-
Βαθείας αποφόρτισης ή Deep Cycle. Μπορούν να αποφορτιστούν μέχρι το 20% της χωρητικότητάς τους χωρίς να καταστραφούν. Δέν δίνουν μεγάλο ρεύμα εκκίνησης, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για το θερμό κλίμα της Ελλάδας.
-
Η μπαταρία του Accent έχει αποφορτιστεί 2 φορές (από ξεχασμένα λαμπάκια), όμως αντέχει ακόμα μετά από σχεδόν 4 χρόνια.
-
Τελικά βρήκα (στο διαδύκτιο στην ιστοσελίδα της) μια της ΠΑΚ η οποία είναι με προδιαγραφές ίδια με αυτή που έχω (12V Ιαπωνικού τύπου maintenance free/din τις ονομάζει) .
Από Δευτέρα θα παω να την παραγγείλω.Εντύπωση μου έκανε το βάρος των μπαταριών, κενές και γεμάτες.
Η συγκεκριμένη που με ενδιαφέρει είναι 11,2 κιλά χωρίς υγρά και έχει χωρητικότητα 5,3 κιλά. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προσοχή στη σύνδεση, οι σπινθήρες έχουν προκαλέσει ατυχήματα. Πρώτα το + μετά το - στο σασί μακριά από τη μπαταρία..... Βάζω το + στο +
βάζω το ένα - και μετά με πολύ πολύ προσοχή πάω να το βάλω στο άλλο - και εκει είχαμε σπίθες... κάνω κάτι λάθος??????
Μόλις πήρε παρατήρησα ότι τα καλώδια ζεσταίνονται γρήγορά και θέλουν άμεση αποσύνδεση... έτσι είναι????? -
εμενα κανει σπινθιρα οταν συνδεω τους πολλους, αλλα εχω κλειστο καποιο μερος του ηλεκτρικου κυκλωματος (π.χ. υαλοκαθαριστηρες, αλαρμ). αλλιως δεν μου κανει.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Προσοχή στη σύνδεση, οι σπινθήρες έχουν προκαλέσει ατυχήματα. Πρώτα το + μετά το - στο σασί μακριά από τη μπαταρία.
.... Βάζω το + στο +
βάζω το ένα - και μετά με πολύ πολύ προσοχή πάω να το βάλω στο άλλο - και εκει είχαμε σπίθες... κάνω κάτι λάθος??????
Μόλις πήρε παρατήρησα ότι τα καλώδια ζεσταίνονται γρήγορά και θέλουν άμεση αποσύνδεση... έτσι είναι?????Μαλλον ειναι λεπτα τα καλωδια ,ψαξε για καλλυτερη ποιοτητα και πιο χοντρα καλωδια και δαγκανες.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
εμενα κανει σπινθιρα οταν συνδεω τους πολλους, αλλα εχω κλειστο καποιο μερος του ηλεκτρικου κυκλωματος (π.χ. υαλοκαθαριστηρες, αλαρμ). αλλιως δεν μου κανει.Πρεπει να ειναι τα παντα σβηστα αλλιως μπορει να τα καψει ολα.
-
Oταν συνδεθεί μια μπαταρία γεμάτη με μια άλλη που έχει αδειάσει,κάποιος σπινθήρας είναι φυσιολογικός,ή όταν έχουμε βγάλει τους πόλους και τους ξαναβάλουμε πάλι το ίδιο γίνεται.
Με το τελευταίο μπορούμε να διαπιστώσουμε τυχόν διαρροή.
-
Όταν μια μπαταρία βγάζει υγρά από τις τάπες που έχει τι ακριβώς συμβαίνει;
-
Mάλλον υπερφορτίζεται.
-
ή έχει λίγο περισσότερα υγρά από όσο πρέπει.
Σκούπισε καλά και μετά ξέπλυνε τα υγρά από τη μπαταρία. Πρόσεξε μη τα πιάσεις και μετά πιάσεις το παντελόνι σου, σε μερικές μέρες θα ξεβάψει.
-
Αν δεν προλάβει να ξεβάψει πρώτα το χέρι σου. Εννοείται ότι δεν ακουμπάς υγρά μπαταρίας με γυμνά χέρια.Είναι ιδαίτερα καυστικά.Τώρα που το λέω μου ρχονται.. κάτι ιδέες....
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Mάλλον υπερφορτίζεται.Αυτό το λόγο μου ανέφεραν πριν από λίγα χρόνια και για το Renault 5. Μου άλλαξαν το δυναμό και οκ.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Όταν μια μπαταρία βγάζει υγρά από τις τάπες που έχει τι ακριβώς συμβαίνει;Υπερφόρτιση , βραχυκυκλωμένο στοιχείο.
