-
Όταν φτάνει στα 13.8 όμως και κόψει την παροχή ρεύματος και μπει στο πρόγραμμα συντήρησης , πως θα καταφέρει να φτάσει τη μπαταρία στο 100%?
-
Όταν φτάνει στα 13.8 όμως και κόψει την παροχή ρεύματος και μπει στο πρόγραμμα συντήρησης , πως θα καταφέρει να φτάσει τη μπαταρία στο 100%?
Φαινεται οτι μετα την ενδειξη πληρης φορτισης που εμφανιζεται πολυ νωρις, συνεχιζει αν και εξαιρετικα αργα να ανεβαζει ταση.Στο μερκ θα φανει που θα το αφησω 2-3μερες και η μπαταρια του ειναι πολυ καλη.
-
εμενα τον αφηνα 5 μερες και φορτιζε μεχρι 70%
-
Τώρα λοιπόν τελείωσα μια φόρτιση με του Λίντλ. Ξεκινήσαμε με 12.5. σε 4 ώρες το πήγε 14.4 και έκοψε. Δεν ξέρω αν γέμισε τέρμα πρακτικά.
Το σχεδιάγραμμα φόρτισης είναι αυτό στη φωτό
-
Νομίζω ότι η φόρτιση πήγε πολύ καλά.Για να προσδιορίσεις το ποσοστό φόρτισης αύριο το πρωί κάνε μία μέτρηση με ψηφιακό βολτόμετρο - πολύμετρο και σύγκρινέ τη με το πινακάκι που υπάρχει στο τέλος της σελίδας 133, αυτού του νήματος.
Το σχεδιάγραμμα που παρέθεσες είναι ο σωστός τρόπος φόρτισης. Ο φορτιστής του lidl που είχα παλαιότερα δεν περιελάμβανε τέτοιο διάγραμμα....
Φαίνεται ότι απεφάσισαν να 'βγάλουν' σωστούς φορτιστές.
Δώσε μας αν θες τον τύπο του φορτιστή για να τον δούμε και οι υπόλοιποι. -
Οι φορτιστές του Lidl αν ανιχνεύσουν μεγάλη ωμική αντίσταση δεν φορτώνουν, το κάνουν και σε εντελώς άδειες μπαταρίες, δεν ξεκινούν καθόλου.
Το συμπέρασμα Γιάννη είναι ότι η μπαταρία σου είναι σε καλή κατάσταση ( εκτός από το φόρτωμα ) που ήθελε, εννοώ οι πλάκες δεν έχουν αλλοιώσεις ή άλατα στο κάτω μέρος τους που ανεβάζουν την εσωτερική της αντίσταση που και φορτωμένη να είναι μια τέτοιας κατάστασης μπαταρία έχει πολύ μειωμένο CCA, ο Ηνίοχος σαν περισσότερο ειδικός θα μας πεί αν τα λέω σωστά.
-
Ο τύπος του φορτιστή είναι ο ULGD 5.0 A1. Την φόρτιση την έκανα με τους πόλους του αυτοκινήτου πάνω στη μπαταρία .
Έχετε να προτείνεται κάποιο αξιόπιστο τεστερ?
-
21 Quadra wrote: Οι φορτιστές του Lidl αν ανιχνεύσουν μεγάλη ωμική αντίσταση δεν φορτώνουν, το κάνουν και σε εντελώς άδειες μπαταρίες, δεν ξεκινούν καθόλου.
Αυτό που λες είναι γεγονός, αποτελούσε σχεδιαστικό λάθος του φορτιστή και έκανε ορισμένους ειδικούς να ασχοληθούν για να το επιλύσουν, ξεγελώντας το σύστημα ανατροφοδότησης του φορτιστή ώστε να βλέπει μια σχετικά άδεια μπαταρία σαν μισογεμάτη και να ξεκινά κανονικά την φόρτιση. Σχετικό παράδειγμα υπάρχει στο λινκ:
https://www.youtube.com/watch?v=n7jJRrCs2vY
όπου στο 08:00 (περίπου) παρουσιάζεται το πρόβλημα και ακολουθεί λεπτομερής περιγραφή και υλοποίηση της προτεινόμενης λύσης.
