-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Ελα ρε Ιταλακια μην τρολαρεις ! Πες γιατι?Γιατι το 2012 θα καταστραφει ο κοσμος λεμε
-
οι μπαταριες δεν εχουν ημερομηνια ληξης.
μπορει να χαλασει σε ενα χρονο μπορει και σε 6-7 χρονια. -
μπορει και αυριο
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
αυτο δεν το ξερεις.
Γιατι??
Γιατί μαζεύεται υλικό που πέφτει από τις πλάκες της μπαταρίας στον πάτο.
Μόλις μαζευτεί αρκετό υλικό και ακουμπήσει τις πλάκες, η μπαταρία βραχυκυκλώνει και είναι για πέταμα. -
Μπορει να κοπει και στοιχειο και αυριο... Παντως αυτο με τη συσσωρευση μολυβδου στον πατο ισχυει αλλα μετα απο πολλα χρονια. Τελος παντων ειναι και θεμα τυχης . Σημασια ομως εχει οτι πιθανοτατα παρατειναμε τη ζωη της
-
Ο πεθερός μου χθες άλλαξε για πρώτη φορά την μπαταρία του μετά από 9 χρόνια στο VW Polo του!!
Δεν ξέρω μάρκα, η εργοστασιακή ήταν. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ο πεθερός μου χθες άλλαξε για πρώτη φορά την μπαταρία του μετά από 9 χρόνια στο VW Polo του!!
Δεν ξέρω μάρκα, η εργοστασιακή ήταν.Τι διαδρομες εκανε??
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Όχι ταξίδια, όχι φορτωμένο, όχι καθημερινές μετακινήσεις (κάποιες εποχές καθημερινά 50χλμ συνεχόμενα στην πόλη αλλά άλλες εποχές μετακίνηση 1-2 φορές την εβδομάδα), χαλαρή οδήγηση χωρίς ψηλές στροφές, αυτοκίνητο σε υπόγειο γκαράζ (μικρό πάνω κάτω θερμοκρασίας σε ηρεμία). Α, και ίσως το πιο σημαντικό, σπάνια χρειάστηκε να ανάψει τα φώτα αφού αποφεύγει να οδηγήσει νύχτα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όχι ταξίδια, όχι φορτωμένο, όχι καθημερινές μετακινήσεις (κάποιες εποχές καθημερινά 50χλμ συνεχόμενα στην πόλη αλλά άλλες εποχές μετακίνηση 1-2 φορές την εβδομάδα), χαλαρή οδήγηση χωρίς ψηλές στροφές, αυτοκίνητο σε υπόγειο γκαράζ (μικρό πάνω κάτω θερμοκρασίας σε ηρεμία). Α, και ίσως το πιο σημαντικό, σπάνια χρειάστηκε να ανάψει τα φώτα αφού αποφεύγει να οδηγήσει νύχτα.Το ιδιο κειμενο μπορει να βαλει για αγγελια οταν αποφασισει να το πουλησει
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όχι ταξίδια, όχι φορτωμένο, όχι καθημερινές μετακινήσεις (κάποιες εποχές καθημερινά 50χλμ συνεχόμενα στην πόλη αλλά άλλες εποχές μετακίνηση 1-2 φορές την εβδομάδα), χαλαρή οδήγηση χωρίς ψηλές στροφές, αυτοκίνητο σε υπόγειο γκαράζ (μικρό πάνω κάτω θερμοκρασίας σε ηρεμία). Α, και ίσως το πιο σημαντικό, σπάνια χρειάστηκε να ανάψει τα φώτα αφού αποφεύγει να οδηγήσει νύχτα.
Θα είχε την ίδια μπαταρία με το δικό μου Cordoba
Την άλλαξα στα 7,5 χρόνια χωρίς να έχει χαλάσει, προληπτικά, και είχε ταλαιπωρηθεί ΠΑΡΑ πολύ!!! -
Εκτός από τις γνωστές Optima, SVR κλπ, ποιές μπαταρίες ασβεστίου έχουν διπλούς πόλους σε κανονικό μέγεθος;
-
γιατί διπλούς πόλους; καμία πατέντα με χοντρή βίδα και κανα μεγάλο παξιμαδι;
-
Eίναι και αυτή μια λύση.
