-
Μετα τις πολύτιμες οδηγιες του Ηνιοχου αγόρασα αυτό: https://www.banggood.com/4in1-3_1A-Dual ... mds=search
Όμως το βαζεις και δειχνει ευτυχως σωστα για 5 δευτερολεπτα και μετα γινεται 0008 συνεχως τα νουμερα στα λεντ. Εστειλα παραπονα στον πωλητη. -
Το άλλο που πηρα είναι εξαιρετικο! https://www.banggood.com/12V-Car-Batter ... 08954.html
Μαλιστα αυτό όταν τα συνδέεις δειχνει κατευθειαν την ταση και δε μου χρειαζεται τελικα το ελαττωματικο που μπαινει στον αναπτηρα. Θελει όμως να διαλεξεις το standard της μπαταριας που το γραφει λεει μπροστα της; Δηλαδη εάν είναι CCA, BCI, DIN. Αν δεν βρισκω το Standard να βαλω GB standard θα οδηγήσει σε μικρή ανοχή. Πράγματι εβαλα το GB και εδειξε και τις δυο μπαταριες μου καλες. Σε ένα φιλο που εχει δυσκολια στην εκκινηση την εβγαλε αρχικα καλη αλλα στο τεστ εκκινησης την εβγαλε κακη. Αρα τελειο το μηχανημα
Στο TOYOTA RAV4 MKII mod 2003 εχει μπαταρια κλειστου τυπου 70 Amph δε βρισκω τι standard ειναι!
Στην ΒΜW 316i F30 mod 2015 εχει μπαταρια AGM 90Amph μαλλον ειναι standard CCA απο οτι ειδα!
Τι είναι αυτές οι παραπανω μπαταριες μου, CCA ή BCI ή DIN?
-
@ antonn
Απ ότι βλέπω στις φωτογραφίες η Bosch είναι 630 (ΕΝ) όπως γράφει ακριβώς κάτω από το SA026. Στην ΒΜW 316i F30 φαίνεται να είναι 900 (ΕΝ) και στην αποκάτω γραμμή σου δίνει μια ακόμη τιμή σε CCA, η οποία όμως καλύπτεται από το μαύρο μπράτσο.
Από τις μετρήσεις που έχω κάνει με το όργανο μέχρι σήμερα νομίζω ότι η πλέον αυστηρή προδιαγραφή είναι η ΕΝ.
Το τι σημαίνουν τα CCA, ΕΝ, DIN μπορείς να το δείς εδώ
Επίσης σημείωσε ότι οι τιμές CCA, ΕΝ, DIN αναφέρονται σε ρεύματα εκκίνησης στους –18°C.
Για να αναγάγεις τις τιμές αυτές στους 0°C ή καλύτερα στους 27°C, γιά το καλοκαίρι, ρίξε μια ματιάεδώ
Για να υπολογίσεις πόσα Amperes εκκίνησης χρειάζεται ο κινητήρας σου για να πάρει εμπρός πολλαπλασιάζεις την ιπποδύναμή του επί 3,85 ,πχ ένας κινητήρας 100 ίππων χρειάζεται 385 Α για να ξεκινήσει.
Α! και καλορίζικο... -
σε ευχαιστω για την απαντηση και την ολη βοηθεια!
Ομως η μπαταρια του Rav4 τι ειναι; CCA ή BCI ή DIN τα νουμερα δεν ενδιαφερουν το μηχανημα. Την ισχυ της μπαταριας την ζητα σε Amph και του Rav4 ειναι 70
Επισης απο ποσες ωρες μεχρι ποσες μερες, πρεπει να ειναι σβηστο το αυτοκινητο για να κανω μετρηση μπαταριας και επειτα εκκινησης; -
@antonn
Λοιπόν, για να σου κάνει το όργανο σωστή μέτρηση πρέπει να του εισάγεις τα παρακάτω, κατά σειρά :
Τον τύπο της μπαταρίας ( με υγρά, gel κλπ)
Την μέθοδο μέτρησης ( CCA, ΕΝ, DIN κλπ)
Τα Ampere εκκίνησης
Αναλυτικά, για την περίπτωση της Bosch εκτελείς τους παρακάτω χειρισμούς :
Battery Test και πατάς ΟΚ
Regular Flooded και πατάς ΟΚ
Στο παράθυρο που ακολουθεί, με τα βελάκια πάνω κάτω, επιλέγεις EN και πατάς ΟΚ
Στο παράθυρο που ακολουθεί, με τα βελάκια πάνω κάτω, επιλέγεις 630 και πατάς ΟΚ
Το όργανο προχωρά στην ανάλυση.