Φαίνεται όμως ότι στο μοντέλο που χρησιμοποιεί ο Γιάννης αυτό έχει επιλυθεί, επειδή στο σχεδιάγραμμα φόρτισης που παρέθεσε στο
https://imgur.com/a/580aHms
έχει συμπεριληφθεί η φάση 2 (Recharge - desulfation) που ξεκινά από τα 7,5 βολτ και φορτίζει, ενώ στα παλαιότερα μοντέλα η φόρτιση ξεκινούσε από τα 10,5 βολτ.
Βέβαια εκτός από αυτή την δυσλειτουργία υπήρχε και η αδυναμία πλήρους φόρτισης της μπαταρίας, που την βίωσαν αρκετά μέλη του φόρουμ και έχει αναφερθεί σε προηγούμενες σελίδες.**cson wrote:**Έχετε να προτείνεται κάποιο αξιόπιστο τεστερ?
Χρησιμοποιώ τον παρακάτω tester από τον Απρίλιο του 2017 και είμαι ικανοποιημένος.
https://www.aliexpress.com/item/32802248932.html?spm=a2g0o.store_home.productList_569181119.pic_0 -
21 Quadra wrote: Οι φορτιστές του Lidl αν ανιχνεύσουν μεγάλη ωμική αντίσταση δεν φορτώνουν, το κάνουν και σε εντελώς άδειες μπαταρίες, δεν ξεκινούν καθόλου.
Αυτό που λες είναι γεγονός, αποτελούσε σχεδιαστικό λάθος του φορτιστή και έκανε ορισμένους ειδικούς να ασχοληθούν για να το επιλύσουν, ξεγελώντας το σύστημα ανατροφοδότησης του φορτιστή ώστε να βλέπει μια σχετικά άδεια μπαταρία σαν μισογεμάτη και να ξεκινά κανονικά την φόρτιση. Σχετικό παράδειγμα υπάρχει στο λινκ:
https://www.youtube.com/watch?v=n7jJRrCs2vY
όπου στο 08:00 (περίπου) παρουσιάζεται το πρόβλημα και ακολουθεί λεπτομερής περιγραφή και υλοποίηση της προτεινόμενης λύσης.
Φαίνεται όμως ότι στο μοντέλο που χρησιμοποιεί ο Γιάννης αυτό έχει επιλυθεί, επειδή στο σχεδιάγραμμα φόρτισης που παρέθεσε στο
https://imgur.com/a/580aHms
έχει συμπεριληφθεί η φάση 2 (Recharge - desulfation) που ξεκινά από τα 7,5 βολτ και φορτίζει, ενώ στα παλαιότερα μοντέλα η φόρτιση ξεκινούσε από τα 10,5 βολτ.
Βέβαια εκτός από αυτή την δυσλειτουργία υπήρχε και η αδυναμία πλήρους φόρτισης της μπαταρίας, που την βίωσαν αρκετά μέλη του φόρουμ και έχει αναφερθεί σε προηγούμενες σελίδες.**cson wrote:**Έχετε να προτείνεται κάποιο αξιόπιστο τεστερ?
Χρησιμοποιώ τον παρακάτω tester από τον Απρίλιο του 2017 και είμαι ικανοποιημένος.
https://www.aliexpress.com/item/32802248932.html?spm=a2g0o.store_home.productList_569181119.pic_0Aπλα μια σημειωση οτι το τελωνειο καραδοκει πκεον πανω απο τα 21€, αν δεν ειναι βεβαιο.
-
https://banggood.app.link/ggPcA6FVm5
Το βρήκα εδώ χωρίς τελωνείο σαν priority line από Ολλανδία. Γνωστό το bangood για αυτή την ευκολία που κάνει. Είναι λίγο ακριβότερο αλλά πιστεύω αξίζει από το να πληρώνω κερατιατικα στο τελωνείο εδώ .
