-
Μέσα απο το κύκλωμα για το λαμπάκι περνάει το ρεύμα διέγερσης του δυναμό. Οπότε αν έχει χαλάσει αυτό τότε το δυναμό δέν προκειται να δουλέψει. Σε πρώτη φάση ελέγξτε την ασφάλεια που δίνει ρεύμα στο λαμπάκι μήπως είναι καμένη.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μέσα απο το κύκλωμα για το λαμπάκι περνάει το ρεύμα διέγερσης του δυναμό. Οπότε αν έχει χαλάσει αυτό τότε το δυναμό δέν προκειται να δουλέψει. Σε πρώτη φάση ελέγξτε την ασφάλεια που δίνει ρεύμα στο λαμπάκι μήπως είναι καμένη.η ασφαλεια δεν ειναι καμενη , ουτε και το λαμπακι το αλαξα.
ειχα γραψει πιο πριν :επισης κοιταξα στο λαμπακι στο καντραν αλλα και τα δυο μπιμπικια που πατανε στο κυκλωμα δειχνουν οτι εχει ρευμα (δεν θα επρεπε το ενα να δειχνει οτι εχει ρευμα και το αλλα αρνητικο τιποτα;
θελω να πω οτι εβαλα το μαυρο ακροδεκτη στον διακοπτη εκκινησης και το κοκκινο στο ενα μπιμπικι απο την βαση του λαμπακιου που παταει στο κυκλωμα και μου δειχνει 13.5 .
βαζω μετα τον κοκκινο ακροδεκτη και στο αλλο μπιμπικι και δειχνει παλι 13.5
ετσι πρεπει να δειχνει ; δεν παει εκει θετικο αρνητικο;
δεν ξερω και να πολυδιαβαζω και ηλεκτρικα διαγραμματα που να παρει.
τον χειμωνα πρεπει να ξεκινησω διαβασμα απο τιποτα βιβλια τεχνικης σχολης. -
@οτσο
δες εδω αν εχει αυτο που θελεις. χλωμο το βλεπωhttp://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=51473&start=390#p2966473
η ψαξε τα ιντερνετια γιατο ηλ διαγραμμα, καπου μπορει να ειναι
Επισης, δeς βιντεο στο youtube εχουν για το που συνδεεις τι και τι πρεπει να δεις. Εγω προσωπικα τα χανω στα ηλεκτρικα, αλλα εσυ μπορει να καταλαβεις κατι.
ειδικα αυτο με το λαμπακι που ειπε ο dog, πολυ σημαντικο
αυτος ο τυπος περιγραφει πως τεσταρεις οταν υποψιαζεσαι οτι το κυκλωμα για το λαμπακι κανει μαλακιες
ειναι νομιχω πολυ κοντα σε αυτο που θες
καπου στο 10 λεπτο και μετα, εχει καλες ασφαλειες, ολα φαινονται καλα, αλλα μετα φτιαχνει γεφυρα με ενα καλωδιο παρακαμπτοντας το κυκλωμα για το λαμπακι και ξαφνικα αρχιζει να φορτιζειδες το απ την αρχη, ειναι λιγο μπερδευτικο γιατι η μπαταρια ειναι πισω
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
λοιπον μαστορα
σβηστο 13.25
ανναμενο ρελαντι 12.90
αναμενο με γκαζι 12.87αναμενο ρελαντι με ολες τις καταναλωσεις 12.26
αναμενο με γκαζι με ολες τις καταναλωσεις 12.06και οσο εμμενε αναμενο με καταναλωσεις επεφτε ορατα δηλαδη φαινοταν να πεφτει στο πολυμετρο
οποτε ειναι φανερο οτι δεν φορτιζεται η μπαταρια
δεν φορτιζεται απο προβλημα του δυναμο η κατι τρεχει στο κυκλωμα απο δυναμο μεχρι μπαταρια;Έχεις πρόβλημα στο δυναμό σου και μην ψάχνεις στα καλώδια για φαντάσματα, από τη στιγμή που τα καλώδια στο δυναμό είναι σφιγμένα σωστά και η μικρή φύσα της διέγερσης κουμπώνει σωσρτά χωρίς άλατα και βρωμιές, είναι πρόβλημα του altenator.
