-
Η μπαταρία μετά από 7 χρόνια τα έπαιξε . Επειδή βιαζόμουν πήγα και πήρα μια καινούρια και την άλλαξα. Ο ηλεκτρολόγος μου πρότεινε μια 55Ah - 400Α . Αρχικά το αμάξι είχε 45Ah-345A. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με την μίζα από την αύξηση των αμπέρ εκκίνησης? Γιατί νομίζω ότι πλέον ακούω τη μίζα να γυρίζει αρκετά πιο γρήγορα από πριν (βέβαια η μπαταρία ήταν στα τελευταία της επι χρόνο οπότε έχω ξεχάσει πως έκανε καινούριο , με είχε αφήσει 2 φορες).
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
...Ο ηλεκτρολόγος μου πρότεινε μια 55Ah - 400Α . Αρχικά το αμάξι είχε 45Ah-345A. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με την μίζα από την αύξηση των αμπέρ εκκίνησης? ....No Problem
-
Επιτέλους η καημένη θα νιώσει χαρά στα πηνία της!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επιτέλους η καημένη θα νιώσει χαρά στα πηνία της!Συμφωνω απολυτα,αλλα ετσι οπως το εθεσες μου θυμισε το ρητο ''Ενιωσε την χαρα μεσα στα μπουτια της''.
-
Ξεχασα στο μικρο την πλαφονιερα αναμενη και η μπαταρια αδειασε.
Δεν αναβεουν ουτε τα φωτακια, ουτε το κ.κλειδωμα δουλευει.
Την εβαλα να φορτισει κανα 5ωρο και μονο ο συναγερμος γουργουρισε λιγο οταν την συνεδεσα.
Δεν κινειται τιποτα.Ειχε ξανααδειασει το χειμωνα ολικα, αλλα την εσωσα.
Τωρα μαλλον δεν θα αποφυγω το μοιραίο, τι λετε;
Να βαλω μπρος με καλωδια για να παω να την αλλαξω,ή να φερω κατευθειαν μια καινουρια;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Να βαλω μπρος με καλωδια για να παω να την αλλαξω,ή να φερω κατευθειαν μια καινουρια;
γιατι τι διαφορα εχει το ενα με το αλλο???
η πας και το βαλεις σε μαγαζι βαζοντας το με καλωδια μπροστα ή την βαλεις εσυ, το ιδιο πραγμα ειναι, μην σε αγχωνει!!! αν το βαλεις μπροστα, μετα ολα οκ! -
Να φέρεις μιά καινούργια. Μιά φορά χρειάστηκε να μετακινήσω ένα αμάξι με τελείως ψόφια μπαταρία. Το βάλαμε μπροστά με καλώδια, το πήρα και έφυγα. 50 μέτρα από τον προορισμό μου συμπλεκτάρισα άτσαλα και έσβησε. Φυσικά δεν ξαναπήρε μπροστά, οπότε ακόμη το θυμάμαι τα 50 μέτρα σπρώξιμο...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Να φέρεις μιά καινούργια. Μιά φορά χρειάστηκε να μετακινήσω ένα αμάξι με τελείως ψόφια μπαταρία. Το βάλαμε μπροστά με καλώδια, το πήρα και έφυγα. 50 μέτρα από τον προορισμό μου** συμπλεκτάρισα άτσαλα και έσβησε**. Φυσικά δεν ξαναπήρε μπροστά, οπότε ακόμη το θυμάμαι τα 50 μέτρα σπρώξιμο...απο αυτη την πλευρα εχεις δικιο!!!
εγω που το ειχα βαλει μπροστα με καλωδια και πηγαινα να του αλλαξω μπαταρια, οταν ξεκιναγα, εδινα γκαζι πανω απο 1,500 στροφες, ετσι ωστε να μην σβησει!!!
-
Eγω ελεγα μηπως παθουν καμια ζημια τα ηλεκτικα-ηλεκτρονικα του αυτοκινητου.
Δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι η μπαταρια...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Eγω ελεγα μηπως παθουν καμια ζημια τα ηλεκτικα-ηλεκτρονικα του αυτοκινητου.Δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι η μπαταρια...
οχι, δεν παθαινει τιποτα τετοιο!!! απο την στιγμη που παρει μπροστα, ολα λειτουργουν κανονικα, γιατι το αυτοκινητο παραγει δικο του ρευμα!!!
εγω το ειχα βαλει μπροστα με καλωδια και δουλευαν κανονικα και οι υαλοκαθαριστηρε, μιας και εβρεχε και το ραδιο και γενικα ολα τα ηλεκτρονικα δουλευαν!!! -
τελικα πηρα μια ιδια (ίδια μαρκα, απλα ξηρου τυπου) με την παλια.
Την ειχα παρει 1/2008 και την αλλαξα επειδη απο λαθος μας εμεινε δυο φορες χωρις ρευμα
50 αμπερωρια ---> 50€
ενα € το αμπερωριο
-
Ξηρού τύπου;
Μήπως εννοείς κλειστού;
Βέβαια, και τα κάρτερ έτσι τα λένε.. -
χαχα, ναι.
'κλειστου'ιδια με την προηγουμενη ειναι, μονο που δεν εχει καπακια
-
Μήπως αν τραβήξεις το αυτοκόλλητο πάνω από τη μπαταρία φανούν τα καπάκια;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μήπως αν τραβήξεις το αυτοκόλλητο πάνω από τη μπαταρία φανούν τα καπάκια;οχι, εχουν αντικατασταθει τα καπακια απο πλαστικη λωρίδα.
