-
Εγώ παιδιά έβαλα μιά Delco καθώς η προηγούμενη Delco παρέδωσε πνεύμα...4ετία την είχα τη προηγούμενη...αν και η παρτίδα εκείνη μου παν ότι είχε πρόβλημα.Το κουστούμι στα 80 ευρώ.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
οι Bosch και οι Varta είναι ο ίδιος κατασκευαστής.
Ποσο τεκμηριωμενο ειναι αυτο?
Στην ιστοσελίδα
http://company.varta.com/eng/index.php? ... hronik.php
αναφέρει:
'1992: Together with Bosch, Varta forms VB Autobatterie GmbH for the Automotive Battery Division.'
Επίσης, τα χρώματα, οι διαστάσεις και η γκάμα των μπαταριών των δύο εταιριών είναι αν όχι πανομοιότυπα τουλάχιστον πολύ παρόμοια.
-
Τι μαθαίνει κανείς όταν πέσει στα χέρια του το Ελληνικό Auto Motor und Sport.....
Ο χρήστης Αuto Motor und Sport, τεύχος 489 (Ιανουάριος 2009) σελ. 130 έγραψε:
Για να βρούμε τα αναγκαία αμπέρ ώστε να εκκινήσουμε έναν κινητήρα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε την ιπποδύναμή του με τον αριθμό 3,85. Για παράδειγμα ένα μοτέρ 100 ίππων χρειάζεται 385Α (100χ3,85).
Τι σχέση έχει η μέγιστη ισχύς με τα αμπέρ εκκίνησης?
-
Δλδ ένα μοτέρ με 12:1 συμπίεση και 100 άλογα και ένα άλλο με 8,5:1 και 100 άλογα θέλει τα ίδια A;
-
Μα προφανώς. Αφού το λέει το AMS.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τι μαθαίνει κανείς όταν πέσει στα χέρια του το Ελληνικό Auto Motor und Sport.....Για να βρούμε τα αναγκαία αμπέρ ώστε να εκκινήσουμε έναν κινητήρα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε την ιπποδύναμή του με τον αριθμό 3,85. Για παράδειγμα ένα μοτέρ 100 ίππων χρειάζεται 385Α (100χ3,85).
Τι σχέση έχει η μέγιστη ισχύς με τα αμπέρ εκκίνησης?
To αν είναι ντίζελ πχ, διόλου δεν τους απασχολεί
(τί τους λές για συμπίεση ρε Ντίνο )
-
Ξέρετε κάποιο μαγαζί στην Ορεστιάδα που να πουλάει μπαταρίες αυτοκινήτου. Στην Αθήνα αγοράζω μπαταρίες από το Praktiker, εδώ όμως δεν έχει. Στο δε Alex Pak έχει μόνο μια μάρκα εντελώς άγνωστη. Ανακάλυψα ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου μου είναι κατασκευής 2001 και το τζελ της έχει σκουρύνει, οπότε θέλω να την αλλάξω πριν με εγκαταλείψει, δε ξέρω όμως πού να απευθυνθώ...
-
Ξέρετε αν μπορώ να χρησιμοπιήσω μια Bosch S3 45 Ah που μου έμεινε φορτισμένη (σε ηλεκτρολόγο) που μου έμεινε από το παλιό μου χοντάκι σε Vectra b 1600?Η μπαταρία είναι 08/08 και τώρα την φυλάω στην αποθήκη,οπότε δεν εκτείθεται σε κρύο
-
Δεν πρέπει να ταιριάζει στη βάση. Δοκίμασε και αν μπορεί να κάτσει ΣΤΑΘΕΡΑ δεν υπάρχει πρόβλημα.
(αν κουνιέται θα χαλάσει γρήγορα από τα τραντάγματα του αυτοκινήτου) -
Στο site της Varta υπάρχει φόρμα αναζήτησης μπαταρίας με βάση το μοντέλο αυτοκινήτου. Ίσως να είναι χρήσιμο σαν πρώτη ιδέα για το μέγεθος και τα αμπέρ της μπαταρίας που προτείνονται για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
-
Έχω μια μπαταρία τελειωμένη(έχει να πάρει μπρος το αυτοκίνητο ενάμιση μήνα)
Θέλω να τη φορτίσω για να πάρει μπρος και να πάω στο συνεργείο για την αλλαγή της
Υπάρχει περίπτωση να με αφήσει στη διαδρομή προς το συνεργείο;
-
οχι
-
Eξαρτάται από το αμάξι και από την κατάσταση της μπαταρίας.
-
Αν δε σου σβήσει μέχρι το συνεργείο, μπορείς να πάς ίσως και χωρίς μπαταρία
-
Εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από το αμάξι. Αν είναι σύγχρονο με multiplex/canbus, μπορεί να τα βρει αρκετά κωλυόμενα τα πράγματα.
-
Σωστότατον, εξ ού και το ίσως
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από το αμάξι. Αν είναι σύγχρονο με multiplex/canbus, μπορεί να τα βρει αρκετά κωλυόμενα τα πράγματα.Έτσι εξηγείται τότε. Αυτό το Rover (δεκαετίας 80) που μου είχε βγάλει το λάδι μέχρι να πάρει μπρός είχε canbus και multiplex. Πολύ προχωρημένοι οι Εγγλέζοι
-
Ένα passat του '99 είναι.
-
-
Κοιτα τον τυπο που φοραει τωρα και παρε μια αντιστοιχη.Προσεξε απο ποια μερια ειναι οι πολοι μην την παρεις με αναποδους.
Εγω εχθες εκανα τραμπα την μπαταρια του πουντο με της μπαρκετας.Το πουντο εκανε σχεδια τις τελευταιες μερες με τα πολυ κρυα και δεν επαιρνε μπροστα ευκολα το πρωι.Ακομα και οταν αναβε η μηχανη τα λαμπακια στο ταμπλο αναβαν σε ρυθμο 'Ω ελατο,ω ελατο μ'αρεσεις πως μ' αρεσεις'
Η μπαταρια του κρατησε 4+ χρονια που το εχουμε ,ηταν μια 250Α ενω της μπαρκετας ειναι 350Α (την ειχα αγορασει τον νοεμβρη του 2007).Και οι δυο ειναι Magnetti Marelli αλλα της μπαρκετας γραφει 'By Exide' κατι επανω.Τωρα ειναι παλι τσακμακι το πουντο,ενω και στην μπαρκετα η παλια δειχνει να δουλευει,εχω απομονωσει τον συναγερμο ομως για να μην την στεγνωσει,μεχρι να παρω μια καινουργια.Αυτες υποτιθεται ειναι χωρις συντήρηση αλλα το καπακι ανοιγει και μπορεις να προσθεσεις υγρα,οχι οτι ελειπαν ομως.
Μπαταρία αυτοκινήτου...