Ανακατασκευή άμεσα, αλλαγή αυτόματου, αλλαγή 2 ανορθώτριες γέφυρες και 2 ρουλεμάν, τα υλικά δεν κάνουν πάνω από 70€ στον Γκιόκα.( μπορείς με το πολύμετρο να μετρήσεις τις ανορθώτριες, αν είναι ΟΚ δεν τις αλλάζεις, αλλά με ένα κολλητήρι 80-100watt τις ξανακολλάς γιατί σίγουρα κάποια κόλληση έχει γίνει ψυχρή, αν ο συλλέκτης που ακουμπάνε τα κάρβουνα είναι πολύ φαγωμένος ο Γκιόκας έχει και συλλέκτες ανταλλακτικά )
Πάρε τηλ και ρώτησε
http://www.greekall.gr/node/2275Είναι εύκολη δουλειά, μόνο χρειάζεσαι αερόκλειδο για να λύσεις την βίδα της τροχαλίας.
-
δες αν αναβεις το λαμπακι..αν καηκε (απιθανο) αλλαξετο μπορει να δουλεψει ο δυναμος..μερικοι πρεπει να παρουν το τσικ απο το λαμπακι!αλλιως βγαλτον για τσεκ...
-
Αφού έβαλε τις μετρήσεις και δεν φορτώνει, τι άλλο τσέκ να του κάνει ? επισκευή θέλει, και μια και θα τον ανοίξει να τα αλλάξει όλα να ησυχάσει για χρόνια, δεν είναι μεγάλο το έξοδο.
-
ε αμα τον βγαλει σαν τι τσεκ να του κανει?λαδια μπουζι ιμαντα χρονισμου
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
...μπιλλ πιστευω οτι εσυ και το φορουμ εκπεμπετε αρνητικη ενεργεια, μολις εγραψα κατι καλο για το φιεστακι μου να αμεσως με κοροιδευετε και να η ζημια , γι αυτο εκανα μια μεγαλη παραγγελια ματια για να τα κρεμασω παντου.
Μεγάλε μήπως το παράκανες με το ξεμάτιασμα! Δεν έμεινε τίποτα όρθιο RESPECT
-
τι να κανουν οι ματοχαντρες ;
απλως κορυφωθηκε η αρνητικη ενεργεια με την επιρροη της αυγουστιατικης πανσεληνου, ομαδικος σεληνιασμος που λεν και στο χωριο μου. -
Φταίνε οι πυραμίδες του...Χέωπα.
-
Ρε παιδιά δεν μου τα λέει καλά η μπαταρία (?) του αυτοκινήτου μου...
2 μέρες δεν περπάτησε το αμάξι και δεν παίρνει μπρος!
1,5 χρόνων μπαταρία... Είναι δυνατόν;
Μήπως τράβηξε νερά; Έβρεξε πολύ αυτές τις μέρες...
Περιμένω να ξημερώσει να το δω με το φως της μέρας...
Έλεος! Όλο προβλήματα!Σημειώνω πως δεν τίθεται ζήτημα διαρροής, ούτε ξέχασα κάτι ανοιχτό. Το είχε ελέγξει παλιότερα ηλεκτρολόγος όταν φορούσε άλλη μπαταρία. Τώρα αν από κάπου χάνει και δεν είχε πάρει χαμπάρι δε ξέρω. Αλλά 1η φορά μου το κάνει αυτό με αυτή την μπαταρία.
-
εχει καποιος να μου συστησει εκκινητη μπαταριας?εχω δει στο praktiker 60e kai 80e.αυτα εχουν και φορτιστη επανω και το βαζεις στη πριζα και φορτιζει την ενσωματωμενη μπαταρια?
-
Αν κρίνω από τον φορτιστή της EINHELL που έχω νομίζω ότι και οι εκιννητές της θα είναι μία χαρά.
Δεν νομίζω όμως ότι φορτίζουν τις μπαταρίες του αυτοκίνητου. Έχουν ενσωματωμένη μπαταρία, το έχεις στην πρίζα και το χρησιμοποιείς για να βάλεις μπρος το αυτοκίνητο. Σημείωσε ότι επειδή έχουν ενσωματωμένη μπαταρία έχουν και κάποιο βάρος (πάνω/κάτω στα 8κιλά) και φυσικά η ενσωματωμένη μπαταρία έχει ημερομηνία λήξης. -
αλλαζουν οι μπαταριες σε αυτους τους εκκινητες?
-
Πιθανά ναι... Αλλά θέλει ψάξιμο και να εντοπίσεις το τύπο της μπαταρίας που έχουν.
