-
Εγώ δεν έχω καταλάβει το εξής για την μπαταρία.
Στο συνεργείο μου λένε ότι αφού δεν το κινώ πολύ, να το βάζω μπροστά και να το αφήνω για λίγο στο ρελαντί (περίπου 5 με 10 λεπτά).
Το κάνω τις τέσσερις τελευταίες μέρες και παρατηρώ ότι το αυτοκίνητο αρπάζει κατευθείαν και στο ρελαντί η τάση ανεβαίνει κατευθείαν στα 14V.Αυτό τελικά προσφέρει κάτι στην μπαταρία;
-
Γύρω στα 14 V είναι η τάση με αναμμένη μηχανη
και η τάση αυτή συντηρείται από το δυναμό.Προφανώς αυτό προσφέρει στη μπαταρία,
το θέμα είναι να προσφέρει τόσο όσο απαιτεί η χωρητικότητα της μπαταρίας.
Κοινώς, το θέμα είναι αν αρκούν τα 5-10 λεπτά.Η τελική επιβεβαίωση θα έρθει με σβηστή μηχανή
και μάλιστα αρκετή ώρα μετά αφότου σβήσει .η μηχανή.
Η τάση της γεμάτης μπαταρίας θα πρέπει να προσεγγίζει στα 12,7-12,8 V .
Η τάση που απέχει από το νούμερο αυτό δείχνει πως η μπαταρία επιδέχεται φόρτισης. -
Για αυτό η δικιά μου θέλει φόρτιση.
Στο βολτόμετρο μου βγάζει από 11.9 έως 12.1Volt με σβηστή τη μηχανή.
Πάντως με την καθημερινή 10λεπτη λειτουργία φαίνεται να έχει 'ξυπνήσει' το αυτοκίνητο.Ωστόσο χρειάζεται φόρτιση. Εκτός αν ξεκινήσω τις 'ταξίδια' εντός της Αττικής.
Αλλά αυτό δεν παίζει. Να καίω βενζίνη για να φορτίσει η μπαταρία... -
Ποσο συχνα το κινεις και ποσο χρονο διαρκούν οι μετακινήσεις που κανεις; γιατί και κάθε μέρα να κατεβαίνεις να το βάζεις μπρος για 5-10 λεπτα και λίγος χρονος είναι να φορτίσει καλά και ταλαιπωρία το βρίσκω.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για αυτό η δικιά μου θέλει φόρτιση.
Στο βολτόμετρο μου βγάζει από 11.9 έως 12.1Volt με σβηστή τη μηχανή.
Πάντως με την καθημερινή 10λεπτη λειτουργία φαίνεται να έχει 'ξυπνήσει' το αυτοκίνητο.Ωστόσο χρειάζεται φόρτιση. Εκτός αν ξεκινήσω τις 'ταξίδια' εντός της Αττικής.
Αλλά αυτό δεν παίζει. Να καίω βενζίνη για να φορτίσει η μπαταρία...Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι βλακεία να καις βενζίνη
προκειμένου να κρατήσει παραπάνω μια μπαταρία.
Με το κόστος της βενζίνης και την καθημερινή όχληση,
πας καλύτερα και αγοράζεις κατευθείαν καινούρια μπαταρία όταν τα παίξει η παλιά.Στην περίπτωση που θες να αποφύγεις την ταχύτερη φθορά της μπαταρίας,
βγάζεις τον πόλο και πότε πότε φορτίζεις τη μπαταρία εκτός αυτοκινήτου.
Και αποφεύγεις τις μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας (όταν αγοράζεις καινούρια).Τα 11,9 έως 12.1Volt με σβηστή τη μηχανή είναι πάντως πολύ λίγα. Άμεση φόρτιση.
