-
Είχες αφήσει το κλειδί πάνω όσο έκανες την αλλαγή της μπαταρίας?
Το ίδιο συμβαίνει και όταν στο Santa Fe αφήσω το κλειδί στη θέση ON με τον κινητήρα σβηστό για κανα πεντάλεπτο. Μετά πρέπει να βγάλω τελείως το κλειδί για μερικά δευτερόλεπτα και παίρνει μπρός κανονικά.
-
Νομίζω πως είχα βάλει το κλειδί. Να είναι άραγε αντικλεπτική μέθοδος για όσους βγάζουν τη μπαταρία ή τον εγκέφαλο για ν' απενεργοποιήσουν τον συναγερμό;
-
Δυστυχώς επανέρχομαι γιατί έχω πρόβλημα.
Παραπάνω ανέφερα ότι άλλαξα μπαταρία και μετά την αλλαγή για λίγη ώρα το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά. Έκτοτε μια έπαιρνε, μια όχι και πλέον απλώς δεν παίρνει. Η μίζα δουλεύει, τα λαμπάκια της κονσόλας δουλεύουν (αν και κάτι δεν μου αρέσει όταν τα βλέπω, το λαμπάκι της μπαταρίας δεν είναι πολύ ζωηρό). Δοκίμασα να βγάλω τον πόλο (ποιον βγάζουμε, εγώ τον αρνητικό δοκίμασα), αλλά τζίφος.
Καμιά σκέψη πριν φωνάξω την οδική βοήθεια;
-
Ποτέ μην αποκλείεις να έχει πρόβλημα η νέα μπαταρία. Έκανες χιλιόμετρα μετά την αλλαγή (κατά προτίμηση μέρα, χωρίς φώτα και χωρίς να παίζει τυχόν cd-έρα και τυχόν subwoofer στο τέρμα); Δοκίμασε με μπαταρία άλλου αυτοκινήτου (ή με την παλιά σου, αν δεν έχει βλάβη)
Μπορεί η μπαταρία να ήταν πολύ καιρό στο μαγαζί, να είχε απομείνει ενέργεια για 2-3 ξεκινήματα, αλλα αν δεν εκανες αρκετά συνεχόμενα χλμ. ώστε να φορτίσει, τώρα τα έχει σχεδόν παίξει..... Όμως λές ότι η μίζα γυρίζει (υποθέτω, ζωηρά)..
Κατά τα άλλα, εγώ θα έβγαζα ασφάλεια συναγερμού, θα το άφηνα όσο πιο πολλές ώρες γίνεται και θα την ξαναέβαζα μετά την επανασύνδεση της μπαταρίας. Και μπορεί να έριχνα μια ματιά στο εγχειρίδιο, μήπως υπάρχει καμιά πατέντα.
Τώρα, μια άλλη ιστορία. Όταν έκαψε δυναμό το ΑΧ (*), τον επισκεύασα σε ένα τοπικό ηλεκτρολογείο (εκεί απέξω κάηκε:-). Μετά από 2-3 μέρες, ξαφνικά, πότε άναβαν φώτα, πότε όχι, πότε έπαιρνε μπρος, πότε όχι. Περνάω και ρωτάω τον τύπο. Αμέσως και χωρίς να προβληματιστεί, η απάντησή του ήταν 'άστο μου μια μέρα να το κοιτάξω'. Πονηρεύτηκα και έκατσα ο ίδιος να ρίξω μια ματιά στις καλωδιώσεις. Φυσικά ανακάλυψα μια γείωση (το 2ο καλώδιο που φεύγει από τον αρνητικό πόλο και βιδώνει πάνω στο κιβώτιο) να έχει χαλαρώσει πολύ, με αποτέελσμα όποτε ζεσταινόταν πολύ ο χώρος του κινητήρα να χάνει την επαφή. Η βίδα αυτή δεν είχε κανένα λόγο να πειραχτεί. Ο τύπος ήθελε απλώς να ξαναβγάλει ένα καλό πουρμπουάρ!