Με τη μηχανή να δουλεύει μέτρα τα volt ... αν είναι παραπάνω από ~14.5 V
τότε το δυναμό δίνει παραπάνω => αυτόματος χαλασμένος.Με τη μηχανή σβηστή (για αρκετή ώρα) μέτρα τα volt .... αν είναι λιγότερα από 10-11 η μπαταρία είναι ψόφια (κάποιο στοιχείο της ή/και ολα έχει βραχυκυκλώσει)
-
Εχω δύο μπαταρίες ασβεστίου,και έχω την συνήθεια μία ή δύο φορές τον μήνα να τις φορτίζω με φορτιστή.Δεν τις βγάζω από το αυτοκίνητο,ούτε τις αποσυνδέω για λόγους ευκολίας.
Κάνω ζημιά στις μπαταρίες φορτίζοντάς τες με αυτό τον τρόπο? -
Αν είσαι βέβαιος ότι κάποιο εξάρτημα στο αυτοκίνητο δεν θα πάθει τίποτα από τη μεγαλύτερη τάση που δίνει ο φορτιστής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Οι ασβεστίου θέλουν λίγο μεγαλύτερη τάση κατά τη φόρτιση από τις άλλες μπαταρίες.
Με δύο μπαταρίες στο αυτοκίνητο είναι δύσκολο να φορτίζονται σωστά, πάντα η μικρότερη από τις δύο φορτίζει και εκφορτίζει πρώτη/περισσότερο.
-
Έμεινα απο μπαταρία πρωί πρωί...
Το άφησα αρκετή ώρα πρίν ξαναπροσπαθήσω και πήρε, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά. Και μετά απο επίσης αρκετή ώρα με τον κινητήρα σε λειτουργία για να φορτίσει, πάλι ζορίστηκε.
Το 'ματάκι' είναι πράσινο, γεγονός που με βάζει σε σκέψεις μήπως πρόκειται για τα χειρότερα (εναλλακτήρας), επειδή όμως το αυτοκίνητο είναι πενταετίας και δεν έχει αλλάξει ποτέ μπαταρία, ελπίζω να είναι μόνο αυτό.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι οτι ο δείκτης βενζίνης 'τρελλάθηκε'. Το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο κατα 3/4+, αλλά ο δείκτης ξεπερνά κατα πολύ το 4/4. Και όταν είναι σβηστό (αφού περάσει εύλογο χρονικό διάστημα) δεν πέφτει το μηδέν, αλλά είναι μες στο εύρος του δείκτη:
Γιατί συνέβη αυτό; Μήπως έκανε reset εγκέφαλος επειδή έμεινε το αυτοκίνητο απο ρεύμα, αλλά δεν έγινε σωστά;
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Το 'ματάκι' είναι πράσινο, γεγονός που με βάζει σε σκέψεις μήπως πρόκειται για τα χειρότερα (εναλλακτήρας), επειδή όμως το αυτοκίνητο είναι πενταετίας και δεν έχει αλλάξει ποτέ μπαταρία, ελπίζω να είναι μόνο αυτό.Το ματάκι 'βλέπει' μόνο το ένα από τα έξι στοιχεία της μπαταρίας. Αυτό που 'βλέπει' είναι καλό και το χαλασμένο είναι ένα από τα άλλα πέντε.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι οτι ο δείκτης βενζίνης 'τρελλάθηκε'. Το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο κατα 3/4+, αλλά ο δείκτης ξεπερνά κατα πολύ το 4/4. Και όταν είναι σβηστό (αφού περάσει εύλογο χρονικό διάστημα) δεν πέφτει το μηδέν, αλλά είναι μες στο εύρος του δείκτη:
Παρόμοια συμπεριφέρεται και ο δείκτης στο δικό μου αν αφήσω τα φώτα αναμμένα και λείπω για αρκετή ώρα - σε μένα δείχνει λίγο παραπάνω από όσο έχει μέσα.
-
Για δοκίμασε να αποσυνδέσεις τους πόλους της μπαταρίας για κάνα μισάωρο...
-
Cheers για τις συμβουλές, θα δοκιμάσω αύριο. Αλλιώς την Τρίτη, μετά τον ηλεκτρολόγο θα περάσει και μια βόλτα απο το συνεργείο για ένα τσεκάρισμα/σετάρισμα με το διαγνωστικό.
Μπαταρία αυτοκινήτου...