Είναι το ίδιο μοντέλο με το δικό σου Ηνιοχε? Επελεξα την ευρωπαϊκή έκδοση και για αυτό μάλλον δεν γράφει κινέζικα επάνω. Επίσης βλέπω και άλλη απεικόνιση με αρτικολεξα SOH (status of health ) και SOC (status of charge) ενώ του Ηνίοχου δεν είναι έτσι .
-
Το μοντέλο που έχω είναι το παλαιότερο και φαίνεται στο λίνκ που σου έδωσα αλλά το είχα πάρει από το Banggood. Το μοντέλο που επέλεξες είναι νεότερο, με διευρυμένη δυνατότητα μετρήσεων και ενδεικτικά led, εξ'όσων βλέπω. Επίσης οι κριτικές του είναι πολύ καλές.
Σε ότι αφορά στις ενδείξεις SOH (status of health ) και SOC (status of charge) υπάρχουν και στο παλαιό μοντέλο, απλά εμφανίζονται με διαφορετική διάταξη. Στις υπόλοιπες απεικονίσεις δεν υπάρχουν διαφορές στην διάταξη και το είδος της παρεχόμενης πληροφόρησης. Όπως σου είπα είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα απρόσκοπτη λειτουργία του αλλά και τις ακριβείς μετρήσεις του, που έχουν επαληθευθεί με όργανα μεγαλύτερου κόστους. -
Έχει κανείς εμπειρία από εκκινητή μπαταρίας;
Αυτά τα μαραφέτια που είναι μικρά και βολικά κάνουν δουλειά ή είναι μάπα;
π.χ. κάτι τέτοιο https://www.e-shop.gr/monada-paroxis-energeias-xlayer-jump-start-plus-off-road-20-16000mah-p-TLS.140878
-
Νομίζω ότι η φόρτιση πήγε πολύ καλά.Για να προσδιορίσεις το ποσοστό φόρτισης αύριο το πρωί κάνε μία μέτρηση με ψηφιακό βολτόμετρο - πολύμετρο και σύγκρινέ τη με το πινακάκι που υπάρχει στο τέλος της σελίδας 133, αυτού του νήματος.
Το σχεδιάγραμμα που παρέθεσες είναι ο σωστός τρόπος φόρτισης. Ο φορτιστής του lidl που είχα παλαιότερα δεν περιελάμβανε τέτοιο διάγραμμα....
Φαίνεται ότι απεφάσισαν να 'βγάλουν' σωστούς φορτιστές.
Δώσε μας αν θες τον τύπο του φορτιστή για να τον δούμε και οι υπόλοιποι.Είχα κάτι εντελώς απροσδόκητο σήμερα το πρωί με τη μπαταρία που φορτισα χθες. Πήγα να μετρήσω μετά τις 12 ώρες όπως είπαμε...και βρίσκω 10.6 βολτ και φυσικά το αμάξι να μην παίρνει μπρος . Όλο το βράδυ το αμάξι δεν μετακινηθηκε και ούτε άφησα κάτι ανοικτό ξεχασμένο.
Φορτισα και ένα άλλο αμάξι μετά από το δικό μου χθες και όλα καλά σε αυτό σήμερα το πρωί .
Τι να έγινε στο δικό μου? Κόψαμε κανένα στοιχείο από τη φόρτιση? Η μπαταρία δεν μου είχε κάνει κιχ πριν από αυτό. Προληπτικά την φορτισα χθες , και πριν τη φόρτιση την βρήκα στα 12.5 μετά από 4 μέρες ακινησία.