ΥΓ: Αντί να ξεβιδώνω τον πόλο
(έχει και ολόκληρο σύστημα που κουμπώνει από πάνω και είναι κομμάτι δύσκολο)
σκεφτόμουν πατέντα με διακόπτη σαν αυτούς που βάζουν στα σκάφη ή πόλους ταχείας αποσύνδεσης. -
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Ποσο συχνα το κινεις και ποσο χρονο διαρκούν οι μετακινήσεις που κανεις; γιατί και κάθε μέρα να κατεβαίνεις να το βάζεις μπρος για 5-10 λεπτα και λίγος χρονος είναι να φορτίσει καλά και ταλαιπωρία το βρίσκω.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μια φορά την βδομάδα (Σαββάτο πρωί) για σούπερ μάρκετ. Μέγιστο 15 χιλιόμετρα.
Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι βλακεία να καις βενζίνη
προκειμένου να κρατήσει παραπάνω μια μπαταρία.
Με το κόστος της βενζίνης και την καθημερινή όχληση,
πας καλύτερα και αγοράζεις κατευθείαν καινούρια μπαταρία όταν τα παίξει η παλιά.Στην περίπτωση που θες να αποφύγεις την ταχύτερη φθορά της μπαταρίας,
βγάζεις τον πόλο και πότε πότε φορτίζεις τη μπαταρία εκτός αυτοκινήτου.
Και αποφεύγεις τις μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας (όταν αγοράζεις καινούρια).Τα 11,9 έως 12.1Volt με σβηστή τη μηχανή είναι πάντως πολύ λίγα. Άμεση φόρτιση.
ΥΓ: Αντί να ξεβιδώνω τον πόλο
(έχει και ολόκληρο σύστημα που κουμπώνει από πάνω και είναι κομμάτι δύσκολο)
σκεφτόμουν πατέντα με διακόπτη σαν αυτούς που βάζουν στα σκάφη ή πόλους ταχείας αποσύνδεσης.Έχω μία υποψία ότι με τη χρήση που κάνω στο αυτοκίνητο και καινούρια μπαταρία να βάλω, θα την αποφορτίσει γρήγορα. Μόνη λύση η φόρτιση ανά διαστήματα π.χ. κάθε 2 μήνες. Ότι έκανα και με το 207.
Η πατέντα που λες για την ταχεία αποσύνδεση είναι καλή φάση.
Στο Panda πάντως έχει αρνητικό πόλο ταχείας αποσύνδεσης. Είναι σαν μανταλάκι και πάνω σε αυτά έρχονται όλα τα καλώδια των γειώσεων. Βγαίνει εύκολα.
Ο θετικός πόλος θέλει ξεβίδωμα. Έχει και έναν ιμάντα που συγκρατεί την μπαταρία και ένα πλαστικό μικρό καπάκι πάνω από το θετικό πόλο που απλά το τραβάς και βγαίνει. Τίποτα το ιδιαίτερο. -
Εναλλακτικά αντικαθιστάτε το απλό παξιμάδι που σφίγγει τους πόλους
με παξιμάδι πεταλούδα για να σφίγγετε-ξεσφίγγετε με το χέρι.
-
Τι είπες τώρα;;;;; Δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Και έχω πολλά τέτοια παξιμάδια πεταλούδα!!!!! Ωραίος!
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Εναλλακτικά αντικαθιστάτε το απλό παξιμάδι που σφίγγει τους πόλους
με παξιμάδι πεταλούδα για να σφίγγετε-ξεσφίγγετε με το χέρι.
Θέλει όμως πολύ δύναμη.. Σκέψου να μην το έχεις σφίξει αρκετά και να φύγει στον δρόμο εν κινήσει...
