθης εναντιον του Ντενις, ναι εχει δικιο (το εχω πει πολλακις οτι τον αντιπαθω). Αν παρ'ολα αυτα κατα λαθος εβαλα καποιο quote απο καποιον που ΔΕΝ αντιπαθει το Ναντο, τοτε ζητω ειλικρινα συγνωμη
ειδες να εχει καποιο προβλημα ο φιζι στο βελγιο?????
-
Δεν αλλαξε κινητηρα πριν τον αγωνα;
-
μηπως ηταν ο δευτερος αγωνας του κινητηρα το σπα?
-
Και; Οι κινητηρες με το καταλληλο μαπινγκ μπορουν να βγαλουν και το ΛεΜαν (λεμε τωρα...).
-
Ο χρήστης Red Spirit έγραψε:
Σωστή παρατήρηση. Ναι ήταν ωραιότατο το πρωτάθλημα του 1997 με τον τρόπο που κορυφώθηκε στον τελευταίο δε αγώνα στην Χερέθ και το 'χτύπημα κάτω από τη ζώνη' που επιχείρισε ο Γερμανός και γύρισε τελικά μπουμερανγκ σε αυτόν! Αυτό που δεν κατέστησα σαφές, ήταν ότι ο Νάντο κατακτά δικαιότατα ασφαλώς, ένα πρωτάθλημα που μπορεί να τον μεταμορφώσει σε Ζακ Βιλνέβ... Τί εννοώ: Ο νεαρός Καναδός τα έτη 1996-97 αποτέλεσε πραγματικό φαινόμενο εξελίξιμου επαγγελματία στην Φ1! Αλλά μέχρις εκεί. Την συνέχεια λίγο-πολύ την γνωρίζουμε. Κάθε χρόνο και χειρότερα. Ελπίζω ο Ισπανός να μην επαναπαυθεί στις φετινές δάφνες και να μην παραμείνει στάσιμος γιατί θα έχει ονειρικό ξεκίνημα και μέτρια κατάληξη όπως και άλλοι κατά το παρελθόν Παγκ.Πρωταθλητές (Ντ.Χιλλ, Κ.Ρόσμπεργκ κλπ) Η γνώμη μου ως απλός θεατής γι'αυτόν: Παρουσίασε κάμψη μετά το πολύ καλό ξεκίνημα και πήρε μια-δυο νίκες καθαρά λόγω συγκυριών. Έχει (και πρέπει) ακόμα να αποδείξει πολλά. Βρίσκεται στο καλύτερο μονοθέσιο της φετινής άνοιξης αλλά αν δεν υπάρξει περαιτέρω βελτίωση ο τίτλος του θα αναφέρεται ως παρένθεση στην κυριαρχία Σουμάχερ - Ραϊκκόνεν... Φυσικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η Ρενώ που εμφάνισε μεγάλη κάμψη και στασιμότητα μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος -όπως ακριβώς έγινε και πέρσι, γεγονός το οποίο είχε πέσει εδώ και καιρό στην αντιληψή μου.Αναλογιζόμενοι το εντυπωσιακό (και λίγα λέμε) ξεκίνημα του Καναδού το 96 ίσως να έχεις δίκιο ότι θα μπορούσε να συσχετιστεί κάπως με τον Alonso. Δεν πιστεύω πάντως ότι ο Alonso μπορεί να έχει την κατρακύλα του Villeneuve για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν πιστεύω ότι η Renault θα έχει την πορεία που είχε η Williams μετά τη φυγή του Adrian Newey και σε καμία περίπτωση εκείνη μιας νέας ομάδας (λέγε με BAR) όπου οδήγησε τον Καναδό η ματαιοδοξία του και ο Graig Pollock. Είμαι από αυτούς που κατηγορηματικά πιστεύουν ότι ακόμα και το μεγαλύτερο ταλέντο μπορεί να χαθεί αν δεν βρεθεί στο κατάλληλο μονοθέσιο. Το 'φαινόμενο' Σούμι είδαμε που ήταν φέτος. Ένα με τη μάζα, με τον Ρουμπίνιο να δικαιούται ενδεχομένως τη μοναδική νίκη της Ferrari φέτος στην Ινδιανάπολη.
