-
Αυτή η μπαταρία, στο κάτω μέρος της (στην βάση της ας πούμε) είναι έτσι διαμορφωμένη, ώστε να προεξέχει η βάση της από τις δύο πλευρές.
Σε αυτό το τμήμα, η μπαταρία πιάνεται με μια βίδα και ένα κομμάτι ελάσματος.
Δηλαδή στηρίζεται στα δύο ' φτερά 'που έχει το κάτω μέρος της.Οι άλλες μπαταρίες του εμπορίου έχουν και αυτές τέτοια κατασκευή;
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Αυτή η μπαταρία, στο κάτω μέρος της (στην βάση της ας πούμε) είναι έτσι διαμορφωμένη, ώστε να προεξέχει η βάση της από τις δύο πλευρές.Σε αυτό το τμήμα, η μπαταρία πιάνεται με μια βίδα και ένα κομμάτι ελάσματος.
Δηλαδή στηρίζεται στα δύο ' φτερά 'που έχει το κάτω μέρος της.Οι άλλες μπαταρίες του εμπορίου έχουν και αυτές τέτοια κατασκευή;
Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα...κανεις μεχρι στιγμης δεν εχει συναντησει τετοιο προβλημα, θεμα χωρου δλδ.
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Σήμερα μετά από 6 χρόνια περίπου, η εργοστασιακή μπαταρία παρέδωσε το πνεύμα της.
Πρόκειται για μια κλειστού τύπου μπαταρία της Opel - GM.Επειδή λοιπόν έμεινα ευχαριστημένος, κάνω την σκέψη να πάω στην **αντιπροσωπεία **και να προμηθευτώ μια ακριβώς ίδια.
Τι λέτε;
Να βαλεις! Της Opel τις μπαταριες τις φτιαχνει η Delphi! Ειναι καλες
αν βεβαια ειναι ακριβη, ρωτα σε καναν ηλεκτρολογο για μπαταριες Delphi που να ταιριαζουν στη βαση της μπαταριας! -
Από μια έρευνα αγοράς που έκανα ( σε ένα κατάστημα ) βρήκα μπαταρία GM 55Αh - 255Α στα 73 €.
Όμως η μπαταρία είχε ημερομηνία 07-09 'κτυπημένη' στο επάνω μέρος του αρνητικού πόλου, δηλαδή την 7η εβδομάδα του 2009.
Επίσης, το λαμπάκι που δείχνει την κατάστασή της ήταν πολύ ασθενικό πράσινο, ίσα-ίσα που φαινόταν και είχε εγγύηση που ισχύει με την απόδειξη αγοράς για 1 χρόνο.Τι λέτε;
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Από μια έρευνα αγοράς που έκανα ( σε ένα κατάστημα ) βρήκα μπαταρία GM 55Αh - 255Α στα 73 €.Όμως η μπαταρία είχε ημερομηνία 07-09 'κτυπημένη' στο επάνω μέρος του αρνητικού πόλου, δηλαδή την 7η εβδομάδα του 2009.
Επίσης, το λαμπάκι που δείχνει την κατάστασή της ήταν πολύ ασθενικό πράσινο, ίσα-ίσα που φαινόταν και είχε εγγύηση που ισχύει με την απόδειξη αγοράς για 1 χρόνο.Τι λέτε;
Αυτη που βρηκες , η GM με την εβδοομαδα πανω στον αρνητκο πολο, πιθανοτατα ειναι της VARTA. Το ματακι στις varta δεν ειναι ποτε λαμπερο πρασινο. Βεβαια , ενας χρονος στο ραφι ειναι πολυ για μπαταρια . Επισης οι Delphi εχουν εγγυηση 4 χρονια .Η επιλογη δικη σου!!
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Από μια έρευνα αγοράς που έκανα ( σε ένα κατάστημα ) βρήκα μπαταρία GM 55Αh - 255Α στα 73 €.Όμως η μπαταρία είχε ημερομηνία 07-09 'κτυπημένη' στο επάνω μέρος του αρνητικού πόλου, δηλαδή την 7η εβδομάδα του 2009.
Mεταχειρισμενη; Για ποιο αλλο λογο να εχει χτυπημενη ημερομηνια επανω;
-
μπορει να χτυπησε κατα λαθος το 09.
εχει συμβει μπροστα στα ματια μου τετοιο πραμα. -
Γιατι μια καινουργια μπαταρια να εχει ημερομηνια επανω;
-
Αν η μπαταρία έχει μείνει τόσο καιρό στο ράφι δεν έχει την ίδια δύναμη με μια φρέσκια μπαταρία.
Δεν θα την έπαιρνα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι μια καινουργια μπαταρια να εχει ημερομηνια επανω;Κανονικά την ημερομηνία την βάζουν όταν γεμίζουν την μπαταρία με υγρά - όχι όταν την αγοράζεις. Καλό είναι να διαλέγεις φρέσκιες μπαταρίες, 1 μήνας είναι πολύ.
Αν πάρεις μπαταρία χωρίς υγρά δεν έχει σημασία όσους μήνες και να κάθεται στο ράφι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν πάρεις μπαταρία χωρίς υγρά δεν έχει σημασία όσους μήνες και να κάθεται στο ράφι.
Εννοεις τις maintenance free ?
-
Όχι, αυτές που είναι στο ράφι στεγνές.
Προσθέτεις υγρά πριν τις χρησιμοποιήσεις. Έτσι είναι αρκετές μικρές μπαταρίες πχ για μηχανάκια.Επίσης, μου έχει τύχει σε κατάστημα που φτιάχνει/πουλάει μπαταρίες, να μην έχουν έτοιμη την μπαταρία που θέλω και να περιμένω λίγο μέχει να της προσθέσουν υγρά.