-
Καλη η πατέντα, αλλά να βγαζεις κάθε φορά τον πολο της μπαταρίας εχεις και καμμία μειονεκτήματα, αν τυχόν έχεις συναγερμό τον ξεχνάς, αν εχεις ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές τις ξεχνάς και αυτές μονο με το κλειδί άνοιγμα-κλειδωμα και αν έχει κλειδαριά μονο στη πόρτα του οδηγού (οπως το δικο μου) και θέλεις να αφησεις-παρεις κάτι ή θα πρεπει να βάζεις τον πόλο ή να κανεις τον Ταρζάν να ανοιγεις τις ασφάλειες των αλλων θυρών κάθε φορα. Επίσης η μνήμη του ραδιου για τους σταθμούς θα χάνεται και θα θέλει επαναπρογραμματισμό κάθε φορά. Βέβαια αν το χρησιμοποιείς τοσα αραιά και τόσο λίγο το πιθανότερο να μην σε ενδιαφέρουν αυτά εκτός ίσως του συναγερμού αν εχεις και τον θέλεις για ασφάλεια. Σίγουρα με τόση μικρή λειτουργια δεν καταφέρνει να φόρτισει πλήρως η μπαταρία οποτε και να της αλλαζες μετα απο λίγο το ίδιο πρόβλημα να είχες. Βγαζε και εσυ την οικογενεια ή βγαινε εσύ ο ιδιος πιο συχνα εξω ![emoji4] καλο κανει... εκτός βέβαια της τσεπης.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Θέλει όμως πολύ δύναμη.. Σκέψου να μην το έχεις σφίξει αρκετά και να φύγει στον δρόμο εν κινήσει...Ακόμα και λυτό τελείως να έχεις τον πόλο (δεν το συνιστούμε), το πιθανότερο δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του.
Είναι στερεωμένη η πλεξούδα των καλωδίων σε άλλα σημεία της διαδρομής της εγγύς της μπαταρίας.
Συγκρατείται ακόμα εγγύτερα, από το κάλυμμα της μπαταρίας (αν όχι από δευτερεύοντα στοιχεία πχ ασφαλειοθήκες),
και επανέρχεται πάλι μόνη στη θέση της γιατί το βαρύ καλώδιο έχει πάρει το σχήμα της διαδρομής.Όλα αυτά όχι με το σφίξιμο της πεταλούδας που λέμε, αλλά τελείως λυτό.
Επαφή επίσης θα κάνει, ο πόλος της μπαταρίας έχει μορφή που υποδέχεται και κουμπώνει τον ακροδέκτη.
Ένα πρόβλημα θα υπάρξει όταν είναι λυτός ο πόλος:
ίσως στη διάρκεια της ανάφλεξης εκκίνησης όπου στιγμιαία διέρχεται ρεύμα μεγάλης έντασης
και εκεί όντως χρειάζεται να υπάρχει καλή επαφή ανάμεσα στην μπαταρία και το καλώδιο.Για να εξηγούμαστε:
το σφίξιμο της βίδας του ακροδέκτη είναι απαραίτητο, δε λέμε το αντίθετο.
Όμως η ροπή είναι πολύ μικρή, ελάχιστα Nm, γιατί διαφορετικά θα σπάσει η βίδα (μου έχει συμβεί).
Το σφίξιμο με το χέρι στο παξιμάδι πεταλούδα είναι υπεραρκετό τόσο όσο χρειάζεται.ΥΓ: Η μπαταρία χάνει φορτίο ακόμα κι αν κάθεται.
Με το ξεκούμπωμα του πόλου, αποσυνδέουμε τις καταναλώσεις του αυτοκινήτου και μόνον. -
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Βγαζε και εσυ την οικογενεια ή βγαινε εσύ ο ιδιος πιο συχνα εξω ![emoji4] καλο κανει... εκτός βέβαια της τσεπης.Έτσι μου έρχεται να πάω να αγοράσω μία κουπεδιά για να αποκτήσω ξανά διάθεση για μακρινές βόλτες.
Με το Πάντα μέχρι το σούπερ μάρκετ και πολύ είναι...υ.γ. κάθομαι και χαζεύω τις κουπεδιές στο car.gr...
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Θέλει όμως πολύ δύναμη.. Σκέψου να μην το έχεις σφίξει αρκετά και να φύγει στον δρόμο εν κινήσει...
Ακόμα και λυτό τελείως να έχεις τον πόλο (δεν το συνιστούμε), το πιθανότερο δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του.
Είναι στερεωμένη η πλεξούδα των καλωδίων σε άλλα σημεία της διαδρομής της εγγύς της μπαταρίας.