Κανενας δε σχολιασε ομως, δυστηχως, το πως κρατησε το μονοθεσιο ο Villeneueve πριν την Eau Rouge με 300km/hr!!! Το ειδε κανεις;;;;
Ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Το καλυτερο στιγμιοτυπο του αγωνα με διαφορα!!!!!!Και επειδή αρκετά μιλάμε για στρατηγικές και κολοκύθια, ας μιλήσουμε λίγο και για θέαμα. Το στιγμιότυπο που περιγράφει ο Νίκος μήπως το έχει κανείς;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και; Οι κινητηρες με το καταλληλο μαπινγκ μπορουν να βγαλουν και το ΛεΜαν (λεμε τωρα...).Ειδικα της Mercedes, η οποια ειναι πρωτη στο να κανει ... μαπινγκ στους κινητηρες της. Φαινεται οτι στις ταξεις των μηχανικων της εχει τους καλυτερους μαπες (mappers στα αγγλικα).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και; Οι κινητηρες με το καταλληλο μαπινγκ μπορουν να βγαλουν και το ΛεΜαν (λεμε τωρα...).μονο που ο κινητηρας αλλαχτηκε πριν το σπα και την πολυ καλη επιδοση του φιζι μεχρι να βγει.μηπως κανω λαθος???????????????
μηπως ο φιζι τους τρελανε ολους στην μοντσα και δεν το θυμαμαι και γι'αυτο αλλαξαν το μοτερ που σημειωτεον το ειχανε καταλαβει απο τα πρωτα ελευθερα την παρασκευη????
μην τρελαινεστε μονο και μονο για να κραξετε τη mclaren. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΥΓ Για τη λεξη εμπαθης: Χρησιμοποιησα quotes απο φιλους εδω που εχουν δηλωσει οτι αντιπαθουν τον Αλονσο. Αρα, εξ'ορισμου, (οποιος διαφωνει ας ανοιξει λεξικο) οι δηλωσεις τους ειναι εμπαθεις. Οπως αν πει κανεις οτι εγω ειμαι εμπαθης εναντιον του Ντενις, ναι εχει δικιο (το εχω πει πολλακις οτι τον αντιπαθω). Αν παρ'ολα αυτα κατα λαθος εβαλα καποιο quote απο καποιον που ΔΕΝ αντιπαθει το Ναντο, τοτε ζητω ειλικρινα συγνωμηΑκριβώς αυτό greo. Δεν έχω δηλώσει ότι αντιπαθώ τον Alonso, το αντίθετο μάλιστα, τον θεωρώ πανάξιο πρωταθλητή.
ΥΓ: Ρε συ πως είχα την εντύπωση ότι τον συμπαθής τον Dennis
Κατά τη γνώμη μου ένας από τους καλύτερους αγωνιστικούς διευθυντές ever. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Είναι ευχαριστημένοι που τερματίζουν δεύτεροι και με αυτή την νοοτροπία δεν πας μπροστά.Πόσο πιο μπροστά να πάνε άραγε; Πρώτοι είναι (σίγουρα βλέπεις F1; )
Το γιατί η McLaren πετάει, μήπως επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με την δεύτερη θέση όπως κάποιοι άλλοι;
Πρώτοι είναι (σίγουρα βλέπεις F1; ) .... Το ξαναγράφω αναγκαστικά. Να δούμε που θα πάει .....
Να μην είναι ευχαριστημένοι με την δεύτερη θέση,
Πρώτοι είναι (σίγουρα βλέπεις F1; ) .... 3η φορά....
να δώσουν μάχη και για το κατασκευαστών, να μην περνάνε εικόνα μικρής ομάδας που πάει να πετύχει το θαύμα. Όταν πανηγυρίζεις βγαίνοντας δεύτερος, θεωρείς ότι παροτρύνεις και πιέζεις τους μηχανικούς σου να κάνουν καλύτερη δουλειά;
O Μπριατόρε μάλλον καλύτερα ξέρει από σένα. Εξ άλλου μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Πρώτοι είναι ακόμα αν δεν το κατάλαβες.
Και για πες μας τι το εμπαθές εναντίον του Αλόνσο έχει το παραπάνω ποστ να μάθουμε και εμείς οι εμπαθείς.
Απολύτως τίποτα..... Η απαξίωση του πρώτου (απόπειρα απαξίωσης μάλλον) δεν περιέχει ποτέ εμπάθεια. Μόνο καλόπιστη κριτική.
Είσαι απλά ακόμα ένας δυστυχισμένος οπαδός! Περαστικά σου!