Βρήκα όμως τις Banner με 4 πόλους, από ένα link που είχε δωθεί εδώ και το είχα κρατήσει. -
Χαίρετε σε όλους,
Γράφτηκα στο forum για να ρωτήσω για ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα απόψε. Έχω ένα Kia Shuma 10 χρόνων. Το είχα σταθμευμένο για κανα 5άρι μέρες. Και απόψε που πήγα να το πάρω δεν έπαιρνε μπροστά με τπτ... Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν έπαιρνε μπροστά, αλλά ούτε η μίζα έκανε τον χαρακτηριστικό της ήχο.
Ψιλιάστικα ότι ήταν μπαταρία γιατί οι ενδείξεις στο καντράν ήταν πολύ αμυδρές. Έτσι κάλεσα ένα φίλο συνδέσαμε τις μπαταρίες και μετά από κανα 10λεπτο προσπαθειών πήρε μπροστά.
Ο προβληματισμός μου είναι πως μπορεί στα καλά του καθουμένου η μπαταρία να τα έφτυσε. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν είχα ξεχάσει ουτε φώτα/αλάρμ/ραδιόφωνο γιατί κάθε μέρα άφηνα και έπαιρνα πράγματα από την κονσόλα του αυτοκινήτου.
Να προσθέσω ότι όλως περιέργως τα παράθυρα του αυτοκινήτου ανοιγοκλείνουν χωρίς να βάλω το κλειδί του αυτοκινήτου. Κάτι που με υποψιάζει ότι μπορεί να συνδέεται με το πρόβλημα, αλλά επειδή δεν γνωρίζω αρκετά τεχνικά για το αυτοκίνητο και το συνεργείο ανοίγει από δευτέρα πάλι, είπα να ρωτήσω μέχρι τότε.
-
Πόσο καιρό είχες την μπαταρία;
Πάντα υπάρχει μια ελάχιστη κατανάλωση στη μπαταρία (συναγερμός, ρολόι κλπ).
-
Ο χρήστης abominable έγραψε:
Να προσθέσω ότι όλως περιέργως τα παράθυρα του αυτοκινήτου ανοιγοκλείνουν χωρίς να βάλω το κλειδί του αυτοκινήτου. Κάτι που με υποψιάζει ότι μπορεί να συνδέεται με το πρόβλημα, αλλά επειδή δεν γνωρίζω αρκετά τεχνικά για το αυτοκίνητο και το συνεργείο ανοίγει από δευτέρα πάλι, είπα να ρωτήσω μέχρι τότε.Βγάζε τον (-) πόλο από τη μπαταρία όταν παρκάρεις μέχρι να πάει το αμάξι σε ηλεκτρολόγο. Δεν χρειάζεται να τον σφίγγεις υπερβολικά.
-
Καλο ειναι να αλλαξεις και μια μπαταρια, ειδικα αν ειναι και αυτη 10 χρονων
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Νομίζω ότι έχει αλαγθεί εντός της τελευταίας 5ετίας. Αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ με ακρίβεια το πότε. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω την κατάσταση της μπαταρίας; Επίσης από αυτά που μου είπατε καταλαβαίνω ότι δεν χρειάζεται να πάω στο συνεργείο αλλά σε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων;
Τέλος, πως μπορώ να αποσυνδέσω τον πόλο της μπαταρίας;
-
Το πιο πιθανό είναι η μπαταρία να την έχει τινάξει. Αστεία υπόθεση η αντικατάστασή της, αλλά αν δεν μπορείς να αποσυνδέσεις τον πόλο της, τότε πρέπει να πας σε ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων ή μπαταριάδικο. Υπάρχει τρόπος να ελέγξεις την κατάστασή της και ο ηλεκτρολόγος ξέρει.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Υπάρχει τρόπος να ελέγξεις την κατάστασή της και ο ηλεκτρολόγος ξέρει.Mήπως ένας τρόπος να την ελέγξουμε είναι(φαντάζομαι ότι οι περισσότερες είναι κλειστού τύπου) από το που υπάρχει στο πάνω μέρος;
Απ'ότι ξέρω αν είναι έντονο το χρώμα έχει ακόμα μέλλον,όταν αρχίζει να σκουραίνει πάμε μάλλον για αλλαγή.
Στο δικό μου που είναι 4 ετών είναι ακόμα έντονο πράσινο,ενώ στου πατερα μου είναι μαύρο & πάει για αλλαγή.
Μπαταρία αυτοκινήτου...