Συγκρατείται ακόμα εγγύτερα, από το κάλυμμα της μπαταρίας (αν όχι από δευτερεύοντα στοιχεία πχ ασφαλειοθήκες),
και επανέρχεται πάλι μόνη στη θέση της γιατί το βαρύ καλώδιο έχει πάρει το σχήμα της διαδρομής.Όλα αυτά όχι με το σφίξιμο της πεταλούδας που λέμε, αλλά τελείως λυτό.
Επαφή επίσης θα κάνει, ο πόλος της μπαταρίας έχει μορφή που υποδέχεται και κουμπώνει τον ακροδέκτη.
Ένα πρόβλημα θα υπάρξει όταν είναι λυτός ο πόλος:
ίσως στη διάρκεια της ανάφλεξης εκκίνησης όπου στιγμιαία διέρχεται ρεύμα μεγάλης έντασης
και εκεί όντως χρειάζεται να υπάρχει καλή επαφή ανάμεσα στην μπαταρία και το καλώδιο.Για να εξηγούμαστε:
το σφίξιμο της βίδας του ακροδέκτη είναι απαραίτητο, δε λέμε το αντίθετο.
Όμως η ροπή είναι πολύ μικρή, ελάχιστα Nm, γιατί διαφορετικά θα σπάσει η βίδα (μου έχει συμβεί).
Το σφίξιμο με το χέρι στο παξιμάδι πεταλούδα είναι υπεραρκετό τόσο όσο χρειάζεται.ΥΓ: Η μπαταρία χάνει φορτίο ακόμα κι αν κάθεται.
Με το ξεκούμπωμα του πόλου, αποσυνδέουμε τις καταναλώσεις του αυτοκινήτου και μόνον.Aν αποσυνδεθεί η μπαταρία εν λειτουργία του κινητήρα τότε αυτός θα σβήσει.Σκέψου το πάνω σε προσπέραση.Ασε το σοκ που παθαίνουν οι εγκέφαλοι και η πιθανότητα να καούν .
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Aν αποσυνδεθεί η μπαταρία εν λειτουργία του κινητήρα τότε αυτός θα σβήσει.Σκέψου το πάνω σε προσπέραση.Ασε το σοκ που παθαίνουν οι εγκέφαλοι και η πιθανότητα να καούν .
Σε καμια περιπτωση δεν γινετε αυτο, το μονο που μπορει να γινει αν ακουμπησει ο θετικος πολος σε σασι ή κινητηρα βραχυκυλωμα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Aν αποσυνδεθεί η μπαταρία εν λειτουργία του κινητήρα τότε αυτός θα σβήσει.Σκέψου το πάνω σε προσπέραση.Ασε το σοκ που παθαίνουν οι εγκέφαλοι και η πιθανότητα να καούν .
Σε καμια περιπτωση δεν γινετε αυτο, το μονο που μπορει να γινει αν ακουμπησει ο θετικος πολος σε σασι ή κινητηρα βραχυκυλωμα.
δηλαδή αν βγαλεις τον πόλο ενω δουλευει η μηχανή δεν θα σβήσει;
το έχεις κάνει; -
Γιατι να σβησει? Οταν μενεις απο μπαταρια και βαζεις μπροστα με καλωδια πως δουλευει ο κινητηρας με ψοφια μπαταρια?
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Γιατι να σβησει? Οταν μενεις απο μπαταρια και βαζεις μπροστα με καλωδια πως δουλευει ο κινητηρας με ψοφια μπαταρια?Το ίδιο είναι με το να μην έχεις κλειστό κύκλωμα αφού ο ένας πόλος θα είναι στον αέρα;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
δηλαδή αν βγαλεις τον πόλο ενω δουλευει η μηχανή δεν θα σβήσει;
το έχεις κάνει;καμια εκατοστη φορες.
-
ο γρηγοροτερος τροπος να τσεκαρεις το δυναμο, αναβεις φωτα και βγαζεις πολο οπως δουλευει το αυτοκινητο, αν δεν γονατισει ο κινητηρας κατα 90% το δυναμο φορτιζει.
-
Καλύτερα να αποφεύγεται αυτό, γιατί μπορεί να προκληθεί ζημιά.
Μπαταρία αυτοκινήτου...