'ματακι' ειχε και η προηγουμενη με τα καπακια
-
ΟΚ, είναι μπαταρία κλειστού τύπου γιατί πολλές μπαταρίες ανοικτού τύπου πωλούνται ως κλειστού τύπου με αυτοκόλλητο να κρύβει τα καπάκια.
Είναι θέμα τιμής.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τελικα πηρα μια ιδια (ίδια μαρκα, απλα ξηρου τυπου) με την παλια.Την ειχα παρει 1/2008 και την αλλαξα επειδη απο λαθος μας εμεινε δυο φορες χωρις ρευμα
50 αμπερωρια ---> 50€
ενα € το αμπερωριο
καλα εισαι!!!! εγω μια 40αρα την πηρα 70€, απλα την πηρα απο μαγαζι γνωστου!!!
αλλιως θα την επαιρνα απο αλλου πιο φθηνα!! -
Καλησπερα παιδια
Εχω μια μπαταρια Gm 2 χρονια σε ενα astra και τα εχει φτησει. ΕΙναι 54Ah , δε θυμαμαι αμπερ εκκινησης. Θελω να την αλλαξω. Θελω να βαλω μια καλη μπαταρια που να αντεχει στις μεγαλες εκφορτισεις. Συχνα, πυκνα, ζηταω απο την μπαταρια του αυτοκινητου να μου φορτισει μικροτερες μπαταριες μεσω φορτιστη( π.χ. 2,2Ah * 12,6 volt ) και η ηδη υπαρχουσα με μια φορτιση, πεφτει.
Τι μπαταρια προτεινετε να βαλω? -
Ο χρήστης stakhs έγραψε:
Καλησπερα παιδιαΕχω μια μπαταρια Gm 2 χρονια σε ενα astra και τα εχει φτησει. ΕΙναι 54Ah , δε θυμαμαι αμπερ εκκινησης. Θελω να την αλλαξω. Θελω να βαλω μια καλη μπαταρια που να αντεχει στις μεγαλες εκφορτισεις. Συχνα, πυκνα, ζηταω απο την μπαταρια του αυτοκινητου να μου φορτισει μικροτερες μπαταριες μεσω φορτιστη( π.χ. 2,2Ah * 12,6 volt ) και η ηδη υπαρχουσα με μια φορτιση, πεφτει.
Τι μπαταρια προτεινετε να βαλω?εγω θα σου προτεινα ΠΑΚ! την κρατησα 5 χρονια με συχνη χρηση ηλ. παραθυρων οταν ηταν σβηστο το αυτοκινητο, ηλ. κλειδαριων κλπ!! για καθημερινη χρηση μια χαρα με εβγαλε!!! επισης καλες ειναι και οι varta!
-
Ο χρήστης stakhs έγραψε:
Καλησπερα παιδιαΕχω μια μπαταρια Gm 2 χρονια σε ενα astra και τα εχει φτησει. ΕΙναι 54Ah , δε θυμαμαι αμπερ εκκινησης. Θελω να την αλλαξω. Θελω να βαλω μια καλη μπαταρια που να αντεχει στις μεγαλες εκφορτισεις. Συχνα, πυκνα, ζηταω απο την μπαταρια του αυτοκινητου να μου φορτισει μικροτερες μπαταριες μεσω φορτιστη( π.χ. 2,2Ah * 12,6 volt ) και η ηδη υπαρχουσα με μια φορτιση, πεφτει.
Τι μπαταρια προτεινετε να βαλω?Οι κανονικές μπαταρίες αυτοκινήτου δεν κάνουν για μεγάλες εκφορτίσεις και αν εσύ τις χρησιμοποιείς έτσι θα στα φτύνουν γρήγορα (πχ στα 2 χρόνια που λες κι εσύ).
Αν σκοπεύεις να την αδειάζεις συχνά τότε πρέπει να πάρεις άλλου είδους μπαταρία βαθείας εκφόρτισης ή κάπως έτσι. Αυτές δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ικανές σε αμπέρ εκκίνησης.
Το καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις έναν φορτιστή 230V για να φορτίζεις άλλες μπαταρίες. Ή αν το κάνεις στην εξοχή σε διάφορα χόμπυ κλπ να έχεις δεύτερη μπαταρία βαθείας εκφόρτισης για τέτοιες δουλειές. Σε τζιπ εκδρομικά κλπ βάζουν και δεύτερη μπαταρία που φορτίζει από το ενισχυμένο πλέον ή δεύτερο δυναμό και την έχουν για τον εργάτη ψυγεία κλπ ενώ η μπαταρία του κινητήρα μένει ασφαλής.
Θέλεις περισσότερα βολτ για να φορτίσεις 12βολτη μπαταρία αλλιώς την κακοφορτίζεις και της μειώνεις και τη ζωή της. Θέλεις γύρω στα 13,8-14,4 (όσα βγάζει και το δυναμό). Συμφέρει λοιπόν να φορτίζεις την άλλη μπαταρία με αναμμένο τον κινητήρα. Και πιο σωστά θα φορτίσεις τη μικρή και δεν θα αδειάσεις τη μεγάλη.
Μπαταρία αυτοκινήτου...