Το σίγουρο είναι ότι θέλουν τακτική φόρτιση.Από το Manual του Einhell BT-PS 1000:
- Battery status monitoring
The voltage meter (Fig. 1/Item 5) keeps you constantly informed as to the charge status of the
battery. Its indicator responds when you actuate the pushbutton (Fig. 1/Item 4).
Green
The battery is 50 - 100 % full.Yellow
The battery is 0 - 50 % full and should be recharged.Red
The battery is completely run down. The battery can
reach this state after jump starting a vehicle, for
example. The battery must be recharged.
Continuing to operate the unit from this point may
damage the battery.In order to preserve the operating life of the battery,
it should be recharged at least once every 3 - 5
months, irrespective of the amount of usage. - Battery status monitoring
-
Μπαταρίες UPS των 7, 12 ή 17Ah έχουν αυτά. Υπάρχουν όλες στο εμπόριο.
-
εγω σημερα αγορασα μια μπαταρια tenax 45αμπερ στενη ομος στα 50ε για το τρακτερακι ....
-
Εχτές παρέδωσε πνεύμα μετά από 4 χρόνια (ακριβώς) τίμιας ζωής η μπαταριά μου μια URANIO τις FIAMM.
Αφού δεν είχε πάλι URANIO πήρα την FIAMM (Made in Italy).
60 Ah, 540 A 12 V. Μπήκε στο Mazda 3 1.6l -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Ρε παιδιά δεν μου τα λέει καλά η μπαταρία (?) του αυτοκινήτου μου...
2 μέρες δεν περπάτησε το αμάξι και δεν παίρνει μπρος!
1,5 χρόνων μπαταρία... Είναι δυνατόν;
Μήπως τράβηξε νερά; Έβρεξε πολύ αυτές τις μέρες...
Περιμένω να ξημερώσει να το δω με το φως της μέρας...
Έλεος! Όλο προβλήματα!Σημειώνω πως δεν τίθεται ζήτημα διαρροής, ούτε ξέχασα κάτι ανοιχτό. Το είχε ελέγξει παλιότερα ηλεκτρολόγος όταν φορούσε άλλη μπαταρία. Τώρα αν από κάπου χάνει και δεν είχε πάρει χαμπάρι δε ξέρω. Αλλά 1η φορά μου το κάνει αυτό με αυτή την μπαταρία.
Έβαλα τελικά για φόρτιση την μπαταρία σε έναν απλό φορτιστή σπιτιού και παρατήρησα ότι από τα 6 λαμπάκια που έχει (που όταν σβήνουν όλα σημαίνει ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη), σβήσανε έπειτα από 26 ώρες φόρτισης μόνο τα 4. Δηλαδή πρέπει να φορτίστηκε κάπου στο 70%. Δεν είναι παράλογο;; Ο φορτιστής είναι των 6Α (max)/ώρα και η μπαταρία μου 50Α. Κανονικά θα έπρεπε να είχε φορτιστεί πλήρως σε 10-12 ώρες το πολύ! Εδώ για να σβήσει το πρώτο (απο τα 6) λαμπάκι έκανε... 7 ώρες!! Με λίγα λόγια φορτίζεται πολύ αργά... Και δεν νομίζω πως είναι τόσο μάπα ο φορτιστής...
Επίσης έβαλα έτσι την μπαταρία στο αυτοκίνητο πάλι και κίνησα το αμάξι για μια ώρα συνεχόμενα. Παρόλα αυτά, μετά πάλι δεν έπαιρνε και πάρα πάρα πολύ εύκολα όπως παλιότερα. Σαν δηλαδή να μην φορτίστηκε. Την ξανάβγαλα και την έβαλα στον φορτιστή και όντως πάλι μόνο τα 4 από τα 6 λαμπάκια σβήσανε. Δηλαδή δεν φορτίστηκε άλλο.
Μπορεί να είναι δυναμό; Όμως γιατί δε φορτίζει η μπαταρία ούτε με ρεύμα στο σπίτι;; Άρα σκέφτομαι πως τελικά μήπως η μπαταρία τα έχει παίξει και δεν μπορεί να φορτιστεί; Είναι μάρκας Phoenix κορεάτικη και την έχω 1,5 χρόνο μόλις. -
Δεν έχεις πολύμετρο να μετρήσεις τάσεις;
Μπαταρία αυτοκινήτου...