Αν δεν του καθορίσεις με λεπτομέρεια τα παραπάνω στοιχεία η ανάλυση είναι ΛΑΘΟΣ.
Το αυτοκίνητο το αφήνω σβηστό τουλάχιστον 12 ώρες, ή καλύτερα 18 ώρες. Εναλλακτικά μπορείς να επιταχύνεις την εκφόρτιση των επιφανειακών φορτίων ανάβοντας τα φώτα για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν ακολουθώ την δεύτερη μέθοδο.
Όταν τελειώσεις τις μετρήσεις πόσταρε σε παρακαλώ τις τιμές της Internal R (Εσωτερική Αντίσταση) και αν θυμάσαι και τον χρόνο χρήσης (ηλικία) της κάθε μπαταρίας. -
να εισαι καλα για την προθυμη βοηθεια σου. Θα το μετρησω και θα ποσταρω.
-
Battery Test και πατω ΟΚ
Regular Flooded και πατω ΟΚΤο προβλημα όμως είναι ότι δεν εχει το ΕΝ.
Εχει μονο CCA ή BCI ή DIN ή BGΑμα λεει δεν ξερεις, τοτε βαζεις GB που κανει για όλα αλλα εχει μικρες αποκλισεις
Μετα επιλεγω Amph ποσα είναι (δηλαδη 70) και μετα μετρω
Το 630 ΕΝ δε το ζητα πουθενα ο μετρητης. -
Κοίτα στα pm σου
-
Παράξενο μου φαίνεται,
Στην επιλογή Select input έχω 10 διαφορετικούς τύπους μέτρησης μπαταριών,
όπως λέει στη σελίδα του Banggood.com, εσύ έχεις μόνο τέσσερις???
Και μετά ακολουθεί η επιλογή Setting Rate που καλύπτει κλιμακωτά την περιοχή
100-2000 Α, με βήμα ανά 5 Α
Μήπως κάτι τρέχει με το όργανο, σου έστειλα pm, διάβασέ το. -
εχεις δικιο τα βρηκα ολα ευχαριστω και για την προσωπικη επικοινωνια. Θα ανεβασω τις μετρησεις σε μερικες μερες. Πραγματι υπηρχε το DIN και μετα το 630
-
Προς στιγμή σκέφτηκα ότι σου έστειλαν όργανο με παλαιό firmware..
Τελικά ήταν θέμα ασαφούς εγχειριδίου χρήστη.
Τέλος καλό..όλα καλά.
Οι μετρήσεις δεν επείγουν, όποτε σε βολεύει. -
να η μπαταρια ξανα, βεβαια ειναι η τελευταια φωτο αυτη μια και τη βαζω στο τελος για φορτιση, αλλα για να θυμηθειτε τα νουμερα της:
το μηχανημα μετρησης της μπαταριας συνδεθηκε:
Το CCA που λεει πανω στην ετικετα της στη φωτο:
αποτελεσματα καταστασης της μπαταριας, ενω εχει μεινει το αυτοκινητο ακινητο για 21 μερες:
αποτελεσματα για το μιζαρισμα:
αφου γκαζωσα στα 2500 για κανα λεπτο βγαζει αποτελεσμα ικανοτητας φορτισης:
μετα εβαλα το φορτιστη που εχω αγορασει:
οπως λεει στις οδηγιες το εβαλα στο σημα με το χιονι που ειναι για AGM μπαταριες!