-
Να δώσω και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την μπαταρία της GM που βρήκα σε κατάστημα.
-
Η μπαταρία ήταν μαύρου χρώματος κλειστού τύπου (maintenance free).
-
Είχε επάνω γαλάζια αυτοκόλλητα με το σήμα της GM, τα στοιχεία της, 12V 55Ah 255A και την ένδειξη Genuine part. Τα ίδια αυτοκόλλητα είχε και στο πλάι.
-
Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε στο ράφι άλλες 6 μπαταρίες του ίδιου ακριβώς τύπου και σε όλες (τις έψαξα μία-μία) διαπίστωσα ότι υπήρχε 'κτυπημένο' στο επάνω μέρος του αρνητικού πόλου, το 07 09.
-
Σε ερώτησή μου αν είναι αυτή που βάζει η αντιπροσωπεία της OPEL, μου απάντησε ότι και αυτός τις παίρνει από εκεί που τις παίρνει και η αντιπροσωπεία.
-
-
Νομίζω πως οι μπαταρίες κλειστού τύπου (maintenance free) έρχονται στα καταστήματα, από τα εργοστάσια κατασκευής, έτοιμες με τα υγρά τους και φορτισμένες.
Ο καταστηματάρχης τις τοποθετεί απλώς στο ράφι και περιμένει τον πελάτη να τις αγοράσει.
Δεν τις πειράζει καθόλου.
Ίσως και γιαυτό το λόγο, να έχουν πάνω και την ημερομηνία.Πάντως παρατήρησα ότι και η εργοστασιακή μπαταρία που 'φοράει' το αυτοκίνητο, έχει 'κτυπημένη' επάνω στον αρνητικό πόλο την ημερομηνία που ήταν πολύ κοντά, στην ημερομηνία που αγόρασα το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Νομίζω πως οι μπαταρίες κλειστού τύπου (maintenance free) έρχονται στα καταστήματα, από τα εργοστάσια κατασκευής, έτοιμες με τα υγρά τους και φορτισμένες.Ισχύει!!
Ο καταστηματάρχης τις τοποθετεί απλώς στο ράφι και περιμένει τον πελάτη να τις αγοράσει.
Δεν τις πειράζει καθόλου.Αν ειναι σωστος επαγγελματιας τις φορτιζει περιοδικα.
Πάντως παρατήρησα ότι και η εργοστασιακή μπαταρία που 'φοράει' το αυτοκίνητο, έχει 'κτυπημένη' επάνω στον αρνητικό πόλο την ημερομηνία που ήταν πολύ κοντά, στην ημερομηνία που αγόρασα το αυτοκίνητο.
Λογικο, η μπαταρια ειναι απο τα τελευταια εξαρτηματα κατα τη συναρμολογηση το αυτοκινητου.
-
Έβαλα τελικά μια καινούργια μπαταρία BOSCH S3 005 56Ah 480A με τιμή 85 €.
Επειδή δεν μπορούσα να ξεκινήσω το αυτοκίνητο και να πάω, το κατάστημα διαθέτει και υπηρεσία delivery.
Δηλαδή ήρθε με μηχανάκι και έφερε την μπαταρία, στο σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητο.Έφερε μαζί του και μια δεύτερη μικρή μπαταρία και πριν να βγάλει την παλιά, σύνδεσε την μικρή αυτή μπαταρία με δαγκάνες, ώστε το αυτοκίνητο να μη χάσει τις ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά του.
Τοποθέτησε την καινούργια και στη συνέχεια έκανε έλεγχο, αν φορτίζεται καλά από το δυναμό.
Σε 15 ημέρες, χωρίς επιβάρυνση θα πάω για να γίνει ένας δεύτερος έλεγχος, για την κατάσταση της μπαταρίας και του εναλλακτήρα - δυναμό.
Εκείνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι, όπως μου είπε, οι μπαταρίες αυτές δεν έχουν κάπου να γράφει την ημερομηνία κατασκευής. Δηλαδή δεν μπόρεσα να ελέγξω αν είναι 'φρέσκια'.
Πώς σας φαίνεται;
-
Αναρωτιέσαι αφού επέλεξες αυτή τη λύση και εξόφλησες κιόλας?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αναρωτιέσαι αφού επέλεξες αυτή τη λύση και εξόφλησες κιόλας?Ναι! Για να μη κάνω την επόμενη φορά ενδεχόμενα λάθη.
Ειδικά για το τελευταίο που γράφω τι λέτε; -
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Εκείνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι, όπως μου είπε, οι μπαταρίες αυτές δεν έχουν κάπου να γράφει την ημερομηνία κατασκευής. Δηλαδή δεν μπόρεσα να ελέγξω αν είναι 'φρέσκια'.
Δεν μπορει! ΠΡΕΠΕΙ να εχει την ημερομηνια αλλα μπορει να ειναι κωδικοποιημενη ...καπως ετσι...
The date can be written in plain text or using an alphanumerical code. The first character is a letter that specifies the month (A for January, B for February and so on).[7] The letter 'I' is skipped due to its potential to be mistaken for the number 1. The second character is a single digit that indicates the year of manufacturing (for example, 6 for 2006).
-
Ναι, αλλά το ζήτημα είναι σε ποιό σημείο της μπαταρίας είναι τυπωμένη;
Στο επάνω μέρος της βρήκα τα στοιχεία: G3C9920210044 536202 15B
και στο εμπρός: 992Βγαίνει κάποιο συμπέρασμα;
Μπαταρία αυτοκινήτου...