Εν κατακλείδι, μήπως πειράχτηκε κάποια ένωση κάπου; καθάρισες πόλους & ακροδέκτες; Καλά έκανες και έβγαλες τον αρνητικό, έτσι πρέπει.
(*) κάψιμο αυτόματου / ανόρθωσης => φωτάκι μπαταρίας μένει αναμμένο ακόμα και όταν έχεις βγάλει το κλειδί !
-
H μίζα γυρνάει καλά, άρα περίπτωση αποφορτισμένης μπαταρίας δεν παίζει.
Το κακό είναι ότι δεν ξέρω που είναι η ασφάλεια του συναγερμού ώστε να τον αποσυνδέσω. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι κάψιμο εγκεφάλου, αν και την ημέρα που πήρα το αυτοκίνητο με αλλαγμένη τη μπαταρία όλα ήταν εντάξει εξαιρουμένου του αρχικού προβλήματος με την εκκίνηση. Την επομένη το ξανάκανε και τώρα πάπαλα. -
Καμιά ασφάλεια καμμένη; Μήπως το κάνει π.χ. το μεσημέρι, που έχει πιο πολλή ζέστη; Αν έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα, ίσως η αντίστοιχη ασφάλεια να μην έχει λιώσει, αλλά να έχει κοπεί και κάποιες στιγμές να μην κάνει συνέχεια επαφή. Δεν τις κοιτάς όλες για καλό και για κακό;
Αν ο συναγερμός είναι εργοστασιακός, ίσως και η δική του ασφάλεια να είναι μαζί εμ τις άλλες. Διαφορετικά, μπορεί να είναι σε κάποιο καλώδιο κοντά στη σειρήνα (τουλάχιστον στους αφτερμαρκετ audiovox που ξέρω, είναι έτσι).Σόρυ που δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Αν έχεις όρεξη για ψάξιμο, κάνε αύριο μια προσπάθεια και τη Δευτέρα το πας πίσω για κοίταγμα. Πείραξαν τίποτα άλλο; Θέλω να πω ότι αν αρχίσεις με τα βασικά, το αμάξι για να δουλέψει θέλει 3 πράγματα: σπίθα, βενζίνη και συμπίεση. Μήπως έβαλες βενζίνη από αναξιόπιστο βενζινάδικο; Μήπως σου άλλαξαν και μπουζί; Μήπως απλώς είναι μπουκωμένο; Τελειώνω την ακατάσχετη πολυλογία με τη σκέψη ότι εγώ θα κοίταγα και πάλι αν είναι σωστές όλες οι συνδέσεις (έχω δει μαθητευόμενο σε μη εξουσιοδοτημένο να αλείφει γράσο τους πόλους της μπαταρίας ΠΡΙΝ βάλει πάνω τους ακροδέκτες του αυτοκινήτου!)
-
Φαίνεται σαν να έχει πρόβλημα το immobilizer. Δοκίμασε να βάλεις μπρός το αυτοκίνητο με το μπλέ κλειδί (μήτρα). Υπάρχει μία πιθανότητα στις 1000 να πάρει μπρός.
Επίσης αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι άσχετο με την αλλαγή της μπαταρίας και απλά να έτυχε.
EDIT: Τον πόλο για πόση ώρα τον αποσύνδεσες? Θέλει 2-3 λεπτά για να είσαι σίγουρος οτι έχει καθαρίσει εντελώς η μνήμη.
-
Μηπως μετα το βγαλσιμο της μπαταριας θελει να ξαναρυθμισεις κατι (εσυ η στο συνεργειο...) που δεν ξερεις; Συνηθως χρειαζονται ρυθμιση τα αυτοματα παραθυρα κτλ αλλα φιλος μου με Laguna μου ειπε οτι ειχε και πιο σοβαρα προβληματα οταν αλλαξε καποια στιγμη...