Τελικά την έβαλα πάλι στο φορτιστή , έδειξε ότι γέμισε σε 20 λεπτα και το αμάξι πήρε μπρος , και τώρα θα ξανακατεβω σε 4-5 ώρες να δω σε τι κατάσταση είναι αν άδειασε πάλι. Μέτρησα κατανάλωση ρεύματος με το αμπερόμετρο σε σειρά, 25mA τραβάει , δεν είχα κάτι ξεχασμένο οπως είπα.
-
**Storm wrote:**Έχει κανείς εμπειρία από εκκινητή μπαταρίας;
Όχι προσωπικά αλλά δες το βίντεο για να πάρεις μια ιδέα.
Youtube Video**cson wrote:**Είχα κάτι εντελώς απροσδόκητο σήμερα το πρωί με τη μπαταρία που φορτισα χθες. Πήγα ...
Παράξενη συμπεριφορά πράγματι.
Ενδέχεται να συνέπεσε η φόρτιση με κόψιμο στοιχείου.
Η φόρτιση από μόνη της μάλλον δεν προκαλεί κόψιμο στοιχείου, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε με φορτιστή που μπορεί να δώσει το πολύ 5 αμπέρ.
Η κατανάλωση ρεύματος που μέτρησες με το αμπερόμετρο είναι απολύτως φυσιολογική.
Παρακολούθησέ το όπως σχεδίασες και πες μας πόσο παλαιά είναι η μπαταρία σου, τον τύπο της και αν έχει βεβαρημένο ιστορικό. -
**Storm wrote:**Έχει κανείς εμπειρία από εκκινητή μπαταρίας;
Όχι προσωπικά αλλά δες το βίντεο για να πάρεις μια ιδέα.
Youtube VideoΩραίο το βιντεάκι. Αν και Κινεζικούρα από ebay ο εκκινητής και με μούφα χαρακτηριστικά κατάφερε και έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο 3 φορές χωρίς την βοήθεια της κανονικής μπαταρίας.
Καλή φάση.
-
**cson wrote:**Είχα κάτι εντελώς απροσδόκητο σήμερα το πρωί με τη μπαταρία που φορτισα χθες. Πήγα ...
Παράξενη συμπεριφορά πράγματι.
Ενδέχεται να συνέπεσε η φόρτιση με κόψιμο στοιχείου.
Η φόρτιση από μόνη της μάλλον δεν προκαλεί κόψιμο στοιχείου, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε με φορτιστή που μπορεί να δώσει το πολύ 5 αμπέρ.
Η κατανάλωση ρεύματος που μέτρησες με το αμπερόμετρο είναι απολύτως φυσιολογική.
Παρακολούθησέ το όπως σχεδίασες και πες μας πόσο παλαιά είναι η μπαταρία σου, τον τύπο της και αν έχει βεβαρημένο ιστορικό.Η μπαταρια ειναι μαρκας Vega, δυστηχως οταν σε αφηνει αναγκαστικα βαζεις οποια μαρκα φερνει το μαγαζι που σε εξυπηρετει. Ειναι 3 ετων , και το παρελθον της δεν θα το ελεγα βεβαρημενο καθως δεν εχει αδειασει ποτε η μπαταρια απο ξεχασμενο φορτιο, απλα τα μισα της χρονια τα εχει κανει με μικρες διαδρομες εντος πολης που σπανια να λειτουργει ο κινητηρας μια ωρα συνεχομενα.
Φενεται λοιπον να εχει κοψει οντως στοιχειο αφου η χωρητικοτητας της ειναι πολυ πεσμενη, εφοσον φορτιζει πληρως σε 15 λεπτα και μετα απο μια ωρα εχει 11.5 βολτ. Προφανως μετα την πηρη φορτιση χθες, εκανε καποια διεργασια στο εσωτερικο της και μετα απο λιγο εγινε η ζημια. Μαλλον θα την παταγα στην πρωτη μεγαλη διαδρομη/ταξιδι που θα εκανα.