-
συμφωνώ και εγώ πως η μέχρι τώρα πορεία της Ρενάλτ την έχει δικαιώσει. είναι 1η και στα 2 πρωταθλήματα. βέβαια ο Μπριατόρε δήλωσε ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι το οδηγών επειδή αυτό θυμούνται περισσότερο οι θεατές και αυτό το έχει ήδη στη τσέπη του. Ότι νοοτροπία και να έχει ο Μπριατόρε δε πρέπει να επηρεάζει καθόλου τη σκέψη σας για το χαρακτήρα του Αλόνσο και γενικά ότι αφορά αυτόν. Προσωπικά θεωρώ τον Αλόνσο στο ίδιο επίπεδο με το Κίμι σταθερότητα, ταχύτητα, πάθος για νίκη κτλ με τη διαφορά ότι από φέτος ο Αλόνσο θα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής ενώ ο Κίμι όχι.
-
Εγω ξερετε παντως πως εχω δει το φετινο πρωταθλημα;
Με την εξης εκφραση...'Οταν λειπει η γατα (στη προκειμενη περιπτωση το αλογο The Prancing Horse) χορευουν τα ποντικια...' και οποιος καταλαβε...καταλαβε!
Δηλαδη;
Ας δουμε τα πραγματα απο την αρχη...ναι ο Schumi ειχε καποια DNFs...αλλα τα Bridge ηταν τελειως off σε μερικους αγωνες...και ακομα ειναι!
Οποτε μισο το φταιξιμο της Ferrari και μισο της Bridge γιατι οταν σαν ομαδα υποσχεσαι οτι θα φερεις ενα νουμερο καθετης δυναμης στους τροχους στον κατασκευαστη ελαστικων, ωστε αυτος να κατασκευασει τα λαστυχα που θες...και δε το φερνεις...ε τοτε φταις!
Και μετα τι γινετε; Προσπαθει η Ferrari να φτιαξει το μονοθεσιο να ταιριαξει τα λαστυχα που εφτιαξε η Bridge να συνεργαζονται αρμονικα.
Αλλα δε γινετε αυτο!
Προσπαθει και η καημενη η Bridge αλλα με τι data? Της Minardi και της Jordan???? Δουλευομαστε τωρα;
Διαβασα καπου οτι η Bridgestone εφηυρε μια νεα και επαναστατικη γομα!
Για να δουμε...
Το θεμα ομως ξεκινησε απο τη FIA. Γιατι κυριοι να υπαρχει ανιση μοιρασια κατασκευαστων ελαστικων; Εδω εχουνε κανει αλλες και αλλες αλλαγες!
Η θα υπαρχει 1, η μισοι μισοι! Δε γινετε αλλιως!
Μπραβο στα μικρα και ανωριμα παιδακια Κιμι και Αλονσο που μαχονται για το πρωταθλημα, αλλα πιστευω οτι ηταν τυχεροι που δεν ηταν η χρονια της Ferrari φετος, γιατι περσυ οταν η Ferrari ειχε πιασει μολις στο πρωτο γυρο 1.5 sec διαφορα...τα McLaren ετρεχαν να προλαβουν, και τελικα παρεδιδαν πνευμα! Οπως και η Renault...εβγαλε εναν radical 110 degrees V10 και...θυμαστε τα αποτελεσματα!
Τωρα...του χρονου τι κανουμε;
Θα πω κατι...ομαδες οπως η McLaren τους πηρε τοσα χρονια να φτιαξουν εναν αρκετα γρηγορο και καπως (καλυτερα απο αλλες χρονιες) αξιοπιστο κινητηρα. Τα ιδια και με τη Renault.
Nα σημειωσω εδω, οτι εκτος απο τη Mercedes (με ενα και μοναδικο κινητηρα), η Renault δεν εχει ξανακανει V8!! Δεν εχει το know-how οπως η Ferrari! Γιαυτο λοιπον η Ferrari εχει ενα σημαντικο competitive advantage για του χρονου. Μη το ξεχνατε αυτο.
Ας χαρουνε λιγο μερικες ομαδες λοιπον που ουτε καν θυμουντε τη τελευταια χρονια που πηραν πρωταθλημα ειτε οδηγων ειτε κατασκευαστων. Αλλα ειναι εντελως προσωρινο...
FORZA FERRARI!
Επίσημο thread: GP Βελγίου - Spa-Francorchamps 2005