5 ωρες και ακομα φορτιζει. Το ξεσυνδεσα τωρα και αυριο πρωι θα ξεκινησει και παλι η φορτιση μεχρι να φορτισει πληρως. Απλως στην πυλωτη ακινητο θα μεινει, απλα τη νυχτα μη μου παρουν τιποτε απο το αυτοκινητο γιατι οταν φορτιζει ειναι ξεκλειδωτο το πορτ μπαγκαζ (γιατι εχει την μπαταρια η BMW) αλλα κουκουλωμενο, οποτε φαινεται κλειστο που ομως μπαινει στην κουκουλα ενα καλωδιο -
ευχαριστω παρα πολυ τον Ηνιοχο, γιατι χωρις την βοηθεια του δε θα τα ειχα καταφερει!
-
παντως βλεπω οτι ειναι μονο 8% φορτισμενη μετα απο 21 μερες ακινησιας, μπορει και μηνα ακινησιας. Πρεπει να τη φορτιζω πιο συχνα φαινεται γιατι δε κινω πολυ την BMW
-
όταν ο φορτιστής του lidl γράψει 13,2 και 4 μπάρες, ξανακάνεις το τεστ
-
antonn συνεχίζεις να φορτίζεις όπως λέει ο dimau μέχρι να φθάσει (ιδανικά) στο 100%
Δεν έπρεπε να αφήσεις την μπαταρία να πέσει στο 8% . Ευτυχώς δεν φαίνεται να έπαθε ζημιά (θειίκωση) γιατί η τιμή της εσωτερικής αντίστασης (Internal R) είναι πολύ καλή.
Επειδή ο φορτιστής σου φορτίζει με 3,8 A, στις 5 ώρες που την φόρτισες την 'γέμισες' με 5*3,8=19Ah.
Αν η μπαταρία σου είναι 90Ah θα χρειασθεί συνολικά περίπου 24 ώρες φόρτισης. -
Η μπαταρια της ΒΜW τοποθετηθηκε απο το εργοστασιο μεσα Σεπτεμβρη 2014. Το αμαξι το παρελαβα 14 Δεκεμβριου 2014.
Εχει κανει απο καινουργιο 11.000 χλμ
Ευχαριστω για τις συμβουλες και ιδιαιτερα τον Ηνιοχο για τον τυπο της φορτισης ωστε να υπολογιζω ποση ωρα φορτιση θα το αφηνω -
-
Μπορείς να βάλεις τον φορτιστή και στον χώρο της μηχανής (όλα έχουν σημείο με πολικότητα + και πολικότητα - και να κλείσεις κανονικά το αυτοκίνητο (αφού τακτοποιήσεις καλώδια και φορτιστή να μην ενοχλούν)
https://www.bing.com/images/search?view ... ajaxhist=0
-
βαζω και σε αυτη το διαγνωστικο 12,42Α γραφει. Το εχω παρει 40 ευρουλακια απο εδω μετα απο τις πολύτιμες οδηγιες του Ηνιοχου: https://www.banggood.com/12V-Car-Batter ... s=category
Αυτα ειναι τα αποτελεσματα μετα ακινησια 26 ωρων:
αυτο το τεστ φορτισης, ειναι για το δυναμο;
εδω τωρα απο τη στιγμη που θα πατησω ΟΚ θελω λιγο χρονο, να μπω να γκαζωσω στις 2500. Υπαρχει κανενα προβλημα; Αλλιως το τεστ αυτο χρειαζεται δυο ανθρωπους!
για να παω δουλεια κανω 25 χλμ και λεω να μετρησω τη μπαταρια αμεσως μολις γυρισω το μεσημερι για να δω εαν φτανει το 100% φορτισης. Μηπως ειναι μεγαλη για το αυτοκινητο. Ειχε 45 Αmh εβαλα 65 μια φορα για τρια χρονια και μετα 70 Amph που εχω τωρα
Μπαταρία αυτοκινήτου...