Εχεις να μου προτεινεις καποια αξιολογη μαρκα? Κοιταζω για hankook, καθως 3 φιλοι που εχουν τετοια βαδιζουν ηδη στα 5 ετη και η μιζα ειναι αρκετα ζωη στη κρυα εκκινηση. Οι varta που ακουω σαν πιο επωνυμες εχουν και τη χαρη ή μονο το ονομα?
-
παντως αυτη ειναι η συμπεριφορα του φορτιστη του lidl που ειχα, αποτομη πτωση τασεως, εμενα το εβγαζε και ο υπολογιστης του αυτοκινητου και οφειλεται επειδη δεν εχει δυμαμη φορτισης κανει μια επιφανειακη φορτιση και πεφτει αμεσως η ταση
Η Hanhook η καλυτερη επιλογη ειναι για μπαταρια, varta πανω απο 3ετια δε βγαζει
-
παντως αυτη ειναι η συμπεριφορα του φορτιστη του lidl που ειχα, αποτομη πτωση τασεως, εμενα το εβγαζε και ο υπολογιστης του αυτοκινητου και οφειλεται επειδη δεν εχει δυμαμη φορτισης κανει μια επιφανειακη φορτιση και πεφτει αμεσως η ταση
Η Hanhook η καλυτερη επιλογη ειναι για μπαταρια, varta πανω απο 3ετια δε βγαζει
Στη δική μου περίπτωση μιλάμε για βλάβη στη μπαταρία. Μια χαρά φορτίζει ο φορτιστής ο τελευταίος του lidl. Φορτισα και ένα ντίζελ με 74 ah και ένα άλλο βενζίνης με 45ah και αναστήθηκαν οι μίζες τους .
Τελικά σήμερα αγορά και τοποθέτησα μια hankook 45ah με το ισχυρότερο ρεύμα εκκίνησης στην αγορά 450 CCA.
Γνωρίζει κάποιος τον κώδικα που έχουν οι μπαταρίες επάνω τους χαραγμένο σαν ημερομηνία κατασκευής? Είναι πολύ δυσνόητο από όσο έχω ψάξει στο ιντερνετ.
-
Έκανες καλή επιλογή για την νέα σου μπαταρία και εύχομαι να μην έχεις άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Η σελίδα για αποκωδικοποίηση της ημερομηνίας παραγωγής είναι
https://www.hankook-atlasbx.com/en/support/techinical-information/battery-maintenance.do
αλλά ο κωδικός που ανέβασες στο Imgur δεν μου φαίνεται συμβατός. Κοίταξε μήπως υπάρχει αλλού χαραγμένος.
Στην Hankook που χρησιμοποιώ ο κωδικός 7DKJ20 είναι χαραγμένος στην άνω επιφάνεια της μπαταρίας, κοντά στο ένα από τα δύο στελέχη της περιστρεφόμενης χειρολαβής.
Η χάραξη του αριθμού έχει γίνει με κεφαλή τύπου dot matrix. Τονίζω ότι πρόκειται για χάραξη και όχι για επιφανειακή εκτύπωση με κάποιο μελάνι. -
Στη νεα hankook το βρηκα οπως το ειπες ειναι. Ειναι φτιαγμενη 21/8/2019. Πολυ χρησιμη πληροφορια. Αυτο που ανεβασα ειναι απο την παλια μου μαρκας vega, και επισης στο ανω μερος με dot matrix εχει κτυπημενο το 6L10D, το οποιο δεν μπορω να αναγνωρισω καθολου τι ημερομηνια θελει να πει.
Γενικα διαβασα οτι οι hankook ειναι της atlas bx και φυσικα εχω δει και στη πραξη αριστα αποτελεσματα απο αυτοκινητα φιλων που κανουν μικρες διαδρομες συν πολυημερες ακομη και μηνιαιες ακινητοποιησεις και φυσικα δεν τις φορτιζουν ποτε. Απο τη στιγμη που με τετοια χρηση εχουν πιασει τη 5ετια και συνεχιζουν, μου αρκει.
Μπαταρία αυτοκινήτου...