-
Δοκίμασα τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα.
Για ρίχτε σας παρακαλώ μια ματιά στα παρακάτω χαρακτηριστικά, γιατί υποψιάζομαι ότι η μπαταρία που που έβαλαν δεν είναι η σωστή (βγαίνει ένδειξη μπαταρίας στο ταμπλό).
Η παλιά έγραφε:**
45 με μεγάλα κίτρινα γράμματα, μάλλον τα Ah ήταν.
36-20 GL
R.C. 80 min
CCA 410 A
37110-29200**H νέα γράφει:
12V
45 Ah
R.C. 58 min
350 A
SAE 18ºCEίναι εντάξει οι προδιαγραφές της νέας;
-
Όταν πατάς μίζα το λαμπάκι του κινητήρα ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ;
Αν ναι έχεις πρόβλημα με το immobilizer.Αν πατάς μίζα και το λαμπάκι ανάβει ΣΤΑΘΕΡΑ τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα με τον αισθητήρα στροφών.
Βάλε διαγνωστικό και δες. ΔΕΝ έχει σχέση με μπαταρία...
-
Επειδή το αμάξι δεν παίρνει μπρος για να γράψει κωδικούς, πρέπει να πατάς τη μίζα για αρκετό χρόνο (π.χ. στο σιβικ είναι γύρω στα 20-30 δευτ.). Μόνο τότε γράφει κωδικούς σφάλματος.
-
Ωραία, αφού δεν φταίει η μπαταρία θα δω τι θα κάνω. Μα να μην παθαίνει τίποτα στο δρόμο και να πάθει από αλλαγή μπαταρίας;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
αυτή η διαφορά 410Α και 350Α ???
-
Tα παιδιά είπαν ότι δεν έχει σημασία...(?) -
μέτρησες πόσα V έχει η μπαταρία?
-
Όχι, αλλά θυμάμαι ότι τη μέτραγε ο τύπος που την έβαλε. Γύρω στα 14 έδειχνε το εργαλείο του αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
αυτή η διαφορά 410Α και 350Α ???Ρεύμα εκκίνησης. Εχει σημασία μόνο στα πολύ ψυχρά κλίματα οπου το λάδι πήζει απο το κρύο και η μηχανή γυρνάει δύσκολα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επειδή το αμάξι δεν παίρνει μπρος για να γράψει κωδικούς, πρέπει να πατάς τη μίζα για αρκετό χρόνο (π.χ. στο σιβικ είναι γύρω στα 20-30 δευτ.). Μόνο τότε γράφει κωδικούς σφάλματος.Για το αισθητήρα στροφάλου αρκούν 5 sec και για το immobilizer το δείχνει αμέσως...
-
Ρε παιδιά αφού η μίζα γυρνάει και καλά μάλιστα, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;
Άσε που με μισή μιζιά έπρεπε να παίρνει μπρος...
Άμα πια είσαι τόσο σίγουρος όπως λές για την μπαταρία ΒΑΛΕ ΚΑΛΩΔΙΑ και πάτα μίζα να δούμε αν θα πάρει... -
σημερα πεθανε και η μπαταρια του focus, ψυχραιμα μεχρις εδω, παω την αλλαζω ολα οκ μονο που εκανε κατι σαν reset και εσβησε ο μερικος χλμ/της, το ρελοι και το σημαντικοτερο το ραδιο μου ζηταει να βαλω κατι κωδικους για να αρχισει να παιζει τους οποιους φυσικα δεν ξερω (4 ψηφια απο το 1 εως το 5 το καθενα, πεντε εις την τεταρτη διαφορετικοι συνδιασμοι ή κατι τετοιο?) ειναι κατι απλο?(σαν το 1 2 3 4 5 της νοκια?) ή πρεπει να περασω απο ford?
Μπαταρία αυτοκινήτου...